You are on page 1of 2

Tisztelt Karmester r!

Elnzst, hogy levelemmel zavarom, de a mai meghallgatssal kapcsolatban utlagosan birtokunkba jutott informcik miatt nem tudom nem megtenni. Azt hiszem, nem csak a magam nevben kell bocsnatot krnem, hogy a magyar nekesek ilyen felkszletlenl mentek el a meghallgatsra, de mint kiderlt, a Zeneakadmia igen szegnyes s flrevezet informcikat adott az esemnyr l. A mellkelt linken megtallja, hogy mi alapjn kszltnk fl, vagyis nem kszltnk fl a meghallgatsra. A ma megjelent klfldi nekesekt l rtesltnk rla, hogy ennek a meghallgatsnak van egy hivatalos angol nyelv oldala, ahol lertk a repertort, hogy a szerepekre kell jelentkezni, valamint amennyiben az ember szerepre jelentkezik, annak sszes rijt s egyttest tudni kell, mert a zs ri belekrdezhet. Mi gyakorlatilag eleinte szbeszdekb l rtesltnk egyltaln a meghallgatsrl, tbbszri nyomsra (leveles s szemlyes megkeress) kerlt fel a Zeneakadmia honlapjra egyltaln a kirs, m arrl felvilgostst nem tudtak/akartak adni, hogy egyltaln milyen operk fognak szerepelni a repertorban, az sszes informci amit kaptunk, annyi volt, hogy hrom szabadon vlasztott rit kell vinni a meghallgatsra.

Termszetesen a meghallgats lezajlott, mg ha ilyen szerencstlenl is, ugyan ltalunk nem ismert szablyok szerint, de termszetesen semmin visszamen leges orvoslatot nem vrhatunk ez gyben.

Levelemet a felhborods szlte, mert gy rzem, hogy nem csak nknek volt kellemetlen ezzel a felkszletlentsggel szembeslni, de mindannyiunknak kellemetlen volt szembeslni a szomor valsggal.

Remlem, hamarosan mdunkban ll jra tallkozni s bebizonythatjuk, hogy a magyar nekesek igenis tudnak s akarnak dolgozni.

Tisztelettell: Mikecz Kornl

http://www.lfzehok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=314%3Ameghallgatas fiatal-enekesek-reszere&catid=69%3Apalyazatok&Itemid=113