CUPRINS

Analiza preliminară..................................................................2 Analiza masterului....................................................................3 Alegerea tipului de master........................................................4 Descrierea masterului (programul)............................................4 Analiza concurenț ei..................................................................4 Cele 10 Universităț i pentru Mastere.........................................5 Persoanele de contact pentu cele 10 opț iuni de master..............6 Redactarea scrisorii de intenț ie................................................6 Redactarea CV-ului...................................................................7 Primirea răspunsului pentru aplicare master............................10 Analiza preliminară..................................................................2 Analiza masterului....................................................................3 Alegerea tipului de master........................................................4 Descrierea masterului (programul)............................................4 Analiza concurenț ei..................................................................4 Cele 10 Universităț i pentru Mastere.........................................5 Persoanele de contact pentu cele 10 opț iuni de master..............6 Redactarea scrisorii de intenț ie................................................6 Redactarea CV-ului...................................................................7 Primirea răspunsului pentru aplicare master............................10

care mă fac să îmi doresc să aplic pentru un program de master din același domeniu studenții care aspiră la mai mult decât o funcție de executant. fiecare cu caracteristicile lor. acum recunosc aceste oferte speciale. mi-am format abilitățile necesare comunicării. am început să cunosc și celelalte aspecte importante din cadrul marketingului. am început să îmi creez o opinie critică asupra fenomenului. 2 . dar și pentru gestionarea lor. În parelel. masterul începe să devină obligatoriu pentru Colegiul Economic din Mangalia constituie temelia pe baza căreia am reușit să înțeleg mai bine termenii de specialitate din domeniul economic. Sporindu-mi atenția la detalii. iar în funcție de acestea am decis să optez pentru cea de marketing. O altă parte importantă care mi-a schimbat viziunea asupra relației vânzător-client este reprezentată de comportamentul consumatorului. Pe măsură ce aprofundam în acest domeniu.Analiza preliminară De-a lungul anilor parcurși în cadrul instutuțiilor de învățământ. Apoi am decis să urmez cursurile Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. creativității și spiritului meu de echipă. Însă pentru a fi competitiv pe piața muncii. din Iași. influențarea traseului clienților în unitatea de vânzare și importanța ambianței în magazine. merchandisingul m-a facut să reflectez în ceea ce privește dispunerea mărfurilor pe rafturi. îndeosebi în mediul de afaceri. Odată ajunsă în cadrul acestei specializări. Cunoscând aceste metode. consider că am dobândit suficiente cunoștințe și deprinderi care mă vor ajuta în viitoarea carieră. pentru prevenirea crizelor de comunicare și imagine. tehnicile promoționale m-au ajutat să înțeleg impactul pe care îl are prețul asupra deciziei de cumparare. Am început să observ asemeni unui fin phisolog. deoarece aceasta mi se potrivește cel mai bine prin prisma dinamismului. În ultimul an al studiilor de licență. Aici am avut oportunitatea de a alege dintre 7 specializări. pe care le analizez foarte bine înainte cumpăra un produs sau serviciu. cât de important este a te pune in pielea consumatorului pentru a cunoaște și satisface mai bine nevoile acestuia.

fie că activăm în domeniul politic. cercetări de piaţă.Analiza masterului Pentru elaborarea acestui proiect de marketing direct am ales să aplic pentru programele de masterat deoarece acestea au devenit o necesitate în condițiile actuale de pe piața muncii. prin aderarea universităților românești la Convenția de la Bologna. programele de masterat au devenit mult mai comune. De mai bine de 50 de ani economia de piată este dominată de aşa-numita „orientare de marketing”. în vânzări. agrar. dezvoltarea de site-uri web. un program academic în marketing este util pentru că absolvenţii unui astfel de program au deschise un număr extrem de mare de oportunităţi de angajare în economia românească actuală. diplomele de masterat sunt recunoscute internațional. Practic. aceasta ar însemna că o organizaţie va avea succes în măsura în care reuşeşte să-şi adapteze oferta nevoilor şi cerinţelor reale din piaţa pe care activează. numai studenții de top urmau cursuri postuniversitare. ceea ce nu se întampla înainte. managementul relaţiilor cu clienţii sau chiar în managementul corporativ (fără a mai aminti lucrurile evidente – departamentele de marketing. 3 . Posibilitatea urmării unei cariere în publicitate. fiecare dintre materiile incluse în acest program de master constituie o oportunitate de angajare. plecând de la aşteptările reale ale studenţilor şi ale pieţei de profil din România. modernă şi atractivă. Dacă. economic. Dintr-o perspectivă mai apropiată. odată cu adoptarea Convenției de la Bologna. o viziune de marketing este utilă pentru a aborda în mod corect problemele cu care ne confruntăm. relaţii internaţionale sau în oricare alt domeniu. până acum câțiva ani. Din acest punct de vedere. Pe scurt. Programul de Master în Marketing îşi propune să aducă în învăţământul românesc o nouă abordare. În acest scop trebuie să supravegheze permanent mediul în care îşi desfăşoară activitatea şi să-şi ajusteze propriile resurse pentru a face faţă cu succes ameninţărilor şi pentru a fructifica toate oportunităţile apărute. Unul dintre motive este acela că. din ce în ce mai bine reprezentate în piaţă) este avantajoasă pentru cei care doresc să urmeze acest program de master.

Alegerea tipului de master Am ales să mă îndrept către un master în Managementul Marketingului. 1. ca element central al fundamentării deciziilor de marketing Înţelegerea modului de fundamentare a strategiilor şi a tacticilor de marketing 2. dezvoltarea şi evaluarea conducerii activităţii de marketing în domenii diverse şi în situaţii complexe ce caracterizează mediul actual de afaceri. astfel. Dezvoltarea unor competenţe generale şi profesionale care să permită • absolvenţilor să-şi construiască o carieră în domeniul management-marketingului 3. a unor abilităţi manageriale în domeniul marketingului şi strategiilor de marketing Analiza concurenței 4 . Acesta se adresează economiştilor care beneficiază deja de o serie de cunoştinţe de marketing. Descrierea masterului (programul) Program are drept scop principal implementarea. cu scopul de a lua. celor care lucrează în domeniul marketingului sau îşi doresc o cariera de success şi care vor să aprofundeze procesul de adoptare a deciziilor strategice necesare conducerii activităţii de marketing şi intenţionează să-şi dezvolte abilităţi de utilizare a unui întreg instrumentar analitic. Dobândirea. Programul îşi propune să ofere cursanţilor cunoştinţele necesare pentru: • • Înţelegerea rolului marketingului la nivelul managementului companiei Înţelegerea cercetărilor de marketing. decizii în condiţiile economiei de piaţă. de către absolvenţii programului.

Cele 10 Universități pentru Mastere 5 .

România 8. e-mail: barroso@us. Bălăsescu Marius. deoarece beneficiez de o bursă LLLP ERASMUS și voi urma cursurile semestrului II.ubbcluj. e-mail: floriniasc@gmail. Brașov. Druică Elena Nolică. e-mail: marius. București. Academia de Studii Economice.Pentru elaborarea acestui proiect am aplicat la Universități din România dar și din străinătate. România 6. România. Universitatea din Craiova. România 4. Am ales 3 Universități din Spania. Bld. Elena Botezat. e-mail: npaina@euro. Ionel Dumitru. 9. Victor Montunega.ro 5.ro 8. Carol I Iași.dumitru@mk. Nicoleta Dorina Racolţa-Paina. 10.es 9. e-mail: antonio. e-mail: vimontue@unizar. Craiova. Sevilla. cele 10 Universități sunt: 1.rodrigues@udima. Antonio Rodríguez Ruibal.în Sevilla.es 10. Spania. Arad. Universitatea din Oradea. România 5. Universitatea Transilvania din Brașov.ase. Universitatea la Distanță din Madrid. Universitatea Aurel Vlaicu. Astfel. Spania.1 noiembrie 2010 6 . al anului academic 2010-2011. Oradea.com 4. Universitatea Babes-Bolyai.ro 6. e-mail: Ionel. Florin Lucian Isac. Universitatea din Zaragoza. România 3. Universitatea din Sevilla. Spania Persoanele de contact pentu cele 10 opțiuni de master 1. e-mail: ebotezat@uoradea. Mădălina Meghișan. Carmen Barroso Castro. România 7. e-mail: madalina_meghisan@yahoo. e-mail: druica_e@faa. Universitatea din București. Iași. 2.balasescu@unitbv. Madrid.ro 3. Zaragoza.com 7.ro 2. Cluj Napoca. București.es Redactarea scrisorii de intenție Cristian Claudia-Vali România.

Am atașat acestei scrisori CV-ul meu și.ro. Acesta fiind ultimul an în cadrul licenței. Cu deosebita stimă. Voi avea astfel minunata posibilitate de a dezvolta relaţii interculturale într-un mediu universitar de înaltă calitate. în speranța ca v-am convins în privința calificărilor mele. supun atenției dumneavoastră candidatura mea pentru unul din locurile disponibile în cadrul masterului de „Managementul Marketingului”. am luat la cunoștință cu interes posibilitățile pe care le oferă Universitatea „X”. Mă puteți contacta telefonic la numărul 0040755662562 sau pe adresa de e-mail claudia.Stimat/ă domn/doamnă. și nu în ultimul rând al celor globale impuse de actuala societate informaţională. Subsemnata Cristian Claudia-Vali. Am beneficiat de o pregătire universitară în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași. am descoperit că materiile studiate anterior îmi vor fi de folos pentru a întelege mai bine contextul academic specific.uaic. consider că aceasta experiență mă va pregăti pentru viitoarea carieră în domeniul marketingului. Cristian Claudia-Vali Redactarea CV-ului 7 . Deoarece am obținut o bursă LLLP Erasmus pe semestrul II al anului academic 2010-2011. fapt ce mă va ajuta să adopt mai rapid cerinţele provocatoare pregătitoare unei noi ere – era inteligenţei. la Universitatea din Sevilla. Animată de dorința de a-mi forma o carieră în domeniul marketingului. aștept cu interes e-mail dumneavoastră. am hotărât să mă îndrept către un master care să îmi dezvolte abilitățile de comunicare și relaționare în mediul de afaceri. România.cristian@feaa. Îmi manifest un deosebit interes pentru a discuta cu dumneavoastră. Documentându-mă asupra materiilor disponibile în cadrul masterului „Managementul Marketingului”. Șansa de colaborare cu alți studenti dornici de a descoperi mereu ceva nou îmi va lărgi modul proactiv de gândire şi de abordare a problemelor profesionale. personale. pe parcursul celor doi ani de studiu acumulați până în prezent la specializarea marketing.

8 .

9 .

Primirea răspunsului pentru aplicare master 10 .

11 .