Arief Triadi X.

8

QUESTION AND ANSWER GEOGRAPHY : DYNAMICS OF ATMOSPHERE AND HYDROSPHERE Atmosphere
1. arth was covered by a layer of gas that is a. Litosphere b. Hydrosphere c. Atmosphere d. Korona The most gas in the atmosphere is a. Oxygen b. Nitrogen c. Argon d. Ozon Stratosphere was a. Above Troposphere b. Below Termosphere c. 8km until 18km of height d. There was no Ozone layer Some meteors are burned and scattered in layer a. Troposphere b. Eksosphere c. Stratosphere d. Mesosphere Gases experience ionization in layer a. Stratosphere b. Mesosphere c. Thermosphere d. Eksosphere Weather is a. Daily atmosphere condition and can change in short and narrow time b. Weather average condition on long period and includes large area c. Daily atmosphere condition and can change in long and width time d. Weather average condition on short period and includes small area
 

2.

3.

4.

5.

6.

7. Climate is a. Daily atmosphere condition and can change in short and narrow time b. Weather average condition on long period and includes large area c. Daily atmosphere condition and can change in long and width time d. Weather average condition on short period and includes small area 8. Air temperature is different in every place, cause factor is a. Sun angle b. The land c. Air pressure d. Air Humidity 9. There are kinds of the magnitude of air pressure, except a. Atm. b. MbHg c. MmHg d. Mb 10. Air pressure is measured by tool called a. Anemometer b. Barometer c. Seismograf d. Spedometer 11. This below is the general winds, except a. West wind b. Polar wind c. Mountain wind d. Monsoon wind 12. Valley breeze is happen when a. First moves to mountain top, and then goes down with high speed to foothill b. The wind which blows from mountain top to valley c. The wind which blows from valley to mountain top d. The wind which blows from foothill to mountain top 13. Bahorok wind often occur at a. Deli b. Tegal c. Pasuruan d. Biak

14. Air humidity can be calculated by tool named a. Anemometer b. Barometer c. Humidmeter d. Hygrometer 15. RH is a. Rasional Humidity b. Relative Humidity c. Relative High d. Rasional High 16. White thin cloud looks like feather with smooth fiber structure is wind a. Altocumulus b. Altostratus c. Cirrus d. Cirrocumulus 17. W. Koppen divides climate according to a. Average of rainfall and temperature b. Air humidity and wind c. Wet month and dry month d. Height of place and suitability for plant life 18. Junghuhn divides climate according to a. Average of rainfall and temperature b. Air humidity and wind c. Wet month and dry month d. Height of place and suitability for plant life 19. According to Junghuhn theory, 1500-2500 m with suitable plants included a. Corn, coconut, rice, and sugarcane b. Chocolate, rubber, quinine, coffe, vegetables and tea c. Fir, pine, and vegetables d. Moss 20. The air pollutan that is pure from the nature is a. CO b. CO2 c. CH4 d. CFC

Hydrosphere
21. Earth s surface was covered by layer of water that called a. Hydrosphere b. Litosphere c. Atmosphere d. Hygrosphere 22. The reverse of evaporation is a. Condensation b. Transpiration c. Precipitation d. Infiltration 23. Groundwater is a. All water below earth s surface b. All water above earth s surface c. All water in the air d. All water that have transpiration 24. The main utilizations of groundwater is, except a. Drinking b. Cooking c. Bathing d. Building 25. Old river is a. A river that can erode so that it cause the channels getting deeper b. A river which can t erode the deeper channel c. A river which has large floodplain, large meander area, and the steep slope d. A river which can erode the deeper channel with a long period of time 26. Rain river whose water source deives from a. The spring b. Ice layer c. Rain water d. Mixed water 27. Dendritic pattern is like a. Circle shape b. Rectangular shape c. Triangle shape d. Irregular shape

28. Karst lake is formed because a. Dissolving limestone by rainwater b. Glacier melts c. Simultaneously tectonic and volcanic activities d. Post volcanic eruption 29. Flood was divided into three, they are, except a. The lake flood b. The width flood c. The river flood d. The tide flood 30. Factors which cause flood are, except a. Nature phenomena b. Nature condition c. Animal activity d. Human activity 31. Seabed drops so that it forms basin, is a sea a. Transgression b. Ingression c. Mid d. Inland 32. Located between two continents and has a truss of islands, is a sea a. Mid b. Ocean edge c. Inland d. Shallow 33. Depth sea is divided into four zones, except a. Lithoral b. Neritic c. Bathyal d. Abasal 34. The depth of the sea can be measured by formula a. V * t b. ½ * t c. P * V * t d. ½ * V * t 35. Quantity of water soluble salt is called a. Salty b. Briny

c. Salinity d. Tide 36. Stream is pushed by the southeast trade wind which flows to the south, along the coast of the eastern island of madagascar, is current a. Kuroshio b. Oyashio c. Labrador d. Maskarena 37. Sun, earth, and moon form right angle elbow, that is a a. Full moon tide b. Perbani tide c. Fourth tide d. Blank tide 38. Small animals that live floating in the sea level is a. Plankton b. Nekton c. Zooplankton d. Fitoplankton 39. 1 mile of sea = a. 1.852 km b. 1.582 km c. 1.258 km d. 1.825 km 40. Zone which is measured as far as 200 miles of coastline known as the most outer is.. a. Exclusive Economic Zone (EEZ) b. Territorial sea c. Continental shelf d. Additional zones

ANSWER: 1. C 2. B 3. A 4. D 5. C 6. A 7. B 8. A 9. B 10. B 11. C 12. C 13. A 14. D 15. B 16. C 17. A 18. D 19. C 20. B 21. A 22. A 23. A 24. D 25. C 26. C 27. D 28. A 29. B 30. C 31. B 32. A 33. D 34. D 35. C 36. D 37. B 38. C 39. A 40. A

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful