. Iat-o: 80% din rezultate vin din 20% din efort. Regula nu se aplică spre exemplu. Când vine vorba de stil. ipotetic vorbind. făcând cele mai importante 20 de lucruri îţi vor da 80% din beneficiile acelui rezultat.. Ce înseamnă asta? Practic. să îţi împăturești fiecare șosetă după cine știe ce metodă riguroasă sau să măsori lungimea cravatei sau a cămășii pentru a-ţi veni bine la .Secretul de stil uitat al gentleman-ilor Ok. De fapt. cum să îmi organizez dulapul. Până într-o zi. dacă vrei să obţii un anumit rezultat și ai de făcut pentru a-l obţine. Recunosc că de când studiez stilul am învăţat ENORM de multe și că viaţa mea s-a schimbat total. eram absolut convins. cum să am grijă de haine. cum să nu arunc banii pe hainele la modă. Am învăţat cum să ajustez până și cele mai mici detalii în ţinutele mele pentru efect maxim. Însă regula merge perfect în stil. cum să îmi aleg ce mi se potrivește. Am învăţat cum să combin hainele în mod eficient. asta înseamnă că depunând restul de 80% din efort pe cele 80% de lucruri rămase. 100 de lucruri. nu e obligatoriu să îţi speli tenișii în fiecare seară. dacă vrei să concurezi la Jocurile Olimpice. unde trebuie să fii foarte strict și să dai totul din tine pentru a fi sigur de victorie. vei obţine doar 20% din beneficii. când am auzit de o așa-numită regulă. Evident. Dar oare toate chestiile astea pe care le-am învăţat miau îmbunătăţit viaţa chiar așa de mult? Credeam că da.

poate însemna o diferenţă enormă în stilul fiecăruia. M-am uitat cu precădere la cei care aveau obiceiul de a atrage privirile. Și asta se aplică și în stil. ca să zic așa. acest secret. Am stat și m-am gândit la ţinutele mele cele mai de succes și. Apoi m-am gândit la ţinutele pe care chiar eu le-am purtat în ultima vreme și le-am corelat cu reacţii bune sau reacţii proaste din partea celor din jur.milimetru. E atât de simplu încât nici mie nu mi-a venit să cred că nu m-am prins mai devreme. cine are timp să fie chiar atât de riguros? Așa că am început să caut cel mai important lucru care. poţi obţine rezultate rapide chiar după prima sesiune de cumpărături. Însă detaliile din stil nu pot face nimic dacă nu te folosești de secretul pe care o să ţi-l dezvălui. dacă e făcut la marea artă. lucrul care face toata diferenţa în stil este acesta: CULOAREA Culoarea este elementul cheie al oricărei ţinute. M-am uitat la mii de poze cu diferiţi oameni în diferite ţinute.. evident dar. Indiferent că vrei succes. din diferite perioade. Mi-am făcut un obiectiv să extrag din ţinutele gentleman-ilor un singur lucru care îi diferenţiază de restul. Ar fi frumos. Știm cu toţii zicala: Detaliile contează sau Micile detalii fac diferenţa.. de a stârni RESPECT și ADMIRAŢIE din partea tuturor celor cu care intrau în contact. toate aveau ascunse în ele. Dacă ar fi să mergi acum la cumpărături să îţi iei ceva și ai combina culorile astfel încât să contrasteze atât între ele cât și cu complexitatea . Este ingredientul secret de care. într-adevăr. apoi m-am uitat la cei din ziua de azi pentru a vedea similitudinile. admiraţie sau doar să te simţi bine în propria piele. dacă ţii cont. respect.

vei arăta LA FEL. Sunt lucruri foarte importante în stil dar acesta este ingredientul secret. să iasă în evidenţă în mod pozitiv. Sunt sigur că acum te gândești: bine dar dacă port blugi albaștri cu pulover alb cu dungi roșii. Din păcate. În imaginile de mai jos avem doi bărbaţi. dacă nu depui puţin efort în asortarea ţinutelor vei arăta generic. Poţi să-ţi lustruiești pantofii cei negri cât vrei. Să comparăm două ţinute efective pentru a-ţi da seama de diferenţă. Exact. un tip care știe să combine bine culorile e ca un om cu o portavoce mai mare ce încearcă să se facă auzit: își exprimă mai bine personalitatea. dacă iei o pereche de blugi (omniprezenţi de altfel) și arunci un pulover. Cu alte cuvinte. vei atrage mai multe priviri decât cineva care merge pe culori închise și haine mult mai scumpe. Trebuie să te privești pe tine însuţi ca pe o pânză iar hainele ca pe niște culori cu care trebuie să te colorezi în așa fel încât rezultatul final să îndeplinească două condiţii: • • să fie armonios. Efortul mental pe care îl depui în a-ţi alege combinaţiile de culori e direct proporţional cu cât de bine vei arăta. E adevărat că e crucial cât de bine vine o haină pe tine. să nu te strângă. în afara cazului în care creatorii puloverului au făcut o treabă excepţională. Majoritatea hainelor sunt concepute astfel încât să nu-ţi mai baţi capul cu asortarea. unul îmbrăcat într-o pereche de .pielii tale. Dar. să nu-ţi fie prea mare. nu ai făcut nimic. asta nu înseamnă că am culoare în ţinută? Răspunsul meu este: trebuie să schimbi felul cum vezi culorile în ţinută. Culoarea înseamnă personalitate. dacă ţinutele tale sunt plictisitoare. uenori chiar ridicol. poţi să porţi aceiași blugi cu tricourile simple.

Iar una ă evidenţă dintre metodele acestor gentelmani este culoarea. a văzut că îi merge. Să recunoaștem: bărbaţilor le e frică să poarte culori Și pe bună dreptate: lor culori. Alegerea culorii sau a combina combinaţiilor potrivite de culori poate face o diferenţă ENORMĂ în ţinutele tale. Observă că nu trebuie să te îmbraci extravagant pentru a ieși în evidenţă (decât dacă ai personalitatea potrivită care să fie în congruen cu congruenţă asemenea ţinute). Tipul din a doua poză a ales o abordare diferită: a găsit o culoare mai puţin aleasă de bărbaţi. singurul element interesant din ţinută este cureaua maro. și tipul din stânga are trebui să iasă în evidenţă prin albastrul blugilor dar. Însă bărbaţii cei mai de succes (pe plan sentimental sau profesional) au s știut cum să se facă plăcuţi și să iasă în eviden în același timp. Aceasta este puterea culorii. din păcate pentru el. în special catarama acesteia. Teoretic.blugi obișnuiţi cu o bluză închisă la culoare. apoi a liniștit-o puţin cu negrul sacoului. . celălalt purtând un sacou ă sport închis la culoare DAR având o bluză într culoare ce contrastează într-o extrem de bine cu compelxitatea pielii sale. stilul și moda sunt mai mult pentru femei.

te previn că POŢI merge prea departe dacă nu ești atent. Nu trebuie să porţi prea multă culoare pentru a ieși în evidenţă. poţi întotdeauna să adaugi puţină culoare ţinutei tale. Combinaţia ar merge la fel de bine cu blugi. Credeai că rozul nu este pentru bărbaţi? ☺ . cel mai important. asta depinde de tine. Vrei să-ţi spun o combinaţie de haine la care pun pariu că nu te-ai gândit? Să ne întoarcem la imaginile cele două precedente. Iată-le: Începem cu un costum aparent plictisitor. Poate vrei să ai o pereche de pantaloni negri. tot ce ar trebui să-i facem ar fi să-i împrumutăm bluza cea verde și sacoul sport negru ale tipului din imaginea a doua. Ia-ţi ceva colorat care să meargă cu pantalonii sau blugii pe care îi porţi de obicei. Studiază stilul pentru a vedea ce merge și ce nu. Îţi prezint în continuare câteva ţinute alese de mine cu grijă în care culoarea iese în mod subtil în evidenţă.Indiferent că te îmbraci formal sau casual. cămașă neagră și o cravată subţire roșie pentru ieșitul în oraș cu prietenii. dar. Pentru a-l aranja pe tipul din stânga. la care se adaugă o cravată roz. la ce ocazii. Indiferent de cât de mult vrei să te folosești de acest secret. Riști să pari că te strădui prea tare. Cât de multă. Pentru a te ajuta să faci primul pas. Poate vrei să porţi pantaloni și cămașă bej cu pantofi și curea de piele maro deschis. și cum să o stingi pentru a nu părea că te străduiești prea tare. materialul din care sunt făcuţi blugii este așa de popular).. îţi voi spune pe scurt pe ce culori ai putea să mergi în funcţie de tipul tău de ten. FĂ PRIMUL PAS.. Majoritatea culorilor merg bine cu blugi (acesta fiind și unul din motivele pentru care denim-ul. pentru o întâlnire de afaceri sau pentru o ieșire în oraș. ar mai trebui doar schimbată cureaua cea maro.

Observă cum culoarea din această ţinută iese în evidenţă în mod subtil. deși poartă un sacou sport maro.Tipul de mai jos. . are o bluză cu roșu și galben pe ea.

iar altele mai puţin. galben. albastru deschis. iată un punct de plecare pentru a vedea ce culori să începi să cauţi începând de ACUM. șosetele se asortează cu pantalonii dar el a ales să încalce această regulă. Practic există trei mari categorii de compelxităţi ale pielii: complexitate închisă. Culori potrivite: roz. În mod normal.În poza următoare. alb . La final. medie și deschisă. bărbatul poartă șosete roșii la costum gri. Ten închis la culoare Bărbaţii cu tenul închis la culoare tind să aibă părul și ochii negri. Pentru fiecare s-a stabilit că unele culori merg bine.

Culori pe care să le eviţi: maro închis. roșu Ten deschis la culoare Culori potrivite: maro. bej . albastru. culori pale Evită: maro închis. albastru. negru. verde aprins Ten normal Avantajul celor cu ten cu complexitate normală este că pot arăta rezonabil de bine în majoritatea culorilor deoarece contrastează bine cu acestea. Culori potrivite: bej.

) te invit să acesezi cartea ”Fii cu stil”. precum și despre alte secrete prin care te poţi exprima vestimentar (accesorii. uită-te la bărbaţii de pe stradă și analizează-i din punct de vedere al ţinutei. Pentru a te inspira.FiiCuStil. la adresa: http://www. portocaliu Aceste culori s-au dovedit a contrasta foarte bine în general cu tipurile de piele asociate. nu-mi rămâne decât să îţi urez multă baftă în aplicarea acestui secret. Apoi pune-te în acele haine și gândește-te dacă ţi s-ar potrivi ca și stil.ro/Carte . roșu. imprimeuri etc. Uită-te în special după ţinutele care îţi atrag atenţia din prima. Încearcă! La final.Evită: roz. Iar dacă vrei să afli mai multe despre asortarea ţinutei. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să încerci altceva. O ţinută are atât culori predominante cât și culori discrete – o culoare nerecomandată poate contrasta cu una dominantă pentru a crea o ţinută de senzaţie. adică fără să stai să te gândești. ediţia a doua.

haine care să te avantajeze.fiicustil. există o comunitate de oameni pasionaţi de stil și moda masculină pe Forumurile Fii cu stil: http://www. cel mai important. în care să ai haine pentru orice ocazie și. Iar dacă nu știai deja.Vei afla tot ce trebuie să știi pentru a-ţi construi o garderobă de vis.ro/Forum .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful