Diet-etica relatiilor amoroase

primul draft

Desigur, tot ce este scris mai jos este doar parerea mea, si provine numai din experienta personala. Este necesar de asemenea sa fie mentionat faptul ca realitatea rezista in continuare, si ca nimic din ceea ce am scris mai jos nu reprezinta o reteta a unei relatii de succes. Fiindca nu am avut niciodata vreuna, si nu as sti despre ce este vorba. Sunt doar cateva concluzii provenite din multe si dureroase izbiri cu capul de tocul usii.

Mai intai de toate ar trebui sa ajungem sa intelegem ca pentru a duce un lucru la indeplinire, pe termen lung, mai ales cand vorbim de o evolutie a ceva viu, iar o relatie este ceva cat se poate de viu, avem nevoie de trei planuri simultane, trei linii de actiune pentru a menti ne acel proces in functiune si in evolutie. Aceasta necesitate este datorata unei anumite legi universale care face ca toate procesele in dezvoltare sa aiba fluctuatii, si mai mult decat atat, sa aiba anumite puncte de stop in care, fara introducerea unei forte din afara, procesul relational va degenera si se va opri. Intr-un astfel de punct de cotitura trebuie adusa la viata o alta linie de dezvoltare, un proces care apartine unui alt plan, astfel incat procesul principal, cu ajutorul dat de energia celui de-al doilea, sa poata merge mai departe. Dar cum in natura mai toate lucrurile sunt si sub legea hazardului, este posibil ca ambele procese sa ajunga in acelasi timp la un punct de cotitura, ceea ce necesita, pentru a Äasigura´ dezvoltarea, trei procese mai mult sau mai putin simultane. Exist , in general, mai multe tipuri de hrana pentru o fiinta umana: hrana pentru corp, hrana pentru minte, hrana pentru sentimente. Putina lume tie c , etimologic vorbind, atributele "bun", "frumos" i "adev rat" aveau la origini în elesuri precise. Ceea ce e "bun" însemna ce e bun pentru trup, ce e "frumos" însemna c ne stimuleaza sentimentele i ce e "adev rat" se referea la valoarea ideilor care ne hr nesc i ne pun în mi care mintea. La fel cum o fiinta umana are nevoie de trei tipuri de hrana pentru mentinerea procesului de existenta intr-o linie de dezvoltare, in acelasi fel, o relatie amoroasa are nevoie de trei tipuri de hrana pentru a putea evolua, aceasta hrana putand fi exprimata sub nevoia de lucruri bune, frumoase si adevarate. Prin lucrurile bune avem in vedere atat aspectele materiale aduse de o relatie cat si toate aspectele practice. Bunastarea cuplului depinde intr -o masura destul de mare de aspectul material, acesta constituind un cadru de manifestare pentru toate celelalte lucruri.

Barbatul are aici un rol major. aparand la granita dintre celelalte doua forte. atat pe termen lung cat si pe termen scurt. fiecare participant in relatie trebuie sa aiba grija in a descifra ce anume lipseste si ce anume prisoseste in fiecare context in parte. Toat e aceste aspecte secundare care apar intr -o relatie trebuie. sincera. fiindca traditional vorbind. se ingrijesc si se imbraca. Femeia are aici un rol primordial. Prin lucrurile Äadevarate´ vom avea in vedere acea cunoastere legata de cuplu. de-a lungul timpului. aces t aspect de Äbun´ capata adesea valenta fortei afirmative. Trebuie avut de asemenea in vedere ca exista o emotionalitate atasata ideilor (frumusetea adevarului) cat si anumite idei generate de lucrurile practice (un adevar al lucrurilor bune). Fiindca cele trei forte nu sunt mereu exprimarea acelorasi nuante (uneori forta afirmativa este partea Äfrumoasa´ sau emotionala). avand deja un cadru format de materialitatea fortei afirmative. descoperite si constientizate in experienta relationala. viata sociala si viata personala. In viziunea generala a triadei fortelor componente. de a cauta adevarul ascuns in spatele lucrurilor. cunoastere pe care fiecare participant la relatie o aduce cu sine si o aplica in cadrul relatiei. a unui limbaj comun de comunicare in interiorul cuplului. face posibila transpunerea lor in plan concret si da o coerenta creativa intregului proces. in momentul in care exista o tensiune maxima suportata de sistemul relational. In viziunea generala a triadei fortelor componente. Face ca lucrurile sa evolueze. pana la felul in care este prez entata o mancare gatita in cuplu. isi poate manifesta creativitatea intr -o maniera constructiva si coerenta. Pe de alta parte. prin lucrurile frumoase intelegem tot ceea ce tine de estetica relatiei. care. . fiind principala sursa de venit in mod traditional. In viziunea generala a triadei fortelor componente. aces t aspect de Äadevarat´ capata adesea valenta fortei reconciliante. sau aranjarea in spatiu a mobilierului. de la felul in care fiecare din cei doi arata. de-a lungul timpului. completand -o si dandui sens printr-o manifestare coerenta in plan real. stabilirea unei strategii de a le atinge. precum si stabilirea. cat si o dorinta generala. Aceasta cunoastere trebuie sa aibe la baza atat idei coerente care sa fi fost verificate in contactul cu realitatea zilnica de mai multe ori. care se opune in mod constructiv fortei afirmative. acest aspect de Äfrumos´ capata adesea valenta fortei negative. Din aceasta categorie fac parte si alegerea unor scopuri potrivite cuplului.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful