You are on page 1of 3

RESUM DE LA REUNI DE ZONA 17.

28 de juny 2011
Amb la presncia de: S. Vicen: Rocio, La Vinyala, IES F. Monpou Vallirana: Campderrs. Cervell: Sta. Maria Corbera: El Corb Pallej: ngel Guimer Sindicats: USTEC, CCOO, CGT. 1.- Accions-mobilitzacions. Mobilitzacions i reunions previstes: 28 maig davant parlament 17:30. Badalona es mou 29 de juny 19h reuni Catalunya es mou. IES Secretari Coloma de Barcelona 1930h. Dimecres 20 juliol Parlament de Catalunya. Es quan sacaben daprovar els Pressupostos. Sha de concretar. Lescola nova Cervell va celebrar una festa perqu, grcies a les mobilitzacions, va aconseguir que el Parlament modifiqus les aturades al pla de construccions i per unanimitat aprovs la construcci de lescola. 2.- Plantilles. St Maria de Cervell 2 mestres menys El Corb Corbera 2 menys ngel Guimer mig ms, 1 grup ms Campderrs 3 grups nous 3 persones ms El Rocio. Fa sisena, tamb a infantil. 1 mestre menys Sinforma que La Guardia 6 fa sisena, tamb a infantil. No hi ha dades plantilla. Es confirma que la prdua mitjana s de dos mestres per doble lnia. En els casos dampliaci de grups shauria de calcular un increment de 17 mestres per nou grup. El resultat malgrat les declaracions del Departament- s que la retallada s general i que sumarien centenars els i les mestres que quedarien sense treball al setembre. Al interins/es i als substituts/es sels recomana estar molt alerta aquest estiu sobre tot el procs i possibles mobilitzacions. 3.- Retallada de pressupostos Es completen dues dades ms sobre la situaci: Campderrs. Es perd un 27% de pressupostos generals. Problema dotaci aula informtica i noves aules. Per cobrir llits de p3 noms donen la meitat del pressupost necessari (600e). El Sta Maria de Cervell passar dels 10.000 euros de pressupost del 2010-2011 als 7000 per aquest proper curs. 4.- Continuada i horaris proper curs. El Corb va votar la continuada al claustre, per al Consell escolar es va votar No. Santa Maria de Cervell continuada per debat proper curs. La Vinyala no s'ha plantejat. Campderrs continuada per debat proper curs.

ngel Guimer. Claustre vota s per el consell escolar no. A Sant Vicen noms el Sant Jordi sortir a les 16:30, el Roco i la Gurdia, amb 6a hora, horari de 9 a 5. La resta descoles de Sant Vicen sortir a les 16:00h. Es considera que el tema continuada, amb calendari i sisena caldria debatre-la en profunditat el proper curs. 5.- Aplicaci de la sisena parcial Es comenten les orientacions per laplicaci de la sisena per grups dalumnes a escoles que fan cinc hores. A les instruccions que han donat s que els grups sn dalumnes que van justets no per alumnes amb dictamen. Tamb el criteri semblaria contradictori amb la sisena als antics CAEPs. Genera molts problemes en els centres, des de quins alumnes a quins mestres els faran. Tamb com satenen els germans/es petites i amb quins recursos. Ara, mentre el Departament aplica totes les retallades de recursos i personal, els centres romandran entretinguts discutint on es colloquen els reforos i per a qu. Conclusions: malestar entre nens, mestres i famlies. 6.- Valoraci del curs i propostes inici. Mobilitzacions 14 juny no va haver respostes dels centres. Concentraci a Serveis Territorials dia 15 poca gent de llocs variats. Es fa una ronda de valoracions: * Pes creixent equip directius sobre els claustres. Zones podrien palliar aquesta situaci, ja que zones actives implicarien que els claustres en preses de decisions. * A mig termini coordinaci de les mobilitzacions amb la junta de personal del Baix (proposta de CCOO) * Les cares i els centres de les zones sn les mateixes (USTEC). s precs ms temps per mobilitzar la gent. * Per revitalitzar s'ha d'anar a buscar al profe no al centre, i superant els sindicats. El 15M s un moviment en aquest sentit. El problema s l'hora, els migdies s fotut, per a la tarda seria pitjor.(company del Mompou). * Les zones itinerants permeten ser ms obertes a la gent. Mestres hem de ser capaos de portar informaci i de gestionar les zones des de la prpia zona, no a travs dels sindicats. Samarretes...(Campderrs) * La Vinyala. Canvi de representat, rotatiu, perqu els mestres del claustre de la Vinyala veuen la necessitat d'estar informats i de participar (samarretes...). Zona itinerant interessant per veure altres realitats. Migdia talla la dinmica de feina per anar a la reuni. Una proposta podria ser fer-les de mat a primera hora. * El Roco. Malgrat les zones itinerants a nivell personal resulten pesades, aquesta s una forma d'apropar les zones als claustres. Difcil traspassar la informaci al centre, no es dna lespai i el temps a dins de lorganitzaci del centre.

* St Maria Cervell positiu la zona, s'han fet coses assemblees amb els pares , samarretes. La direcci s aquesta: la mateixa feina i convncer ms escoles. No hi ha cap horari que sigui bo. En el tercer trimestre hi ha hagut moltes coses (motiu de dispersi de les forces). * El Corb de Corbera valora positivament la itinerncia. Per potser es podria limitar a zones ms cntriques, per fer-ho ms cmode per tothom, evitar zones allunyades com Corbera. Shauria de promoure les dades o informaci via internet i que es puguin parlar les coses en els cicles. Per revifar la zona caldria fer una crida a les direccions * CGT: s'ha implicat ms gent a la zona. El mecanisme per permetre lassistncia seria els encrrecs de servei. Hi ha hagut iniciatives des de baix, cal que aquestes siguin el motor de les zones, no que noms sigui trasps d'informaci. No hi ha acord respecte de la proposta de CCOO, cal trobar la coordinaci de zones i amb la Junta de Personal. La participaci ha de ser oberta i flexible. Itinerant positiu. Al migdia el problema s que algunes escoles comenaran a les 14:30h Sinforma de la reuni descoles grogues de Catalunya es mou al Secretari Coloma bcn

Es proposa a linici de curs el 12 de setembre fer un dia amb mobilitzaci: carta a les famlies, samarretes grogues, pancartes,... Per acabar-ho de concretar es fixa la primera zona el dimarts 6 de setembre 12:00 al Roco Les reunions de zona seran itinerants, dimarts a les 12h. Es fixar calendari a la primera reuni del setembre. s important que es tingui en compte per facilitar-ne la participaci.