Contoh Skrip Juruacara

MAJLIS ANUGERAH PELAJAR CEMERLANG SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BAHASA MALAYSIA SARATOK DI DEWAN SRI SEMERBAK 2005

PENGHEBAHAN PENGACARA

1. Ketibaan Yang Berhormat Ketibaan Yang Berhormat Encik Abdul Wahab B. Aziz Ahli Dewan Undangan Negeri, N 28, Kalaka serta rombongan

YB diiringi dan di persilakan ke tempat duduk utama.Tunggu keadaan reda daripada segala pergerakan jurugambar, tetamu sudah duduk di tempat masing-masing,barulah memulakan majlis atau tunggu isyarat daripada Pengerusi Pengelola / Pengurus Pentas. 2. Alu-aluan MC Assalamualaikum w.b.t dan selamat sejahtera tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Bismillahirahmannirrahim .Alhamdulillah .. Marilah kita bersama-sama memanjatkan segala kesyukuran ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita semua dapat berhimpun di sini pagi untuk meraikan Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang SMK Bahasa Malaysia Saratok bagi tahun 2005. Yang Berhormat Encik Abdul Wahab B. Aziz Ahli Dewan Undangan Negeri, N. 33, Kalaka

Yang Berusaha Encik Ellen @ Manium Ak Enggang Pegawai Pelajaran Gabungan Betong

Yang Berusaha Encik Daud B. Mohammed Pegawai Pelajaran Daerah Kecil Saratok Yang Berusaha Tn Hj Rahim B. Ibas

meskipun banyak lagi acara rasmi yang lain dan memerlukan kehadiran dan perhatian Yang Berhormat Hadirin yang dimuliakan. 4. 2. 3.T bagi merestui perhimpunan kita pagi ini.W. Doa Hadirin yang dihormati sekalian. Medley (patriotik) . majlis dengan segala hormtnya mempersilakan Ustaz Azmat B.Pengetua SMK (BM) Saratok. Ketua-ketua Jabatan Kerajaan Dan Agensi agensi Kerajaan Guru-guru Ketua-ketua Masyarakat Para Pelajar Para Ibu bapa Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati Selamat datang ke Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang SMK Bahasa Malaysia Saratok bagi Tahun 2005. Bersama-samalah kita menadah tangan memohon berkat Allah S. Ahmad untuk memimpin doa kita pagi ini. Majlis kita dimulakan dengan nyanyian lagu: 1. Negaraku.Oleh itu. Dipersilakan. DOA Majlis merakamkan berbanyak-banyak terima kasih kepada Ustaz Azmat B Ahmad. Lagu Hadirin Sekalian. Penolong-penolong kanan. kerana memilih untuk bersamasama kita . Majlis mengalu-alukan kehadiran tuan-tuan dan puan-puan dan diucapkan berbanyak-banyak terima kasih khususnya kepada tetamu kehormat kita pagi ini Yang Berhormat.

majlis dengan segala hormatnnya mempersilakan Yang Berusaha Tn Hj Rahim B. Abg Abd Rahman. Aziz. Kalaka untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya melaksanakan upacara perasmian Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang SMK Bahasa Malaysia Saratok Bagi Tahun 2005. UCAPAN PERASMIAN Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat. 7. 5.Pegawai Pelajaran Gabungan Betong untuk menyampaikan sijil dan hadiah. Ibas. Pengetua SMK Bahasa Malaysia Saratok 6. UCAPAN PENGETUA Maljis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berusaha Tn Hj Rahim B.Dipersilakan 7. pelbagai anugerah telah diwujudkan. Penyampaian Sijil dan Hadiah/anugerah Yang Berhormat. Ucapan Perasmian oleh Tetamu Kehormat Kini. Ibas. Rahim B. N. Kecemerlangan memerlukan komitmen yang tinggi serta kerjasama yang erat antara semua pihak.Majlis dengan ini menjemput Yang Berusaha Tn Hj.Diminta semua hadirin berdiri sama untuk menyanyikan lagu berkenaan.Maka beralih kita ke acara seterusnya iaitu penyampaian sijil dan anugerah. tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati. Latif B. Ahli Dewan Undangan Negeri. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berusaha Encik Ellen @Manium Ak Enggang.1 Sijil Berhenti Sekolah Pelajar Tingkatan 6 Atas Dimulakan dengan penyampaianSijil Berhenti Sekolah .. Sebagai penghargaan atas segala usaha dan kejayaan dalam mencipta kecemerlangan tersebut. Pengetua SMK Bahasa Malaysia Saratok untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. 28. Ucapan Pengetua/PK1 Pengerusi Seterusnya . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Ibas. Pengetua SMK (BM) Saratok untuk mengiringi Yang Berhormat Menekan tetikus computer. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua LAGU MEDLEY Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan koir SMK (BM) Saratok di bawah pimpinan Cikgu Abg Abd. majlis dengan segala hormat dan takzimnya mempersilakan Yang Berhormat Encik Abdul Wahad B. Dengan hormatnya dipersilakan.

LAMPIRAN Dipersilakan.3 Sijil Penghargaan Ketua & Penolong Tingkatan LAMPIRAN 7.3 Anugerah Pelajar Harapan Akademik .2 Sijil Penghargaan Lembaga Pengawas Sekolah LAMPIRAN 7.5 Sijil Dan Hadiah Kurikulum LAMPIRAN Dipersilakan 7.4 Sijil Dan Hadiah Kokurikulum LAMPIRAN Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Ellen @Manium Ak Enggang kerana sudi menyampaikan sijil-sijil sebentar tadi.Dengan ini.2 Anugerah Pengawas Cemerlang LAMPIRAN 7.6 Anugerah Khas 7.6. 7. Dipersilakan 7.1 Anugerah YB LAMPIRAN 7. majllis dengan segala takzimnya menjemput Yang Berhormat Encik Abdul Wahab B. ADUN N 28 Kalaka untuk menyampaikan sijil-sijil berkenaan.6. P E R T U K A R A N PE N Y A M P A I Hadirin yang dihormatikan sekalian Seterusnya majlis penyampaian sijil penghargaan Kokurikulum dan Kurikulum. Aziz.6.

Warga sekolah sungguh berbesar hati atas kesudian Yang Berhormat hadir merasmikan majlis kita pada hari ini.5 Anugerah Pelajar Contoh LAMPIRAN Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Berhormat atas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi. Selamat Hari Raya 3. Majlis kita pada pagi ini diakhiri dengan persembahan koir daripada pelajar SMK Bahasa Malaysia Saratok yang akan menyampaikan lagu: 1. PENYAMPAIAN CENDERAHATI Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tn. Pengetua 10.Namun kami ingin merakamkan rasa penghargaan kami. Persembahan Koir Hadiri yang dihormati. 9. Di Iraq Kasihku Tertumpah Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan lagu puisi sebentar tadi. Penyampaian Cenderahati Hadirin sekalian. lewat sebuah cenderamata yang akan disampaikan oleh Yang Berusaha Tn. Sebagai halua telinga majlis kita dihiburkan dengan nyanyian lagu puisi yang akan di sampaikan oleh pelajar-pelajar SMK (BM) Saratok dengan lagu: 1. Pengetua SMK Bahasa Malaysia Saratok.Tiada kata secantik bahasa. Ibu Pertiwiku KOIR .6.LAMPIRAN 7. Ibas. Rahim B. Hj.6.4 Anugerah Pelajar Harapan Kokurikulum LAMPIRAN 7. Memori 2. tiada gambar secantik lukisan untuk kami menyatakan kegembiraan kami.

maka berakhirlah sudah Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang SMK Bahasa Malaysia Saratok bagi tahun 2005. Abg Abd Rahman Dengan itu. Kami sudahi dengan ucapan terima kasih dan jumpa lagi .Kumpulan ini di bawah bimbingan En Abg Abdul Latif B. Majlis sekali lagi ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan suasanan Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang pada tahun ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful