Salutari romani din toate colturile lumii. Numele meu este Ionelia Popescu.

Am varsta de 21 de ani , si de cand am implinit 14 ani, Pana in acest moment, ma tot gandesc cum ar trebui sa fie tara noastra, si cum a ajuns. M-am saturat de « fratii mei » care se gandesc si se plang de problemele tarii noastre, dar le este teama sa faca ceva in aceasta privinta. De ce spun asta?! Sa va povestesc, sunt o adepta a “Dreptului si Psihologiei”, poate putin sarita de pe fix sau cu o foarte mare tarie de caracter si un curaj care este vazut de restul boala curata. Nu-mi pasa, ma omara gandul ca locuiesc intr-o tara straina, cand as putea foarte bine sa stau in tara “mea”. Bun bun, unde vreau sa ajung. De un an ma “rog” de „prieteni” sa facem ceva pentru tara noastra; aceia care tot vorbisera despre cum am putea imbunatatii toate sistemele pe toate planurile, sa dam Coruptia,Prostia, Datoria si Hotia jos de la guvernarea Romaniei si sa ne punem la contributie cerebelul pentru a ridica si a reconstrui un nou stat sau sa il ajutam sa renasca. Ok ,ok, a fost totul magnific, discutii, dezbateri, intalniri, dar stiti ce au facut cand am propus sa ACTIONAM??! Exact la ce va ganditi, lasitatea de care au dat dovada a fost o mare dezamagire pentru mine. Mi-au raspuns ca ei vor sa doarma bine si fara teama seara pe perna. Sa nu fie „inchisi” sau „persecutati” de cei puternici”stiti la cine se refereau”. Ok, bun bun .... cum dracu(scuzati vocabularul!) puteti dormi pe perna cand stiti ca ziua de maine este un mare calvar, ca esti ingropat in datorii, ca nu iti poti permite sa le faci placerile copiilor sau sa iti permiti sa traiesti o viata decenta. Ok, nu avem nevoie de bogatii, dar sa ma ierte Dumnezeu, voi ati vazut ce saracie paste Romania, cand avem atatea posibilitati sa o reabilitam! Fratilor suntem foarte isteti, dar suntem atat de lasi incat sa nu ne pese ca lumea din jurul nostru moare de foame?!! „TREZESTE-TE ROMANE!!” NU ITI PARE CA AI DORMIT PREA MULT!!!?? In fine, revin la povestea mea, eu nu dispun de un buget foarte „extins”, le-am cerut ajutor din „umbra”, dar nici atata lucru nu au fost in stare. Ganditiva ca au fost romani care au murit pentru o romanie mai buna, nu spun sa va dati viata pentru ea, ci sa va luptati cu Raul din tara noastra! AM NEVOIE DE SUSTINEREA VOASTRA, CHIAR NU V-ATI SATURAT SA TRAITI IN ALTE STATE PENTRU CA AL NOSTRU ESTE PE ZI CE TRECE TOT MAI JOS?!! AM NEVOIE DE TINERI CURAJOSI SI DESTEPTI CARE SA CONTRIBUIE (DIN UMBRA, DACA VA ESTE TEAMA SA VA FACETI CUNOSCUTI) LA REFACEREA TARII NOASTRE!! VA ROG NU MAI TACETI IN TACERE, TARA NOASTRA CHIAR ARE NEVOIE DE NOI! SUNT MILIOANE DE POSIBILITATI DE A REFACE TOT RAUL PRODUS DE „CEI DE ACUM”.

VA ROG!!! VA IMPLOR!!! Postati aici , va trimit adresa mea de mail sau id, si vorbim, va explic mai mult. Insa acum nu treceti peste aceste versuri, nu va mai spun despre ce este vorba ca si voi cunoasteti la fel de bine ca mine ... P.S.va rog sa ma iertati daca am facut vreo gresala gramaticala! Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte, La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani! Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume Triumfător în lupte, un nume de Traian! Înalţă-ţi lata frunte şi caută-n giur de tine, Cum stau ca brazi în munte voinici sute de mii; Un glas ei mai aşteaptă şi sar ca lupi în stâne, Bătrâni, bărbaţi, juni, tineri, din munţi şi din câmpii! Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine, Româna naţiune, ai voştri strănepoţi, Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine, „Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi. Pre voi vă nimiciră a pizmei răutate Şi oarba neunire la Milcov şi Carpaţi! Dar noi, pătrunşi la suflet de sfânta libertate, Jurăm că vom da mâna, să fim pururea fraţi! O mamă văduvită de la Mihai cel Mare Pretinde de la fii-şi azi mână d-ajutori, Şi blastămă cu lacrimi în ochi pe orişicare, În astfel de pericol s-ar face vânzători! De fulgere să piară, de trăsnet şi pucioasă, Oricare s-ar retrage din gloriosul loc, Când patria sau mama, cu inimă duioasă, Va cere ca să trecem prin sabie şi foc! N-ajunse iataganul barbarei semilune,

A cărui plăgi fatale şi azi le mai simţim; Acum se vâră cnuta în vetrele străbune, Dar martor ne e Domnul că vii nu o primim! N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie, Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm ; Acum se-ncearcă cruzii, în oarba lor trufie, Să ne răpească limba, dar morţi numai o dăm! Români din patru unghiuri, acum ori niciodată Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri! Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri! Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină, Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt. Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, Decât să fim sclavi iarăşi în vechïul nost' pământ!

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful