You are on page 1of 10

CAPITOLUL II.

Studiu de caz. Plan de afaceri la firma IESS SRL

1. Identificarea agentului economic Suntem o societate cu capital integrat privat infiintat in anul 2007, avand ca activitate prestarea de servicii in domeniul: - Instalatiilor electrice pentru constructii civile si industriale; - Instalatiilor de legare la pamant si paratrasnet pentru constructii civile si industriale ; - Instalatiilor electrice de curenti slabi (interfon si videointerfon, telefon, TV, sunet, internet); - Sistemelor de protectie perimetrala ; - Sistemelor de detectie si avertizare antiefractie; - Sistemelor de detectie si avertizare contra incendiilor; - Sistemelor de acces si pontaj; - Sistemelor de supraveghere video; - Sistemelor de restrictionare si automatizare a accesului, automatizari porti auto, usi garaj, bariere auto, usi, usi rotative; - Retelelor structurate(voce de date); - Sistemelor de imbarcat ( sistemelor de taxare automata, numarare calatori si supraveghere video. - Sistemelor de ventilatie si aer conditionat.

private sau persoane particulare. seriozitatea. . Una din caracteristicile esentiale ale firmei este de a lucra la acelasi nivel calitativ pentru absolut toti clientii nostrii. bine pregatit. gestiune. autorizata de Inspectoratul General al Politiei Romane sa execute lucrari de proiectare.2006 privind apararea impotriva incendiilor. bunurilor.Sistemelor informatice de emitere.07. cu o bogata experienta in domeniu si avizat de politie sa desfasoare activitati in domeniul sistemelor de securitate si a sistemelor de alertare in caz de incediu. alarmare si alertare in caz de incendiu si care beneficiaza de personal tehnic autorizat.. castigandu-ne astfel respectul clientiilor. grija permanenta pentru lucrarile contractate garanteaza calitatea executiei acestora. Profesionalismul. instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei si in domeniul sistemelor de alarmare in caz de incendiu fiind atestata de catre Inspectoratul General pentru situatii de Urgenta pentru instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de semnalizare. efectul fiind usurinta transpunerii celor mai optime si inovatoare solutii pentru ca dorintele clientilor nostrii sa prinda conturul realitatii. experienta si intreaga capacitate de inovare pentru a oferi solutii adaptate cerintelor clientilor. conform prevederilor din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor. indiferent ca sunt firme de stat. Am investit constant in formarea profesionala a angajatilor. efort ce se reflecta in profesionalismul acestora. Multumirea clientilor nostrii este emblema care ne da valoare. monitorizare si control a rovinetei SC IESS SRL este o firma specializata in domeniul sistemelor de securitate. Misiunea noastra este sa punem la dispozitie profesionalismul. dinamismul. valorilor si protectia persoanelor si Legea 307/12.

ROSSLARE ISRAEL. COMTEC ROMANIA. PANASONIC. ANRSPS-UT 130 CAINENI. CAME ROMANIA. BNP BANU CLAUDIA. BENTEL ITALIA. . SC RAPITEST CLINICA. SC TBRCM SA SUCURSALA OLANESTI. FUJISTU. SC AUTOMATIZARI SRL. LG. SC UTI SYSTEMS SA. BENICA ITALIA. SC DIANA PROD SRL. SEKA – SECPRAL. DSC CANADA. SC METINSTAL. VISION COREEA. SC NOIL SRL. SPITALUL MUNICIPAL COSTACHE NICULESCU. PRIMARIA CERNISOARA. PRIMARIA VLADESTI. Portofoliul de clienţi al firmei: SC ANTARES GROUP. VORTICE. COMMAX COREEA. SC VOX PROFILE. MOELLER. UNIVERSITATEA C-TIN BRANCOVEANU. SC VALORIS. SC ARISTOCRAT. SC AMTECH SRL. SIEMENS. SC CONEXVIL SA. CAR PAUSESTI MAGLASI. PROTECO ITALIA. TRIBUNALUL VALCEA. SC ROMSTAL IMEX. SC DRAGON STAR PROTECTION. PRIMARIA BUNESTI. PRIMARIA RACOVITA.Toate acestea impreuna cu produsele de calitate comercializate constituie garantia certa a unui partener de incredere. ANRSPS-UT 135 DAESTI Parteneri: SCHNEIDER ROMANIA. SC NATURA MAGI. AJOFM VALCEA. SC MARSHAL SRL. SC IMG SA. RIVER PLAZA MALL. PRIMARIA GLAVILE. LEGRAND ROMANIA. WHIRLPOOL. SC CALIMANESTI CACIULATA. SC NEW CONSTRUCT SRL. PRIMARIA PAUSESTI MAGLASI. SC SCAVIL SA.

059 757. 4.363 .769 762. Anul 2007 2008 2009 2010 CA (lei) 84.485 570. 3. 2.Evoluţia Cifrei de afaceri a firmei 1.

363 570. Porţile pot fi cu deschidere manuala sau cu automatizate cu telecomanda.000 500.000 300. Descrierea afacerii Firma IESS comercializează şi montează porţi culisante industriale şi rezidenţiale.485 800.CA 757.000 400.000 100.000 600.059 762.000 200.769 2. .000 700.000 0 2007 2008 2009 2010 84.

şi firma şi-a propus să răspundă acestei cereri într-un mod profesionist. firma ce va concentra pe realizarea unei palete largi de modele. Dimensiunile maxime ale unei porţi culisante se încadrează între 10 şi 15m iar înălţimea maximă poate fi de 3m. urmând ca şina. firma va realiza partea metalică. Cele pentru porţi rezidenţiale . Activităţile de marketing şi vânzări Porţile culisante au devenit un „must-have” (adică ceva ce trebuie să aibă) pentru mulţi dintre cei care şi-au construit o casă. cererea a crescut foarte mult. automatizarea şi accesoriile să fie achiziţionate de la producători cunoscuţi şi care au experienţă în domeniu. În plus. Împotriva coroziunii şi a agenţilor de mediu externi. în funcţie de greutatea şi lungimea porţii ce o pot deschide.Până acum. De aceea. În ultimii ani s-a observat că poarta unei curţi a devenit mai mult decât un obiect care permite accesul. amenajând o hală de producţie. porţile culisante sunt prevăzute cu motor ce poate fi dirijat de la distanţă prin intermediul unei telecomenzi sau card de acces. trenul de rulare. 3. firma a achiziţionat aceste porţi de la producători din ţară şi din străinătate. 4. ulterior putând fi vopsite în orice culoare din gama RAL (prin vopsire electrostatică sau prin vopsire pulverizată cu aer comprimat). care să satisfacă şi cele mai pretenţioase gusturi. datorită cererii ridicate pentru aceste produse. Exista doua variante de motoare pentru porţile culisante. firma s-a hotărât să-şi realizeze aceste produse prin forţe proprii. De aceea. Pentru uşurinţa în acţionare. părţile corozive ale porţilor sunt tratate cu grund anticoroziv. întreaga structura poate fi galvanizată sau acoperită cu PVC. Produsele şi serviciile Poarta culisantă poate fi realizata din profile rectangulare sau din fier forjat. Astfel. Ea a ajuns un obiect care scoate în evidenţă statutul social al proprietarului. Astfel.

şine). Cutiile se închid cu chei speciale care permit şi deblocarea manuală a motorului în caz de pană de curent. Furnizorii Furnizorii au fost enumeraţi mai sus şi cuprind atât pe cei care asigură partea de automatizare a porţii (motoare electrice. circuitul electronic controlat de microprocesor cu receptorul radio. . Porţile conţin un motoreductor. iar cele pentru porţi industriale pot deschide porţi de pana la: 2200Kg.. o pereche de fotocelule pentru evitarea închiderii accidentale a porţii..pot deschide porţi de pana la 600Kg. Kitul de automatizare conţine un motor cu unitate de comandă.+50°C). receptor şi telecomandă. cremalieră). În aceste cutii se află motorul propriu-zis cu funcţionare la 220 V împreună cu reductorul aferent. echipamentul de comanda şi accesorii specifice (cale de rulare. Aceste motoare se comporta foarte bine la temperaturi scăzute dar şi la variaţii de temperatură (-20° C. inclusiv bec de semnalizare si antenă. 5. cât şi pe cei care oferă profilele metalice şi echipamentele de lucru. cremalieră metalică în funcţie de lungimea porţii. blocul de alimentare de la reţea. roţi culisante. Motoarele pentru porţi culisante rezidenţiale sau industriale se livrează în incinte închise şi perfect izolate la agenţii atmosferici.

Cost: 10. Lucru aproape fără scântei şi miros. cornierelor şi a canalelor de cabluri. aluminiu. Opritorul înclinat 0-45 grade poate fi reglat fără scule.000 lei. amplasat in partea superioara a aparatului.  Protectie termica cu termostat.6.  Date tehnice Tensiunea de alimentare Gama de curent 230-400 50-420 V A .  Derulatorul de sarma este detasabil. si se poate deplasa pana la 12 m de sursa de putere.pentru oţel. usor de intretinut. Tăierea rapidă şi curată a ţevilor.Aparat sudură MIG MAG SUPERMIG 480RA.maşină de debitat metale cu răcirea cu lichid . cu ajutorul unui prelungitor optional.  Este prevazut cu dispozitiv de antrenare sarma cu 4 role. cupru şi materiale plastice.  Fiabile si robuste. . se prezintă astfel: . Necesarul de fonduri şi folosirea lor Necesarul de fonduri pentru această investiţie.  Poate lucra in 2 sau 4 timpi. Descriere produs:  Reglaj in 24 trepte a curentului de sudura. Cu blocarea arborelui pentru schimbarea rapida a discului.

slefuire.8-2 940X580X1280 mm Kit livrare.       . Limitarea curentului la pornire si pornire lina. Bobinajele blindate protejeaza motorul de pulberea de polizare ascutita. Sistem de rotire a manerului pentru o mai buna manevrabilitate. Preţ: 15.Curent utilizabil 60% Curent utilizabil maxim Durata activa la amperaj maxim Diametru maxim sarma otel utilizabila Diametru maxim sarma inox utilizabila Recomandat pentru tabla de grosime Putere absorbita Factor de putere (cos fi) Tensiune in gol Dimensiuni ( Lxlxi ) Greutate  300 420 25% 0. Pistolet de 3 m răcit cu lichid. Caracteristici:   Exemplar la degrosare.8-2 10 19 0. retezare.POLIZOR UNGHIULAR GWS 24-230 JBX. Sistemul Vibration Control reduce vibratiile la manerul principal si la cel suplimentar cu pana la 60%. cablu de alimentare. Sistem de blocare a axului pentru schimbarea usoara a discului.9 47 136 A A mm mm mm mm KW V Kg Diametru maxim sarma aluminu utilizabila 0. periere.8-2 0. pentru o utilizare fara efort. echipament de răcirerecirculare lichid GRA 90. Siguranta axiala a capacului de protectie. Buna manevrabilitate si pentru stangaci. cablu si cleşte de masa.310 lei . reductor presiune mic.

000 lei.amenajare hală de producţie: 5000 lei.070 lei 5.500 – 3. Costul este unul orientativ. aproximativ 10.380 lei Aparat sudură MIG MAG SUPERMIG 480RA: POLIZOR UNGHIULAR GWS 24-230 JBX: amenajare hală de producţie: În privinţa veniturilor.000 lei va fi contribuţia asociaţilor. cu sistem de automatizare poate ajunge între 2. Pentru cel de al doilea an.380 vor fi împrumutaţi de la bancă pe o perioadă de 5 ani. iar restul de 21.Preţ: 1. Total cheltuieli cu investiţiile: .000 lei 31. costul unei porţi de aproximativ 3 m. Din această sumă. firma nu va mai avea cheltuieli cu investiţiile.maşină de debitat metale cu răcirea cu lichid: - 10.000 lei 15. între 10 şi 15 bucăţi. ci doar pe cele datorate procesului de producţie.380 lei.310 lei 1. materialele şi soluţiile oferite diferă de la un client la altul. deoarece dimensiunile. firma montând în medie pe an. . Costul de investiţie şi planul de finanţare Costul de investiţie în cazul halei de producţie este de aproximativ 31.070 lei . 7.