You are on page 1of 134

CD 50 PHONE, CD 60 MMEDIA

CDC 80 MMEDIA

Rvid ttekints ......................................... 8 ltalnos informcik ............................. 10 Vszhelyzet .............................................. 13 Kezels ..................................................... 15 F men .................................................. 24 Hangbelltsok ..................................... 26 Hanger-belltsok ............................... 28 Rdi ....................................................... 30 CD-/MP3-lejtsz, CD-vlt ................... 42 A telefon mkdse ............................... 52 Hvs indts ........................................... 53 Telefonknyv ........................................... 55 Internet .................................................... 70 OnStar szolgltats 3 ............................ 74 Telefon belltsok ................................. 76 Hangvezrls .......................................... 96 Navigcis rendszer 3 ......................... 102 Irnyts tkzben ................................ 110 Navigcis belltsok ......................... 114 Vezeti napl 3 .................................... 117 Hibaelhrts ........................................ 124 ltalnos informcik ........................... 126 Magyarz szjegyzk ........................ 127 Trgymutat ......................................... 130 Kijelz zenetek .................................... 134

Rvid ttekints
Az ehhez a rvid ttekintshez kapcsold illusztrcik a cmlapon tallhatk.

8 9 0 a 0 c d e

INFO PHONE BC 1...9

Audi/MP3 CD fszek Tjkoztat oldal Telefon men Fedlzeti szmtgp 3 Szmbillentyk, llomsgombok Specilis gombok a telefon bershoz Hvs vge Hvs indts Kontextusrzkeny belltsok Rocker forward/back Ngyirny grgetbillenty fel/le Rdi- s CD lejtsz belltsok

Tvvezrls a kormnykerkrl
Az aut tpustl fggen a kormnykerken ktfle tvvezrl rendszer lehet felszerelve. j Elforgatva: Kurzor mozgatsa Lenyomva: Vlaszts megerstse k l m } { I Bekapcsols/kikapcsols Hangvezrls Telefon: Hvs indts vagy befejezs Rdi: Keress lefel MP3 CD: Msorszm tugrsa visszafel n J Rdi: Keress felfel MP3 CD: Msorszm tugrsa elre o p q r s t u z k j Z O
+

Kezelszervek
1

Be/ki: Nyomja le rviden. Hangforrs elnmtsa: Nyomja le hosszan. Hanger belltsa: Fordtsa el.

*# h p

2 3

a
AUDIO

CD kiadsa A TUNER vagy CD menre kapcsol Hangfunkci programvlaszts Fmen Vszhelyzet nyomgomb Funkcivlaszts: Fordtsa balra vagy jobbra. Funkci megerstse: Nyomja le.

a SETTINGS g

4 SOUND 5 6
MAIN SOS

7 R

h i

TP SIM

Kzlekedsi informcis program SIM krtya fszek

Hanger belltsa Kurzor jobbra vagy felfel Kurzor balra vagy lefel Vlaszts megerstse Hangvezrls aktivlsa Hanger cskkentse Hanger nvelse

Twin Audio 3
A gpkocsi tpustl fggen klnbz kezelszervek vannak. (plda). v w x
- +

Fejhallgat csatlakozaljzat Hanger-bellts Hanger-bellts Fejhallgat csatlakozaljzat Rdi- s CD belltsok elre/vissza CD/MP3 zemmd Rdi zemmd Be/ki

; VOLUME : VOLUME #

Fejhallgat csatlakozaljzat Hanger-bellts Az adlloms memria lapozsa visszafel CD msorszm visszafel Rdi zemmd Be/ki CD-zemmd Az adlloms memria lapozsa elre CD msorszm elre Hanger-bellts Fejhallgat csatlakozaljzat

qw
CD TUNER

y z ! x

TUNER

P
CD

( ON/OFF

/ &

- +

ltalnos informcik
A CD 50 PHONE, a CD 60 MMEDIA s a CDC 80 MMEDIA kszlkek a legkorszerbb auts informcis s szrakoztat infotainment rendszert nyjtjk nnek. A rdi minden hullmsvban (FM, AM) tz manulis s tz automatikus lloms-memrival rendelkezik. A teljes RDS funkcionalits jelentsen megknnyti a kvnt FM csatorna megkeresst, s garantlja az interferencitl mentes vtelt. Ezenkvl tovbbi hasznos funkcikkal is rendelkezik. A beptett CD-lejtszval egyarnt lvezheti hagyomnyos hang- s MP3-as CD lemezeit. A digitlis hangfeldolgoz rendszer segtsgvel a hang optimalizlsra t hangszn llthat be. A rendszer opcionlisan felszerelhet a kormnykerken elhelyezett tvvezrlvel vagy Twin Audio rendszerrel is 3.

Az integrlt telefonnal SIM krtyja segtsgvel telefonhvsokat bonyolthat le s elrheti az Internetet 3.


AzO 3 Opel/Vauxhall mobilitsi szolgltats segtsgvel lett knnyebb, rugalmasabb s spontnabb teheti a tancsad, virtulis tancsad, mobilitsi portl s mszaki hiba szolgltats rvn.

Az integrlt telefonnal vgrehajtott seglyhvsok mdjt a 13. oldal Vszhelyzet fejezet magyarzza meg. Az Infotainment rendszer kezelsnek f lpsei a 15. oldal Kezels fejezetben olvashatk. Az Infotainment rendszer rszletes funkcilersaihoz lsd a 30. oldal Rdi s a 42. oldal CD/MP3 lejtsz, CD-vlt fejezeteket. A rszletes telefon funkcikat az 52. oldal A telefon mkdse s a 96. oldal Hangvezrls kztti fejezetek rjk le. Ha egy adott tmt keres, gyorsan megtallhatja a kziknyv vgn tallhat trgymutatban. A kijelzt a menpontokat tartalmaz tmutat segt megrteni.

A fedlzeti szmtgp 3 az Infotainment rendszerbl rhet el. Rszletes informcikat gpkocsija Kezelsi tmutatjban tall. A knyelmes kezelst a kezelelemek jl tgondolt konstrukcija, ttekinthet menk nagy mret kijelzn, s nagy tbbfunkcis gomb teszi lehetv.

ltalnos megjegyzsek a hasznlati tmutathoz


Az Infotainment rendszer klnfle funkciinak ttekintshez tanulmnyozza a 8. oldal Rvid ttekints fejezetet, a hozz kapcsold bortoldallal egytt, amelyek tfog tjkoztatst nyjtanak minden funkcirl s kezelszervrl.

10

Ha az Infotainment rendszer nem mkdik elvrsainak megfelelen, elszr olvassa el a 124. oldal Hibaelhrts s a 126. oldal ltalnos informcik fejezeteket. Ezzel sok esetben kijavthatja a vlt hibt. Ha valamelyik fogalommal nincs tisztban, nzzen utna a 127. oldal Kislexikon fejezetben. A kziknyv olvasst a kvetkez szimblumok knnytik meg.

A csillag olyan felszerelst jelent, amely nincs minden gpkocsiba beszerelve (tpusvltozatok, orszgonknti varicik, opcionlis felszerelsek). A nyl azt mutatja, hogy a tma a kvetkez oldalon is folytatdik.

Az integrlt telefon hasznlata A mobiltelefonok befolysoljk krnyezetnket. Ezrt biztonsgi elrsokat kellett kibocstani. A telefon funkcik vagy az Infotainment rendszer O szolgltatsnak 3 hasznlata eltt tjkozdjon a vonatkoz elrsokrl. Ha a telefon funkcit vagy az Infotainment rendszer O szolgltatst 3 klfldn akarja hasznlni, tjkozdnia kell a clorszgra vonatkoz szablyokrl.
G Az Infotainment rendszer telefon

Kijelzsek a kpernyn
Egyes kijelzsek a kszlk belltstl, valamint a gpkocsitl fggnek, gy eltrhetnek. A WAP bngsz kijelzsei nagymrtkben eltrhetnek attl fggen, hogy ppen milyen Internet oldalon barangol.

A szveg eltt lthat kz valamilyen tennivalt jelez. A szveg eltt lthat pipa az Infotainment rendszer vlaszt mutatja. A szveg eltt lthat ptty a tmra vonatkoz kiegszt informcit jelez.

Copyright
WAP-Bngsz Ksztette az EZOS MoByKit.

funkcijnak hasznlata vezets kzben veszlyes lehet, mert elvonja figyelmnket. A telefon hasznlata eltt lljon meg a gpkocsival. Tartsa be annak az orszgnak az elrsait, amelyben ppen utazik.
G Ne felejtse el figyelembe venni az

A szveg eltti elvlasztjel a listk elemeit jelzi. az Infotainment rendszer biztonsgos hasznlatra vonatkoz fontos informcikra hvja fel a figyelmet.

G A biztonsgi vagy figyelmeztet jelzs

Fontos megjegyzsek a mkdsre s a kzlekedsbiztonsgra vonatkozan


G Az Infotainment rendszert mindig gy

hasznlja, hogy kzben megrizhesse a gpkocsi fltti uralmat. Ha valamilyen ktsge van, inkbb lljon meg a gpkocsival, s gy hasznlja az Infotainment rendszert.

adott terletre rvnyes elrsokat s a SIM krtya kiszedsvel kapcsolja ki a mobiltelefont, ha a mobiltelefonok hasznlata tilos vagy ha a telefon interferencit vagy veszlyes helyzeteket idzhet el. 6

11

G Azt javasoljuk, hogy a mobiltelefont a

G Sok robbansveszlyes hely van, de

G A SIM krtya kihzsval kapcsolja ki

SIM krtya kiszedsvel kapcsolja ki a benzinkutaknl. Ne felejtse el figyelembe venni az zemanyag lerakatok (trol- s rtkest helyek), vegyi zemek s robbansveszlyes terletek rdiberendezsek hasznlatra vonatkoz korltozsait. A SIM krtyval kapcsolatos informci az 52. oldal SIM krtya behelyezse fejezetben olvashat.
G A telefon funkci hasznlata

robbansveszlyes helyeken veszlyes! Robbansveszlyes terleten a SIM krtya kihzsval kapcsolja ki a telefont. A robbansveszlyes helyek kz kell sorolni azokat a terleteket, ahol zemanyagokat s ms gylkony anyagokat hasznlnak (pldul benzinkutak, zemanyagraktrak, vegyi zemek, stb.). A SIM krtyval kapcsolatos informci az 52. oldal SIM krtya behelyezse fejezetben olvashat.

ezeket nem mindig jelzik egyrtelmen. Ilyen helyek pldul a hajk als fedlzetei, vegyi anyagok trolsra s szlltsra hasznlt tartlyok s csvek krnyke, cseppfolystott sznhidrogn gzokkal (pldul propnnal vagy butnnal) mkd gpkocsik, olyan helyek, ahol a levegben vegyszerek, liszt, por vagy fmpor lehet a levegben s minden ms hely, ahol azt ajnljk, hogy lltsa le a gpkocsi motorjt.
G A legtbb korszer elektronikai

a telefont olyan helyeken, ahol tilos a rdiadk hasznlata, pldul repltereken, egyes kompjratokon s autszllt vonatokon, bnykban s ms robbansveszlyes helyeken. A SIM krtya kihzsval kapcsolja ki a telefont minden olyan helyen, ahol a jelzsek a mobiltelefon kikapcsolsra szltanak fel. A SIM krtyval kapcsolatos informci az 52. oldal SIM krtya behelyezse fejezetben olvashat.
G gyeljen arra, hogy a nagyfrekvencis

berendezs a rdifrekvencis jelekkel szemben le van rnykolva, de egyes elektronikai eszkzk a mobiltelefon rdifrekvencijval szemben vdtelenek.
G A motor indtsa kzben nem szabad

mobil tvkzlsi rendszerek engedlyezsi irnyelveivel sszhangban mindenki legyen legalbb 20 cm tvolsgra az antenntl. A hangvezrls mkdse Vszhelyzetben ne hasznljon hangvezrlst, mert stresszhelyzetben gy megvltozhat a hangja, hogy a kszlk nem ismeri fel elegenden gyorsan a kapcsolat ltrehozshoz.

a telefont hasznlni, klnsen nem szabad PIN kdot berni.

Lops elleni vdelem


Az Infotainment rendszer lops elleni elektronikus vdelmi rendszerrel van felszerelve. A rendszer csak az n gpkocsijban mkdik, gy a tolvajok szmra rtktelen.

12

Vszhelyzet
G Ahogy minden ms mobiltelefon

G Ha egyes funkcik (pldul

esetben, az Infotainment rendszerben is a telefon funkci rdijeleket, mobil rditelefon- s vezetkes telefonhlzatokat, valamint a felhasznl ltal beprogramozott funkcikat hasznl. Ezrt a kapcsolat ltrejtte nem garantlhat minden helyzetben. Ezrt azt javasoljuk, hogy ne hagyatkozzon kizrlag a mobiltelefonra olyan esetekben, amikor a kommunikci ltfontossg (pldul orvosi vszhelyzetekben)
G Egyes hlzatokban szksg lehet

hvskorltozs, rgztett hvslista, stb.) aktvak, a seglyhvs eltt ezeket meg kell szntetni. Tovbbi informcit kaphat ebbl a kezelsi utastsbl s a helyi telefonhlzat zemeltetjtl.
G Seglyhvst csak akkor lehet indtani,

A tbbfunkcis 7 gombot forgassa el addig, amg a Call menpont lesz aktv, ezutn nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Vagy:
Nyomja meg a p e gombot.

ha a gpkocsi akkumultora s a telefon antennja zemksz s hibtlanul csatlakozik.

Ltrejn a seglykzponttal a kapcsolat. Vlaszoljon a seglykzpont szemlyzetnek krdseire. A tbbfunkcis 7 gombot forgassa el addig, amg a Cancel menpont lesz aktv, ezutn nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Vagy:
Nyomja meg a h d gombot.

Seglyhvs indtsa

Seglyhvs trls

Nyomja meg az SOS 6 gombot. A kijelzn megjelenik a visszaigazol oldal. Nyomja meg ismt az SOS 6 gombot. Vagy:

arra, hogy az Infotainment rendszerbe behelyezzen egy rvnyes SIM krtyt.


G Ne feledje, hogy csak akkor tud hvst

A seglyhvs befejezse
G Csak akkor fejezze be a seglyhvst,

kezdemnyezni s hvst fogadni a telefon funkcival, ha megfelel trerej szolgltatsi krzetben van. Elfordulhat, hogy egyes mobilhlzatokban nem tud seglyhvst kezdemnyezni, s valsznleg akkor sem, ha egyes hlzati szolgltatsok s/vagy telefon funkcik aktvak. Az ezzel kapcsolatos informci a helyi hlzat zemeltetjtl beszerezhet.

ha erre felszltottk. A seglyhvst a seglykzpont fejezi be. Vagy:

Erstse meg a Terminate connection (kapcsolat befejezse) lpst.


Nyomja meg a h d gombot.

Vagy:

13

A fldrajzi helyzet adatainak automatikus elkldse


A CD 50 telefon nem tartalmazza ezt a funkcit. A fldrajzi helyzet adatainak automatikus elkldse eltt mindegyik SIM krtyt regisztrlni kell, lsd 74. oldal Az OnStar szolgltats aktivlsa. A helyfgg OnStar szolgltats hasznlata esetn a gpkocsi pillanatnyi adatai automatikusan eljutnak az OnStar szolgltatkzpontba.

A telefon egysg a lgzsk vezrlegysghez kapcsoldik. A balesettl fggen a lgzsk vagy a pirotechnikai vfeszt automatikus SOS szolgltats hvst kld az OnStar szolgltat kzpontba. A szolgltat kzpont rvid szveges zenetet (SMS) kap, ha a kapcsolat sikeresen ltrejtt. Az OnStar szolgltat kzpont gondoskodik az sszes szksges mentsi intzkedsrl s tjkoztatja a megfelel segly- s mentszervezeteket. Ha az OnStar szolgltat kzponttal nem lehet felvenni a kapcsolatot, pldul azrt, mert a telefon egy nem tmogatott hlzatba jelentkezett be (pldul klfldn), az SOS 6 gomb megnyomsval seglyhvst kldhet a 112 szmra vagy az adott orszg seglyhv telefonszmra. Ugyanakkor azonban ebben az esetben a rendszer nem kld a fldrajzi helyzetet megad SMS-t. Nhny msodperc utn megszakthatja a hvst.

OnStar SOS Szolgltats hvsa 3


A CD 50 telefon nem tartalmazza ezt a funkcit. Az OnStar SOS szolgltats hvs eltt mindegyik SIM krtyt regisztrlni kell, lsd 74. oldal Az OnStar szolgltats aktivlsa. Az OnStar SOS Szolgltats hvsa az OnStar ltalnos szerzdsi feltteleitl fgg lsd a Fggelket 3. Az OnStar SOS szolgltats hvs csak akkor ll rendelkezsre, ha a telefon bejelentkezett egy tmogatott mobiltelefon szolgltat hlzatban.

14

Kezels
Be- s kikapcsols

Be- s kikapcsols a gyjtskulccsal (Indtsi logika)


Ha az Infotainment rendszer be van kapcsolva, a gyjtskapcsolval ismt ki- s bekapcsolhat. A gyri bellts szerint a rdi s a gyjtskulcs kztti kapcsolat aktv, de ez kikapcsolhat. Ha az automatikus indts ki van kapcsolva, az Infotainment rendszer csak a P 1 gombbal kapcsolhat be/ki. Ha az Infotainment rendszert a tpfeszltsgrl lekapcsolja, majd jra visszakapcsolja, az automatikus indts mindig aktivldik.

Nyomja meg a P 1 gombot. Az Infotainment rendszer bekapcsol/ kikapcsol.


Ha a bekapcsolskor els alkalommal nem tesz be SIM krtyt, elugrik egy ablak a kvetkez szveggel: SIM card missing! (Nincs SIM krtya) Lsd mg: 52. oldal SIM krtya behelyezse. Ha a bekapcsolskor be van rakva SIM krtya, a rendszer a PIN kd megadst kri, ha a PIN kd bers aktivlt llapotban van. Lsd: 52. oldal A PIN kd bersa s 82. oldal PIN kd krs bekapcsolsa/kikapcsolsa.

bekapcsolva. A kijelz jobb oldaln a Turn on/off Radio via Ignition logic (Rdi be/kikapcsolsa az indtsi logikval) zenet jelenik meg.

kikapcsolva. A kijelz jobb oldaln a Turn on/off Radio via ON/OFF button only (Rdi be/kikapcsolsa csak a BE/KI gombbal) zenet jelenik meg.

Automatikus kikapcsols
Ha az Infotainment rendszer bekapcsolsakor a gyjtskulcs nincs a gyjtskapcsolban, akkor a kszlk egy ra elteltvel automatikusan kikapcsol.

Jelzsek a kijelzn
Informci a fedlzeti szmtgpen 3, ellenrzs 3, a rdi, a CD lejtsz, a lgkondicionl rendszer 3, a telefon s id, dtum s kls hmrsklet megjelenik a megvilgtott kijelzn. A fedlzeti szmtgpre, a ellenrzsre s a lgkondicionl rendszerre vonatkoz informcik a jrm kziknyvben tallhatk. 6

Az indtsi logika bekapcsolsa/ kikapcsolsa

n most a fmenben van. Nyomja le a SETTINGS a (BELLTSOK) gombot. Ekkor megjelenik a System Settings (Rendszerbelltsok) men. Jellje be vagy trlje ki az Indtsi logika jellngyzetet.

15

A kijelz kontrasztjt a System Settings (Rendszerbelltsok) menbl lehet belltani, az erre vonatkoz informcik szintn a jrm kziknyvben tallhatk. Az Infotainment rendszer bekapcsolsa utn rvid id mlva megjelenik a fmen. Lsd mg: 24. oldal Fmen. Ha a gyjts be van kapcsolva, az Infotainment rendszer a kikapcsols utn a kls hmrskletet, az idt s a dtumot jelzi ki.

Nmts
A nmts funkci aktivlsa

Tartsa lenyomva a P 1 gombot addig, hogy a kijelzn a Mute volume zenet jelenik meg.
Az Infotainment rendszer nmtott zemmdban van. A kzlekedsi hrek az erre a clra elre belltott hangervel hallhatk. Lsd mg: 28. oldal Kzlekedsi hrek hangereje.

Hanger

A nmts funkci kikapcsolsa

Menrendszer
Az Infotainment rendszer menstruktrja klnfle menoldalakat tartalmaz: Tovbbvezet oldalak Kijelzn marad oldalak Belltsi oldalak

Fordtsa el a P 1 gombot. Az Infotainment rendszer az utoljra belltott hangervel szl, feltve, hogy ez a hanger a maximlis bekapcsolsi hanger alatt van.
A kzlekedsi informci s a hangkimenet, a sebessgfgg hanger, a maximlis bekapcsolsi hanger s a telefon hangereje kln-kln bellthat. Lsd mg: 28. oldal Hanger-belltsok.

Nyomja meg a P 1 gombot. Fordtsa el a P 1 gombot. A kijelzn megjelenik az utoljra belltott hangforrs. A rendszer bekapcsolja az utoljra belltott hangforrst.

Vagy:

A klnbz oldalakon eltr funkcik tallhatk: Tovbbvezet oldalak A tovbbvezet oldalak bal oldaln egy kivlasztsi men lthat, amelyen a menpontok elzetes nzete lthat. A tovbbvezet oldalak vagy a kijelzn marad vagy belltsi oldalakra vezetnek. Az Audio (Hangrendszer) men pldul tovbbvezet oldal.

16

Kijelzn marad oldalak A kijelzn marad oldalak menoldalak, amelyek a kijelzn maradnak mikzben a rdit vagy CD-t hallgatja. A kijelzn marad oldalak menpontokat is tartalmaznak, amelyek kivlaszthatk, s ms megmarad vagy belltsi oldalakra vezetnek. A Tuner (Rdivev) men pldul a kijelzn marad oldal.

Belltsi oldalak A belltsi oldalak olyan menoldalak, amelyeken belltsokat, pl. hangbelltsokat, stb. vgezhet el. Az CD Extras (CD extrk) men pldul belltsi men. Menszintek Az Infotainment rendszer meni strukturlt, tbbszint menk. Az aktulis menszintet a kperny szln vzszintes vonalak jelzik (pl. Main Display (Fmen) = nincs vonal, Radio (Rdi) kijelzn marad oldal = 1 vonal, stb.).

Vlaszts menbl.
A men pontjait a kurzorral vlaszthatja ki, amit a tbbfunkcis gomb forgatsval mozgathat. A kurzor keret (sv) formjban jelenik meg. Jelzi a kivlasztott menpontot.

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot mindaddig, mg a kvnt menpont megjelenik. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kapcsold funkci vgrehajtdik, vagy msik men jelenik meg. 6

17

A kezelsi utasts kvetkez fejezeteiben a fenti mveletek a kvetkez mveletben vannak sszefoglalva:

Vlassza ki a menpontot. Egyes menkben a belltsokat a tbbfunkcis gomb forgatsval vgezheti el. Az aktv funkcikat a menpont eltt lthat bejellt jellngyzet () vagy kivlasztott opcis mez ( ) jelzi. Az inaktv funkcikat a menpont eltt lthat nem bejellt jellngyzet ( ) vagy nem kivlasztott opcis mez ( ) jelzi.

Ha a kurzort a kijelz tetejre vagy aljra viszi, tovbbi listaelemek jelennek meg. A kurzor pillanatnyi helyzett a listban a kijelz jobb oldaln lthat grdtsv jelzi. Egyes listkban az utoljra kivlasztott listaelemet nyl jelzi. A lista neve s elemeinek szma a lista fltt lthat.

Egymst tfed menk Vlaszts listbl


Egyes menk a kijelzn lista formjban jelennek meg. Egyes esetekben a kijelzn az Infotainment rendszerrel vagy a jrm ms egysgeivel kapcsolatos kiegszt megjegyzsek s informcik is megjelennek. A jelenlegi men az informcis dobozzal van tfedsben. Egyes tfed menk mkdst jv kell hagyni (pl. a kzlekedsi hreket, amikor telefonbeszlgets folyik), mg msok rvid id utn automatikusan eltnnek. Pldul CD/MP3 zemmdban (csak ha a TP aktv) a kzlekedsi hrek tovbbtsa alatt a kzlekedsi program jelenik meg.

Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kurzor felfel vagy lefel mozog. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Ezzel vlasztst megerstette.

A kezelsi utasts kvetkez fejezeteiben a fenti mveletek a kvetkez mveletben vannak sszefoglalva:

Vlassza ki a kvnt listaelemet.

18

Vagy: Ismtelje a kvetkez lpseket, mg a fmen meg nem jelenik.


A Fmen kivlasztsa
Ha a Fment kvnja hasznlni, jrjon el a kvetkezkppen:

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot balra, mg a cmsvban meg nem jelenik a Return (Visszatrs). Fordtsa el a tbbfunkcis 7 gombot. Nyomja le a MAIN 5 gombot. Megjelenik a fmen. Ha egy almen pontot a MAIN 5 gomb megnyomsval elhagy, a megfelel funkcigomb megnyomsval kzvetlenl visszatr oda.

Vagy:

A rdi vagy CD men kivlasztsa


Az AUDIO 3 gomb hasznlatval vlassza ki a trdi vagy CD ment:

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot mindaddig jobbra, mg a Main (F) menpont megjelenik. Fordtsa el a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a fmen. Ha egy almen pontot a Main fmen kivlasztsval elhagy, a megfelel funkcigomb megnyomsval kzvetlenl visszatr oda.

Nyomja meg az AUDIO 3 gombot.


Megjelenik a rdi vagy CD men.

Az utoljra behangolt rdilloms


vagy az utoljra lejtszott CD zeneszm lthat a kijelzn.

Az utoljra behangolt rdilloms


vagy az utoljra lejtszott CD zeneszm hallhat.

19

A Sound (Hang) men kivlasztsa

Nyomja le a SOUND 4 gombot. Megjelenik a Sound (Hang) men. n most az Audio (Hangrendszer) menben van. Vlassza a Sound (Hang) menpontot. A Sound (hang) men vagy az utoljra kivlasztott almen jelenik meg. Menbl val kilps a tbbfunkcis gombbal

Vagy:

Az Audio (Hangrendszer) men kivlasztsa


Az Audio (Hangrendszer) menben a Sound (Hang) menhz val hozzfrshez vltson az FM, AM hullmsvok s a CD lejtsz/CD vlt kztt. Ha az Audio (Hangrendszer) ment kvnja hasznlni, jrjon el a kvetkezkppen:

Men elhagysa
Egy menbl val kilpsnek kt mdja van: A tbbfunkcis gombbal A funkcigombokkal Ha egy almenbl egy funkcigomb megnyomsval lp ki, kzvetlenl az utoljra kivlasztott almenbe juthat, amikor legkzelebb egy ment kvn kivlasztani.

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot balra, mg a cmsvban meg nem jelenik a Return (Visszatrs). Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a kvetkez, magasabb szint men. A fmenben ez az opci nem elrhet.

Most a Tuner (Rdivev), CD vagy a Sound (Hang) menben van. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot balra, mg a cmsvban meg nem jelenik a Return (Visszatrs). Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik az Audio (Hang) men.

20

Vagy:

SETTINGS (belltsok) gomb:

Tvvezrls a kormnykerkrl
A kzlekedsbiztonsg s a knyelem fokozsa rdekben a kormnykerken a kvetkez tvvezrl gombok tallhatk: Belltkerk R j A belltkerk R j ugyanazokat a funkcikat ltja el, mint a tbbfunkcis gomb. } k gomb A hangvezrls aktivlsa/kikapcsolsa

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot balra, mg az als svban meg nem jelenik a Main (F) men. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a fmen. Listkban, beviteli menkben s a fmenben ez az opci nem elrhet.

A fmenbl a SETTINGS f gomb segtsgvel elrt menkbl ugyanazzal a gombbal is ki lehet lpni.

Nyomja le a SETTINGS f gombot. Megjelenik a megfelel men. Nyomja le a SOUND 4 gombot. Megjelenik a Sound (Hang) men. Nyomja meg a MAIN 5 gombot. Megjelenik a fmen.

SOUND (hang) gomb:

Menbl val kilps a funkcigombokkal Egy menbl a funkcigombok hasznlatval is kilphetnk.


AUDIO gomb:

MAIN gomb:

Nyomja meg a } k gombot a hangvezrls aktivlshoz vagy kikapcsolshoz. Lsd mg: 96. oldal Hangvezrls.

Nyomja meg az AUDIO 3 gombot. Megjelenik a rdi vagy CD men.

A bemenetek trlse
Egy bemenet trlshez tegye a kvetkezket:

{l Telefonhvs

A tbbfunkcis 7 gombot forgassa balra mindaddig, amg a Cancel (trls) menpont meg nem jelenik. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot.

Nyomja meg a { l gombot a telefonhvs elkezdshez vagy befejezshez

I m s J n gomb Keresgombok Rdi: Keress felfel/lefel

CD/MP3: Msorszm tugrsa elre/ vissza

21

Belltkerk z o Hanger-szablyozs A hanger nvelshez vagy cskkentshez forgassa a belltkereket z o felfel vagy lefel. A hanger folyamatos vltoztatshoz tartsa a belltkereket z o lenyomva. Nmts

A Z r gomb Kivlaszt gomb Nyomja meg a Z r gombot a vlaszts megerstshez A O s gomb A hangvezrls aktivlsa/kikapcsolsa

Twin Audio 3

G Vezets kzben a Twin Audit csak az

utasok hasznlhatjk, a vezet nem. A Twin Audio lehetv teszi, hogy a hts lsen l utasok az Infotainment rendszeren belltott hangforrstl fggetlenl hallgassanak zent. Szmos funkcit, pl. a keresst vagy a msorszm tugrst a Twin Audirl kzvetlenl lehet vezrelni. A zenehallgatshoz kt sztere fejhallgat csatlakozaljzat (3,5 mm-es jack dug aljzat) ll rendelkezsre. Ehhez 32 ohmos impedancij fejhallgatk hasznlatt javasoljuk. A hangerk kln-kln szablyozhatk. A fejhallgatk nem tartoznak a gpkocsi tartozkai kz. A gpkocsiba annak tpustl fggen klnbz kezelelemek vannak beszerelve.

Nyomja meg a O s gombot a hangvezrls aktivlshoz vagy kikapcsolshoz. Lsd mg: 96. oldal Hangvezrls.

Tartsa a belltkereket z o lenyomva, mg a kijelzn a Mute volume (Hang elnmtva) kijelzs meg nem jelenik. Az Infotainment rendszer nmtott zemmdban van.

A + u vagy - t gomb Hangerbellts

A hanger fokozatos nvelshez egyszer vagy tbbszr nyomja le a + u gombot. A hanger fokozatos cskkentshez egyszer vagy tbbszr nyomja le a - t gombot. Ha a gombot lenyomva tartja, a hanger folyamatosan vltozik.

A k p vagy j q gomb Kurzorgombok


Nyomja meg a k p gombot a kurzor jobbra vagy lefel mozgatshoz Nyomja meg a j q gombot a kurzor balra vagy felfel mozgatshoz.

22

Be- s kikapcsols
Az Infotainment rendszert be kell kapcsolni.

Hangforrs kivlasztsa

A Twin Audio be- illetve kikapcsolshoz a gpkocsi tpustl fggen az ON/OFF ( vagy P z gombot kell megnyomni. A Twin Audio hasznlathoz a gyjts bekapcsolsa utn nyomja le ismt az ON/OFF ( vagy a P z gombot. Amikor a Twin Audio be van kapcsolva, az utastr hts rszben felszerelt hangszrk el vannak nmtva. A Twin Audio kikapcsolsakor az utastr hts rszben felszerelt hangszrk ismt aktivldnak.

A rdi zemmdba kapcsolshoz nyomja le a TUNER y vagy az gombot. A CD zemmdba kapcsolshoz nyomja le a CD ! vagy a gombot.

Hullmsv kivlasztsa Az FM s az AM svok kztti tvltshoz nyomja meg a TUNER y vagy a gombot egyszer vagy tbbszr.
Ha az Infotainment rendszerben audio forrsknt a rdi van kijellve, akkor nem lehet hullmsvot vltani.

Mkdtetsi korltozsok A Twin Audio segtsgvel csak azt a hangforrst lehet vezrelni, amelyik az Infotainment rendszerben hasznlaton kvl van. Az Infotainment rendszer segtsgvel trtn vezrls mindig elsbbsget lvez a Twin Audival trtn vezrls eltt. Plda: Ha az ells lseken utazk FM rdillomst hallgatnak, akkor a Twin Audio rendszerbl sem a hullmsvot, sem az llomst nem lehet mdostani. A Twin Audio rendszer segtsgvel azonban a CD-cserl tvvezrelhet. Ha az Infotainment rendszerben aktv a TP funkci, s CD lemezt lejtszsa van folyamatban, akkor a Twin Audio rendszerben csak eltr TP llomst lehet belltani. A Twin Audival a vletlenszer CD msorszm-vlasztsi funkci nem hasznlhat.

A hanger belltsa
Az egyes fejhallgatk hangerejt a gpkocsi tpustl fggen a kvetkezkppen kell belltani:

Keress Az q x vagy a w % gomboknak ugyanaz a funkcijuk, mint a ngyirny grgetbillentynek q vagy az w b az Infotainment rendszerben. Lsd 8. oldal Rvid ttekints. A Twin Audio q x vagy az w % gombjai nem aktvak, ha az Infotainment s a TwinAudio rendszerben ugyanaz a hangforrs (rdi vagy CD) van kivlasztva.

Forgassa el a VOLUME ; vagy : gombot a hanger belltshoz. A hanger belltshoz nyomja le a -/+ w vagy a / gombot a hanger belltshoz.

Vagy:

23

Vagy: Ismtelje a kvetkez lpseket, mg a fmen meg nem jelenik.

A kvetkez informcik jelenthetk meg: kls hmrsklet id az audirendszer informcii a fedlzeti szmtgp informcii 3 vagy a dtum telefon paramterek funkcivezrlsi 3 zenetek a lgkondicionl rendszer informcii 3

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot balra, mg a cmsvban meg nem jelenik a Return (Visszatrs). Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot.
Egyes beviteli menkben ez az opci nem elrhet.

Vagy:

Fmen
A f men csak informcit szolgltat nzet. Hrom f men nzet, az Audio (Hangrendszer), a telefon s a fedlzeti szmtgp (Onboard computer) 3 kztt

Nyomja meg a MAIN 5 gombot. Megjelenik a fmen. Ha egy almenbl a MAIN 5 gomb megnyomsval lp ki, kzvetlenl az utoljra kivlasztott almenbe juthat, amikor legkzelebb egy ment kvn kivlasztani.

A SIM krtyval kapcsolatos informci az 52. oldal A telefon mkdse fejezetben olvashat. A fedlzeti szmtgp adatai 3, amelyeket a BC 8 gombbal vlaszthat ki. Lsd a Kezelsi kziknyvben.

vlaszthat. Ha a Fment kvnja hasznlni, jrjon el a kvetkezkppen:

A fedlzeti szmtgp informcii 3

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot jobbra, mg az als svban meg nem jelenik a Main (F) zenet. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a fmen. Listkban s beviteli menkben ez az opci nem elrhet.

24

Audio informcik
A kvetkez audirendszerrel kapcsolatos informcik: a jelenlegi llomsmemria hely vagy CD szma a jelenlegi lloms neve vagy frekvencija, vagy a CD msorszm szma vagy cme Ha a regionlis funkci aktv, a REG kijelzs lthat. Lsd mg: 38. oldal Regionlis msorok. Ha az automatikus trols memriafunkci aktv, az AS kijelzs lthat. Lsd mg: 39. oldal Autostore (Automatikus trols) (AS). Ha az RDS funkci aktv, a rendszer kijelzi a program nevt. Lsd mg: 32. oldal Rdis adatrendszer (RDS). TP] vagy [ ] lthat a kijelzn, ha a kzlekedsi program funkci aktv. Lsd mg: 35. oldal Kzlekedsi hrek (TP). CD in lthat, ha CD lemez van behelyezve. Lsd mg: 42. oldal CD/ MP3 lejtsz, CD-vlt. MP3 ha MP3 CD lemez van behelyezve. Lsd mg: 42. oldal CD/ MP3 lejtsz, CD-vlt.

Kls hmrsklet
A pillanatnyi kls hmrsklet kijelzse. Lsd a Kezelsi kziknyvben.

Id
A pontos id kijelzse. Lsd a Kezelsi kziknyvben.

Informcik a lgkondicionl rendszerrl 3


Lsd a Kezelsi kziknyvben.

25

Magas
Ezzel a funkcival llthatja be a magas frekvencikat. Vegye figyelembe, hogy minden vgrehajtott hangoptimalizls (lsd 27. oldal Hang) kikapcsoldik. A magas hang belltsok a pillanatnyilag kivlasztott hangforrsra vonatkoznak, s az FM, AM s CD-vltra kln-kln troldnak.

Mly
Ezzel a funkcival llthatja be a mly frekvencikat. Vegye figyelembe, hogy minden vgrehajtott hangoptimalizls (lsd 27. oldal Hang) kikapcsoldik. A magas hang belltsok a pillanatnyilag kivlasztott hangforrsra vonatkoznak, s az FM, AM s CD-vltra kln-kln troldnak.

Hangbelltsok
A Sound (Hang) menben a kvetkez menpontok tallhatk, amelyek a SOUND 4 gomb segtsgvel rhetk el: - Treble (magas hangszn): Magas frekvencij hangok erstse vagy gyengtse - Bass (basszus): Alacsony frekvencij hangok erstse vagy gyengtse

Vlassza a Treble (Magas) menpontot a Sound (Hang) menbl (SOUND 4 gomb). Megjelenik a Treble (Magas) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Hang men a belltsokkal. Ha belltotta a magas hangot, akkor a hangmenben automatikusan kivlasztja a User (Felhasznl) opcimezt. Lsd: 27. oldal Hang.

Vlassza a Bass (Mly) menpontot a Sound (Hang) menbl (SOUND 4 gomb). Megjelenik a Treble (Magas) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Hang men a belltsokkal. Ha belltotta a magas hangot, akkor a hangmenben automatikusan kivlasztja a User (Felhasznl) opcimezt. Lsd: 27. oldal Hang.

- Fader (els-hts hangerszablyoz) 3: Hanger megosztsa - Balance (balansz): Hanger jobb/ baloldali megosztsa - Sound (Hang): Elre belltott hangsznek kivlasztsa

26

Fader (els-hts hangerszablyoz) 3


Ezzel a funkcival llthatja be a hanger eloszlst az els s hts hangszrk kztt.

Balance (Balansz)
Ezzel a funkcival llthatja be a hanger eloszlst a bal s jobb oldal kztt.

Hang
Ezzel a funkcival optimalizlhatja a hangot.

Vlassza a Fader (els-hts hanger) menpontot a Sound (Hang) menbl (SOUND 4 gomb). Megjelenik a Fader (els/hts hanger) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Hang men a belltsokkal.

Vlassza a Balance (balansz) menpontot a Sound (Hang) menbl (SOUND 4 gomb). Megjelenik a Balance (balansz) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Hang men a belltsokkal.

Vlassza a Sound (Hang) menpontot a Sound (Hang) menbl (SOUND 4 gomb). Megjelenik a Sound (Hang) men. A kvetkez opcikat vlaszthatja: Jazz, Voice (beszd), Pop, Classic (komolyzene), Rock, User (felhasznl ltal bellthat hangszn, lsd Magas s 26. oldal Mly).

Vlassza ki a kvnt menpontot.

27

A Volumes (Hanger-belltsok) menben a kvetkez menpontok rhetk el: - TA Volume: - SDVC: A kzlekedsi hrek hangereje Sebessgfgg hangerszablyozs

SDVC
A krnyezeti s tzajok ellenslyozshoz az Infotainment rendszer hangereje a jrm sebessgtl fggen vltozhat. A sebessgfgg hangert az SDVC funkci segtsgvel llthatja be.

- Telefon hanger: A kihangostott telefon hangereje - Hangzenet:

Vlassza az SDVC (sebessgfgg hanger) menpontot. Megjelenik a Speed dependent volume control (sebessgfgg hanger) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Volumes (hanger-belltsok) men.

Hanger-belltsok
Ezt a funkcit a Tuner (Rdivev) vagy CD menben (TUNER 3 gomb) llthatja be.

A hangzenet hangereje

- Bekapcsolsi hanger: Maximlis hanger a bekapcsols utn

Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik az Audio Settings (Hangbelltsok) men. Vlassza a Volumes (Hangerbelltsok) menpontot. Megjelenik a Volumes (hangerbelltsok) men.

Kzlekedsi hrek hangereje


Ezzel a funkcival llthatja be a kzlekedsi hrek hangerejt.

Vlassza a TA Volume (Kzlekedsi hrek hangereje) menpontot. Megjelenik a kzlekedsi hrek hangerejt szablyoz csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Volumes (hanger-belltsok) men.

28

Telefon hanger
Ezt a funkcit a kihangostott telefon hangerejnek belltsra hasznlhatja.

Hangzenet hanger
Ezt a funkcit a hangzenet hangerejnek belltsra hasznlhatja.

Bekapcsols utni hanger


Ezzel a funkcival llthatja be a bekapcsols utni maximlis hangert.

Vlassza a Phone volume (telefon hanger) menpontot. Megjelenik a Volume (hanger) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Volumes (hangerbelltsok) men.

Vlassza az Voice output (hangzenet) menpontot a hanger menben. Megjelenik a Voice output (hangzenet) men. Vlassza az Announc. (kzlemny) menpontot. Kijelli az Announc (kzlemny) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot.

Vlassza a Start-up volume (bekapcsols utni hanger) menpontot. A kijelzn megjelenik a Music volume when switching on the radio (zenei hanger a rdi bekapcsolsa utn) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kvnt rtkre. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Volumes (hanger-belltsok) men. A rdi bekapcsolsa utn a kivlasztott maximlis bekapcsolsi hanger csak akkor mdosthat, ha a rdi legutbbi kikapcsolsnl vlasztott hanger nagyobb volt, mint a kivlasztott bekapcsolsi hanger. Ha a gpkocsi tbb mint t percig kivett gyjtskulccsal parkol, akkor a rdi ismtelt bekapcsolsnl rvnyes lesz a kivlasztott maximlis bekapcsolsi hanger.

Zene lehalkts Be/Ki A hangzenet alatt a zene lehalktsnak bekapcsolshoz/kikapcsolshoz jrjon el a kvetkezk szerint:

Jellje be vagy trlje ki az Announc. without music (Kzlemny zene nlkl) jellngyzetet.
bekapcsolva. A zene lehalkul.

kikapcsolva. A zene hallhat marad.

29

Rdi
Az Infotainment rendszer bekapcsolsa

Hullmsv kivlasztsa (Rdi zemmdhoz)


A kvetkez hullmsvok llnak rendelkezsre:

Nyomja meg a P 1 gombot. A rendszer lejtssza az utoljra kivlasztott hangforrst.

FM= frekvenciamodullt. AM= amplitdmodullt. n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. n most a Tuner (rdivev) menben van. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot balra, mg a cmsvban meg nem jelenik a Return (Visszatrs) menpont. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik az Audio (Hang) men. Vlassza az FM vagy AM hullmsvot. A kszlk az ebben a hullmsvban utoljra kivlasztott llomst veszi s jelzi ki.

Rdi zemmd
A CD/MP3 zemmdbl rdi zemmdba val tkapcsolshoz tegye a kvetkezket:

Nyomja meg az AUDIO 3 gombot. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. A kszlk veszi azt a rdillomst, amelyre utoljra rhangolt.

30

llomskeress
Tbbfle llomskeressi md ll rendelkezsre: Station (lloms) men, lsd a kvetkez bekezdst. RDS llomskeress, lsd 33. oldal llomskeress msorfajta szerint, lsd 34. oldal Kzlekedsi msort sugrz ad keresse, lsd 36. oldal Automatikus llomskeress, lsd 37. oldal Manulis llomskeress, lsd 37. oldal

Trolt llomsok elhvsa a Station (lloms) men segtsgvel

Vigye a kurzort a memriahelyek listjra (fels terlet). Az ppen vett llomst nyl jelzi. Vlassza ki a kvnt llomst. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. Megjelenik az jonnan behangolt lloms. A kszlk veszi az jonnan behangolt llomst.

A fels terleten a trolt llomsokat hvhatja el. Lsd: Trolt llomsok elhvsa a Station (lloms) men segtsgvel. Az als terleten egyb foghat llomsokat hvhat el. Lsd: Foghat llomsok elhvsa a Station (lloms) men segtsgvel. A kzps terleten a foghat llomsok listjt frisstheti fel a Search available stations (Foghat llomsok keresse) menpont segtsgvel. Lsd: 32. oldal Az llomsok listjnak frisstse.

Foghat llomsok elhvsa a Station (lloms) men segtsgvel

Station (lloms) men


A Tuner (rdivev) menbl indulva nyissa meg a Station (lloms) ment a kvetkezk szerint: -

Vigye a kurzort a foghat llomsok listjra (als terlet). Az ppen vett llomst nyl jelzi. Vlassza ki a kvnt llomst. 6

Vlassza a Station (lloms) menpontot.

A Station (lloms) men a kvetkez terleteket tartalmazza:

31

Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. Megjelenik az jonnan behangolt lloms. A kszlk veszi az jonnan behangolt llomst.

Ez a funkci az Audio menben llthat be.

Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik az Audio Settings (Hangbelltsok) men. Vlassza az RDS (rdis adatrendszer) menpontot. Megjelenik az RDS (rdis adatrendszer) men. Jellje be vagy trlje ki az ON jellngyzetet.
bekapcsolva. Az RDS be van kapcsolva.

Az llomsok listjnak frisstse A rendszer automatikusan frissti a foghat llomsok listjt. A listt manulisan is frisstheti.

Vlassza a Search available stations (Rendelkezsre ll llomsok keresse) menpontot (kzps terlet). Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. Memory (memria) jelenik meg. A keress kzben a rdi elnmul.

Rdis adatrendszer (RDS)


Az RDS a rdillomsok ltal nyjtott szolgltats, amely lehetv teszi a kvnt FM csatornk megkeresst s interferenciamentes vtelt. Lsd a 127. oldal Kislexikonfejezetet. Az RDS csak az FM svban hasznlhat. Az RDS be- s kikapcsolsa Ha bekapcsolja az RDS-t, az automatikus keress sorn a rendszer csak RDS llomsokat keres. Ha bekapcsolja az RDS-t, az automatikus keress sorn a rendszer csak RDS llomsokat keres.

kikapcsolva. Az RDS ki van kapcsolva. Ha a pillanatnyilag belltott lloms nem RDS-lloms, a rdi automatikusan megkeresi a kvetkez foghat RDS-llomst, ha az RDS funkci be van kapcsolva. Ha az RDS funkci aktv, a rendszer kirja az RDS lloms nevt. Ha az RDS funkci nincs bekapcsolva, a rendszer az RDS lloms frekvencijt rja ki. Az automatikus trols aktivlsakor az RDS is automatikusan aktivldik. (lsd 39. oldal Autostore (Automatikus trols) (AS)). Elszr az sszes foghat RDS lloms troldik.

32

Az automatikus RDS keress be- s kikapcsolsa Hasznlja ezt a funkcit annak biztostsra, hogy az RDS funkci akkor is aktv legyen, amikor ki van kapcsolva. Az automatikus llomskeress azonban a nem-RDS llomsokra nem fog reaglni. Ez a funkci csak akkor mkdik, amikor az RDS ki van kapcsolva. Ez a funkci a Tuner menben llthat be.

RDS llomsvlaszts

Az RDS-nek bekapcsolt llapotban kell lennie, lsd: 32. oldal Az RDS be- s kikapcsolsa. Nyomja meg rvid idre a ngyirny grgetbillentyt q vagy w b. Memory FM (FM memria) jelenik meg. A rdi a kvetkez trolt RDS llomsra hangol t.

Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik az Audio Settings (Hangbelltsok) men. Vlassza az RDS (rdis adatrendszer) menpontot. Megjelenik az RDS (rdis adatrendszer) men. Jellje be vagy trlje ki az Automatic (Automatikus) jellngyzetet.
bekapcsolva.

RDS llomskeress Az RDS llomsok keresshez jrjon el a kvetkezkppen:

Msorfajta (PTY)
Szmos RDS lloms PTY kdot tovbbt, amely kzli a sugrzott msor tpust (pl. hrek). A PTY kd lehetv teszi az llomsok msorfajta szerinti kivlasztst. llomskeress msorfajta szerint Vlaszthat a kvnt msorfajta minden foghat llomst tartalmaz listbl. A msorfajta alapjn trtn vlaszts csak az FM hullmsvban lehetsges. Ez a funkci a Tuner menben llthat be. 6

Az RDS-nek bekapcsolt llapotban kell lennie, lsd: 32. oldal Az RDS be- s kikapcsolsa. n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt q vagy w g addig, am a kijelzn meg nem jelenik a Seek zenet. A rdi elnmul, mg a kszlk llomst tall. Ha az llomskeress eltt a kzlekedsi hrek (TP) funkcit aktivlta (lsd 35. oldal A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/ kikapcsolsa), akkor a rendszer csak a kzlekedsi informcit is sugrz llomsokra hangol.

kikapcsolva.

33

n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik az Extras (Extrk) men. Vlassza a PTY selection (Programtpus vlaszts) menpontot. Megjelenik a foghat llomsokat tartalmaz PTY llomslista s az n ltal kivlasztott msorfajtk. Vlassza ki a kvnt llomst. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. A rendszer kijelzi a kivlasztott llomst. A rendszer a kivlasztott llomst veszi.

llomskeress msorfajta szerint A msorfajta alapjn trtn vlaszts csak az FM hullmsvban lehetsges. Ez a funkci a Tuner menben llthat be.

A kijelzn megjelenik a PTY vlaszt men a rendelkezsre ll msorfajtkkal. Tbbfle opci isa rendelkezsre ll, pldul Messages (kzlemnyek), Sport, stb.

n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik az Extras (Extrk) men. Vlassza a PTY selection (msorfajta vlaszts) menpontot.

Vlassza ki a kvnt programtpust. A rdi elnmul s megkeresi a msorfajtnak megfelel kvetkez foghat llomst. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. Ha a rdi nem tall megfelel llomst, akkor a legutbb behangolt llomsra vlt.

34

A kzlekedsi msor funkci csak az FM hullmsvban ll rendelkezsre. Ezt a funkcit a Tuner (Rdivev) vagy CD menben (AUDIO 3 gomb) llthatja be.

Ha a kzlekedsi msor funkcit aktivlta, [ ] jelenik meg a kijelzn. Ha a kzlekedsi msor funkci nem aktv, [ ] jelenik meg a kijelzn. [ ] csak a Tuner, CD vagy f menben jelenik meg. Ha aktivlja a kzlekedsi msorokat, az automatikus keress sorn a rendszer csak ilyen msort sugrz adllomsokat keres. Ha a kzlekedsi msor funkcit aktivlta, akkor automatikus llomskeress kzben vagy ha kzlekedsi msort sugrz llomsok vtelre nincs lehetsg, a kijelzn [ ] jelenik meg. Ha a kzlekedsi msor funkci aktv, akkor a CD vagy MP3 lejtszs kzlekedsi kzlemnyek alatt megszakad. A kzlekedsi hrek az erre a clra elre belltott hangervel hallhatk. Lsd: 28. oldal Kzlekedsi hrek hangereje.

Nyomja meg a TP 4 gombot a kzlekedsi ad funkci aktivlshoz/kikapcsolshoz. Ha a kzlekedsi msor funkcit aktivlta, [ ] jelenik meg a kijelzn. Ha a kzlekedsi msor funkcit aktivlta, [ ] jelenik meg a kijelzn. Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik az Audio Settings (Hangbelltsok) men. Jellje be vagy trlje ki az TP (Kzlekedsi program) jellngyzetet.
bekapcsolva. A kijelz jobb

Kzlekedsi hrek (TP)


A kzlekedsi msort sugrz llomsok olyan FM-RDS adk, amelyek kzlekedssel kapcsolatos kzlemnyeket is sugroznak. A kzlekedsi hrllomsok a kijelz fels sorban TP szimblummal vannak megjellve. A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/ kikapcsolsa [TP] vagy [ ] lthat a kijelz fels sorban, ha a kzlekedsi msor funkci aktv. [TP] lthat a kijelz fels sorban, ha az ppen hallgatott rdiad kzlekedsi ad. Ha az ppen hallgatott rdilloms nem kzlekedsi ad, akkor a rdi automatikusan megkeresi a legjobban vehet rdillomst, ha a kzlekedsi msor funkci aktv.

vagy

oldaln az Announcements enabled with increased volume (Kzlekedsi hrek emelt hangervel engedlyezve) zenet jelenik meg.

kikapcsolva. Announcements do not coming up (Bejelentsek letiltva) zenet lthat a kijelz jobb oldaln.

35

Kzlekedsi msort sugrz ad keresse A kzlekedsi msor funkci aktv kell hogy legyen. Lsd: 35. oldal A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/ kikapcsolsa.

Kzlekedsi kzlemny megszaktsa A kzlekedsi hrek kikapcsolshoz, pl. CD/MP3 lejtszs kzben, jrjon el a kvetkezkppen:

Kzlekedsi kzlemnyek telefonhvs kzben A beptett telefonnak elsbbsge van a kzlekedsi kzlemnyekkel szemben. Ugyanakkor szksg esetn lehetsge van arra, hogy mgis meghallgassa a kzlekedsi hreket. Ehhez a kzlekedsi msor funkcinak aktvnak kell lennie, lsd: 35. oldal A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/kikapcsolsa.

Nyomja meg a TP h gombot. Az aktulis kzlekedsi hr megszakad. A kzlekedsi msor funkci tovbbra is aktv marad.

n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt q vagy w g addig, amg el nem indul az llomskeress. A rdi csak kzlekedsi adkat keres. A kzlekedsi msor funkci aktv kell hogy legyen. Lsd: 35. oldal A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/ kikapcsolsa.

Telefonhvs kzben a rdi vagy a CD lejtsz/CD vlt elnmul. A kijelzn megjelenik a telefon men s az [TP] jelzs. Kzlekedsi kzlemnyek sugrzsa alatt a kijelzn megjelenik a kzlekedsi hreket sugrz adlloms neve. A beszlgets nem szakad meg. Nyomja meg a TP 4 gombot a kzlekedsi hrek s a telefon kztti tvltshoz.

Csak kzlekedsi hrek hallgatsa

A hanger nullra cskkentshez fordtsa el a P 1 gombot balra. Tartsa lenyomva a P 1 gombot, amg a Mute volume (Nmtott hanger) kijelzs meg nem jelenik. Nmts bekapcsolva. A kzlekedsi hrek az erre a clra elre belltott hangervel hallhatk. Lsd: 28. oldal Kzlekedsi hrek hangereje.

vagy

36

Manulis llomskeress
A manulis llomskeress az ismert frekvencij llomsok behangolsra szolgl. llomskeress a ngyirny grgetbillentyvel

Tartsa lenyomva a I vagy J b ngyirny grgetbillentyt, mg a kvnt frekvencit el nem ri. Tartsa lenyomva a I vagy J b ngyirny grgetbillentyt s kzeltse meg a kvnt frekvencit. Nyomja le a I vagy J g ngyirny grgetbillentyt, mg a kvnt frekvencit el nem ri. A tbbfunkcis gombbal vgrehajtott llomskeresst a Tuner menben kell elkezdeni.

Durva hangols

Automatikus llomskeress
Az RDS s TP funkcikat ki kell kapcsolni, lsd: 32. oldal Az RDS be- s kikapcsolsa s 35. oldal A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/ kikapcsolsa. Tartsa lenyomva a q vagy w g ngyirny grgetbillentyt, amg a Seek (Keress) zenet meg nem jelenik. Amg a rendszer nem tall egy llomst, a rdi elnmtva marad. Ha ismeri a kvnt lloms frekvencijt, tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt q vagy w g s kzeltse meg a kvnt frekvencit. A ngyirny grgetbillenty elengedse utn a rendszer automatikusan rhangol a legkzelebbi foghat llomsra. Ha a rdi nem tall llomst, automatikusan rzkenyebb keressi szintre kapcsol.

Megjelenik egy csszka a teljes hullmsvval. Megjelenik az utoljra behangolt frekvencia. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot mindaddig, mg pontosan elri a frekvencit. Most az jonnan behangolt llomst hallja. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. Megjelenik az jonnan behangolt lloms.

Finomhangols

llomskeress a tbbfunkcis gombbal

Vlassza a Manual (Manulis) menpontot.

37

Automatic (Automatikus): A legjobban foghat rdilloms frekvencijnak (AF) keresse kzben a rdi mindaddig a regionlis msorra hangolva marad, amg az ads interferencia nlkl foghatv nem vlik. Ha a regionlis ads vteli minsge mr nem megfelel az interferenciamentes vtelhez, a rdi msik regionlis msorra kapcsol t.

lloms memria
Minden hullmsvhoz (AM, FM) kln memriatrhelyek llnak rendelkezsre: 10 x FM 10 x FM-AS (automatikusan trolt FM llomsok). 10 x AM 10 x AM-AS (automatikusan trolt AM llomsok). A memriahelyek az egyes hullmsvokban az llomsgombokkal b kzvetlenl vlaszthatk ki. Manulis trols Az llomsok manulis trolshoz a rdinak norml zemmdban kell lennie. Lsd: 40. oldal tvlts norml zemmdra. Az llomssal egytt troldik az RDS on (RDS be) vagy RDS off (RDS ki) jelzs is.

Regionlis msorok
Egyes RDS llomsok idnknt klnbz frekvencikon regionlisan eltr adsokat sugroznak. A regionalizlshoz hrom opcionlis mez ll rendelkezsre. ON (Be): A rdi a regionlis adsra hangolva marad, amg a legjobb foghat lloms frekvencijt keresi. OFF (Ki): A rdi lehetv teszi egy msik regionlis msorra val tkapcsolst.

Az automatikus regionalizls be- s kikapcsolsa A regionalizls csak az FM svban lehetsges. Az RDS funkcinak bekapcsolva kell lennie. Lsd: 32. oldal Az RDS be- s kikapcsolsa. Ez a funkci a Tuner menben llthat be.

Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik az Audio Settings (Hangbelltsok) men. Vlassza a REG (Regionlis) menpontot. Megjelenik a REG men. Vlassza az Automatic (Automatikus) / On (Be)/ Off (Ki) opcimezt.

38

A manulis lloms-trolshoz kt lehetsg ll rendelkezsre:

Hangoljon a kvnt llomsra. Lsd: 31. oldal llomskeress. Tartsa lenyomva azt az llomsgombot b, amelyen a belltott llomst trolni kvnja. A rdi rvid idre elnmul, s a memriahelyen mr trolt llomst jelzi ki. A belltott lloms ismt hallhatv vlik s megjelenik a kijelzn. Az lloms a kvnt memriahelyen troldik. n most a Tuner (rdivev) menben van. lltsa be a kvnt llomst. Lsd: 31. oldal llomskeress. Vlassza a Save (Ments) menpontot.

Megjelenik a trolt llomsok listja. Vlassza ki a kvnt memriahelyet. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men. A kijelzn megjelenik az j memriahely. Az lloms a kvnt memriahelyen troldik.

Autostore (Automatikus trols) (AS) Minden hullmsvban lehetsges brmely foghat lloms automatikus trolsa (AS). A rendszer ezeket az llomsokat kln AS memriban trolja. Az llomsok automatikus trolshoz a rdinak AS zemmdban kell lennie. Lsd: 40. oldal tvlts AS zemmdra.

vagy

n most a Tuner (rdivev) menben van. Igny szerint aktivlja vagy kapcsolja ki a kzlekedsi msor funkcit. Lsd: 35. oldal A kzlekedsi hrek funkci aktivlsa/kikapcsolsa. Vlassza az Autostore (Automatikus trols) menpontot. Megjelenik az Autostore (Automatikus trols) men. A kijelzn megjelenik a teljes hullmsv. 6

39

Elkezddik az automatikus llomstrols. A 0 - 9 memriahelyeken troldik a tz legjobb vtelt biztost lloms a kivlasztott hullmsvban. Az llomsok trolsa utn a kvnt lloms a megfelel llomsgomb b megnyomsval kivlaszthat. Lsd: 41. oldal lloms behvsa. Az automatikus trols aktivlsakor az RDS is automatikusan aktivldik. Elszr az sszes foghat RDS lloms troldik. Ha az automatikus trols eltt vagy kzben bekapcsolja a kzlekedsi msor funkcit, a rdi az automatikus llomskeress utn kzlekedsi hrllomst tartalmaz memriahelyet fog kivlasztani. Ha a kzlekedsi hrkszltsg az automatikus trols sorn be van kapcsolva, az automatikus llomskeress mindaddig mkdsben marad, amg legalbb egy kzlekedsi hrllomst nem tall.

Az albbi utastsok csak az FM hullmsvra vonatkoznak:

Vlassza az AS level (Automatikus trolsi szint) menpontot. A rdi a kivlasztott hullmsv automatikus trolsi zemmdjba kapcsol. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men, ahol az Autostore (Automatikus trols) menpont tallhat.

Vlts AS s norml md kztt


tvlts AS zemmdra Ha az Autostore menpont a Tuner (Rdivev) menben nem ll rendelkezsre, jrjon el a kvetkezkppen:

tvlts norml zemmdra Ha az Autostore menpont a Tuner (Rdivev) menben rendelkezsre ll, jrjon el a kvetkezkppen:

Vlassza az Extras (Extrk) vagy AM level (AM jelszint) menpontot.

Vlassza a Extras (extrk) menpontot (FM svban) vagy az AS level (AS szint) menpontot (az AM svban). Az FM hullmsvban megjelenik az Extras (extrk) men. Az AM hullmsvban az AM level (AM jelszint) menpont jelenik meg.

40

j llomsok trolsa AS segtsgvel (automatikus trolssal)


Ha gpkocsijval eltvozik egy trolt lloms vteli krzetbl, j llomsokat kell trolni. Lsd: 39. oldal Autostore (Automatikus trols) (AS).

lloms behvsa
A kvnt hullmsvnak s zemmdnak bekapcsolva kell lennie. Lsd: 30. oldal Hullmsv kivlasztsa (Rdi zemmdhoz) s 40. oldal Vlts AS s norml md kztt. llomsok behvsa az llomsgombbal

Az FM hullmsvban megjelenik az Extras (extrk) men. Az AM hullmsvban az AM level (AM jelszint) menpont jelenik meg.

Az albbi utastsok csak az FM hullmsvra vonatkoznak:

n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Az llomsgombbal 9 vlassza ki a kvnt llomst.

Vlassza az FM level (FM jelszint) menpontot. A rdi a kivlasztott hullmsv norml zemmdjba kapcsol. Megjelenik a Tuner (Rdivev) men, ahol az Save (trols) menpont tallhat.

lloms behvsa a men segtsgvel Az llomsok behvst a men segtsgvel lsd: 31. oldal Station (lloms) men.

41

CD/MP3 lejtsz, CD-vlt


A lejtszval szokvnyos, kereskedelmi forgalomban kaphat 12 cm-es CD lemezeket jtszhat le. A CDC 80 MMEDIA hat lemezes CD vltval van felszerelve.
G A CD meghajt srlsnek veszlye

MP3 CD ksztse
A CD-rk, a CD-rshoz hasznlt szoftver s az rhat CD lemezek, valamint a krnyezeti hmrsklet kombincii adott esetben problmkhoz vezethetnek a CD lejtszsakor. Ha problmk merlnek fel hzilag rt CD lemezei lejtszsakor, akkor hasznljon ms gyrtmny vagy szn rhat CD lemezeket. A legjobb eredmnyt 74 perces msoridej rhat CD lemezekkel rheti el. A CD formtum ISO 9660 Level 1 vagy Level 2 kell hogy legyen. Semmilyen ms formtum sem jtszhat le megbzhatan. A tlsgosan hossz hozzfrsi idk elkerlse rdekben az Infotainment rendszerben hasznlni kvnt MP3 CD lemezekre legfeljebb 20 albumot rjon. Az Infotainment rendszerben a knyvtrakat tetszlegesen kivlaszthatja.

Egy album legfeljebb 127 klnll msorrszbl s egyenknt kivlaszthat alknyvtrbl llhat. A knyvtrstruktra legfeljebb 8 szint lehet.

D01 D02 D03 T001 T002 T003 T004 T005 D05 T001 T002 T003 T004 T005 T006 T007 D04 T001 T002 T003 T004 T005 T006 T007 T008 T009 T010 T011

D01 T001 T002 T003 T004 T005 T006 T007 T008 T009 T010 T011

fennll! A rendszer nem alkalmas 8 cm tmrj s a szoksostl eltr alak CD-k lejtszsra. A nem megfelel CD-k lejtszsbl ered krokra a garancia nem vonatkozik.
G Ne helyezzen DVD lemezt a CD

meghajtba! Az audio CD-k egyre gyakrabban el vannak ltva msols elleni vdmechanizmussal a jogosulatlan sokszorosts ellen. Ezek az intzkedsek azonban nem felelnek meg az audi CD-kre vonatkoz elrsoknak (Piros Knyv), amelyek alapjn az audi CD-k lejtszsra alkalmas kszlkeket gyrtottk s gyrtjk. A kszlk olyan msolsvdelmi verzikkal elltott CD-k lejtszsra alkalmas, amilyenek a lejtsz gyrtsakor ismertek voltak. Ez azonban nem garantlja, hogy le tudja jtszani a jvben kszl, jabb msolsvdelmi verzikkal elltott CD-ket. Az Infotainment rendszert MP3 fjlokat tartalmaz CD-R lemezek lejtszsra is hasznlhatja.

42

Mivel bizonyos CD-r szoftverek a szmozs tekintetben nem kvetkezetesek, ezrt a lemezre a DO1 gykrknyvtrba vagy csak msorrszeket tartalmaz alknyvtrakat rjon (lsd az illusztrcit a bal oldalon: 42. oldal) vagy csak msorrszeket (lsd az illusztrcit a jobb oldalon: 42. oldal). Az sszes knyvtrnak adjon nevet a szmtgpen. Az Infotainment rendszer megjelenti a mindenkori knyvtr nevt. A knyvtrak s a msorrszek elnevezsre a CD-r szoftver elrsai rvnyesek. Erre nzve a szoftver kziknyve tartalmaz informcikat. A msorrszek s knyvtrak elnevezsben ne hasznljon kezeteket s klnleges karaktereket. Ha a fjlokat a helyes sorrendben szeretn megtekinteni, akkor hasznljon olyan CD-r szoftvert, amelyik bcsorrendbe rendezi a fjlokat. Ha az n ltal hasznlt szoftver erre nem alkalmas, akkor manulisan is sorba rendezheti a fjlokat. Ehhez a fjlnv el rjon szmot, pl. 001, 002 stb. A helyes sorrend fenntartshoz ne hagyja el a vezet nullkat sem.

Minden msorrsznek adhat nevet (ID3 cmke). A msorrsz neve is megjelenthet a kijelzn. Ha audio fjlokbl kszt MP3 fjlokat, akkor hasznlja a maximlis adattviteli sebessget (256 kbit/s). Az Infotainment rendszer .mp3 fjlkiterjesztssel rendelkez MP3 fjlok lejtszsra alkalmas. A garantltan zavartalan lejtszs rdekben: Soha ne prbljon lejtszani nem MP3 fjlokat, amelyek mg .mp3 fjlkiterjesztst rtak. Soha ne hasznljon vegyes CD lemezeket, amelyeken egyarnt tallhatk nem MP3 fjlok s MP3 fjlok. Soha ne hasznljon audio msorrszeket s MP3 fjlokat vegyesen tartalmaz CD lemezeket.

Az Infotainment rendszer bekapcsolsa

Nyomja meg a P 1 gombot. A kijelzn megjelenik az utoljra kivlasztott hangforrs.

CD behelyezse
CD 50 PHONE s CD 60 MMEDIA

A kszlk ki van kapcsolva vagy rdi zemmdban van. Tegyen be egy CD-t a CD fszekbe 8 (a cmks oldalval felfel). A kszlk automatikusan behzza a CD-t. A CD behzst nem szabad akadlyozni vagy segteni.

A kijelzn a CD men s CD: reading... (olvass...) zenet jelenik meg. CD in (CD van a kszlkben) s ha MP3 lemezt tett be, akkor az MP3 jelenik meg a kijelz legfels sorban. Megjelenik az els zeneszm. Megkezddik a behelyezett CD lemezen tallhat els msorrsz lejtszsa.

43

CDC 80 MMEDIA A rdirl CD zemmdra val tvlts az albbiak szerinti:

A CD-cserlben egy vagy tbb CD van. Nyomja meg az AUDIO 3 gombot. Megjelenik a CD men. A kijelzn a kivlasztott CD fszek, a zeneszm s MP3 llomny esetn az MP3 album jelenik meg. A kszlk lejtssza a msorszmot. Ha nincs CD-lemez behelyezve, megjelenik a No CD loaded (nincs bent CD) zenet. Lsd: 43. oldal CD behelyezse.

CDC 80 MMEDIA

CD-lejtszs
CD 50 PHONE s CD 60 MMEDIA Ha a fszekben van egy CD, az albbiak szerint indtsa el a CD lejtszst:

Nyomja meg a a 2 gombot. Megjelenik a CD vlt menje. A CD vlt menjben a rdi zemmd mindig be van kapcsolva a CD-vltsok thidalsra.

n most a Tuner (rdivev) menben van. Nyomja meg az AUDIO 3 gombot. Megjelenik a CD men. Megjelenik az utoljra lejtszott msorszm. A kszlk elkezdi lejtszani az utoljra lejtszott CD-s msorszmot.

Vlasszon egy res CD-helyet. A kijelz als svjban megjelenik a Please insert CD now (Most helyezze be a CD-t.) felirat. Helyezze be a CD-t a lejtsz nylsba 0. A kszlk automatikusan behzza a CD-t. A CD behzst nem szabad akadlyozni vagy segteni.

A CD-helynl megjelenik a CD in (A CD bent van) kijelzs.

44

Msorszm kivlasztsa

vagy

vagy

A kszlk lejtssza a msorszmot. Nyomja le a ngyirny grgetkapcsolt q vagy w b ismtelten, mg a kvnt msorszm meg nem jelenik a kijelzn. A kszlk lejtssza a kvnt msorszmot. n most a CD menben van. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot addig, mg a Ij vagy kI menpontot ki nem jelli. Forgassa ismtelten a tbbfunkcis 7 gombot, mg a kvnt msorszm meg nem jelenik a kijelzn. A kszlk lejtssza a kvnt msorszmot.

n most a CD menben van. Vlassza a Track (Msorszm) menpontot. Megjelenik a zeneszmok listja. Az ppen lejtszott msorszmot nyl jelzi. Vlassza ki a kvnt msorszmot. A rendszer kijelzi a kivlasztott CD ment s a msorszmot. A kszlk lejtssza a kivlasztott msorszmot.

n most a CD menben van. Vlassza a jj vagy kk menpontot. A gyorskeress alatt a kszlk nagyobb sebessggel s halkabban jtssza le a CD lemezt.

vagy

Amikor a kvnt rszt elri, ismt vlassza a jj vagy kk menpontot.

Egy CD kivlasztsa (CDC 80 MMEDIA) 3


A kszlk lejtssza a msorszmot. Nyomjon meg egy szmbillentyt b. reading... (olvass...) zenet lthat a kijelzn. A rendszer kijelzi a kivlasztott CD fszket s az els msorszmot. A rendszer lejtssza a kivlasztott CD fszekben lv CD els zeneszmt. Ha a fszekben nincs ms CD, akkor ezt a CD-t jtssza le. 6

Gyors elre/vissza keress


Ha a CD egy bizonyos rszt keresi, jrjon el a kvetkezk szerint:

Egy msorszmot jtszik le. Nyomja le a ngyirny grgetkapcsolt q vagy w b ismtelten, mg a kvnt msorszm meg nem jelenik a kijelzn. A gyorskeress alatt a kszlk nagyobb sebessggel s halkabban jtssza le a CD lemezt.

45

vagy

vagy A CD menbl kiindulva vlassza ki a kvnt CD-t a kvetkezk szerint:

MP3 album kivlasztsa


Az MP3 CD-n vlassza ki a kvnt albumot (knyvtrat) az albbiak szerint:

Nyomja le a ngyirny grgetbillentyt I vagy J b ismtelten, mg a kvnt msorszm meg nem jelenik a kijelzn. reading... (olvass...) zenet lthat a kijelzn. A rendszer kijelzi a kivlasztott CD fszket s az els msorszmot. A rendszer lejtssza a kivlasztott CD fszekben lv CD els zeneszmt. Ha a fszekben nincs ms CD, akkor ezt a CD-t jtssza le. MP3 CD esetn a ngyirny grgetbillentyvel I vagy J g vlasszon msik albumot. Lsd: 46. oldal MP3 album kivlasztsa.

Vlassza a CD menpontot. Megjelenik a CD-k listja. Az ppen lejtszott CD-t nyl jelzi. Vlassza ki a kvnt CD-t. Megjelenik a CD men. reading... (olvass...) zenet lthat a kijelzn. A rendszer kijelzi a kivlasztott CD fszket s az els msorszmot. A rendszer lejtssza a kivlasztott CD fszekben lv CD els zeneszmt.

A kszlk lejtssza a msorszmot. Nyomja meg a ngyirny grgetbillentyt I vagy J g tbbszr egyms utn, mg a kijelzn megjelenik a kvnt album. A kijelzn megjelenik a kivlasztott album els msorrsze. A kijelzn megjelenik a kivlasztott album els msorrsze.

46

A rendszer kijelzi a kivlasztott CD ment s a kivlasztott albumot. A kijelzn megjelenik a kvnt album els msorrsze. A kijelzn megjelenik a kivlasztott album els msorrsze. A kszlk figyelmen kvl hagyja azokat a knyvtrakat, amelyekben nem tallhatk MP3 fjlok. Pldul ha a D01 knyvtrban tallhat msorrsz hallgatsa kzben a ngyirny grgetbillentyvel J d tvlt a kvetkez knyvtrra, akkor a kszlk tugorja a D02 knyvtrat s a D03 knyvtr lejtszst kezdi meg. The display automatically changes from D01 to D03.

vagy

CD Extrk
Az Extrk menben a kvetkez funkcik kzl vlaszthat: Norml; a vletlenszer CD tr lejtszs kikapcsolsa; zeneszm ismtls vagy CD psztzsa Vletlenszer CD vlaszts, lsd Vletlenszer CD/Albumtr Vletlenszer album vlaszts (csak CD 50 PHONE s CD 60 MMEDIA), lsdVletlenszer CD/Albumtr Vletlenszer trvlaszts (csak CDC 80 MMEDIA), lsd Vletlenszer CD/Albumtr Msorszm ismtls, lsd 49. oldal Msorszm ismtlse Belehallgats a CD-be, lsd 49. oldal Belehallgats Cm megmutatsa, lsd 50. oldal A kijelz megvltoztatsa

n most a CD menben van. Vlassza az Album menpontot. Megjelenik az albumok listja. Az ppen lejtszott albumot nyl jelzi. Vlassza ki a kvnt albumot.

47

Vletlenszer CD/Albumtr
A vletlenszer CD lejtszs belltsval a rendszer egy CD msorszmait vletlenszer sorrendben jtssza le. Az MP3 CD-n az sszes album zeneszmait vletlenszer sorrendben jtssza le. Vletlenszer album zemmdban az MP3 album zeneszmait vletlenszer sorrendben jtssza le. Vletlenszer tr zemmdban 3 (csak CDC 80 MMEDIA) a behelyezett CD lemezeket vletlenszer sorrendben jtssza le. A mechanika mozgsnak megknnytse s a hosszabb lejtszsi sznetek elkerlse rdekben a CD vlts eltt a kszlk minden audi CD-rl csak nyolc zeneszmot jtszik le. Ha MP3 CD-ket hasznl, az album vagy a CD vltsa eltt albumonknt csak nyolc zeneszmot jtszik le.

A vletlenszer CD/Album lejtszs aktivlsa

Vletlenszer CD/Album/tr lejtszs kikapcsolsa

n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Random CD (Vletlenszer CD-lejtszs) vagy Random Album (vletlenszer album lejtszs) opcimezt. Megjelenik a CD men. Megjelenik a [ szimblum. n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Random Magazine (Vletlenszer CD-tr lejtszs) opcimezt. Megjelenik a CD men. Megjelenik a \ szimblum.

n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Normal (Norml) opcimezt. Megjelenik a CD men. A [ vagy \ szimblum eltnik.

Vletlenszer CD-tr lejtszs 3

48

Msorszm ismtlse
A Repeat Track (Msorszm ismtlse) funkci megismtli az ppen lejtszott msorszmot. A msorszm-ismtls bekapcsolsa

A msorszm-ismtls kikapcsolsa

Belehallgats
Az Infotainment rendszer CD psztzs funkcija a CD zeneszmainak els 10 msodperct jtssza le. A CD psztzs aktivlsa

Tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt I g mindaddig, amg a ] megjelenik a kijelzn. Vlasszon j msorszmot (lsd: 45. oldal Msorszm kivlasztsa). n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Normal (Norml) opcimezt. Megjelenik a CD men. A ] szimblum eltnik.

vagy

A kszlk lejtssza a msorszmot. Tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt I g mindaddig, amg a ] megjelenik a kijelzn. A kszlk a zeneszmot a vgtelensgig ismtli. n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Repeat Track (Msorszm ismtlse) opcimezt. Megjelenik a CD men. Megjelenik a ] szimblum. A kszlk a zeneszmot a vgtelensgig ismtli.

A kszlk lejtssza a msorszmot. Tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt J g, mg a _ szimblum meg nem jelenik. n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Scan CD (Belehallgats) opcimezt. Megjelenik a CD men. Megjelenik a _ szimblum.

vagy

vagy

vagy

49

Belehallgats kikapcsolsa

A kijelz megvltoztatsa
Mind az audi, mind az MP3 lemezekrl alternatv informcit lehet megjelenteni. Az alternatv informci megjelentsnek aktivlstl vagy kikapcsolstl fggen a kvetkezket lehet megjelenteni: Alternatv informci az Audio CD lemezekrl - Bekapcsolva: CD cme Msorszm cme Elad neve - Kikapcsolva: Msorszm szma A zeneszm jtszsi ideje Nem minden CD tartalmaz CD-szveget. Ha egy CD nem tartalmaz CD-szveget, a msorszm szma s lejtszsi ideje jelenik meg. Alternatv informci az MP3 CD lemezekrl - Aktivlva: zeneszm/fjl neve Album neve (knyvtr neve)

A kijelz megvltoztatsa

Tartsa lenyomva a ngyirny grgetbillentyt J g, mg a _ szimblum meg nem jelenik. Vlasszon j msorszmot (lsd: 45. oldal Msorszm kivlasztsa). n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. Vlassza a Normal (Norml) opcimezt. Megjelenik a CD men. A _ szimblum eltnik.

n most a CD menben van. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. Megjelenik a CD Extras (CD Extrk) men. A Show title (cm kijelzse) jellngyzet aktivlsa/kikapcsolsa.
bekapcsolva.

vagy

vagy

kikapcsolva.

Kzlekedsi hrek CD/MP3 zemmdban


Lehetsge van arra, hogy CD/MP3 zemmdban kzlekedsi hreket hallgasson; lsd: 35. oldal Kzlekedsi hrek (TP).

- Kikapcsolva: Msorszm szma A zeneszm jtszsi ideje Album szma (knyvtr neve) Ha egy MP3 fjl ID3 cmkt tartalmaz s az alternatv informci megjelentse aktv, a kijelzn megjelenik a zeneszm cme. Ha egy MP3 fjl ID3 cmkt tartalmaz s az alternatv informci megjelentse aktv, a kijelzn megjelenik a zeneszm cme. 50

CD kiadsa
CD 50 PHONE s CD 60 MMEDIA

Az sszes CD kiadsa 3
Csak a CDC 80 MMEDIA esetn.

Nyomja meg a a 2 gombot. Megjelenik a CD men. Eject CD (CD kiadsa) lthat a kijelzn. n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. A CD/MP3 lejtsz kiadja a CD-t. Nhny msodperc mlva megjelenik a Tuner (rdi) men. Ha a CD-t nem veszi ki, bizonyos id elteltvel a kszlk automatikusan visszahzza. CDC 80 MMEDIA

Nyomja meg a a 2 gombot. Megjelenik a CD vlt menje. n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Vlassza az Eject all CDs (sszes CD kiadsa) menpontot. A CD vlt egyms utn kiadja az sszes CD-t. Ha egy CD-t nem vesz ki, a kszlk bizonyos id elteltvel automatikusan visszahzza s a folyamat megszakad.

Nyomja meg a a 2 gombot. Megjelenik a CD vlt menje. n most az utoljra behangolt llomst hallgatja. Vlassza ki a kvnt CD-helyet. A CD vlt kiadja a CD-t. Vegye ki a CD-t. Ha a CD-t nem veszi ki, bizonyos id elteltvel a kszlk automatikusan visszahzza.

51

A telefon mkdse
SIM krtya behelyezse
A kszlk bekapcsol s az utoljra belltott audi jelforrs lesz aktv. SIM card missing! (hinyzik a SIM krtya) olvashat a kijelzn.

A kszlk bekapcsol s az utoljra belltott audi jelforrs lesz aktv. Please enter your PIN Code! (rja be PIN kdjt) jelenik meg a kijelzn. A szmbillentyk segtsgvel rja be PIN kdjt b. A PIN kdot a hangvezrls segtsgvel is bemondhatja. Lsd: 97. oldal PIN kd.

A SIM krtyt az rintkezkkel lefel, levgott sarkval elre be kell helyezni a kszlkbe. Nhny msodperc mlva hangjelzs hallhat. Please enter your PIN Code! (rja be PIN kdjt) jelenik meg a kijelzn. rja be PIN kdjt. Lsd: A PIN kd bersa. A telefon hlzatot keres. A hlzatkeress kzben nem ll rendelkezsre az sszes funkci, de az SOS 6 gomb megnyomsval vagy a 112 illetve az adott orszg seglyhv szmnak trcszsval seglyhvs kezdemnyezhet.

A PIN kd bersa
A PIN kd (Personal Identification Number, szemlyi azonost szm) a telefont vdi attl, hogy ms hasznlja s be kell rni, ha a telefon bizonyos ideig ki volt kapcsolva. A PIN kdot s a PUK (Personal Unblock Key, szemlyi felold kd) szmot a telefonszolgltat a SIM krtyval egytt az n rendelkezsre bocstja. A PIN kdot ksbb brmikor megvltoztathatja. Lsd: 82. oldal A PIN kd megvltoztatsa. Ezen kvl - ha a szolgltat ezt lehetv teszi - a PIN kd krst ki is kapcsolhatja. Lsd: 82. oldal PIN kd krs bekapcsolsa/kikapcsolsa.

Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelzn a PIN verification, please wait... (krem, vrjon, PIN kd ellenrzs...) olvashat.

A hibs szmjegyek javtsa/trlse:

Vlassza a j C menpontot. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Az utoljra bert szmjegyet trli. Tbb szm trlshez ismtelje meg a mveletsort.

G Ha hromszor egyms utn rossz PIN

kdot rt be, a SIM krtya letiltja sajt magt. Lsd: 53. oldal A SIM krtya letiltsnak feloldsa. Ha a PIN kdot helyesen rta be s megerstette, akkor megjelenik az elz men.

52

Hibs PIN kd bersa esetn: Az Infotainment rendszer arra kri nt, hogy rja be ismt a PIN kdot s jelzi a lehetsges tovbbi ksrletek szmt. Ha hromszor rossz PIN kdot rt be, a Please enter your PUK Code! (Krem rja be PUK kdjt) jelenik meg a kijelzn.

A SIM krtya letiltsnak feloldsa


Ha hromszor egyms utn rossz PIN kdot rt be, a SIM krtya letiltja sajt magt. A SIM krtya letiltsnak feloldshoz be kell rni a PUK kdot. A PUK kd nyolc szmjegybl ll; ezt a SIM krtyval s a PIN kddal egytt a szolgltat adta t nnek. A PUK kd nem mdosthat! Ha egy letiltott SIM krtyt helyez be a telefonba, a kijelzn Please enter your PUK Code! (Krem rja be az n PUK kdjt) olvashat. Ha hromszor rossz PUK kdot r be, fel kell venni a kapcsolatot a mobiltelefon szolgltatval.
G Jegyezze meg PIN kdjt s ne hozza

Hvs indts
Trcszs
Hrom trcszsi lehetsg van: Kzi trcszs Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl Telefonszm kivlasztsa a hvsregiszterbl (trcszott hvsok, fogadott hvsok s nem fogadott hvsok).

Kzi trcszs n a telefon menben van (PHONE 0).

Vlassza a Dial (trcszs) menpontot. Megjelenik a Trcszs men. A szmbillentyk segtsgvel rja be a kvnt szmot b. A kijelz als sorban vlassza ki a telefonszm els szmjegyt. A telefonszm tbbi szmjegyre is ismtelje meg az eljrst. Vlassza a Dial (trcszs) menpontot. 6

vagy

msok tudomsra!

53

vagy

Nyomja meg a p e gombot. Ltrejn a telefonkapcsolat. Ha telefon zemmdban megnyom egy szmbillentyt b, automatikusan megjelenik a trcszs men.

A rendszer kijelzi a megfelel ment s a benne lv bejegyzseket. A telefonknyvben trolt telefonszmok a hozzjuk tartoz nevekkel egytt jelennek meg. A nem fogadott hvsok s fogadott hvsok listjban csak akkor lehet trolni a hvszmot, ha az adott hvszm tulajdonosa aktivlta a sajt szm elkldst.

Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl n a telefon menben van (PHONE 0).

Vlassza ki a Phone book (telefonknyv) menpontot. A kijelzn megjelenik az sszes telefonknyv ttelt tartalmaz lista. Vlassza ki a kvnt adatsort. A rendszer kijelzi a kivlasztott adatsort. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A rendszer kijelzi a trcszs ment s a kivlasztott adatsort. Ltrejn a telefonkapcsolat.

Telefonszm kivlasztsa a hvslistbl Telefonszmot vlaszthat a trcszott hvsok, fogadott hvsok vagy nem fogadott hvsok listjbl is. n a telefon menben van (PHONE 0).

Vlassza a Call list (hvslista) menpontot. Megjelenik a hvslista men. Vlasszon tetszleges bejegyzst a listrl.

54

Vlassza ki a kvnt telefonszmot vagy bejegyzst. A kijelzn megjelenik a trcszott szm vagy a kvnt bejegyzs. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A rendszer kijelzi a trcszs ment s a kivlasztott telefonszmot vagy bejegyzst. Ltrejn a telefonkapcsolat. Nyomja meg a p e gombot. A rendszer kijelzi a trcszs ment s a kivlasztott telefonszmot vagy bejegyzst. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Ltrejn a telefonkapcsolat.

Bejv hvs
Bejv hvs esetn a kijelzn vlasztsi lehetsg jelenik meg: a hvst fogadhatja vagy visszautasthatja. Ha a hv aktivlta a sajt szm elkldst, akkor a hvs tnyn kvl a kijelzn megjelenik a hv fl telefonszma vagy az ehhez kapcsold telefonknyvi bejegyzs. Hvs fogadsa

vagy

Vlassza az Accept (fogads) menpontot. Nyomja meg a p e gombot. A hvs fogads menben bellthatja a hvsok fogadsnak mdjt (pldul a hvs kzvetlen fogadst). Lsd: 80. oldal Hvs fogads belltsok.

Telefonknyv
Nevek/telefonszmok trolsa
A Bejegyzsek listban van (lsd54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn megjelenik az sszes telefonknyv bejegyzs.

vagy

Vlassza a New entry (j bejegyzs) menpontot. Megjelenik a Memriahely men. 6

A hvs befejezshez nyomja meg a h d gombot. Nyomja le a h d gombot. Vlassza a Cancel (megszakt) menpontot.

Hvs visszautastsa
vagy

55

A kvetkez memriahelyek llnak rendelkezsre: SIM krtya (a bejegyzsek szma a SIM krtya memrijnak mrettl fgg). Telefon memria (max. 100 bejegyzs) Mindkettben PIN 2 a SIM krtyn vdett Vlasszon memriahelyet. Megjelenik az j bejegyzs men. A telefonknyvben minden egyes bejegyzshez 2 telefonszm, 1 e-mail cm s egy hangcmke trolhat. A kvetkezkben lerjuk, hogyan lehet egy bejegyzst trolni a telefon memrijban. A SIM krtyn minden egyes bejegyzshez csak egy telefonszmot lehet trolni.

Egy nv bersa

Vlassza a Name (nv) menpontot. Megjelenik a Nv men. A kijelz als rszben megjelenik az ABC, a szmjegyek s specilis karakterek. A betk, szmjegyek s specilis karakterek a szmbillentykkel ne vihetk be b.

A kvetkez belltsok llnak rendelkezsre:

ABC abc Abc A kvetkez kivlasztott karakter az aktv belltsnak megfelelen jelenik meg. Vlassza a j C menpontot. A kurzor eltti karakter trldik. Vlassza a j vagy k. Nyomkodja addig a tbbfunkcis 7 gombot, mg a kvnt kurzorhelyzetet el nem ri. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik az j bejegyzs men.

Egy karakter trlse:

Vlassza ki a kvnt bett vagy ms karaktert. Tbb szm bershoz ismtelje meg a mveletsort.

A kurzor mozgatsa:

Tovbbi specilis karakterek megjelentse:

Vlassza a &#[ menpontot. Tovbbi specilis karakterek jelennek meg. Vlassza az ABC menpontot. Az ABC kijelz megvltozik.

A bejegyzs megerstse:

A nagybetk/kisbetk aktivlsa:

56

Telefonszm bersa

Megjelenik az j bejegyzs men. Ha szksges, ismtelje meg a fenti lpseket a No.2 s E-Mail menpontokra is. Vlassza a Save (Ments) menpontot. A megjelen zenetet az OK segtsgvel igazolja vissza. A rendszer kijelzi a Bejegyzsek ment s az j bejegyzst. A telefonban trolt bejegyzst a mobiltelefon szimblum jelzi.

Vlassza a No.1 (1. szm) menpontot. Megjelenik a No.1 men. A No.1 menben rja be az els telefonszmot.

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot mindaddig, mg a kvnt szmjegyet elri. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A rendszer kijelzi a kivlasztott szmjegyet. Tbb szm bershoz ismtelje meg a mveletsort. Vlassza az OK menpontot.

A telefonknyv bejegyzsek szerkesztse


A telefonknyv bejegyzseit megnzheti, szerkesztheti, trlheti s megnzheti a memriahelyet is. n most a cmjegyzk menben van (lsd 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn a kivlasztott bejegyzs lthat.

Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. Megjelenik az Edit (szerkeszts) men. A kvetkezkben lerjuk, hogyan lehet egy bejegyzst szerkeszteni a telefon memrijban. A SIM krtyn bejegyzsenknt csak egy telefonszmot lehet szerkeszteni. 6

57

Vlassza ki a nevet vagy a telefonszmot. Megjelenik a Nv vagy No.1 men. Hajtsa vgre a vltoztatsokat. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. A rendszer kijelzi a Szerkeszts ment s a megvltoztatott bejegyzst. Ha szksges, ismtelje meg a fenti lpseket a No.2 s E-Mail menpontokra is. Vlassza a Save (Ments) menpontot. A kijelzn a visszaigazols lthat. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik a Bejegyzsek men.

Egy bejegyzs msolsa n most a cmjegyzk menben van (lsd 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn a kivlasztott bejegyzs lthat.

Vlassza a Location (memriahely) menpontot. Megjelenik a Memriahely men. Vlassza az In both (mindkettben) menpontot. A kijelzn a visszaigazols lthat. Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7. A rendszer kijelzi a Cmjegyzk ment s a bejegyzst. A megvltoztatott bejegyzs a Bejegyzsek menben ktszer jelenik meg. A telefonban trolt bejegyzst a mobiltelefon szimblum jelzi. A memriahely megvltoztatsa n most a cmjegyzk menben van (lsd 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn a kivlasztott bejegyzs lthat.

Vlassza ki a kvnt bejegyzst. A rendszer kijelzi a Cmjegyzk ment s a kivlasztott bejegyzst. Vlassza a Location (memriahely) menpontot. Megjelenik a Memriahely men.

58

Vlassza ki a kvnt memriahelyet. A kijelzn a visszaigazols lthat. Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7. A rendszer kijelzi a Cmjegyzk ment s a trolt bejegyzst. A telefonban trolt bejegyzst a Bejegyzsek menben a mobiltelefon szimblum jelzi. A SIM krtyn bejegyzsenknt csak egy telefonszm trolhat (Tel.1) mg akkor is, ha az opcis mezben az In both (mindkettben) opcit vlasztja ki.

Egy bejegyzs trlse n most a cmjegyzk menben van (lsd 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn a kivlasztott bejegyzs lthat.

Vlassza ki a kvnt bejegyzst. A rendszer kijelzi a Cmjegyzk ment s a kivlasztott bejegyzst. Vlassza a Delete (trls) menpontot. A megjelen zenetet a Delete (trls) segtsgvel igazolja vissza. A rendszer kijelzi a Bejegyzsek ment s az sszes telefonknyv bejegyzst. A trlt bejegyzs tbb mr nem jelenik meg a telefonknyv bejegyzsek kztt.

Sajt telefonszmok
n hrom sajt telefonszmot trolhat s vlaszthat ki az Own numbers (sajt szmok) memribl. Sajt telefonszmok trolsa n most a Bejegyzsek menben van (lsd 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn megjelenik az sszes telefonknyv bejegyzs.

Vlassza az Own numbers (sajt szmok) menpontot. Megjelenik az Own No. (sajt szmok) men. 6

59

Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. Megjelenik az Edit (szerkeszts) men. Vlassza ki a kvnt menpontot. A rendszer kijelzi a kivlasztott ment.

Sajt telefonszmok megtekintse n most az Own no. (sajt telefonszm) menben van. Lsd 59. oldal Sajt telefonszmok trolsa.

Vlassza az OK menpontot. Megjelenik az Edit (szerkeszts) men. Vlassza a Save (Ments) menpontot. A kijelzn a visszaigazols lthat. Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7. Megjelenik a Bejegyzsek men. n most a Bejegyzsek menben van (lsd 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl) s a kijelzn megjelenik az sszes telefonknyv bejegyzs.

rja be a telefonszmot. Lsd: 57. oldal Telefonszm bersa. Megjelenik az Edit (szerkeszts) men. Vlassza a Save (Ments) menpontot. A kijelzn a visszaigazols lthat. Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7. A kijelzn megjelenik az Own no. (sajt telefonszm) men s a bert telefonszm.

A kijelzn az Own no. (sajt telefonszm) men s az n telefonszma jelenik meg. Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. Megjelenik az Edit (szerkeszts) men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. A rendszer kijelzi az Own no. (sajt telefonszm) ment s a kivlasztott bejegyzst. Hajtsa vgre a vltoztatsokat. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa.

Sajt telefonszmok szerkesztse

Sajt telefonszmok felhvsa

Vlassza az Own numbers (sajt szmok) menpontot. Megjelenik az Own No. (sajt szmok) men. Vlassza ki a kvnt telefonszmot. Ltrejn a telefonkapcsolat.

Sajt telefonszmok szerkesztse n megnzhet, megvltoztathat vagy trlhet egy bejegyzst.

60

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Trcszs Szerkeszts Ments A megvltoztats s trols hasonl a telefonknyv funkcihoz. Lsd: 55. oldal Telefonknyv.

zenetek
n a telefon menben van (PHONE 0).

Vlassza a Messages (zenetek) menpontot. Megjelenik az zenetek men.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Postafik ellenrzse SMS rsa E-Mail rsa Bejv postafik Kimen postafik SIM Szerszmoslda (szolgltatspecifikus lehetsgek; a menpontok a szolgltattl fggnek)

Mveletek a hvsregiszter listkkal


n most a Hvslista menben van. Lsd: 54. oldal Telefonszm kivlasztsa a hvslistbl.

Ha korbban egy OnStar szolgltatst hvott, akkor a Trcszott hvsok menben az OnStar Service jelenik meg. Ha ezt a bejegyzst vlasztja, megjelenik az OnStar men.

Vlassza ki a kvnt listaelemet. A kijelzn megjelenik a kivlasztott hvsregiszter. A telefonknyvben trolt telefonszmok a hozzjuk tartoz nevekkel egytt jelennek meg.

Vlassza ki a kvnt telefonszmot vagy bejegyzst. A kijelzn megjelenik a kivlasztott telefonszm vagy bejegyzs.

61

Karakterek bersa a szmbillentyk segtsgvel


n rvid szveges zenetet vagy e-mailt rhat a szmbillentyk hasznlatval b. A szmbillentykhz b rendelt betk listja a kvetkez: 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: *: 0: #: 1_.,;!? abc2 def3 ghi4 jkl5$ mno6 pqrs7 tuv8 wxyz9 +-*/=&%$ 0<>#:{}[] Javts/trls

Postafik
A postafik (mobil fiknak is hvjk) a mobilszolgltat ltal biztostott zenetrgzt. A postafik hasznlathoz elbb be kell rni a postafik telefonszmt. Krdezze meg a szolgltatjtl a postafik telefonszmt. Ahhoz, hogy az elszalasztott bejv hvsok a postafikra menjenek, a postafikban be kell lltani a hvstirnytst. A hvstirnyts belltsval kapcsolatos informcit lsd 76. oldal Hvstirnyts.

A postafik ellenrzse
n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Vlassza a Check mailbox (postafik ellenrzs) menpontot. Ha a telefon nem trolja a postafik telefonszmt, zenet jelenik meg, miszerint konfigurlni kell a postafik szmt. Lsd: 88. oldal A hangpostafik szmnak szerkesztse.

Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7.

62

SMS kldse

vagy

A Close (lezrs) segtsgvel erstse meg a bert zenetet. Megjelenik az Short messages (rvid zenetek) men. Vlassza ki a Select from phone book (vlasszon a telefonknyvbl) menpontot. A rendszer kijelzi a Telefonknyv ment s az sszes telefonknyv bejegyzst. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. A rendszer kijelzi a Rszletek ment s a kivlasztott bejegyzst. Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7. A rendszer elkldi az zenetet. Ha a klds sikeres volt, megjelenik az Outbox (kimen postafik) men.

A Close (lezrs) segtsgvel erstse meg a bert zenetet. Megjelenik az SMS men. Vlassza a Manual input (Manulis bevitel) menpontot. Megjelenik az SMS men. rja be a telefonszmot. Lsd: 57. oldal Telefonszm bersa. Vlassza a Send (Klds) menpontot. A rendszer elkldi az zenetet. Ha a klds sikeres volt, megjelenik az Outbox (kimen postafik) men.

Rvid szveges zenet (SMS) rsa


A rvid szveges zenet (SMS) legfeljebb 160 karakter hosszsg lehet. n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Vlassza a Write SMS (SMS rsa) menpontot. Megjelenik az SMS men. rja be a szveget. Lsd: 62. oldal Karakterek bersa a szmbillentyk segtsgvel vagy 55. oldal Nevek/ telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. A kijelzn a bert SMS lthat.

63

rja be a szveget. Lsd: 62. oldal Karakterek bersa a szmbillentyk segtsgvel vagy 55. oldal Nevek/ telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. A kijelzn a bert e-mail lthat. A Close (lezrs) segtsgvel erstse meg a bert e-mailt. Megjelenik az E-Mail men. Vlassza ki a kvnt menpontot. Lsd ezen az oldalon 63. oldal SMS kldse s SMS trolsa.

SMS trolsa

E-mail rsa
A rvid szveges zenet legfeljebb 129 karakter hosszsg lehet. E-mail kldshez a megfelel szolgltatst a mobilszolgtatnl aktivlni kell s regisztrlni kell az rvnyes tjrt. Lsd: 88. oldal Az e-mail tjr szerkesztse. n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

A bert SMS-t (lsd 63. oldal Rvid szveges zenet (SMS) rsa) erstse meg a Close (lezrs) segtsgvel. Megjelenik az SMS men. Vlassza a Save (Ments) menpontot. A kijelzn a visszaigazols lthat. Nyomja meg a tbbfunkcis gombot 7. A rendszer trolja az zenetet. Megjelenik a Kimen postafik men.

Vlassza a Write E-mail (E-mail rsa) menpontot. Megjelenik az E-Mail men.

64

Bejv postafik
A Bejv postafik menben olvashatja s szerkesztheti a kapott rvid zeneteket. Ha rvid zenet rkezik, automatikusan megjelenik egy men, amely tjkoztat az j zenetrl, fggetlenl attl, hogy ppen melyik menben van. j rvid zenet olvassa vagy j rvid zenet felolvastatsa 3 A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a felolvass funkcit.

Lsd: Hangzenet hanger s 29. oldal Zene lehalkts Be/Ki.

Forgassa jobbra a tbbfunkcis 7 gombot az zenet kijelzn nem lthat rszeinek olvasshoz. A kijelzn megjelenik az zenet korbban nem lthat rsze. Vlassza a Close (Lezrs) menpontot. A men bezrdik. A rvid zenet a bejv postafikban van. Egy olvasatlan SMS olvassa n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

j rvid zenet (SMS) vtelnl megjelenik egy zenet olvassi vagy felolvastatsi men. Vlassza a Text to speech (szvegbl beszd) vagy Read (olvass) menpontot. A kijelzn megjelenik a rvid zenet. Ha ezt az opcit kivlasztja, ezen kvl mg fel is olvassa a rvid zenetet.

Egy rvid zenet olvassa vagy felolvastatsa egy ksbbi idpontban 3

j rvid zenet vtelnl megjelenik egy zenet olvassi vagy felolvastatsi men. Vlassza a Close (Lezrs) menpontot. A men bezrdik. A rvid zenet a bejv postafikban van.

Vlassza az Inbox (bejv postafik) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Az olvasatlan zeneteket egy lezrt levlbortk jelzi. Az olvasott zeneteket egy nyitott levlbortk jelzi.

Vlassza ki az jonnan vett zenetet. 6

65

A kijelzn megjelenik a kivlasztott zenet. Forgassa jobbra a tbbfunkcis 7 gombot az zenet kijelzn nem lthat rszeinek olvasshoz. A kijelzn megjelenik az zenet korbban nem lthat rsze. Vlassza a Close (Lezrs) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Egy bejv rvid zenet olvassa vagy felolvastatsa 3 A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a felolvass funkcit.

Ha ezt az opcit kivlasztja, ezen kvl mg fel is olvassa a rvid zenetet. Lsd: Hangzenet hanger s 29. oldal Zene lehalkts Be/Ki.

Forgassa jobbra a tbbfunkcis 7 gombot az zenet kijelzn nem lthat rszeinek olvasshoz. A kijelzn megjelenik az zenet korbban nem lthat rsze. Vlassza a Close (Lezrs) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Egy rvid zenet szerkesztse


Az albbi funkcik rendelkezsre llnak: Olvass Szvegbl beszd 3 Hvs Tovbbklds Vlasz Trls A trolhat rvid zenetek szma a SIM krtya memrijnak mrettl fgg.

Vlasz egy berkez rvid zenetre

n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek. Vlassza az Inbox (bejv postafik) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Read (olvass) vagy Text to speech (szvegbl beszd) menpontot. A kijelzn megjelenik a rvid zenet.

Vlassza az Inbox (bejv postafik) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Reply (vlasz) menpontot.

66

Megjelenik az SMS men. rja be a kvnt szveget. Lsd: 62. oldal Karakterek bersa a szmbillentyk segtsgvel vagy 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Az OK segtsgvel, a kvetkez zenetnl pedig a Close (lezrs) segtsgvel erstse meg. Megjelenik az SMS men. Lsd: 63. oldal SMS kldse. n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Egy SMS tovbbkldse n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Egy kapott SMS trlse n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Vlassza az Inbox (bejv postafik) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Forward (Tovbbklds) menpontot. Megjelenik az SMS men. Lsd: 63. oldal SMS kldse.

Vlassza az Inbox (bejv postafik) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Delete (trls) menpontot. Ha tnyleg ki akarja trlni, a Delete (trls) segtsgvel erstse meg szndkt. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. A trlt bejegyzs tbb mr nem jelenik meg.

Egy SMS kldjnek felhvsa

Vlassza az Inbox (bejv postafik) menpontot. Megjelenik az Inbox (bejv postafik) men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Call (hvs) menpontot. A kijelzn megjelenik a kivlasztott bejegyzs telefonszma. A telefon ltrehozza a kapcsolatot.

67

Egy SMS olvassa vagy felolvastatsa 3 a kimen postafikban A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a felolvass funkcit.

Vlassza a Close (Lezrs) menpontot. Megjelenik a Kimen postafik men. n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Egy SMS kldse a kimen postafikbl

n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek. Vlassza az Outbox (kimen postafik) menpontot. Megjelenik a Kimen postafik men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Read (olvass) vagy Text to speech (szvegbl beszd) menpontot. A kijelzn megjelenik a rvid zenet. Ha ezt az opcit kivlasztja, ezen kvl mg fel is olvassa a rvid zenetet. Lsd: Hangzenet hanger s 29. oldal Zene lehalkts Be/Ki.

Vlassza az Outbox (kimen postafik) menpontot. Megjelenik a Kimen postafik men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Send (Klds) menpontot. Megjelenik az SMS men a kivlasztott zenettel. Vlassza az OK menpontot. A megjelen ment a Close (lezrs) segtsgvel igazolja vissza. Vlassza a Send (Klds) menpontot. A rendszer elkldi az zenetet.

Kimen postafik
Az Outbox (kimen zenet postafik) menben mintaknt megjelennek az elkldtt vagy trolt SMS-ek. Egy SMS szerkesztse a kimen postafikban A kimen postafikban lv rvid zenetekhez a kvetkez funkcik llnak rendelkezsre: Olvass Szvegbl beszd 3 klds Hvs Trls

Forgassa jobbra a tbbfunkcis 7 gombot az zenet kijelzn nem lthat rszeinek olvasshoz. A kijelzn megjelenik az zenet korbban nem lthat rsze.

68

Egy SMS fogadjnak felhvsa n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Egy SMS trlse a kimen postafikbl n most az zenetek menben van. Lsd: 61. oldal zenetek.

Vlassza az Outbox (kimen postafik) menpontot. Megjelenik a Kimen postafik men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Call (hvs) menpontot. A kijelzn megjelenik a kivlasztott bejegyzs telefonszma. A telefon ltrehozza a kapcsolatot.

Vlassza az Outbox (kimen postafik) menpontot. Megjelenik a Kimen postafik men. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Vlassza a Delete (trls) menpontot. Ha tnyleg ki akarja trlni az zenetet, a Delete (trls) segtsgvel erstse meg szndkt. Megjelenik a Kimen postafik men. A trlt zenet tbb mr nem jelenik meg.

69

A mobil szolgltattl fggen a WAP alkalmazsok felhasznlsa esetn tbbletkltsgek jelentkeznek. Ezen kvl a szolgltat WAP oldalaihoz val hozzfrshez az Infotainment rendszerben konfigurlni kell egy felhasznli profilt. Lsd: 90. oldal WAP profilok. n a telefon menben van (PHONE 0).

Egy internetcm elrse

n az Internet menben vagy a WAP menben van. Vlassza a Go to URL (menjen a webcmre) menpontot. Megjelenik a Menjen a webcmre men. rja be a kvnt internetcmet. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. Calling... (hvs) zenet jelenik meg a kijelzn. Amint a kapcsolat ltrejtt, a kijelzn megjelenik az Internet men a WAP bngszvel. Az internet weboldalt a WAP bngsz jelenti meg. fejezi be a fizets kapcsolatot! A kapcsolat befejezsrl lsd 73. oldal Egy kapcsolat befejezse. A kapcsolat automatikusan befejezdik, ha ngy percen keresztl nem nyit meg internetcmet. A bellts nem mdosthat.

Vlassza az Internet menpontot. Megjelenik az Internet men.

Internet
Az Infotainment rendszer WAP (Wireless Application Protocol, drtnlkli alkalmazs protokol) funkcival n internetkapcsolatot tarthat fenn s brmikor hozzfrhet pldul tzsdei jelentsekhez, j gyorshrekhez vagy az e-mailjhez. A WAP olyan adattviteli protokol, amit specilisan az internet mobiltelefonokon keresztli elrshez fejlesztettek ki. Az adattviteli idtartam rvidtse s a mobil terminlok korltozott kpmegjelent kpessgei miatt a WAP oldalak rendszerint csak kp- s egyb multimdis tartalom nlkli szveges oldalak.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Menjen a webcmre Kezdoldal Kedvencek A WAP bngsz a kormnykerken lv kezelszervekkel nem vezrelhet.

G Egy msik men megnyitsa nem

70

Egy honlap elrse

Egy kedvenc ltrehozsa

Egy kedvenc megnyitsa

n most az Internet menben van. Vlassza a Startpage (nyitoldal) menpontot. Calling... (hvs) zenet jelenik meg a kijelzn. Amint a kapcsolat ltrejtt, a kijelzn megjelenik az Internet men a WAP bngszvel. A honlapot a WAP bngsz jelenti meg. fejezi be a fizets kapcsolatot! A kapcsolat befejezsrl lsd 73. oldal Egy kapcsolat befejezse. A kapcsolat automatikusan befejezdik, ha ngy percen keresztl nem nyit meg internetcmet. A bellts nem mdosthat.

n az Internet menben vagy a WAP menben van. Vlassza a Favourites (kedvencek) menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Vlassza a New entry (j bejegyzs) menpontot. Megjelenik a Nv men. rjon be egy nevet az j kedvenchez. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik az enter URL (rja be a webcmet) men. rjon be egy internetcmet. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Megjelenik egy j kedvenc.

n az Internet menben vagy a WAP menben van. Vlassza a Favourites (kedvencek) menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Vlassza ki a kvnt kedvencet. A kijelzn megjelenik a kivlasztott kedvenc men. Vlassza a Go (menjen) menpontot. Calling... (hvs) zenet jelenik meg a kijelzn. Amint a kapcsolat ltrejtt, a kijelzn megjelenik az Internet men a WAP bngszvel. A kvnt kedvenc internethelyet a WAP bngsz jelenti meg. 6

G Egy msik men megnyitsa nem

71

G Egy msik men megnyitsa nem

Nv

fejezi be a fizets kapcsolatot! A kapcsolat befejezsrl lsd 73. oldal Egy kapcsolat befejezse. A kapcsolat automatikusan befejezdik, ha ngy percen keresztl nem nyit meg internetcmet. A bellts nem mdosthat.

Egy kedvenc trlse


Vlassza a Name (nv) menpontot. Megjelenik a Nv men. Vltoztassa meg a kedvenc nevt. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Vlassza az Address (cm) menpontot. Megjelenik az enter URL (rja be a webcmet) men. Vltoztassa meg az internetcmet. Lsd: 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men.

n az Internet menben vagy a WAP menben van. Vlassza a Favourites (kedvencek) menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Vlassza ki a kvnt kedvencet. A kijelzn megjelenik a kivlasztott kedvenc men. Vlassza a Delete (trls) menpontot. A rendszer kijelzi a Delete (trls) ment. Ha nem akarja trlni a kedvencet, vlassza a Cancel (megszakts) menpontot. A kijelzn megjelenik a kivlasztott kedvenc men.

Egy kedvenc szerkesztse

n az Internet menben vagy a WAP menben van. Vlassza a Favourites (kedvencek) menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Vlassza ki a kvnt kedvencet. A kijelzn megjelenik a kivlasztott kedvenc men. Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. Megjelenik a Name (nv) s Address (cm) menpont.

Cm

Vlassza az OK menpontot. Megjelenik a Favourites (kedvencek) men. A kedvenc nem jelenik meg tbb a kijelzn.

72

Terminate connection (Kapcsolat befejezse): Az internet kapcsolat befejezdik s a jelenlegi internethely ismt megjelenik. Kedvencek Lsd: 71. oldal Egy kedvenc ltrehozsa. Go to URL: (menjen a webcmre) Lsd: 70. oldal Egy internetcm elrse. Cancel: (Megszakts) A kijelzn a jelenleg megnyitott internethely ismt megjelenik.

Egy kapcsolat befejezse

A kijelzn a jelenleg megnyitott internethely jelenik meg. Vlassza a Menu menpontot a WAP bngsz fels rszn. Megjelenik a WAP men. Vlassza a Terminate connection (kapcsolat befejezse) menpontot. Befejezdik a kapcsolat. A kijelzn a jelenleg megnyitott internethely ismt megjelenik. A bngsz bezrshoz s az internethely elhagyshoz nyomja meg a PHONE 0 gombot. Nyomja meg a h d gombot. Befejezdik a kapcsolat. A kijelzn a jelenlegi internethely ismt megjelenik. A bngsz bezrshoz s az internethely elhagyshoz nyomja meg a PHONE 0 gombot.

Egy internetcm elhagysa


A WAP bngszn bell lthat WAP menben egy msik internetcm vlaszthat vagy a kapcsolat befejezhet.

A kijelzn a jelenleg megnyitott internethely jelenik meg. Vlassza a Menu menpontot a WAP bngsz fels rszn. Megjelenik a WAP men. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre:

Az aktulis internethelytl fggen a lert menpontokat ms menpontok megelzhetik.

vagy

73

OnStar szolgltats 3
Az OnStar az n egyni mobil informcis ignyeire sszpontost: legjabb genercis navigls, friss kzlekedsi- s idjrsjelentsek, vrostrkpek s sok-sok ms. Az OnStar szolgltatsok ignybe vtelhez minden egyes SIM krtyt regisztrlni kell, lsdAz OnStar szolgltats aktivlsa. Az OnStar prmium szolgltatsok kltsgtrtsesek. Az rakkal s a hasznlat kvetelmnyeivel kapcsolatban lsd az OnStar szrlapot 3. Vannak orszgok, ahol az OnStar nem hozzfrhet.

Az OnStar szolgltats hasznlata


Csak az adott SIM krtyhoz aktivlt szolgltatsok hasznlhatk, lsd Az OnStar szolgltats aktivlsa.

n a telefon menben van (PHONE 0). Vlassza az OnStar Service (OnStar szolgltats) menpontot. Megjelenik az OnStar men.

Az OnStar szolgltats aktivlsa


Az OnStar szolgltatsok ignybe vtelhez minden egyes SIM krtyt regisztrlni kell. Az egyes SIM krtykhoz eltr szolgltatsok aktivlhatk. Az Infotainment rendszerben legfeljebb t SIM felhasznli profil trolhat.

A kvetkez szolgltatsok llnak rendelkezsre: Navigls 3 Opertor Virtulis opertor Mobilits portl Napl 3 ti segtsg

n a telefon menben van (PHONE 0). Vlassza az OnStar Service (OnStar szolgltats) menpontot.

Navigls 3 Az OnStar a fedlzeti navigcis szolgltatsok legjabb genercijt nyjtja. Az optimlis tvonalat az OnStar szolgltatkzpont Eurpa folyamatosan frisstett trkpe alapjn kzpontilag kiszmtja s a GSM segtsgvel elkldi a gpkocsira. Lsd: 102. oldal Navigcis rendszer 3. A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a navigcis funkcit.

74

Az OnStar virtulis tancsad hvsa Az informci, pldul kzlekedsi helyzet vagy idjrs gyors s olcs elrshez: Interaktv hangrendszernk az n rendelkezsre ll, hogy segthessen. ACD 60 MMEDIA s a CDC 80 MMEDIA esetben a kszlk ezen kvl fldrajzi helyzet adatokat is kld.

Vezeti napl 3 Az Infotainment rendszer segtsgvel az OnStar szerveren elektronikus vezeti naplt tarthat fenn. Lsd: 117. oldal Vezeti napl 3. A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a vezeti napl funkcit. A mszaki seglyszolglat hvsa Az OnStar segtsgvel n kzvetlenl kapcsolatba lphet a mszaki seglyszolglattal. A rendszer a gpkocsi tpustl fggen automatikusan elkldi a gpkocsi diagnosztikai adatait.

Az OnStar tancsad hvsa Egyetlen gombnyomsra n beszlhet a szemlyes OnStar tancsadjval. ACD 60 MMEDIA s a CDC 80 MMEDIA esetben a kszlk ezen kvl fldrajzi helyzet adatokat is kld.

n most az OnStar menben van. Lsd: 74. oldal Az OnStar szolgltats hasznlata. Vlassza a Virtual Operator (virtulis opertor, kezel) menpontot. Ltrejn a kapcsolat.

A mobilits portl hvsa n a gpkocsijbl hozzfrhet a szemlyes adataihoz, pldul az OnStar mobilits portlhoz.

n most az OnStar menben van. Lsd: 74. oldal Az OnStar szolgltats hasznlata. Vlassza a RoadAssist (ti segtsg) menpontot. Az Infotainment rendszer elvgzi a gpkocsi hibakeresst s az adatokat elkldi az OnStar szerverbe. ACD 60 MMEDIA s a CDC 80 MMEDIA esetben a kszlk ezen kvl fldrajzi helyzet adatokat is kld.

n most az OnStar menben van. Lsd: 74. oldal Az OnStar szolgltats hasznlata. Vlassza az Operator (opertor, kezel) menpontot. Ltrejn a kapcsolat.

n most az OnStar menben van. Lsd: 74. oldal Az OnStar szolgltats hasznlata. Vlassza a Mobility Portal (OnStar WAP honlap) menpontot. Ltrejn a kapcsolat.

Ltrejn a kapcsolat az OnStar-ral.

75

A hvstirnytsok fajti

n most a Telefon belltsa menben van. Lsd Telefon belltsok. Vlassza a Call divert (hvs tirnyts) menpontot. Megjelenik a hvs tirnyts men.

A hvsok a kvetkez esetekben tirnythatk: -

Telefon belltsok
n a telefon menben van (PHONE 0).

Hvstirnyts
Ezzel a funkcival az n telefonjra rkez hvsok egy msik, n ltal megadott telefonszmra irnythatk. A hvstirnytsok bizonyos fajta bejv hvsok vagy bizonyos felttelek teljeslse esetn aktivlhatk. Lsd A hvstirnytsok fajti s 77. oldal Hvs tirnytsi kritriumok. Amikor ismt belp a Hvstirnyts menbe, a belltst ismt jv kell hagyni, mert a hvstirnytsok belltst a mobilszolgltat trolja, nem pedig a telefonkszlk.

Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik a telefonbellts men. Vlassza ki a kvnt menpontot.

Nincs vlasz (hanghvsok): A hvstpus a Specific menpont alatti valamennyi kritriumot magba foglalja. Lsd 77. oldal Hvs tirnytsi kritriumok. Minden hvs (hanghvsok): Fax Valamennyi adat

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Hvs tirnyts ltalnos Listk Biztonsg Hlzat OnStar 3

A tovbbi kritriumok a Specific menpontban vannak felsorolva. Lsd 77. oldal Hvs tirnytsi kritriumok. A hvs tirnytsi eljrshoz lsd A hvs tirnyts llapotnak ellenrzse s 77. oldal A hvs tirnyts bekapcsolsa/kikapcsolsa s 78. oldal Egy j cl telefonszm bersa.

76

Hvs tirnytsi kritriumok

n most a Hvs tirnyts menben van. Vlassza a Specific menpontot. A rendszer kijelzi a Specific ment.

A hvs tirnyts llapotnak ellenrzse Az llapot ellenrzs megmutatja, hogy van-e s ha igen, milyen felttelekkel s milyen szmra van belltva a hvs tirnyts.

A hvs tirnyts csak azutn kapcsolhat be/ki, hogy ellenrizte az llapotot (lsd A hvs tirnyts llapotnak ellenrzse).

n a Hvs tirnyts menben vagy a Specific menben van. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot.
bekapcsolva.

A hvs tirnytsra a kvetkez kritriumok llnak rendelkezsre: Ha foglalt Nem elrhet Nincs vlasz

n a Hvs tirnyts menben vagy a Specific menben van. Vlassza ki a kvnt hvs tirnytsi tpust. A telefon kapcsolatba lp a hlzattal s ellenrzi az tirnytsok llapott. Az llapot ellenrzse utn a kivlasztott tirnyts fajta mellett megjelenik egy jellngyzet (bekapcsolt vagy kikapcsolt).
bekapcsolva. Megjelenik a mr

kikapcsolva. Ha egy hvs tirnytst eddig mg nem kapcsoltak be (amit a ... enter krs jelez), a bekapcsols eltt be kell rni a clszmot. A kvetkez menpontok jelennek meg:

A hvs tirnytsi eljrshoz lsd A hvs tirnyts llapotnak ellenrzse s A hvs tirnyts bekapcsolsa/ kikapcsolsa s 78. oldal Egy j cl telefonszm bersa.

A telefonknyvbl, lsd 78. oldal tirnyts a telefonknyvben lv szmra j szm, lsd 78. oldal Hvs tirnyts egy jonnan bert szmra Postafik, lsd 78. oldal Hvs tirnyts a hangpostra A vlasztott hvs tirnyts a bekapcsolt jellngyzettel s a () telefonszmmal egytt jelenik meg.

bert szm. kikapcsolva. ... rja be vagy a mr bert szm jelenik meg.

A hvs tirnyts bekapcsolsa/ kikapcsolsa Bekapcsolt tirnyts esetn a bejv hvsok a hvs tirnyts fajtjtl fggen ms telefonszmra irnytdnak. Az eredetileg hvott szmrl az tirnytsi cl hvszmra a hvskltsgeket rendszerint az eredetileg hvott szemly fizeti.

77

Egy j cl telefonszm bersa tirnytsi clknt egy j telefonszm bershoz jrjon el a kvetkezk szerint: Az j cl telefonszm csak akkor rhat be, ha az llapotot ellenrizte s a hvs tirnyts be van kapcsolva (lsd 77. oldal A hvs tirnyts llapotnak ellenrzse s 77. oldal A hvs tirnyts bekapcsolsa/ kikapcsolsa).

tirnyts a telefonknyvben lv szmra

Hvs tirnyts egy jonnan bert szmra

Vlassza a From phonebook (telefonknyvbl) menpontot. A rendszer kijelzi a Telefonknyv ment s az sszes telefonknyv bejegyzst. Vlassza ki a kvnt bejegyzst. Megjelenik a Cmjegyzk men. Vlassza ki a kvnt telefonszmot. Megjelenik a Hvstirnyts vagy Specific men. A kivlasztott telefonszm a hvs tirnyts mellett megjelenik.

Vlassza a New number (j telefonszm) menpontot. rja be a kvnt telefonszmot. Lsd 57. oldal Telefonszm bersa. Megjelenik a Hvstirnyts vagy Specific men. A bert telefonszm a hvs tirnyts mellett megjelenik. Vlassza a Mailbox (hangposta fik) menpontot. Megjelenik a Hvstirnyts vagy Specific men. A hangposta fik telefonszma a hvs tirnyts mellett megjelenik.

n a Hvs tirnyts menben vagy a Specific menben van. Vlassza ki a telefonszmot. Megjelenik a hvs tirnyts men.

Hvs tirnyts a hangpostra


A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: A telefonknyvbl, lsd tirnyts a telefonknyvben lv szmra j szm, lsd Hvs tirnyts egy jonnan bert szmra Postafik, lsd Hvs tirnyts a hangpostra A telefonszm mr be van rva

78

ltalnos tudnivalk
n most a Telefon belltsa menben van. Lsd 76. oldal Telefon belltsok.

Megjelenik a Csenghangok men. A korbban kivlasztott csenghangot egy nyl jelzi. A rendszer lejtssza az utoljra kivlasztott csenghangot. Vlassza ki a kvnt csenghangot. A kivlasztott csenghang eltt megjelenik egy nyl. A rendszer lejtssza a kivlasztott csenghangot. n most a Csenghangok menben van. Lsd Csenghang belltsok.

Vlassza a General (ltalnos) menpontot. Megjelenik a General (ltalnos) men.

n a kvetkez paramtereket vltoztathatja meg: Csenghangok Hvs fogadsa Hvs vrakoztats Inkognit DTMF

Csenghang belltsok
n most a General (ltalnos) menben van. Lsd ltalnos tudnivalk.

A csengets hangerejnek belltsa

Vlassza a Ringing tones (csenghangok) menpontot. Megjelenik a Csenghangok men. A kijelzn a korbban vlasztott csenghang jelenik meg. n most a Csenghangok menben van. Lsd Csenghang belltsok.

Vlassza a Volume (hanger) menpontot. Megjelenik a bellt csszka. A kivlasztott csenghangot a vlasztott hangervel lejtssza. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot mindaddig, mg a kvnt hangert elri. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot.

Csenghang kivlasztsa

Vlassza a Phone (telefon) menpontot.

79

Hvs fogads belltsok


Bellthatja, hogy a berkez hvsokat automatikusan vagy a hvsfogads gomb megnyomsra vlaszolja meg. n most a General (ltalnos) menben van. Lsd 79. oldal ltalnos tudnivalk.

A hvs vrakoztats bekapcsolsa/ kikapcsolsa


Ha a hvs vrakoztatst bekapcsolta, akkor egy telefonhvs alatt berkez jabb hvsokat egy spols jelzi. A bejv hvs fogadhat, mikzben az ppen folyamatban lv beszlgets hvstartsba kerl. Ha a hvs vrakoztatst kikapcsolja, egy folyamatban lv hvs alatt berkez jabb hvs a hangposta fikra irnytdik (ha bekapcsolta a hvs tirnytst) vagy a hv foglalt hangot hall (ha a hvs tirnyts ki van kapcsolva). A hvs vrakoztatst nem tmogatja minden mobil szolgltat; krdezze meg a sajt szolgltatjt. n most a General (ltalnos) menben van. Lsd 79. oldal ltalnos tudnivalk.

bekapcsolva. Additional call is indicated (jelzi az jabb hvst) jelenik meg a kijelzn.

kikapcsolva. Additional call isn't indicated (nem jelzi az jabb hvst) jelenik meg a kijelzn.

Vlassza a Receiving Call (hvs fogads) menpontot. Megjelenik a hvs fogads men. Azonnali 3 csengets utn Manulis Vlassza ki a kvnt opcis mezt.

A hvszm klds bekapcsolsa/ kikapcsolsa


n kivlaszthatja, hogy elkldi-e a sajt hvszmt annak, akit felhv. Ezt a funkcit nem tmogatja az sszes SIM krtya/szolgltat.

A kvetkez opcik llnak rendelkezsre: -

n most a General (ltalnos) menben van. Lsd 79. oldal ltalnos tudnivalk. Vlassza az Incognito (inkognit) menpontot. Ha az Incognito (inkognit) mellett nincs jellngyzet, a telefon kapcsolatot ltest a hlzattal s ellenrzi az llapotot. Az llapot ellenrzse utn az Incognito (inkognit) menpont mellett megjelenik a jellngyzet.

Vlassza a Call waiting (hvs vrakoztats) menpontot. Ha a Call waiting (hvs vrakoztats) mellett nincs jellngyzet, a telefon kapcsolatot ltest a hlzattal s ellenrzi az llapotot. Az llapot ellenrzse utn a Call waiting (hvs vrakoztats) menpont mellett megjelenik a jellngyzet.

A jellngyzet aktv/kikapcsolt.
bekapcsolva. Az n hvszma nem jelenik meg a hvott szemly telefonjnak kijelzjn.

A jellngyzet aktv/kikapcsolt.

kikapcsolva. Az n hvszma megjelenik a hvott szemly telefonjnak kijelzjn.

80

A billenythangok bekapcsolsa/ kikapcsolsa


A DTMF hangok pldul a postafik funkcik vezrlsre hasznlhatk. n most a General (ltalnos) menben van. Lsd 79. oldal ltalnos tudnivalk.

Vlassza a DTMF menpontot. A jellngyzet aktv/kikapcsolt.


bekapcsolva.

kikapcsolva.

Megjelenik a Phone lists (telefon listk) men. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Valamennyi zenet Telefon memria Aktivlja egyik vagy mindkt listt.
bekapcsolva.

Biztonsg
n most a Telefon belltsa menben van. Lsd 76. oldal Telefon belltsok.

Listk
A Listk menben trlheti a meglv listkat. n most a Telefon belltsa menben van. Lsd 76. oldal Telefon belltsok.

Vlassza a Security (biztonsg) menpontot. A rendszer kijelzi a Security (biztonsg) ment.

Vlassza a Lists (listk) menpontot.

Vlassza a Delete (trls) menpontot. Egy krds jelenik meg. Vlassza a Delete (trls) menpontot. A kivlasztott listk trldnek.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: PIN kd bers Kikapcsolsi ksleltets Biztonsgi kdok Hvs korltozs IMEI szm kijelzse Alaprtelmezs szerinti belltsok

81

PIN kd krs bekapcsolsa/ kikapcsolsa


A PIN kd krs csak akkor kapcsolhat ki, ha azt a szolgltat megengedi. n most a Security (biztonsg) menben van. Lsd 81. oldal Biztonsg.

A PIN kd megvltoztatsa n most a Change codes (kdok megvltoztatsa) menben van. Lsd Biztonsgi kdok megvltoztatsa.

Vlassza az PIN menpontot. Megjelenik a PIN men. Forgassa el a tbbfunkcis gombot 7 addig, amg az n jelenlegi PIN kdjnak els szmjegyt az als sorban kijelli. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Ismtelje meg a mveletsort a tbbi szmjegyre is. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik a PIN men. Forgassa el a tbbfunkcis gombot 7 addig, amg az n j PIN kdjnak els szmjegyt az als sorban kijelli. Ismtelje meg a mveletsort a tbbi szmjegyre is. Vlassza az OK menpontot.


Biztonsgi kdok megvltoztatsa
n most a Security (biztonsg) menben van. Lsd 81. oldal Biztonsg.

Aktivlja/kapcsolja ki az Enter PIN code (rja be a PIN kdot) jellngyzetet.


bekapcsolva.

kikapcsolva.

A kikapcsolsi ksleltets belltsa


A PIN kdot ismt kri, ha a kszlket meghatrozott idre kikapcsoltk. Lsd 52. oldal A PIN kd bersa. n most a Security (biztonsg) menben van. Lsd 81. oldal Biztonsg.

Vlassza a Security codes (biztonsgi kdok) menpontot. Megjelenik a Change codes (kdok megvltoztatsa) men.

n a kvetkez kdokat vltoztathatja meg: PIN PIN2 Hlzati kd Eszkz kd

Vlassza a Turn-off delay (kikapcsolsi ksleltets) menpontot. Megjelenik a Turn-off delay (kikapcsolsi ksleltets) men. A percjelzs ki van jellve. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot addig, amg a kvnt percben kifejezett idtartamot (0 s 60 kztt) elri. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A rendszer kijelzi a Security (biztonsg) ment.

82

Megjelenik a PIN men. rja be jra az j PIN kdot. Vlassza az OK menpontot. Megjelenik a Change codes (kdok megvltoztatsa) men.

A hlzati kd megvltoztatsa A hlzati kdot a mobilszolgltat adja. Ez a kd pldul a hvskorltozs belltshoz hasznlhat fel. n most a Change codes (kdok megvltoztatsa) menben van. Lsd 82. oldal Biztonsgi kdok megvltoztatsa.

rja be az n telefonkdjnak szmjegyeit. Lsd 82. oldal A PIN kd megvltoztatsa.

A korltozsok bekapcsolsa/ kikapcsolsa


n most a Security (biztonsg) menben van. Lsd 81. oldal Biztonsg.

A PIN2 megvltoztatsa A PIN2 kdot ugyangy vltoztathatja meg, mint a PIN kdot. A PIN2 kdot egyes funkcikhoz, pldul a rgztett szmok trlshez lehet felhasznlni.
G Egyes SIM krtyk nem tmogatjk a

Vlassza a Network code (hlzati kd) menpontot. Megjelenik a Network code (hlzati kd) men. rja be az j hlzati kd szmjegyeit. Lsd 82. oldal A PIN kd megvltoztatsa.

Vlassza a Call barrings (hvskorltozsok) menpontot. Megjelenik a Call barrings (hvskorltozsok) men. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Minden hvs Nemzetkzi hvs Nemzetkzi hvs, kivve az otthoni szm Minden bejv Klfldrl bejv Extrk n most a Call barring (Hvskorltozs) menben van. Lsd A korltozsok bekapcsolsa/ kikapcsolsa. Vlassza ki a kvnt menpontot. 6

PIN2 kdot. Ebben az esetben a menpont lakattal van megjellve s nem vltoztathat meg. n most a Change codes (kdok megvltoztatsa) menben van. Lsd 82. oldal Biztonsgi kdok megvltoztatsa.

A telefonkd megvltoztatsa A telefonkd a telefon s a SIM krtya telefonknyv letiltsra s engedlyezsre hasznlhat. A telefonkd gyrilag a 0000 rtkre van belltva. n most a Change codes (kdok megvltoztatsa) menben van. Lsd 82. oldal Biztonsgi kdok megvltoztatsa.

Vlassza a PIN2 menpontot. A kijelzn a PIN2 men jelenik meg. rja be az j PIN2 kd szmjegyeit. Lsd 82. oldal A PIN kd megvltoztatsa.

A bejv s kimen hvsok korltozsa

Vlassza a Device code (eszkz kd) menpontot. Megjelenik a Device code (eszkz kd) men.

83

A telefon kapcsolatba lp a hlzattal s ellenrzi az llapotot. Az llapot ellenrzse utn a megfelel bejegyzs mellett megjelenik a jellngyzet. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Please enter your PIN Code! (rja be PIN kdjt) jelenik meg a kijelzn. A szmbillentyk segtsgvel rja be hlzati kdjt b. Vlassza az OK menpontot. A kivlasztott jellngyzet aktv/ kikapcsolt.
bekapcsolva.

Aktivlja/kapcsolja ki a Module phone book (modul telefonknyv) jellngyzetet. Krem rja be az egysg kdjt: jelenik meg a kijelzn. A szmbillentyk segtsgvel rja be telefonjnak kdjt b. Hrom ksrletet tehet arra, hogy berja a helyes kdot. Ha elfelejtette a megvltoztatott telefonkdjt, az n Opel partnervel vissza kell ratni 0000-ra.

A rendszer kijelzi a Lock (lezrs) specifikus ment. A SIM krtya telefonknyv letiltshoz/ engedlyezshez kapcsolja be/ kapcsolja ki a SIM phone book (SIM krtya telefonknyv) jellngyzetet. Please enter unit code (Krem rja be az egysg kdjt:) jelenik meg a kijelzn. A szmbillentyk segtsgvel rja be telefonjnak kdjt b. Hrom ksrletet tehet arra, hogy berja a helyes kdot. Ha elfelejtette a megvltoztatott telefonkdjt, az n Opel partnervel vissza kell ratni 0000-ra.

Vlassza az OK menpontot. A Module phone book (modul telefonknyv) jellngyzet aktv/ kikapcsolt.
bekapcsolva. A telefonban lv

kikapcsolva.

A telefonknyv letiltsa/engedlyezse n most a Call barring (Hvskorltozs) menben van. Lsd 83. oldal A korltozsok bekapcsolsa/kikapcsolsa. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. A rendszer kijelzi a Lock (lezrs) specifikus ment.

Vlassza az OK menpontot. A SIM phone book (SIM krtya telefonknyv) jellngyzet aktv/ kikapcsolt.
bekapcsolva. A SIM krtyn lv telefonknyv le van tiltva.

telefonknyv le van tiltva. kikapcsolva. A telefonban lv telefonknyv nincs letiltva.

A SIM krtya telefonknyv letiltsa/ engedlyezse

n most a Call barring (Hvskorltozs) menben van. Lsd 83. oldal A korltozsok bekapcsolsa/kikapcsolsa. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot.

kikapcsolva. A SIM krtyn lv telefonknyv nincs letiltva.

84

A PIN2 telefonknyv letiltsa/ engedlyezse

Az IMEI szm megtekintse


Minden egyes GSM telefonnak van egy sajt azonost szma, az gynevezett IMEI szm. Amikor egy GSM telefont egy GSM hlzatba regisztrlnak, az IMEI szmot a telefon elkldi a telefonhlzat szolgltatnak. Az IMEI szmot n is megtekintheti s feljegyezheti. Lops esetn az IMEI szmot be kell jelenteni a rendrsgnek. n most a Security (biztonsg) menben van. Lsd 81. oldal Biztonsg.

Gyri belltsok
Gyri belltsok visszalltsa n most a Security (biztonsg) menben van. Lsd 81. oldal Biztonsg.

n most a Call barring (Hvskorltozs) menben van. Lsd 83. oldal A korltozsok bekapcsolsa/kikapcsolsa. Vlassza az Extras (Extrk) menpontot. A rendszer kijelzi a Lock (lezrs) specifikus ment. A PIN2 telefonknyv letiltshoz/ engedlyezshez kapcsolja be/ kapcsolja ki a PIN2 phone book (PIN2 telefonknyv) jellngyzetet. A kijelzn megjelenik egy szolgltattl fggen vltoz zenet, amely arra kri nt, hogy rja be a kdot. A szmbillentyk segtsgvel rja be a kdot b. A helyes kd bersra tett lehetsges ksrletek szma a szolgltattl fggen vltozik.

Vlassza a Default settings (alaprtelmezs szerinti belltsok) menpontot. Would you like to reset your system to default settings? (vissza akarja-e lltani a rendszert az alaprtelmezs szerinti belltsokra?) zenet jelenik meg a kijelzn. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Please enter unit code (Krem rja be az egysg kdjt:) jelenik meg a kijelzn. A szmbillentyk segtsgvel rja be a telefon kdjt b. Hrom ksrletet tehet arra, hogy berja a helyes kdot. Ha elfelejtette a megvltoztatott telefonkdjt, az n Opel partnervel vissza kell ratni 0000-ra.

Vlassza a Show IMEI (mutassa meg az IMEI szmot) menpontot. A kijelzn megjelenik az n IMEI szma. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A rendszer kijelzi a Security (biztonsg) ment.

Vlassza az OK menpontot. A PIN2 phone book (PIN2 telefonknyv) jellngyzet aktv/ kikapcsolt.
bekapcsolva. A PIN2 telefonknyv le van tiltva.

Vlassza az OK menpontot. A rendszer kijelzi a Security (biztonsg) ment.

kikapcsolva. A PIN2 telefonknyv nincs letiltva.

85

Gyri belltsi rtkek Rvid zenetek: llapotjelents: Ki Lsd 90. oldal A kzbestsi jelents bekapcsolsa/ kikapcsolsa. zenet tpusa: Szveg. rvnyessg: Egy ht. Lsd 89. oldal Az zenetek rvnyessgnek belltsa. Cella klds: Ki Lsd 94. oldal Cella klds. Hlzatvlaszts: Automatikus Telefonknyv korltozs (telefon- s SIM krtya telefonknyv): Ki Lsd A telefonknyv letiltsa/engedlyezse s 84. oldal A SIM krtya telefonknyv letiltsa/engedlyezse. Automatikus hvsfogads: Ki Lsd 80. oldal Hvs fogads belltsok.

A hlzatvlasztsi opcik kivlasztsa


Kivlaszthatja, hogy a telefon automatikusan a legjobban rendelkezsre ll hlzatra hangoljon, de manulisan is bellthat egy j hlzatot, ha a rgi elveszett. n most a Network (hlzat) menben van. Lsd Hlzat.


Hlzat
A hlzat menben a mobiltelefon hlzattal kapcsolatos belltsokat mdosthat. n most a Telefon belltsa menben van. Lsd 76. oldal Telefon belltsok.

Vlassza a Network options (hlzat opcik) menpontot. A rendszer kijelzi az Opcik ment. Manulis (a telefon automatikus hlzatvlasztsra vlt, ha a manulisan belltott hlzat elveszett). Automatikus Vlassza ki a kvnt opcis mezt. Ha az Automatic opcis mezt vlasztja s klfldn tartzkodik, a telefon a hlzatot a preferlt hlzatok listjbl vlasztja ki. Lsd 87. oldal A preferlt hlzatok szerkesztse.

SIM: -

A kvetkez opcimezk kzl vlaszthat: -

Vlassza a Network (hlzat) menpontot. Megjelenik a Network (hlzat) men.

Telefon: -

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Hlzati opcik Hlzatvlaszts Preferlt hlzatok Konfigurls Cellainformci kldse Csatorna

86

Hlzatvlaszts
Olyan terleteken, ahol egynl tbb GSM szolgltat ll rendelkezsre, n hlzatot vlaszthat. Ennek az az elfelttele, hogy az n szolgltatja roaming (barangols) megllapodst kssn a hlzat szolgltatkkal. n most a Network (hlzat) menben van. Lsd 86. oldal Hlzat.

A preferlt hlzatok szerkesztse


n hozzadhat hlzatokat a preferlt (elnyben rszestett) hlzatok listjhoz. Ez klfldn klnsen praktikus lehet, mert a klfldi hlzati szolgltatk rai nagymrtkben eltrhetnek egymstl. n trlhet is hlzatokat a listrl. n most a Network (hlzat) menben van. Lsd 86. oldal Hlzat.

A jelenlegi hlzat hozzadsa

Vlassza az Add current network (jelenlegi hlzat hozzadsa) menpontot. A jelenlegi hlzat hozzaddik a preferlt hlzatok listjhoz. Vlasszon egy ttelt a listbl. A kijelzn megjelenik a trls zenet. A hlzat eltvoltshoz vlassza a Delete (trls) menpontot. A kijelzn a Preferlt hlzatok men jelenik meg. A kivlasztott hlzat trldik a preferlt hlzatok listjbl.

Hlzat trlse

Vlassza a Select Network (vlasszon hlzat) menpontot. A telefon keresi a rendelkezsre ll hlzatokat. A keress befejezse utn megjelenik a Networks (hlzatok) men s az sszes rendelkezsre ll hlzat listja. Vlassza ki a kvnt hlzatot. A telefon bejelentkezik a kivlasztott hlzatba.

Vlassza a Preferred network (preferlt hlzat) menpontot. A kijelzn a Preferlt hlzatok men jelenik meg. Vlassza az Add Network (hlzat hozzadsa) menpontot. A telefon keresi a rendelkezsre ll hlzatokat. A keress befejezse utn megjelenik a Networks (hlzatok) men s az sszes rendelkezsre ll hlzat listja. Vlassza ki a kvnt hlzatot. A kijelzn a Preferlt hlzatok men jelenik meg. A kivlasztott hlzat hozzaddik a preferlt hlzatok listjhoz.

Egy bizonyos hlzat hozzadsa

87

Hlzat konfigurls
n most a Network (hlzat) menben van. Lsd 86. oldal Hlzat.

Az e-mail tjr szerkesztse AZ e-mail szolgltats hasznlathoz a szolgltattl fgg, rvnyes szmot kell berni az e-mail tjr rtkre. n most a Net config. (hlzatszerkeszts) menben van. Lsd Hlzat konfigurls.

Szolgltatkzpont A szolgltatkzpontban n az SMS kldssel kapcsolatos belltsokat vgezhet. n most a Net config. (hlzatszerkeszts) menben van. Lsd Hlzat konfigurls.

Vlassza a Configure (konfigurls) menpontot. A kijelzn megjelenik a Net config. (hlzat konfigurls) men.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Hangpostafik szma E-mail tjr Adatszolgltats szma Szolgltatkzpont WAP profilok n most a Net config. (hlzatszerkeszts) menben van. Lsd Hlzat konfigurls.

Vlassza az Email Gateway (e-mail tjr) menpontot. Megjelenik az Email Gateway (e-mail tjr) men. rja be a sajt e-mail tjr szmt. Lsd 55. oldal Nevek/telefonszmok trolsa.

Vlassza a Service Center (szolgltatkzpont) menpontot. A kijelzn megjelenik a Service Center (szolgltatkzpont) men.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: - Kzpont szma: A szolgltatkzpont telefonszma SMS kldshez - rvnyessg: Az az idtartam, ameddig az zenetek tovbbtsra ksrletet tesz a rendszer. Meghatrozza a standard kldsi eljrst.

Egy adathv szm szerkesztse Az adat hvszm e-mailek, faxok s SMS-ek fogadsra hasznlhat. n most a Net config. (hlzatszerkeszts) menben van. Lsd Hlzat konfigurls.

A hangpostafik szmnak szerkesztse

Vlassza a Mailbox number (hangpostafik szma) menpontot. Megjelenik a Mailbox No. (hangpostafik szma) men. rja be hangpostafikjnak szmt. Lsd 57. oldal Telefonszm bersa.

Vlassza a Data Service No. (adat hvszm) menpontot. Megjelenik a Data Service No. (adatszolgltat hvszm) men. rja be az n adat hvszmt. Lsd 57. oldal Telefonszm bersa.

- Tpus:

- llapotjelents: Kzbestsi rtests

88

A Szolgltat szmnak bersa Ahhoz, hogy zeneteket tudjon kldeni, be kell rni az n szolgltatkzpontjnak szmt. A szolgltat szmt rendszerint a SIM krtya trolja s automatikusan felhasznlja. n most a Service Center (szolgltatkzpont) menben van. Lsd 88. oldal Szolgltatkzpont.

Az zenetek rvnyessgnek belltsa Bellthatja azt, hogy a szolgltatkzpont mennyi ideig prblja kzbesteni az zenetet a cmzettnek. A vlaszthat idtartam hossza egy rtl egy hnapig terjedhet (vagy ameddig a szolgltat megengedi). n most a Service Center (szolgltatkzpont) menben van. Lsd 88. oldal Szolgltatkzpont.

lltsa be az zenet tpust. Az SMS tpust kivlaszthatja a lehetsges zenettpusok listjbl. n most a Service Center (szolgltatkzpont) menben van. Lsd 88. oldal Szolgltatkzpont.

Vlassza a Type (tpus) menpontot. A kijelzn megjelenik a Type (tpus) men. Standard szveg E-Mail Fax Vlassza ki a kvnt opcis mezt.

Vlassza a Service Center (szolgltatkzpont) menpontot. Megjelenik a Center No. (kzpont szma) men. rja be a szolgltat szmt. Lsd 57. oldal Telefonszm bersa.

Vlassza a Validity (rvnyessg) menpontot. Megjelenik a Validity (rvnyessg) men Vlassza ki a kvnt opcis mezt.

A kvetkez opcimezk kzl vlaszthat: -

89

A kzbestsi jelents bekapcsolsa/ kikapcsolsa Bellthatja, hogy kzbestsi zenetet kapjon akkor, amikor az n SMS zenete eljutott a cmzetthez. n most a Service Center (szolgltatkzpont) menben van. Lsd 88. oldal Szolgltatkzpont.

Aktivlja/kapcsolja ki a Status report (jelents) jellngyzetet.


bekapcsolva.

A GPRS adattviteli mdszer az interferencis jelek vagy a gpkocsi nagy sebessge hibkat idzhet el az adatcsomagok tovbbtsban. Az adatcsomagokat ekkor ismt teljes egszben el kell kldeni. Ezrt vezets kzben a WAP hasznlathoz a CSD mdszert kell alkalmazni. A GPRS adattvitelt csak a gpkocsi ll helyzetben kell hasznlni. A WAP profilt csak gy lehet megvltoztatni, ha kzben nem csatlakozik az internetre. n most a Net config. (hlzatszerkeszts) menben van. Lsd 88. oldal Hlzat konfigurls.

Egy j WAP profil ltrehozsa A rendszerben legfeljebb t WAP profil trolhat.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Lsd WAP profilok. Vlassza a New profile (j profil) menpontot. A kijelzn megjelenik a WAP profiles (WAP profilok) men. Egyebek kztt a kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: CSD profil (opcis mez) GPRS profil (opcis mez) Profil neve Honlap A kapcsolat tpusa A belltsokat illeten vegye fel a kapcsolatot az n mobilszolgltatjval.

kikapcsolva.

WAP profilok A WAP profilokban az internet hozzfrsi belltsokat trolja a rendszer. Az internet belltsokkal kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot az n mobilszolgltatjval. Klfldn a kltsgkmls rdekben mindig az n mobilszolgltatjnak roaming partnerre vonatkoz WAP profilokat hasznlja.

Vlassza a WAP profiles (WAP profilok) menpontot. A kijelzn megjelenik a WAP profiles (WAP profilok) men. A meglv WAP profilok s a New profile (j profil) menpont rendelkezsre ll.

Ha elvgezte a sajt belltsait, vlassza a Save (ments) menpontot.

90

CSD A CSD szolgltats djszabsa a hlzaton tlttt idn alapul. Lsd 127. oldal Kislexikon. GPRS A GPRS szolgltats djszabsa az tvitt adatmennyisgen alapul. Lsd 127. oldal Kislexikon. Elfordulhat, hogy a GPRS-t a szolgltatval engedlyeztetni kell. Profil neve berhatja a profil nevt. Azt javasoljuk, hogy a profil nevben adja meg az orszg nevt, mert az n mobilszolgltatja s roaming partnerei a klnbz orszgokban eltr belltsokat hatroznak meg.

Honlap A honlappal kapcsolatos informcit megadja az n mobilszolgltatja, de n ms honlap cmet is megadhat.

IP cm Az IP cmet a mobilszolgltat adja. Az albbiak szerint rja be az IP cmet:

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Homepage (honlap) menpontot. Megjelenik a Homepage (honlap) men. rja be a honlap internetcmt, lsd 56. oldal Egy nv bersa.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza az IP Address (IP cm) menpontot. A kijelzn megjelenik az IP Address (IP cm) men. rja be az IP cmt. Lsd 56. oldal Egy nv bersa.

A kapcsolat tpusa A kapcsolat tpusval sszefgg informcit az n mobilszolgltatja megadja.

RAS felhasznli nv Az internet elrshez RAS felhasznli nvre van szksg, ezt az n mobilszolgltatja adja.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Profilename (profil neve) menpontot. Megjelenik a Profilename (profil neve) men. rja be a profil nevt, lsd 56. oldal Egy nv bersa.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Connection Type (kapcsolattpus) menpontot. A kijelzn megjelenik a Connection Type (kapcsolattpus) men. Itt a Continuous (folyamatos) s a Temporary (ideiglenes) opcimez ll rendelkezsre. Vlassza ki a kvnt opcis mezt.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a RAS user name (RAS felhasznli nv) menpontot. A kijelzn megjelenik a RAS User Name (RAS felhasznli nv) men. rja be felhasznli nevt, lsd 56. oldal Egy nv bersa.

91

RAS jelsz Az internet elrshez RAS jelszra is szksg van, ezt az n mobilszolgltatja adja.

Szolgltats jelsz A szolgltats jelszra a mobilszolgltat specilis szolgltatsainak elrshez van szksg, ezt a jelszt a mobilszolgltat adja.

Adathvs tpusa Az adathvs tpust illeten vegye fel a kapcsolatot az n mobilszolgltatjval.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a RAS password (RAS jelsz) menpontot. A kijelzn megjelenik a RAS Password (RAS jelsz) men. rja be jelszavt, lsd 56. oldal Egy nv bersa. A jelsz a kijelzn titkostott formban jelenik meg.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Data Call Typ. (adathvs tpusa) menpontot. A kijelzn megjelenik a Data call typ. (adathvs tpusa) men. Itt az Analogua (analg) s az ISDN opcimez ll rendelkezsre. Vlassza ki a kvnt opcis mezt. n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Lsd 90. oldal WAP profilok. Vlassza ki a kvnt WAP profilt (pldul Svdorszg). A kijelzn megjelenik a kivlasztott WAP profile.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Service password (szolgltats jelsz) menpontot. A kijelzn megjelenik a Service password (szolgltats jelsz) men. rja be jelszavt, lsd 56. oldal Egy nv bersa. A jelsz a kijelzn titkostott formban jelenik meg.

Egy meglv WAP profil szerkesztse

rja be ismt a jelszavt.

Szolgltat felhasznli nv A szolgltat felhasznli nvre a mobilszolgltat specilis szolgltatsainak elrshez van szksg, ezt a felhasznli nevet a mobilszolgltat adja.

rja be ismt a jelszavt.

Behvszm A behvszm az internet hozzfrsi telefonszm; ezt a szmot a mobilszolgltat adja.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Service username (szolgltats felhasznli nv) menpontot. A kijelzn megjelenik a Service username (szolgltats felhasznli nv) men. rja be felhasznli nevt, lsd 56. oldal Egy nv bersa.

n most a WAP Profiles (WAP profilok) menben van. Vlassza a Call number (behvszm) menpontot. A kijelzn megjelenik a Call number (behvszm) men. rja be a telefonszmot. Lsd 57. oldal Telefonszm bersa.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Profil vlaszts, lsd 93. oldal Egy profil aktivlsa Szerkeszts, lsd 93. oldal Egy profil megvltoztatsa Trls, lsd 93. oldal Egy profil trlse

92

Egy profil aktivlsa

Egy profil megvltoztatsa Egy profil megvltoztatshoz tegye az albbiakat.

Egy profil trlse Egy profil trlshez tegye a kvetkezket:

n most a WAP Profile (WAP profil) menben van. Vlassza a Choose profile (profil kivlasztsa) menpontot. A kijelzn megjelenik a WAP profiles (WAP profilok) men. A meglv WAP profilok s ha van, a New profile (j profil) menpont rendelkezsre ll. Az aktivlt WAP profilt egy nyl jelzi. Egy j profil ltrehozshoz lsd 90. oldal Egy j WAP profil ltrehozsa. Egy meglv profil szerkesztshez lsd 92. oldal Egy meglv WAP profil szerkesztse.

n most a WAP Profile (WAP profil) menben van. Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. A kijelzn megjelenik a WAP profiles (WAP profilok) men. A kvetkez belltsok llnak rendelkezsre: CSD profil GPRS profil Profil neve Honlap A kapcsolat tpusa stb. A belltsokat illeten vegye fel a kapcsolatot az n mobilszolgltatjval.

n most a WAP Profile (WAP profil) menben van. Vlassza a Delete (trls) menpontot. Ha valban trlni akarja a profilt, igazolja vissza a megjelen zenetet a Delete (trls) segtsgvel.

93

Cella klds
A cella klds a mobilszolgltat zenetkld szolgltatsa. A rvid zenetek szmozott csatornkon keresztl tovbbtdnak s a bejv postafikba SMS formjban rkeznek meg. A tovbbi informcit, pldul a rendelkezsre ll csatornk s szolgltatsok, valamint kltsgek listjt illeten vegye fel a kapcsolatot mobilszolgltatjval. A cella klds bekapcsolsa/ kikapcsolsa n most a Network (hlzat) menben van. Lsd 86. oldal Hlzat.

A cella klds csatorna megadsa A cella klds csatorna csak akkor adhat meg, ha a cella kldst aktivlta. Lsd A cella klds bekapcsolsa/kikapcsolsa.

n most a Network (hlzat) menben van. Vlassza a Channel (csatorna) menpontot. A kijelzn megjelenik a Select (vlaszts) men. rjon be egy csatornt. Lsd 57. oldal Telefonszm bersa. Ha nincs aktivlt csatorna s a cella klds kikapcsolt llapotban van, akkor a Channel (csatorna) men nem vlaszthat ki. Ehelyett a csatorna megadshoz s egyidejleg a cella klds bekapcsolshoz jellje be a Cellbroadcast (cella klds) jellngyzetet. A cella klds automatikusan kikapcsol, ha egy csatorna bejegyzst trl.

OnStar belltsok 3
n most a Telefon belltsa menben van. Lsd 76. oldal Telefon belltsok.

A bekapcsolshoz/kikapcsolshoz jellje be a Cellbroadcast (cella klds) jellngyzetet.


bekapcsolva.

Vlassza az OnStar menpontot. Megjelenik az OnStar men.

kikapcsolva. Ha megprblja bekapcsolni a cella kldst, de nincs megadva csatorna, a kijelzn megjelenik a Select (kivlaszts) men. rjon be egy csatornt (lsd 57. oldal Telefonszm bersa). Ekkor megjelenik a Network (hlzat) men s a jellngyzet aktivldik.

94

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: - Szolgltati profil: A kijelzn megjelenik az n OnStar profilja. - Forrdrt hvsa: Profiljnak megvltoztatshoz hvja fel a forrdrtot. - Eszkz kd: - Navigls: A kijelzn megjelenik a telefon kdja. hajtsa vgre a naviglst rint belltsokat.

A forrdrt hvsa n most az OnStar menben van. Lsd 94. oldal OnStar belltsok 3. Vlassza a Call hotline (forrdrt hvsa) menpontot. A telefon ltrehozza a kapcsolatot.

A telefonkd megjelentse Az OnStar szolgltatsok regisztrlshoz szksg van a telefonkdra. n most az OnStar menben van. Lsd 94. oldal OnStar belltsok 3. Vlassza a Device code (eszkz kd) menpontot. Kd: ... jelenik meg a kijelzn. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot a menbl val kilpshez.

A szolgltati profil megjelentse n most az OnStar menben van. Lsd 94. oldal OnStar belltsok 3. Vlassza a Service Profile (szolgltati profil) menpontot. A kijelzn megjelenik a szolgltati profil. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. Megjelenik az OnStar men.

Navigls 3 A naviglsi rendszert illeten n pldul megvltoztathatja az tvonal tpust s a kzlemnyeket. Lsd 114. oldal Navigcis belltsok.

95

Hangvezrls
A hangvezrls rvn a telefon szban kimondott parancsokkal vezrelhet. A hangvezrls a beszl szemlytl fggetlenl felismeri a parancsokat s szmsorozatokat. A parancsok s szmsorok folyamatosan, az egyes szavak kztti sznetet nem tartva kimondhatk. Ezen kvl nevekhez telefonszmok kapcsolhatk (hangcmkk) s ezek szabadon kivlaszthatk. Ezutn a telefonkapcsolat ltrehozshoz a nv felhasznlhat. A hangvezrls ezen kvl nagyteljestmny zajcskkentst is tartalmaz a krnyezeti zajok elnyomsra, mert gy akr vezets kzben is lehetsg nylik hangvezrlsre. Helytelen mkds vagy hangfelismersi hibk esetn a hangvezrls akusztikus visszacsatolst ad s megkri nt a parancs megismtlsre. Ezen kvl a hangvezrls a fontos parancsokat nyugtzza s krheti ezek megerstst is.

A prbeszd brmikor megszakthat a } k vagy O s aktivls gomb ismtelt megnyomsval. Egy telefonszm trcszsa eltt a kvetkez elfelttelekre van szksg: Megfelelen be kell helyezni egy rvnyes SIM krtyt. Be kell rni a PIN kdot. Kell hogy legyen hlzati lefedettsg (trer). A telefon- vagy audivezrlsi funkcikat az utastrben folytatott beszlgets akaratlanul is elindthatja; ennek megakadlyozsra a mkdshez elbb aktivlni kell a hangvezrlst.

Kilps a prbeszdbl
A hangvezrls megszntetshez s a prbeszdbl val kilpshez tbbfle lehetsg van: Nyomja meg a } k vagy O s gombot a hangvezrls aktivlshoz vagy kikapcsolshoz. Nyomja meg az Infotainment rendszer, a Twin Audio brmelyik gombjt vagy a kormnykerk tvvezrl gombok valamelyikt 3 (a hangerszablyoz kivtelvel). Bejv hvs Idtllps, ha egy bizonyos idn bell nincs adatbevitel. Ha a hangvezrlst kikapcsolja vagy a prbeszdbl kilp, az Infotainment rendszer visszatr az elz menbe, kivve, ha egy telefonszmot hangvezrlssel vitt be.

A hangvezrls aktivlsa
Nyomja meg a } k vagy O s gombot a hangvezrls aktivlshoz vagy kikapcsolshoz. A prbeszd idejre a rdi is elnmul. Minden kijelzett kzlekedsi informcit trl. . A funkci csak akkor hasznlhat, ha a telefon modul be van jelentkezve egy hlzatba.

96

Kezels
A hangvezrls lehetv teszi a telefon knyelmes kezelst. Ehhez csak aktivlni kell a hangvezrlst s be kell mondani a kvnt utastst. Az utasts bemondsa utn a rendszer krdsek s vlaszok rvn vgigvezeti nt a prbeszden a kvnt mveletig. Az Infotainment rendszer szbeli zenetekkel s egyidejleg a kijelzn megjelen informcival vlaszol a parancsokra.

F parancsok
A hangvezrls aktv llapotban a kvetkez parancsok llnak rendelkezsre: Segtsg Felsorolja az sszes (al)parancsot. Szm Lsd: 98. oldal. Nv Lsd: 99. oldal. jrahvs Az utols ltrehozott telefonkapcsolat szmt trcszza. OnStar Az OnStar tancsadt 3 hvja. Lsd mg: 75. oldal Az OnStar tancsad hvsa. Telefonknyv Lsd: 100. oldal. Trls Vgetr a prbeszd.

SIM krtya
Ha nincs behelyezve SIM krtya, elhangzik a Please insert a smart card! (Krem tegyen be SIM krtyt!) zenet. Miutn behelyezte a SIM krtyt, a rendszer arra kri nt, hogy rja be a PIN kdot. Lsd a kvetkez bekezdst.

PIN kd
Ha nem rt be PIN kdot, elhangzik a Please enter the PIN code! (Krem rja be a PIN kdot!) zenet. Ezutn normlis beszddel, a szmok kztt sznetet nem tartva mondja be a PIN kdot. Mondja be a PIN kdot. A rendszer regisztrlta a PIN kdot. Vltoztats A rendszer ismt regisztrlja a PIN kdot. Trls A rendszer a bert PIN kdot trli. Elfogad A rendszer visszaigazolja a PIN kdot. Segtsg Felsorolja az ebben a kontextusban rendelkezsre ll valamennyi parancsot. 6

97

Plda a PIN kd bevitelre alkalmas prbeszdre: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Krem adja meg a PIN kdot! 1234 - elfogad A PIN kd hibs. 4321 - elfogad PIN kd elfogadva.

Hvs A bemondott szmmal ltrejn a telefonkapcsolat. Ments A bemondott szmot a telefonknyvbe menti. Vltoztats Az utols szmcsoportot trli. Trls A teljes bevitelt trli. Trls Vgetr a prbeszd. Segtsg Felsorolja az ebben a kontextusban rendelkezsre ll valamennyi parancsot.

Nemzetkzi hvs kezdemnyezshez a szmok eltt bemondhatja a Plusz (+) szt. A (+) segtsgvel brmelyik orszgbl a nemzeti kd ismerete nlkl lehet hvst kezdemnyezni. A plusz utn hagyomnyos formban mondja be az orszgkdot, pldul Nmetorszghoz 49-et, Nagy-Britannihoz 44et, stb. A szmok ell hagyja le az els nullkat. A hangbevitelen, bemondson kvl az Infotainment rendszer gombjai (0...9, *, #, h s p) is felhasznlhatk bizonyos bersokhoz. Ezutn a hangvezrls kikapcsol. Plda egy telefonszm felhvshoz szksges prbeszdre:

Szm
Ezzel a paranccsal bevihet egy telefonszmot, amit a rendszer trol vagy hvsindtsra hasznl. A parancs kiadsa utn a rendszer arra kri nt, hogy mondja be a telefonszmot. Ezutn normlis beszddel, a szmok kztt sznetet nem tartva mondja be a telefonszmot. A beszdfelismers akkor mkdik a legjobban, ha minden hrom-t szm bemondsa utn legalbb fl msodperces sznetet tart. Az Infotainment rendszer megismtli a felismert szmjegyeket, ezutn n tovbbi szmokat vagy az albbi parancsokat viheti be:

A javtst kveten megismtli az sszes korbban bevitt szmcsoportot. Ha az sszes bevitelt trli, a rendszer ismt arra kri nt, hogy mondjon be egy telefonszmot. Ha kt szmjegy kztt fl msodpercnl hosszabb sznetet tart, az Infotainment rendszer ezt gy rtkeli, hogy befejezdtt a szmcsoport bersa s megismtli a szmcsoportot.

98

felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang:

Szm Krem a szmot! Plusz ngy kilenc Plusz ngy kilenc Ht hrom egy Ht hrom egy Egy egy kilenc kilenc Egy egy kilenc kilenc Vltozat Plusz ngy kilenc - ht hrom egy Egy egy kilenc egy Egy egy kilenc egy Hv Trcszom a szmot.

Nv
Ezzel a paranccsal egy telefonszmot egy nvhez lehet elmenteni (hangcmke). A parancs kiadsa utn a gphang ktszer a nv bemondsra kri nt. A hangvezrls ezutn kri az adott nvhez elmentend szmot. A szmot az elz 98. oldal Szm fejezetrszben lertak szerint kell bevinni. Ha bemondta a teljes szmot, a Ments paranccsal erstse meg. Ezutn az ppen bevitt hangcmke a telefonknyvhz csatolhat. A hangcmkk csak akkor csatolhatk a telefonknyvhz, ha ezeket eltrolta az Infotainment rendszerbe. A telefonknyvben legfeljebb tz hangcmke trolhat. A hangcmkk fggnek a felhasznltl, a beszltl, vagyis csak az tud hozzfrni a hangcmkkhez, aki ezeket bemondta.

A kvetkez parancsok kzl vlaszthat: Hvs A kapcsolat a bevitt nvvel s telefonszmmal jn ltre. Ments A bevitt nevet s telefonszmot hangcmke formjban trolja. Trls A teljes bevitelt trli. Trls Ments nlkl vgetr a prbeszd. Segtsg Felsorolja az ebben a kontextusban rendelkezsre ll valamennyi parancsot. 6

99

Elfordulhat, hogy a hangvezrlsre bevitt kt nv eltr, ekkor a hangvezrls mindkt bemondst trli. Ezutn n dnthet arrl, hogy megismtli a bevitelt vagy kikapcsolja a folyamatot. Yes Ismtelje meg a nv bemondst. Nem/Trls Ments nlkl vgetr a prbeszd. Annak megelzsre, hogy a rgztett hang elejt levgja, a bemeneti bejelentkezs utn egy rvid sznetet kell tartani.

Plda egy nv hangcmke formjban val trolsra: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Gphang: Nv Krem a nevet! Beszl ra Krem ismtelje meg a nevet. Beszl ra Krem a szmot! Plusz ngy kilenc Plusz ngy kilenc Ht hrom egy Ht hrom egy Egy egy kilenc egy Egy egy kilenc egy Ments Beszl ra: trolva. Akarja-e a telefonknyvbe berni a nevet? Igen -

Az sszes telefonszmot a plusz s orszgkd segtsgvel kell trolni, mert a hangcmkt a tartzkodsi helytl fggetlenl, vagyis ms orszgokban is lehet hasznlni.

Telefonknyv
Ezzel a paranccsal kivlaszthat az a korbban trolt hangcmke, amit a szemlyes telefonknyvbe felvett. A hangcmkket trlni is lehet. A Telefonknyv parancs utn a rendszer arra kri nt, hogy adjon meg egy nevet. A hangcmkk fggnek a felhasznltl, a beszltl, vagyis csak az tud hozzfrni a hangcmkkhez, aki ezeket bemondta. A nv felismerse s visszamondsa utn a kvetkez parancsokat adhatja ki: Hvs A trolt szmmal ltrejn a telefonkapcsolat. Trls A hangcmke trldik a rendszerbl. Trls Vgetr a prbeszd. Segtsg Felsorolja az ebben a kontextusban rendelkezsre ll valamennyi parancsot.

Felhasznl:

100

Plda egy a telefonknyvben trolt szm hvsra: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Felhasznl: Gphang: Telefonknyv Krem a nevet! Beszl ra Beszl ra: Felhvjuk most? Igen Trcszom a szmot.

A nyelv megvltoztatsa
A hangvezrls csak a gyrilag belltott nyelvet tmogatja. A beviteli/kimeneti nyelv megvltoztatshoz szksg van egy szerviz CD-re, ami az Opel/Vauxhall partner vevszolglattl beszerezhet. A kvetkez nyelvek llnak rendelkezsre: Nmet Angol (brit) Francia Olasz Spanyol Holland

101

Navigcis rendszer 3
Az OnStar a fedlzeti navigcis szolgltatsok legjabb genercijt nyjtja. Az optimlis tvonalat az OnStar szolgltatkzpont Eurpa folyamatosan frisstett trkpe alapjn kzpontilag kiszmtja s a GSM segtsgvel elkldi a gpkocsira.
G A kzlekedsbiztonsgnak abszolt

Elinduls eltt
A navigcis funkci aktivlsa s egy j tvonal kiszmttatsa eltt jrjon el a kvetkezk szerint:
G A biztonsg rdekben a navigcis

rendszert elinduls eltt aktivlja.

n most az OnStar menben van. Lsd: 74. oldal Az OnStar szolgltats hasznlata. Vlassza a Navigation (navigci) menpontot.

prioritsa van. Krjk, vegye figyelembe, hogy az tvonalak helyi jelzseinek mindig elsbbsge van a navigcis rendszerkzlemnyeivel szemben. Az tvonal szmtsa kltsgtrtses szolgltats. Lsd az OnStar mellkletet 3. A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a navigcis funkcit. A navigcis rendszer hasznlata eltt minden egyes SIM krtyt regisztrlni kell, lsd 74. oldal Az OnStar szolgltats aktivlsa. Az rakkal s a hasznlat elfeltteleivel kapcsolatban lsd az OnStar mellkletet 3.

Az inaktv Navi men jelenik meg. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Navigci elindtsa: Elindtja az adott ticlra val naviglst (ahogy a kijelz jobb szln lthat). ticl megadsa, lsd 103. oldal ticl megadsa ticl memria, lsdticl megadsa 107. oldal Trolt ticl kivlasztsa

102

ticl megadsa manulis zemmdban

Vros

n most a Navigls inaktv/ Navigls menben van. Vlassza a Destin. input (ticl bevitele) menpontot. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. A kvetkez cmadatok bevitelre van lehetsg: Vros, lsd a jobboldali oszlopot Orszgkd (pldul Nmetorszghoz D), lsd a jobboldali oszlopot. Irnytszm, lsd 104. oldal Utca, lsd 104. oldal Hzszm, lsd 104. oldal

Vlassza a Town (vros) menpontot. Megjelenik a Vros men. rja be az ticlt, lsd 56. oldal Egy nv bersa. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. A kijelzn megjelenik a helysg. Vlassza ki az orszgkdot (pldul Nmetorszghoz D). Megjelenik az orszgok listja. Vlassza ki a kvnt orszgot. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. Megjelenik a kivlasztott orszg kdja.

ticl megadsa
Az ticl bevitelre ngyfle mdszer ll rendelkezsre. ticl megadsa manulis zemmdban, lsd a kvetkez oszlopot Specilis ticl kivlasztsa, lsd 104. oldal Trolt ticl kivlasztsa, lsd 107. oldal Vlasszon ebbl: Legutbbi ticl, lsd 107. oldal kiszmttathatja az tvonalat (lsd 106. oldal) trolhatja az ticlt (lsd 108. oldal)

Orszgkd

A navigcihoz elegend egy helysget s irnytszmot megadni (az orszgkddal egytt).

tvonal szmts, lsd 106. oldal tvonal szmtsa. Trols, lsd 108. oldal Egy bert ticl trolsa.

Az ticl bevitele utn: -

103

Postai irnytszm (ZIP)

Hzszm (No.)

Vlassza a ZIP (Postai irnytszm) menpontot. rja be a kvnt irnytszmot a szmbillentykkel b vagy vlassza ki a megfelel szmjegyeket a kijelz als sorbl. Vlassza az OK menpontot. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. Megjelenik a bert postai irnytszm. Vlassza a Street (utca) menpontot. Megjelenik az Utca men. rja be az utca nevt, lsd 56. oldal Egy nv bersa. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. A kijelzn megjelenik a bert utcanv.

Vlassza a No. (hzszm) menpontot. rja be a kvnt hzszmot a szmbillentykkel b vagy vlassza ki a megfelel szmjegyeket a kijelz als sorbl. Vlassza az OK menpontot. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. A kijelzn megjelenik a bert hzszm. A specilis helyek kivlasztsra a kvetkez opcik llnak rendelkezsre: Jelenlegi pozci, lsd 105. oldal Az ticlnl, lsd 105. oldal ticl memria, lsd 105. oldal tvonal szmts, lsd 106. oldal tvonal szmtsa. Trols, lsd 108. oldal Egy bert ticl trolsa.

Utca

Specilis ticl kivlasztsa


Az ticl kivlaszthat szllodk, tbbszintes parkolhzak, garzsok, stb. alaprtelmezs szerinti cmlistjbl is.

n most az ticl beviteli menben van. Vlassza a POIs (rdekes helyek) menpontot. A navigci aktv llapotban egy ticl kivlasztshoz elszr le kell lltani az aktv navigcit.

Megjelenik a POIs (rdekes helyek) men.

104

Jelenlegi Pozci

A clban

Vlassza ki a kvnt kategrit. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Felsorolja a kivlasztott kategriban (pldul vastllomsok) rendelkezsre ll ticlok listjt. Vlassza ki a kvnt ticlt. A kijelzn megjelenik az ticl beviteli men a bert specilis ticllal. n most a POIs (rdekes helyek) menben van. Vlassza a Destin. mem (ticl memria) menpontot. Kilistzza az sszes trolt ticlt. Lsd: 107. oldal Trolt ticl kivlasztsa. Vlassza ki a kvnt adatsort. 6

n most a POIs (rdekes helyek) menben van. Vlassza a Cur.position (jelenlegi pozci) menpontot. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Felsorolja a specilis ticlok kategriit, pldul benzinkutak. Az OnStar szolgltattl fgg, hogy milyen specilis ticl kategrikat sorol fel.

n most a POIs (rdekes helyek) menben van. Vlassza az At destination (a clban) menpontot. A kijelzn megjelenik a clban men. rja be a hely nevt, lsd 56. oldal Egy nv bersa. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Az adott orszg valamennyi vrosa megjelenik a listn. Vlassza ki a kvnt vrost. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Felsorolja a specilis ticlok kategriit, pldul Utazs. Az OnStar szolgltattl fgg, hogy milyen specilis ticl kategrikat sorol fel.

ticl Memria

Vlassza ki a kvnt kategrit. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Felsorolja a kivlasztott kategriban (pldul garzsok) rendelkezsre ll ticlok listjt. Vlassza ki a kvnt ticlt. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. Megjelenik a specilis ticl.

105

Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Felsorolja a specilis ticlok kategriit, pldul Gpkocsi. Az OnStar szolgltattl fgg, hogy milyen specilis ticl kategrikat sorol fel.

tvonal szmtsa
A bevitt ticlhoz (cmhez) vezet tvonal szmtsnak lekrshez jrjon el a kvetkezk szerint: Az tvonal szmtsa kltsgtrtses mvelet, lsd az OnStar mellkletet 3. A mentl fggen a szksges lpsek eltrhetnek az albbiakban megadottaktl. Az albbi lpsek arra az esetre vonatkoznak, ha mr bert egy ticlt (lsd 103. oldal ticl megadsa) s mg az ticl bevitele menben van. A navigci aktv llapotban egy j tvonal szmtshoz elszr le kell lltani az aktv navigcit.

Vlassza ki a kvnt kategrit. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Az ticlban nhny helyet, pldul garzsokat felsorol. Vlassza ki a kvnt helyet. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. Megjelenik a specilis ticl.

Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. Ha a bemen adatok nem egyrtelmek, megjelenik egy vlasztsi lista, ahonnan megadhatja az ticlt hatrozottabb kivlasztst. Vlasszon egy adatsort a listbl.

Vlassza a Request (krs) menpontot.

A navigcis szerver elvgzi az adatok sszehasonltst, ezt kveten megjelenik az ticl bevitele men. Vlassza a Continue (folytats) menpontot.

106

Trolt ticl kivlasztsa


Az ticl memria felhasznlhat arra, hogy kivlasszon nemrg felkeresett ticlokat, az otthoni cmet vagy ms ticlokat.
G A biztonsg rdekben a navigcis

rendszert elinduls eltt aktivlja.

n most a Navigls inaktv menben van. Vlassza az Dest. memory (ticl memria) menpontot. Megjelenik a Bevitel men. Legutbbi ticl A legutbb krt ticlokat automatikusan itt trolja a rendszer.


Megjelenik az tvonal kategria men. Aktivlja/kapcsolja ki a kvnt opcit, lsd 114. oldal Beavatkozs az tvonaltervbe. Vlassza a Start Navi (a navigci elindtsa) menpontot. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. A navigci aktv, lsd 110. oldal Irnyts tkzben.

Az ticl memria a kvetkez bejegyzseket tartalmazza: Legutbbi ticl, lsd a kvetkez oszlopot. Otthon, lsd 108. oldal Egyb ticlok, lsd 108. oldal Az ticlokat szerkesztheti (lsd 108. oldal Egy ticl szerkesztse), trlheti ket (lsd 108. oldal Egy ticl trlse) vagy felhasznlhatja az tvonal szmtshoz (lsd 106. oldal tvonal szmtsa). ticlok trolsa, lsd 108. oldal Egy ticl trlse.

n most a Bejegyzsek menben van. Vlassza a Last destinat. (legutbbi ticl) menpontot. A kijelzn megjelenik a legutbb krt ticlok listja. Vlassza ki a kvnt ticlt. Megjelenik a Legutbbi ticl men.

107

Otthoni cm Ez a memriahely az n otthoni cme szmra van fenntartva. Az n otthoni cmnek ticlknt val trolsa, lsd 109. oldal.

Egy ticl szerkesztse

Egy ticl trlse


n ticlokat trolhat. Egy ticl trolsa, lsd Egy bert ticl trolsa. A jelenlegi pozci ticlknt val trolsa, lsd 109. oldal. Az n otthoni cmnek ticlknt val trolsa, lsd 109. oldal. n mr bert egy ticlt (lsd 103. oldal ticl megadsa) s mg az ticl beviteli menben van. Vlassza a Save (Ments) menpontot. Megjelenik a ments men. rjon be egy nevet az ticlhoz, lsd 56. oldal Egy nv bersa. A vlasztst az OK segtsgvel erstse meg. A kijelzn megjelenik a bejegyzsek listja az sszes trolt ticllal.

Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. rja be az ticlt, lsd 103. oldal ticl megadsa manulis zemmdban vagy 104. oldal Specilis ticl kivlasztsa. Trolja az ticlt (lsd Egy ticl trlse) vagy szmoltassa ki az tvonalat (lsd 106. oldal tvonal szmtsa). Vlassza a Delete (trls) menpontot. Ha brmilyen bejegyzst trl, a bejegyzs valamennyi memriakategriban (cmjegyzk, legutbbi ticlok, otthoni cm, tvonal memria) trldik.

n most a Bejegyzsek menben van. Vlassza a Home (otthoni cm) menpontot. Megjelenik a Home (otthoni cm) men.

Egy bert ticl trolsa

Egyb ticlok Legfeljebb tz, brmilyen fajtj ticl trolhat. Ezek menpontknt jelennek meg.

Egy ticl trlse

n most a Bejegyzsek menben van. Vlassza ki a kvnt ticlt. Megjelenik a Bejegyzs men.

A vlasztst a Delete segtsgvel erstse meg. Megjelenik a Bejegyzsek/Legutbbi ticl men.

108

A jelenlegi helyzet ticlknt val trolsa (mentse) A jelenlegi helyzett koordintk formjban megnzheti s ticlknt trolhatja.

A jelenlegi pozci ticlknt val mentshez vlassza a Save (trols, ments) menpontot. Megjelenik a ments men. rjon be egy nevet az ticlhoz, lsd 56. oldal Egy nv bersa. A vlasztst az OK segtsgvel erstse meg. A kijelzn megjelenik a bejegyzsek listja az sszes trolt ticllal.

Az otthoni cm ticlknt val trolsa (mentse) Ez a memriahely az n otthoni cme szmra van fenntartva.

Nyomja meg az INFO 9 (informci) gombot. A kijelzn megjelenik az Info (Inf) men. Vlassza a NAVI (navigci) menpontot. Megjelenik a navigcis men. Vlassza a Position (pozci) menpontot. Megjelenik a pozci men. A kijelzn megjelennek a jelenlegi koordintk.

n most a Navigls inaktv menben van. Vlassza a Destin. mem (ticl memria) menpontot. Megjelenik a Bejegyzsek men. Vlassza a Home (otthoni cm) menpontot. Megjelenik a Home (otthoni cm) men. Vlassza az Edit (szerkeszts) menpontot. rja be az ticlt, lsd 103. oldal ticl megadsa manulis zemmdban vagy 104. oldal Specilis ticl kivlasztsa. Trolja az ticlt (lsd 108. oldal Egy ticl trlse)

109

Ha a kzlemnyt aktivlta (lsd 115. oldal Hangzenet), hangjelzst ad a rendszer, amikor be kell fordulni. A kvetkez mveletek csak a Navigci menbl hajthatk vgre. A tbbfunkcis gomb forgatsa vagy megnyomsa 7 fontos funkcikat hordoz ment jelent meg:

Irnyts tkzben
Az tvonal irnyts kzben mind a navigcis menben, mind pedig a fmen telefon oldaln a kvetkez informci jelenik meg: Az ticlig htralv tvolsg Annak az utcnak a neve, amelyikbe be kell fordulni tirny nyilak

Telefon, lsd 111. oldal A telefon men megnyitsa Navigls lelltsa, lsd 111. oldal Navigci megszaktsa ticl megadsa, lsd 111. oldal Egy j ticl bevitele ticl memria, lsd 112. oldal Trolt ticl kivlasztsa Terelt, lsd 112. oldal Kzlemny, lsd 112. oldal A legutbbi kzlemny megismtlse prioritsa van. Krjk, vegye figyelembe, hogy az tvonalak helyi jelzseinek mindig elsbbsge van a navigcis rendszer kzlemnyeivel szemben.

G A kzlekedsbiztonsgnak abszolt

110

Az INFO 9 gomb tovbbi informcit/ opcikat ad: A jelenlegi pozci megtekintse s mentse, lsd 109. oldal A jelenlegi helyzet ticlknt val trolsa (mentse) Az ticlra vonatkoz informci megtekintse, lsd 113. oldal Az ticllal kapcsolatos informci megtekintse Ha elhagyta a javasolt tvonalat, az ticl ismt lekrhet, lsd 113. oldal Ha elhagyja az tvonalat.

A naviglsbl a telefon menbe val visszatrshez jrjon el a kvetkezk szerint:

Egy j ticl bevitele


Az tvonal szmts vagy trols cljra egy j ticl bevitelhez jrjon el a kvetkezk szerint:
G A biztonsg rdekben a navigcis

Vlassza az OnStar Service (OnStar szolgltats) menpontot. Megjelenik az OnStar men. Vlassza a Navigation (navigci) menpontot. A kijelzn megjelenik a navigls.

rendszert elinduls eltt aktivlja.

n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men. Vlassza a Destin. input (ticl bevitele) menpontot. A kijelzn megjelenik a Destin. input (ticl megadsa) men. Manulisan bevihet egy ticlt, lsd 103. oldal ticl megadsa manulis zemmdban. Kivlaszthat egy specilis ticlt, lsd 104. oldal Specilis ticl kivlasztsa.

Navigci megszaktsa
Ha aktv navigls kzben j tvonalat akar szmoltatni vagy specilis ticlt akar kivlasztani, elbb le kell lltani a naviglst, lsd 104. oldal Specilis ticl kivlasztsa s 106. oldal tvonal szmtsa.

A telefon men megnyitsa

n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men. Vlassza a Phone (telefon) menpontot. Megjelenik a telefon men. Navigls kzben nincs mindig lehetsg a telefon menben rendelkezsre ll funkcik vgrehajtsra.

n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men. Vlassza a Stop Navi (a navigci lelltsa) menpontot. Megjelenik a fmen. A navigls megszakad.

A kvetkez opcik llnak rendelkezsre: -

A navigls nem szakad meg.

111

Trolt ticl kivlasztsa


Az ticl memria felhasznlhat arra, hogy kivlasszon nemrg felkeresett ticlokat, az otthoni cmet vagy ms ticlokat.
G A biztonsg rdekben a navigcis

Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot a kilomter kijelzs belltsra. Igazolja vissza a kilomter kijelzst a tbbfunkcis 7 gomb megnyomsval. Vlassza a Request (krs) menpontot. Megjelenik az tvonal kategria men. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. A navigls aktv marad, lsd 110. oldal Irnyts tkzben. n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men. Vlassza az Announc. (kzlemny) menpontot. A rendszer megismtli a legutbbi kzlemnyt.

rendszert elinduls eltt aktivlja.

n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men. Vlassza az Dest. memory (ticl memria) menpontot.

Terelt
A kvetkez tszakaszra elvgeztetheti a szmtst egy alternatv tvonalra is.

n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men. Vlassza a Detour (Terelt) menpontot. A kijelzn megjelenik a Detour (Kerlt) men.

A legutbbi kzlemny megismtlse

Az ticl memria a kvetkez bejegyzseket tartalmazza: Legutbbi ticl, lsd 107. oldal Otthon, lsd 108. oldal Ha vannak, egyb n ltal trolt ticlok, lsd 108. oldal Egyb ticlok Az ticlokat szerkesztheti (lsd 108. oldal Egy ticl szerkesztse), trlheti ket (lsd 108. oldal Egy ticl trlse) vagy felhasznlhatja az tvonal szmtshoz (lsd 106. oldal tvonal szmtsa). ticlok trolsa, lsd 108. oldal Egy ticl trlse.

112

Az ticllal kapcsolatos informci megtekintse


Az tvonal irnmyts aktv llapotban megnzheti a kvetkez informcit: Cmadatok Koordintk Az ticlig meglv tvolsg Az ticl elrsig htralv id Vrhat megrkezsi idpont Nyomja meg az INFO 9 (informci) gombot. A kijelzn megjelenik az Info (Inf) men. Vlassza a NAVI (navigci) menpontot. Megjelenik a navigcis men. Vlassza a Destinat. (ticl) menpontot. A kijelzn megjelenik az ticl informci.

Ha elhagyja az tvonalat
Ha elhagyja az tvonalat, Route lost! (elvesztette az utat!) zenet jelenik meg a kijelzn s a nyl a szmtott tvonal fel mutat. Az tvonal jraszmoltatshoz jrjon el a kvetkezk szerint: Az tvonal krs utn 24 rn bell egy tvonal jraszmolsnak krse ingyenes, kivve a kapcsold kommunikcis kltsgeket. n most a Navigls menben van. Forgassa el vagy nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot. A kijelz baloldaln megjelenik egy men.

Vlassza a New request (j krs) menpontot. Megjelenik a navigcis men. Hvsfeldolgozs... jelenik meg a kijelzn. A navigls aktv marad, lsd 110. oldal Irnyts tkzben.

113

Navigcis belltsok
A navigcis rendszerben pldul az tvonal tpusra vagy a kzlemnyekre vonatkozan belltsokat vgezhet. A navigcis belltsokhoz val hozzfrst az albbiakban adjuk meg:

Vlassza a Navigation (navigci) menpontot. Megjelenik az OnStar Navi men. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: tkategria, lsd Beavatkozs az tvonaltervbe Kzlemny, lsd 115. oldal Hangzenet Valamennyi lista trlse, lsd 116. oldal A trolt ticlok trlse

n a telefon menben van (PHONE 0). Nyomja le a SETTINGS f (BELLTSOK) gombot. Megjelenik a telefonbellts men. Vlassza az OnStar menpontot. Megjelenik az OnStar men.

Beavatkozs az tvonaltervbe
A Route class (tkategria) menben n beavatkozhat az tvonaltervbe.

n most az OnStar Navi menben van. Vlassza a Route class (tvonal kategria) menpontot. Megjelenik az tvonal kategria men.

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Fastest (leggyorsabb): Az tvonal az utazsi idre optimlt. Shortest (legrvidebb): Az tvonal a tvolsgra optimlt.

114

Dynamic guidance (dinamikus clba vezets): A rendszer krlbell 20 perces idkznknt jra kri az tvonalat, hogy figyelembe vegye a kzlekedsi viszonyok esetleges vltozsait. Az tvonal krs utn 24 rn bell egy tvonal jraszmolsnak krse ingyenes, kivve a kapcsold kommunikcis kltsgeket. No motorway (nincs autplya): Az tvonal elkerli az autplykat. Toll free (djmentes): Elkerli a djfizetses tszakaszokat. No City Centers (nincsenek vroskzpontok): Lehetsg szerint kerli a vrosokon tvezet utakat. No ferries (nincsenek kompok): Ha lehet, elkerli az auts kompokat. No tunnels (nincsenek alagutak): Az tvonal elkerli az alagutakat.

A hangzenet ki/be kapcsolsa

Aktivlja/kapcsolja ki a On jellngyzetet.
bekapcsolva. A hangzenet be van kapcsolva.

kikapcsolva. A hangzenet ki van kapcsolva.

Hangzenet utcanevekkel

Hangzenet
A Kzlemnyek menben mdosthatja a vezetsi utastsokkal kapcsolatos akusztikus kzlemnyeket.

Az akusztikus kzlemnyek utcanevekkel vagy utcanevek nlkl is bellthatk.

n most az OnStar Navi menben van. Vlassza az Announcement (kzlemny) menpontot. Megjelenik a Kzlemny men.

Aktivlja a With street announcement (utcanevekkel) opcis mezt, ha azt szeretn, hogy a rendszer bemondja az utcaneveket. Aktivlja a Without street announcement (utcanevek nlkl) opcis mezt, ha azt szeretn, hogy a rendszer ne mondja be az utcaneveket.

Beavatkozhat az tvonaltervbe a kvetkezk szerint:

Vlassza ki a kvnt menpontot.


/

bekapcsolva. kikapcsolva.

115

Zene Ki/Bekapcsols A hangzenet alatt a zen hallgatshoz vagy elnmtshoz jrjon el a kvetkezk szerint:

Vlassza a Volume setting (hanger bellts) menpontot. Megjelenik a Voice output (hangzenet) men. Jellje be vagy trlje ki az Announc. without music (Kzlemny zene nlkl) jellngyzetet.
bekapcsolva. A zene elhallgat.


Hangzenet hanger

A trolt ticlok trlse


A trolt ticlok trlhetk a memriahelyekrl.

Vlassza a Volume setting (hanger bellts) menpontot. Megjelenik a Voice output (hangzenet) men. Vlassza az Announc. (kzlemny) menpontot. Kijelli az Announc (kzlemny) csszka. Forgassa a tbbfunkcis 7 gombot mindaddig, mg a kvnt belltst elri. Nyomja meg a tbbfunkcis 7 gombot.

kikapcsolva. A zene nem hallgat el.

n most az OnStar Navi menben van. Vlassza a Delete all lists (valamennyi lista trlse) menpontot. Megjelenik a Lista men. Aktivlja azt a memriahelyet, amit trlni kell.
bekapcsolva.

kikapcsolva. Vlassza a Delete (trls) menpontot. Az aktivlt memriahelyeket trlte.

116

Vezeti napl 3
Szmos jogi elrs azt kvnja, hogy a gpkocsivezet naplt vezessen. Klnsen a cgautk magncl hasznlatnak egysszeg adzsval kapcsolatban sok pnzt meg lehet takartani a vezeti naplval. Az Infotainment rendszer segtsgvel elektronikus naplt lehet vezetni az OnStar szerveren, ahol egyb adatok mellett az ttal kapcsolatban a kvetkez informcit lehet rgzteni: A gpkocsi vezetjnek neve s az utazs clja Az induls s rkezs idpontja Indulsi s cllloms cme a koordintkkal egytt Az induls s megrkezs kilomter rtke zemanyag fogyaszts A magncl s zleti t egymstl val megklnbztetse

Ha egy utat rgztett, az informci az OnStar szerveren archivlhat s az Interneten keresztl hozzfrhet. A vezeti napl olyan kialakts, hogy egyes funkcik csak bizonyos SIM krtykkal hajthatk vgre (lsd117. oldal Gazda funkcik), msok viszont minden SIM krtyval vagy akr SIM krtya nlkl is (lsd 117. oldal A napl vezetse). gy pldul egyes funkcik csak a vezeti napl tulajdonosa szmra hozzfrhetk, mg a vezeti napl ms felhasznli csak adatokat vihetnek be a naplba. A napl vezetse trtskteles, ezzel kapcsolatban lsd az OnStar mellkletet 3. A vezeti naplt kln kell megrendelni. Lsd az OnStar mellkletet 3. Az rakkal s a hasznlat elfeltteleivel kapcsolatban lsd az OnStar mellkletet 3. A CD 50 PHONE kszlk nem tartalmazza a vezeti napl funkcit.

Gazda funkcik
Egyes funkcik csak a vezeti naplhoz regisztrlt SIM krtyval hajthatk vgre, lsd: 95. oldal A szolgltati profil megjelentse s 74. oldal Az OnStar szolgltats aktivlsa. Ez kizrlagos joggal a kvetkez funkcikra vonatkozik: A vezeti napl aktivlsa, lsd 118. oldal A vezeti napl kikapcsolsa, lsd 121. oldal Az utazsi informci archivlsa, lsd 122. oldal

A napl vezetse
Ha a vezeti naplt aktivltk, a napl mg a vezeti naplhoz nem regisztrlt SIM krtyval vagy SIM krtya nlkl is vezethet. Ez a kvetkez funkcikra vonatkozik: Egy j utazs bevitele, lsd 119. oldal Egy utazs folytatsa, lsd 119. oldal Az utazssal kapcsolatos informci ttekintse s szerkesztse, lsd 121. oldal Egy utazs befejezse, lsd 121. oldal

117

Napl men
A Napl men elrshez jrjon el a kvetkezkppen:

Aktivls vagy kikapcsols: n aktivlhatja az Infotainment rendszer vezeti napl funkcijt. Ez nem befolysolja azt, hogy a szolgltatsra elfizet-e az OnStar-nl. Ha pldul szabadsgra megy, egyszeren kikapcsolhatja a vezeti napl funkcit. Ebben az esetben az OnStar-nl nyilvntartott napl a gpkocsi hasznlatt magncl hasznlatknt kezeli. Lsd ezen az oldalon A vezeti napl aktivlsa s 121. oldal A vezeti napl kikapcsolsa. Utazsi informci (csak aktivlt vezeti naplval), lsd 121. oldal Az utazssal kapcsolatos informci ttekintse s szerkesztse. Archivls, lsd 122. oldal Az utazsi informci archivlsa.

A vezeti napl kikapcsolt llapotban van. n most a Napl menben van. Vlassza az Activate (Aktivls) menpontot. A vlasztst az OK segtsgvel erstse meg. Megjelenik az j utazs men, lsd 119. oldal j utazs men.

n most az OnStar menben van. Vlassza a Logbook (napl) menpontot. Megjelenik a Napl men. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: -

A vezeti napl aktivlsa


G Biztonsgi okokbl s a pontossg

rdekben az utat mg elinduls eltt vigye be. A vezeti napl csak a vezeti naplhoz regisztrlt SIM krtyval aktivlhat, lsd: 95. oldal A szolgltati profil megjelentse s 74. oldal Az OnStar szolgltats aktivlsa. A vezeti naplt a hasznlat eltt aktivlni kell.

118

Egy j utazs bevitele


G Biztonsgi okokbl s a pontossg

rdekben az utat mg elinduls eltt vigye be.

Vlassza a New tour (j utazs) menpontot. Megjelenik az j utazs men, lsd 119. oldal j utazs men. Vlassza a Continue (folytats) menpontot. Bezrul az Inquiry (krdezs) men.

Egy utazs folytatsa

Elinduls
Ha aktv vezeti napl esetn bekapcsolja a gyjtst, megjelenik egy zenet, amely megkrdezi, hogy j utazst akar bevinni vagy folytatni akar egy utazst, lsd 119. oldal Egy j utazs bevitele s 119. oldal Egy utazs folytatsa. Ha az zenetet figyelmen kvl hagyja, nhny msodperc mlva eltnik a kijelzrl s a meglv belltsokkal a rendszer ltrehoz egy j utazst. (Lsd: 119. oldal j utazs men.) Ha az Infotainment rendszer kikapcsolt llapotban van, a rendszer az j utazst a meglv belltsokkal automatikusan ltrehozza. (Lsd: 119. oldal j utazs men.)

j utazs men

A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Az utazs clja, lsd 120. oldal A vezet neve, lsd 120. oldal Fogyaszts, lsd 121. oldal Magncl, lsd 121. oldal Az utazssal kapcsolatos informcit OK segtsgvel erstse meg. Megjelenik a fmen. Ltrejn az j utazs.

119

Az utazs clja A gpkocsivezet berhatja az utazs cljt. Ha a vezeti naplt adzsi clbl vezeti, akkor minden zleti utazs cljt mindig pontosan meg kell adni. A kezels egyszerstse rdekben a kszlk trolja a legutols t berst, ezekbl lehet vlasztani.

Megjelenik az j utazs men. A kijelzn az j utazs clja olvashat.

Vlassza a Driver's name (gpkocsivezet neve) menpontot. A kijelzn a Driver's name (gpkocsivezet neve) menpont jelenik meg. n most berhat egy j nevet vagy vlaszthat a meglv nevek kzl: Vlassza a New name (j nv) menpontot. A kijelzn a Driver's name (gpkocsivezet neve) menpont jelenik meg. rja be a gpkocsivezet nevt, lsd 56. oldal Egy nv bersa. Megjelenik az j utazs men. A kijelzn a Driver's name (gpkocsivezet neve) jelenik meg. Vlasszon a meglv, korbban bert nevek kzl. Megjelenik az j utazs men. A kijelzn a kivlasztott gpkocsivezet neve jelenik meg.

Meglv utazsi cl:

Vlasszon a korbbi, meglv utazsi clok kzl. Megjelenik az j utazs men. Megjelenik a kivlasztott utazsai cl.

n most a New tour (j utazs) menben van. Vlassza a Trip purpose (Az utazs clja) menpontot. Megjelenik a Trip purpose (utazs clja) men. n berhat egy j utazsi clt, vagy vlaszthat a rgiek kzl: Vlassza a New trip purpose (az j utazs clja) menpontot. Megjelenik a Trip purpose (utazs clja) men. rja be az utazs cljt, lsd 56. oldal Egy nv bersa.

j nv:

A gpkocsivezet neve rja be a nevt. A manulis berson kvl vlaszthat az t legutbbi bers kzl. Az adott gpkocsiban az OnStar szolgltatshoz regisztrlt SIM krtya esetn a rendszer a felhasznl nevt rja be gpkocsivezetnek. Ha nincs SIM krtya, vagy a SIM krtya ismeretlen a rendszer szmra, a rendszer az utols utazs gpkocsivezetjnek nevt viszi be. A rendszerben legfeljebb t nv trolhat.

Az j utazs clja:

Meglv nv:

n most a New tour (j utazs) menben van.

120

Fogyaszts A kijelzett zemanyag-fogyaszts nem vltoztathat meg. Magncl Az utazsok magn- vagy zleti cl utazsknt adhatk meg.

Az utazssal kapcsolatos informci ttekintse s szerkesztse


Ha a vezeti napl aktv, az adott utazssal kapcsolatos informci megnzhet s szerkeszthet.
G A biztonsg rdekben az utazssal

Egy utazs befejezse


A gyjts kikapcsolsval a jelenlegi utazs ideiglenesen befejezdik. A befejezs idpontja j utazs bevitelvel rgztsre kerl, de az adott utazs folytatsa esetn trldik, lsd 119. oldal Elinduls.

Vlassza a Private (Magncl) menpontot. A jellngyzet aktv/kikapcsolt.


bekapcsolva. Az utazs

kapcsolatos informcit csak a gpkocsi ll helyzetben szerkessze.

A vezeti napl kikapcsolsa


A gpkocsiban a vezeti napl funkci ideiglenesen kikapcsolhat, pldul szabadsg idejn. A kikapcsols nem befolysolja a szolgltats megrendelst az OnStar szolgltatnl. Termszetesen mikzben tovbbra is be van jelentkezve a vezeti napl szolgltatsra - brmikor jra aktivlhatja a vezeti naplt s archivlhat j utazsokat.
G A biztonsg s pontossg rdekben a

n most a Napl menben van. Vlassza a Trip info (utazsi informci) menpontot. Megjelenik a Trip info (utazsi informci) men. A kvetkez menpontok llnak rendelkezsre: Az utazs clja, lsd 120. oldal A vezet neve, lsd 120. oldal Fogyaszts, lsd a baloldali oszlopot Magncl, lsd a baloldali oszlopot Az utazssal kapcsolatos informcit OK segtsgvel erstse meg. Megjelenik a Napl men.

magncl. kikapcsolva. Az utazs zleti cl.

vezeti naplt csak az utazs befejezse utn kapcsolja ki. A vezeti napl csak a vezeti naplhoz regisztrlt SIM krtyval aktivlhat, lsd: 95. oldal A szolgltati profil megjelentse s 74. oldal Az OnStar szolgltats aktivlsa.

A vezeti napl aktivlt llapotban van. n most a Napl menben van. 6

121

Az utazsi informci archivlsa


A bels vezeti napl memriban krlbell 20 utazs archivlhat. Ha a memria krlbell 80%-ban megtelt, a rendszer arra kri nt, hogy archivlja utazsait, lsd 123. oldal Archivls automatikus zenet utn. Ugyanakkor termszetesen ezt megelzen is archivlhatja utazsait (lsd Archivls a Napl menvel).

Archivls a Napl menvel

n most a Napl menben van. Vlassza az Archiving (archivls) menpontot. Valamennyi trolt utazst tovbbt az OnStar szerverbe. Az tvitel befejezse utn a kijelzn megjelenik egy a sikeres archivlst visszaigazol zenet. Az archivlt adatok trldnek a vezeti napl memribl.

Vlassza a Deactivate (kikapcsols) menpontot. A vlasztst az OK segtsgvel erstse meg. Megjelenik a Napl men. A vezeti napl kikapcsolt llapotban van.

Az utazsok csak a vezeti napl szolgltatsra val regisztrlshoz hasznlt SIM krtyval s az ugyanahhoz a mobilhlzathoz tartoz SIM krtykkal archivlhatk. Az ppen folyamatban lv utazs nem archivlhat. Az archivls kommunikcis kltsgeit a GSM adattvitelre terhelik, lsd az OnStar mellkletet 3.

122

Archivls automatikus zenet utn A vezeti memria foglaltsgtl (80%, 95% vagy 100%) egy zenet jelenik meg: Ha a vezeti napl memria 80%-ban megtelt, az zenet azt jelzi, hogy a memria hamarosan megtelik. A rendszer megkrdezi, hogy archivlni akarja-e a trolt utazsokat:

Ha a vezeti memria 95%-ban megtelt, a rendszer arra kri nt, hogy azonnal archivlja a trolt utazsokat, klnben a memria rvidesen nem lesz elegend az ppen folyamatban lv adatrgztshez.

Ha a vezeti memria 100%-ban megtelt, a rendszer azt jelzi, hogy a vezeti napl lezrt. Az ppen fut utazs naplzsa befejezdik s az adatokat a rendszer trolja. A trolt utazsok archivlshoz s j utazs rgztshez elszr aktivlni kell a vezeti naplt (lsd 118. oldal A vezeti napl aktivlsa s 122. oldal Archivls a Napl menvel).

Vlassza az OK menpontot. Valamennyi trolt utazst tovbbt az OnStar szerverbe. Az tvitel befejezse utn a kijelzn megjelenik egy a sikeres archivlst visszaigazol zenet. Az archivlt adatok trldnek a vezeti napl memribl. Ha nem akarja archivlni a trolt utazsokat, vlassza a Cancel (megszakts) menpontot.

Vlassza az OK menpontot. Valamennyi trolt utazst tovbbt az OnStar szerverbe. Az tvitel befejezse utn a kijelzn megjelenik egy a sikeres archivlst visszaigazol zenet. Az archivlt adatok trldnek a vezeti napl memribl. Ha nem akarja archivlni a trolt utazsokat, vlassza a Cancel (megszakts) menpontot.

Az utazssal kapcsolatos archivlt informci ttekintse s szerkesztse


Az archivlt utazsi informci az OnStar internetes portljn (www.onstar.de) keresztl megnzhet, szerkeszthet s letlthet. Az adhivatalhoz val bemutats cljra egyebek kztt a vezeti napl PDF formtum, nyomtathat vltozata is rendelkezsre ll. A kilistzott utazsi informcival kapcsolatos tovbbi tjkoztatsrt lsd a 117. oldalt.

123

Hibaelhrts
Ha az Infotainment rendszer nem a vrakozsoknak megfelelen mkdik, olvassa el figyelmesen a kezelsi utastst, mieltt a vevszolglathoz fordulna, s vgezze el az albbi ellenrz listn tallhat ellenrzseket. Ha nem tall megoldst problmjra, forduljon valamelyik Opel/Vauxhall szervizhez.

Hibazenet / tnet
ltalnos A kijelz stt

Lehetsges ok / megolds

A gpkocsi akkumultora gyenge (ha ll motorral prblja hasznlni). Lsd a gpkocsi kezelsi utastst. A kijelz nehezen olvashat. A kijelz kontrasztbelltsa nem megfelel (lsd a gpkocsi kezelsi utastst). Az Infotainment rendszert nem Az Infotainment rendszer vagy a gpkocsi ms biztostka hibs. lehet bekapcsolni sem a P 1 gombbal, sem az indtkulccsal. A kijelzn tves az idkijelzs. Lsd a gpkocsi kezelsi utastst. Audirendszer Az audirendszer lejtszsi A kszlk tlmelegedett; a bels vdelem a kszlk megvsa rdekben hangereje cskken s nem leszablyozza a hangert. Javaslat: Kapcsolja ki a kszlket. llthat be. Az llomsgomb 9 nincs Az lloms tmenetileg kiegszt informcikat sugroz. Trolja el ismt, amikor az lloms neve megjelenik a kijelzn. trolva az llomsnvvel Gyenge vtel a trols sorn (a frekvencia jelenik meg). egytt. Az lloms nem sugroz RDS informcikat (a kijelzn a frekvencia lthat). A trolt lloms nem Az lloms pillanatnyilag nem foghat. vlaszthat ki a b llomsgombbal. A kijelzn az Invalid CD! A CD szennyezett, karcos vagy hibsan helyezte be. (hibs CD) zenet jelenik meg. Nem kompatibilis CD-formtum (DVD, stb.). A CD lejtsz nem mkdik. Nincs CD a CD lejtszban. A CD lejtszba hibsan helyeztk be a CD-t. A CD karcos vagy szennyezett. Nem kompatibilis CD-formtum (DVD, stb.).

124

Hibazenet / tnet
Telefon Nem lehet hvst indtani.

Lehetsges ok / megolds
Ellenrizze a telefon kijelzjn a trerssget. Ha a jel tlsgosan gyenge, menjen olyan helyre, ahol jobb a vtel.

A honos hlzat hatsugarn kvl van?


Ellenrizze a hlzatvlasztst. Kzi zemmdban vlasszon msik hlzatot, lsd 86. oldal A hlzatvlasztsi opcik kivlasztsa.

Nem lehet hvst fogadni. Nem lehet nemzetkzi hvst indtani.

A PIN kdot nem lehet berni.

A PUK kdot nem lehet berni. A telefon nem aktivlhat.

A SIM krtya be van-e helyezve? Ellenrizze a hlzatfgg belltsokat. Ellenrizze a telefon kijelzjn a trerssget. Ellenrizze a hvstirnytst, lsd 76. oldal Hvstirnyts. Ellenrizze a hvskorltozs belltsait. Egyes szolgltatk nem engedlyezik a nemzetkzi hvsokat. rdekldjn a szolgltatjnl. Hromszor egyms utn tves PIN (PIN2) kdot rtak be. A SIM krtya le van tiltva. A SIM krtya letiltsnak feloldshoz rja be a SIM krtyhoz adott PUK (PUK2) kdot ezutn rjon be s erstsen meg egy j PIN (PIN2) kdot. Egyms utn tzszer tves PUK (PUK2) kdot rtak be. A SIM krtya tbb nem hasznlhat. Vegye fel a kapcsolatot a szolgltatval. Ellenriztesse a telefont a vevszolglattal.

125

ltalnos informcik
FM vtel
A kiemelked mszaki sznvonal ellenre az autrdi FM vtele s az otthoni rdikszlkek vtele eltr lehet, bizonyos mrtk zavar hats pedig RDS llomsok esetn is elfordulhat. Az ilyen interferencik okairl a gpkocsi kezelsi utastsa nyjt informcikat.

Sebessgfgg mlyhang-kiemels
A krnyezeti s kerkzajok ellenslyozsra a rendszer a mlyhang-tartomnyt automatikusan a gpkocsi sebessghez igaztja. A bellts nem mdosthat.

Ne fesse be s ne sznezze a kszlket. A festk ragacsoss teheti a mozg alkatrszeket, s akadlyozhatja a megfelel mkdst. Az Infotainment rendszerrel, annak alkatrszeivel vagy szerelvnyeivel egy lgtrben ne troljon tzveszlyes folyadkokat, gzokat vagy robbananyagokat. Az Infotainment rendszert csak szakember javthatja. Az Infotainment rendszer helytelen beszerelse vagy javtsa veszlyes kvetkezmnyekkel jrhat s a garancia elvesztshez vezet.

Szerviz s karbantarts
Az Infotainment rendszert nagy gonddal fejlesztettk s ksztettk, s kezelse is gondossgot ignyel. A kvetkez ajnlsok betartsval elkerlheti, hogy garancija id eltt megsznjn, s biztosthatja, hogy a termket hossz veken t lvezhesse. Az Infotainment rendszer hasznlata sorn gyeljen a kvetkezkre: Ne prblja kinyitni a kszlket. A nem megfelel kezels krosthatja az Infotainment rendszert. A kszlk tiszttshoz ne hasznljon agresszv vegyszereket, tiszttszereket vagy reagenseket. Az Infotainment rendszert tiszttsa puha, enyhn szappanos vzzel megnedvestett textilkendvel.

A CD-k kezelse
Ne rjen hozz ujjaival a CD felvtelt tartalmaz oldalhoz. A srlssel s elszennyezds elkerlsre a lejtszbl kivett CD-t azonnal tegye vissza a tokjba. A CD-ken lv szennyezds vagy folyadk tjn szennyezds juthat az Infotainment rendszer CD-lejtszjba, s hibs mkdst okozhat. Ne tegye ki a CD-t h vagy kzvetlen napfny hatsnak.

Megfelelsgi Nyilatkozat
A kszlk megfelelsgi nyilatkozata informcis adatbzisunkban a http://emsss.blaupunkt.de/ cmen a Konformittserklrung Opel kifejezst keresve megtallhat.

A kszlk htse
Az zemi/krnyezeti hmrsklet nvekedse esetn automatikusan elindul egy elektromos htventiltor, ami az Infotainment rendszer kikapcsolsa utn is egy ideig mg mkdik.

126

Kislexikon
AM
Amplitdmodullt hullmsv

Jellngyzet
A kivlasztsra szolgl menpontokban az egyes elemek be- illetve kikapcsolsnak jellsre szolgl ngyzetek. Egy kivlasztsi menben tbb jellngyzet is kipiplhat. bekapcsolva.

GPRS
ltalnos csomagkapcsolt rdis szolgltats A GSM rendszerekben az adatcsomagok tvitelre hasznlt protokol Alkalmas a mobiltelefonok internethozzfrsre is. GPRS zemmdban a kltsgek nem a kapcsolat idtartamn, hanem az tvitt adatmennyisgen alapulnak.

Automatikus llomskeress
llomskeress a rdivevvel. A rdivev addig keres, amg nem tall egy llomst.

kikapcsolva.

Automatikus trols (AS)


A kszlk az FM s AM svon automatikusan trolja a tz legjobban vehet adllomst. A rendszer ezeket az llomsokat kln AS memriban trolja. Ha elhagyja a trolt llomsok vteli krzett, j llomsokat trolhat.

CSD
ramkr-kapcsolt adatok Adattvitel a kijellt csatornn, amit az tvitel teljes idtartama alatt fenntart a rendszer Hasonlt a norml telefonhvshoz, az tviteli kltsgeket a csatorna hasznlati idtartama alapjn szmtja.

GSM
A mobil kommunikci globlis rendszere Mobiltelefon rdifrekvencis tviteli szabvny

ID3 cmke
MP3 llomnyazonost, amely a kvetkez adatokat tartalmazhatja: Msorszm cme Elad neve Album neve (LP lemez vagy hang CD) amelyen a msorszm megjelent Kiads ve Zenei stlus Megjegyzsek

Balansz
A hanger eltolsa a bal vagy a jobboldali hangszrra

DTMF
Kthang tbb frekvencis hvs (DTMF) Hangfrekvencis trcszsi mdszer, amelyben minden egyes trcszott szmhoz kt hangfrekvencis jelet kld a DTMF kszlk. Ez a mdszer pldul telefonos banki szolgltatsokhoz vagy hangposta lekrdezshez hasznlhat.

Mly
Kisfrekvencis hangok

CD szveg
Audi CD-n trolt informci, amely a kvetkez adatokat tartalmazhatja: Msorszm cme Elad neve CD album cme

Fader (hangerszablyoz) 3
Els-hts hangerszablyozs

FM
Frekvenciamodullt hullmsv

Ilyen informcik a szmtgpes MP3 fjlban trolhatk.

127

Manulis llomskeress
Manulis llomskeress durva- vagy finomhangolssal

PIN kd
A PIN (szemlyi azonost szm) kd a SIM krtyt megvdi attl, hogy msok jogosulatlanul hasznljk. A PIN kdot a telefon bekapcsolsakor be kell rni. A PIN kdot a szolgltat a krtyval egytt adja meg nnek.

Rdis adatrendszer (RDS)


Az RDS a rdillomsok ltal nyjtott szolgltats, amely lehetv teszi a kvnt FM csatornk megkeresst s interferencia-mentes vtelt. Az RDS-llomsokat, ha az RDS be van kapcsolva, a frekvencia helyett az lloms nevnek kijelzse azonostja. Az RDS-llomsok olyan informcikat tovbbtanak, amelyeket ha az RDS be van kapcsolva az RDS rdi automatikusan rtkel. PS (Program Service Name: msorszolgltats neve): Az lloms nevnek kijelzse. Egyes llomsok kiegszt informcikat is szolgltatnak. AF (Alternative Frequency: alternatv frekvencia): Az RDS msort egyidejleg tbb frekvencin is sugrozzk. A rdi automatikusan megkeresi a legjobban foghat frekvencit. A folyamat sorn rvid ideig megszakadhat a vtel. PTY: Szmos RDS lloms PTY kdot tovbbt, amely kzli a sugrzott msor tpust (pl. hrek). A PTY kd lehetv teszi az llomsok programtpus szerinti kivlasztst.

MP3
A Fraunhofer Institute ltal kifejlesztett CD hangadat tmrtsi mdszer. A tmrtssel az adatmennyisg az eredeti kb. 10%-ra cskkenthet, a hangminsg hallhat romlsa nlkl (128 kbit/s adattviteli sebessggel). Ha a CD hangadatokat ennl kisebb adattviteli sebessggel konvertltk MP3 fjll, akkor a fjlok mg kisebbek, de a hangminsg gyengbb.

PUK
A PUK kd angol jelentse szerint szemlyi feloldkulcs. A nyolc szmjegybl ll kdot a szolgltat a SIM krtyval s a PIN kddal egytt kldi meg nnek. A PUK kd nem mdosthat! A PUK kd szksg esetn a letiltott SIM krtya feloldsra hasznlhat.

OnStar 3
Az OnStar az Opel/Vauxhall mobilits szolgltatsa, ami az egyni mobil informcis ignyek kielgtsre sszpontost. Tovbbi informci a www.onstar.de honlapon tallhat.

Vletlenszer lejtszs
Ebben az zemmdban a CD/MP3 zeneszmok lejtszsnak sorrendje vletlenszer. CD-k vagy MP3 albumok is lejtszhatk vletlenszer sorrendben: Vletlenszer CD-lejtszs:A CD msorszmait a kszlk vletlenszer sorrendben jtssza le. Vletlenszer lejtszs: Az adott MP3 album zeneszmait vletlenszer sorrendben jtssza le. -

Opcis mez
A kivlasztsra szolgl menpontokban az egyes elemek be- illetve kikapcsolsra alkalmas mezk Csak egy opcis mezt lehet kivlasztani. kivlasztva nincs kivlasztva

128

Regionlis msorok: Egyes RDS llomsok idnknt klnbz frekvencikon regionlisan eltr msorokat sugroznak. A belltott regionlis msort akkor is hallgathatja, ha kzben thaladt a kvetkez regionlis msorterleten. TP (Traffic Programme = rdis kzlekedsi hrszolgltats): A rdis kzlekedsi hrllomsok olyan FM RDS llomsok, amelyek kzlekedsi hreket sugroznak. RDS pontos idjelzs: A gpkocsi rja az RDS ltal kzvettett idhz szinkronizlhat. Lsd a gpkocsi kezelsi utastst. EON (Enhanced Other Networks: Egyb Fejlett Hlzatok): Az EON-nal a kzlekedsi hreket akkor is fogadhatja, ha az lloms, amelyet ppen hallgat, nem kzvett kzlekedsi informcikat. Ha kzlekedsi hrt kzvettenek, a rdi tkapcsol az EON-hoz kapcsold kzlekedsi hrllomsra.

SDVC
Speed Dependent Volume Control (Sebessgfgg hangerszablyozs): A kls krnyezet s a menetzaj ellenslyozsra a rendszer a rdi hangerejt a gpkocsi sebessgtl fggen lltja be.

Hangcmke
Egy telefonszmhoz tartoz nv hanghvssal trolva Egy nv felhasznlhat a telefonkapcsolat ltrehozsra.

WAP
Specilisan a GPRS vagy CSD segtsgvel kialaktott, vezetk nlkli internet hozzfrs szmra kifejlesztett adattviteli protokol Az adattviteli idtartam rvidtse s a mobil terminlok rendszerint korltozott kpmegjelent kpessgei miatt a WAP oldalak rendszerint csak kp- s multimdis tartalom nlkli szveges oldalak.

llomskeress msortpus szerint


Szmos RDS lloms PTY kdot tovbbt, amely kzli a sugrzott msor tpust (pl. hrek). A PTY kd lehetv teszi az llomsok programtpus szerinti kivlasztst.

Kzlekedsi hrek hangereje


Kzlekedsi hrek hangereje

Magas
Nagyfrekvencis hang.

WAP bngsz
A mobiltelefonra teleptett program, amely lehetv teszi a specilisan mobiltelefonok szmra ksztett internetes oldalakhoz val hozzfrst, lsd: WAP.

Twin Audio 3
Tvvezrls az utastr hts rsze szmra. A gpkocsiban az Infotainment rendszerben kivlasztott hangforrstl fggetlenl is lehet zent hallgatni. Szmos funkcit, pl. a keresst vagy a msorszm tugrst a Twin Audirl kzvetlenl lehet vezrelni.

129

Trgymutat
A
A CD-k kezelse ..................................... 126 A fldrajzi helyzet adatainak automatikus elkldse ............................ 14 A hangpostafik szmnak szerkesztse ............................................. 88 A nagybetk/kisbetk aktivlsa: ......... 56 A postafik ellenrzse .......................... 62 A telefonknyv bejegyzseinek szerkesztse ............................................. 57 A memriahely megvltoztatsa ...... 58 Egy bejegyzs msolsa ..................... 58 Egy bejegyzs trlse .......................... 59 Adat hvszm szerkesztse .................. 88 AF ........................................................... 128 lloms memria .................................... 38 lloms men Az llomsok listjnak frisstse ...... 32 Foghat llomsok behvsa ............. 31 Trolt llomsok elhvsa ................ 31 lloms men .......................................... 31 llomskeress ........................................ 31 Automatikus ...................................... 127 Manulis ...................................... 37, 128 Msortpus ......................................... 129 PTY ..................................................... 129 RDS ....................................................... 33 llomslista ............................................. 32 llomsok behvsa A Station (lloms) men segtsgvel ......................................... 31 Az llomsgombbal ............................ 41

llomsvlaszts Msortpus szerint ............................... 33 RDS ....................................................... 33 ltalnos ................................................ 126 ltalnos informcik ............................ 10 Alternatv frekvencia ............................. 128 AM .......................................................... 127 AS .................................................... 39, 127 AS zemmd ........................................... 40 Automatikus llomskeress ............... 127 Automatikus kikapcsols ....................... 15 Automatikus SOS szolgltats hvs ..... 14 Automatikus trols ...................... 39, 127 Az audirendszer informcii ................ 25 Az e-mail tjr szerkesztse ................ 88 Az IMEI szm megtekintse ................... 85

CSD ......................................................... 127 Csenghang belltsok ........................ 79 A csengets hangerejnek belltsa .............................................. 79 Csenghang kivlasztsa .................. 79

D
DTMF ..................................................... 127

E
Egy hlzat konfigurlsa ..................... 88 Egy internetcm elhagysa .................... 73 Egyb Fejlett Hlzatok ....................... 129 Egymst tfed menk .......................... 18 Elnyben rszestett hlzatok szerkesztse ............................................ 87 Hozzads .......................................... 87 Trls .................................................... 87 Els/hts hangerszablyozs .......... 127 E-Mail rsa .............................................. 64 EON ........................................................ 129

B
Balansz .................................................. 127 Be- s kikapcsols A gyjtskulccsal ................................ 15 Manulisan .......................................... 15 Belltsi oldalak ..................................... 17 Bekapcsols utni hanger ................... 29 Belehallgats ........................................... 49 Billentyhangok ...................................... 81

F
FM .......................................................... 127 FM vtel ................................................. 126

G
GPRS ...................................................... 127 GSM ........................................................ 127 Gyri belltsi rtkek ................................................. 86 Gyri belltsok ..................................... 85 visszallts ......................................... 85

C
CD Az sszes CD kiadsa ......................... 51 Behelyezs .................................... 43, 44 Kiads .................................................. 51 Lejtszs .............................................. 44 CD Extrk ................................................. 47 CD szveg ....................................... 50, 127 CD/MP3 lejtsz ...................................... 42

H
Hlzatvlaszts .................................... 87 Hlzatvlasztsi opcik ....................... 86

130

Hangbelltsok ...................................... 26 Magas .................................................. 26 Mly ...................................................... 26 Hangcmke ............................................. 129 Hanger ................................................... 16 Hangerk Bekapcsols utni hanger ................ 29 Hangzenet ......................................... 29 Kzlekedsi hrek hangereje ............... 28 SDVC ..................................................... 28 Telefon hanger .................................. 29 Hangzenet ............................................. 29 Hangvezrls .................................... 12, 96 Vltoztassa meg a nyelvet ............... 101 Hibaelhrts ......................................... 124 Hvs Elutasts .............................................. 55 vlasz ................................................... 55 Hvs tirnyts ..................................... 76 A hangpostra .................................... 78 Egy a telefonknyvben lv szmra ... 78 Kritriumok ........................................... 77 Hvs fogads belltsok ...................... 80 Hvs vrakoztats ................................. 80 Hvszm elkldse ................................ 80 Hullmsv ................................................ 30 Hts ...................................................... 126

Internet A kapcsolat befejezse ....................... 73 Egy honlap elrse .............................. 71 Egy internetcm elrse ....................... 70 Egy kedvenc ltrehozsa .................... 71 Egy kedvenc megnyitsa ................... 71 Egy kedvenc szerkesztse .................. 72 Egy kedvenc trlse ............................ 72 rja be a PIN kdot. ................................. 52

J
Jellngyzet ......................................... 127 Jelzsek .................................................... 15

K
Kapott SMS szerkesztse ........................ 66 A kld felhvsa ................................. 67 Egy SMS felolvastatsa ...................... 66 Trls .................................................... 67 Tovbbklds ...................................... 67 j SMS olvassa .................................. 66 Vlasz .................................................. 66 Karbantarts ......................................... 126 Keress elre ........................................... 45 Keress visszafel ................................... 45 Kezels ..................................................... 15 Kezelszervek ............................................ 8 Kiads CD ......................................................... 51 sszes CD ............................................ 51 Kijelz ....................................................... 15 Kijelzn marad oldalak ........................ 17 Kikapcsolsi ksleltets .......................... 82 Kilps egy menbl .............................. 20

Kivlaszts Album ................................................... 46 CD ......................................................... 45 Korltozsok ........................................... 83 Hvsok ................................................ 83 Modul telefonknyv ............................ 84 PIN2 telefonknyv ............................... 85 Telefonknyv a SIM krtyn .............. 84 Kzlekedsi hrek ............................35, 129 Kzlekedsi hrek hangereje ..........28, 129 Kzlekedsi kzlemny CD/MP3 zemmd .............................. 50 Lellts ................................................ 36 Telefonhvs kzben ........................... 36 Kls hmrsklet ................................... 25

L
Lgkondicionl rendszer ...................... 25 Lista ......................................................... 18 Listk ........................................................ 81 Lops elleni vdelem .............................. 12

M
Magas ..............................................26, 129 Manulis llomskeress ...............37, 128 A ngyirny grgetbillentyvel ..... 37 A tbbfunkcis gombbal ................... 37 Manulis trols ..................................... 38 Megfelelsgi Nyilatkozat ................... 126 Megjegyzsek ........................................ 126 Kezels ................................................. 11 Kezelsi utasts .................................. 10 Kzlekedsbiztonsg .......................... 11 Mly ..................................................26, 127 Memriahelyek ........................................ 38

I
ID3 cmke ............................................... 127 Id ............................................................. 25 Indtsi logika .......................................... 15 Bekapcsols ......................................... 15 Kikapcsols .......................................... 15 Indtson egy telefonhvst. ..................... 53

131

Men ........................................................ 17 Kilps .................................................. 20 Vlaszts ............................................. 19 Menk kivlasztsa ................................ 19 Menrendszer .......................................... 16 Menszintek ............................................. 17 MP3 .................................................. 42, 128 Msorfajta llomskeress .................................... 34 Msorszm ismtls ................................ 49 Msorszm kivlasztsa ........................ 45 Msorszolgltats neve ........................ 128 Msortpus ............................................. 129 llomsvlaszts ................................ 33 Mveletek a hvsregiszter listkkal ...... 61

OnStar szolgltats A mszaki seglyszolglat hvsa ..... 75 A tancsad hvsa ............................ 75 A virtulis tancsad hvsa .............. 75 Aktivls .............................................. 74 Hvja a mobilitsi portlt .................... 75 Opcis mez .......................................... 128

P
PIN kd .................................................. 128 PIN kd krs ........................................... 82 Pontos idjelzs ..................................... 129 PS ............................................................ 128 PTY ................................................ 128, 129 PUK ........................................................ 128

Rvid zenet A mg nem olvasott SMS olvassa ... 65 Trols ................................................. 64 j rvid zenet felolvastatsa ........... 65 j rvid zenet olvassa .................... 65 Rvid zenet (SMS) klds ................................................... 63 Rvid zenetek (SMS) rs ........................................................ 63

S
Sajt telefonszmok ............................... 59 Hvs .................................................... 60 Megtekints ......................................... 60 Szerkeszts .......................................... 60 Trols ................................................. 59 SDVC ................................................28, 129 Sebessgfgg hangerszablyozs .. 129 Sebessgfgg mlyhang-kiemels .... 126 Seglyhvs .............................................. 13 indtsa ................................................ 13 trls .................................................... 13 vge ...................................................... 13 SMS szerkesztse a kimen postafikban ........................................... 68 A fogad fl felhvsa ........................ 69 Felolvass ............................................ 68 klds ................................................... 68 Olvass ................................................ 68 Trls .................................................... 69 Szerviz .................................................... 126

N
Navigci ............................................... 102 Navigcis belltsok ......................... 114 Beavatkozs az tvonaltervbe ........ 114 Hangzenet ....................................... 115 Trlje a trolt ticlokat. ................ 116 Nmts funkci ...................................... 16 Bekapcsols ......................................... 16 Kikapcsols .......................................... 16 Nevek/telefonszmok trolsa .............. 55 rja be a nevet ...................................... 56 rjon be egy telefonszmot ................. 57

R
Rdi ........................................................ 30 Rdis adatrendszer ..................... 32, 128 Rdis kzlekedsi hrszolgltats ..... 129 RDS .................................................. 32, 128 llomskeress .................................... 33 llomsvlaszts ................................ 33 Az automatikus RDS-keress be- s kikapcsolsa ........................................ 33 Az RDS be- s kikapcsolsa ............... 32 Pontos idjelzs ................................. 129 Regionlis msorok ........................ 38, 129 Regionalizls ......................................... 38 Automatikus ........................................ 38 Be .......................................................... 38 Ki ........................................................... 38 Rvid ttekints ........................................ 8

O
Oldja fel a SIM krtya letiltst. ............ 53 OnStar ............................................. 94, 128 A forrdrt hvsa ............................... 95 A szolgltatsi profil megjelentse ... 95 A telefonkd megjelentse ................ 95

132

Szolgltatkzpont ................................. 88 A szolgltat szmnak bersa ....... 89 Az zenet rvnyessgnek belltsa ............................................. 89 Az zenet tpusnak belltsa ......... 89 Kzbestsi jelents bekapcsolsa/ kikapcsolsa ........................................ 90

Twin Audio ..................................9, 22, 129 A hanger belltsa .......................... 23 Audio forrs kivlasztsa ................... 23 Be- s kikapcsols ............................... 23 Hullmsv kivlasztsa ...................... 23 Keress ................................................. 23 Mkdsi korltozsok ....................... 23

V
Vlaszts Fmen ................................................ 19 Listbl ................................................ 18 Menbl ............................................... 17 Vltoztats Hlzati kd ........................................ 83 PIN ........................................................ 82 PIN2 ...................................................... 83 Telefonkd ........................................... 83 Vletlenszer ........................................... 48 Album ...........................................48, 128 CD .................................................48, 128 Vezeti napl ........................................ 117 Aktivls ............................................ 118 Archvum ............................................ 122 Az archivlt utazsi informci ttekintse ......................................... 123 Az archivlt utazsi informci szerkesztse ....................................... 123 Egy utazs befejezse ...................... 121 Folytats ............................................ 119 Kikapcsols ........................................ 121 j utazs ............................................ 119 Utazsi informci ............................ 121

T
Trcszs Telefonszm kivlasztsa a telefonknyvbl ................................... 54 Trcszzon .............................................. 53 Manulisan .......................................... 53 Trols Automatikus ........................................ 39 Manulis ............................................... 38 Tvvezrls a kormnykerkrl ........ 8, 21 Hanger-bellts ............................... 22 Hanger-szablyozs ......................... 22 Hangvezrls ................................ 21, 22 Keresgombok .................................... 21 Kivlaszt gomb ................................. 22 Nmts ................................................ 22 Telefonhvs ......................................... 21 Tegye be a SIM krtyt. ......................... 52 Telefon ..................................................... 11 Telefon hanger ...................................... 29 trls ......................................................... 21 Tovbbi specilis karakterek megjelentse: .......................................... 56 Tovbbvezet oldalak ............................ 16 TP ..................................................... 35, 129

U
ticl ...................................................... 103 Manulis bevitel ................................ 103 Szerkeszts ........................................ 108 Trols ............................................... 108 Trolt ticl kivlasztsa .................. 107 Trls .................................................. 108 Vlasszon egy specilis ticlt. ........ 104 tvonal irnyts ................................... 110 A legutbbi kzlemny megismtlse ..................................... 112 lltsa le a naviglst. ...................... 111 Az ticl informci megtekintse.... 113 Hagyja el az tvonalat ..................... 113 Nyissa meg a telefon ment. ........... 111 Terelt .............................................. 112 Vlasszon egy trolt ticlt .............. 112 Vigyen be egy j ticlt. ................... 111 tvonal szmtsa ................................ 106 zemmd CD ......................................................... 44 Rdi .................................................... 30

W
WAP ....................................................... 129 WAP bngsz ...................................... 129 WAP profilok ........................................... 90 Egy meglv profil szerkesztse ........ 92 j profil ltrehozsa ........................... 90

133

Kijelz zenetek
A

B
Balance ............................................................ 27 Bass .................................................................. 26

D
D ..................................................................... 103 Data call type .................................................. 92 Data Service No. .............................................. 88 Deactivate ..................................................... 122 Default settings ............................................... 85 Delete all lists ................................................ 116 Dest. memory ....................................... 107, 112 Destin. input ......................................... 103, 111 Destin. mem. ......................................... 105, 109 Destinat. ........................................................ 113 Detour ............................................................ 112 Device code .............................................. 83, 95 Dial ................................................................... 53 Driver's name ................................................. 120 DTMF ................................................................ 81

[ ] ............................................................ 25, 35 [TP] ..................................................... 25, 35, 36 0000 .................................................................. 83 ABC ................................................................... 56 About car ....................................................... 106 About travelling ............................................ 105 Accept .............................................................. 55 Activate .......................................................... 118 Add current network ....................................... 87 Add network ..................................................... 87 Additional call is indicated ............................. 80 Additional call isn't indicated ......................... 80 Address ............................................................ 72 Album ............................................................... 47 AM level ........................................................... 40 Analogue ......................................................... 92 Announc. ........................................29, 112, 116 Announc. without music ........................ 29, 116 Announcement ............................................... 115 Announcements do not comming up ............ 35 Archiving ........................................................ 122 AS ..................................................................... 25 AS level ...................................................... 40, 41 At destination ................................................ 105 Automatic .......................................... 33, 38, 86 Autostore .................................................. 39, 40

C
Call ..................................................... 13, 67, 69 Call barrings .................................................... 83 Call divert ......................................................... 76 Call hotline ....................................................... 95 Call list .............................................................. 54 Call number ..................................................... 92 Call processing ... ......105, 106, 107, 112, 113 Call waiting ...................................................... 80 Calling... .................................................... 70, 71 Cancel .......................... 13, 21, 55, 72, 73, 123 CD ..................................................................... 46 CD: reading... ................................................... 43 CD in ................................................... 25, 43, 44 Cellbroadcast .................................................. 94 Center no. ......................................................... 89 Channel ............................................................ 94 Check mailbox ................................................. 62 Choose profile ................................................. 93 Close .............................. 63, 64, 65, 66, 67, 68 Code: ... ............................................................ 95 Configure ......................................................... 88 Connection Type ............................................. 91 Continue ................................................ 106, 119 Continuous ....................................................... 91 Cur. position .................................................. 105

E
Edit ............................ 57, 60, 72, 93, 108, 109 Eject all CDs ..................................................... 51 Eject CD ............................................................ 51 E-Mail ........................................................ 57, 58 Email Gateway ................................................ 88 ... enter ............................................................. 77 Enter PIN code ................................................. 82

F
Fader ................................................................ 27 Favourites .......................................... 71, 72, 73 FM level ............................................................ 41 Forward ........................................................... 67 From phonebook ............................................ 78

134

G
General ............................................................. 79 Go ..................................................................... 71 Go to URL .................................................. 70, 73

MP3 ........................................................... 25, 43 Music volume when switching on the radio ..................................................... 29 Mute volume ...................................... 16, 22, 36

P
Petrol stations ................................................ 105 Phone ...................................................... 79, 111 Phone book ..................................................... 54 Phone volume .................................................. 29 PIN .................................................................... 82 PIN verification, please wait... ....................... 52 PIN2 .................................................................. 83 PIN2 phone book ............................................ 85 Please enter the network code ....................... 84 Please enter unit code: ............................. 84, 85 Please enter your PIN Code! ........................... 52 Please enter your PUK Code! ......................... 53 Please insert CD now ....................................... 44 POIs ................................................................ 104 Position ........................................................... 109 Preferred networks .......................................... 87 Private ............................................................ 121 Profilename ..................................................... 91 PTY selection ................................................... 34 PTY stations ..................................................... 34

H
Home .....................................................108, 109 Homepage ....................................................... 91

N
Name ........................................................ 56, 72 NAVI ...................................................... 109, 113 Navigation ................................... 102, 111, 114 Network ............................................................ 86 Network code ................................................... 83 Network options .............................................. 86 New entry ................................................. 55, 71 New name ..................................................... 120 New number .................................................... 78 New profile ............................................... 90, 93 New request .................................................. 113 New tour ........................................................ 119 New trip purpose ........................................... 120 No CD loaded .................................................. 44 No. .................................................................. 104 No.1 .................................................................. 57 No.2 ........................................................... 57, 58 Normal ............................................... 48, 49, 50

I
Ignition logic .................................................... 15 In both ....................................................... 58, 59 Inbox .................................................. 65, 66, 67 Incognito .......................................................... 80 Internet ............................................................. 70 Invalid CD! ...................................................... 124 IP Address ........................................................ 91 ISDN .................................................................. 92

L
Last destinat. ................................................. 107 Lists .................................................................. 81 Location ........................................................... 58 Logbook ......................................................... 118

R
Random Album ............................................... 48 Random CD ..................................................... 48 Random Magazine .......................................... 48 RAS Password .................................................. 92 RAS user name ................................................ 91 RDS ............................................................ 32, 33 Read ................................................... 65, 66, 68 reading... ................................................... 45, 46 Receiving call ................................................... 80 REG ............................................................ 25, 38 Repeat Track ................................................... 49 Reply ................................................................ 66 Request ................................................. 106, 112 Return ......................................... 19, 20, 24, 30 135

M
Mailbox ............................................................. 78 Mailbox number ............................................... 88 Main ................................................... 19, 21, 24 Manual ............................................................. 37 Manual input ................................................... 63 Memory ............................................................ 32 Memory FM ...................................................... 33 Menu ................................................................ 73 Messages .................................................. 34, 61 Mobility Portal ................................................. 75 Module phone book ........................................ 84

O
Off .................................................................... 38 On ..................................................... 32, 38, 115 OnStar ..................................................... 94, 114 OnStar Service .................................. 61, 74, 111 Operator .......................................................... 75 Outbox ...................................................... 68, 69 Own numbers ........................................... 59, 60

Ringing tones ................................................... 79 RoadAssist ....................................................... 75 Route class ..................................................... 114 Route lost! ...................................................... 113

T
TA Volume ....................................................... 28 Temporary ....................................................... 91 Terminate connection .............................. 13, 73 Text to speech ................................... 65, 66, 68 Town ............................................................... 103 TP ..................................................................... 35 Track ................................................................ 45 Treble ............................................................... 26 Trip info .......................................................... 121 Trip purpose .................................................. 120 Turn on Radio via ON/OFF button only ......... 15 Turn on/off Radio via Ignition logic ................ 15 Turn-off delay .................................................. 82 Type ................................................................. 89

Z
ZIP .................................................................. 104

S
Scan CD ............................................................ 49 SDVC ................................................................ 28 Search available stations ......................... 31, 32 Security ............................................................. 81 Security Codes ................................................. 82 Seek ........................................................... 33, 37 Select from phone book .................................. 63 Select network .................................................. 87 Send ........................................................... 63, 68 Service Center .................................................. 88 Service password ............................................. 92 Service Profile .................................................. 95 Service username ............................................. 92 Show IMEI ......................................................... 85 Show title .......................................................... 50 SIM card missing! ...................................... 15, 52 SIM phone book .............................................. 84 Sound ........................................................ 20, 27 Specific ...................................................... 76, 77 Speed dependent volume control .................. 28 Sport ................................................................. 34 Start Navi ....................................................... 107 Startpage ......................................................... 71 Start-up volume ................................................ 29 Station .............................................................. 31 Status report .................................................... 90 Stop Navi ........................................................ 111 Street .............................................................. 104

U
User .................................................................. 26

V
Validity ............................................................. 89 Virtual Operator .............................................. 75 Voice output .................................................... 29 Volume ...................................................... 29, 79 Volume setting .............................................. 116 Volumes ........................................................... 28

W
WAP profiles .................................................... 90 With street announcement ........................... 115 Without street announcement ...................... 115 Would you like to reset your system to default settings? ............................. 85 Write E-Mail ...................................................... 64 Write SMS ......................................................... 63

136