Prezentare S.C Tino S.

A Brasov

S.C Tino S.A cu o vechime de peste 100 de ani (infiintata in 1986 sub forma unor ateliere manufacturiere cu sfecific de tabacire a pieilor) functioneaza astazi in Cartierul Brasovul Vechi pe strada Avram Iancu 66. In 1901, cele 7 ateliere s-au unificat sub denumirea de Aurora, astfel constituita, a fost cumparata de fratii Meiss care au pastrat destinatia initiala si anume, producerea pieilor pentru incaltaminte si imbracaminte. In anul urmator, s-a infiintat si un atelier de confectii incaltaminte intr-o perioada destul de scurta, producand 100 de perechi pe zi. Firma a fost cumparata ulterior de familia Sherg si pana la nationalizare in iunie 1949, a functionat sub numele Aurora, dupa care a primit denumirea de Timpuri Noi. In 1957 s-a infiintat prima linie de tras-talpuit-finisat pentru incaltaminte flexibila-lipita din tara, linie care produce si azi, cu aceeasi tehnologie sortimente foarte cautate pe piata europeana si nu numai. In 1970 s-a construit o hala moderna cu parter si doua nivele, in care astazi 350 de muncitori produc aproximativ 3000 de perechi de incaltaminte pe zi. In prezent, firma se numeste S.C Tino S.A (din anul 1991), este privatizata cu capital integral romanesc , are 770 de salariati si produce 75000 perechi de incaltaminte pe luna pentru copii, adolescenti, femei si barbati. Capacitatile de productie existente, dotarea cu utilaje si nivelul tehnologiilor de fabricatie permit producerea oricarui sortiment de incaltaminte pe cele 9 linii de pregatire-coasere si 5 linii de tras-talpuit-finisit. Motto-ul firmei este “siguranta pasilor tai”, lucru ce se bazeaza pe urmatoarele elemente: Incaltaminte din piele, cu captuseli din piele Igiena, avizata sanitar Design international Rezistenta la purtare

obtinand chiar o liceenta pentru incaltaminte Gore-Tex.- Comoditate si flexibilitate Inca din 1992 S.C Tino S. Grecia a ridicat prestigiul societatii comerciale Tino.A lucreaza cu firme straine in system Lohn. Germania. Colaborarea cu Italia. aceasta fiind medaliata in anul 2001 Pentru activitate foarte buna. calitate exceptional a produselor. ca rezultat al inaltei calificari a lucratorilor si modul de organizare si conducere a firmei. Olanda. Deviza societatii Tino este de a produce minimum o pereche de incaltaminte pentru fiecare copil roman si locuri de munca pentru cel putin 1500 de romani. din totalul de 900000 de perechi executate. . Productie de incaltaminte pentru export se ridica la aproximativ 850000 perechi pea nu. Portugalia.

de produse executate in sistem lohn. in schimbul unei remuneratii si pe baza documentatiei tehnice pusa la dispozitie de ordonator. Societatea comerciala Tino lucreaza in sistem lohn.A se numara: Export Acc S. Printre principalele firmele pentru care lucreaza S. adezivi.L Imac Bonis Alte firme cu care societatea are sau a avut contracte incheiate sunt: Asolo Tecnica spa 3A Antonini Skandia Tiesse Printre furnizori se numara: - Artipel (pentru ata. capse. nituri) Image Design Tecno Bond Resin Ramnicul-Valcea.C Tino S.Piata actuala Peste tot in lume exista confectii cu eticheta "made in Romania". Lohn-ul reprezinta un tip de contract international prin care un producator (executant) se obliga sa execute un produs la comanda unui beneficiar (ordonator).R. ci de multe ori. este vorba de exporturi sub nume/marca proprii ale unor fabrici de aici. - - . Nu intotdeauna insa. in special pentru firme din Italia. modele si marci ale unor parteneri de afaceri din strainatate. cu materiale.

TINO realizeaza mai mult de 85 % din incaltamintea pentru copii existenta pe piata. Mai mult de 95 % din productia anuala este destinata exportului in tarile din Vestul Europei. Argesien Pitesti. se importa mai mult de 90 % din materiile prime si materialele solicitate de procesul tehnologic. . Asoltex (pentru panza si material de brant) Taroindustry Bucuresti( pentru piele) Dantex Romania (pentru piese de schimb la utilaje. Selezione. Munca Manuala. ace de cusut) In general sunt folosite materialele clientilor. Pentru a putea sustine acest nivel de calitate ( in concordanta cu cerintele Uniunii Europene ). Promovarea firmei dar si a produselor sale se face in general prin internet si prin intermediul ziarelor locale.- Softland (pentru panza de intarire. Med Impact. iar pentru distributie sunt folositi 2 agenti comerciali care vand produsul finit de intern pe teritoriul tarii. blana sintetica). fiind cel mai important producator in acest domeniu.C Tino S.A sunt firmele: Progres. Unii dintre cei mai important concurenti ai S. Pretul acestor produse variaza in functie de preturile matoriilor peime folosite. Apina Reghin etc. Produsele firmei Tino sunt destinate exportului dar pentru piata interna.

Pe langa acestea tot in timpul negocierilor mai sunt stabilite urmatoarele: Trebuie respectate termenele de expediere impuse producatorului Marfa cu defecte nu trebuie sa depaseasca 1-1. . Vamuirea marfii nu se face deoarece aceasta nu mai esxista pentru statele member UE.5% din totalul de comenzi (in acest caz costurile materiilor prime sunt suportate de catre firma producatoare) Dupa terminarea negocierilor se primeste de la client materialele prime necesare pentru efectuarea comenzilor pentru care s-a facut negocierea respective. In cadrul negocierilor se discuta pentru fiecare model. sunt prezentate drepurile si obligatiile producatorului. De asemenea in cadrul fiecarui contract se regaseste o anexa unde se discuta in parte fiecare model de incaltaminte si se stabileste pretul pentru acesta. si cantitatile care urmeaza sa fie livrate beneficiarului de catre producator. in contract.C Tino S. sau se primesc din italia fetele iar producatorul este obligat sa faca doar talpuirea). precum si data expedierii marfii. cusut talpuit. dar si ale beneficiarului. In continuare. Asigurarea marfii exportate este suportata de client din momentul in care pleaca material prima de la acestia pana in momentul in care primesc produsele finite. pe langa preturi.A este Italia. iar principala tara catre care exporta S.Prezentarea derulării unui contract de import / export Intr-un contract de import/export se mentioneaza datele producatorului si ale beneficiarului. Transportul rutier este asigurat tot de catra client si la importul materiilor prima si la exportul produselor finite (la exportul acestor produse se intocmeste o facture si o lista care arata cu exactitate ce contine transportul respectiv). plata marfii si valabilitatea contractului. obiectul contractului (obligatia producatorului de a produce si livra conform comenzii fete de incaltaminte sau produsul finit care presupune croit.

15 sau 30 de zile. Partile implicate in derularea unui ordin de plata sunt: ordonatorul. Concluzii şi propuneri în vederea perfecţionării activităţii de importexport . Caracteristica ordinului de plata este aceea ca el poate fi anulat sau modificat de catre ordonator. cel care initiaza operatiunea. iar termenul de plata este hotarat de directori si este in general de 10. numita beneficiar. ordinul poate fi simplu sau documentar. care se face in contul BRD. de a plati o suma determinata in favoarea unei alte persoane. cel in favoarea caruia se face plata si bancile care au rolul de prestatoare de servicii. in vederea stingerii unei obligatii banesti a ordonatorului fata de beneficiar. beneficiarul. numita ordonator.Precizarea şi prezentarea modalităţii de plată aferentă contractului In cazul societatii comerciale Tino modalitatea de plata aferenta contractelor este ordinul de plata. unei banci. Ordinul de plata reprezinta dispozitia data de o persoana. Pe de alta parte. acesta din urma fiind folosit in tranzactiile internationale.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful