Teks Pengacaraan Hari Kejohanan Olahraga - Copy

TEKS PENGACARAAN HARI KEJOHANAN OLAHRAGA SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SIMPANG KALI KE -26 2010

Diumumkan, ketibaan tetamu kehormat, Encik Kamaruddin B. Din, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang, dengan diiringi oleh Tuan Haji Mohd Harithuddin bin Satari, Pengetua SMK Simpang, untuk mengambil tempat di khemah tetamu.

Para tetamu dan hadirin yang dihormati…

Selamat datang pembuka kata, Salam sejahtera kami hulurkan Temasya sukan akan bermula Moga terlaksana dengan keberkatan

Kali ke-26 temasya sukan Warga SMS beradu tenaga Kerjasama dan semangat kesukanan Menjadi asas bergelar juara

Terima kasih yang tidak terhingga kami rakamkan buat tetamu jemputan, hadirin dan hadirat yang hadir pada hari ini untuk sama-sama menjayakan Kejohanan Olahraga SMK Simpang kali ke-26.

1

Tuan-tuan dan puan-puan. Din. Bagi menyempurnakan acara perbarisan lintas hormat pada pagi ini. Pemegang papan tanda NOR SYAFIQAH BT. PBSM Melangkah dengan seragam putih. Acara pembukaan Kejohanan Olahraga SMK Simpang kali ke-26 pada pagi ini akan dimulakan dengan acara perbarisan lintas hormat oleh Kontigen-Kontigen UnitBeruniform dan rumahrumah sukan yang mengambil bahagian. diiringi oleh Tuan Haji Mohd Harithuddin bin Satari. DEVARAJAN DAN PN. PANTAS & BERINTEGRITI. yang diwakili oleh ____ orang ahli. AZIZAMAN mengetuai kontigen Persatuan Bulan Sabit Merah. Guru Penasihat EN. Pengetua SMK Simpang. pihak majlis menjemput Encik Kamaruddin B. SAFIEE 2. MOHD IDRIS Dengan jumlah ahlinya seramai ____ orang. SAROJINI unit ini berpegang pada motto SEDIA . Sentiasa berpegang 2 . KADET PERTAHANAN AWAM Kontigen Unit Beruniform pertama iaitu Kadet Pertahanan Awam. yang diketuai oleh KOPERAL WAN SHARIFAH BT. Yang Dipertua PIBG SMK Simpang. NOOR AZAMUDIN AKHBAR B. 1. untuk menerima dan membalas tabik hormat daripada peserta perbarisan. Dipersilakan. (Muzik) (Tunggu En Kamaruddin berdiri di hadapan khemah tetamu) Perbarisan lintas hormat didahului dengan Pasukan Pembawa Bendera yang diketuai oleh __________________________________________________ Kontigen Unit Uniform pertama.

Pemegang papan tanda NOR HASNI BT. FAUZIAH & PN. JAAFAR. Kontigen yang berada di bawah bimbingan PN.pada mottoSEDIA BERKHIDMAT Pasukan ini dibimbing dan diasuh oleh EN. ___ orang puteri. MAT SAID 5. HARUN B. yang diketuai oleh AKMAL HISYAM Berpegang pada motto ILMU. ARIFFIN Pemegang papan tanda AIN NABILA BT. mendapat bimbingan dan pengawasan daripada CIK ASMAH BT. PUTERI ISLAM Dengan langkah penuh bergaya. ABU BAKAR Seterusnya. Kontigen yang diketuai oleh HAZIMAH BT. HUSSAIN . Motto yang menjadi nadi kepada pasukan ini ialah BERSATU KITA SEMANGAT MEMBARA. kontigen rumah sukan didahului oleh kontigen 6. Pemegang papan tanda NOR SYAFIQAH BT. DATO’ BAHAMAN (MERAH) 3 . Pemegang papan tanda SITI ZALIFAH BT. BERIMAN & BERAMAL. di belakang pasukan Puteri Islam ialah kontigen Kadet Remaja Sekolah. WAHI KAMAL diwakili oleh ___ orang ahli. 4. ROHAYA BT. SANISAH berpegang pada motto BERILMU. AHMAD & PN. IMAN & AMAL Kontigen ini. KADET POLIS Berada di belakang kontigen PBSM ialah Kontigen Kadet Polis. NORAIN. KADET REMAJA SEKOLAH Melangkah dengan penuh bergaya. PN. lengkap beruniform. JAMALUDDIN. ABDULLAH 3. dari kontigen Putri Islam menyusuri perbarisan dengan diketuai oleh NUR ZALYEANNA BT. Kontigen ini dibimbing oleh CIK SITI RAWAIDA BT. ZAHID.

kontigen yang dibarisi seramai ____ orang peserta. NGAH IBRAHIM (JINGGA) Kontigen yang terakhir ialah Kontigen dari Rumah Ngah Ibrahim. Kontigen diketuai oleh MOHD RAZLAN . Diketuai oleh ABD. RAJALI . dan di bawah bimbingan EN. kontigen yang meletakkan cogan kata MERAH TERUS MEMBARA sebagai pembakar semangat pesertanya. berazam untuk merebut gelaran juara. MOHD NOR 9. 8. RAZMI & PN.Kontigen Rumah Dato’ Bahaman atau Merah yang bakal memberi saingan hebat bagi kejohanan pada tahun ini diwakili serami ____ orang peserta. diketuai oleh MOHD SYAIFUL ANUAR mendapat bimbingan daripada EN. MOHD . Dengan cogan kata JINGGA THE BEST. Kontigen dari Rumah Dato’ Sagor atau Kuning yang dibarisi peserta-peserta yang mendapat bimbingan daripada gurunya . NOR FADHILAH BT. NIK SAUFIAH. NORLILI & PN. 7. Dengan cogan kata MAT KILAU WIRA 4 . MAT KILAU (HIJAU) Berada di belakang Rumah Jingga ialah Kontigen Rumah Mat Kilau atau Hijau. YANG RAFIDAH ini. Pemegang papan tanda SITI NOR SUHANA BT. MEGAT MAT AKHIR. Pemegang papan tanda SHUHADA BT. mendapat perangsang dari gurunya PN. MOHD. ABDUL SAMAD. CIK NORMALISA BT ABDUL selaku Guru Ketua Rumah Sukan. Pemegang papan tanda NOR EMYLIANA BT. Berpegang pada cogan kata MEMBURU JUARA kontigen ini bakal memberi cabaran sengit kepada pasukan lain. DATO’ SAGOR (KUNING) Seterusnya. ZAIRUL MAHDI & PN. MUIN B. Kontigen Rumah Mat Kilau yang tinggi dengan semangat kesukanan ini diwakili oleh _____ orang peserta. ABDUL MALIK. Pemegang papan tanda NURUL AIDA BT.

Pemegang papan tanda MUNIRAH BT. PENGAKAP Seterusnya diikuti pula oleh kontigen Unit Beruniform Pasukan Pengakap. HAFIZ sebagai Ketua Guru Rumah Sukan. Pemegang papan tanda NURUL AKMA BT. Kontigen rumah Mat Kilau ini turut meletak harapan agar dapat menjulang piala juara.____________ Pasukan yang diwakili oleh ____ orang ahli ini berpegang teguh pada motto BERKHIDMAT BAGI MANUSIA.SELALU SEDIA merupakan motto yang menjadi 5 . di belakang pasukan Pengakap ialah pasukan St John Ambulans. AHMAD 13. MUSA 12. Dengan Cogan kata BERSIAP SEDIA pasukan ini diketuai oleh HELMI B. Pemegang papan tanda NOR MULYANI BT. HAMIZAN sebagai guru pembimbingnya. Pasukan ini diketuai oleh CHEW HONG KIT dan berada di bawah bimbingan PN. PANDU PUTRI Kontigen seterusnya ialah Pasukan Pandu Putri yang diwakili oleh ___ orang ahli dan diketuai oleh NORRASHIQIN BT MOHD BAKERI.JAYA . 10. CHIN YOKE KET. MAHARAJALELA (BIRU) Kontigen Rumah Sukan yang seterusnya ialah Kontigen Rumah Maharajalela yang diwakili seramai ___ orang peserta. dengan PN. BASEER MOHAMAD . ABD RAZAK 11. MASNIZA BT. Kontigen yang menggenggam semangat untuk muncul sebagai juara ini diketuai oleh MOHD FAKRI AIMAN B. ALI Dengan cogan kata KE MATLAMAT YANG TERTINGGI. ST JOHN AMBULANS Tidak kurang hebatnya. ABD JALIL dan EN. ABDUL HAMID & EN. Kontigen ini diketuai oleh SYAFEEQ B.

KADET BOMBA Kontigen terakhir bagi Unit Beruniform ialah Pasukan Kadet Bomba. Din. Dengan diwakili oleh ___ orang ahli. YUSOF. Penolong Kanan Petang SMK Simpang. Yang Dipertua PIBG SMK Simpang. pasukan ini bergerak di bawah arahan dan bimbingan TN. Tn. Kontigen ini diketuai oleh WAN NOOR AZIZIE B. Muzik/Naik Bendera ***************************************************************************** Majlis merakamkan ucapan terima kasih atas kesudian Encik Kamaruddin B. Hj Mohd Harithuddin b. MOHAMAD. Satari. 6 . Hj. Penolong Kanan Ko-Kurikulum Encik Karunagaran. Pemegang papan tanda NORATIKAH BT MUSHASDAFELA. WAN MAT Shazwan bagi koman Begitulah tadi upacara lintas hormat oleh kontigen Unit Beruniform dan Kontigen Rumah Sukan. 14. Pasukan pembawa bendera kejohanan akan bergerak ke hadapan khemah tetamu untuk acara perasmian. Pn. Yang Dipertua PIBG SMK Simpang Yang Berusaha. Yang Dihormati. Hajah Nor Kamaliah bt Ghazali. menerima lintas hormat daripada peserta Kontigen Unit Beruniform dan Kontigen Rumah Sukan. HJ ZAHARI B. Penolong Kanan Pentadbiran SMK Simpang. Zainuddin b. Encik Ng Hun Meng. Encik Kamaruddin B.tonggak kepada kontigen yang berada dibawah bimbingan CIK NOOR ZURAIDAH Pemegang papan tanda AINUL MASTURA BT. Tn. Pengetua SMK Simpang. Penolong Kanan HEM SMK Simpang. Din. Murad.

Bagi meneruskan acara kita pada pagi ini. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati. Kami warga SMK Simpang mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada tuan-tuan dan puan-puan kerana sudi melapangkan waktu ke kejohanan olahraga SMK Simpang kali ke-26. pembacaan ikrar kejohanan sukan tahunan kali ke-26. seterusnya merasmikan Kejohanan Olahraga kali ke-26 bagi tahun 2010. puan-puan dan pelajar-pelajar yang dikasihi. Din Yang Dipertua PIBG SMK Simpang untuk menyampaikan ucapan. dijemput MOHD SHAZWAN B. dengan rasa penuh takzim dan berbesar hati.T dan salam sejahtera. dijemput wakil pelajar AMIRUL AZRIN untuk membaca doa. Bagi menyempurnakan pembacaan ikrar ini. Barisan AJK Kejohanan Olahraga kali ke-26 Tuan-tuan. Bagi memberkati majlis kita pada hari ini. majlis menjemput Yang Dihormati Encik Kamaruddin B. Para hadirin yang dihormati. 7 . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. untuk membaca ikrar.* ___________________________________________. AZKAN Ketua Atlit. Dengan segala hormatnya dipersilakan. AJK PIBG SMK Simpang. ***************************************************************************** * Majlis diteruskan dengan. ***************************************************************************** * Terima kasih diucapkan.B. Assalamualaikum W.

Acara Tarik Tali Lelaki Akhir antara rumah MAT KILAU dengan rumah DATO BAHAMAN 8 . para peserta perbarisan akan bergerak keluar padang menuju ke khemah masing-masing. Majlis diteruskan dengan acara Tarik Tali Lelaki Akhir dan acara Pegawai. maka selesailah upacara perasmian kita pada pagi ini. Dengan tamatnya ucapan oleh Encik Kamaruddin B. dapat memberi semangat dan perangsang kepada pelajar untuk lebih maju di dalam bidang sukan dan pelajaran. Antaranya. A dan 6 Atas Acara 4 x 100 meter perempuan dan lelaki kelas C. (Acara 100meter dan 4 x 100 meter dijalankan) Tuan-tuan dan puan-puan. Hadirin yang dihormati. Din.(En Kamaruddin berucap) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Kamaruddin B. 800 meter. Oleh itu .B. lompat jauh. Diharapkan ucapan yang baru diperdengarkan tadi. Acara kita akan diteruskan dengan acara-acara sukan yang akan dipertandingkan. beberapa acara padang dan balapan telah dilaksanakan sebelum hari sukan ini dijalankan. ialah acara 200 meter. (Tunggu sehingga semua pelajar sampai ke khemah masing-masing) ***************************************************************************** Para hadirin yang dihormati. Din itu tadi. Untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan. 400 meter. Antara acaraacara yang bakal berlangsung sebentar saja lagi ialah : Acara 100 meter perempuan dan lelaki kelas C. B dan A. lompat tinggi dan lontar peluru.

En. (Ucapan Pengetua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tuan Pengetua ACARA PENYAMPAIAN HADIAH Majlis diteruskan dengan acara penyampaian hadiah kepada para pemenang. Bagi acara 100 meter PEREMPUAN C. majlis dengan segala hormatnya menjemput. Pengetua SMK Simpang untuk menyampaikan ucapan dan perasmian penutup bagi Kejohanan Olahraga SMK Simpang kali ke-26 bagi tahun 2010. Para pelajar diminta berada di hadapan khemah tetamu mengikut Rumah Sukan masing-masing Bagi meneruskan acara kita pada pagi ini. Dengan itu. dijemput Pn. dengan berbesar hati majlis menjemput Tn. Haji Mohd Harithuddin bin Satari. Rokiyah untuk mengendalikan Acara Pegawai. RAMLI VOKASIONAL & TEKNIK bagi menyampaikan hadiah. Ng Hun Meng. B dan A.***************************************************************************** Demikian tadi acara Tarik Tali Lelaki Akhir antara rumah MAT KILAU dgn rumah DATO BAHAMAN Seterusnya. ************************************************************************ Majlis diteruskan dengan acara perasmian penutup dan penyampaian hadiah kepada pemenangpemenang. Penolong Kanan HEM SMK Simpang. pemenangnya ialah: 9 Guru Kanan . ABD RAZAK B. Berikut ialah penyampaian hadiah bagi acara 100 meter Perempuan dan Lelaki C. dengan diiringi oleh EN. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.

pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………………. pemenangnya ialah: 10 . pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………………. Bagi acara 100 meter PEREMPUAN A. 3……………………………………………………………………………….. pemenangnya ialah: 1…………………………………………………………………………………..1……………………………………………………………………………… 2……………………………………………………………………………… 3……………………………………………………………………………… Bagi acara 100 meter PEREMPUAN B. Bagi acara 100 meter LELAKI C. 2………………………………………………………………………………… 3………………………………………………………………………………... Bagi acara 100 meter LELAKI B. 3………………………………………………………………………………. 2……………………………………………………………………………… 3………………………………………………………………………………. Bagi Acara 100 meter LELAKI A.. 2………………………………………………………………………………. pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………………. 2……………………………………………………………………………….

. HAJAH NOR KAMALIAH BT. Terima kasih diucapkan kepada En. pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………………. untuk menyampaikan hadiah Bagi acara 4 x 100 meter PEREMPUAN C. majlis dengan segala hormatnya menjemput PN.. 3………………………………………………………………………………… 11 . Ng Hun Meng Penyampaian hadiah seterusnya ialah bagi acara 4 x 100 meter Lelaki dan Perempuan A. 3……………………………………………………………………………… Bagi acara 4 x 100 meter PEREMPUAN A. dengan diiringi oleh PN. pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………………….1……………………………………………………………………………… 2……………………………………………………………………………. GHAZALI. Oleh itu. ROSE HAYATI BT.B dan C.. HAJI AHMAD Guru Kanan BAHASA kepada para pemenang. 2……………………………………………………………………………. pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………… 2……………………………………………………………………… 3………………………………………………………………………… Bagi acara 4 x 100 meter PEREMPUAN B. PENOLONG KANAN PENTADBIRAN SMK SIMPANG. 3……………………………………………………………………………. 2……………………………………………………………………………….

Murad. Bagi acara 4 x 100 meter LELAKI B. Haji Mohd Harithuddin b. pemenangnya ialah: 1………………………………………………………………………………… 2………………………………………………………………………………. Mohd Satari SMK Simpang dengan diiringi oleh Tuan Haji Zainuddin b. Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan hadiah. Bagi ACARA PEGAWAI.. majlis dengan segala hormatnya menjemput Tn. Bagi menyempurnakan acara penyampaian hadiah. 2……………………………………………………………………………… 3…………………………………………………………………………….. pemenangnya ialah: 1……………………………………………………………………………..Bagi acara 4 x 100 meter LELAKI C. 3…………………………………………………………………. Bagi acara 4 x 100 meter LELAKI A. dan ACARA TARIK TALI LELAKI AKHIR. 12 . pemenangnya ialah. 3……………………………………………………………………………….. JOHAN PERBARISAN. pemenangnya ialah: 1……………………………………………………………………………. 2…………………………………………………………………………… 3……………………………………………………………………………… Terima kasih diucapkan kepada Puan Hajah Nor Kamaliah Penyampaian hadiah diteruskan bagi pemenang ACARA PEGAWAI.

1.2…………………………………………………………………… 1……………………………………………………………………. Diminta Ketua Rumah………………………. Tempat Kedua dimenangi oleh Rumah…………………………………. Tempat Ketiga dimenangi oleh Rumah………………………………….... 13 ... 2. Tempat Kedua dimenangi oleh Rumah……………………. Johan Perbarisan Kategori Rumah-Rumah Sukan dengan membawa pulang hamper dan piala pusingan. BAGI PERBARISAN KATEGORI UNIT BERUNIFORM: 3. pemenangnya ialah 3………………………………………………………. Tempat Ketiga dimenangi oleh Rumah………………………. yang juga membawa pulang ________________ dan piala pusingan jatuh kepada Kontigen ………………………………… BAGI ACARA TARIK TALI. 1………………………………………………………. 3.Johan Perbarisan Kategori Unit Beruniform. dan Rumah …………………………. Hadiah Saguhati jatuh kepada Rumah ……………………………. 2……………………………………………………. Tampil ke hadapan untuk hadiah 2. Bagi PERBARISAN KATEGORI RUMAH-RUMAH SUKAN: 4. jatuh kepada Rumah…………………………………………………. menerima 1..…….

...Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Tn.. Din dengan diiringi oleh Tuan Haji Mohd Harithuddin bin Satari.. dimenangi oleh i………………………………………....bagi katogeri Perempuan B iii………………………………………..dimenangi oleh i…………………………………………bagi katogeri Perempuan C ii………………………………………. Pengetua SMK Simpang bagi menyampaikan hadiah. Satari Penyampaian hadiah seterusnya ialah bagi OLAHRAGAWATI. Haji Harituddin b.bagi katogeri Lelaki C ii………………………………………..bagi katogeri Perempuan A OLAHRAGAWAN TERBAIK MENGIKUT KUMPULAN....dari Rumah…………………………… OLAHRAGAWAN BAGI KEJOHANAN OLAHRAGA SMK SIMPANG KALI KE-26 jatuh kepada………………………………… dari rumah………………………………… Hadiah seterusnya ialah bagi kategori PENGURUSAN RUMAH SUKAN TERBAIK. OLAHRAGAWAN. OLAHRAGAWATI TERBAIK MENGIKUT KUMPULAN .. PENGURUSAN RUMAH SUKAN TERBAIK DAN JOHAN RUMAH SUKAN. Kamaruddin b.bagi katogeri Lelaki A OLAHRAGAWATI BAGI KEJOHANAN OLAHRAGA SMK SIMPANG KALI KE-26 jatuh kepada………………………. Pengurusan Rumah Sukan Terbaik dinilai berdasarkan kehadiran pelajar ke sesi latihan yang 14 ..... Oleh itu..bagi katogeri Lelaki B iii………………………………………. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan En...

Din 15 .tampil ke hadapan untuk menerima hadiah. Dipersilakan Ketua Rumah ……………… untuk menerima hadiah.diadakan.untuk menerima hadiah Tempat kedua dengan markah……………dimenangi oleh Rumah…………………. Pengurus Rumah Sukan terbaik akan menerima __________________________________________Pemenangnya jatuh kepada Rumah……………………………………………. Kamaruddin b. persediaan minuman dan disiplin para pelajar. diiringi oleh Tn. Kamaruddin b. Haji Zainuddin b. Murad bagi menyampaikan cenderahati kepada En.. pakaian. Seterusnya ialah acara yang dinanti-nantikan iaitu penyampaian hadiah bagi tempat ketiga. JOHAN BAGI KEJOHANAN OLAHRAGA SMK SIMPANG KALI KE-26 akan menerima _______________________________________________ Johannya ialah Rumah ……………………………. Naib Johan dan Johan Kejohanan Olahraga SMK Simpang kali ke-26. Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Diminta pengurus Rumah …………………………untuk menerima hadiah. menjemput Tn.Diminta ketua Rumah……………………………………. Din Sebagai tanda penghargaan majlis dengan segala hormatnya.. Dipersilakan Ketua Rumah ……………. Satari Pengetua SMK Simpang. Haji Mohd Harithuddin b. Tempat ketiga dengan markah……………dimenangi oleh Rumah………………….

Dengan ini. berakhirlah sudah Kejohanan Sukan Tahunan kali ke-26. jari sepuluh tersusun rapi memohon ampun dan maaf seandainya terdapat kesilapan tutur kata sepanjang kami mengendalikan majlis ini. 16 . Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang turut memberi sokongan bagi menjayakan sukan ini. Sebelum kami mengundur diri. Diminta semua pelajar berdiri. majlis menjemput wakil pelajar …………………………… untuk mengetuai laungan SMK Simpang The Best sebayak 3 kali. Para pelajar SMK Simpang yang budiman. (Nyanyian lagu Negaraku dan lagu Sekolah) Sebagai penghormatan. Setinggi-tinggi terima kasih atas kerjasama yang diberi. Dipersilakan. Oleh itu. (Bendera diturunkan dan diserahkan kepada Tuan Pengetua) Sebelum majlis bersurai pada hari ini. kita akan menutup kejohanan dengan nyanyian lagu Negaraku dan lagu Sekolah. diminta berada di sini. Kebersihan itu lambang keperibadian kita.Acara seterusnya ialah penurunan bendera Kejohanan oleh Pasukan pembawa bendera untuk diserahkan kepada Tuan Pengetua SMK Simpang sebagai tanda tamatnya Kejohanan Olahraga SMK Simpang Kali ke-26. sebelum bergerak meninggalkan padang sekolah para pelajar diminta sama-sama membersihkan kawasan padang. Para tetamu dijemput untuk ke kantin SMK Simpang bagi menikmati jamuan tengah hari.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful