P. 1
reglare avans dacia

reglare avans dacia

Ratings:
(0)
|Views: 1,239|Likes:
Published by Alexandru Culicenco

More info:

Published by: Alexandru Culicenco on Jul 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/17/2013

pdf

text

original

Salutare tuturor

,

in pofida opiniilor multor "specialisti" pe care i-am întîlnit pe vremuri (inclusiv in service), experenta mea a aratat ca la Dacia Berlina (nu cu injectie, fara aprindere electronica) cele mai bune rezultate se obtin daca avansului se regleaza - surpriza! - asa cum recomanda fabrica. La berlina, avansul initial este dupa cîte îmi amintesc 0°RAC.

Pentru reglarea acestei valori nu este necesar un stroboscop (vorbim de avansul initial care se regleaza cu motorul oprit).

Descriu aici o procedura foarte simpla de reglaj, care pentru mine a dat intotdeauna rezultate bune.

Lucrari premergatoare: contactele ruptorului (a.k.a. platina) curate si reglate corect. Avansul se poate regla in orice stare a ruptorului, dar lucrari ulterioare la ruptor deranjeaza reglajul avansului initial. Nu e rau daca frîna de mîna functioneaza ferm.

Materiale necesare: Voltmetru (15Vcc) sau un bec de 12V (de exemplu, de lanterna de pozitie) prevazut cu cabluri electrice care sa permita conectarea in circuit (lampa de control). Cîrpa (eventual umeda)

Scule necesare: -cheie fixa (de ?? n-am stiut niciodata), cu care se poate slabi delcoul ("ruptor-distribuitor") - surubelnita plata (optional)

din nou "pîndind" aparitia crestaturii. curata zona cu cîrpa umeda. dar merge si singur. sau ( se conecteaza treapta cea mai mare de viteza (5 sau 4) si se impinge usor masina. nu e de loc greu sa n-o remarci. 2.2.eventual (daca motorul are rac pentru manivela) manivela Aplasament: loc plat si suficient de luminos. Daca marcajul nu e vizibil.1 Acum motorul trebuie rotit astfel incit crestatura de pe volanta sa se afle in dreptul marcajului.. Deoarece crestatura trece prin fereastra relativ rapid.1( ). Corectati pozitia motorului (cel mai usor în varianta 2. Aceasta fereastra are pe margine un marcaj (vîrf de sageata). în timp ce un ajutor "pîndeste" aparitia crestaturii de pe volanta in dreptul marcajului. Identifica fereastra din carcasa ambreiajului. 2. Procedura: 1. . Pentru asta: (a) motorul se oate roti cu manivela (contactul este luat!!!).astfel puteam sa simt crestatura. prin care se vede volanta (în partea din dreapta a motorului). Eu foloseam o surubelnita plata cu a carei lama atingeam volanta . ca sa aduceti crestatura de pe volanta "la semn". Persoane: recomandabil doua persoane.

Lampa de control trebuie sa se stinga. eliberati frîna de mîna si procedati ca la 2.3. Masina ramîne in viteza. Puneti contactul (fara a porni motorul!!!). 5.respectiv lampa de control se aprinde. [4. Asfel ati fixat motorul la pozitie. Daca nu se intimpla asta. ATENTIE: este probabil ca la prima incercare veti . 2. Daca nu se intimpla asta. Corectie: Conectati voltmetrul sau lampa de control între borna delcoului care duce la bobina de inductie si masa.] 4. 3. [6. tensiunea indicata de voltmetru sare la cca 12. La un moment dat. 2.5 V. respectiv voltmetrul trebuie sa nu indice tensiune.2.] 6. 7. Conectati voltmetrul sau lampa de control între borna "+" a bobinei de inductie si masa. verificati conectarea corecta. respectiv voltmetrul trebuie sa indica cca. Momentul in care tensiunea apare este punctul de reglaj cautat. verificati conectarea corecta. Lampa de control trebuie sa se aprinda.3. 12.1 ( . Rotiti delcoul la refuz in sensul acelor de ceasornic (privind de sus). Corectie: Rotiti delcoul la refuz in sensul acelor de ceasornic (privind de sus).5V. trageti bine frîna de mîna. Daca motorul se deplaseaza putin.2. Slabiti prinderea delcoului cît e necesar ca sa-l puteti roti relativ usor. Rotiti usor delcoul in sens invers acelor de ceasornic.

rotind motorul (sa sa fi miscat masina. ca sa-i împiedicati rotirea. NU corectati prin rotirea in sens invers ci duceti DIN NOU delcoul in pozitia sa extrema (rotit la maxim in sens orar) si reluati procedura 7. sau sau sau). unul din cilindri este în compresie si se poate ca gazele sa împinga pistonul. . 10. Strîngeti suportul delcoului. manivela etc. Intrerupeti contactul. 8. suribelnite.depasi acest punct. Explicatie: cînd motorul este "la semn". lampa de control. Verificati daca motorul nu s-a rotit între timp (adica daca este în continuare la semn). altfel mecanismele reglajului centrifugal pot falsifica rezultatul. 9. Gata. Explicatie: cama ruptorului trebuie atacata în sensul ei normal de functionare. voltmetru. chei. Indepartati cîrpe.

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
Farcas Florin liked this
Farcas Florin liked this
Aiurel Aiurelu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->