You are on page 1of 4

TEMA de PROIECT : Identificaţi pentru fiecare strategie tipuri de conflicte soluţionabile prin intermediul acestora

1) Conflict soluţionat prin renunţare

Expunere caz: O doamnă învăţătoare pe motiv de colaborare, cere profesorului un plan de lecţie cu o idee mai deosebită pentru clasa ei. Acesta, puţin şocat, deoarece nu e treaba lui să facă planurile de lecţii claselor mici, nu promite că îi va da, având mult de lucru, dar că se va gândi. Peste câteva săptămâni, zi de zi, învăţătoarea întreabă dacă este gata planul de lecţii, ca şi cum profesorul ar fi fost obligat să-l facă. Scuzându-se că este într-o perioadă foarte aglomerată, profesorul îi propune să-l facă singură, urmând ca el să-l corecteze şi îmbunătăţească. Revolta a fost maximă, cu strigăte şi reproşuri, inutile, deoarece profesorul nu promisese nimic sigur şi de fapt nu este obligaţia lui. Soluţionare: Profesorul a acceptat situaţia, aducând a doua zi un proiect de lecţie. Primind reproşurile şi comentariile care şi acum veneau din partea învăţătoarei, primul impuls a fost să răspundă înapoi,simţindu-se cu totul nedreptăţit, mai ales că adusese ceea ce i s-a cerut. Hotărârea lui a fost ca pe viitor să evite persoana, să nu iniţieze nici-o colaborare în comun, deoarece învăţătoarea nu-şi dădea seama de realitatea situaţiei; profesorul a renunţat la orice reacţie, plecând de la faţa locului.

am rugat pe două dintre ele să transmită toate informaţiile celorlalte. al masculinului şi femininului. puterea ei de a decide. capacitatea ei de a munci în lupta pentru existenţă. înseamnă determinarea partenerului de accepta şi superioritatea femeii. Soluţionare: Conflictul constă în intensificarea dialogului care este contradictoriu în cea mai mare parte. despre viaţă. în care trecând dincolo de prejudecăţi. (a câştigătorului). subiecte de romane precum "Raţiune şi simţire" sau "Mândrie şi prejudecată" de Jane Austin în care conflictul e foarte bine alimentat de prejudecăţile epocii. cum ar fi mândria şi superioritatea bărbatului. se descoperă aceleaşi puncte comune. Totuşi reproşurile au venit de la două persoane cu comentariile de rigoare la adresa colegelor cu pricina. de a alege. Soluţionare:Le-am întrerupt spunând că nu mă interesează comentariile lor. puterea lui de alegere şi autoritatea cuvântului său. ajunge la un punct culminant. Prin forţarea dialogului conflictul ia amploare. Îndeplinirea obiectivelor cu orice preţ în acest caz. doar prin prisma prejudecăţilor epocii. Conflictul s-a soluţionat prin atenuarea din ambele părţi: reacţia mea a fost de a aduce a doua zi instrucţiunile respective şi a le da personal învăţătoarelor . 3) Conflict soluţionat prin atenuare Expunere caz: În perspectiva de a evita reproşurile unor doamne învăţătoare că nu le-am informat personal pe fiecare în parte despre un concurs de desene. etc. şi supunerea femeii. (a învinsului).2) Conflict soluţionat prin forţare Expunere caz: Eterna confruntare între feminin şi masculin. etc. aşteptarea ei în urmarea destinului.

deoarece el a făcut şi desen tehnic.nemulţumite. Profesorul de desen susţinând că nu poate să se sustragă de la o sarcină primită din partea conducerii îşi susţine dreptul de a realiza el proiectul. aceasta venind în întâmpinarea unor neânţelegeri la examen. Soluţionare: rezolvarea conflictului s-a făcut prin explicarea de către asistent că a ezitat destul de mult înainte de a solicita cursul. Plastică realizarea unui proiect de mobilier pentru secretariat şi direcţiune. l-a asigurat pe dn-ul profesor că se va descurca întrebându-i direct pe studenţi la seminar şi că seminarul va decurge ca şi până acum. după programa făcută personal. Profesorul a înţeles că asistentul vrea să se folosească de cursul lui. profesorul de ed. având în vedere necesitatea conceperii designului din punct de vedere plastic. fără să-şi mai scrie unul personal. asistentul cere profesorului cursul pe care-l predă. Tehnologică îi spune colegului său că el este cel mai în măsură să facă proiectul. tocmai de teamă să nu fie interpretat greşit. 5) Conflict soluţionat prin confruntare Expunere caz: Directorul şcolii solicită profesorului de ed. de asemenea a justificat că în urma unui examen. 4) Conflict soluţionat prin compromis Expunere caz: Cu intenţia de a ajuta mai bine studenţii la seminar. pentru el. şi pretinde să-i dea lui să facă proiectul. a văzut necesitatea şi importanţa explicării unor termeni şi definiţii exact pe textul cursului. Spunând că îi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. în legătură cu lipsa de colaborare între unele din ele. Ulterior. iar răspunsul învăţătoarelor a fost de a se justifica. . fiind fost inginer.

. Soluţionare: Cei doi colegi îşi negociază părţile de realizare ale proiectului. hotărând ca documentaţia să o facă împreună. urmând ca unul să facă proiectul pentru secretariat. vizionând prototipuri în reviste. iar celălalt pentru direcţiune.Directorul înştiinţat de situaţia creată. ca să evite creşterea conflictului îi pune pe amândoi să se ocupe de această problemă.