CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

De Kunstautobiografie
In een kunstautobiografie vertel jij over wat je in je leven op kunstgebied hebt meegemaakt en wat je is bijgebleven. Denk naast Beeldende Kunst ook aan Dans, Muziek, Cabaret, Theater, Literatuur en Film. Dat hoort er allemaal bij. Als jezelf actief aan kunst doet kun je daar over schrijven, maar ook als toeschouwer. Geen kunst zonder publiek!

Je kunt denken aan:
                  Wat vind je mooi? Wat vind je lelijk? Kleding Film Theater Dans Tv Schilderijen Beelden Boeken Foto’s Muziek Gebouwen Cabaret Architectuur Ben je zelf actief binnen een kunstdiscipline? Heb je al voorstellingen, tentoonstellingen gezien? Waarom ging je erheen en wat vond je daarvan? Heb je iets met kunst? Wat is je favoriete boek, film, acteur, zanger, groep, tv-programma, ……, tot nu toe?

Wat moet er allemaal in je kunstautobiografie:
Een leuk uitziende voorkant, voorzien van naam, klas en docent De keurig verzorgde en volledig ingevulde stencils die je van je docent hebt gekregen (inclusief foto). Een verslag over jouw culturele ervaringen, waarin je jouw culturele ervaringen toelicht (zie lijstje hierboven, min 300 – max 500 woorden) Een creatief zelfportret Dit alles stop je bij elkaar in een MAPJE, losse papieren worden niet ingenomen!

CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

Mijn Profiel
Naam: Philippe Tuinman Leeftijd: 15 jaar Woonplaats: Dronten Film: Thriller, actie, humor Eten: Spaghetti Bolognese Muziek: alles wel, behalve klassiek Merken: Converse, Eastpak Boek: Harry Potter, Twilight Games: Mario, Kirby Spots: Ateletiekbaan, School Helden: Stom!: Veel huiswerk Levensmotto:

CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

1. Om je op ideeën te brengen zie je hier een schema met allerlei soorten kunstvormen. Vul in of je er wel eens bent geweest.

nooit Bioscoop Klassiek concert Museum met schilderijen /beelden Dansvoorstelling Filmhuis Opera Popconcert Een mooi/ speciaal gebouw (kerk bijv.) Theater (cabaret /toneel) X X X X X X X X X

soms

vaak

CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

2. Vul in de kolom in aan welke film, boek, concert, etc, je met het meeste plezier terugdenkt, en geef kort aan waarom.
Film: Hangover 2, dat was in de derde klas met de België-reis, met veel mensen uit m’n klas hebben we toen veel gelachen.

Boek:

Twilight, is (tot nu toe) de enige serie van (dikke) boeken die ik heb gelezen, het was een leuk verhaal en heb het met plezier gelezen. -

pop- of jazzconcert: Klassiek concert:

-

Festival

Elf Fantasy Fair (EFF), is elk jaar in april en oktober, mensen gaan verkleed (hoeft niet) als fantasie mensen en wezens. De sfeer is er altijd heel gezellig en het verkleden is ook leuk. -

Cabaret:

Toneelstuk:

-

Musical:

-

Dansvoorstelling:

-

Opera:

-

Architectuur

De Eiffeltoren in Parijs, bijna ieder jaar ga ik met m’n ouders en m’n rond nieuwjaar naar Parijs en de Eiffeltoren is daar wel het mooist. Vulcania in de Auvergne in Frankrijk is een interactief museum. Je hebt er atracties maar je leert ook veel over vulkanen. Af en toe een expositie die soms beneden in het dorpje is bij ons vakantiehuisje in Frankrijk.

Museum:

iets anders namelijk:

CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

3. Welke vakgebieden in de kunst spreken je aan en welke minder? Kies uit de onderstaande 10 disciplines en maak je eigen top tien. Geef tussen haakjes aan wat voor waarderingscijfer je aan de 10 disciplines geeft: het cijfer 10 betekent prachtig/fantastisch, 8 betekent goed, 6 betekent gaat wel enz.

architectuur - beeldende kunsten - dans - film - fotografie - popmuziek- klassieke muziek literatuur- toneel - design

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

beeldende kunsten film fotografie architectuur design toneel popmuziek dans klassieke muziek literatuur

( 10 ) ( 10 ) ( 8,5 ) (8) ( 7,5 ) (7) (7) (6) (5) (5)

CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

Creatief Zelfportret
Alles op voorgaande bladzijden ingevuld? Zeker weten dat je de foto niet bent vergeten??? Mooi! Dan is het nu tijd om zelf creatief aan de slag te gaan. Je gaat een creatief zelfportret maken. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan:
-

Een tekening Een songtekst/lied Een fotocollage Een verhaal Een schilderij Een fotobewerking Een gedicht Een strip/karikatuur Een danschoreografie Een film/clip Een animatie

Een documentatie van je zelfportret komt in je verslag (dus foto’s of het werkstuk zelf) Maak je een film of animatie dan kun je het natuurlijk op een cd zetten en in een hoesje bij je verslag voegen. (dus géén USB-sticks ). Zorg dat het portret me ook werkelijk iets over jou verteld, overdrijving en zelfspot zijn toegestaan!

CKV Almerecollege Dronten

Docent. W. Willemsen

Ik heb knutselen altijd al leuk gevonden. Op de basischool keek ik altijds graag uit naar de vrijdagmiddag waar we dan crea middag hadden en je je kon inschrijven bij iets wat je wilde doen (bijvoorbeeld koken, mozaïk, knutselen, etc.). Hetzelfde was de laatste drie jaar bij beeldende vorming, dat vond ik ook altijd leuk om te doen. Jammer dat we dat nu niet meer hebben. Thuis knutsel ik soms wel, maar niet heel vaak. En als ik het dan doe, dan zoek ik voor niet al te moeilijke, maar goed uitziende en fuctionele dingen om te maken, ook probeer ik zo veel mogelijk te recyclen. Daarnaast ben ik nog maar een keer naar de EFF geweest en daarvoor had ik ook kleine delen van m’n costuum (->) zelf gemaakt. Vorig jaar was een Steampunk thema, dat is de toekomst wat de mensen vroeger dachten, dus veel tandwielen enzo. Het was erg leuk om te doen. Verder lees ik niet heel veel, maar als ik een boek lees wat ik leuk vind, lees ik het met plezier. Films kijken vind ik ook heel leuk. Heel soms in de bioscoop en anders thuis. Meestal kijken m’n ouders dan ook mee. Ik vind het altijd bijzonder (en soms grappig, dat ligt dan aan de film) wat er gebeurd met de hoofdrolspelers. Daarnaast vind ik architecteur ook wel mooi. Vooral in Parijs. Meestal zie ik er niet veel van maar vorig jaar rond mei ben ik met iemand anders en m’n vader, die de Parijs-reis organiseerde voor het AC in Kampen, mee geweest. We hadden een hele route uitgestippeld van de gebouwen die we wildden zien. We hebben bijna alles gezien wat we hadden gepland behalve de Opera van Parijs, want die was dicht. De buitenkant zag er echt heel gaaf uit! Natuurlijk was de Eiffeltoren het hoogtepunt, en dan is dat ook letterlijk heel hoog xD! De bussreis was wel vermoeiend maar het was het waard. Als laatste kan ik ook een beetje pixelen, dat is zegmaar een soort tekenen op paint, waar je dan blokje voor blokje een plaatje maakt. Ooit heb ik dat eens geleerd maar doe het nu zelden. Dit was dus een beetje het zeer algemene creatieve beeld over mijzelf en ik kijk uit naar een leuk en gezellig jaar CKV!

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful