Fobii cu litera A Ablutophobia - Teama de spalat sau de îmbaiere Acarophobia - Teama de mâncarime si mancarimea cauzata de intepatura de insecte Acerophobia

- Teama de acrime Achluophobia, Lygophobia, Nyctophobia, Scotophobia – Frica de intuneric Acousticophobia – Frica de zgomot Acrophobia, Altophobia – Frica de inaltime Aerophobia - Frica de aer, de inghitire de aer sau inghitire de substante nocive din aer Aeronausiphobia - Teama de varsaturi Agateophobia, Dementophobia, Maniaphobia - Frica de nebunie Agliophobia, Algophobia, Odynophobia, Odynephobia - Teama de durere Agoraphobia - Frica de aer liber, multimile necontrolate sau sociale Agraphobia, Contreltophobia - Frica de abuz sexual Agrizoophobia - Frica de animale salbatice Agyrophobia, Dromophobia - Teama de strazi sau de trecere pe strada Aibohphobia - Teama de palindromes (nu neaparat un cuvânt real; aiboh este, desigur, greaca sau latina pentru palindrom, dar este pur si simplu de a face cuvântul în sine palindromic) Aichmophobia, Belonephobia, Enetophobia - Frica de ace Ailurophobia, Elurophobia, Felinophobia, Galeophobia, Gatophobia - Frica de pisici Albuminurophobia - Teama de boala de rinichi Alektorophobia - Teama de pui de gaina Alliumphobia - Frica de usturoi, care poate fi extinsa la o varietate de plante Allodoxaphobia - Frica de avize

Amathophobia, Koniophobia - Frica de praf Amaxophobia - Frica de echitatie la o masina Ambulophobia, Stasibasiphobia, Stasiphobia - Teama de mers pe jos sau în picioare Anemophobia - Frica de aer Amerophobia, Columbophobia - Teama de Statele Unite, cultura americana Amnesiphobia - Teama de amnezie Amychophobia - Teama de zgârieturi sau de a fi zgâriat Anablephobia - Frica de a privi în sus Ancraophobia, Anemophobia - Frica de vânt Androphobia, Arrhenphobia, Hominophobia - Frica de oameni Anginophobia - Teama de sufocare Anglophobia - Frica de Anglia, cltura engleza Angrophobia - Teama de furie sau de a deveni nervos Ankylophobia - Teama de imobilitate a unei comune Anthrophobia, Anthophobia – Frica de flori Anthropophobia - Frica de oameni sau de societate Antlophobia - Teama de inundatii Anuptaphobia - Teama de a sta singur Apeirophobia - Teama de infinit Aphenphosmphobia, Chiraptophobia, Haphephobia, Haptephobia - Frica de a fi atins Apiphobia, Melissaphobia, Melissophobia - Frica de albine Apotemnophobia - Teama de persoane cu amputatii Arachibutyrophobia - Teama de unt de arahide lipit de cerul gurii

Teama de slabiciune Astraphobia.Teama de asimetrie Ataxiophobia . Brontophobia.Frica de stele si spatiu ceresc Asymmetriphobia .Frica de orice obiect inert.Teama de Ataxie Ataxophobia . care reprezinta de exemplu. Monophobia .Frica de a fi singur sau frica de sine Aviophobia.Teama de tulburari Atelophobia .Teama de Australia.Teama de fluierele Aurophobia . Ermitophibia. statui. Pyrophobia – Teama de foc Asthenophobia .Frica de a fi corupt Autophobia.Frica de paianjeni Arithmophobia – Frica de numere Arsonphobia.Frica de a fi uitate.Teama de ruina sau ruine Athazagoraphobia . australieni. roboti Automysophobia .Teama de aur Australophobia.Teama de imperfectiune Atephobia . Kakorrhaphiophobia . cultura australiana Automatonophobia . Aviatophobia. Pteromerhanophobia . asistenta tehnica. Novahollandiaphobia . Isolophobia.Arachnophobia .Teama de zbor . Astrapophobia. Eremophobia.Frica de tunete si fulgere.Teama de esec Aulophobia . ignorate sau de uitare Atomosophobia . Este deosebit de frecventa la copiii mici Astrophobia . Keraunophobia .Teama de explozii atomice Atychiphobia.

Fobii cu litera B Bacillophobia. Bromidrophobia . Tonitrophobia .Teama de scari sau pante abrupte Bathophobia .Frica de microbi Bacteriophobia .Teama de orz Bananaphobia .Frica de tunete Fobii cu litera C Cacophobia .Teama de mirosuri de corp Brontophobia.Teama de poceala .Teama de banane Bolshephobia .Teama de Bolsheviks Barophobia .Teama de rachete sau gloante Barleyphobia . Microbiophobia .Teama de mers pe jos Bathmophobia . Myxophobia .Frica de bacterii Ballistophobia .Teama de boghiuri Botanophobia .Teama de adâncime Batophobia .Teama de noroi Bogyphobia .Frica de inaltime sau de a fi aproape de mare Batrachophobia .Teama de plante Briophobia. Basiphobia .Teama de amfibieni Bibliophobia – Frica de carti Bitchophobia – Frica de Chris Briscoe (FICTIONAL) Blennophobia.Frica de pierderea in greutate Basophobia.Frica de picior uman Bromidrosiphobia.

Trichopathophobia. Cenophobia. Carcinophobia .Teama de oglinzi Cenophobia .Frica de substante chimice sau de cei care lucreaza cu substante chimice Cherophobia . Cheimatophobia.Teama de glucide (de exemplu.Teama de carne Catagelophobia.Teama de zapada Chirophobia .Cainophobia.Frica de frig Chemophobia .Teama de furie sau teama de holera Chorophobia . Psychrophobia .Frica de a dansa Christophobia .Teama de veselie Chinophobia .Frica de par Cheimaphobia. dieta Atkins) Cardiophobia . Thaasophobia . Hypertrichophobia . Katagelophobia .Teama de mâini Chlorophobia .Teama de chinezi Chionophobia .Teama de camere goale Chaetophobia.Teama de cancer Carbophobia .Teama de noutate Caligynephobia.Teama de sedinte Catoptrophobia .Frica de femei frumoase Cancerophobia.Frica de a fi ridicol Cathisophobia.Teama de boala de inima Carnophobia . Kathisophobia. Cainotophobia.Teama de crestinism Chrometophobia. Trichophobia. Kainolophobia. Neophobia . Chrematophobia – Frica de bani .Frica de culoarea verde Cholerophobia . Centophobia. Venustraphobia . Kainophobia.

de gheata sau înghet Crystallophobia .Teama de furt Clithrophobia. Cleisiophobia .Frica de câini sau de rabie Cypridophobia.Teama de chef Coimetrophobia .Teama de scari sau de alpinism Clinophobia .Teama de coitus Cometophobia .Frica de a fi blocat într-un loc delimitat Cleptophobia. Cleithrophobia . Cyprianophobia.Teama de computere sau de lucru pe un computer Cyclophobia .Teama de cimitire Coitophobia. Kleptophobia . Sitophobia. Sitiophobia – Frica de mancare Cleithrophobia. Cyprinophobia .Teama de biciclete Cymophobia. Cypriphobia.Teama de prostituate sau de boala venerica Claustrophobia .Teama de frig extrem. Chromatophobia – Frica de culori Chronophobia – Frica de timp Chrysophobia . Kymophobia .Frica de clovni Cryophobia .Chromophobia.Frica de a fi închisa Cnidophobia . Logizomechanophobia .Teama de spatii închise Climacophobia . Genophobia .Teama de comete Coprastasophobia .Frica de a merge la culcare .Frica de culoarea portocalie Cibophobia.Teama de cristale sau de sticla Cyberphobia.Teama de valuri Cynophobia .Teama de constipatie Coulrophobia .

Scolionophobia – Frica de mers la scoala Dikephobia . Dermatopathophobia .Teama de deformare Dystychiphobia – Frica de accidente .Teama de diabet zaharat Didaskaleinophobia.Fobii cu litera D Decidophobia .Frica de obiecte în partea dreapta a corpului Diabetophobia .Frica de justitie Dinophobia .Frica de copaci Dentophobia . Enochlophobia.Teama de leziuni cutanate Dermatosiophobia.Teama de luat masa Demonophobia – Frica de demoni Demophobia.Teama de dezechipare fata de cineva Domatophobia.Teama de blana sau a pieilor de animale Doxophobia . Dermatophobia. Oikophobia . Ochlophobia . Eicophobia.Frica de a-si exprima opiniile Dutchphobia .Frica de limba olandeza Dysmorphophobia .Teama de multumire Dendrophobia .Teama de dublu viziune Dipsophobia – Frica de bautura Dishabiliophobia .Teama de luare a deciziilor Deipnophobia .Teama de ameteala Diplophobia .Teama de boli ale pielii Dextrophobia .Frica de dentist Dermatophobia .Teama de case sau de a fi într-o casa Doraphobia .

Teama de libertate Emetophobia . Gnosiophobia .Teama de organele genitale feminine .Frica de a fi singur. o veste buna Eurotophobia . sau de culoare rosie Ergasiophobia .Frica de energie electrica Eleutherophobia .Teama de scris scrisori Equinophobia.Frica de a fi modificate sau sterse Eisoptrophobia .Teama de varsaturi Enosiophobia. Hippophobia . singuratate Erotophobia .Frica de munca sau de functionare.Teama de îmbujorare sau de culoare rosie Euphobia .Fobii cu litera E Ecclesiophobia – Teama de biserica Ecophobia –Teama de acasa Editophobia . Insectophobia – Frica de insecte Eosophobia .Frica de adolescenti Epistemophobia.Frica de a fi comis un pacat de neiertat sau a critica Entomophobia.Teama de cai Ereuthrophobia.Frica de iubire sexuala sau problemele sexuale Erythrophobia . sau un chirurg cu frica de operare Ergophobia – Frica de munca Ermitophobia .Teama de zori de zi sau de lumina zilei Ephebiphobia .Frica de cunostinte Epistolophobia . Erytophobia .Teama de oglinzi sau de a vedea într-o oglinda Electrophobia . luminii de culoare rosie. Erythrophobia.Teama de audiere.Teama de îmbujorare. Enissophobia .

Gephysrophobia .Teama de batrâni sau ceva din ce în ce mai vechi Geumaphobia. Teutophobia . Nudophobia . Fibriophobia. teama de temeri Febriphobia.Frica de baloane Graphophobia .Europhobia .Teama de trecere a podurilor Germanophobia.Frica de a vorbi în public sau de a încerca sa vorbeasca Globophobia . Gallophobia.Frica de pisici Geliophobia . cultura germana.Frica de nuditate Gynephobia. Fearophobia .Frica de genunchi Gephyrophobia.Teama de scris sau a scrisului de mâna Gymnophobia.Teama de râs Geniophobia .Frica de obiecte foarte reci Fobii cu litera G Gamophobia .Frica de casatorie Gatophobia . europenii Fobii cu litera F Fearaphobia. Gephydrophobia. Pyrexiophobia .Teama de chin Genuphobia .Teama în curs de dezvoltare. Galiophobia .Teama de gust Glossophobia . cultura franceza Frigophobia .Teama de fier si obiecte din fier Francophobia. Fibriphobia. Gephyrdrophobia. Gynophobia – Frica de femei . Geumophobia .Teama de Germania.Teama de Franta. etc Gerontophobia .Frica de Europa.Teama de febra Ferrumphobia .

Frica de cuvinte lungi Hobophobia .Frica de ceata Homilophobia .Frica de provocari la doctrina oficiala sau radicale abatere Herpetophobia .Teama de sfinti sau de lucruri sfinte Haptophobia .Frica de preoti sau lucruri sacre Hippophobia .Frica de numarul 666 Hierophobia .Frica de a fi jefuit Hedonophobia .Fobii cu litera H Haemophobia . Sexophobia .Frica de soc Homichlophobia.Frica de predici Homofobia .Frica de drum de calatorie Hormephobia .Frica de monotonie.Frica de sânge sau sângerare Heresyphobia.Frica de sex opus Hexakosioihexekontahexaphobia . Hemaphobia.Frica de termeni grecesti sau complexe stiintifice terminologie Helminthophobia . Hereiophobia .Frica de a fi atins Harpaxophobia . Nebulaphobia .Teama de sânge si de sângerare Hagiophobia .Frica de a fi infestate cu viermi Hemophobia.Frica de cai Hippopotomonstrosesquippedaliophobia.Frica de bums Hodophobia . monotonia. Hematophobia . homosexualitate sau de a deveni homosexual .Frica de reptile Heterophobia. Sesquipedalophobia .Frica de duminica Hellenologophobia .Frica de senzatia de placere Heliophobia .

Frica de somn sau de a fi hipnotizat Hypsiphobia .Hoplophobia . teama de insule islamofobie .Frica de insecte Fobii cu litera J Japanophobia.Frica de medicamente Hidrofobie . Hyalophobia. un simptom al rabiei Hydrophobophobia.Frica de arme de foc Hydrargyophobia .Frica de a fi izolat.Frica de imagini sau pictograme Ideophobia .Frica de vertij Insulaphobia .Frica de japonezi .Frica de a merge la medic sau de medici chthyophobia .Frica de rabie Hyelophobia.Frica de sticla Hygrophobia .Frica de idei Illyngophobia . Nelophobia . Nipponophobia .Teama de Islam Islandophobia . de cultura islandeza Isopterophobia .Frica de apa.Frica de înaltime Fobii cu litera I Iatrophobia . alternativ. Kynophobia . sau. de umiditate Hylephobia .Frica de responsabilitate Hypnophobia .Frica de Islanda.Frica de peste conophobia .Frica de materialism sau frica de epilepsie Hylophobia .Frica de paduri Hypegiaphobia .Frica de lichide.

Frica de iubire.Frica de pedeapsa . Kinesophobia .Frica de oboseala Kosmikophobia . Poinephobia .Frica de evrei Fobii cu litera K Katikomindicaphobia .Frica de genunchi îndoiti invers Koinoniphobia .Frica de fulger Kinetophobia.Frica de camere Kolpophobia . de joaca Maniaphobia . Sarmassophobia .Frica de lunga asteptare Mageirocophobia .Frica de urina sau urinat Fobii cu litera M Macrophobia .Frica de ceruri Urophobia .Frica de RNI (Rezident non-indian) Kenophobia .Frica de spatii libere Keraunophobia .Judeophobia .Frica de gatit Malaxophobia.Frica de clisme Kneemaphobia .Frica de a merge nebun Mastigophobia.Frica de ghebosat Fobii cu litera U Uranophobia .Frica de fenomene cosmice Kyphophobia .Frica de circulatie sau de miscare Klismaphobia .Frica de organe genitale. în special de sex feminin Kopophobia .

Mechanophobia .Frica de menstruatie Merinthophobia . Verminophobia . sau de senzatia de pace Monopathophobia . Mycrophobia .Teama de un masterbation bolii Menophobia . Molysomophobia.Frica de automobile Mottephobia . Potophobia .Frica de obiecte mici Misophobia. Molysmophobia.Frica de a fi obligat sau legat Metallophobia .Frica de a-si pierde erectia Medorthophobia .Frica de metal Metathesiophobia .Frica de utilaje Medomalacuphobia .Frica de meteoriti Methyphobia.Frica de culoare neagra Melophobia .Teama de un penis în erectie Megalophobia .Frica de a fi în pace.Frica de amintiri Monofobie .Frica de a fi contaminat cu murdarie sau de germeni Mnemophobia .Frica sau ura de muzica Meningitophobia .Frica sau ura de poezie Mikatikoindicaphobia .Frica de obiecte mari Melanophobia .Frica de molii Musicophobia .Frica de schimbari Meteorophobia .Teama de o anumita boala Motorphobia .Frica de NRI(nerezidenti indieni) Microphobia. Mysophobia.Frica de muzica .Frica de alcool Metrophobia .

zonele împadurite Nyctophobia .Frica de soareci si / sau de sobolan Mycophobia .Frica de nori Nihilophobia . de noapte sau de caderea noptii Nhsdirectophobia . Murophobia.Frica de numere Nyctohylophobia .Frica de a deveni bolnav Nostophobia .Frica de întuneric.Frica de nume Nosocomephobia . Nosemaphobia .Frica de întoarcere acasa Nucleomituphobia .Frica de a deschide ochii .Frica de nou Nephophobia .Frica de arme nucleare Numerophobia .Frica de moarte sau lucruri moarte Neopharmaphobia .Frica de furnici Fobii cu litera N Necrophobia . Suriphobia .Frica de (absolut) nimic Noctiphobia .Frica sau aversiunea la ciuperci Myrmecophobia .Frica de noi medicamente Neophobia .Frica de spitale Nosophobia.Frica si dezgustul de moarte lenta Fobii cu litera O Opiophobia – Teama unui medic de a prescrie medicamente pentru durerile pacientilor Optophobia .Frica de întuneric.Musophobia.Frica de noapte Nomatophobia .

Frica de vin Olfactophobia.Teama de vineri 13 .Frica de dinti sau de chirurgie dentara Oenophobia .Frica de tot Papaphobia .Frica de audiere.Frica de vehicule Octophobia .Ornithophobia . Pluviophobia .Frica de Papa Papyrophobia . Pocrescophobia . Ommatophobia . Pantophobia .Frica de cifra 8 Odontophobia .Frica de perversiune sexuala Parasitophobia .Frica de hârtie Paralipophobia .Teama de a neglija datoria sau responsabilitate Paraphobia .Frica de mirosuri Ombrophobia.Frica de câstig în greutate Ochophobia .Frica de ochi Oneirophobia .Frica de paraziti Paraskavedekatriaphobia .Frica de vise Oneirogmophobia . Osphresiophobia .Frica de serpi Fobii cu litera P Pagophobia .Frica de a suferi si de boala Panophobia.Frica de vise umede Onomatophobia .Frica de pasari Obesophobia. de anumite cuvinte sau nume Ophidiophobia .Frica de gheata sau înghet Panthophobia . Osmophobia.Frica de ploaie sau de a fi plouat Ommetaphobia.

Teama de o soacra Phagophobia .Frica de papusi Pediphobia. datorita unui inflamate / dureroase.Frica de filozofie Phobophobia . Phthiriophobia . mânca sau de a fi mâncat Phalacrophobia .Frica de copii Peladophobia .Frica de a deveni chel Phallophobia .Frica de phobias Photoaugliaphobia .Frica de a lua medicamentul Phasmophobia. Philematophobia . Pedophobia .Frica de pelagra Peniaphobia .Frica de virgine Pathophobia .Frica de flagrant lumini Photofobie .Frica de ereditate Pediculophobia.Frica de sarutat Philophobia .Frica de a cadea în dragoste sau de a fi în dragoste Philosophobia .Parthenophobia .Frica de paduchi Pediophobia .Frica de saracie Pentheraphobia .Frica de fantome Phengophobia .Frica de înghitire.Teama de boala Patroiophobia . ochi sau excesiv dilatat elevi) .Teama de un penis. Spectrophobia .Frica de chelie Pellagrophobia .Frica de zi sau de soare Philemaphobia. în picioare Pharmacophobia .Frica de lumina (se refera si la aversiunea la lumina. ESP.

Având multe phobias Ponophobia .Frica de culoare purpurie Potamophobia .Phonophobia .Frica de a gândi Phthisiophobia.Frica de contractante poliomielitei Politicophobia . Tuberculophobia . Rectophobia . Pnigerophobia .Frica de tuberculoza Placophobia .Frica de bauturi spirtoase Pnigophobia.Frica de râuri sau apa curenta Pharmacophobia .Frica de barbi Poliosophobia .Teama de zgomote.Frica sau anormale lehamite de politicieni Polyphobia .Frica de droguri Proctophobia. voci.Frica de a fi tickled de pene Pupaphobia .Frica de sufocare sau de a fi surd Pnumonomicroscopicsilicovolcanocoviosophobia .Frica de avere Pneumatiphobia .Frica de pietre funerare Plutophobia . o propria voce sau de telefoane Phronemophobia .Frica de incendiu .Teama de un desease pulmonare cauzate de praf de carbune Pogonophobia.Frica de gângavit Psychophobia .Frica de rect sau de boli rectale Prosophobia .Frica de progres Psellismophobia .Frica de marionete Pyrophobia .Frica de surmenaj sau de durere Porphyrophobia . Pognophobia .Frica de vedere Pteronophobia .

Frica de a avea riduri Rupophobia . Vermiphobia .Frica de cvartete sau de a fi atras si de cazat Quadrataphobia .Frica de defecare Rhytiphobia .Frica de viermi Scopophobia.Frica de a fi vazut Scotomaphobia . Sciaphobia .Frica de nasuri Rhodophobia .Frica de culoarea rosie Rhypophobia . Scoptophobia .Frica de litere alese gresit Rhabdophobia .Frica de radiatie sau radiografie Ranidaphobia . De asemenea.Fobii cu litera Q Quadraphobia . Orcusophobia .Frica de orbire în câmp vizual .Frica de barbati rai Sciophobia.Frica de scabie Scelerophibia .Frica de umbre Scoleciphobia.Frica de calculat ecuatii Fobii cu litera R Radiophobia .Frica de broaste Retterophobia .Frica de a fi pedepsit sever sau batuti cu o bagheta.Frica de Halloween Satanophobia. teama de magie Rhinophobia .Frica de murdarie Russophobia .Ura împotriva rusilor Fobii cu litera S Samhainophobia .Frica de Satana Scabiophobia . sau de a fi criticat sever.

Frica de spatiul cosmic Spectrophobia .Frica de stele Sinistrophobia .Frica de a îngusta lucruri sau locuri Suriphobia .Teama de scris.Frica de reculegere Selachophobia .Teama de lucruri de la stânga de sine Sinophobia .Frica de a fi evaluat negativ în situatii sociale Sociophobia . în general Somniphobia .Teama de lumina flash-uri Selenophobia .Frica de învatare Soteriophobia .Frica de China. în public Sedatephobia . cai ferate sau tren de calatorie Siderophobia .Frica de somn Sophophobia .Frica de oglinzi Spermatophobia sau Spermophobia .Frica de parinti-in-lege Social fobie .Frica de pe Luna Sesquipedalophobia .Frica de wasps Staurophobia .Frica de soareci .Frica de rechini Selaphobia .Frica de cruci sau crucifixe Stenophobia .Frica de gradul de dependenta fata de altii Spacephobia .Scriptophobia .Frica de sperma Spheksophobia .Frica de lungi de cuvinte Siderodromophobia .Frica de societate sau de persoane. cultura chineza Soceraphobia .Frica de trenuri.

Frica de energie termica .Frica de tehnologie Teleophobia .Frica de simbolism Symmetrophobia .Frica de moarte Theatrophobia . Thantophobia .Frica de a fi contagiosi Taurophobia .Frica de teologie Theophobia .Frica de rude Syphiliphobia .Frica de monstrii Testophobia .Frica de anumite tesaturi Thalassophobia .Frica de definit sau de planuri de ceremonii religioase Telephonophobia .Frica de teatre Theologicophobia .Symbolophobia .Frica de viteza Taphephobia.Frica de zei sau de religie Thermophobia .Frica de tetanos Textophobia .Frica de telefoane Teratophobia .Frica de simetrie Syngenesophobia .Frica de a lua teste Tetanophobia .Frica de a purta un copil deformat Teratrophobia .Frica de mare Thanatophobia.Frica de a fi îngropat în viata sau de cimitire Tapinophobia . Taphophobia .Frica de sifilis Fobii cu litera T Tachophobia .Frica de tauri Technophobia .

Frica de tremurat Trichinophobia .Teama de sarcina sau de nastere Tomophobia .Teama de un tata vitreg Fobii cu litera W Walloonphobia .Frica de vaccinare Venustraphobia .Frica de femei frumoase Verbophobia .Frica de îmbracaminte Virginitiphobia .Tocophobia . Avand o superstitie Tropophobia . Toxicophobia .Frica de tirani Fobii cu litera V Vaccinophobia . Toxophobia.Frica de oameni sau limbile lor Wiccaphobia .Frica de interventii chirurgicale Topophobia .Frica de miscare sau de a efectua modificari Trypanophobia .Teama de un prejudiciu Tremophobia .Frica de vrajitoare si de vrajitorie Fobii cu litera X .Frica de preparate injectabile Tyrannophobia .Frica de otrava sau de a fi otravit accidental Traumatophobia .Frica de viol Vitricophobia .Frica de anumite locuri sau de situatii Toxiphobia.Frica de trichineloza Triskaidekaphobia .Frica de cuvinte Vestiphobia .Frica de numarul 13.

Xanthophobia .Frica de culoare galben sau cuvantul galben Xenoglossophobia .Frica de straini Xerophobia .Frica de aparate de ras Fobii cu litera Y Ymophobia .Frica de uscaciune Xylophobia .Frica de opozitie .Frica de limbi straine Xenofobe .Frica de obiecte de lemn sau de teama de paduri Xyrophobia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful