You are on page 1of 2

VILA VINI TECA

DES DEL 1932

PSI 2010 PETER SISSECK. RIBERA DEL DUERO.


Amb 4 anyades elaborades de PSI, el projecte ms ambicis de Peter Sisseck va agafant consistncia. Si les inicials 2007 i 2008 eren difcils per remaven a favor del perfil daquest nou vi, amb larribada de les grandioses 2009 i 2010 el PSI es redibuixa com un vi amb ms pes i ms farcit que les frugals collites anteriors. I tot aix respectant la filosofia inicial del projecte: rams de viticultors amics que siguin respectuosos amb la vinya, elaboracions poc intervencionistes, criances en grans formats i on la fusta no embafi el vi... Amb el 2009 (ja disponible) i el futur 2010 sassenten les bases dun projecte slid.

Collita 2010 per Peter Sisseck. 2010 va ser un any de cicle vegetatiu llarg, amb una brotada sana i un inici destiu una mica fresc i plujs. Es va tenir un especial seguiment de les vinyes en floraci pel risc de malalties. Els mesos de juliol i agost van ser secs i clids, el que va permetre mantenir la qualitat sanitria del ram i desenvolupar un potencial aromtic elevat. A la tardor, els mesos de setembre i octubre van ser assolellats i bastant frescos, conduint a una maduraci del ram lenta amb suficient acidesa. Alguns collaboradors van patir calamarsa i gelades a la primavera, la qual cosa va reduir notablement les seves collites. Tot i aix, la prdua de rendiment compens el retard vegetatiu produt pels accidents climatolgics. El 2010 ha ampliat notablement la zona de collaboraci entre PSI i els seus viticultors, obtenint una gran riquesa aromtica grcies als orgens amb personalitats diferenciades i complementries, a ms dajudar a mantenir moltes vinyes que estan en el trngol de ser abandonats a curt termini. PSI 2010 va ser extret de forma suau i prolongada, per lalt potencial aromtic del ram, tamb riques en tanins. La criana sest realitzant en btes usades de roure francs, grans tines de fusta i dipsits de ciment. PSI 2010 s un vi fresc, amb predomini de la fruita en primer nas, recolzada per matisos florals, especiats i records de fusta que no dominen. La boca s fresca, amb un pas de boca que es recolza en lequilibri del ram, prescindint voluntriament del suport de la fusta nova.
Amp. disponibles

PSI 2010 PSI 2010 | MAGNUM

42.000 600

16,80 33,60

100% tinto fino vinificat en tines noves de roure i en dipsits dacer inoxidable. Tan sols un 20% del vi est en bta. Analticament t un IPT de 72. T un color molt similar al 2009. Al nas s un perfum de coulis de fruita, molt atractiu i gens light. Una explosi de regalssia, de gerds, de maduixes i maduixetes, i per sota apareix una altra cara del vi amb un tan ms intens del que tesperes. Encara un infant i ja est per beure! Una deliciosa ampolla que confirma la lnia reiniciada amb el 2009. Bona compra. Producci dunes 200.000 ampolles.

IVA no incls Vila Viniteca | Agullers 7 | 08003 Barcelona | T 902 327 777 | www.facebook.com/vilaviniteca | www.vilaviniteca.es