Nuovo Microsoft Word Document

Ioana _gutiyahoo.

com

Plantarea pomilor fructiferi necesita studii temeinice din punct de vedere al alegerii locului, al sortimentului de specii, soiuri si portaltoi. Pomii fructiferi se pot planta pana la altitudinea de 1.500 m, de unde se incep sa se adapteze bine arbustii fructiferi. Alegerea terenului Terenul ales si destinat plantarii pomilor fructiferi, fie ca este vorba de o suprafata mai mica sau de una mai mare, trebuie sa intruneasca anumite cerinte legate de situarea lor, gradul de fertilitate, posibilitatile de udare si mecanizare. Pentru o plantare reusita terenul trebuie sa fie plan sau sa aiba o panta usoara, de pana la 10%. Terenurile cu pante de peste 10% si pana la 15% nu sunt recomandate pentru cais, piersic si nectarin. Cele mai bune soluri pentru plantarea pomilor fructiferi sunt cernoziomurile, bogate in humus si solurile brun-roscate de padure, solurile lutoase si luto-argiloase nefiind favorabile pentru cultura pomilor. Solul trebuie sa permeabil, pentru a se evita baltirea apei, avand grija ca panza de apa freatica sa se afle la peste 2-3 m adancime. Atentie ca sursele permanente de apa pentru udarea pomilor si pentru tratamente fitosanitare sa nu fie poluate. Se va evita plantarea pomilor fructiferi pe terenurile puternic inierbate, pe solurile mai putin fertile, recomandandu-se utilizarea unei culturi premergatoare (lucerna) care fertilizeaza natural terenul. Terenurile unde se va efectua plantarea pomilor fructiferi vor fi expuse la soare, orientarea preferata a randurilor fiind Nord-Sud. In zona dealurilor inalte se vor alege numai specii si soiuri mai rezistente la frig si care pot lega fructe chiar in primaverile ploioase. Nu se recomanda plantarea in vaile inguste, cu curenti puternici de aer, precum si zonele cu frecvente ingheturi tarzii de primavara. In zonele cu frecventa mare a vanturilor sunt obligatorii perdelele de protectie cu arbori inalti (stejar, frasin, artar, salcam). Zonarea speciilor pomicole Zonarea speciilor se va face in functie de pretentiile fiecarei specii si chiar a soiurilor fata de lumina si caldura, precum si de rezistenta la geruri, oscilatii de temperatura si alte accidente climatice. Marul, parul, gutui, prunul, ciresul, visinul, se pot cultiva in zona dealurilor subcarpatice,iar in zonele calde de campie, se vor planta mai ales: cais, piersic, fara a exclude celelalte specii. Desi in cadrul tuturor speciilor s-au creat soiuri autocompatibile, se recomanda folosirea a cel putin 2-3 soiuri, pentru o mai buna polenizare. Plantarea pomilor fructiferi Perioada optima de plantare a pomilor fructiferi este toamna, incepand cu 15 octombrie si pana la venirea primului inghet. Exista avantajul ca prinderea este sigura, deoarece exista in sol umiditate suficienta. In perioada de iarna ranile de pe radacini au timp suficent sa se cicatrizeze, emitand noi perisori absorbanti, care permit reluarea vegetatiei primavara timpuriu.

Plantarea de primavara da rezultate bune cu cat se face mai devreme. Plantarea pomilor fructiferi primavara, este recomandata a se efectua inainte de umflarea mugurilor, prinderea fiind conditionata de udarile repetate, ce devin absolut obligatorii in perioada de seceta. In vederea plantarii de toamna trebuie efectuate o serie de pregatiri absolut necesare si anume dupa care se executa plantarea propriu-zisa. De asemenea trebuie stabilite dinainte speciile ce se planteaza in livada.

Stabilirea corecta a distantei dintre randuri si dintre pomi pe rand se face pentru fiecare specie in parte de pe grupe de soiuri cu vigoare asemanatoare, tinandu-se seama si de portaltoiul utilizat, deoarece el are importanta foarte mare asupra cresterii pomilor. Distanta intre randuri trebuie sa nu fie mai mica de 3,5-4,5 m, pentru a asigura spatiul de lumina necesar. Sunt foarte pretentiosi la acest factor caisii, piersicii, migdalii, ciresii, ca si unele soiuri de mar si par. Pe solurile cu fertilitate naturala ridicata, distantele de plantare trebuie marite, deoarece pomii cresc mai voluminosi. Pregatirea gropilor Sapatul gropilor se face cu 40-60 zile inainte de plantarea propriu-zisa, cu scopul de a crea conditii de aerare a pamantului si de a activa dezvoltarea microflorei din sol. Pamantul rezultat de la sapatul gropilor se asaza de o parte si de alta a randului sub forma de musuroaie (se are grija ca peretii gropii sa fie verticali). Stratul de la suprafata (30-35 cm) se asaza in aceeasi parte a randului la toate gropile (de exemplu spre est), iar stratul inferior in cealalta parte (spre vest). De aceasta asezare a straturilor de pamant in musuroaie se va tine cont la umplerea partiala a gropilor inainte de plantare. Umplerea partiala a gropilor se executa cu 2-3 saptamani inainte de plantare. La fundul gropii se arunca 15-20 cm pamant din stratul inferior, apoi se completeaza pana la jumatate sau doua treimi cu pamant din stratul de la suprafata. Se urmareste ca pamantul cel mai fertil sa se gaseasca in zona radacinilor pomului. Procurarea pomilor fructiferi Pentru pomilor fructiferi, se face o alegere riguroasa a materialului saditor. Este indicat ca

cu eticheta. iar in cazul pomilor altoiti pe portaltoi vegetativi sa fie cu un smoc de radacini subtiri. Se vor planta numai pomi fructiferi bine dezvoltati. care garanteaza autenticitatea. facute la adapostul cladirilor. Pentru solurile uscate din zona de campie se prefera ca portaltoi zarzarul pentru cais. In pamantul destinat plantarii (stratul provenit de la suprafata) se . pentru a stimula aparitia altora noi. . pomii fructiferi se pot tine in beciuri. mahalebul pentru cires si visin. Prin aceasta se innoiesc taieturile facute la scos. cu umiditate corectata prin udarea radacinilor. recunoscute oficial si controlate.tulpina si radacina nu trebuie sa fie deshidratate sau cu rani. de caldura sau curent. acestea se lasa cat mai lungi daca nu sunt ranite. Pomii fructiferi cumparati se vor transporta direct in gospodarie. imediat deasupra ranii. calitatea si sanatatea pomului. de peste 20-30 cm. Alegerea portaltoilor trebuie facuta in functie de calitatile solului. oricat de mici ar fi acestea. se scurteaza radacinile frante ori ranite. . in legaturi. pentru a nu se deshidrata. turgescente. mentinand radacinile protejate de contactul cu aerul. neofilite. coroana trebuie sa fie deja formata. Pentru pastrarea un timp mai indelungat. si o inaltime de peste 1m. Pomii se vor planta imediat dupa aceasta operatiune pentru ca mocirla sa nu se usuce pe radacini. corcodusul pentru prun.la pomii de 2-3 ani.sa aiba 1-2 ani. in caz contrar acestea se fasoneaza deasupra ranii. . Materialul saditor se va aseza in picioare. marul franc pentru mar. parul franc pentru par. Tinand cont ca prinderea se face pe baza radacinilor groase. in scopul protectiei pomilor. din pepiniere consacrate (statiunea Baneasa). pomii fructiferi se vor stratifica in santuri sau gropi adanci de 30-40 cm. Mocirlirea radacinilor consta in scufundarea repetata a radacinilor pomilor intr-un amestec alcatuit din parti egale de balega proaspata de vaca. operand cu foarfeca.materialul saditor sa fie procurat din toamna. pamant de telina si apa. Cum trebuie sa arate un pom corespunzator pentru plantare? . si se va acoperi pe radacini si pe 20-30 cm din tulpina cu nisip sau pamant bine maruntit. Aceasta mocirla stimuleaza vindecarea ranilor si aparitia de noi radacini. sanatosi. In functie de data cand are loc plantarea.radacinile principale sa fie sanatoase. iar cele uscate se pot suprima de la baza. Fasonarea radacinilor se face pentru improspatarea sectiunii la radacinile de schelet mai groase de 3-4mm. Radacinile subtiri. de schelet. sub un milimetru diametru. cu radacini lungi de peste 25-30 cm. eventual pentru prun. lasandu-se intregi cele sanatoase principale. migdalul amar si piersicul pentru piersic. cu latimea de 30-50 cm. se scurteaza la 1-2 cm. Ingrasarea la plantare este o alta conditie esentiala. Se inlatura toti pomii cu tumori canceroase pe radacini.

"se asaza" revenind astfel cu coletul exact la nivelul suprafetei solului.Pe fundul gropii se face un musuroi din pamant reavan pe care se aseaza radacinile pomulu.Astfel de altoi trebuie sa cauti la pepiniere specializate.sus(ex. se taseaza foarte bine prin calcare insistenta. previne aparitia mucegaiului. o galeata de apa. iar pomul se lasa putin in jos.Curaj si mult succes! .iar radacinile sunt mai putin adanci si rasfirate. In aceasta copca se toarna 1-2 galeti de apa. Se trage apoi tot pamantul in groapa. ad þÿ þÿ Adauga CE SPUN VIZITATORII Endre in 04 Aprilie 2011 Pt. Se arunca apoi pamant marunt si reavan (din cel amestecat cu ingrasaminte).care impun o crestere mai putin viguroasa.amesteca 10-15 kg (1-2 galeti) de gunoi de grajd bine putrezit.pomii sunt de talie mica. apoi se mai calca o data si se face un musuroi larg in jurul trunchiului pentru a proteja radacinile de ger. la sfarsitul lunii februarie. adica la fel cat a fost in pepiniera. se strange tot pamantul din jurul pomului sub forma de musuroi. Daca este cazul se mai adauga 5-10 kg mranita.daca panza freatica este f. elimina aerul. introducandu-se usor cu degetele rasfirate printre radacini. gabriel de la Endre:Salutare. inceputul lunii martie. plus 50-60 g superfosfat si 50-60 g sare potasica.0744226326. la 2 m de la suprafata solului)nu prea merg meri si peri altoiti pe portaltoi generativ. Dupa ce apa a patruns in sol. Dupa ce au fost acoperite radacinile. Dupa ce s-a nivelat solul tras peste radacini. pana la nivelul superior al acesteia si se calca din nou. se scutura usor pomul (fara sa fie tras afara) pentru ca pamantul sa patrunda bine intre toate radacinile. Coroana sau partea aeriana a pomului ramane nefasonata. Stabilirea corecta a adancimii de plantare a pomilor fructiferi Pomii se aseaza in gropi astfel ca punctul de altoire sa ramana deasupra nivelului solului. Udarea este absolut necesara la plantare pentru ca apa dreneaza toti graunciorii de pamant intre radacini.pt ajutor suplimentar ma poti suna la tel.adica din samanta sau salbatic. Cu restul pamantului ramas se executa apoi o copca (farfurie) in jurul pomului. Acesta are rolul de a proteja radacinile pomului impotriva inghetului din timpul iernii. taierile urmand sa se efectueze in primavara.merg insa pomi altoiti pe port vegetativ.

Perioada de aplicare Boli şi dăunători Produse şi exemple de amestecuri. cotari.5 EC) 14 ACARICIDE 1 Apollo 50 SC 35 2 Mitac 20EC 28 3 Neoron 500Ec 15 4 Omite 57 EC 14 Calendarul tratamentelor chimice folosite în plantaţiile pomicole pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor Nr tratam. Sumi. crt Denumirea produsului (Grupa) Remanenţa (zile) FUNGICIDE 1 Produse cuprice 21 .28 2 Produse pe bază de sulf 4 3 Fungicide de contact 14 . afide.5 EC.gabriel in 17 Martie 2011 Daca poate sa ma ajute cineva : am un teren care tine apa deci si pamintul in jos este mai argilos cred ca din cauza apei imi poate spune cineva ce soiuri de meri. PĂR. acarieni.pruni sau alte specii de pomi merg la asemenea teren . concentraţia 0123 MĂR.sistemice (Sinoratox 150 C) 21 7 Biologice (Biobit) 3 8 Piretroizi (Decis 2.fosforice. psyllide .Alpha 2.28 4 Fungicide sistemice 7 – 10 5 Produse biologice 1 INSECTICIDE 1 Produse organo. Va multumesc mocanu 0745431399 in 13 Martie 2011 curatam pomi tratamente gazonari plantari pomi 0745431399 ionut in 10 Martie 2011 COMBATEREA BOLILOR ŞI DĂUNĂTORILOR CALENDARUL TRATAMENTELOR ÎN POMICULTURĂ Remanenţa unor pesticide folosite în fitoprotecţie Nr. GUTUI 1 Repaus vegetativ (umflarea mugurilor.martie) forme hibernale de dăunători: San Jose.fosforice (Cabetox) 21 3 Diazinon ( Diazol 60EC) 14 4 Clorpirifos (Reldan 40 EC) 14 5 Phosalone (Zolone 35EC) 21 6 Organo.clorurate (Thiodan) 21 2 Organo.

25% + Fastac 0. făinare.15 .1%+ Ecalux 0.1% Captadin 0.3%+ sulf muiabil 0. făinare.4% 3 Începutul înfrunzirii mugurilor floriferi (10-15%) rapăn.5 % Oleodiazol 1. făinare. viermele merelor G1.5% 5 Începutul scuturării petalelor (10-15%) petale deja scuturate Rapăn. boli de depozit Topsin 0. păduchele lânos.1% Demitan 0.2%+ Karathan 0.015% Dithane 0. defoliatoare Stroby 0.2% + US1 1. perelor şi al gutuilor G2.5% 4 Începutul înfloritului.5%+ US1 1. Dithane 0. afide.07.2% + Reldan 0. şi brună a frunzelor.2% Systhane 0. pătarea albă şi brună frunzelor.3%+ Carbetox 0. monilioză.2%+ Zolone 0.Oleocarbetox 2.25% + Sumi Alpha 0.15% Folpan 0. muguri floriferi gărgăriţa florilor făinarea Polybar 1%+ Carbetox 0. acarieni Zeamă bordeleză 0. Omite 0. viermele merelor.1% Kumulus 0. minatoare.1% Euparen 0. păduchele din San Jose.1%+ Zolone 0. defoliatoare Idem tratamentul 5 Semai poate folosi unul din insecticidele: Diazol 0.07% Penstyl 0. pătare albă. făinare.15% Dithane 0.25% + Bumper 0.2% + Tilt 0.06. monilioza.-25. unul după altul Rapăn.05% 12 13 Fruct în creştere luna august Rapăn .0% Olecalux 1.2% + Sumi Alpha 0.03% + Carbetox 0. acarieni Dithane 0. făinare. focul bacterian.5% Champion 0.5% Merpan 0. minatoare.02% + Ultracid 0.7% Zeamă bordeleză 0.2% 14 Fruct spre pârgă (sfârşitul lunii august începutul lunii septembrie) Rapăn.2% Captadin 0.015% Sinoratox 0. pătarea albă şi brună a frunzelor . făinare. ouă hibernante.1% + Ecalux 0.15% Karate 0.02% 7 La 10-12 zile după tratamentul 6 (fructele cât bobul de mazăre) Boli şi insecte similar T6 Idem T6 8 Boli şi insecte Similar T5-T6 Idem T6– T7 9 10 11 Fructele în creştere 15.1% + Fastac 0.5% Zeamă sulfocalcică 28-310 –20% 2 Începutul dezmuguritului. focul bacterian Oxiclorură de cupru 0.2% Notă în caz de atac puternic de acarieni ca insecticid se mai poate folosi.01% + Zolone 0. răsfirarea butonilor din inflorescenţă Rapăn. păduchele din San Jose G2.2% + Karathan 0.04% Captadin 0. făinare.5%+ sulf muiabil 0. viermele merelor.2% + sulf muiabil 0.04% 0123 6 La 8-10 zile după tratamentul anterior (fructul cât bobul de linte) Rapăn.4% Karathan 0.5% Turdacupral 0.

ciuruirea frunzelor. defoliatoare Dithane – 0. viermele fructelor.4% + US1 1.2% Captadin – 0. monilioza.2%+ Zolone 0.2%+ Sinoratox 0.025% 8 9 10 Fruct în creştere sfârşitul lui iunie .1% Ronilan – 0. afide.1% Zeamă bordeleză – 0.0.0. făinare.1% .5% + US1 1. ciuruirea frunzelor.Benomyl 0. viermele fructelor. pătarea roşie.PIERSIC Nr.2% + Sinoratox 0.15% Sintox .5% Funguran .1% Demitan – 0.5% Pentru acarieni Omite – 0.5% Oleodiazol .2% + Decis 0. afide.2% + Ecalux 0. molia fructelor.25% + Ultracid 0. ouă de acarieni hibernante Turdacupral – 0.07% + Zolone 0. ciuruirea frunzelor. acarieni.trat Perioada de aplicare Boli şi dăunători Produse şi exemple de amestecuri. PRUN – CAIS .25% + Zolone 0.25 Diazol – 0. afide Dithane – 0.5% 2 Umflarea mugurilor de rod.5% Kocide.2% Oleoecalux .1. defoliatoare.2% + US1 1. păduchele din San Jose.iulie Ciuruirea frunzelor. deformarea frunzelor.1% Sumilex – 0.2% Topsin – 0. acarieni.2% Fastac – 0.0. făinarea. pătarea roşie.25 Merpan – 0. cotari) Oleocarbetox . viespile fructelor.02% 5 6 7 La 8-10zile unul după altul (avertizare) 15 mai – 15 iunie) Monilioza. făinare.2% + Sumi Alpha 0. acarieni.1% 15 După recoltare la îngălbenirea şi începutul căderii frunzelor Patogeni micotici (ciuperci) şi bacterieniîn diferite faze Sulfat de cupru (piatră vânătă) 1-2% (stropirea albastră) NOTĂ Tratamentul 1 – se poate efectua în întreaga perioada de repaus (decembrie – martie în ferestrele de iarnă) dar la umflarea mugurilor eficacitatea biologică este maximă. concentraţii 0123 1 Repaus vegetativ(umflarea mugurilor martie) Forme hibernante ale dăunătorilor(San Jose.5% 3 La începutul căderii petalelor(10-15%) deja scuturate Pătarea roşie.04% 4 La 6-8 zile după T3 (tratament special la pruni) Viespea sâmburilor de prun Zolone – 0.2% + Carbetox 0. buton verde Monilia.2% Folpan – 0.1% Captadin – 0. afide Dith0ane – 0. făinarea.07% 11 Fructele în pârgă Monilioza Rovral – 0.2% Merpan – 0.1. monilioză.1% Captadin – 0.0.2% + US1 0. acarieni.

antracnoză Topsin – 0. acarieni.07% Dithane – 0.1% Reldan – 0. Daca stie cineva unde este o pepiniera prin judetul Mures.2% Captadin – 0. ouă de acarieni Zeamă bordeleză – 0.0.5% 2 În perioada dezmuguritului Monilinia. multumim dar nu ne spune dimensiunile gropilor pt plantare? Vasile in 02 Martie 2011 Buna. insecte defoliatoare. antracnoză.4% + US 1. nelu lugoj in 01 Martie 2011 dupa cat timp incoltesc samburi de cirese si ar trebui sa iese din pamant .2% + Decis 0.3% florin in 09 Martie 2011 foarte bun art.0123 12 După recoltarea fructelor(august) Păduchele din San Jose (numai dacă este rezervă biologică) Ultracid – 0.5% Turdacupral – 0. păduchi de frunză. ciuruirea frunzelor Dithane – 0. As vrea sa cumpar in jur de 15 .2%+ Zolone 0.2% + Methyl – Parithine 0. ciuruirea Topsin – 0.5% Pirinex – 0.07%+ Actelic 0.36.07% + Decis . Foarte important pentru băşicare(thaphrina) la piersic Sulfat de cupru(piatră vânătă) – 1-2% (stropirea albastră) CIREŞ . de păduchi de frunză Oleocarbetox – 2.06% 5 La apariţia lăstarilor anuali(când fructele au diametrul de 1-3 mm) Idem T4 Idem T4 6 7 Când fructele au 0.2% Ecalux – 0. acarieni. ouă de acarieni.2% Derosal – 0. ciuruirea frunzelor. acarieni Dithane – 0.15% Carbetox –0.0% Oleoecalux – 1.5% Dithane – 0.Mures.5% Oleodiazol – 1.2% + Carbetox 0. păduchii de frunză.25% +Sinoratox 0. Sunt din Tg. Va multumesc si ma gasiti la telefon 0740-49.22.0125% Dithane – 0.VIŞIN 1 Repaus vegetativ Păduchele din San Jose.1% 13 La îngălbenirea şi începutul căderii frunzelor Patogeni micotici(ciuperci) şi bacterieni în diferite faze.07% 4 Începutul scuturării petalelor (10-15% din flori sunt scuturate) Ciuruirea frunzelor. monilioza..1% Merpan 0. antracnoză. păduchii de frunză.1% 8 9 După recoltare (la aavertizare) Păduchele din San Jose G1.7 cm în diametru(la avertizare) Musca cireşelor.20 pomi fructiferi de diferite soiuri.25 +Euparen 0.5% 3 Începutul înfloritului 40-80% flori deschise Monilinia.56. va rog frumos sa ma ajutati.5% + US1 1. intre orele 15 .0125% Derosal – 0.

am inteles ca aveti pomi tineri.jud. Marius in 18 Noiembrie 2010 pt mai multe informatii despre pomicultura dati add.Alba.com dragos in 14 Noiembrie 2010 sant foarte optimist voi face intocmai tot ce se poate ca la carte sa vedem ce rezultate voi avea nu se poate sa nu dea roade munca mea. petre in 14 Noiembrie 2010 PT DRAGOS sunt mai multe probleme la tine 1 stropiri 2 taieri care sa stimuleze fructificarea 3 fertilizare am impresia ca nu faci nimic din toate astea Se gaseste in librarii o carte CULTURA PRUNULUI ar fi bine sa o citesti. calugaritabuzau:Bine ati venit pe site.cand nu mai e pericol de ingheturi.Alba.Mult succes.Hriscu in 25 Noiembrie 2010 Un articol foarte bun .este de min.din care am avut de invatat multe lucruri.carora le trebuie formata coroana. Endre in 22 Noiembrie 2010 Pt.Va sfatuiesc sa luati legatura cu dl.ing..laurentiu constanta in 26 Februarie 2011 foarte ok aricolul !!! va multumesc anticipat!!! ababe mihai in 30 Noiembrie 2010 foarte interesant miam insusit cunostintele oferite multumiiri autorului P. la id-ul dr_mau@yahoo. horvath din mociu.va sfatuiesc sa cautati pe cineva priceput din zona.Bakk Levente de la Pepiniera \'Profi family\" de la Ciumbrud.5*C.0722 672725 sau 0258 866 143.care stie ce are de facut.tel.Aiud sau Unirea.cu Piatra vanata(sulfat de cupru).In legarura cu taierea pomilor.urgent inainte de ninsori. multumit. horvath din mociu in 14 Noiembrie 2010 .Mult succes./inceput de martie.acum in noiembrie nu se fac taieri.daca temp.sau cautati pe net Pepiniere pomicole.Taierile se fac in febr.faceti un trat. va doresc multa sanatate si va voi spune ce rezultate am obtinut.Eu am cumparat de la ei si sunt f.jud. Endre in 22 Noiembrie 2010 Pt. multumesc mult pentru ajutor.Toti altoii sunt certificati.Acum.

nu degeaba am amintit zona. adica cumpararea a cel putin 50-80 puiet.nu stiu daca pot sa fac taieri acum in noiembrie va doresc numai bine sily in 11 Noiembrie 2010 vreau sa plantez pomi inr un sol cu saratura multa zona baldovenesti braila ce pomi merg mai bine dragos in 11 Noiembrie 2010 am stanley de 4 ani cumparati de la sarca dar in gradina mai am si alti pruni nu as putea spune ce soiuri sant dar tot slab de tot fructifica. livada are 20 de ani. pentru vanzare.am o gradina incarcata de pomi dar in special pruni .as dori peste un an sa-mi plantezi o jumatate de pogon de pruni diferita soiuri .com calugaritabuzau in 12 Noiembrie 2010 acest sait este foarte interesant. nu am mai avut recolta. ca trebuie sa schimb toti pomii.3bineinteles sunt mari alungite se coc spre sfirsitul august septembrie se desprind foate usor dupa simbure sunt pentru comercializare dupa cum arata as dori sa discut si eu cu cineva care are deasemeni plantati pruni pentru a ne consulta . prun.voi face intocmai sa vedem ce rezultate voi obtine anul ce vine. petre in 10 Noiembrie 2010 PT VASILE lucerna iti va usca multi pomi-e printre cei mai mari consumatori de apa da fixeaza azotul dar tu nu cultivi porumb ci pomi.nu sunt gerurile chiar aspre le-a mers bine pana acum . pt ca in ultimii ani.e o problema generala si la ceilalti vecini ce pot sa spun e ca corcodusii au fructe. si productia a fost foarte slaba. avand o livada de 120 pomi. de la un producator(prima mana). din informatii. au fost plantati in 1990. doresc sa-mi scrie o persoana care poate sa-mi ofere puieti.dar ma mai gandesac poate si la factori climaterici ca nici flori nu prea fac . mail joska_fbi@yahoo. petre in 10 Noiembrie 2010 PT DRAGOS ce soi de prun ai? ce varsta au pomi? dragos in 10 Noiembrie 2010 multumesc pentru raspuns. in acesti ani.nu pot sa spun exact soiul poate Tuleu 20 buc si stanly(numai 2 pentru polenizare )sunt altoiti si sunt cumparati de la sahatei statiune pomicola de buzau au 2ani.doresc sprijinul.sunt din zona buzaului si cred ca aici le merge .ma intereseaza si pe mine foarte mult . pentru zona mociu jud cluj. am ajuns la concluzia. etc. meri.au facut anul acesta primele fructe 1.bineintales ca i-am stropit . cumpara ingrasaminte npk 20-20-20 si da-le 300kg la hectar iar vara erbicideaza de 2 ori petre in 10 Noiembrie 2010 . dar cred ca nu s-a tinut cont de zona. consultari.

de mentionat ca inainte rodeau si la mine care sa fie cauza? multumesc astept un raspuns Bogdan in 08 Noiembrie 2010 Produse fitosanitare pentru tratamente. 0723. tratamente fitosanitare autorizate. vita de vie.un minim de tratatamente ii va face roditori adica: 1 cand 10% din flori s-au scuturat tratament cu decis 2la o saptamana cu fastac 3la 1 iunie cu fastac sau decis plus dithane dragos in 09 Noiembrie 2010 am o intrebare la care nu am gasit un raspuns clar. PENTRU A VORBI MAI PE LARG MA PUTETI CONTACTA LA 0726342704. trandafiri.mai bine ca oriunde.RASPUNS PT ANDREEA toti meri merg foarte bine la deal. Va multumesc CHELARU EDUARD in 31 Octombrie 2010 PENTRU DOAMNA ANDREEA : IN ZONA DUMNEAVOASTRA EU VA RECOMAND MAR \"FLORINA\" PENTRU CA ESTE UNUL DINTRE CELE MAI REZISTENTE SOIURI DE MAR. eu locuiesc intr-un sat din judetul botosani deci in nordul tarii.2l/ora la care puteti atasa nenumarate utilaje:freza lat 1m.pompa pentru irigat.cositoare. seriozitate.dispozitiv de scos cartofi morcov. amenajari si intretinere spatii verzi.583. de cativa ani prunii nu mai rodesc in zona care stau eu dar nu numai la mine si la toti vecinii din imprejurimi.masina de aplicat tratamente etc. pt mai multe detalii la nr de telefon 0765656326 . taieri pomi fructiferi.plug pentru facut vaduri..se planteaza pana la instalarea inghetului in sol..tu nu ii ingrijesti. personal de specialitate.trebuie sa cumperi soiuri polenizatoare altfel nu vor lega. plug simplu.De exemplu golden delicios+ionatan+starkminson petre in 10 Noiembrie 2010 RASPUNS PT DRAGOS-pruni au boli si daunatori..semanatoare.490 chirac in 07 Noiembrie 2010 Pentru lucrarile de primavara puteti gasi la mine un tractoras monoax 15 cp motorina 2. VA MULTUMESC!!! Alba in 29 Octombrie 2010 Vand pomi fructiferi (incepand cu 2 euro).remorcuta basculabila.coborand un pic mai in josul satului se rup crengile de atatea prune.Faptul ca este dotat cu doua faruri puternice se pot executa lucrari si noaptea! 0745178146 ghita in 07 Noiembrie 2010 Varog sa/mi trimiteti o adresa unde pot gasi in Bucuresti solutii de stropit pomii fructiferi.la fel de bine merge parul si gutuiul.

. altoiţi. Este o idee buna. cred ca si eu voi semana lucerna printre pomi. foarte pertinente. diferite soiuri.. mai ales pentru solurile semiargiloase de deal.Vasile in 26 Octombrie 2010 Da. in aceasta saptamana . telefonul meu este: 0765505767 Vasile in 26 Octombrie 2010 Articol suficient de bun pentru toti incepatorii.pe langa Campulung andreeea in 25 Octombrie 2010 As vrea sa plantez si eu cativa pomi fructiferi intr-o zona cu o altitudine ceva mai mare. diferite soiuri.TREBUIESC SI POLENIZATORI PENTRU ACESTIA. andreea in 25 Octombrie 2010 Adica este vorba de comuna Hartiesti. 25 de gutui din soiul Bereczki si doresc sa mai cumpar 60 pomi din acelas soi.o zona e deal. D-NA SANDUTA: O LIVADA MAI SANATOASA SI MAI RODITOARE ESTE ACEA LIVADA CARE CONTINE MAI MULTE SOIURI DE POMI FRUCTIFERI PENTRU CA IN FUNCTIE DE SOIURI. judetul Dolj. altoiţi.Eu am plantat . gabriel in 01 Octombrie 2010 Vând pomi fructiferi.. Sunt din Bucuresti si plantarea o fac langa C.Relatii la telefon:0721214294 Sanduta in 29 Septembrie 2010 care livada va fi mai satatoasa si mai roditoare formata dintrun soi de pomi sau din mai multe . Daca cineva ma poate ajuta sa-i gasesc cat mai repede si la un pret bun .. preţ negociabil. preţ negociabil. cu acelas entuziasm intalnit la multi pe acest forum .. care dupa cum stiu imbunatateste cantitatea de azot in sol. carora le doresc succes ! dar tineti seama si de corectiile Domnului Acatrinei.de Arges. ii multumesc anticipat.Relatii la telefon:0721214294 gabriel in 01 Octombrie 2010 Vând pomi fructiferi. Vasile in 26 Octombrie 2010 Da . judetul Dolj. Intrebarea mea ar fi: ce tip de meri as putea planta si ce alte tipuri de pomi fructiferi s-ar mai prinde? ligia in 18 Octombrie 2010 se poate semana lucerna intre pomi/ CHELARU EDUARD in 10 Octombrie 2010 PTR.

sanda gheorghe in 28 Septembrie 2010 in aceasta toamna. MAR:golden delicious.conference.gutui. as putea sa-l insamantez cu lucerna si in acelasi timp sa plantez si pomi fructiferi? in 22 Septembrie 2010 Pepiniera noastra produce urmatoarele soiuri de pomi: -meri. GUTUI: altoit.feteasca alba……… VA MULTUMESC !!! PRETUL DIFERA IN RAPORT CU CANTITATEA DORITA. Pomi fructiferi au certificate de calitate si corespund normelor. CIRES: van. PIERSIC:cardinal. VAMULTUMESC!!! Liviu in 13 Septembrie 2010 Multumesc foarte mult danut in 06 Septembrie 2010 foarte interesant si explicit pt.germers dore(inima porumbel).nectared 4.piersici. pentru fertilizarea solului. 850 DE POMI.PENTRU INFORMATII MA PUTETI CONTACTA LA NR DE TEL 0726342704.cacanska lepotica. TELEFON: 0726 342 704 CHELARU EDUARD in 22 Septembrie 2010 PENTRU D-L MARIUS : LA 1000 DE mp VA TREBUIESC cca. VA MULTUMESC!!! CHELARU EDUARD in 22 Septembrie 2010 PENTRU D-L ANATOL: LA UN HECTAR DE TEREN VA TREBUIESC cca.otonel.peri. PRUN: hardy.perla de zalla.cacanska rodna. VITA DE VIE: hamburg. anatol in 13 August 2010 . PAR:clapp kedveltje.vilmos. PENTRU INFORMATII NR MEU DE TEL ESTE 0726342704.caisi.althann renclodd.stella(cires de mai).champion.ceasla.dixired.visini.pruni.jonathan.stanley.toti incepatorii. VISIN: altoit.tamaioasa romaneasca.starkinson delicious(bot de iepure). 100 BUC.idared. CAIS:pannonia.ciresi.

de citi copacei am nevoie pentru un ha? marius in 07 August 2010 Vreau fac pe 1000mp o plantatie de mere. chelaru eduard in 16 Iunie 2010 vand pomi fructiferi altoiti ..com ana in 03 Iulie 2010 locuiesc la oras si fructele au devenit aliment de lux. si nu plantam pomi fructiferi peste tot.productie proprie la cele mai mici preturi.pruni..cele scrise in articol m-au convins.De unde se cumpara...visini si un gutui)pomi cumparati de la o pepeniera din Razboieni -Alba. gemuri dulceturi etc..peri.piersici.Am plantat pomi fructiferi de la pepeniere din Aiud si Geoagiu cu rezultate foarte bune. ce soiuri altoite de prun.. angajati ai statului ar putea sa se ocupe de ingrijirea acestor pomi .ciresi.Citi pomi sunt necesari..sunt de undeva de langa buzau si pentru o cantitate mai mare ii pot aduce si la domiciliul clientului.FRUCTELE SI LEGUMELE AU DEVENIT ALIMENTE DE LUX . arbusti care nu produc nimic. vasy in 05 Iunie 2010 detali despre boli a pomilor fructiferi X in 01 Iunie 2010 . pe domeniul public... 30 oameni pe fiecare oras.m-a marcat mult ce s-a intamplat cu copilul care. cires si gutui sint indicate pt zona de campie a Buzaului? Ma refer la pomi care produc fructe mari pt. fiindu-i pofta de cirese a \' indraznit\' sa manance din copac iar un gardian i-a scos un ochi \'din greseala\' .nu cred ca s-ar cheltui milioanele care se cheltuie acum pe florile si arbustii de pe domeniul public.caisi. nu inteleg de cheltuim milioane pe flori .Si dupa citi ani este pe rod. Va multumesc poleirecuaur@yahoo. comercializare. ilona in 18 Iunie 2010 foarte interesant multumim celor care ne-au dezvaluit unele secrete profesionale ilona in 18 Iunie 2010 foarte interesant multumim celor care ne-au dezvaluit unele secrete profesionale tuti in 17 Iunie 2010 am urmat indicatiile din articol si din 23 de pomi plantati in primavara s-au prins toti(meri. Florentin Stan in 18 Iulie 2010 Concret. CALITATE GARANTATA.Urmatoarele plantari le voi face doar toamna..

mihai in 28 Aprilie 2010 imi place comentariul lui dragos.in 3-4 ani vor inrta pe rod.1.3...daca ruptura s-a produs deasupra punctului de altoire.Pe corcodus se poate altoi aproape orice fel de prun. iau pomii din Ardeal si baga eticheta lor. il consider pertinent . P..cais..S Lucerna .dlui Mihai.dar caisul merge mai bine pe corcodus.De aici vor lastari niste lastari. Intrebari : .Am incercat si eu sa-i urmez sfaturile.Imi pare rau pt pomii dvs.. ..fa o capita si la anul o poti folosi ca ingrasamant (dupa cosire laso sa putrezeasca.imi poate spune cineva tot ce se poate altoi pe corcodus andrei in 13 Aprilie 2010 Raspuns pt.sa fim seriosi Taranu in 26 Mai 2010 Pentru V.Mult succes.Lucerna (contrar indicatiilor) se inpaca destul de bine cu pomii fructiferi daca ai pus si piersic si cais ai grija ca sant foarte pretentiosi la clima .Statiunea Baneasa?n-au mai produs de ani intregi.martie 2010)exact cum se face. Andrei in 16 Mai 2010 Pt Kenny. eu am o gradina situata la cca 1000 m altitudine si am plantat destui pomi fructiferi si de citiva ani am inceput sa altoesc cu rezultate bune ..dar este si util si usor de urmat.2.Pe prun ar merge alt soi de prun sau cais. Kenny in 15 Mai 2010 Buna ziua.dragos explica pe forum (08. Trebuie udati si inrtetinuti..Tratati rana cu ceara de altoit sau vopsea de ulei.intrucat acesta este mai rezistent si are viata mai lunga..sper sa am rezultate bune.Succes si as dori sa ma informati asupra evolutiei lor.Nunumai ca-i pertinent.ce pomi se preteaza cel mai bine la aceasta alt. in urma furtunii de azi noapte s-au rupt cativa meri tineri de la tulpina(aproape de pamant)> I-am legat si prins de suporti de lemn dar nu cred ca vor for rezulate.dar mare lucru nu prea cred ca se poate face.? .Nu se poate altoi visin si cires.Stan Iti scriu din experienta. Exista un remediu? gogu in 09 Mai 2010 foarte educativ Endre in 03 Mai 2010 Rasp.cu conditia sa aveti altoii luati si pastrati corespunzator.Pe portaltoi de visin se poate altoi alt soi de visin(mai bun) sau cires.facanduli-se taierile de formare a coroanei in anii urmatori. ali.adica din fam..Parul merge pe par salbatic/paduret(va fi de talie mare) sau pe gutui(talie mica).daca nu ai ce face cu ea.preferabil cu dinti triunghiulari..avand in vedere ca s-au rupt de jos si nu cate o creanga sau coroana ci chiar din tulpina.pomul trebuie retezat perpendicular pe axul sau cu un ferastrau bine ascutit .piersic.Dl.samburoaselor.Totusi.apoi o faci capita).sau adi pumosu/google \"altoirea chip\" etc..nectarin.care bine ingrijiti.

Se decupeaza un mugure din lastarul altoi si se pune pe un portaltoi .Inainte de altoit. Mugurele care se . se reteaza portaltoiul la o inaltime convenabila.Nu se face pe portaltoi o taietura in forma de litera T cum scrie in carti pentru ca la putini pomi scoarta se desprinde usor.ali in 11 Aprilie 2010 pe prun (port altoi) ce pot altoii?? pe visan port altoi) ce pot altoii??? ali in 11 Aprilie 2010 pe ce port altoi pot pune un par? si cum sa o fac? mitica tobescu in 29 Martie 2010 multumesc pt informatii dorel in 25 Martie 2010 super tare interesant chis petre pavel in 16 Martie 2010 este ok PALE DOINA in 16 Martie 2010 ESTE INTERESANT PALE DOINA in 16 Martie 2010 ESTE INTERESANT PALE DOINA in 16 Martie 2010 ESTE INTERESANT rozalia in 13 Martie 2010 sintem ff multumiti de aceste sfaturi de a planta pomi am luat si noi niste pomi fructiferi adica caisi si visini caisii sint romonesti iar visinii sint de la bulgari sintem f curiosi eu si sotul meu daca se prind am respectat exact toate procedurile date pe aceasta pagina daca nu as fi cautat noi nu am fi stiut cum se planteaza ca sintem incepatori iam plantat cu multa dragoste de pomi multumim acelui care ne da aceste procedee de a planta pomi dragos in 08 Martie 2010 Sa altoiesti pomi este foarte usor. nu e nevoie decit de o jumatate de lama si o banda din folie de plastic.

Resita. umed si intuneric.442 sau e-mail: je4yn@yahoo. E mult mai usor sa altoiesti decit scrie in carti.Portaltoi din corcodus.Anul acesta mai vreau sa plantez si alti pomi fructif. transport gratuit Caransebes. la prima incercare.Ilfov. Otelu Rosu. trandafiri). mar. luat direct din pom. preturi fara concurenta.ca faceau fructe. se altoiesete in ochi crescind cu mugure nou. deunde asi putea procura material bun si garantat . Bozovici. visin sau gutui sint peste tot. triki in 08 Martie 2010 Vand pomi fructiferi. Timisoara.Calarasi(pentru orice cantitate comandata) si la o comanda de peste 150 pomi pentru celelalte judete. piersic.Ialomita. par.662. cais. visin.transplanteaza se aseaza pe un decupaj facut cu lama in scoarta portaltoiului. din propria experienta si nu din carti. asa cum am decupat si mugurele altoi. judet Timis.com.Sub visini sint de regula zeci de lastari de visin care se pot altoi cu cires. provenienta Romania (cires.3 ani de ei se ocupa socrul meu tot de atunci a decedat si el. Si copii de 14 ani au reusit.milea@yahoo. sa-mi ceara la adresa dr.Se altoieste din martie pina in octombrie. gutui. nicu pirtea in 07 Martie 2010 datorita acestui articol aman pentru la toamna infintarea unei livezi de 100 pomi (trebuie sa drenez solul si sa-i fac analizele)articol FOARTE BUN hans in 06 Martie 2010 primavara nu se poate planta pomi fructiferi???? Florin in 05 Martie 2010 Vand pomi fructiferi de provenienta Bulgaria si Ungaria la pret fara concurenta 10ron! Transport gratuit pentru Bucuresti.Pe lastarii de gutui se altoiesc peri. cind s-au stricat altoiele de la rece. crescuti din simbure sau lastariti din radacina. zona ialomita Movilita Florin in 04 Martie 2010 . Se potriveste cap la cap in partea de jos a decupajului si se infasoara cu folia. anul trecut am inceput sa ma ocup eu. scorus (mosmon).Se rup ceilalti muguri salbatici tot timpul anului. i-am taiat in primavara asa cum am crezut de cuvinta si spre surprinderea mea au rodit cate ceva {norocul incepatorului?} dar nu cum ii stiam eu. chiar daca mugurele care se transplanteaza e in formare-el se va matura in pomul altoit si va incepe sa creasca. Pomii vor fi adusi numai la comanda!! Se adapteaza perfect la clima noastra! Relatii la tel: 0725.Cine vrea sa-i trimit mai mult despre altoire.Acum e momentul sa procurati altoaie pentru altoirea care se face pina la 1Mai.com dan in 04 Martie 2010 dl florin ma intereseaza si pe mine pomi fructiferi si totodata asistenta la plantat . zarzar. Relatii la tel: 0748336812.Multumesc/emailul meu este petro_dan@yahoo.Altoiele se pastreaza in loc rece.com dan in 04 Martie 2010 am in curte 15 pruni care nu au mai rodit de aprox. Dupa 10-20 mai.

Locuiesc lîngă Bucureşti şi doresc ca la toamnă să plantez pomi fructiferi pentru casă .Ilfov. Detinem spre comercializare urmatoarele soiuri: MERI: Fuji Gala Gala Mitchgala Gloster 69 Braeburn Idared Jonagold Camspur Summerred Topred Boskoop Florina Shampion Golden delicious Mutsu Delcorf Granny Smith PERI: Conference Good Luise (gute Luise) Williams Christ Clapps Liebling Bosc\'s Flaschen Passa Crassana Red Williams Christ Vereins deshants Packham\'s triumph Tongern Generale Lecler Gellerts butterbirne PIERSICI: Maria Marta Maria Bianca Springbelle Norman Glohaven Redhaven Fayette Springcrest Suncrest CAISI: Hargrand Ungarishe Beste Orangered NECTARINI: Armking Flavortop Venus Stark red gold PRUNI: President ENTE 707 Stanley Cacak Early Cacak Best Cacak Beauty Valjevka Mirabelle de Nancy Gross Grune Reneklode Grossa di Felisio Reneklode CIRESI: Bing Hudson Summit Visini: Kelleris 16 Heimanns Konserven Oblachinska Schattenmo V.Calarasi(pentru orice cantitate comandata) si la o comanda de peste 150 pomi pentru celelalte judete. Aş vrea să ştiu dacă printre pomi pot semăna o cultură perenă pentru a acoperi buruienile care cresc pe acel loc .Acest lucru se poate verifica sunand la Statiune Maracineni de langa Pitesti.de exemplu lucernă.Locuiesc lîngă Bucureşti şi doresc ca la toamnă să plantez pomi fructiferi pentru casă . Aş vrea să ştiu dacă printre pomi pot semăna o cultură perenă pentru a acoperi buruienile care cresc pe acel loc .va multumesc.de exemplu lucernă.!!! I Bercea in 14 Februarie 2010 As dori sa stiu ce pomi sau arbusti se preteaza pentru terenuri in panta cu sol argilos (meal) ? Marin Marian in 14 Februarie 2010 Stimate Domnule Radulescu O veche vorba romaneasca spune ca\" Dumnezeu da dar in patul nu baga\"in primul rand pomii sunt produsi in Bulgaria si daca nu erau buni pomii Statiunea de la Maracineni nu cumpara de 15 ooo de euro pomi in primavara anului 2009.câte 1-2 din cât mai multe feluri. V. vasile in 22 Februarie 2010 as dori sa fiu informat despre o pepiniera in zona banatului care sa comercializeze ciresi stella.Ialomita. STAN in 03 Martie 2010 Mulţumesc celor care-mi vor răspunde.Vand pomi fructiferi de provenienta Bulgaria si Ungaria la pret fara concurenta 10ron! Transport gratuit pentru Bucuresti. STAN in 03 Martie 2010 Mulţumesc celor care-mi vor răspunde. Pomii vor fi adusi numai la comanda!! Comanda minima 50 pomi.Domnule Radulescu faptul ca dumneavoastra sunteti marinar si confundati marina cu .câte 1-2 din cât mai multe feluri.

laurentiu in 11 Februarie 2010 .In cazul . La plantat am pus circa 1.Poate are importanta la cires sau alti portaltoi care nu dau radacini din trunchi.pomicultura si nu v-ati ingrijit de pomii care i-ati plantat si ati plecat pe mare 3 luni nu este decat vina dumneavoastra pe care nu vreti sa o recunoasteti. RADULESCU in 05 Februarie 2010 DOMNILOR FERITI-VA ME MARIN MARIAN CA AM LUAT EU POMI DE LA SURSA DANSULUI SI NU MI S-AU PRINS 1200 DE POMI DIN 2000 FIINDCA EI II ADUC DIN GRECIA SI NU SINT ACLIMATIZATI SI SUNT SI VIRUSATI AM LUAT TEAPA SECOLULUI CU EXCROCII ASTIA . Pot sa le tai pe cele dinspre sol si astfel sa ridic coroana mai sus.o parte din ei.cel putin la caisi cred ca o sa iasa zarzari. Pomii sunt vigurosi si ii ud foarte bine. teo gherghina in 13 Februarie 2010 as dori sa stiu daca in zona teleorman sunt pepiniere de pomi fructiferi si ce preturi au pomii ca sunt interesata.fiindu-mi drag de ei am hotarat sa mai plantez inca 10 dar din comoditate nu am mai mers in bulgaria si i-am cumparat de la noi insa rezultatul a fost urmatorul : s-au prins doar 7 iar dupa aspect am mari dubii .asiguram garantie de prindere de 100%.invatare de minte.in 2009 au rodit.5 galeti de mranita si apoi apa cit s-a umplut groapa apoi am fixat pomul si pus pamintul de deasupra pina am nivelat groapa alex in 05 Februarie 2010 scuze .cei la care m-am referit ca le-am ingropat si punctul de altoire sunt plantati de 3 ani si mi se pare ca astfel coroana este foarte aproape de sol.asta e. teo gherghina in 13 Februarie 2010 as dori sa stiu care sunt tratamentele ce ar tb facute pomilor in decursul unui an.va multumesc. dragos in 01 Februarie 2010 pentru Laurentiu: se zice ca un pom ingropat peste punctul de altoire se va usca.Rareori se intimpla. RADULESCU in 05 Februarie 2010 DOMNILOR FERITI-VA ME MARIN MARIAN CA AM LUAT EU POMI DE LA SURSA DANSULUI SI NU MI S-AU PRINS 1200 DE POMI DIN 2000 FIINDCA EI II ADUC DIN GRECIA SI NU SINT ACLIMATIZATI SI SUNT SI VIRUSATI AM LUAT TEAPA SECOLULUI CU EXCROCII ASTIA .Pentru cei care doresc Kaki puten[m sa va oferim la ghiveci cu HUMUSIL si cu vermicompost si tera wat.va multumesc.am gresit. alex in 05 Februarie 2010 in toamna lui 2007 am cumparat din bulgaria de la cineva cunoscut 16 pomi fructiferi de diferite soiuri si vreau sa va spun ca s-au prins toti iar in 2008 unii dintre ei au si rodit .

.In special brazii sint sensibili la aceasta conditie. am ingropat si portaltoiul circa 10-15 cm in sol. perilor sau gutuilor altoiti pe portaltoi care fac ca pomul sa fie pitic(majoritatea soiurilor de azi) apar radacini din altoi iar astfel pomul ingripat mai adinc poate creste mai inalt-ducind la neuformitatea plantatiei. de 600 m. multumesc. daca da in ce sens pe viitor dragos in 20 Ianuarie 2010 am aflat cum se cheama pomul aclimatizat de bulgari-DIOSPYROS KAKI. danutzlex in 27 Ianuarie 2010 pentru Maria.com illes stefan in 17 Ianuarie 2010 care sunt cele mai productive soiuri de pruni pentru a face alcool ionut in 16 Ianuarie 2010 la ce distanta se planteaza merii an special golden si florina maria in 14 Ianuarie 2010 mirea cristina din simbure de cires creste cires amar salbatic trebuie altoit si simburii trebuie uscati se seamana toamna tirziui inainte de inghet maria in 14 Ianuarie 2010 am pomi de vinzare meri peri pruni ciresi Totoescu Petru in 14 Ianuarie 2010 . laurentiu in 26 Ianuarie 2010 are ceva daca la plantat puietii de pomi fructiferi.Interesant e faptul ca stiu aceste lucruri din o carte a lui Jakob Lorber-un mistic austriac care a scris prin dicteu divin multe carti interesante. un pret pentru peri si ciresi ? Pentru plantat la o altit. cautati pe internet dragos in 20 Ianuarie 2010 Am aflat de curind ca pomii trebuie plantati cu aceeasi orientare pe directia geografica pe care au crescut din saminta. a aflat din experienta altora ca bradul e cel mai sensibil la pastrarea orientarii geografice.Se poate corecta prin degajarea de pamint a tulpinii in primul an.Bine ar fi si daca cei care altoiesc ar respecta acest lucru-astfel s-at respecta si conditia ca pomul sa-si pastreze directia pe care a crescut initial.Un silvicultor mi-a confirmat ca desi nu li s-a predat aceasta la scoala. De aceea ei se prind asa de greu.milea@yahoo.merilor.In acest articol nu se precizeaza ceea ce stiu deja multi si este precizat in alte parti-punctul de altoire trebuie orientat spre sud. dragos in 20 Ianuarie 2010 Cine doreste sa invete o metoda simpla de altoire. sa-mi scrie la adresa dr.

jakab din turda.Zavada Peri in 26 Noiembrie 2009 Am 73 de ani si imi este frica sa nu o dau cotita.C. fara a sti cum se obtin puietii de mar. DIN AIUD .AM CUMPARAT SI EU . ESTE APROAPE DE DVS . Multumesc bogdan lola in 15 Decembrie 2009 doresc informati despre salcimul pt plantare perioada multumesc mult Marin Marian in 13 Decembrie 2009 PUTEM SA VA OFERIM ATAT POMI FRUCTIFERI DE O CALITATE DEOSEBITA LA PRETURI CUPRINSE INTRE 2. I-AM PLANTAT ACUM IN OCTOMBRIE. salcam.Daca punctul de altoire nu este deasupra solului din port altoi cresc \"ramurele\" care consuma hrana altoiului si sunt \"salbatice\"necesitand taierea lor mereu. dar nu am . MULT NOROC mirel din tg mures in 29 Noiembrie 2009 pentru dl.ASIGURAM SI ASITSENTA TEHNICA LA PLANTARE SI LA TAIERILE DIN VARA.SUNATI-MA 0757292237. ESTE APROAPE DE DVS . VA POT AJUTA CU UN NR DE TELEFON 0745941585-DL GAVRILAS. VA POT AJUTA CU UN NR DE TELEFON 0745941585-DL GAVRILAS. MULT NOROC Vasile Ist. ultimul am incercat cu nuca plantata. I-AM PLANTAT ACUM IN OCTOMBRIE.dlPRIL.5-3 EURO BUCATA...com virgil. cu toate ca pt. Ma refer la pomul cu fructe asemenea tomatelor.AM CUMPARAT SI EU .Ce soiuri de mar si prun se recomanda a se planta la o altitudine de 800 m? Stirbu Florea in 12 Ianuarie 2010 ma intereseaza ce pomi fructiferi se pot cultiva in locurile umbrite Nicolae in 10 Ianuarie 2010 Va rog sa dati ceva informatii despre pomul(nu retin numele) provenit din japonia si aclimatizat in Bulgaria(Balcic).ARE POMI DE TOATE SOIURILE. foarte bogate in minerale si vitamine. corcodusi. RELATII LA TEL 0749516482 SAU e-mail .marza@gmail.Referitor introducere port altoi in pamant.SUNATI-MA 0757292237.PENTRU TRATAMENTE VA OFERIM ACTIVATORUL BIOLOGIC NUMIT HUMUSIL CARE REDUCE CU 5070%TRATAMENTELE CHIMICE PRIN FAPTUL CA RIDICA IMUNITATEA POMILOR SI ACESTIA NU SE MAI INBOLNAVESC.transbioil@yahoo..com in 08 Decembrie 2009 Pt.interior si chiar nuc.ARE POMI DE TOATE SOIURILE. DIN AIUD .. tuie pt. jakab din turda. mirel din tg mures in 29 Noiembrie 2009 pentru dl.

O sa_i ingrijesc ca pe niste copii. Dorim sa va oferim pomi fructiferi si tehnologie care sa rodeasca din primul an.11. puteti face comanda online pe www.Severin/26.(parul si nucul).. puteti face comanda online pe www.cais.meri.cam cheala mai ales ca mai vreau sa pun si anu asta O parere va rog Mia in 20 Octombrie 2009 Eu îmi doresc foarte mult un tei în grădină şi nu ştiu de unde pot procura unul.sub 10% si anul trecut am plantat 17 pomisori de tot felu..nuspui. Cu multumiri.. tel.... Tibi in 15 Noiembrie 2009 Daca doriti sa cumparati pomi.peri. nu este necesar sa va deplasati.09. Doi chiar mi-au si fructificat. Eu am 25 de pomi si toate mi s-au prins. Plevnei .si spre norocul meu toti mi sau prins dar imi e frica pe viitor caci nu stiu cam cat traiesc fiecare . este ceva util dar ar mai fi cate ceva de adaugat.visin.(parul si nucul).prun.. nu este necesar sa va deplasati.. flori in 24 Octombrie 2009 Eu maine o sa plantez 12 pomi fructiferi.Am emotii.multeplante.0770/758268 Marin Marian in 18 Noiembrie 2009 Sunt inginer agronom si locuiesc in Alexandria. Puneti in practica si ve-ti reusi. Pentru alte intrebari despre pomi fructiferi..Un sfat daca aveti pentru mine il astept pe mes la flori832005 .Multumesc anticipat flori galati in 24 Octombrie 2009 Pentru tei incearca la Yurta magazinul din Brasov. RELATII LA TEL 0749516482 sau e-mail -transbioil@yahoo.com Tibi in 15 Noiembrie 2009 Daca doriti sa cumparati pomi. in special despre lucrari de altoire . str.ro.obtinut nimic..mulţumesc de pe acum! Marius in 18 Octombrie 2009 Im da.. D..19 Sorin in 23 Octombrie 2009 Buna Am si eu un teren in apropierea unei paduri pe o panta mica.cires.....multeplante. Doi chiar mi-au si fructificat.e prima data si sper sa am noroc sa se prinda. Si primiti acasa. Sunt din Braşov. Si primiti acasa. dar oricum esentialul este aici. nr. dacă ştie cineva o pepinieră în zona mea .T.. Eu am 25 de pomi si toate mi s-au prins.nu vreau ca peste cativa ani sa fie mica mea livada .ro.

am o proprietate de 1.radacinilor. unii batrani de 100-120 ani. inca mai dau ceva fructe dar arata ca din filmele lui hitchcock. Solul lutos si luto-argilos este cel mai bun pentru pomi. va rog impartasiti-mi din experientele voastre. in principal cu mar par si prun.. nu cum spune autorul.. sau trebuie sa o depozitez in ceva ca sa se mai incalzeasca? Va multumesc dumitru in 13 Mai 2009 .va pot ajuta pe messenger la id meu : dr_mau@yahoo. Pamantul de la fundul gropii cand nu este fertil nu se mai pune in groapa . este un pamant structurat) Pentru mocirla se pune un pamant argilos care are rolul de a adera bine pe radacini. nu se uda inainte de a se calca pamantul. orice sfat este primit cu bucurie. rece. iar pomul nu-i leguma sa aiba pretentii exagerate. doresc sa refac fondul pomicol pe aceasta proprietate. dr ing in pomicultura Laura in 15 Iunie 2009 Am 130 pomi fructiferi plantati anul trecut si as vrea sa stiu daca ii pot uda cu apa f.cel argilos(cu continut de peste 35-40 % argila)nu este recomandat dar si acesta poate fi ameliorat.acest lucru l-ar compacta si ar fi nefavorabil dezv.punem 10 cm. pornind de la ce soiuri sa plantez pana la in ce fel sa ii distribui.5 hectare in zona colinara langa huedin. direct din fantana. Pamant de telina la mocirla? Autorul nu stie ce este si la ce foloseste pamantul de telina( este pentru ghivece la amestecuri nutritive. exact cum este si acum. pe ea exista pomi fructiferi. terenul are forma de romb cu varful la nord. adrian acatrinei in 30 Iunie 2009 sunt si unele greseli.punem de supraf siiar.com _agricultura=>cea mai importanta_ Corneliu in 12 Octombrie 2009 Chiat imi trebuia! autorul BRAVO! :D! Am sa iau un zece! piffa de la mine constantin in 12 Octombrie 2009 cand si la ce adincime se planteaza simburii de cais pentru a obtine puieti sanatosi si randament sporit aimee in 07 Octombrie 2009 doresc sa cumpar un gutui si nu nu prea stiu de unde (mentionez ca locuiesc in voluntari)poate stie cineva adrian in 20 August 2009 buna ziua. va multumesc tuturor. Amanunte pomi cautati Acatrinei din Bacau.

nu considerați necesar sa le răspundeți?! nicanic in 07 Februarie 2009 .2000m patrati si vreau sa plantez niste pomi fructiferi(jud.struguridemasa. email: info@florisifructe.fertilizarea.stropirea.tratamente contra bolilor). dan in 04 Martie 2009 am mostenit o mica proprietate cca..Bun articol multumesc iulian in 15 Aprilie 2009 putine detalii PRIL in 29 Martie 2009 ce nu inteleg eu este: DE ce trebuie ca punctul de altoire sa fie 3-4 cm deasupra solului ? daca il ingrop ce se intampla cu pomul sau cu fructul?? Gabriel in 23 Martie 2009 Excelent articolul! marcu alexandru vasile in 17 Martie 2009 as dori sa expune-ti mai multe detalii tehnice despre cultivarea pomilor fructiferi si unde putem sa ne adresam pentru a obtine date de specialitate(pt ingrijire.altoire. Oare o sa gasesc si un calendar cu tratamente ? Tiberiu Suciu in 24 Februarie 2009 Buna. Multe informatii si posibilitate de cumparare pe pagina: www.ro. sunt câteva întrebări puse de cei care v-au vizitat.taiere.Cred ca sunt foarte multe de spus in acest domeniu. Multe informatii si posibilitate de cumparare pe pagina: www.tratarea fructului.struguridemasa. Tel: 0730-424626.ro Multumesc nicanic in 07 Februarie 2009 și apropo.ro Multumesc Tiberiu Suciu in 23 Februarie 2009 Buna..in caz de boli. cei care administrați acest site.Ialomita) a-si putea obtine niste informatii mai detaliate cu ce sa pot planta? mihai in 03 Martie 2009 Un articol ce mi-a fost de ajutor .

Va multumesc mult!!! sabin chiorean in 01 Ianuarie 2009 foarte interesant multumesc sant incepator .com. nu copaci! Saraca limba romana .: (reg.adica din peri sa fac mari.5 m de un canal de drenaj care are apa si seaca in perioada secetoasa. (înv. pe grele guri ai ajuns ! in 03 Februarie 2009 Domnule Marian.un pic mai specializat. Locuiesc in zona Reghin.multumesc mult si felicitari pentru articol! mihai in 06 Ianuarie 2009 toate aceste reguli sunt binevenite pentru noi incepatorii.pt. copac. copaci.le Marian. necultivat si fundul gradinii asezat cam la 1.) arbore. are aroma de pepene galben. Am citit articolul si am aflat tot ce am nevoie . vreau sa-mi infiintez o livada cu diversi pomi fructiferi si ceva arbusti. Săracă limbă româna. cei care au probleme cu limba româna. Ion Racoveanu in 03 Februarie 2009 D. şi pop.! Florin in 29 Ianuarie 2009 Felicitari pentru articol.Va rog sa ma sfatuiti ce soiuri sa pun pe cele doua zone.) copáci s.mai detailat andrei in 21 Decembrie 2008 pe o scara de la 1 la 10 materialul este de 7. formând o coroană. jud.Putea fi mai specific marian in 26 Noiembrie 2008 e bunicel putea fi mai explicit gigi bulbuc in 23 Noiembrie 2008 Chiar nimeni nu ne mai ajuta ? Nimeni nu cultiva pao-pao ? E foarte gustos.m. Va multumesc. ale cărei crengi se ramifică la o distanţă oarecare de sol. Sunt profan.) COPÁC.Acum am o intrebare pentru cei ce citesc mesajul meu si se pricep pentru ca pana acum am auzit pareri pro si contra:Pot altoii in par. primul.m.mar? varog sa imi trimiteti raspuns pe adresa raileanumihai@yahoo.. Plantă cu trunchiul lemnos şi înalt. merii sunt POMI nu copaci. Mures. POPA ANDREI in 25 Ianuarie 2009 Sunt incepator. s. k o p a č.Eua am plantat in toamna 2008 100 peri si am de gand sa ii altoiesc cu mar. merii sunt pomi. pamant bun. [Var. (Un ~ falnic. (BOT.) lemn. pom. arbore. alb. este langa gardul gradinii. definitie din DEX : POM s. dar vreau sa-mi plantez catva pomi in gradina.] – Cf.. Am doua locuri in care doresc sa plantez. .

ciresi.Articolul e super MULTUMESC MULT ! galben vasile in 07 Noiembrie 2008 ESTE FOARTE BUN SI EDUCATIV ARTICOLUL IN PRACTICA. Sunt tare curios sa aflu cine a scris acest articol pentru ca vreau sa fac o livada micuta. victor ionescu in 24 Octombrie 2008 Un articol util. VA MULTUMESC..Sfaturile din acest articol le gasesc binevenite si sper sa-mi folosesaca. Multumesc! Adrian in 21 Octombrie 2008 În zarzăr (portaltoi)ce pot altoi? cais? amalia in 30 August 2008 Doresc sa-mi infiintez o livada. Am un teren in Calugareni de 18m/300 si vreau sa-l fac util.. jakab lorand in 17 Noiembrie 2008 locuiesc in Turda jud. vrei sa infiintezi o padure sau o livada? Vad ca ai nevoie de copacei monica in 22 Noiembrie 2008 va multumesc. BISTRITA ASTEPT SFATURI.. Multumesc repondentului pentru informatii de calitate. caisi.. Ma gandesc la o mica livada formata din meri.Ion Racoveanu in 23 Noiembrie 2008 D-le marian.si cat mar cosat mirea cristina in 09 Iunie 2008 . diu nuci si doi gutui .daca se poate a ne da mai multe detalii Florin in 18 Noiembrie 2008 Articolul este foarte bun pentru mine.bulbuc in 04 Noiembrie 2008 Intreb si eu cu sa obtin noi pomi din samburi de anul acesta >piersici in special si cum sa obtin noi pao/pao din semintele acestui pom aclimatizat in zona noastra ? Ma chinui de cativa ani buni si. Un articol de nota 10.as fi interesata exclusiv de plantarea merilor.nimic.o sursa de incredere. piersici.Bravo! marian in 28 Iulie 2008 as vrea sa stiu si eu cati copacei imi trbuie si mie sa plantez in 1/2 ha. peri.AS DORI SA INFINTEZ O LIVADA DE 4500 MP% ECOLOGICA DE POMI FRUCTIFERI IN MUN. gigi.cluj si as dorii sa va intreb unde as putea gasii cei mai buni copaceii pt ai planta la primavara. visini.

uscat sau imediat ce a fost scos din fruct? valentin secelean in 19 Aprilie 2008 Va multumesc pentru acest articol .din samburi se pot prinde ciresi?daca da cum trebuie sa fie samburele.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful