P. 1
Caiet de Sarcini Stegioara

Caiet de Sarcini Stegioara

|Views: 59|Likes:
Published by Ale Tankyzdutza

More info:

Published by: Ale Tankyzdutza on Aug 25, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/25/2011

pdf

text

original

SC ,,ARHITECT MEDIA DESIGN” SRL – PIATRA NEAMŢ Sediul : Str. Ozana, nr.25. Piatra Neamţ, tel.

0722 210284

Caiete de sarcini
1.
1.1

DATE GENERALE
: P+M,

DENUMIREA OBIECTIVULUI DE INVESTIŢII MODERNIZARE SI EXTINDERE OCOL SILVIC STEGIOARA, O.S. BORCA

1.2

ELABORATOR ( PROIECTANT GENERAL ) : - SC ARHITECT MEDIA DESIGN SRL ORDONATORUL PRINCIPAL DE CREDITE : DIRECTIA SILVICA NEAMŢ PERSOANA JURIDICA ACHIZITOARE ( INVESTITOR ) : DIRECTIA SILVICA NEAMŢ. AMPLASAMENTUL : STEGIOARA, BORCA, JUDEŢUL NEAMŢ O.S. BORCA, COM

1.3

1.4

1.5

1.6

CATEGORIA DE IMPORTANŢĂ : CATEGORIA IMPORTANŢĂ „C”, CLASA DE IMPORTANŢĂ III

DE

1.7

GRAD DE SEISMICITATE : ZONA „E” ( ag = 0,12 ; Tc = 0,7 sec )

2.DATE TEHNICE ALE CONSTRUCŢIEI
1.Amplasament : Construcţia este amplasată în Com. Borca, jud. Neamţ în :  Conform Normativului P 100 – 92, amplasamentul construcţiei propuse spre consolidate este situat într-o zona E de intensitate seismică, căruia îi corespunde un grad seismic VII de intensitate seismică ( grade M.S.K ), pentru care avem coeficientul de calcul ks = 0,12 şi o perioadă de colţ tc = 0,7 sec.

P conv. Canalizarea apelor uzate: momentan evacuarea apelor uzate se face intro fosa subdimensionata.apele uzate vor fi evacuate în fosa septica propusa in proiect instalatii sanitare exterioare. . bolovanis. conform STAS 10101/20-90. Alimentarea cu apă potabilă se face prin racordarea la izvor captat care se va moderniza conform proiect propus (se regaseste in proiec instalatii sanitare exterioare.0. pentru care avem α 1. dispusa la min 10 m de canton.suprafata teren -1000. = 350 kPa 4.00 – 0.174.00mp .suprafata utila –319. ECHIPAREA CU UTILITĂŢI a). 0. (constructia se afla la min 1 km de cea mai apropiata constructie). cu o perioadă de revenire de 10 ani.băile şi bucătăria sunt prevăzute cu echipament sanitar racordate la ghene verticale care distribuie apa potabilă şi colectează apele uzate. c). b).  Natura terenului de fundare : .00 mp. .suprafată desfasurata -348.15mp . pietris. Indici de control . nisip.0. pentru care avem gz = 1.40%.42 KN/m2.00 mp. căreia îi corespunde gv = 0. amplasamentul se află în zona B.00 mp .  Din punct de vedere al încărcării cu zăpadă. construita rudimentar.suprafata construita mansarda .34 5.00 mp .conform studiului geotehnic : . Energia electrică este furnizata prin racord la energie electrica existent pe teren si ca rezerva va fi furnizată prin racordarea construcţiei la generator electric propus. CUT=0.  Din punct de vedere al criteriilor de performanţă calitativă.30 m umplutură de pământ .suprafata construită parter existent -99. construcţia se încadrează în categoria de importanţă C : construcţii de importanţă normală.  Amplasamentul se găseşte în zona B din punct de vedere al acţiunii vântului. .Construcţia se încadrează în clasa =de importanţă III : construcţii de importanţă normală.suprafata construită parter propus – 174.30 – 2. POT=17. conform STAS 10101/21 – 92.2 KN/m2. . REGIM TEHNIC a).60 m.

zugravelilor interioare si exterioare. realizata din boltari.45m-si la coama 7. generator electric si padurar. respectiv 6. Propunerile de extindere si mansardare vor rezolva functional si volumetric cerintele beneficiarului. camarii si incaperi separate pentru centrala. fosa septica. camara.70m la cornişă. camera de zi. o centrala pe lemne si un generator electric. acoperita cu sindrila. cu doua accese separate. DESCRIEREA SOLUTIEI FUNCTIUNI SI SISTEM CONSTRUCTIV a) Pe amplasament se afla o constructie parter. grup sanitar. camera centrala. Propunem modernizarea si extindrea pe orizontala si verticala a constructiei cu functiunile dispuse astfel : b)Parter : hol-receptie. marind suprafata parterului si creind spatii de cazare si primire in mansarda. camera generator electric. Se propune redimensionarea bucatarie. Functiunile sunt dispuse pt. pe fundatie de beton. aerisita natural. Accesul secundar va deservi si bucataria. Înălţimea construcţiei existente este de 2. Este in stare foarte degradata. grup sanitar aferent acesteia. Spatiile existente se vor moderniza: . d) Utilitatile trebuiesc refacute : captare izvor din apropiere.refacerea tencuielilor. bucatarie. Accesul se va face la nivelul parterului pentru distribuirea spre functiuni: la parter se va pastra bucataria.d).70m înălţime la coamă. cu sarpanta de lemn. camera de zi si se propune grup sanitar in actuala camara. scara acces spre mansarda. dotate cu grupuri sanitare proprii.15m. bucatarie.25-8.agentul termic necesar încălzirii şi preparării apei calde menajere va fi obţinut cu ajutorul unei centrale termice proprii cu combustibil solid propusa. Se va reface gardul. Se pastreaza sobele existente. . c) Mansarda Se propune mansardare pentru dispunerea a sase dormitoare dotate cu grup sanitar propriu. dar se va compartimenta pentru a se dota cu grup sanitar. din interior si din exterior. canton: un dormitor pentru padurar. la parter in extinderea propusa se vor monta in camere diferite cu accese atat din exterior cat si din interior. 6. Mansarda va adaposti sase dormitoare. Patru dintre camere sunt dotate cu sobe. Parterul pastreaza camera pentru padurar. aceasta va vi instalata in incapere separata. Energia termică : . dispunerea de termosistem pe fatade. Inaltimea la streasina se mareste la 5. camera padurar. camera de zi. Pe amplasament se propune si un foisor.

inlocuirea parchetului din camere cu parchet laminat. Propunerea peretilor mansardei utilizeaza compartimentari interioare din gips carton izolate cu vata minerala. vestiar personal. intre care se dispune vata minerala. gletuite si zugravite cu vopsele lavabile.. si planseu b. Se vor inlocui pervazurile interioare si exterioare Se vor monta instalatiile sanitare. Pentru bariera de vapori se va utiliza folie PVC dispusa la fata exterioara a peretelui. Constructia existenta are planseu din lemn. o centrala noua pe combustibil lemnos. Structura mansardei va fi din lemn La exterior se izoleaza cu imbracate de termosistem gletuit peste care se aplic o tencuiala decorativa. . -pereti interiori neportanti realizati din panouri de gipscarton tip RIGIPS pe structura metalica. iar la interior se finiseaza cu placi de ghips-carton.a.20cm la interior se pastreaza. inainte de dispunerea placilor de OSB. hol bucatarie.a. .a. refacerea retelei de apa exterioare. peste parter.30 la exterior şi 0. Se propune echiparea cu fosa septica. Se vor inlocui gardurile vechi. Se vor reface spatiile verzi. Se pastreaza sobele existente. si cadre b. Infrastructura este formata din fundatii continui din beton si in urma expertizei a rezultat solutia de dispunere a structurii din lemn a mansardei. se va dala aleea de acces si parcarile din incinta cu piatra naturala. ulucele si burlanele. -planseul peste parter este propus din b. grupuri sanitare. Zidăria existenta portantă. termice interioare si caloriferele. propusa.a. .inlocuirea tamplariei interioare cu usi celulare furniruite cu furnir natural mahon.inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie din lemn stratificat sau PVC mahon. bucatarie. din boltari de 0. . imbracati cu duoa randuri de gips-carton cu grosime 12. se monteaza in camera centralei. care reazema pe centuri din b.a.a. Se va dispune in curte un foisor si barbeque. Peretii exteriori ai mansardei sunt alcatuiti din structura de lemn care se imbraca la interior si exterior cu placi de OSB. Supratructura de rezistenţă este cu stalpi si centuri b. pe toate laturile si spre drum. cu grosime de 15cm -sarpanta din lemn ecarisat de rasinoase pe scaune -invelitoarea din tabla tip tigla Extinderea va avea o structura independenta mixta: zidarie portanta cu samburi b. Se vor inlocui invelitoarea cu tabla tip tigla.inlocuirea faiantei si gresiei din bai.5cm la bucatarie.

avand mana curenta din lemn. Se finiseaza cu tencuiala si se . .  peretii si tavanele se placheaza cu ghips-carton .7.  pereţii si tavanele se placheaza cu ghips – carton si sunt prevăzute glet si zugrăveli cu vopsea lavabilă .pardoseala se aplica sapa autonivelenta.peretii si tavanele se tencuiesc si se zugraveste cu vopsea lavabila.scara se realizeaza din lemn si se va îmbrăca în lemn.Finisajele exterioare 7.1. bucatarie .90m.a.5. 7. se gletuiesc. pardoseala se placheaza cu parchet. sala de mese: peretii si tavanul se zugravesc cu vopsele lavabile si se decoreaza cu varuri speciale decorative. generator electric . cadă tencuieli driscuite şi vopsea lavabilă la pereţi 7.la pereţi si tavane se propun tencuieli driscuite fin.a. 7.pardoseala este proiectă din gresie ceramică  peretii si tavanele se vor imbraca in ghips-carton. plasa si glet specifice.4.a. camere. 7. holuri. Pereţii exteriori se imbraca in polistiren extrudat de 100mm si respectiv 50mm pe stalpi.  echipamentele sanitare compuse din vas de WC. se placheaza cu placi ceramice. se vor gletui si se va aplica var decorativ special pe un perete si varuri lavabile pe ceilalti. grupuri sanitare . chiuvetă.7.a)Finisajele interioare ale spaţiilor: 7. holul de acces  pardoseala este proiectă din placi din placi ceramice.a.a.b. FINISAJE 7. decorate cu zugraveli speciale . . 7. montata pe montanti metalici.3. iar la margini se monteaza plinta din lemn. centrala.2. plinta va fi ceramica.b. iar plinta se va monta din lemn. incapere pt.a.6. 7.a. camara. apoi se aplica partial vopsea lavabila.1. partial faianta pana la cota 1. partial se vor dispune trei randuri de faianta deasupra blatului de luctru si in zona sobei. 7.  pardoseala se finiseaza in sapa autonivelanta si mocheta cu plinta din lemn. scara spre mansarda. plinta va fi ceramica.pardoseala din beton armat cu sapa autonivelanta se finiseaza cu placi ceramice. plinta din placi ceramice. glet de ipsos şi zugrăveli cu vopsea lavabilă.pardoseala din beton armat cu sapa autonivelanta se finiseaza cu placi ceramice.

b). 7. Energia electrică este furnizata prin racord la energie electrica existent pe teren si ca rezerva va fi furnizată prin racordarea construcţiei la generator electric propus. 7.4.FATADE” si in plansele PERSPECTIVE placare cu piatra.00kw. iluminat si prize. Foisorul se va executa din lemn. dispusa la min 10 m de canton.50 se finiseaza cu piatra. Conductorii utilizati sunt tip FY 1.5. parcarile si curtea se vor dala cu piatra naturala inglobata in beton. Se va alege impreuna cu arhitectul placajul de piatra potrivita ca nuanta cu arhitectura monahala. (constructia se afla la min 1 km de cea mai apropiata constructie). Propunerea contine instalatia electrica de:1. instalatia de alimentare cu energie electrica. . Tabloul electric propus pentru Pi=12.zugraveste cu val lavabil alb.b. Soclul pana la cota -0. Trotuarele se vor executa din piatra naturala inglobata in beton. construita rudimentar.5mmp si FY 2.b. Invelitoarea se va executa respectand straturile izolatiei prezentate in planse din tabla tip tigla RAL 8001. Tâmplăria exterioară se va executa lemn culoare cafenie cu geam termopan clar. 5. va avea dubla alimentare. Intrarea in incinta. partial zidita. Pervazurile interioare vor fi din lemn. una de la grupul electrogen si alta de la firida de bransament. .b. instalatie electrica de protectie impotriva trasnetului. ECHIPAREA CU UTILITĂŢI a).b.băile şi bucătăria sunt prevăzute cu echipament sanitar racordate la ghene verticale care distribuie apa potabilă şi colectează apele uzate.00kw si Pa=9. instalatie electrica de iluminat de siguranta.apele uzate vor fi evacuate în fosa septica propusa in proiect instalatii sanitare exterioare. c).4. instalatie electrica de protectie prin legare la pamant. .2. decorandu-se cu vase ceramice. 7.3.Scarile exterioare si terasa acces secundar se placheaza pe pardoseala cu placi din piatra naturala si se imprejmuieste cu balustrada partial din lemn.2. aceeasi cu cea folosita pentru ancadramente.5. Pe fatade se figureaza in plansa . 7. Pentru iluminat s-au prevazut lampi incandescente de 60w -100w si lamoi fluorescente cu protectie. Alimentarea cu apă potabilă se face prin racordarea la izvor captat care se va moderniza conform proiect propus (se regaseste in proiec instalatii sanitare exterioare.5mmp trase prin tuburi tuburi de protectie. Parapetele teraselor vor realiza din lemn si zidarie.3.. iar glafurile exterioare se vor finisa cu vopsea silicatica. Canalizarea apelor uzate: momentan evacuarea apelor uzate se face intro fosa subdimensionata.

e). CONCLUZII Terenul pe care se amplasează construcţia proiectată este situat în Com. instalatii termice interioare . seturi de baie cu vas wc. radiatoare cu robinet ventil ½”. apa sau solul. arh. Întocmit. aerisita natural. 8. sistem bitubular. se vor monta purjoare automate . pe tur. instlatii sanitare interioare alimentare cu apa si canalizare-instalatia de apa rece. Adina PANAITESCU .canalizare menajera cu fosa septica – colectarea si transportul spre fosa cu teava PVC L=42m.alimentare cu apa captare izvor existent.3. fitinguri. La întocmirea documentaţiei de faţă s-a ţinut seama de Hotărârea Guvernului nr. Eventualele modificări făcute de beneficiar. apa sau solul. duc la declinarea responsabilităţii proiectantului pentru întreaga lucrare. sifoane de pardoseala din inox. Neamt. Lucrări conexe: 1. se tencuieste pe interior cu tencuiala speciala. rezervor wc. V=28mc. distributia se ramifica aparent pe perete si plafon. cabina de dus si accesorii. Energia termică : 1. publicată în Monitorul Oficial al României nr. fosa septicase torna din beton armat.distribuitoare. 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului General de Urbanism. Borca. toate racordurile se vor face prin sifon. vasul de expansiune va asigura instalatia pentru cazul in care creste presiunea peste limitele admise. apele uzate trec prin separator de grasimi cu colector de aluviuni. intre turul si returul cazanului s-a prevazut o pompa. fără acordul proiectantului. fiind proprietatea beneficiarului.agentul termic necesar încălzirii şi preparării apei calde menajere va fi obţinut cu ajutorul unei centrale termice proprii cu combustibil solid propusa avand Q=90Kw. jud.d). aceasta va fi instalata in incapere separata. se face din sursa existenta Izvor Stegioara.cu bazin V=1.8mc din beton situat in amonte la 250m. lavoar. pompa de recirculare va asigura vehicularea agentului termic primar. La capatul fiecarei coloane de incalzire. instalatia de apa calda s-a prevazut a fi realizata din teava de polipropilena. racorduri flexibile. sifoane de pardoseala PVC. cu doua accese separate.captare cudren L=3m. Noua construcţie nu produce noxe care să afecteze aerul. la baza fiecarei coloane de canalizare se va monta o piesa de curatire. baterii. Noua construcţie nu produce noxe care să afecteze aerul. instalatia de canalizare menajera interioara se realizeaza din teava PVC 32-40-50-110. aerisitor manual ½” si robinet de reglaj ½” compun intregul traseu. din interior si din exterior. coloanelew se vor proteja cu ghene din ghips-carton sanitar. instalatii termoenergetice . instalatia cuprinde robineti. 2. apele uzate se vor preepura in fosa septica vidanjabila. 149 din 16 iulie 1996. 2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->