You are on page 1of 2

TREBALL DE SINTECIS: TECNOLOGIA

ACTIVITATS 1 part: El CO2 i la contaminaci atmosfrica.


1. Qu s el CO2? El CO2 es una molcula de oxigen i hidrogen, tamb es coneix com a dixid de carboni. Es crea per la respiraci de tots els ssers vius i les plantes l'utilitzen per respirar, per aix esta molt vinculat a la vida,tamb es crea a traves de que es cremi qualsevol combustible. 2. Com podem relacionar el CO2 amb el transport? Com abans hem explicat els transports necessiten combustible per funcionar, per aix al cremar aquesta energia es produeix dixid de carboni. 3. Quins efectes negatius t el CO2? Que contamina (els cotxes), produeix l'efecte hivernacle i es el culpable del canvi climtic. 4. Quina relaci hi ha entre CO2 i contaminaci? El CO2 produeix danys a la capa d'oz, per tant contamina. 5. Quin s el mitj de transport que ms contamina? El mitja de transport que mes contamina es l'avio. 6. Digueu si l'afirmaci segent s certa: Com que el tren s elctric, no contamina. Raoneu la resposta. Certa; com es elctric no contamina si fos de vapor si que contaminaria. 7. Observa la taula i contesta les segents preguntes: a) Si volem fer un viatge a Madrid, qu s ms ecolgic, anar en cotxe, tren o avi? El mes ecolgic es el transport del tren. b) Raona la resposta. Es mes ecolgic per que consumeix menys CO2 i per aquesta qesti el transport del tren es el mes ecolgic 8. Si volem viatjar en avi, qu contamina ms un viatge a Pekin o un viatge a Nova York? Pots observar la taula per a esbrinar la resposta. Contamina molt mes el viatge a Pekin (9000 emissions de CO2) i Nova York (5850 emissions de CO2).

2 part: El vostre viatge i un mon ms sostenible.


9. Quina destinaci heu escollit per al vostre viatge? Grcia (Atenes) 10. Quin mitj o mitjans de transport heu d'utilitzar per a arribar-hi? L'avio i un cotxe.

11. Confeccioneu una taula amb l'Open Office Writer i calculeu les emissions de CO2 produdes segons si el vostre viatge el realitzssiu en cotxe, tren o avi.
Grams de CO2 emesos en el vostre viatge d'anada i tornada Destinaci ? Emissions de CO2 (grams) Cotxe (4 persones) 315 Tren 175 Avi 1800

12. Si observeu la taula I, us podreu adonar que, depenent del mitj de transport que utilitzem, el grau de contaminaci s diferent (la contaminaci i la quantitat de CO2 ems a l'atmosfera estan directament relacionats). a) Per a realitzar el vostre viatge (anada), quants grams de CO2 emeteu a l'atmosfera? Heu de tenir present que per a calcular-ho, cal esbrinar la distncia des del punt inicial fins el punt final del trajecte. 625.500 grams de CO2 13. Quina quantitat de CO2 produireu si tenim en compte que el vostre viatge implica anar i tornar? . 1.251.000 grams CO2 14. Tenint en compte els diferents tipus de transport, quin triareu des del punt de vista ecolgic (menys contaminant...)? El tren es el que menys contamina de tots els transports que utilitzem, per que a Grcia no es pot anar ni caminant ni a bicicleta. 15. Finalment, expliqueu quin tipus de transport heu triat per a fer el viatge i comenteu per quines raons. L'avio, perqu es el medi de transport mes rpid per arribar al nostre dest (Grcia) 16. Durant el viatge, quins petits gestos podeu fer per a ser ms respectuosos amb el medi ambient? Intenta no utilitza productes de un sol us i reciclar tots els envasos que hgim utilitzats. CONCLUCIONS DELS APARTATS: 1. Hem vist que en el primer apartat el perill del dixid de carboni en el transport. I el que podem fer per cuidar el medi ambient. 2. En l'apartat 2 hem escollit anar en avio, sabem que l'avio es el transport que contamina mes, per era el vehicle mes rpid.