( AS0334416-V

)

-

we provide solutions

1

Pahang Darul Makmur. Kedah Darul Aman. Wisma Bandaran. Tel : 017-5931082 (Syukri) Bank : Maybank Islamic No. No. Kedah Pegawai Dihubungi : 1.agnic tech resources Nama Syarikat : AGNIC TECH RESOURCES No. Akaun : 5521 8900 2930 Cawangan : Lagenda Heights. 26410 Bandar Jengka. Sungai Petani. Jalan Ibrahim 08000 Sungai Petani. Pendaftaran Syarikat : ( AS0334416-V ) Status Syarikat : Perkongsian Alamat Syarikat : 4B Tingkat 2. No. Tel/Fax : 04-4226757 Alamat Cawangan : A 335 Felda Jengka 7. Adzlan bin Mohd Radzi 017-5980398 2 . Mohamad Azuril Abdul Rahman 012-5568721 2.

Profil Pengarah 5. Carta Organisasi 4. Sijil-sijil dan surat-surat berkaitan 3 .agnic tech resources KANDUNGAN 1. Visi Dan Objektif Syarikat 3. Pengenalan Syarikat 2. Projek-projek yang dijalankan 6.

PENGENALAN SYARIKAT 4 .

Produk TT Frontiers juga keberkesanan membaik pulih tanah dan proses pembajaan keluarannya dengan sasaran untuk meningkatkan hasil pengeluaran pertanian. Jalan Ibrahim 08000 Sungai Petani. Selain daripada itu Agnic Tech Resources telah menjalinkan usahama dengan syarikat pengangkutan dalam memberi perkhidmatan kargo bagi mengangkut hasil keluaran atau barangan secara pajakan atau kontrak.agnic tech resources Pengenalan Syarikat Agnic Tech Resources adalah sebuah syarikat 100% bumiputra yang telah ditubuhkan pada 19 OGOS 2010 dengan No. tetapi ianya adalah gabungan tenaga pengurusan yang berpengalaman dari pelbagai bidang bagi membentuk satu landasan dan halatuju baru dalam bidang perniagaan. Wisma Bandaran. Agnic Tech Resources juga bergiat cergas dalam urusniaga getah. Pahang.pemasaran. 26410 Bandar Jengka. Pendaftaran AS0334416-V beralamat di 4B Tingkat 2. Syarikat juga mempunyai cawangan di alamat A 335 Felda Jengka 7. Agnic Tech Resources bergiat cergas di dalam beberapa program usahasama diantaranya adalah usahasama di dalam pembekalan baja dengan syarikat TT Frontiers iaitu pengeluar baja organik yang berpiawaiaan tinggi. Kedah Darul Aman. Syarikat dianggotai pengarah dan pengurusan dari mereka yang berpengalaman di pelbagai sektor terutama dalam bidang pertanian. syarikat telah mempunyai platform sendiri dengan pengusaha-pengusaha dari luar seperti Thailand dan Indonesia selain dari Malaysia. 5 . Bergerak secara kecil-kecilan secara terus dengan kilang-kilang memproses getah. pengangkutan dan pelaburan. Walaupun Agnic Tech Resources masih baru didaftarkan.

VISI DAN OBJEKTIF SYARIKAT 6 .

agnic tech resources VISI DAN OBJEKTIF SYARIKAT VISI KAMI: Menawarkan produk-produk dan perkhidmatan berkualiti disamping menyumbang pembangunan ekonomi negara secara keseluruhannya. Mengurangkan pengaliran wang keluar dengan pengurangan import sumber baja dan barangan pertanian yang berasaskan kimia. Menyokong sasaran negara dalam menghidupkan dan menjana semula era pertanian dengan sistem dan teknologi yang lebih moden. ‡ Agnic Tech Resources akan sentiasa memenuhi keperluan pelanggan di dalam semua aspek berkaitan kualiti produk dan perkhidmatan. Membekalkan semua input pertanian iaitu menjadi one-stop-center yang dapat membekalkan teknologi dan inputinput pertanian untuk menjayakan tanaman para petani. Membantu mempercepatkan pencapaian sasaran peningkatan hasil padi serta hasil pertanian negara secara keseluruhannya. Objektif kami adalah untuk:  Membekalkan teknologi tanaman terbaik serta memasarkan produk keseluruh negara bagi membolehkan faedah teknologi pertanian dalam aspek khasiat dan perlindung tanaman dinikmati oleh semua pihak yang terlibat di dalam bidang pertanian dengan sasaran: Membantu meningkatkan hasil tanaman serta taraf penghidupan para petani.       7 . ke arah perkembangan dan Misi Kami: Pengurusan Agnic Tech Resources memegang komitmen berikut : ‡ Agnic Tech Resources akan sentiasa maju kehadapan dan menerajui pengedaran produk-produk yang berkesan dalam meningkatkan hasil pertanian ketahap maksimum dan seterusnya menyumbang ke arah perkembangan dan pembangunan pertanian negara. ‡ Agnic Tech Resources akan menyokong sebarang usaha ke arah memelihara alam sekitar. Produk yang dikeluarkan oleh sektor pertanian dalam kualiti yang bagus dan kuantiti yang banyak.

CARTA ORGANISASI SYARIKAT 8 .

agnic tech resources Carta Organisasi Syarikat Mohd Salim Shaaban (Pengarah Urusan) Mohd Shukri Ali (Pengurus Besar ) Mohd Zia Ul Hadk (Pengarah Kewangan) Mohamad Azuril (Pengarah Operasi) NorAzman Ismail (Pengarah Perhubungan Korporat dan Pelaburan) Nordin Ramli Pegawai Operasi (Pengurus Kewangan) Unit Pelaburan dan Projek Pegawai Pemasaran Agen Syarikat 9 .

PROFIL PENGARAH 10 .

PENGURUS BESAR : MOHD SHUKRI Merupakan anak peneroka felda yang mempunyai pengalaman dalam bidang pertanian dan perladangan. PENGARAH KEWANGAN : MOHD ZIA UL HADK Berkelulusan Ijazah Perakaunan dan berpengalaman sebagai pengurus akaun di Yayasan Angkatan Bina Jati Diri dan Koperasi Bela Warga Melayu Berhad. PEGAWAI PERHUBUNGAN KORPORAT DAN PELABURAN : NORAZMAN ISMAIL Sebagai penjawat awam yang berstatus tinggi beliau mempunyai pengalaman dalam merencanakan perancangan syarikat dan peluang peluang pelaburan yang ada bagi menjamin perjalanan syarikat dengan lebih cekap dan efisyen. Berpengalaman sebagai penasihat pelaburan selama 8 tahun disebuah syarikat pelaburan tempatan. Mempunyai pengalaman luas dalam bidang pemasaran dan operasi syarikat. Pernah menjawat jawatan sebagai seorang pengurus ladang disebuah syarikat peladangan di Malaysia. Mempunyai ijazah dalam bidang pengurusan ladang. Mempunyai disiplin dan rekod kerja yang cemerlang. Berpengalaman dalam mengendalikan projek-projek tender kerajaan. 11 . Mempunyai pengalaman dalam mengurus risiko dan mentadbir tenaga kerja bawahan. PENGARAH OPERASI : MOHAMAD AZURIL Berkelulusan Ijazah Pentadbiran Perniagaan.agnic tech resources Profil Pengarah PENGARAH URUSAN : MOHAMAD SALIM Sebagai cetusan idea dari beliau maka Agnic Tech Resources dapat bergerak maju dengan pengarah-pengarah berpengalaman dan berkaliber di dalam dunia perniagaan khususnya dalam bidang pembajaan dan pertanian.

PROJEK-PROJEK YANG TELAH DIJALANKAN .

2004-2006 Mengendalikan program Skim Latihan Graduan dibawah Pembangunan Sumber Manusia Berhad Kementerian Sumber Manusia 7. Court Mammoth * Projek diatas sebahagiannya dijalankan secara perjanjian sub-kontrak dengan syarikat yang berlesen dengan pihak pengurusan Agnic Tech Resources sekarang.BIL TAHUN JENIS PROJEK TEMPAT/ PELANGGAN 1. 2010 Usahasama projek tanaman padi seluas 25 relong selama 5 tahun di Kota Kuala Muda. Selatan Thailand 4. Medan. Kedah Kedah 3. Kedah. 2010 Membekal baja pertanian menerusi usahasama dengan kilang TT Frontiers Gurun. 2003-2007 Menyediakan perkhidmatan lori cargo (Bonded 3 ton) dan open truck (8 Ton )bagi penghantaran barangan Court Mammoth ke seluruh negeri Perlis. 2005-2007 Membekal Peralatan Pakai Buang Perubatan di HospitalHospital dikawasan Utara Kementerian Kesihatan Malaysia 6. . Pulau Pinang dan Pahang 2. 2006-2009 Tender mencuci dan membersih dalam dan luar kawasan IKBN Perlis Dan Bukit Mertajam Kementerian Belia Dan Sukan 5. 2009-2010 Membeli dan menjual getah jenis keping dan sekerap ke kilang-kilang pemprosesan Kedah.

SIJIL-SIJIL DAN SURAT-SURAT BERKAITAN .