Istoria filmului

Istoria filmului ‡ Cinematograful primitiv (1893-1903) ‡ Inven ia fotografiei ² 1823 ‡ 1870 ² expunerea scurt prin derulare la valori de 1/25 secunde. ‡ Apari ia camerei de proiec ie cu surs luminoas . ‡ 1889 inventat orul Kodak realizeaz suportul de celuloid al fotografiei.

‡ Suport flexibil de pelicul care s traverseze ‡ o camer special ‡ Un mecanism care s asigure viteza necesar unei expuneri scurte a imaginilor ‡ Un dispozitiv de obturare a luminii si de utilizare specifica a acesteia .Istoria filmului ‡ A fost nevoie de.

Istoria filmului ‡ 1893 Thomas Edison inventeaz camera cu pelicula de 35 mm. ‡ Dikson în colaborare cu Edison a inventat kinetoscopul care expunea filme unor spectatori individuali ‡ 28 decembrie 1895 fra ii Louis i Auguste Lumiere la Grand Cafe din Paris au expus public pe un ecran improvizat primul film unor spectatori .

Istoria filmului ‡ Fra ii Lumiere aveau proiector si o bobina cu pelicula de 35 mm. actori de vaudevil realizeaz diferite numere în fa a unei camere de filmat . scamatori. ‡ Jongleuri. ‡ Primele filme s-au realizat într-un studio improvizat în SUA a apartinut lui Thomas Edison si s-a numit Black Maria.

‡ In 1896 apare un al doilea studio cinematografic al lui Georges Melies în care apare primele efecte speciale. Studioul folosea lumina natural deoarece era o ser din sticl .Istoria filmului ‡ Primele filme cu scene la Edison in studio un betiv care se lupta curajos cu un politist ‡ La Paris fratii Lumiere realizeaz un scurt film in care un copil uda florile sfarsind prin a se uda cu totul. .

Istoria filmului ‡ 1908. Avantaje: erau mun i.1927 apari ia i dezvoltarea cinematografiei hollywoodiene clasice ‡ Initial Edison si o serie de firme detin patentul pentru produc ia de pelicule si aparate de filmat ‡ 1910 se organizeaz în apropierea Los Angeles-ului studiourile din localitatea Hollywood. . de ert. ocean.

Istoria filmului ‡ Aici se pune la punct caracterul industrial al filmului cu produc tor. Porter. . Acesta din urma realizeaz filme precum Via a unui pompier american. ‡ Printre producatori: Edison. Griffith. Jaful Marelui tren rapid sau Cleptomanul. cu sistem de organizare pe compartimente. ‡ Griffith realizeaz dup 1908 o serie de filme în care folose te nouta i tehnice si narative.

‡ Expresionismul german (1919-1926) ‡ In timpul primului r zboi mondial statul german interzice difuzarea de filme str ine care erau socotite primejdioase din cauza ca realizau propaganda in favoarea dusmanilor de razboi. Douglas Fairbanks si Charlie Chaplin.Istoria filmului ‡ Filmografia Griffith: Na terea unei na iuni (1915) Intoleran a (1916).mai apoi Mary Pickford. alti regizori si producatori: Buster Keaton. .

Istoria filmului ‡ 1917 statul german sustine initiativa lui Deutsche Bank si mari grupuri industriale constituie UFA (Universumfilm Aktiensgesellschaft) ‡ Cu enormul suport financiar anagjeaz tehnicieni de vîrf si influenteaz intreaga piata a filmului european cu stilul german. ‡ Dupa r zboi dispare motivatia propagandistic .

un enorm succes al filmului mut expresionist . ‡ Primul film expresionist realizat de Robert Wienne.Istoria filmului ‡ Primul film UFA nepropagandistic ‡ Ernst Lubitsch realizeaz un film cu tema revolutiei franceze Madame Dubarry cu enorm succes si in SUA. Cabinetul doctorului Caligari. ‡ In 1923 Lubitsch devine regizor la Hollywood.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful