Capitolul I.

Prezentarea Pensiunii Tropical
Orasul Drobeta Turnu-Severin, resedinta judetului Mehedinti, este asezat in partea cea mai vestica a Olteniei, cu centrul plasat pe coordonatele 22 grade 33" longitudine estica si 44 grade 38" latitudine nordica. Orasul este situat pe malul stang al Dunarii , la iesirea fluviului din defileu, in depresiunea subcarpatica a Topolnitei, pe drumul european 70, la 353 km de Bucuresti, 210 km de Timisoara si 113 km de Craiova. Lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Portile de Fier I a inundat 3262 hectare pe malul stang si 6569 pe malul drept totalizand o suprafata de 32000 hectare si un volum apa de 2550 milioane metri cubi. Factorul climateric in aceasta zona a tarii, se remarca prin unele particularitati ce-l fac sa se deosebeasca de alte zone climatice , in primul rand datorita influentei climatului mediteranean. Clima in aceasta zona este cea mai blanda din tara, cu o temperatura medie anuala de 11,5 grade celsius, avand vizibile influente tropicale.Vara este calduroasa, cu temperaturi medii de 20 grade celsius. Luna cea mai calduroasa a anului este luna iulie, cand temperatura medie este de 23,1 grade celsius.Vara, uneori temperaturile depasesc 35 grade celsius la umbra ca urmare a valurilor de aer fierbinte, tropical. Pensiunea Tropical ste situata intr-o zona linistita si putin afectata de noxe. Spatii verzi generoase inconjoara cladirea hotelului, iar accesul este extrem de facil de pe Str. Cicero. Pe langa serviciile de cazare, pensiunea beneficiaza de doua restaurante cu capacitate de 200 de locuri si terasa de vara cu fantana arteziana. Pensiunea Tropical are camere mobilate elegant si cu elemente de decor moderne, care incalzesc si apropie spatiul de sufletul locatarului. Cele 10 camere sunt dotate cu bai, aer conditionat, LCD, televiziune prin satelit, internet wireless gratuit, minibar frigorific si telefon. Bucataria restaurantului are o experienta de 6 ani, reusind sa acopere o gama larga de preparate, atat autohtone cat si internationale. De asemena oferim servicii de transport de la/la cele mai apropiate aeroporturi. Facilitati cazare: transport auto, TV in living, internet wireless, parcare, gradina/curte, spalatorie, terasa, plata cu cardul, bar, restaurant Facilitati camere: internet in camera, frigider in camera, uscator de par, incalzire centrala, aer conditionat, baie in camera, minibar in camera, telefon in camera, camera cu TV. Pensiunea Tropical a fost infiintata in anul 2004 la initiativa doamnei Mariana Molnar, care a vazut in aceasta o mare oportunitate.Pensiunea Tropical este prima pensiune din Drobeta Turnu Severin.Pensiunea se afla intr-o zona linistita, pe Str. I.L.Caragiale, Nr. 39, numar de contact 0252 333 023.Pensiunea ofera o ambianta placuta si un confort sporit .

3

spalatorie Modalitati de plata :1.Capacitatea de cazare: 24 locuri din care. In preturile afisate sunt incluse atat TVA de 9% cat si taxele locale de 3 %. copiii intre 7 .2 camere cu 3 paturi. platesc 40 Ron/noapte 3. servicii contra cost 7.Roomservice .Comanda taxi .Rezervari (localuri.Mai jos sunt prezentate preturile in RON pentru fiecare camera.Plata se poate face in Euro.18 ani.sirus – mastercard. Camera Dispune de Pret camera Pret single 4 .7 camere cu 2 paturi . Ambele monede se calculeaza la cursul BNR din ziua platii .Spalatorie – Calcatorie – Uscatorie – Fax Oferta pensiunii tropical cuprinde si anumite discount-uri dupa cum urmeaza: 1.1 apartament . Pensiunea Tropical ofera clientilor sai atat servicii gratuite cat si servicii contre-cost. USD sau Ron. a treia persoana adulta in camera 85 RON/noapte 4. copiii pana la 7 ani gratuit 2.Clientii pensiunii pot beneficia de aceste servicii in orice moment. teatre.Informatii turistice Servicii contra cost:. concerte) . carte credit . in preturi este inclus mic dejun si taxa hoteliera 6.maestro . rezervari pentru grupuri peste 18 pers 25 eur/pers/noapte 5.visa . Servicii gratuite:.Trezire la ora fixa .

grup sanitar propriu situat in camera. living. grup sanitar propriu situat in camera. zile de nastere sau nume. grup sanitar propriu situat in camera.Camera 1 Camera 2 Camera 3 Camera 4 Camera 5 Apartament Camera 7 Camera 8 Camera 9 Camera 10 3 paturi. TV cablu. TV cablu. A /C 3 paturi. in restaurantul Tropical vor avea parte de o atmosfera placuta cu influente din bucataria romaneasca si internationala. terasa. A /C 2 paturi. TV cablu. TV cablu. personalul pensiunii Tropical este pregatit sa isi sfatuiasca clientii.intruniri de afaceri sau familie. A /C 2 paturi. grup sanitar propriu situat in camera. si sa pregateasca meniul dorit.La petreceri de nunta. A /C 2 paturi. grup sanitar propriu situat in camera. O parte din preparatele pe care clientii le pot savura doar la Restarantul Tropical sunt prezentate mai jos: 5 . grup sanitar propriu situat pe hol. TV cablu. A /C 2 paturi. grup sanitar propriu situat in camera. grup sanitar propriu situat pe hol. TV cablu. TV cablu. grup sanitar propriu situat pe hol. A /C 2 paturi. A /C 135 119 99 155 119 155 119 119 99 119 110 99 86 130 99 130 99 99 86 99 Indiferent care este motivul clientilor de a sarbatorii. A /C 2 paturi. TV cablu. A /C 2 paturi. TV cablu. TV cablu. grup sanitar propriu situat in camera. A /C 2 paturi.

Muschiuleţ de porc în bacon cu garnitură de cartofi prăjiţi Piept de pui cu sos de ciuperci şi caşcaval la cuptor Piept de pui cu sos de iaurt şi cartofi ţărăneşti 6 .

1.firmele vor fi luminoase.Conditii de functionare a intreprinderilor turistice Criterii minime privind clasificarea structurilor de primire cu functiuni de cazare tusristica: 1. La categoria 2 stele se admit si placari partiale pana la inaltimea de 180 cm. in ceea ce priveste denumirea. prosoapele si halatele vor fi schimbate dupa fiecare turist. tipul si categoria unitatii. 4.1. In spatiile de cazare. astfel: Lenjeria Categoria unitatii 5 si 4 stele 3 stele 2 si 1 stea Prosoapele Halatele de baie la 3 zile - la 2 zile la 2 zile la 3 zile la 2 zile la 4 zile sau ori de la 3 zile cAte ori este nevoie 7 . 3. 536/1997. Lenjeria de pat. 2. Constructiile vor fi astfel realizate incat sa se evite deranjarea turistilor din cauza zgomotelor produse de instalatiile tehnice ale cladirii sau a factorilor de poluare. 4. marmura sau cu alte asemenea materiale estetice si de buna calitate. 4. precum si in grupurile sanitare (cu exceptia WC exterioare) se va asigura in sezonul rece o temperatura minima de 180C. inclusiv a zgomotelor produse peste limitele legale admise. pe intreaga suprafata (pana la tavan). iar la categoria 1 stea peretii pot fi acoperiti cu zugraveli lavabile. Structurile de primire turistice vor avea firme exterioare. Starea generala de curatenie. in concordanta cu certificatul de clasificare. 6. 4. iar pentru sejururile mai lungi. Peretii grupurilor sanitare vor fi placati cu materiale ceramice. Pardoselile grupurilor sanitare vor fi placate cu materiale ceramice. 4 si 3 stele. La categoriile 1 si 2 stele se admit si pardoseli din mozaic lustruit. Nu se admit spatii de cazare situate la subsol sau fara aerisire si lumina naturala directa. 5.3.2.CAPITOLUL II. La grupurile sanitare ale camerelor se va asigura in permanenta apa calda si rece. Pentru categoriile 5. Modul de organizare si conducere a Pensiunii Tropical 2. marmura sau alte asemenea materiale estetice si de buna calitate. salubritate si igiena se asigura in conditiile prevazute de Normele de igiena aprobate prin ordinele ministrului sanatatii nr. 102/1993 si nr.

Asemenea activitati pot fi organizate doar in spatii distincte. . 4 si 5 stele materialele vor fi prezentate in mape speciale. 3. 1 stele. . 3. . 9.programul TV pentru saptamana in curs. .lista cuprinzand serviciile suplimentare oferite si tarifele pentru cele cu plata. cuprinse in tariful de cazare sau cu plata separat.la unitatile de 4 si 5 stele . dupa caz. cu intrari care sunt separate fata de fluxul turistilor cazati in hotel.cel putin 15 servicii .lista cuprinzand preturile produselor din minibar. 2. clasificate astfel: 1. astfel: .inserarea in pliantul hotelului a hartii zonei sau a localitatii. In spatiile de cazare turistii vor fi informati despre serviciile suplimentare oferite. hoteluri de 5. Nu se admite organizarea unor activitati de jocuri distractive sau de noroc in holurile unitatilor. hoteluri pentru tineret de 3. La toate tipurile de structuri de primire cu functiuni de cazare turistica este obligatorie oferirea unei game diversificate de servicii suplimentare. Lista orientativa cuprinzand serviciile suplimentare este prezentata in anexa nr. pana la 15% din capacitatea de cazare. In toate spatiile de cazare este obligatorie existenta unor mijloace scrise.tarifele interne si internationale pentru convorbiri telefonice. 8.lista room-service. in fiecare spatiu de cazare sau prin afisare cu mijloace electronice. . 10. in Romania pot functiona urmatoarele tipuri de structuri de primire cu functiuni de cazare turistica.7.informatii turistice privind zona sau localitatea. cu precizarea unitatii de cazare (pentru unitatile de 3. . hoteluri-apartament de 5. realizate estetic si tiparite in limba romana si in cel putin doua limbi de circulatie internationala. .cel putin 5 servicii. La hotelurile de 1-3 stele.cel putin 10 servicii .la unitatile de 1 stea . 4 si 5 stele). 2. 4. Se excepteaza cazurile in care se asigura intrari separate si fluxuri de circulatie distincte pentru turisti. in spatiile destinate cazarii se pot amenaja activitati de birouri sau firme. . 2 stele. Tipuri de structuri de primire turistice cu functiuni de cazare: Conform prezentelor norme metodologice. moteluri de 3. 1 stele. 2. 4.la unitatile de 2 stele . 7 la prezentele norme metodologice. 2.orice alte informatii ce ar putea face mai agreabil sejurul turistului. 1 stele. cu indicarea modalitatilor de solicitare a serviciului in camera. 8 .la unitatile de 3 stele . 3.chestionare pentru testarea opiniei turistilor cu privire la calitatea serviciilor oferite. 4. cuprinzand informatii utile pentru turisti: .cel putin 18 servicii . dupa caz. .instructiuni de folosire a telefonului. La hotelurile de 3.

vile de 5. cabane de vanatoare. 4. 2 stele. 2. 9 . 3. reprezentand spatiul destinat folosirii de catre o singura persoana. 11. Priciul reprezinta o platforma din lemn sau din alte materiale. sate de vacanta de 3. 2. bungalouri de 3. 1 stele. vestibul. stele.camera cu trei sau mai multe paturi individuale. vestibul si grup sanitar propriu. In cadrul tipurilor sus-mentionate poate exista urmatoarea structura a spatiilor de cazare: . 2. structuri de primire cu functiuni de cazare pe nave fluviale si maritime de 5. La categoria 5 stele va exista un grup sanitar pentru fiecare doua locuri. campinguri de 4. 1 stele. 1. 3 . 14. 2. 2. 3. 3. . . salon.camera cu pat dublu. Dormitorul poate fi despartit de salon si printr-un glasvand sau alte solutii care permit o delimitare estetica. Camerele cu peste patru paturi individuale sunt considerate camere comune. sufragerie. pensiuni turistice rurale de 4.apartament. 1 stele. 1 flori (margarete). Latimea paturilor individuale este de minimum 90 cm. hosteluri de 3. reprezentand spatiul compus din: dormitor pentru doua persoane. 3. 1 stele. 2. . 10. 1 stele.garsoniera. pensiuni turistice urbane de 4. 3. reprezentand spatiul destinat folosirii de catre un numar de persoane egal cu numarul paturilor.camera cu pat individual. apartamente sau camere de Inchiriat In locuinte familiale sau in cladiri cu alta destinatie de 3. 4. . 2. 1 stele. reprezentand spatiul destinat folosirii de catre doua persoane. reprezentand spatiul compus din unul sau mai multe dormitoare (maximum 5 dormitoare). 7. 13. 15. 8. 2.camera cu pat matrimonial. reprezentand spatiul destinat folosirii de catre una sau doua persoane. Latimea patului matrimonial va fi de minimum 140 cm. reprezentand spatiul destinat utilizarii de catre mai multe persoane. cabane de pescuit de 3. Latimea patului dublu este de minimum 160 cm. 12. 2 stele. 6. cabane turistice. . 1 stele. minimum un grup sanitar la 4 locuri. iar la categoria 4 stele.camera cu doua paturi individuale.camera cu priciuri. . 2. pensiuni agroturistice de 4. .5. pe care se asigura un spatiu de 100 cm latime pentru fiecare turist. reprezentand spatiul destinat folosirii de catre doua persoane. echipare sanitara proprie. 1 flori (margarete). popasuri turistice de 2. 9. precum si la restul categoriilor.

2.Organigrama Pensiunii Tropical 10 .2.

Relatii ierarhice: directorului general i se subordoneaza: compartimentul financiarcontabil. Relatiile functionale se stabilesc la primul nivel ierarhic intre compartimentele de control financiar si gestiune. compartimentul comercial si directorul economic. 3 bucatari.2.La cel de-al doilea nivel ierarhic se stabilesc intre compartimentul financiar-contabil si compartimentul unitatii operative. compartimentul de resurse umane. 2 bagajisti. împreună cu directorul general. 1. director de marketing-Cristina Paleacu. Relatii de cooperare se stabilesc intre posturile situate pe acelasi nivel ierarhic dar apartinand unor compartimente distincte. compartimentul tehnicadministrativ si compartimentul comercial. semestriale şi anuale. rezultatele muncii lui – mereu proiectată către exterior prin cunoaşterea şi exploatarea tuturor pieţelor existente şi potenţiale – asigură excelente rezultate financiare şi atingerea obiectivelor propuse. cu ajutorul unei reţele de analize. compartimentul tehnic. Structura manageriala a Pensiunii Tropical Drobeta Turnu Severin este compusa din: director general. adminstraţiei locale. personalului.Mariana Molnar. director economic-Endre Molnar. previziuni. de la întocmirea bugetului previzionat şi până la controlul întregii activităţi economice. 1 economist.In cadrul hotelului sunt angajati 4 receptioneri. lunare. asociaţiilor profesionale. Toti angajatii hotelului detin cursuri de calificare.Este cosiderat vital pentru existenţa programatică a hotelului. sub toate aspectele ei gestionare şi patrimoniale. Directorul economic. 6 ospatari.1 secretare. Fiecare manager.3. la procesele decizionale menite să ducă la atingerea obiectivelor propuse.1 manager de restaurant.Angajatii pensiunii se situeaza in categoria de varsta de 35-50 ani. 11 . 1 sef de receptie. etc. de exemplu economista de la compartimentul financiar contabil coopereaza cu gestionarul de la depozitul motelului de la Gura Vaii.Compartimentul de marketing. patronatului. 3 cameriste. Principalele tipuri de raporturi in cadrul sructurii organizatorice Pensiunea Tropical are 16 de angajati permanenti si 6 angajati sezonieri(pe timp de vara).Compartimentul financiar-contabil.directorului economic i se subordoneaza:compartimentul financiar-contabil si unitatile operative. întregul proces aspiră la satisfacerea permanentă a clientelei. în urma consultărilor avute cu colaboratorii – prioritate având cei aflaţi în contact direct cu oaspeţii – contribuie în echipă.Acesta este compartimentul care înregistrează toate datele activităţii financiare. 2. întocmeşte rapoarte zilnice. oferindu-le suportul exact pentru luarea viitoarelor decizii. Aceste rapoarte sunt adevărate “barometre” pentru conducătorii diferitelor compartimente şi pentru directorul general. furinizorilor. care nu lasă loc improvizaţiilor sau aproximărilor. documente contabile şi bilanţuri. Relatii de control se stabilesc intre Compatimentul de control financiar si gestiune si celalalte compartimente din structura organizatorica.

Responsabilităţi ale postului: • răspunde pentru calitatea activităţii personalului aflat în subordine şi pentru fluxul operaţional la nivelul hotelului. • supervizarea utilizării corespunzătoare a metodelor de fidelizare a clientelei. Sarcini şi îndatoriri specifice: • stabilirea unor relaţii optime cu furnizorii.4. 12 . coordonarea. • elaborarea strategiilor de dezvoltare a serviciilor specifice. • dezvoltarea relaţiilor cu agenţiile de turism. DH) Locul desfăşurării muncii: sediul hotelului Departament: Direcţie Subordonare: Directorului general al grupului hotelier Supervizare: Supervizează activitatea tuturor angajaţilor prin intermediul directorilor de departamente Relaţii funcţionale: cu angajaţii departamentelor financiar-contabil. • urmărirea soluţionării eficiente a solicitărilor clienţilor. marketing. având ca scop final realizarea obiectivelor asumate. administrativ din centrala grupului hotelier. • asigurarea unei bune promovări şi vânzări de servicii hoteliere. •prospectarea pieţei de profil în vederea optimizării continue a serviciilor oferite. pentru rezolvarea în timp util şi în bune condiţii a tuturor problemelor ocazionale. Activităţi principale: • planificarea.sunt prezentate mai jos: Denumire post: Director Hotel (cod ref. juridic. Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura funcţionarea optimă a hotelului. conducerea şi controlul activităţilor hoteliere. • mobilizarea personalului din subordine în vederea menţinerii standardelor înalte ale serviciilor hoteliere oferite. organizarea.Prezentarea atributiilor posturilor operationale din organigrama Cele doua posturi a caror importanta consider ca este cea mai ridicata.2. • dezvoltarea şi promovarea imaginii hotelului prin planificarea şi coordonarea activităţilor de marketing şi publicitate.

eficiente şi responsabile. rezervare şi cazare pentru clienţii hotelului Activităţi principale: 1. • foarte bune abilităţi de planificare şi organizare. marketing. Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura serviciile de informare. 6. Denumire post: Recepţioner Hotel (cod ref. urmărirea şi încasarea plăţilor). rezervare şi cazare oferite clienţilor hotelului 13 . • abilităţi foarte bune de comunicare şi negociere. medierea conflictelor şi rezolvarea reclamaţiilor clienţilor. RH) Locul desfăşurării muncii: Recepţia hotelului Departament: Servicii Subordonare: Directorului de departament Supervizare: Supervizează activitatea personalului care se ocupă de curăţenie şi de pază Relaţii funcţionale: cu angajaţii departamentelor financiar-contabil. întocmirea actelor necesare cazării clienţilor (contracte de turism. Specificaţiile postului: • studii superioare economice. • capacitatea de a lua decizii rapide. •cunoaşterea pieţei de produse hoteliere şi a particularităţilor ei. administrativ. preluarea şi înregistrarea rezervărilor de la clienţi. servicii. 4. pentru rezolvarea în timp util şi în bune condiţii si a tuturor problemelor ocazionale. soluţionarea eficientă a tuturor solicitărilor înregistrate. franceză şi/sau germană. • întocmeşte statistici şi rapoarte specifice pentru managementul superior al grupului hotelier. 2.Autoritatea postului: •conduce şi coordonează întreaga activitate a hotelului. Sarcini şi îndatoriri specifice: • stabilirea unor relaţii optime cu clienţii. • cunoştinţe avansate de limba engleză. obligatoriu de specializare în domeniu. Responsabilităţi ale postului: • răspunde pentru calitatea serviciilor de informare. •experienţă în coordonarea unei echipe numeroase. 5. 3. primirea şi cazarea clienţilor. •experienţă relevantă de minim 3 ani în funcţia de director hotel. promovarea serviciilor oferite clienţilor.

prezenţă agreabilă. 14 . • cunoaşterea temeinică a două limbi de circulaţie internaţională. . -copie documente de atestare a perioadei lucrate în turism.copie după contractul de muncă al persoanei care deţine brevetul de turism. cetificate si atestate in domeniul turismului. -copie act identitate. CAPITOLUL III. eficiente şi responsabile. datele de identificare a societăţii ce se înscriu în certificatul de înmatriculare şi sediul punctului de lucru unde se înfiinţează agenţia de turism. să îmi fie anulat brevetul de turism". • cunoaşterea pieţei de produse hoteliere şi a particularităţilor ei. • foarte bune abilităţi de planificare şi organizare. -curriculum vitae (prezentate detaliat pregătirea şi experienţa profesională). amabilitate. • abilităţi foarte bune de comunicare şi negociere. Documente necesare obţinerii licenţei de turism sunt: . Excel).cerere de eliberare a licenţei. Pentru a obţine brevetul de turism. -dovada privind deţinerea permisului de muncă în România. .• răspunde pentru rezolvarea eficientă a problemelor apărute pe parcursul desfăşurării activităţii Autoritatea postului: • este autorizat să preia rezervările. Descrierea principalelor operatiuni tehnice si a circuitului documentelor din interiorul firmelor de turism Orice activitate de turism incepe prin obtinerea unor licente.copie după brevetul de turism al persoanei care conduce agenţia de turism. • capacitate de a lua decizii rapide. . în cazul cetăţenilor străini. iar în cazul în care se constată contrariul. • experienţă de minim 1an pe un post similar. -copie acte care atestă pregătirea profesională. cei interesaţi au nevoie de următoarele documente: -cerere de eliberare a brevetului. să ofere cazare clienţilor. solicitudine.certificat constatator de la Oficiul Registrului Comerţului din care să rezulte urmatoarele informaţii: obiectul de activitate al societăţii. să rezolve formalităţile administrative ale acestora. • foarte bune cunoştinţe de operare pe calculator (Windows. • aspect fizic plăcut. -declaraţie ataşată CV-ului: "Declar pe propria răspundere că datele cuprinse în prezentul înscris sunt reale. structura acţionariatului. Word.. Specificaţiile postului: • studii de calificare în domeniu.

respectiv a spaţiilor de alimentaţie (anexa 5 la normele metodologice din Ordinul Ministrului Turismului nr. Documente necesare obţinerii certificatului de clasificare sunt: 1. cerere de eliberare a certificatului de clasificare. suplimentar. copie brevet de turism pentru directorii de hotel.copie certificat de calificare în profesia de ghid de turism. 7. următoarele:acte justificative privind cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine de circulaţie internaţională. sanitară. 510/28. .08. de mediu. copii acte de calificare a personalului de la recepţie şi unităţile de alimentaţie.atestat de limba romană pentru cetăţenii străini. pentru fiecare structură turistică care face obiectul clasificării). restaurant. emis de MTCT. . avizul specific privind amplasamentul şi funcţionalitatea obiectivului.certificat medical. cabanier.copie act identitate. actul constitutiv sau autorizaţia de funcţionare în cazul asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice autorizate). vine la data stabilita sa se cazeze. .08. (cu excepţia structurilor organizate în gospodăriile populaţiei) sat de vacanţă. schiţa privind structura.certificat cazier judiciar. 510/28. 5.06. Clientul dupa ce si-a completat formularul de rezervare in prealabil prin telefon. certificat de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului însoţit de anexele privind avizele. 3. după caz.2002). documentaţia va cuprinde. schiţa privind amplasarea şi adresa unităţii (anexa 4 la normele metodologice din Ordinul Ministrului Turismului nr. două fotogafii tip buletin. .08.2002). amplasarea şi nominalizarea camerelor. 2. 510/28.2002 publicate în Monitorul Oficial nr 583 bis/06. motel.La intrare este intampinat de portar care ii ureaza “Bun 15 .1 si 6. În cazul ghizilor de turism de categoria "naţional" şi "specializat". 8. -certificat cazier judiciar.2002 publicate în Monitorul Oficial nr 583 bis/06.2002 publicate în Monitorul Oficial nr 583 bis/06.06. de protecţia muncii.2 la normele metodologice din Ordinul Ministrului Turismului nr. camping. sanitarveterinară. cu excepţia cabanierului şi a directorului agenţiei de turism delaliiste. fişa privind încadrarea nominală a camerelor şi a spaţiilor de alimentaţie pe categorii de clasificare (anexele 6. Cei care doresc să devină ghizi şi au nevoie de atestat de ghid de turism local au nevoie de următoarele documente: .06. în cazul construcţiilor noi. -atestat de limba română pentru cetăţenii străini. 9. 6. certificat constatator de la Registrul Comerţului din care să rezulte obiectul de activitate şi structura acţionariatului (agentul economic poate furniza informaţiile respective şi prin prezentarea copiilor de pe actele de constituire a societăţii: certificatul de înmatriculare. certificat de absolvire a cursului de specializare profesională ca ghid de turism.-atestat de limbă straină de circulaţie internaţională. .cerere.2002). 4. acordurile şi/sau autorizaţiile legale (PSI.

venit” si il conduce la receptie.1Strategii de marketing la Pensiunea Tropical Orice organizaţie îşi elaborează mai multe variante strategice ca răspuns la fizionomia şi cerinţele pieţii. 2. cu oferirea de produse turistice Drobeta Turnu Severin. urmând ca de fiecare dată să decidă care variantă este cea mai bună. Dupa 3 zile. pachete promoţionale pentru persoanele de vârsta a treia în baza de tratament în perioade mai puţin umede şi reci. conduc la operaţionalizarea activităţii de alegere a variantelor cele mai bune. menţinere – din 2006 încoace Pensiunea Tropical aplică strategia de menţinere în linii mari a pieţei naţionale şi în măsuri mai puţin importante creşterea pe 16 . după modernizarea bazei de tratament şi a spaţiilor de cazare prin creşterea gradului de clasificare de la două stele la trei stele. Descrierea principalelor strategii de comercializare a produselor turistice si a modalitatilor de promovare 3. influenţând cererea consumatorului . unde clientul completeaza un formular de cazare(actiune denumita check-in). dupa care bagajistul ii duce clientului bagajele in camera. etc.La final ospatarul ii aduce nota de plata iar clienul il roaga sa o treaca in ontul de la receptie. în funcţie de fiecare trăsătură a acesteia(pachete promoţionale pentru tineri în perioadele de iarnă. nemaifiind necesar un efort de implementare şă creaţie din partea personalului care se ocupă de oferte şi imagine. Dinamica pieţii Pensiunii Tropical determină trei tipuri de strategii pe perioade diferite : 1. creştere – această strategie a fost implementată în momentul înfinţării.clientul paraseste pensiunea si primeste o factura in care sunt trecute: -contavaloarea cazarii si TVA aferenta de 9% -contravaloarea notei de plata de la restaurant pentru cele 3 zile si TVA aferenta de 9% -transmitere fax si TVA aferenta de 19% -calcat camasi si TVA aferenta de 19% -contavaloare minibar si TVA aferenta de 19% Clientul plateste cu cardul factura direct in contul de la banca al pensiunii si promite ca o sa revina. Experienţa a 6 ani în domeniu. CAPITOLUL IV.Clientul coboara la restaurant pentru a lua cina. semnifică momentul de expansiune. o periodă de creştere a fost şi între anii 2004-2006.receptionerul le trece in fisa camerei clientului. Dupa cateva ore clientul coboara si ii cere receptionerului sa i se calce doua camasi si sa trimita un fax. când aceasta era nou apărută cu oferta sa pe piaţă .).Acestea fiind servicii contra-cost.

Galaxy.site-uri de specialitate.reducerile si conditiile oferite de pensiune. fiind întreprinderi comerciale. 3.2. Printre aceste avantaje de care se bucură Pensiunea Tropical. b) contactul direct cu viitori clienţi face ca agenţia de turism să poată influenţa mai eficient alegerea de către turişti a destinaţiei Drobeta Turnu Severin. pot fi menţionate: a) agenţiile de turism partenere stimulează gustul clientelei lor pentru călătoriile turistice către orasul Drobeta Turnu Severin. cât şi pentru organizaţie.Galaxy. g)amplasarea unor bannere la intrarea. e)promovare prin presa locala:Mehedinteanul. c) agenţiile de turism oferă mai multe garanţii. e)afise in zonele populate si impartirea de pliante care ofera informatii in legatura cu facilitatile.Jurnalul de Severin.iesirea din oras si centrul orasulului. în special prin acţiunile de promovare şi publicitate pe care le organizează. gradul de suprasaturare în sezon impune încercarea aceasta de a menţine piaţa şi de anu lărgi orizontule fără a asigura în prealabil disponibilul de resurse materiale care ştim cu toţi este limitat. f)publicitate prin internet. 17 . atât de organizare a călătoriilor cât şi o mai mare autoritate şi influenţă în faţa prestatorului de servicii decât turistul individual d)promovare prin televiziunea locala:RTS. pentru care agentul trebuie să fie motivat în baza contractelor încheiate cu prestatorul de servicii Pensiunea Tropical.pieţe internaţionale .Modalitati de promovare Colaborarea cu agenţiile de turism prezintă avantaje atât pentru turişti.

Anexe:cuprinde urmatoarele documente: 18 .la casieria pensiunii. carte credit . In cadrul pensiunii Tropical.CAPITOLUL V. atat pentru comenzi din tara cat si din afara. Notificari in timp real la aprobarea comenzilor si livrarea produselor. CAPITOLUL VI. detine calitatea lichiditatii in cel mai inalt grad fata de orice alte active. Numerarul reprezinta forma cea mai lichida dintre toate instrumentele de plata si datorita acestei caracteristici s-a mentinut in toate etapele evolutiei societatii de la aparitia banilor pana in prezent.visa . prin aplicarea de filtre antifrauda (este un serviciu care optional se poate oferi si pentru comenzile in sistem ramburs).Plata se poate face in Euro. Aceasta se prezinta sub doua forme.plata in numerar se realizeaza la sfarsitul perioadei de cazare. USD sau Ron. Rapoarte de vanzari in timp real pe diverse criterii. Ambele monede se calculeaza la cursul BNR din ziua platii. moneda efectiva (numerar) si moneda scripturala (de cont). Suport telefonic (hotline) pentru cumparatori. nu necesita costuri de negociere si tranzactii ca alte active financiare. Visa Electron. Utilizarea cardului de credit pentru efectuarea platii este cea mai usoara modalitate de plata.Plata se poate face atat in Euro.eliberandu-se o chitanta. Validarea comenzilor. Mastercard si Maestro. Functia banilor de instrument de plata se realizeaza prin intermediul monedei.sirus – mastercard. pe probleme legate de plati. acceptabil de toti membrii comunitatii de plati. Preferinta pentru numerar se manifesta in principal la populatie si este determinata de anumiti factori: are putere liberatorie imediata cu care se poate stinge orice obligatie de plata. este un mijloc de plata general. Caracteristici principale ale platii prin carduri de credit: • • • • • • Procesarea de plati cu card Visa.maestro .USD cat si in Ron in ambele cazuri. Operatiunile si instrumentele de plata utilizate de Pensiunea Tropical Modalitati de plata :1. aria de folosire este nelimitata geografic in ce priveste procurarea bunurilor si plata serviciilor de mica valoare. Asistenta pentru implementarea solutiei pe site-ul dumneavoastra.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful