You are on page 1of 2

- Detyra grafike -

Studimet: E rregullta Drejtimi : Automatizimi i proceseve prodhuese Lnda: Prpunimi me prerje Mentori: Dr.sc. Avdyl BUNJAKU Studenti : Shpend MEHMETI Prishtin, 2010

Aistenti i lnds: Mr.sc. Afrim GJELAJ

Pr pjesn e dhn n vizatim teknik duhet t prcaktohen: 1. Prmasat e gjysmfabrikatit duke u mbshtur n prmasat e pjess dhe n cilsin e ashprsis s siprfaqeve? 2. T bhet lista e prmbajtjes s procesit teknologjik n rast se pjesa prodhohet n seri t vogla ku ns = 1000 cope? 3. T hartohet procesi teknologjik pr operacionet, vendosjet, pozicionet,kalimet e kalesat duke i dhn pozicionet e instrumenteve prerse dhe pajisjet pr do kalim t veant (t paraqitet mnyra teknologjike e kompletuar)? 4. T formohet lista e instrumenteve prerse t nxjerra nga hartimi i procesit teknologjik? 5. Pr instrumentet e veanta duhet t jepet vizatimi me prerjet e nevojshme duke definuar gjeometrin e instrumentit prers? 6. T bhet llogaritja e instrumenteve t prdorura? 7. T bhet zgjedhja e karakteristikave kontsruktive-teknologjike t makinave t prdorura? 8. Llogaritja e regjimeve t prshtatshme t prpunimit dhe koha kryesore?