Bemutatkozom - Krisztina Cseri.…………….................................... 3 A Social Media Marketing Bomba ……………………………….……......... 5 Próbálkozol, vagy profitálsz a közösségi oldalakon?..................... 7 Megismer - Megszeret - Megbízik benned .……………………...………. 8 Tervezd és Szervezd meg a Social Media Jelenlétedet...................9 A Közösségi Marketing 3 alappillére.…........................................ 10 Az Ügyfélkapcsolatok új dimenziója ………….………….....................14 A nagyobb tényleg jobb?…..........................................................15 Válj vezetővé a Twitteren…………………… ……………........................16 Video Marketing és a Vonzás Törvénye………………………………….... 18 Hogyan építs rajongói hálózatot a Facebookon ……….………..………20 Időgazdálkodás a közösségi oldalakon?Mérd az Eredményeket, nehogy eljátszd az idődet ………………………………………………………….22 Egy lépésnyire vagy a Sikertől,Ne gondolkodj tovább,

CSINÁLD!...............................................................……………........24
Social Media Marketing Tanácsadás…………………………………………..25
Copyright© Krisztina Cseri 2009-10

hogy erényeimet működésbe hozzam” /André Gide/ Azon szerencsés “online marketingesek” közé tartozom. akik jelen voltak az új ágazat. zömében kanadai és ausztrál ügyfelekkel való együttműködésem során szereztem. a legjobb eszköz megtalálását arra. ami lehetővé teszi erőm legjobb felhasználását. „ A hit. s aktív résztvevőként teszteltem kibontakozásának és térhódításának kezdetétől fogva. vagy tettre kész újrakezdő? Mit tennél. Tapasztalataimat főként tengerentúli. A rengeteg magyarű nyelv levél és előadói felkérés után azonban úgy határozott. hogy valóra tudom váltani…jelenti azt. ha hirtelen kinyílna előtted a világ. az életmód-tanácsadás. információs anyagaim és ügyfeleim sikertörténeteinek egy részét. Te miben vagy jó? Mi a szenvedélyed? MLM üzletkötő vagy. a Social Media marketing születésekor. online üzletépítő. az egyéni teljesítmény maximalizálása és a kapcsolatépítés.Cseri Krisztina Amerika vezető Social Media Marketing tanácsadóival együttműködve kezdte online marketing tanácsadói karrierét 2008. Szenvedélyem a személyiségfejlesztés. bárki lehetnél és bármit megtehetnél? Bármit megtehetsz! Az internettel kinyílt a világ… Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . Az elmúlt 3-4 hónapban azonban annyi magyar felkérést kaptam. melyen megtanulhatod hogyan építs nemzetközi üzletet a közösségi portálokon keresztül. vállalkozó. szeptemberében. hogy úgy határoztam magyar nyelven is elérhetővé teszem tréning programom. a Multi Level Marketing üzletkötés és a szabadidőipar területéről. hogy elérhetővé teszi világszerte sikert aratott social media marketing tréning programját magyar nyelven is…íme az eredmény egy blog. s azóta számos tengerentúli ügyféllel dolgozott már együtt főként a személyiségfejlesztés.

a harmadikat és a századikat is… emberek. kicsi a névlistád? A történelem folyamán soha nem volt még arra lehetőség. hogy személyesen a legjobbaktól tanulhassak (Frank Kern. márcsak a hogyan kellet (talán ismerős a helyzet).com/krisztinacseri Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . Na Ez az amiben a segítségedre lehetek. majd kapcsolatrendszerüket felhasználva saját hálózatot építettem ki. Mike Filsaime. Küldhetsz Spameket és zaklathatod a “potenciális vásárlókat” a marketing üzeneteiddel…ebben az esetben ne számíts hosszú távú sikerre. mert az lesz az új amerikai őrület…és eltöltöttem az első estémet a Twitteren…majd a másodikat.Két évvel ezelőtt úgy döntöttem. 2009. márciusában kaptam az első felkérést. legnagyobb hírnévvel és követői hálózattal rendelkező online üzletépítőkre .twitter. Gyorsan rátaláltam a legsikeresebb. hogy az egyetlen állandó tényezője a változás) A közösségi médiát felhasználva megnyertem két nemzetközi versenyt. hogy sokkal több lelkes és elszánt embernek segítsek. (az internetre kiemelten igaz. Lehetőség és Felhívás is egyben arra. melyeken keresztül “Affiliate marketingesként” mások termékeit is reklámozom (apropó. piacra dobtam infótermékeimet és azóta is teszteltem az egyes marketing módszereket. Robert Grant. hogy azonnal cselekedj! Remélem kényelmesen elhelyezkedtél a kanapén…itt az ideje kiépítened a Üzletedet! Hajrá! SAJÁT Nemzetközi Krisztina Cseri Krisztina Cseri http://www. Te fent vagy a Facebookon. a főiskola után egyből saját üzletet indítok… a miértem megvolt. hogy hozzáférj a legnagyobb versenytársaid ügyfélköréhez. elindítottam első honlapjaimat. hogy ez a könyv az én személyes kihívásom a részedre.Ébresztő! A közösségi oldalakon ezt is egyszerűen megteheted). hogy regisztráljak egy oldalra. potenciális befektetők és partnerek érkeztek az életembe és lassan felszállt a köd.. hogy még többet követelj meg magadtól. Maria A Andros. A siker kulcsa azonban a Módszer. csak néhány név a Mentoraim közül). Eben Pagan. a Linked In-en? Játszhatsz a közösségi portálokon…ez esetben az idődet pocsékolod. Vedd észre. Egy este kaptam egy tippet egy ismeretlen ismerőstől. kapcsolatok. Törekedhetsz azonban a kapcsolatépítésre és a hírneved megszilárdítására. mint amennyit mások valaha is elvárnak tőled. a kitűzött célom azonban az. s néhány napos hírnevemet kihasználva felvettem a kapcsolatot a nemzetközi piac vezető online üzletkötőivel és trénereivel. s azóta számos vállalkozóval dolgoztam együtt online marketing tanácsadóként. üzleti lehetőségek. a Twitteren.

Az emberek több Youtube videót néznek. Ma már nem kérdés. Az IPOD rekordot döntött a 3 évével….Azt akarom. A Youtube a második legnagyobb keresőmotor az interneten. (dobpergés következik…. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . hogy a Social Media egy baromság-e. A Social Marketing a legnagyobb változás az ipari forradalom óta….mint televíziót! A Youtube napi nézettsége már meghaladja a 2 Billiót. Az Internet 4 év alatt érte ezt el. hogy 50 Millió Hallgatót elérjen . hogy megértsd miért olyan fontos használnod a közösségi marketinget. legnagyobb ország lenne a világon…és napról-napra növekedik. A Facebook több mint 350 millió felhasználójával a internet-globalizáció csúcsa.) A FACEBOOK-ra 100 Millóan regisztráltak 9 rövid hónap leforgása alatt.és még csak a kezdetén járunk! Nézd csak a Statisztikákat: A Rádiónak 38 évre volt szüksége. vagy a legújabb online marketing ágazat. Az internethasználók 70 százaléka regisztrált Facebook tag. hogy ha a Facebook a 4. A Social Media átvette a Pornó vezető helyét a Neten! Az online vállalkozások 80% reklámozza magát Közösségi Portálokon. A Televíziónak már csak 13 évre. ami azt jelenti.

Nézd csak meg a növekedési statisztikát! Ha nem használod a közösségi médiát.com/Twitter.com/ Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .com+Facebook. Forrás: http://siteanalytics.compete.ideje optimalizálni a Social Media jelenlétedet. Ha rosszul használod. kimaradsz.com+Youtube. lemaradsz. Úgyhogy nem húzom tovább az időt ….

Régebben vagyonokat fizettünk egy erős Google PPC kampányért… ma itt van a közösségi marketing… … és a játékszabályok megváltoznak. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . akkor Felejtsd el az eladást! Építs nemzetközi kapcsolatokat! Ugyanis ez a közösségi marketing sikerének a Titka. de ha a közösségi portálokon akarod reklámozni magad. hogy kitűnsz a tömegből és elkezdesz kapcsolatokat építeni? Még mindig nem bombázod a követőidet promóciókkal. Bármely direkt marketing. akik próbálkoznak.Pénzt akarsz csinálni a neten? „Készíts egy infóterméket és tedd elérhetővé a nagyközönség számára” szól a jó tanács. hogy azelőtt kezdik reklámokkal bombázni a potenciális vásárlóikat a közösségi portálokon. te pedig messze a versenytársaid elé helyezheted magad egy ügyes pozícionálási trükkel (amit nemsokára megmutatok). hogy átlagosan 5-7 interakciót követően válik egy személy vásárlóvá és még több szükséges ahhoz. hogy lojális ügyfél legyen. vagy MLM üzletkötő alátámasztja. akkor Ismertté és Elismertté kell válnod. A leggyakoribb szabályszegés amit az kezdő online marketingesek elkövetnek. hogy kitűnj a tömegből és valódi kapcsolatokat építs a követőiddel. Ők azok. Mi történik azután. vagyis a terméket/szolgáltatásod ismertsége.hogy elnyerhesd leendő ügyfeleid bizalmát. hogy bármilyen kapcsolatot építettek volna velük. Ha profitálni akarsz. Nézzük a közösségi kapcsolatépítés lépcsőfokait…. Miközben a rajongói hálózatodat építgeted. nő a nézettséged. Bizony némi időt igényel.

másokat ócsárolnak. jó hírem van…. akik hajlandóak fizetni azért ami előrébb viszi őket. Valamit azonban tudnod kell: a közösségi oldalakon nem az számít. most elmondom. hogy kit ismersz. előfizethetsz egy Spam robotra. A tapasztalatok azt mutatják. amit adsz.amiket keresnek. és építs kapcsolatokat a célpiacod legnagyobb befolyásolóival. hogy ismered a hegycsúcsra vezető lépcsőfokokat. hanem hogy ki ismer téged. Megbízik benned Néhány oldallal ezelőtt azt tanácsoltam. megismer „Megfelelő kapcsolatokkal az ember bármit elérhet. akik csak a kifogásokat keresik. az álmaik? Mik a legfontosabb igényeik? Milyen típusú termékeket/szolgáltatásokat vesznek? Milyen igényeiket tudod azonnal kielégíteni? Tedd meg! Ingyen és bérmentve a közösségi oldalaidon…. ezt a lépcsőfokot csak akkor tudod megmászni.A közösségi kapcsolatépítés csúcsa három lépcsőfok megmászásával érhető el… Ideje felvenni a túracipődet…már indulunk is… 1. hogy felejts el az értékesítést a közösségi oldalaidon. hogy azt kapod vissza. akikkel megegyező nézeteket vallasz.hogy a versenytársaid előtt felérhess… Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .és még közelebb jutsz a csúcshoz: 3. Akinek érdemes hallgatni a tanácsaira. Milyen képet akarsz kialakítani az emberekben magadról és a vállalatodról? A kiválasztott stratégiádnak megfelelően kezdeményezz beszélgetéseket. vagy negatívakat. máskor motivációként. hogy úgy tekintsenek rád. vagy vásárlás helyett állandóan rád akarják erőltetni a saját terméküket? Mennyire ismered a célcsoportodat? Hány évesek? Miket vásárolnak? Mik a céljaik.” Számtalanszor elhangozott már ez a mondás.a közösségi portálok jelentik a globális kapcsolatépítés jelenlegi csúcsát. ha megérted. hogy általuk te is ismertté válj. Milyen ügyfeleket akarsz? Elszánt. nem fognak figyelni az üzeneteidre. megszeret Akár hiszel a Vonzás törvényében. Követheted a legnagyobb konkurenseidet. Most. Nos. Hogyan? Derítsd ki az igényeiket és add meg a válaszokat. néha kifogásként. hogy kitűnj a tömegből és a következő lépcsőfokra léphess: 2. mint az az ember akire számíthatnak. Találd meg a módját. Nos. akár nem. azok nélkül semmit. hogy a hálózatod olyan emberekből épül fel. vagy a sztárokat . hasonlóan gondolkodsz és érzel. lelkes és lojális vásárlókat. akitől érdemes Vásárolni és akihez újra és újra visszatérhetnek…. megmutatom a titkos ösvényeket. mit csinálj a Twitter-en és a Facebook-on helyette: építs Bizalmat a követőidben. Bárkit elérhetsz és megismerhetsz úgy hogy ki sem teszed a lábad otthonról. hogy több száz emberes hálózatot építs néhány hét leforgása alatt…ha nem ismernek. a legsikeresebb üzletembereket. aki segítséget és megoldásokat szolgáltat nekik.

mint utánanézni. a felsorolt közösségi portálokra. melyikük generálja a legnagyobb forgalmat és legjobb eredményeket számodra. Miután regisztráltál a SocialMarker-en. hogy hogyan)! Elég azonban. hogy a többi oldalt elhanyagold. A fókuszálás alatt azonban nem azt értem. Rengeteg közösségi portál van…Hogyan válasszak közülük? Miután meghatároztad azt a szűk piaci szegmenset (niché-t).mekkora reklámfelületet jelent. Gondolj csak bele. nincs más dolgod.amelyet meg akarsz célozni. vagy vállalatokkal. hallottál már a közösségi könyvjelzőkről? Rengeteg időt és energiát takarítasz meg. Hogy miért? Mert a hagyományos Marketing technikák nem működnek a közösségi platformokon ahol az emberek emberekkel akarnak kapcsolatokat építeni és nem márkanevekkel. ha 30-50 közösségi portálra regisztrálsz ugyan azokkal a kulcsszavakkal..legyél ott mindenütt (olvass tovább és megtudod azt is. A közösségi marketing a kis és mikro vállalatok nagy lehetősége. a Facebook-ra.A legtöbb nagy márkának kihívást jelent a eredményes Közösségi média jelenlét kiépítése. Ez ám az időgazdálkodás! Mire vársz még? Regisztrálj! Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . képpel. Teszteld őket egy ideig és hamar megtudod. ha beregisztrálsz például IDE (klikk a linkre). az üzenetedet egy perc alatt több mint 70 irányba küldheted szét.. ha a 3-4 legnagyobb közösségi portálra fókuszálsz mint a Twitter-re. szlogennel és bemutatkozóval…. a Youtube-ra és a Linked In-re.hogy melyik típusú közösségi portálok a legaktívabb fórumai az adott niché-nek.

webdesign. profi háttérkép és fotók a közösségi oldalakon és folytathatnám a sort…. hogy kitűnj a tömegből. már többet értél el mint a közösségi marketinggel próbálkozók 80%-a. hanem egy biztos alapokon álló vállalkozóval/vállalkozással. meg kell találnod a módját. hogy ezek nem kerülnek sok pénzbe. hogy nem egy amatőrrel állnak szemben. Mikor a követőid látják.mikor egymással beszélgetnek rólam? Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .most biztos megijedtél…de a jó hírem az. sőt. Ha túl akarod élni a piaci versenyt. ha te akarsz lenni a nyertes. Ezt pedig a megfelelő branding-gel és pozícionálással érheted el: saját logo. Tehát milyen képet akarsz kialakítani a követőidben? Az alábbi kérdések megválaszolása sokat segíthet A célcsoportom melyik igényeit tudom kielégíteni? Hogyan tudok értéket hozzáadni valaki életéhez? Miben vagyok Egyedi és Más mint a többi szolgáltató a piacon? Pontosan milyen üzenetet akarok átadni a követőimnek? Milyen érzéseket akarok kelteni a követőimben? Hogyan gondolkodjanak az emberek a szolgáltatásommal/termékemmel kapcsolatban? Mit mondjanak az emberek a szolgáltatásomról. inkább egy kis kreativitást igényelnek.A legtöbb piaci szegmens hemzseg a konkurenciától.

vagy készíttess egy egyedi logót. vagy ingyenes első tanácsadás…). akkor gyorsan olvass tovább: Mielőtt elkészíted a termékedet. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .MINDENT. A kommunikáció 95% non-verbális jelekből áll. Ismerd meg a versenytársaidat.Te is az online vállalkozók 85 százalékába tartozol? Csináltál egy honlapot. egy professzionális háttérképet és találj ki egy rövid de velős Szlogent amely mágnesként vonzza a figyelmet. videótréninget. hogy jobban megismerd az ügyfeleidet (küldhetsz kérdőívet a listádon szereplőknek egy letölthető anyagért cserébe. megkérheted a közösségi portálokon szerzett ismerőseidet a kérdéseid megválaszolására…). vagy apró nyereményért. Az emberek 90 százaléka nem mer kamera elé állni. végezz piackutatást. figyelj az apró részletekre. hanem azok. nincs személyes kapcsolat a szolgáltatóval. Ugye nem csak az 5%-ot akarod kihasználni? Nem azok érik el a nagy sikereket. webináriumot. nincsen 30 napos próbaverzió. tudd meg milyen segítségre van szükségük. Ha még nincsen honlapod és szeretnéd kihagyni a fölös tanulóköröket. Legyél te Az a Vezető. akik valóságosak. aki képes kilépni a komfort zónájából és személyesen mutatja be a szolgáltatásának előnyeit. nincs garancia. egy letölthető termékkel és várod a csodát? Soha nem késő átállni a másik oldalra. ahol a forgalmas honlapok és sikeres online vállalkozók dolgoznak és fejlődnek. hogy megértsd mi működik nekik és mi nem. Koncentrálj az igényeikre. tudd meg mit-és hogyan csinálnak. nincs helpdesk. vagy meghatározod a szolgáltatásodat. és pozícionáld magad ennek megfelelően. Lelkes amatőr helyett légy már az elején a téma szakértője. milyen típusú termékeket vásárolnak szívesebben (ebook-ot. hogy visszakapják a pénzüket. akik tökéletesek. milyen nyelvezetet használnak. vagy személyes konzultációt). Készíts. Használj Videó Marketinget. Találd meg azt a kis rést amit figyelmen kívül hagynak (nincs videójuk. milyen online hírforrásokat.

amikkel ők állnak szemben és látják a terméked. hogy a legegyszerűbb és leghatásosabb módszer. A legtöbben azonban valahogy megfeledkeznek erről. Öt évvel ezelőtt még csak egy álom volt számomra. nyitottak és fizetőképesek. akikhez nem lett volna esélyed a tradicionális marketing csatornákon eljuttatni az üzenetedet. szolgáltatásod eredményét is. ha a legerősebb ingerrel.A vonzás törvényének lényege. csupán a potenciális vásárlók azon 20 százalékára. Ehhez azonban pontosan meg kell határoznod az ügyfélkörödet és az igényeiket. kezdheted felépíteni a ‘megismer-megszeretmegbízik’ hármast. ami az üzletkötők legrégebbi stratégiája. vagyis az audio-vizualitással hatsz a potenciális ügyfeleidre (ezért olyan drágák a TV reklámok). Ne feledkezz meg a videó erejéről és arról sem. mikor online üzletépítésre kerül sor…. az emberek azonosulni tudnak veled. akik tényleg érdekeltek. hogy te is átmentél már azokon a kihívásokon. Jobban elhiszik. hogy nincs szükséged mindenkire. hanem fel is kell kelteni a figyelmüket. Kapcsolatba kell lépni velük. hogy hasonló a hasonlót vonzza. tehát nem elég bejelölgetni őket ismerősként. főleg ha globális az ügyfélköröd. ha az elején megérted. A felhasználókat azonban rengeteg inger és promóció éri. Egy videó bloggal azonban más a helyzet: mikor élőben látnak és hallanak. A közösségi oldalak használatával a történelemben először olyan emberek csoportját is elérheted. és akiben megbízik. akit szeret. Az ember attól vásárol. hogy hasonlóak a tapasztalataitok. Ők eredményezik ugyanis a bevételeid 80 százalékát. Amint felkeltetted az emberek figyelmét. Egy átlagos blogon keresztül nehéz bizalmat építeni.aki szimpatikus. Használd fel a TV sikerének jól bevált Módszerét Mindenki tudja. hogy Los Angeles-i és ausztrál ügyfelekkel dolgozom…ma már ez a mindennapjaim része. hogy a Youtube videók előkelő helyet kapnak a keresőmotorokban is. Jobb. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .

*** Amikor több ingyenes tréning anyagot adsz a célcsoportodnak. A közösségi oldalak segítenek. Stratégiákkal. még több segítséget kapok. mint a versenytársaid. és utána többszörösen is megtérülnek az erőfeszítéseid.’ ***Nos. hogy…. hogy adj-e ingyenes tartalmat és információkat… Ha ingyen és bérmentve odaadod a legbizalmasabban őrzött stratégiáidat és tippjeidet. hogy megbízhatnak benned és számíthatnak rád a jövőben is. ha fizetek neki. most elárultam a vezető online marketingesek féltve őrzött titkát. hogy lojális követőkre tegyél szert és megtudd. hogy globális közönséget érj el a termékeiddel/szolgáltatásaiddal. hogy hogyan pozícionáld magadat és a termékeidet. a követőid azonnal arra fognak gondolni. hogy ‘Ez igen. Csak így tudod meggyőzni az embereket arról. Adj először. amiket azonnal felhasználhatnak és mérhető eredményekkel gazdagodhatnak. Most már tudod.Ha lojális követőket akarsz. ha az ingyenes anyaga ekkora segítség nekem. győzd meg őket ingyenes információkkal és anyagokkal. nagyobb követői bázisra és listára teszel szert. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . Ne is gondolkodj azon.

a promóciók hatékonyságát mérjék. hálózatokat építhetünk a Facebook-on és azoknak reklámozhatunk A közösségi marketing vírusmarketing is egyben. A szájhagyomány útján terjedő ajánlás mindig a leghatásosabb ajánlás. hogy a közösségi portálok új dimenziót nyitnak meg az ügyfélkapcsolatok kezeléseben: a kommunikáció sokkal személyesebbé vált (a Twitter-rel) soha nem volt még ennyire egyszerű rátalálni az ideális ügyfélkörödre (kulcsszavak alapján keresheted az ideális kapcsolatokat) a piackutatás sokkal gyorsabb és ingyenes a beszélgetés kezdeményezés kapcsolatépítést jelent mikor ingyenes Információkat és Stratégiákat szolgáltatsz. Egy 140 karakteres üzenet elküldésével beindíthatod a gépezetet és a követőid követőit is elérheted. Úgy tűnik. Vállalatonként eltérő módszereket alkalmaznak az ügyfélkapcsolatok javítására és fenntartására.az alkalmazottak képzésétől a jobbnál-jobb CRM szoftverekig mindent bevetnek.Egyszerűbb kapcsolatot tartani a meglévő ügyfelekkel. hogy aktuális információkkal gyűjtsenek. bizalmat és elismerést építesz mikor bepillantást nyernek az ügyfelek egy vállalat életébe az alkalmazottakon keresztül. hogy olyan módszereket találjak. sokkal jobban megbíznak a vállalat szolgáltatásaiban/termékeiben már nem kell egy-egy embernek reklámozni. Másfél évet töltöttem azzal.mint állandóan újakat győzködni. amelyekkel hatékonyabbá lehet tenni az ügyfélkapcsok kezelését a kis és mikro vállalkozások számára mielőtt a Közösségi Marketinggel kezdtem foglalkozni. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . és kiharcolják ügyfeleik elégedettségét.

Az. nem jelenti azt. hogy több ezer neves listával rendelkezz.Az Online marketing új korszakba lépett. A kanapédon ücsörögve kapcsolatba léphetsz a piaci szegmensed Vezető Személyiségeivel. akik automata robotokat használnak a követői táboruk növelésére. mint az átlagos online vállalkozók. Olyan embereket is elérhetünk. mint azok akik nem az egyszerűbb utat választják és „kézzel építik” fel a hálózatukat a kiválasztott célközönségükkel. A tradicionális marketing stratégiák mind arra épülnek. A különbség a sikeres internetes vállalkozók között az a kapcsolat amit a listájukon szereplő emberekkel ápolnak. Az elmúlt évet azzal töltöttem. akikhez soha nem lett volna esélyünk eljuttatni az üzenetünket azelőtt. kommentárok a Facebook-on) A veled kezdeményezett beszélgetések számából Új ügyfelek a közösségi oldalakról Üzleti és Partnerkapcsolatok a közösségi oldalakról Előadás felkérések a közösségi oldalakon keresztül Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . hogy hatékony-e a Közösség Marketing Stratégiád? A honlapodra generált forgalom mennyiségéből A válaszok arányából (az üzeneteid továbbküldési aránya a Twitter. Honnan tudod. Ez A tökéletes időpont a stabil online vállalkozás kiépítésére…te is meg tudod csinálni. A tapasztalatok és a felmérések is igazolták. közel sem rendelkeznek olyan reakció rátával. hogy kapcsolatot is építettél velük. a Közösségi Marketing korszakában már nem csak az fontos. hogy nagy legyen a listád…. hogy Amerika vezető online marketingeseitől tanultam és figyeltem mit csinálnak másképp.A hangsúly a Minőségen van. és közvetlenül hozzáférhetsz a névlistájukhoz is. ha nem az egyszerűbb utat választod. hogy sok embert jelöltél be a Twitteren. hogy azok.

akik a kiválasztott célcsoportjukkal építenek kapcsolatot az előre megtervezett stratégiájuknak megfelelően. Ők azok. hogy melyik csoportba akar tartozni: az Időhúzókhoz. profi háttérkép) Add meg a honlapod linkjét (a legtöbben már ott elbuknak. hogy mások is megtalálhassanak a keresőmotor segítségével. vagy márkanevekkel) Branding (logo. kulcsszavakkal ellátott bemutató szöveget magadról (a BIO részbe).A ‘Csiripelők’ alapvetően három csoportba sorolhatóak: az első csoportba tartozóak szórakoznak. a Próbálkozókhoz. hogy a lelkes kezdők kövessenek: Írj egy tömör. Figyelj rá. A Második csoportba tartozó „komoly üzletemberek” azok akik Spam-ekkel és promóciós üzenetekkel bombáznak mindenkit. olvass tovább és megtudod hogyan válj ismertté és elismertté a Twitteren: Használd a saját nevedet (az emberek-emberekkel akarnak beszélni. még csak most jön a java) Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . Én elszánt Vezetőket képzek. gyakorlatilag csak az idejüket múlatják. játszanak. Ha ezt a csoportot választod. vagy a Vezetőkhöz…. szlogen. de nincsenek mérhető eredményeik. nem kezdik el bepötyögni. Ne feledd. a mennyiség helyett a minőségre fókuszálj!) (olvass tovább. Mindenkinek a saját döntése.) Pozícionáld magad már az elején profiként. Építs listát a kiválasztott célcsoportodból (üsd be a Twitter kereső mezőjébe a kiválasztott kulcsszavaidat és jelöld be ismerősnek az azokat használó embereket. Az emberek sietnek…ha nem viszi tovább őket a link az oldalra. hogy a http:// nélkül adják meg a linkjüket. nem termékekkel. A harmadik csoportba tartozóakat nevezem a közösségi marketing győzteseinek. hogy működjön és a megfelelő oldalra transzferálja a látogatókat.

twitter. hogy továbbítsák az információt.motiváló. „celebek”. szórakoztató. mások hálásak lesznek nekik érte) Legyél vicces. kedvezményeket a Twitter követőidnek…és mondd is ezt el nekik Kezdeményezz beszélgetéseket a célpiacod vezető személyiségeivel (vezető üzletemberek. véleményvezérek). az elején neked kell megkeresned és kapcsolatot kezdeményezned a célcsoportoddal…egy idő után már maguktól követnek) Válassz egy attraktív és figyelemfelkeltő képet magadról („profile picture”) Írj a személyes tapasztalataidról és aktuális élményeidről (emlékszel a valóságshow-kra? Az emberek imádnak mások magánügyeiben turkálni) Adj értékes és ingyenes információkat a honlapodon és közöld ezt a célcsoportoddal a Twitteren (szolgáltass okot. hogy vezetőként tekintsenek rád is www. hogy továbbítsák az üzeneteidet (egy-egy link után egyszerűen kérd meg őket. hogy átklikkeljenek a blogodra) kezdeményezz beszélgetéseket @üzenetekkel tanítsd meg a követőidet.com/krisztinacseri Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . vagy sokkoló…csak tűnj ki a tömegből Figyelj az 1/10-es promóciós arányra(10 csiripből 1 reklám) Biztosíts különleges ajánlatokat.Dinamikusan növeld a kapcsolataid számát (a listád nem fog magától megnőni.

a háttérben bemutathatod az életstílusodat (amivel azonosulni tudnak)… Az ember attól vásárol. hanem látja a mimikádat és a gesztusaidat is. Megnézheti a terméket. nem pedig egy lelkes kezdő vagy. (Egy kis kreativitással a saját stábod lehetsz. és akár most azonnal elkészítheted a 20 mp-s nyitó montázsodat itt. sokkal nagyobb a vásárlók és feliratkozók aránya.Már tudod. Mivel az emberi viselkedést leginkább az érzelmek befolyásolják. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . az hogy megvesznek-e egy terméket vagy sem. hogy a videó sokkal inkább leköti a figyelmet. szerzőt. vagy itt. ha egy jól célzott háttérzenét választasz. csak azon múlik. vagy a vállalathoz. aki szimpatikus neki és akiben megbízik. az értékesítőhöz. melyeken videóval mutatják be a termékeket/szolgáltatásokat. hogy a látogató végigolvassa az ajánlatodat és feliratkozzon a hírleveledre. hogy milyen érzelmeket kötnek a termékhez. A bizalmat pedig könnyebb felépíteni mikor látják az értékesítőt. Egy 3-4 perces marketing videó elég hatásos figyelemfelkeltő ahhoz.) A legnagyobb hatást akkor tudod kifejteni a nézőidre. hogy nem csak a szemünkre. számos oka van a videók sikerének: Azokon a honlapokon. egy logora és egy jó Szlogenre van szükséged. Egy professzionálisan megszerkesztett intró a videóid elején kulcsfontosságú tényezője a hírneved építésnek (branding-nek) és azt az érzetet kelti a nézőben. hogy a legsikeresebb internetes üzleti oldalakon videókat használnak? Természetesen a válasz: NEM. Egy jó videó hipnotizálja a nézőjét. A zene mindig hatással van az érzelmekre. Csupán néhány képre.ez az egyetlen oka annak. hanem a fülünkre is mágnesként hat… …de mit gondolsz. vagy gyártót. hiszen nem csak a hangodat hallja. hogy profi stáb dolgozik a háttérben.

ezzel is újabb és újabb üzleti kapcsolatokat és ügyfeleket generálva nekem.És itt a valódi oka annak amiért egyre több és több online marketinges készít videót: Néhány évvel ezelőtt a Google felvásárolt a Youtube-ot 1.olyannyira. Minél előrébb helyezkedik el az oldalad a google keresőben a kiválasztott kulcsszavaid esetében.900. a Youtube napi látogatottsága meghaladja a 2. hogy a megfelelő minőségben feltöltött és jó kulcsszavakkal ellátott videókat egyenesen a kezdőlapon jelenítik meg. Egy évvel ezelőtt elkészítettem a videót.000-t!!! Ma már nem azt mondjuk. Miért? Mert az internetes videók annyira közkedveltek. És ”googlék” szeretik a videókat….feltöltöttem. optimalizáltam és azóta hozzá sem nyúltam…a nézettsége és az oldalam forgalma pedig folyamatosan nő. hogy ha beütöd a Google keresőbe. hogy gondold át kétszer. mint a Televízió képernyője előtt. hogy „mi a Twitter” 96. www. annál nagyobb az oldalad forgalma.000. hogy ma már több időt töltenek az emberek a Youtube előtt.com/cserikriszti Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .000 találat közül elsőként az én 4 perces Youtube videómat ajánlja fel.65 Billió Dollárért.mielőtt kimondasz valamit.youtube. Ezért van az. És egyetlen egy forintot sem költöttem reklámozásra…. hanem hogy „Googlizd ki” mielőtt kimondod. Mint említettem már.

ugyanis minden nyilvános és minden visszakövethető. Meg akarom mutatni neked. egy negatív kritika pedig a felépített hírnév ledöntéséhez vezethet. hogy mik az igényeik. hogy érdemes a követőddé válni. Amikor valaki a rajongóddá válik. hogyan építs lelkes és lojális rajongói hálózatot a Facebookon és emeld az üzletedet a következő szintre. Ha figyelembe vesszük. A Facebook-tól ajánlólevelet kapsz arról. hogy jobban összehangolt legyen a médiajelenléted.a Rajongói oldaladon keresztül viszont naponta többször is küldhetsz üzeneteket anélkül.Több. hogy a 4. legnagyobb ország lenne a világon. Ez tulajdonképpen a tökéletes promóció. melyek nem használják ki a Facebook adta lehetőségeket. Ez azt jelenti. hogy ‘élőben’ kommunikálhatsz a célközönségeddel. Az emberek ugyanis nem szeretnek lemaradni semmiről. bizony elpuskázzák a nagy lehetőséget. akik a célpiacodra hatással vannak és építs ki kapcsolatot velük. Ha megnézegeted a Rajongóid személyes oldalait. A Rajongói oldalak forgalma szájhagyomány útján nő. Kövesd a meghatározott stratégiádat. hogy a Facebook óriási ingyenes forgalmat jelent? Azáltal.ami valljuk be elég idegesítő. hogy a Facebook a 3. A felhasználók 50%-a minden egyes nap bejelentkezik és átlagosan 20 percet tölt az oldalon. Az opt-in formodat is elhelyezheted a Facebook oldalaidon. A felhasználók kikérik Facebook ismerőseik véleményét. hogy egy jól célzott pozitív üzenet azonnali forgalomnövekedéshez. Barátkozz a véleményvezérekkel és te és véleményvezérré válsz…. hogy közvetlenül a onnan iratkozhassanak fel a listádra. sokkal nagyobb hatást gyakorolhatsz a célközönségedre (a tradicionális email marketinggel maximum 3 email-t küldhetsz egy héten. akkor ők is gyorsan megteszik ezt.) A Facebook oldalaidat hozzálinkelheted a többi közösségi portálodhoz. keress legalább 5 olyan befolyásos embert. hogy bárkit is elriasztanál. könnyen megismerheted őket és nyilvánvalóvá fog az is válni. hogy azok az üzletek.ami azt jelenti. Soha ne közölj elhamarkodottan semmit. nem kérdés már számodra sem. Hogy Vezetővé válj. hogy a barátaik csatlakoznak valahová.egyáltalán nem csoda. az oldalad automatikusan láthatóvá válik az üzenőfalán az összes ismerősének is. legnagyobb forgalommal rendelkező oldal a világhálón. Mekkora a blogod napi látogatottsága? Ugye. Egy átlagember napi 20 percet tölt a Facebookon és 8 millió ember csatlakozik naponta a Facebook Rajongói oldalakhoz. mielőtt megvennének valamilyen terméket az interneten. Ha azt látják. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 .mint 300 Millió regisztrált felhasználója van a Facebooknak és a számuk napról-napra nő.

akkor előkelő helyet kapsz a keresőmotorokban. hogy a Rajongói oldalad dinamikusan fog fejlődni és a látogatók újra és újra visszatérnek hozzád: 1. Szerkeszd meg a nyitólapot (képeket. Mindig válaszolj a Követőidnek 10. Írj egy részletes bemutatkozó szöveget (Ne felejtsd el beírni a szlogenedet és a honlapod linkjét a profilképed alatti mezőbe) 6. Az ideális a 200x600-as. ugyanis a hirdetők kezdenek átpártolni a közösségi oldalhoz. hogy könnyen megjegyezhető legyen 4. hogy kommentálják az frissítéseidet.mivel jobban elérhetőek a kiválasztott célcsoportok. hogy a Google fél a Facebooktól. tradicionális email listádra (azért őrizd és ápold gondosan). Továbbítsd a frissítéseidet a Twitterre (a közösségi média jelenléted összehangolásáért és hogy több emberhez jusson el az üzeneted) http://www. és nincs is többé szükséged a régi. Motiváld a követőidet. és interaktívvá váljon az oldalad 9. kulcsszavakban gazdag szöveget. olvasd végig a lenti listát és készítsd el az ingyenes üzleti Facebook oldaladat. hogy te és a rajongóid is írhassatok 8. A következő 10 lépés betartásával biztos lehetsz benne.Éppen tegnap olvastam. érdemes végiggondolnod a Facebook ajánlatát. Állítsd be az oldaladon. hogy mindig friss információkkal szolgálhass) 7. Figyelj a pofilképed méretére. A Facebook Rajongói oldalak megjelennek a google rangsorban is. Mielőtt befizetnél azonban. Ha PPC hírdetéseket használtál eddig. linkeket és videót is tölthetsz fel) 5. Rendszeresen frissítsd az oldaladat (össze tudod hangolni a blogoddal. de a bélyegkép szerkeszthető ha nagyobbat töltesz fel 3. Változtasd meg az oldal linkjét. A rajongói oldalad címében használd a Saját nevedet és egy rövid kulcsszavas leírást 2.facebook.com/krisztinacseri Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . Tehát jól építed fel a Rajongói oldaladat és megfelelő kulcsszavakkal ellátott postokat közölsz.

kapcsolatápolás) Végig néztem az egész listát. Át kellett gondolnom. időhúzók (videó nézegetés. reklámozás. mint az új infotermékek létrehozására. azokat kiszervezem és szakemberekkel csináltatom meg. Egy két hetes beosztást készítettem és 15 percenként feljegyeztem. akkora figyelmet fordítottam az apró részletekre. Időigényes volt. Meg kellett értenem. A közösségi portálokon nézelődve könnyen elvesztegetheted az idődet…segíteni akarok. hogy az idő pénz? Az idő a legértékesebb forrás. hogy változtatok és csak azokkal a feladatokkal foglalkozom. hogy ne ess abba a hibákba mint én a kezdetek kezdetén. fölösleges twitter csevegések. internetezgetés). facebookon képek nézegetése. 3. hogy melyik feladatok voltak hasznosak és melyek haszontalanok a kitűzött célom elérésének érdekében. akkor újra kell szerveznem az egész online jelenlétemet: 1. vagy a reklámozása…. üzletépítő feladatok (termék létrehozás. . hogy szánj rá 2 hetet.Ugye egyetértünk abban. ha nem szervezem meg a feladataimat és osztom be megfelelően az időmet. de rendkívül tanulságos. a már meglévő ügyfeleimmel való kapcsolat ápolására. az egyes tevékenységeket csoportokra osztottam: adminisztráció (emailek kezelése). hogy ha komoly alapokon nyugvó nemzetközi üzletet akarok.Három mérhető eredmény nélküli hónap után azonban elhatároztam. hogy egyáltalán nem maradt időm az üzletemet előrébb vivő feladatokra. amelyekben jó vagyok. hogy pontosan mennyi időt töltöttem az egyes feladatok elvégzésével. a szövegírásra. szövegírás. és különböző színekkel bejelöltem. Néhány elvesztegetett hét után gyorsan rájöttem. az egész életmeneted meg fog változni amint rájössz mennyi időt vesztesz felesleges tevékenységekkelgondolj csak bele. Hosszú távon gondolkodtam! Nagy terveim vannak…remélem neked is! Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 2. hogy tiszta képet kapjak az aktuális helyzetemről. Szívből ajánlom. hogy mikor mit csináltam. amivel gyakorlatilag senki nem rendelkezik….főleg online. amikkel túl sok fölös időt töltök. Mikor elkezdtem tesztelni a Twittert és a Facebook-ot. ha azt a sok időt a fejlődésedre fordítottad volna… Miután két héten keresztül vezettem a listámat. hogy nem tudom elérni a kitűzött céljaimat. szerkesztgetni a Youtube videóimat és a Blogomat.

Nekem 3 hét alatt sikerült elérnem a kitűzött célomat és megkaptam az első külföldi tanácsadói felkérésemet…. vagyis időd csupán 20 %-át töltöd a kitűzött célodnak megfelelően a közösségi média jelenléted erősítésével és stratégiai kapcsolatok építésével akkor már eléred az eredményeid 80%-át. A közösség könyvjelzők használatával (egy kattintással elküldheted az üzenetedet az összes közösségi portálra) és egy kirívó Brand létrehozásával és reklámozásával össze tudod hangolni a Közösségi Média jelenlétedet. akkor rosszul értelmezed a Social Media lényegét. hogy erős és stabil képet alkoss a potenciális célcsoportod tudatában. Ha megtanulod alkalmazni Pareto 80-20 szabályát a közösség oldalakon is. hogy a célcsoportod igényeit kielégítő információkkal és a megfelelő véleményformálókkal kiépített kapcsolataid által szakértőként pozícionáld magad és messze a hátad mögött hagyd a versenytársaidat. Te milyen célt tűztél ki magad elé? Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . újra és újra elküldöd a reklámjaidat de a várt ügyfelek nem jönnek. hogy csak az idődet húzod a Közösségi Portálokon. A közösségi portálok tökéletes teret jelentenek a nagyobb nézettség és a Brand építés szempontjából.Ha a legtöbb online üzletépítőhöz hasonlóan beleesnél abba a hibába. Lehetőséget biztosítanak arra.

. A közösségi portálok a Marketing egy teljesen új ágazatát nyitották meg. Akarva sem találtam több kifogást és kénytelen voltam kilépni a komfort zónámból és megkezdeni a promóciót. Búcsúzóul a következő jó tanácssal látlak el: A Social Media egy marketing ágazat. hogy hogyan építettem fel a nemzetközi ügyfélkörömet Magyarországról technikai tudás és valós. Ha jól csinálod. A Döntés a Tiéd! Copyright© Krisztina Cseri 2009 . Főleg nem otthonról. Mikor összeállítottam az első angol nyelvű tréning anyagomat. életem egyik legnagyobb kihívásával szembesültem…. Az egész addigi életem megváltozott. mely a „The Social Media Success Formula” nevet kapta és elkészítettem e könyv eredeti változatát. A reakciók felülmúlták az elképzeléseimet.. az üzleted soha nem látott magasságokba tör…ha azonban rosszul csinálod. hogy végigolvastad a tréning anyagot. de soha nem viszi át a gyakorlatba a frissen megszerzett tudását. mikor nálunk napközben volt. a kanapéján ülve. az első kurzusom két hét alatt betelt és olyan ügyfelekkel dolgoztam együtt. Az emberek 70 %-a nem olvassa el az információs anyagokat amiket megvásárol és letölt az internetről. mikor aludtam.megvoltak az információim amikért az emberek hajlandóak voltak fizetni és tudtam mi a célom. Nagyszerű élmény volt. fizikai ismeretség nélkül? A válasz egyszerű: egy percig sem hezitáltam kapcsolatokat kezdeményezni a közösségi portálokon. A történelem során soha nem volt még ennyi embernek lehetősége arra. akik akkor aludtak.. hogy nemzetközi üzletet építsen.Gratulálok. Többen feltették már a kérdést. A maradék 30%ba tartozók nagy része pedig elolvassa. csak az idődet és a pénzedet pocsékolod vele. mikor volt bátorságom felvenni a kapcsolatot a célpiacom vezető online marketing szakembereivel és személyesen tőlük tanulhattam. Tehát akkor kerestem pénzt.

hogy megtudd. hogy miben különbözöl a versenytársaidtól. Figyelj és Tesztelj. milyen termékeket preferálnak.milyen típusú üzenetek váltják ki a legnagyobb hatást a követőidből. 3. válaszd ki a színeidet. akkor ez a lista a segítségedre lesz. 5. Linked In…). Töltsd fel a logódat. készíttess egy Logo-t amit minden anyagodon feltűntetsz. Youtube. Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . 1. Add ezt ingyen. Olvasd el figyelmesen. Regisztrálj a közösségi portálokra és hangold össze a jelenlétedet (Twitter. azokat a lépéseket állítottam össze. Határozd meg. Építs hosszú távú kapcsolatokat. 4. hogy a tanítványok követhessenek. 2. amit mástól nem kaphatnak meg? Miért válasszalak téged és ne valaki mást? Találj ki magadnak egy Márkát.Ha még mindig úgy érzed. az egyedi háttérképedet és használd ugyan azt a figyelemfelkeltő és szimpatikus profilképet. Facebook. amelyeket most azonnal megtehetsz. ismételd meg újra és újra a bevált lépéseket. hogy a közösségi média túl sok és túlságosan bonyolult neked. Készíts egy egyedi Design sémát. 6. melyik közösségi portálokon elérhetőek és ha megtaláltad a megfelelő stratégiádat. Pozícionáld magad már az elején Mesterként. fogalmazz meg egy velős és figyelemfelkeltő Szlogent és kezdj el dolgozni egy ütős bemutatkozó szövegen. Legyél a szakértője a témának! Kutasd fel a célcsoportod igényeit és adj a kezükbe megoldási lehetőségeket. Miért vagy egyedi? Milyen pluszt tudsz adni az ügyfeleidnek. Tesztelj újra és újra. Kezdeményezz naponta új kapcsolatokat.amiket azonnal felhasználhatnak.a piacod legbefolyásosabb személyiségeivel és a potenciális vásárlóiddal egyaránt.

interjúval kapcsolatban. Részletes információért és a feliratkozásért kérjük jelentkezzen a következő email címen: support@thesocialmediasuccessformula. személyesen az ön célpiacára és üzletére szabott közösségi marketing és videó marketing stratégiával és kampánytervvel iratkozzon fel a várólistára. Személyes Tanácsadásért. vagy ha azt szeretné.com Személyes Konzultáció és Tanácsadás: Exkluzív.com Copyright© Krisztina Cseri 2009-10 . hogy Krisztina előadó legyen a következő Rendezvényén. Kérem keressen a következő email címen: krisztinacseri@gmail.Előadói felkérés Minden média felkéréssel.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful