P. 1
Prepking 920-501 Exam Questions

Prepking 920-501 Exam Questions

|Views: 3|Likes:
Published by febianb56565

More info:

Published by: febianb56565 on Jul 18, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial


Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less






Exam Title

: Nortel 920-501 : NNCSS-Optera Metro 5000

Version : R6.1



Prepking - King of Computer Certification Important Information, Please Read Carefully
Other Prepking products A) Offline Testing engine Use the offline Testing engine product to practice the questions in an exam environment. B) Study Guide (not available for all exams) Build a foundation of knowledge which will be useful also after passing the exam. Latest Version We are constantly reviewing our products. New material is added and old material is updated. Free updates are available for 90 days after the purchase. You should check your member zone at Prepking and update 3-4 days before the scheduled exam date. Here is the procedure to get the latest version: 1.Go towww.Prepking.com 2.Click on Member zone/Log in (right side) 3. Then click My Account 4.The latest versions of all purchased products are downloadable from here. Just click the links. For most updates,it is enough just to print the new questions at the end of the new version, not the whole document. Feedback If you spot a possible improvement then please let us know. We always interested in improving product quality. Feedback should be send to feedback@Prepking.com. You should include the following: Exam number, version, page number, question number, and your login ID. Our experts will answer your mail promptly. Copyright Each PDF file contains a unique serial number associated with your particular name and contact information for security purposes. So if we find out that a particular PDF file is being distributed by you, Prepking reserves the right to take legal action against you according to the International Copyright Laws. Explanations This product does not include explanations at the moment. If you are interested in providing explanations for this exam, please contact feedback@Prepking.com.


      1. Given an alarm on an OCI circuit pack, which resource would offer the step-by-step procedure to address this situation? A. Surveillance Tab B. Nortel Technical Practices (NTP) C. Application and Planning Guide (APG) D. Emergency Recovery (ER) Answer: B

2. You are commissioning multiple shelves in an OPTera Metro 5200 network. The Commissioning Wizard allows you to set the time on each shelf. What is the simplest way of ensuring all shelves are configured with the same time? A. Enable NTP in the Commissioning Wizard. B. Use your own watch and enter the time at every shelf you commission. C. Make sure the laptop you are using to commission the shelves has the accurate time then tell the Wizard to use the PC's time. D. Make sure the laptop you are using to commission the shelves has the accurate time then copy-paste it to the Wizard's window. Answer: C

3. You are commissioning an OPTera Metro 5200 shelf; this shelf will need to be a non-GNE Multiple IP address shelf. Which of the following Subnet Mask, Shelf IP and DHCP addresses are suitable? A. Subnet Mask =; Shelf IP =; DHCP = B. Subnet Mask =; Shelf IP =; DHCP = C. Subnet Mask =; Shelf IP =; DHCP = D. Subnet Mask =; Shelf IP =; DHCP = Answer: B

4. What happens when you use an OPTera Metro 5200 reserved IP address during commissioning of a new shelf? A. The shelf restarts.

      B. Communication with the OPTera Metro 5200 network fails. C. The shelf assigns a default address with a broadcast subnet. D. The shelf recognizes the reserved address and assigns a default address. Answer: B 5. You are configuring shelf 5, band 6 on an OPTera Metro 5200. What would be the benefit of configuring the shelf to use DHCP? A. To connect a router to the OPTera Metro 5200 shelf. B. To enable clients to receive an IP address for accessing the Internet. C. To allow the direct connection of a PC to the OPTera Metro 5200 shelf. D. To enable servers to have connectivity to the OPTera Metro 5200 network. Answer: C

6. You are commissioning an OPTera Metro 5200 shelf as the GNE and the router IP address is You have configured an IP address of with Subnet Mask of What will be the problem? A. The shelf restarts. B. Loss of visibility of other shelves. C. No connectivity between the Router and the GNE shelf. D. The router will receive a DHCP address of Answer: C

7. You are located at a remote single shelf OADM site with no access to the PMOM management station. You need to run System Manager in order to examine active alarms on the OPTera Metro 5200 network. Your laptop is connected to the 1X Ethernet port of the OADM shelf but this shelf was not commissioned with any DHCP IP address (Network Mask of Can you run System Manager? A. No; you will not be able to obtain an IP address via DHCP B. No; you can still obtain a 10.x.x.2 IP address via DHCP but System Manager will not run against the 10.x.x.1 IP address C. Yes; you can still obtain a 10.x.x.2 IP address via DHCP and run System Manager against 10.x.x.1; however you will ONLY be able to manage the shelf to which you are connected

      D. Yes; you can still obtain a 10.x.x.2 IP address via DHCP and run System Manager against the Shelf IP address; you will be able to manage all shelves in the ring but you will not be able to connect to the DCN network Answer: D

8. A software upgrade on a shelf is being implemented. You just completed transferring the new software load to the shelf. What is the next step in the upgrade process? A. Load shelf B. Restart shelf C. Commit shelf D. Upgrade shelf Answer: D

9. You have just completed a software upgrade. Which step would you NOT perform next? A. Disable the audible alarm. B. Fill out the upgrade report. C. Perform the upgrade backout. D. Put the empty ECT slots out of service. Answer: C

10. You have completed an upgrade. Which statement is true regarding an audible alarm? A. The system raises an audible alarm only if protection circuitry exists. B. The system raises an audible alarm only if a power fluctuation occurs. C. The system raises an audible alarm only when the software upgrade is aborted. D. The system raises an audible alarm even if the alarm is disabled before the upgrade. Answer: D

11. You are about to initiate a software upgrade. Which step would you NOT perform next? A. Restarting the shelf. B. Identifying the OFA shelves.

      C. Counting the number of shelves to upgrade. D. Installing and configuring OPTera Metro System Manager. Answer: A

12. A field technician has reported some issues while configuring a network. After determining that the configuration is a linear OADM topology, which limitation may not have been considered? A. A maximum of eight sites is allowed. B. Only unprotected connections are supported. C. Both protected and unprotected connections are supported. D. The same wavelength band cannot be used for more than one terminal shelf pair. Answer: B

13. When configuring a linear OADM network, what must be considered when applying the system layout? A. It has two terminal sites with a one-to-one correspondence. B. It has two terminating sites at each end with OADM sites in the center. C. It includes a terminal site with two OPTera Metro shelves and two OADM sites. D. East terminal shelves have a one-to-one correspondence with west terminal shelves. Answer: B

14. How many protected channels can you have in a three shelf, single ring, single-banded mesh configuration? A. 3 B. 4 C. 6 D. 12 Answer: B

15. What is the total protected optical system capacity for the OPTera Metro 5200 utilizing 2.5 Gbit/s circuit cards? A. 60 Gbit/s

      B. 80 Gbit/s C. 120 Gbit/s D. 160 Gbit/s Answer: B

16. Given the following scenario: Shelf 1 Band 1 Site 1 Hubbing group 1, Shelf 2 Band 2 Site 1 Hubbing group 1, Shelf 3 Band 3 Site 2 Hubbing group 2, Shelf 4 Band 2 Site 2 Hubbing group 2, Shelf 5 Band 1 Site 3 Hubbing group 3, Shelf 6 Band 3 Site 4 Hubbing group 4. Which type of configuration has been created? A. Meshed ring B. Hubbed-ring C. Dual hubbed-ring D. Linear point-to-point Answer: A

17. A customer requires a cost effective point-to-point DWDM solution to transport 32 unprotected OC-3 (STM-1) signals. How many bands and what type of OCI cards would you use? A. 1 band; each shelf using 8 SRM OCI cards B. 2 bands; each shelf using 4 SRM OCI cards C. 8 bands; each shelf using 4 OCI 622 Mbps cards D. 4 bands; each shelf using 8 OCI 622 Mbps cards Answer: A

18. To perform a graduated loopback test, the first step is to initiate a _____ loopback on the near end OCI card. The next steps (in order) are to initiate a _____ loopback on the near end OCLD card, a _____ loopback on the far end OCLD card and finally a _____ loopback on the far end OCI card. A. Facility, terminal, terminal, facility B. Terminal, facility, facility, terminal C. Facility, terminal, facility, terminal D. Terminal, facility, terminal, facility Answer: C


19. You are adding a connection to an OPTera Metro 5200 system with two band 1 shelves. What is the channel ID of the connection if the far end OCLD is in slot 17? A. B1C2E B. B1C3E C. B1C2W D. B1C3W Answer: C

20. After you set the performance parameters threshold, you test the settings by using a test set. You can see that performance parameter counts go up as the test set generates errors. As the current count exceeds the threshold, you check for alarms in the System Manager and you don't see any. What is the probable cause for this? A. You did not reboot the OCI card. B. The performance parameter is not self-reporting. C. You did not enable the Alarm reporting functions. D. You did not enable the TCA for the performance parameter. Answer: D

21. You have a protected connection and you want to switch traffic from OCLD in Slot 1 to OCLD in Slot 18. You also want the system to switch back to OCLD in Slot 1 if traffic is lost on OCLD in Slot 18. What type of switch should be performed to make sure traffic is not lost? A. Forced switch B. Manual switch C. Protection switch D. Locking out the path to OCLD 18 Answer: B

22. You want to put an OCI SRM circuit pack out of service. Which of the following statements is true? A. You must unseat this circuit pack first.

      B. You have to put the facility out of service first. C. You have to put all 4 of its facilities out of service first. D. No prior steps need to be performed before putting the circuit pack out of service. Answer: C

23. You are testing a new Optera Metro connection, which is not working. You have applied a Facility loopback to the OCI card where your tester is connected (near end) and the tester still does not see a valid signal. What is your next step? A. Check the power levels on the tester-OCI link. B. Apply a Terminal loopback at the near end OCI. C. Apply a Facility loopback at the near end OCLD. D. Apply a Terminal loopback at the near end OCLD. Answer: A

24. You place an OCLD circuit pack in a slot with no previous provisioning information. What is the state of the OCLD card? A. equipment still unprovisioned B. equipment out-of-service and no facility provisioned C. equipment provisioned in-service, facilities in-service D. equipment provisioned in-service, facilities out-of-service Answer: C

25. When you set a manual switch on an OCM card, which two conditions must be met for a successful switch? (Choose two.) A. The card must be in service. B. The specified path must be working. C. Traffic must be turned off prior to the switch. D. The channel assignment must be moved to the new path. Answer: AB


      26. Click the Exhibit button. Using the diagram provided in the exhibit and the following alarms, determine which span has a fiber fault. Band Input Failure - Shelf 1A West, Band Input Failure - Shelf 2A West.

A. 1A East 2A East B. 2B West 1A East C. 1B East 2A West D. 1A West 2A West Answer: C

27. You are trying to troubleshoot a problematic span. You have been able to determine that there is a problem with the equalization of your network. What piece of equipment are you going to bring to the site with you to attempt to rectify the problem? A. Optical Spectrum Analyzer (OSA) B. Optical Wavelength Analyzer (OWA) C. Optical Time Domain Reflectometer (OTDR) D. Optical Wavelength Division Multiplexor (OWDM) Answer: A

100% Pass Guaranteed or Full Refund Word to Word Real Exam Questions from Real Test Buy full version of exam from this link below http://www.prepking.com/920-501.htm

You're Reading a Free Preview

/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->