SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR TASIK SELATAN, KUALA LUMPUR.

KERTAS CADANGAN KECERIAAN MAKMAL SAINS SK BANDAR TASIK SELATAN
TARIKH PERLAKSANAAN : 11 JULAI – 29 JULAI 2011
ANJURAN : GURU PELATIH INSTITUT PENDIDIKAN GURU MALAYSIA KAMPUS PENDIDIKAN TEKNIK

3 2. Nur Diyana bt Makhzani 1. Pengurusan makmal yang sistematik serta persekitaran yang bersih dan ceria dapat meningkatkan lagi minat murid untuk mempelajari subjek sains. SASARAN Projek ini akan dilaksanakan oleh guru pelatih subjek major sains sebagai salah satu projek semasa internship. 3. Guru pelatih yang terlibat ialah : 1. Menyemak semula senarai dan bilangan bahan dan radas yang terdapat di dalam makmal sains. Terdapat banyak kemudahan bahan dan alatan yang disedikan di dalam makmal untuk digunakan di dalam proses pengajaran dan pembelajaran sains. TARIKH DAN MASA . PENDAHULUAN Makmal sains merupakan bilik khas yang terdapat di sekolah untuk memberikan murid dan guru peluang untuk menjalakan aktiviti dan penyiasatan berkenaan topik pelajaran sains di sekolah.1 2. KUALA LUMPUR 1. 2. Melabel bahan dan radas yang di susun mengikut nama dan jenis bahan.2 2.4 Menyusun semula bahan dan radas di dalam makmal secara sistematik. Membersih dan menceriakan persekitaran makmal sains. BANDAR TASIK SELATAN. Nurhidayah binti Afandi 2.KERTAS KERJA PROJEK KECERIAN DAN KEBERSIHAN MAKMAL SAINS SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR TASIK SELATAN. OBJEKTIF 2.

00 petang . 5.00 10 x RM 2.50 1 x RM 5. 1. Menceriakan papan kenyataan di dalam makmal sains.00 petang Tempat : Makmal Sains 2.Tarikh: 11. 3. Membersihkan dan membuang alatan-alatan yang telah pecah dan tidak boleh di gunakan lagi. Membersihkan dan menyusun semula bahan dan radas di dalam makmal secara sistematik. 1. Meletakkan maklumat dan info berkaitan sains pada papan kenyataan.00 RM 5. Menceriakan persekitaran makmal sains. 2.00 RM40.00 RM10.6. Melabel bahan dan radas di rak-rak dan tempat yang telah ditetapkan. Penutup .29 Julai 2011 Masa: 3. Mengira dan menyemak semula bilangan bahan dan radas di dalam makmal. 4.00 RM 25.00 Amaun (RM) RM 5.50 2 x RM 5.00 2. AKTIVITI Aktiviti yang dicadangkan. 7. KEWANGAN a) Anggaran perbelanjaan Bil 1 2 3 4 Perbelanjaan Kertas pembalut hadiah Pelekat 3D Pita pelekat Kertas warna berpelekat JUMLAH Kuantiti 10 x RM 0. 6.

Disediakan oleh. Dengan pertambahan bahan – bahan sains yang baru membolehkan murid-murid untuk merasai dan meneroka bidang sains dengan lebih mendalam. Ainun bt Salleh ) Guru Besar Sekolah Kebangsaan Bandar Tasik Selatan . Semoga makmal yang bersih dan ceria dapat meningkatkan minat murid untuk mempelajari subjek sains dengan suasana yang selesa. ……………………………………. Normazila bt Mustaffa ) Ketua Panitia Sains SK Bandar Tasik Selatan Disahkan oleh. ( Pn.Diharapkan projek ini dapat meningkatkan lagi pengurusan makmal yang lebih teratur dan lebih ceria. ………………………… ( Cik Nurhidayah bt Afandi ) Guru pelatih (major sains ) SK Bandar Tasik Selatan Disokong oleh. ……………………………. ( Pn. Makmal sains merupakan salah satu ruang kerja untuk pelajar melakukan aktiviti – aktiviti yang melibatkan penyiasatan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful