You are on page 1of 2

Mi az Evanglium

Irta Enyedi Raul Az "evanglium" szo a grg eredet "jo hirt jelenti". A tartalma tisztn ki van mutatva a bibliaban az (1 Korintusbeliekhez irt levl 15:1-4). Eszetekbe juttatom tovbb, atymfiai, az evangyliomot, melyet hirdettem nktek, melyet be is vettetek, melyben llotok is, A mely ltal dvzltk is, ha megtartjtok, a minm beszddel hirdettem nktek, hacsak nem hiba lettetek hvkk. Mert azt adtam eltkbe fkpen, a mit n is gy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bneinkrt az rsok szerint; s hogy eltemettetett; s hogy feltmadott a harmadik napon az rsok szerint. Ez az egzetlen zenet amit ha hisznk felnyitja a Paradicsom kapuit. Az evanglia nem a szentek cselekedeteirl beszl,a templomi szoksokrol vagy a templom fontosagarol a megtrsben,az evanglium nem azt mondja hogy mit cselekedj a megvltsodrt. Az evanglium Jezusrol beszl,mivel senki msban nincs megvlts (Cselekedetek 4:12). az egyetlen t! Az evanglia arol beszl amit Jezus tett a megvltasrt. Az ember nem tudja megvltani nmagt,a megvlts zenett "Az Isten kegyelmnek Evangliumnak" nevezk (Cselekedetek 20:24) a kegyelem- egy ajndk vagy egy szivesseg amit ingyen adnak valakinek anlkl hogy az aki megkapja kirdemelze ezt.Hanghliumot a te az Evangliumot a lelked megvltsjrt?

Ce este Evanghelia?
De Raul Enyedi Cuvntul Evanghelie provine din limba greac i nseamn veste bun. Coninutul acestei veti este clar artat n Scriptur: V fac cunoscut, frailor Evanghelia, pe care vam propovduit-o, pe care ai primit-o, n care ai rmas, i prin care suntei mntuii, dac o inei aa dup cum v-am propovduit-o; altfel, degeaba ai crezut. V-am nvat nainte de toate, aa cum am primit i eu: c Cristos a murit pentru pcatele noastre, dup Scripturi; c a fost ngropat i a nviat a treia zi, dup Scripturi (1 Corinteni 15:1- 3). Acesta este singurul mesaj care, crezut, deschide porile Raiului. Evanghelia nu i vorbete despre faptele sfinilor, despre ritualuri bisericeti sau importana Bisericii n mntuire. Evanghelia nu i spune ce fapte trebuie tu s faci pentru a fi mntuit. Evanghelia i vorbete despre Isus, fiindc n nimeni altul nu este mntuire (Fapte 4:12). El este singura cale! Evanghelia vorbete despre ceea ce a fcut El pentru mntuirea oamenilor! Omul nefiind n stare s contribuie la mntuire, mesajul, vestea mntuirii este

numit Evanghelia harului lui Dumnezeu (Fapte 20:24), harul nsemnnd un dar sau un favor acordat gratuit cuiva, fr ca persoana ce l primete s aib vreun merit. Ai crezut tu Evanghelia pentru salvarea sufletului tu?