1

Rajah 1 menunjukkan keratan rentas sebuauh tangki simpanan air.

X

Rajah 1 Namakan X. A Paip cuci B Paip agihan C Paip limpah D Paip perkhidmatan 2 Rajah 2 menunjukkan tangki simpanan air.

Y Rajah 2 Apakah fungsi Y? A B C D Menghubungkan meter air ke tangki simpanan air Menyalurkan air keluar semasa kerja pembersihan Menyalurkan air keluar sekiranya injap bebola rosak Mengagihkan air kepada kelengkapan perpaipan dalam rumah

3 Antara yang berikutalatan tangan yang manakah digunakan untuk membuang gerigis pada bahagian dalam hujung paip besi galvani (BG) yang telah dipotong? A B C D 4 Antara yang berikut penyambung yang manakah digunakan untuk paip poli yang sama diameternya? A B C D 5 Antara yang berikut penyambung yang manakah digunakan untuk mengubah arah sambungan batang paip yang sama diameternya pada sudut 900? A B C D .

yang manakah digunakan untuk memotong paip Besi Galvani (BG) dengan cepat dan tepat? A B C D 7 Rajah 3 menunjukkan situasi sebuah tangsi simbah. X Rajah 3 Mengapakah air keluar melalui paip X? I Tekanan air kuat II Pelampung bocor III Injap bebola rosak IV Skru injap pelaras tidak dilaras dengan betul A B C D I. II dan III I. II dan IV I. III dan IV .6 Antara alatan berikut. III dan IV II.

X Rajah 4 Apakah nama bahagian yang bertanda X? A Sleeve B Sesendal C Pelompat D Gegendang 9 .8 Rajah 4 menunjukkan pemasangan paip poli.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful