P. 1
pesmice - vrtec

pesmice - vrtec

|Views: 2,641|Likes:
Published by StentaI

More info:

Published by: StentaI on Jul 22, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/22/2011

pdf

text

original

ZIMA, ZIMA BELA

ZIMA, ZIMA BELA VRH GORE SEDELA. PA TAKO JE PELA, DA BO MIRKA VZELA. KER MIRKO NIČ NE DELA, KER MIRKO NIČ SE NE UČI. ČAKAJ, ČAKAJ MIRKO TI, DA TE ZIMA NE DOBI.

ZIMA JE PRIŠLA
(Ljudska)

ZIMA JE PRIŠLA, SNEG LETI Z NEBA, JE PUŠČAVA ZEMLJA VSA. MRAZ PRIHAJA Z NJO, HUD MOŽAK JE TO, NAM PA NIČ HUDO NE BO. MRAZEK, PRAVA REČ, MI GREMO ZA PEČ, PA NE MOREŠ NAM NIČ VEČ.

SNEŽENI MOŽ
(J. Bitenc)

PISKER NA GLAVI, METLO PA V ROKAH DRŽIM, ZIMI SE SMEJEM, SONČNIH ŽARKOV SE BOJIM.

SNEŽENI MOŽ
(M. Voglar)

TAM NA BREGU MOŽ STOJI, V ROKI METLO ON DRŽI. RDEČ KORENČEK MU JE NOS, V NOGE PA JE ČISTO BOS. TAM NA BREGU MOŽ STOJI, KER NI SONCA SE SMEJI. LONEC STAR IMA NA GLAVI. TO SNEŽENI MOŽ JE PRAVI.

SIVA KUČMA
(J. Bitenc)

SIVA KUČMA, BELA BRADA, TOPEL KOŽUH, ZVRHAN KOŠ. JOJ, ŽE PRIŠEL JE MED NAS STARI, DOBRI DEDEK MRAZ. RDEČE ŽOGE, KNJIGE, ZVEZKI, PUNČKE, SANKE IN ŠE KAJ, JOJ, ŽE PRIŠEL JE MED NAS STARI, DOBRI DEDEK MRAZ.

RASLA JE JELKA (Ljudska) RASLA JE JELKA DO NEBA. DO ZEMLJE. DO NEBA. RASLA JE JELKA DO NEBA. . ŠIRILA VEJE DO ZEMLJE. ŠIRILA VEJE DO ZEMLJE.

. PRNESEL BO BONBONE. ZA DOLGE ZIMSKE DNI. DEDEK MRAZ PRIHAJA. MAMICI COPATE.RINGA. IN PISANE BALONE. RAJA RINGA. RINGA. RAJA. OČKU TRI KRAVATE. MENI PA SANI. RINGA.

.

TRILI. TRATA. TRILILI. ŠEME SMO. TRILI. TRILILI. CEPETAJMO ZDAJ ŠE MI. TRATATA. TRATATA.TRATATA. TRATA. TRILI. TRATA. HA! TRILI. HA. TRILI. DA BO ZIMA UŠLA. VSAKA ŠEMA SE VRTI. GLASNO CEPETA. TRILILI (M. TRATA. KDO SMO MI? TRATA. TRILI. . TRATA. Voglar) TRILI. ALI VESETE.TRILI. TRILILI.

HOPSASA. IN VESELIMO.PUSTNA (M. HOPSASA. . NIČ NISMO LENE! TRALALA. Voglar) TRALALA. TRALALA. TRALALA. PUSTNE SMO ŠEME. HOPSASA. MI SE VRTIMO. HOPSASA.

DA TI VRAT BOM ZAVILA. KER TE LJUBIM MOČNO. PA ZATO. PA ZAKAJ. PA ZAKAJ. KER TE LJUBIM MOČNO! . DA TI KRI BOM IZPILA. SEM ČAROVNICA MLADA IN NAGAJAM TI RADA. KER TE LJUBIM MOČNO. KER TE LJUBIM MOČNO. PA ZAKAJ. PA ZATO. PA ZAKAJ. PA ZATO. PA ZATO. SEM ŽE ZDAVNAJ SKLENILA. V SNU SE K TEBI PRIKRADEM IN TE S KREMPLJI POPADEM. Makarovič) SEM ŽE DAVNO SKLENILA.COPRNICA ZOFKA (S.

KI ŠTORKLJA. GLEJ PAJACA. HOPACUPA. Voglar) KRICA KRACA. KI SKAKLJA. GLEJ PAJACA. KI ŠTORKLJA.KRICA KRACA (M. HOPACA. KI SKAKLJA. HOPACUPA HOPACA. . KRICA KRACA.

STE ZA TO. DA NAM DANES TUKAJ BO LEPO? . SKUPAJ SMO SE ZBRALI. HIP – HURA. LEPA REČ. DRAGI CICIBANI. GLEJTE STRICA KLOVNA. ZDAJ BO PA ZABAVA. TRI IN VSE SE ŽE SMEJI. LE ZAKAJ? DA BI SE IGRALI. ČEVLJE PA KOT ČOLNA. CIRKUŠKA PREDSTAVA.HIP – HURA HIP – HURA. NOS RDEČ. TA TE ŽE V DOBRO VOLJO SPRAVI. DVA. MORDA PA TUDI SLON. EN. TRALA – LA. PES IN KONJ. TAM JE LEV S PETIMI NOGAMI.

VSA SIVA JE BILA. ENKRAT. ZA NJE NI IMEL OČI. ENKRAT. ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT. KI DOBRI SO BILI. DA GA NI BILO. ENKRAT. ENKRAT. ZATO ZAPOJMO VSI: ENKRAT. ENKRAT JE BIL EN MAJHEN ŠKRAT. ENKRAT JE BIL EN MAJHEN ŠKRAT.ENKRAT…. ENKRAT. ENKRAT. ENKRAT. IMEL JE DOLGO BRADICO. POMAGAL RAD JE VSEM LJUDEM. HUDOBNE ŽE PREZIRAL JE. ENKRAT. ENKRAT. NA HRBTU JE NOSIL KROŠNJICO. ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT.ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT (L. V NJEJ POLNO JE B´LO ZLATA. ENKRAT JE BIL EN MAJHEN ŠKRAT. DOKAZOV DA ŠE NI. V PRAVLJICI TEJ ŽIVEL BO. TI PRAVIŠ. ENKRAT. ENKRAT. ENKRAT.ENKRAT JE BIL EN ŠKRAT. Kupper) ENKRAT. .

HOPLA. SEM IN TJA SKAČE MOJA ŽOGICA. GLEJ. . Voglar) HOPLA. DA MI NE BOŠ UŠLA. ŽOGICA MAROGICA.ŽOGICA (M.

PIKI PIKICA. PA PO GLAVI JE KOSMAT. TO JE MOJA SLIKICA. TREBUH IMA KAKOR SOD. . PIKI PIKICA PIKI. KRATEK VRAT. PIKI PIKICA. PIKI.PIKI. DOLGA UŠESA.

PESMICA O FRNIKOLI (M. MOJA FRNIKOLA. NA SPREHOD JE ŠLA. NA SPREHOD JE ŠLA. PO BREGU SE VALILA. Z METULJI SE LOVILA. ČEZ POTOK JE SKOČILA. POTEM PA V GOZD ZAVILA. PO CESTI JE HODILA. . POTEPINKA. Voglar) MOJA FRNIKOLA. DEBELINKA. DEBELINKA. POTEPINKA. TAM SKORAJ SE ZGUBILA.

KDO MI GA JE SKRIL? JE COPATEK. KAM SE JE IZGUBIL? NI COPATKA. ZA PEČJO LEŽI. JE COPATEK. Batič) NI COPATKA. NI COPATKA.KJE JE COPATEK (M. V NJEM PA SLADKO. . V NJEM PA SLADKO METKIN MUCEK SPI. NI COPATKA.

KDO ULOVI ME. REČEM MU. Bitenc) U. DA FIGO VE. U. U.VLAK (J. . U. U. U. U. NAJ POVE! ČE KDO PRAVI. DA ME UJAME. U.

. ZAVIJAM TJA. BR. BR. PA PA PA. MOJ RDEČI AVTO KRMILO IMA. BR. BR. BR. BR. ZAVIJAM SEM. PA PA PA PA PA. PA PA PA. BR.MOJ RDEČI AVTO (M. Voglar) MOJ RDEČI AVTO MOTOR IMA. MOJ RDEČI AVTO ŠE HUPO IMA. BR. BRBRA. BR. KI BR. BR. ZAVIJAM SEM IN TJA.

KER JE ZNESLA JAJCA. KUŽEK PA PRITEČE. RAJA. . RINGA. PUTKA KOKODAJCA.RINGA RINGA RAJA (Ljudska) RINGA. ČIPKE. ČOPKE KLIČE. KOKOT KIKIRIČE. VSE NA TLA POMEČE. MUCA PA NAGAJA.

Bitenc) NAŠA ČETICA KORAKA STRUMNO IN VESELO. . ŽAGA. DRU ZA DRUGIM V RAVNI VRSTI ZDAJ GREMO NA DELO. POJE ŽAGA.NAŠA ČETICA KORAKA (J. ŽIGA. JURČKU BOMO POMAGALI HIŠICO ZGRADITI. ROMPOMPOM. MI PA VSI NAJBOLJŠE VOLJE DELAMO MARLJIVO. KLADIVO. DA BO MOGEL SVOJE ZAJČKE PRED LISICO SKRITI.

.USPAVANKA (M. PRIŠEL JE ZASPANČEK. SEDEL NA OČI. Lesjak) NINA. NINA. NANA. OČKE NAJ ZAPRE. PUNČKA SLADKO SPI. SANJATI ZAČNE. PUNČKA JE ZASPANA. NANA.

ROJSTNI DAN (M. DVA. HI. HI. HI. HI HI. HI. EN. NAJ SE NAŠA MOJCA V KROGU ZAVRTI. TRI. EN. DVA. HI. TRI. HI. IN ZATO ZDAJ EN. DANES NAŠA MOJCA ROJSTNI DAN SLAVI. . DVA. Voglar) DANES SMO VSI HI. TRI.

BRADO POŽGEČKAJ. ODPRI. DVA. ZAPRI. V NAROČJE DAJ DLANI. ZAPRI. AKO USTA SE ODPREJO AAAAAAA… ZLEZI BRŽ NAZAJ. TRI. ZAPLOSKAJ EN. LEZI. LEZI. ZAPRI.ODPRI. ZAPRI ODPRI. KAKOR BIBA. ZAPRI. ODPRI. ODPRI. .

MAJHNA SEM BILA (Ljudska) MAJHNA SEM BILA. . PIŠKE SO ČIVKALE. MAMICA MOJA PIŠKE PRODALA. PIŠKE SO ČIVKALE. PIŠKE SEM PASLA. JAZ SEM PA RASLA. JAZ PA JOKALA.

RAJAM. KDO ME ZDAJ ŠE NE POZNA? DROBEN DEŽEK SEM Z NEBA. ZDAJ NA STREHE IN ZEMLJO. . PLEŠEM KOT VRTAVKA. DA NIHČE NE ZNA TAKO. ZDAJ NA GLAVO. Bitenc) ZDAJ NA NOSEK.DEŽEK (J.

. ZA OBLAKE SI SE SKRIL. VEŠ KAJ. MARSIKAJ PO SNEGOM SKRIVA.POMLADNA TA POMLAD JE NAGAJIVA. TUDI MIŠKE MALE SIVE. SONČEK TI SI KRIV. SO SI RITKE PREHLADILE. TAM ŽAFRAN. TUKAJ POPEK. RAD POKUKAL BI NA DAN.

BIM BAM. BIM BAM. OČKE TRUDNE SI POMEL. VSE ROŽCE NA PLAN. ZASPANCE BUDIM. DA BI BRATCE ŠE PREBUDIL. PRIŠLA JE POMLAD IN SONČEK NAŠ ZLAT. BIM BAM. BIM BIM. Voglar) MALI ZVONČEK SE JE ZBUDIL. KAR ZVONITI JE ZAČEL. . BIM BIM. BIM BAM.MALI ZVONČEK (M.

SE JE NADIŠAVILA. DA SONCE BI POZDRAVILA. VIJOLICA. KAKO LEPO DIŠIŠ. KAKO LEPO CVETIŠ.VIJOLICA (M. VIJOLICA. Voglar) IZ ZEMLJE JE POKUKALA DROBNA VIJOLICA. . VIJOLICA. VIJOLICA.

TI PA ME NIKAR NE GLEJ. . KJE SI ZRASLA MI POVEJ.JABOLKO RDEČE JABOLKO RDEČE HEJ. HITRO ME UTRGAJ UMIJ IN POJEJ. ME JE BOŽAL SONČEK ZLATI. TAM NA JABLANI KOŠATI.

IŠČEMO. KOTE VSE PRETAKNEMO. KJE MEDVEDEK ZDAJ ČEPI? NAŠLI SMO. IŠČEMO MEDVEDKA: ZA PEČJO. NAŠLI SMO. IŠČEMO MEDVEDKA: TU GA NI. IŠČEMO. Bitenc) IŠČEMO. . IŠČEMO. ZA KLOPJO.IŠČEMO MEDVEDKA (J. NAŠLI SMO MEDVEDKA: V LENČKINI POSTELJCI NAŠ MEDVEDEK SLADKO SPI. TAM GA NI.

KO NAM ŠE ZUNAJ ZIMA KIMA: CICICICIDO? SINIČKA SE JE ZASMEJALA. REKLA JE TAKO: »POMLAD S SEBOJ SEM PRIPELJALA: CICICICIDO.« . KAJ ŽE POJEŠ. PTIČKA MOJA.PESEM O SINIČKI (Ljudska) SINIČKA SE JE VSEDLA GOR NA DROBNO VEJICO IN JE ZAPELA VSA VESELA: CICICICIDO! OJ. PESEM TO LEPO.

ŠKRAP. Jug) JAZ SEM MALA MIŠKA. SKOZI PRVO LUKNJO VETER SE PODI. ŠKRAP. ŠKRAP. MOJA STARA HIŠKA. JAZ PA MALA MIŠKA. GREM NA DOLGO POT. ŠKRAP. A PRI DRUGI LUKNJI ČRNI MUC PREŽI. GREM Z DEŽJA POD KAP.MIŠKA (S. SAJ ME VSAK POZNA. . ŠKRAP. LUKNJI DVE IMA. ŠKRAP. ŠKRAP. ŠKRAP. GREM Z DEŽJA POD KAP. VČASIH DEŽEK PADA MOKRO JE POVSOD. ŠKRAP. GREM Z DEŽJA POD KAP.

TAČKO DA. HIŠO ČUVA. KO PA JURČEK CICIBANČEK TRUDEN SE ODPRAVI SPAT. LEŽE. DA NE VZAME JURČKA TAT. JEZNO LAJA.KUŽA PAZI (J. ČE NIKOGAR NI DOMA. . VSTANE. Bitenc) KUŽA PAZI Z REPKOM MIGA. PAZI NAŠ PRED VRATA LEŽE.

ZAJČEK DOLGOUŠČEK (J. S KRAVICO STANUJEŠ. V HLEVU POSKAKUJEŠ. HITRE TAČKE. K MENI VSELEJ PRIDEŠ. Bitenc) ZAJČEK DOLGOUŠČEK. VSAKEMU UIDEŠ. PRST POLIŽEŠ POTLEJ PA VESEL ZBEŽIŠ. DETELJICO IN KROMPIR. REPO GLODAŠ IN KORENJE. BEL IMAŠ KOŽUŠČEK. OSTRE ZOBKE. DOLGE BRKE. . S SMRČKOM VOHAŠ. REPEK SIV.

. POMIGALA KRATKO. POMIGALA NA DOLGO. NIKAR MI NE POBEGNI : ZAŽUGAL SEM IN DEJAL! KO V LONČEK SEM POGLEDAL JE NOTRI NI BILO PRED OKNOM PA JE LETAL METULJČEK PRELEPO. VISOKO NA DREVO. PRIMIGALA JE K MENI. V LONČEK SEM JO DAL.GOSENICA GOSENICA JE LEZLA.

. DA NIKOLI ŠE TAKO. PA ČEPRAV VELJA ZA TRI. VSI SMO JAJČEK GLEDAT ŠLI. TA JE VELIK BIL ZELO. ZNESLA NAM JE JAJČEK. TO SE NAM RES ČUDNO ZDI.KO. NAŠE PUTKE JAJČEK. SAJ GA NE PRODAJA. IN SMO SE ČUDILI. TALE JAJČEK JE ZA TRI. PUTKA SE SPREHAJA. PO DVORIŠČU KO – KO – KO.NAŠA PUTKA NAŠA PUTKA KO – KO . VSI SMO GOVORILI. KAJ JE Z JAJČKOM MAR JI NI.

LEZE POLŽEK POČASI. BUC! SKRIL JIH JE! LEZE. LEZE PO LISTJU IN TRAVI. BUC. BUC! GLEJ ROGE! BUC. . LEZE PO LISTJU IN TRAVI. BUC.POLŽEK (M. LEZE. LEZE. BUC. Voglar) LEZE. LEZE POLŽEK POČASI.

CEKINČEK. Bitenc) METULJČEK. TI POTEPINČEK. DROBNI MARJETKI MEDEK SEM PIL.« POTEM KO ŽELODČEK. KJE SI PA BIL? »PRI MAJCENI CVETKI. SEM REKEL MARJETKI.METULJČEK CEKINČEK (J. DROBCENI CVETKI: »ZDAJ SEM PA SIT!« . POLN KAKOR SODČEK BIL NALIT.

« . POTEM PA SE ZALI MARJETKI ZAHVALI IN REČE VESELO: »TAKOJ PRIDEM SPET!« »LE PRIDI ČEBEĹCA. Bitenc) OD CVETA DO CVETA ČEBELICA LETA IN V ČAŠICAH SLADKIH NABIRA SI MED. »SAJ MEDA JE SLADKEGA POLN MOJ CVET.ČEBELICA (J.« DE CVETKA MARJETKA.

NEKAJ ČRNIH PIK! RES NISEM VELIKA KOT SOSEDOV BIK! TODA VSAK. PIKAPOLONICA. POKA. PRAV ZARES ME RAD IMA! PIKA. PIKAPOLONICA.PIKAPOLONICA (M. TO SEM JAZ! SUKNJICA RDEČA. KI ME POZNA. POKA. TO SEM JAZ! . Voglar) PIKA.

ŽABA KUKA IZ VODE. .MIHA IN ŽABA (J. Bitenc) DEŽEK PADA. V LUŽO SKOČI. DEŽEK GRE. ŽABA FANTKA SE BOJI. MIHA K VODI JE PRIŠEL. ŽABICO BI RAD UJEL. PA JE NI.

V DALJNE TOPLE KRAJE ZDAJ KRILA JIH NESO. MEDVED KOSMATINEC SVOJ BRLOG RAVNA. TEKA IN SE KOTALI. .ŽIVALI JESENI (M. URNA VEVERICA PLEZA NA DREVO. PTICE LASTAVICE ODLETELE SO. LEŠNIKE NABIRA ZA ZIMSKO LAKOTO. Voglar) JEŽEK TEKA. Z LISTJEM SI POSTILJA. ZASPANO GODRNJA. JABOLKA IN HRUŠKE NABADATI HITI.

KUKU NAM PTIČKA PREPEVA. KUKU. IZ GOZDA ODMEVA. Bitenc) KUKU. . POMLAD JE ŽE TU. KUKU. KUKU. KUKU. KUKU ŽE KUKAVCE GLAS. KUKU.KUKAVICA (J.

CONG. LEPO ŽVIŽGAL. CINGEL. CONG. CING. LEPO PEL: CINGEL. CINGEL. CINGEL. CING. CING. CINGEL. CINGEL.IZIDOR OVČICE PASEL (Ljudska) IZIDOR OVČICE PASEL. . CING. CINGEL. CONG. CINGEL. CINGEL. CONG. CINGEL.

. NOGE IMA ŠTIRI. DVA. DIDLDAJČKA. EN. Justin) DIDL. ZAJČEK ZDAJ SI TI. TRI. EN. TRI. DVA.ZAJČEK (U. NISO SIČ PRI MIRI. MI IMAMO ZAJČKA.

Špan) MEDVEDEK NI BOLAN. MEDVEDEK. LAHKO NOČ! MEDVEDEK ŽE SMRČI. PRIŠEL JE BELI DAN. MEDVEDEK JE ZASPAN. MEDVEDEK. SE LUNICA SMEJI.MEDVEDEK (A. DOBER DAN! . PRIŠLA JE TIHA NOČ.

GLEJTE. TU JE ŽE POSTAJA. NA PERON PRIHAJA. HU. POČASNEJE. PO TIRNICAH HITI. CIN. POČASNEJE STOJ. GLEJTE VLAKEC. CIN. HU. GLEJTE VLAKEC. V OVINKE SE NAGIBA Z ZVONČKOM POZVONI. . HU.VLAKEC GLEJTE. CIN. CIN.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->