You are on page 1of 3

ACTA: 10/ JUNY/ 2011 (ASSEMBLEA CONSTITUTIVA).

Davant la proposta de lajuntament de pujar a la sala dactes, sacorda quedar-se al carrer i continuar amb les xerrades informatives i assemblea. Lordre del dia: 1.Explicaci del Moviment 15M i funcionalitat democrtica 2. Experincies assembleries: Assemblea d'Ontinyent Assemblea de Gandia 3.Funcionament assembleari Democrcia Comunicaci 4. Constituci de la mesa 5. Obertura de debat 1.Explicaci del Moviment 15M i funcionalitat democrtica Primera explicaci general del moviment 15 M, per poder donar pas als companys que venen en representaci de lassemblea de Ganda. 2. Experincies assembleries Assemblea de Gandia: -Expliquen una mica la seva organitzaci. -Com es una assemblea, explicaci de la constituci de la mesa: -Moderador. -Presa dacta. -Comissions. -Com es constitueixen les comissions: -Problemtiques concretes. -Contacte amb associacions. Posen lexemple de la creaci duna comissi cooperativa, tamb altres comissions com la de comunicaci, coordinaci i difusi, important per poder donar els primers passos com assemblea) - Remarquen la importncia del contacte entre assemblees, per al prxima a nivell europeu. Assemblea dOntinyent: - Ens parlen de la importncia de traslladar el moviment als barris. - Participaci e implicaci ciutadana, i les mesures preses, com son, la utilitzaci de places i carrers per la difusi i divulgaci del seu missatge. - Divulgaci dinformaci local en problemtiques concretes i els recursos disponibles.

3.Funcionament assembleari Explicaci de la formaci duna comissi. (problemtiques o inquietuds concretes, amb les quals es crea eixe grup de gent o comissi per a eixe tema concret, per desprs poder presentar propostes en assemblees generals) Explicaci dels smbols: - Estar dacord: moure les mans rotativament i cap a dalt com ho fan els sords. - Estar en desacord: dit polze cap avall. Seguidament explica el funcionament quan ja sha presentat una proposta argumentada; primerament es preguntar si hi ha alg que no est dacord, i tindr que argumentar la seva posici, desprs es preguntar si alg t alguna matisaci, i desprs si tothom est dacord. Explicaci del paper del moderador: funci de recopilaci de propostes, resum daquestes per fer-les entendre, de fer respectar el torn de paraula. Explicaci de la constituci de la mesa: moderador, presa dacta, i torn de paraula. 4. Constituci de la mesa

Per acord consensuat, Joan s moderador, Cristela pren acta i Dani apunta els torns de paraula. 5. Obertura de debat amb les segents propostes 1. Localitat vs comarcalitat: S'acroda que es configura una assemblea local, i amb la gent present d'altres pobles de la comarca, es configure una altra estructura comarcal, amb una funci de suport. 2.Les vies de participaci democrtica, l'agenda 21. S'acorda per consens de deixar la temtica per la prxima assemblea. 3.Explicaci del que s el moviment a nivell local i estatal. El moviment a nivell estatal planteja una srie de canvis. L'esperit del moviment es que la gent participe. - Control financer. - Reformes a nivell poltic.( decleg de valncia). 4. Crear la comissi d'organitzaci. Creaci duna comissi dorganitzaci, la qual acorda veures el prxim dimarts a les 8 en el lloc acordat per fer la resta dassemblees que es a la Font dintre de la plaa dIndalecio Ribelles. Amb els segents temes a tractar: - Creaci duna altra comissi de difusi. - Plantejar quins seran els grups de treball.

5. Presa de dades mitjanant correu electrnic, mantenir contacte i estar informats. Qestions concretes: -Lloc , hora, i dia de les prximes assemblees: La Font , la plaa Indalecio Ribelles, a les 8 tots els divendres. -Persona encarregada de la recerca de local. (Juan Franco) -Cal posar en marxa el bloc llutxent.blogspot.com, amb el correu blogllutxent@gmail.com, com a eina de difusi de l'assemblea. -Investigar sobre la legalitat dutilitzar la via pblica. (Aaron). -Fer difusi per una altra via alternativa a Internet per arribar a persones sense accs a aquest. -Estar amb contacte amb al gent dOntinyent per fer una performance (Aaron).

Rate