You are on page 1of 1

marketingleiderschap v/d organisatie duurzaam marktleiderschap hoge zichtbaarheid mensen moeten je kennen alleen als je het echt bent

duurzaamheid creeren door persoonlijk leiderschap

wordt bekend het verschil maken Personal Branding: gewoon laten zien wie je bent lessons walking on a dream je bent wat je droomt leuk liedje geen idee dromen verkopen laten zien wie jij bent wat jij ben wil ik

positief onderscheidend (standout) door klant gewaardeerd wees jezelf: authenticiteit rules

duurzame business return on business personal marketing leads to return on your life waarom is het zo als het is wordt: ga delen book Cormac McCarthy (the road) ondernemend wordt: co-creeren wordt: bonding "outstanding firms will extend their orientations until they reach dangerous extremes; their momentum wll resuilt in common trajectories of decline" integriteit laat je zien disovery

boek: marke ng Strategy & organiza on

dankbaar zijn dat raakt je gaat om uitvoering some people cause happpiness wherever they go... ...others whenever they go als je hier bent mis je wat

bright side

the icarus paradox - Danny Miller statement Oscar Wilde: vraag je je af

als ik geld deel heb ik niks Ideen delen beide 2 ideeen als ik een goed idee heb goede marketeer: moet delen uniek onderscheidend preferentie behoefte voldoen wonders what happend watches things happen makes things happen of allemaal ben je mover of shaker vraag 2, ben je iemand die is een belofte staat voor iets merk kan je managen mensen zien je als belofte we vertegenwoordigen ons eigen merk hoe denker andere over je slechte eigenschappen benadrukken wat je wil uitdragen anders dan andere handig te weten hoe andere over je denken als je in teams werkt waarom handig welk merk vinden anderen dat jij bent? merk geef de ander een reden om te connecten

wie wil een marktleider zijn: 50/50 veel CEO's willen dit aandeel winst Grootste marktleiderschap marketing services innovatie producten verkopen onderzoek behoefte producten/ diensten tegen prijs plaats tijd duurzame concurrentie reden geven bij jou te komen miljardair zijn... hoe wordt je milionair en dan een airline starten doe! Branson is een personal brand fun book: screw it let's do it (richard branson) waarvoor staat jong challenging branson markt heeft regels Cruyff: (beste marketeer ooit) keeper hoort in z'n doel Van Cruyff mocht hij het veld op hij ging doen omdat bepaalde zaken niet lukte/ of goed zijn marketing is een proces personal Branding: taking care of your personal marke ng wat heb je nodig wanneer kun je verkopen wat leeft er in de markt goed verhaal goed product gaan dat doen! i.p.v. 10 heb je 11 voetballers andere regels maken maak merk-ambassadeurs onderscheidend vermogen (in ogen v/d klant)

je bent pas marktleider als je sterke mensen hebt

hoeveel mensen kennen je online en offline herkenning vs over je gesproken bereik rijkdom vcv rotary pdma jci minder mensen meer rijkdom offline meeste conversatie meer mensen minder rijkdom facebook linkedin twitter online gedrag: representatief voor offline gedracht digitaal dakloos: als je niet op een socialnetwerk zit over 5 jaar zijn wij aan de macht alles wordt transparanter als je alles weet eerste associaties bij noemen van je naam aan wie denken mensen als ze aan jouw branche, achtergrond, skills denken je imago bestaat uit hoe zien mensen jouw kwaliteit verwachtingen vs performance loyaliteit bij jou . van jou vertrouwwekend advocacy ambasseurschap is sterker dan loyaliteit switching cost men kan zich zelf zijn lange vriendschappen brand loyalty perceived quality brand association merkwaarde managen gaat om authen citeit jongeren intro maar 6% online word of mouth wanneer heb je nu echt een onderscheidend vermogen hoe ga je om met onbewuste communica e waar staat mijn brand offline brand awareness hoeveel mensen volgen jou 2 assen

aan de regels houden: klanten

Hoe krijg je iets nieuws op een goede wijze over gebracht kom ik op andere over wie ik echt ben hoe weet ik dat ik mij zelf ben wanneer vorm jij je naar de markt, en vice versa

hoe ga je om met het beeld wat andere van jou brand neer ze en

2011-05-24 VCV MarCom Personal Branding Henry Robben (Nyenrode)

vandaag gaat goed, wat kan je morgen verbeteren

je zelf verkopen in relatie komen gaat om laten zien wie je bent wat kan ik beteken voor een andere wat je kunt, gaan vermarkten niet iedereen hoeft je leuk te vinden once size doesn't fit all Maak keuzes alles voor iedereen zijn; gaat mis

branding is goed voor reputatie wees licht on aangepast normaal: is vreemd

randing: onderdeel

wat doe jij voor speciaals vraag je af wat kan ik van jou leren Dirty Harry: I tried being reasonable, I didn't like it! prikkel mensen,

wat heb jij dat iemand anders niet heeft passie precies lange termijn complete collectief wat zegt postzegels verzamelen over iemand gezelligheid sfeer de toon zetten op te treden creatief precies ambachtelijk (vak) organiseren creatief team zakelijk leider creatief ensemble beheersing voorbereiding zelf buddy veiligheid scuba-diving waarom wil je als bedrijf groot zijn sierraden... other propietary assest zingen

wat is redelijk

wees eens onredelijk onredelijkheid is best prettig

Nike commercial: stand in or stand out! will you be the difference video Messi what kind of player you wanna be? comfortable ego prestige was 1 v/d grootste banken bestaat niet meer business model economies of scale gamechanger vliegende spits overal inzetbaar

spel verdelen scoren meer truckjes kan de wedstrijd beslissen het verschil maken faciliteren mogelijk maken iets nieuws op zoek naar nieuw belangrijk bij samenstelling teams

voorzitter

de vraag zegt veel over jezelf

wat je kunt en wilt

weet van elkaar creatief structuren de wereld just do it niet denken maar doen welk merk wil je zijn Vb

Apple: sterk merk is belangrijker

50 mld dollar you are sustainable is mooi kan alles

gevaar voor

als Apple met TV komt experience why gevoel gemak

wat verkoopt apple

sterk betrouwbaar hoe verkoop je ervaring beetje vreemd maar wel lekker movie playing graphics and physics fun wiimote eliminate reduce raise create stand alone easy to follow First Follower: Leadership Lessons from Dancing Guy voorbeeld: 4 ac ons frame work voor Nintendo Wii

ze snappen de markt paar productlijnen wat doen ze? nog meer nieuwe producten bedenken

gemiddeld bij concurrenten: 80% vd producten verkopen niet ondiep verkopen goed apple heeft paar producten customer Outlook on Dieren a ng Advantage product image functioneel hoe leuk ben je welke impresse heeft men hoe ben je in omgang customer process behandeling interactie price 2nd follower wat kost het de ander om met je om te gaan

zij vragen niet wat de klant wil ze creeren een behoefte die er niet is een visie is goed? als je die gaat proberen is duurzaam

h p://www.youtube.com/watch?v=fW8amMCVAJQ it's them stand out 1st follower transforms a nut into a leader 1st follower is important turning point not a lone nut 3 is a crowd tipping point a crowd a movement be part of the incrowd other wise you stand out krijg een volger of ga iemand volger les new followers get a follower

CODA model

leadership

interesse in mindmapping? h p://bit.ly/livemindmap


de maker van de mindmap is niet verantwoordelijk voor de inhoud

"people are very open-mindend about new things as long as they are exactly liked old ons" verandering roept weerstand op

Related Interests