You are on page 1of 6

D'un grill De tan clara, la nit s gaireb de plata.

Un grill canta amors la seva serenata, mirant-se fit el cel, car pensa, meravella! Que sn, les dolces notes, frisances d'una estrella... Humil, el grill no sap que s seva la cantata... De tan clara, la nit s gaireb de plata. J.M.Lpez-Pic El cargol Tinc banyes que no fereixen, menjo tant de verd com puc i, com un joia viva, porto un estoig al damunt. Temo sabates distretes i peus feixucs o ferrats que sabrien esclafar-me damunt la pols o l'herbam. I quan sento criatures que a la voreta o de lluny canten un: Cargol, treu banya! mig em moro de puc. Josep Carner

El pregadu
Mirau quin cas me va seguir: sense vetlar, sense dormir, en terra ests i al braa la testa, tal com me plau jo feia en pau ma sesta.

I verdejant dins el sembrat, dins un redol d'ordi granat goig de l'ocell i la formiga, fer l'ull meu un pregadu d'espiga. I jo vaig dir-li: -Animal, m'han dit que Du en galard del teu pregar, que no en reposes, la grcia et fa d'endevinar les coses. Oh! digue'm doncs, pobre petit, si la que estim ha ben dormit, digue'm qu pensa en aquesta hora, o b qu diu; digue'm si riu o plora.El pregadu es va estremir i tremolant damunt el bri tot fent lluir ses pobres gales, ell eixempl i bellug les ales. [...]

Frederic Mistral

L'aranya L'aranya fa mitja damunt una flor la tela que fila s com si fos d'or. Les mosques beneites la miren badant; no saben que un dia potser hi moriran! L'aranya, molt llesta, segueix fent ganxet, estira les potes i canta baixet. F. Bofill, A.Puig i F. Serrat.

Les formigues Les formigues trafegueres, bellugoses i feineres, que caminen en fileres, arrepleguen a l'estiu les llavors escadusseres que han pispat de les garberes; les traginen per dreceres i les guarden dintre el niu. A.Garriga

Les Les petites formiguetes a l'estiu, quan el blat est segat, dins el sac i apilonat, surten arrengleradetes del seu niu, fent xiu-xiu, fent xiu-xiu... Cap aqu, cap all, tot cercant les espiguetes, cap aqu, cap all, que per tot arreu n'hi ha.
Tot passant per la voreta del cam, amb l'amiga s'han trobat, a l'orella s'han parlat, i s'han dit moltes cosetes fent aix: ps, ps, ps... ps, ps, ps... Cap aqu, cap all, tot cercant les espiguetes, cap aqu, cap all, que per tot arreu n'hi ha. Tot passant per la voreta poc a poc, amb el seu granet de blat, ai amiga, que s pesat! el dur a les espatlletes, sembla un roc! poc a poc, poc a poc, Cap aqu, cap all, tot cercant les espiguetes, cap aqu, cap all, que per tot arreu n'hi ha.

petites formiguetes

Anem totes plegadetes perqu es diu, que all baix hi ha un escarabat, mort d'avui i encarcarat, el durem amb les dentetes cap al niu, fent l'ull viu, fent l'ull viu... Cap aqu, cap all, tot cercant les espiguetes, cap aqu, cap all, que per tot arreu n'hi ha. Ja estan plenes les cambretes per tot l'any; tot aquell qui ha treballat, la videta s'ha guanyat, quan vindran les glaadetes d'aquest any, d'aquest guany, d'aquest guany, Cap aqu, cap all, tot cercant les espiguetes, cap aqu, cap all, que per tot arreu n'hi ha.

La mosqueta La mosqueta ha fet un bot, i ha caigut d'esquena, una pota s'ha trencat, Du meu quina pena! El cargol que s bon doctor, li ha vist la poteta, diu que haur de descansar, en un llit d'herbeta. Moltes mosques li han portat tortells i coqueta, que els fa pena veure al llit seva amigueta. Entremig dels requisits li han dut medicines i la mosca ha caminat sense fer tintines.