www.dajjal.wordpress.

com
Artikel ini saya ambil kerana ianya mempunyai pelbagai informasi yang berguna untuk seluruh umat Islam
(tarikh artikel disusun tidak mengikut turutan)

Penafian Pendapat Bahawa SAI BABA Adalah Jelmaan Dajjal
August 15, 2007 ·

Sai Baba sekarang (Kiri), Sai Baba ketika belasan tahun (Kanan) Pada hari ini, ramai pembaca-pembaca sudah kenal dengan khabar berita Sai Baba yang dikatakan jelmaan Dajjal. Beberapa pembaca dan pengembara tanpa segan silu telah membenarkan kata masing-masing tanpa merujuk dahulu hadith-hadith sahih dan situasi masa kini. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa Sai Baba yang terdapat hanya 30 peratus ciri-ciri fizikal Dajjal telah dianggap sebagai Dajjal. Siapakah Sai Baba? Sebelum melangkah lebih jauh, kita lihat dahulu siapakah sebenarnya Sai Baba. Nama sebenar beliau ialah Sathyanarayana Raju telah dilahirkan pada 23 November

1927. Sai Baba berasal dari Selatan India, sebuah kampung yang bernama Puttaparthi yang terletak dalam daerah Anantapur. Semenjak kecil lagi beliau dilihat sebagai budak yang keramat dan amat alim dalam agamanya. Keajaiban Sai Baba dikatakan bermula sebelum ibunya mengandungkannya. Menurut cerita, sebelum mengandungkannya ibunya telah bermimpi melihat tuhan Hindu yang bernama Sathyanarayana. Easwarrama memberitahu suaminya telah dia telah mengandung selepas bermimpi melihat tuhan. Dia (ibu Sai Baba) juga mendakwa semasa mimpikan Tuhannya, dia telah melihat suatu cahaya biru datang ke arahnya dan bersatu dengan badannya. Maka disebabkan itu, dia menyimpulkan bahawa itu adalah roh pemberian tuhan Hindu ke dalam kandungannya. Selepas kelahirannya juga, orang-orang kampug mendakwa telah melihat beberapa ekor ular tedung (binatang suci orang Hindu) berkeliaran di luar rumah Sai Baba. Ciri-Ciri Persamaan Sai Baba Dengan Dajjal
• • •

Berambut kerinting Berbadan besar Berupaya menghidupkan yang mati.(Sai Baba tak berjaya menghidupkan semula adik bongsunya yang mati pada 18 Oktober 2003)

Ciri-Ciri Yang Tiada Pada Sai Baba Tetapi Ada Dalam Hadith

• • • •

Ibunya berbadan besar dan rendah manakala bapanya tinggi lampai dan hidung seperti paruh burung. Kulit mukanya putih kemerah-merahan. Berketurunan Yahudi Berasal dari suatu tempat antara Syam dan Iraq Hanya mata sebelah kiri yang dapat melihat, mata sebelah kanan buta dan agak terhapus termasuk wajah sebelah kanan. Memaksa orang awam mengakuinya sebagai tuhan sedangkan Sai Baba tidak menyatakan hal demekian cuma orang ramai yang beranggapan ia berkuasa sperti tuhan. Namun begitu, tiada orang Hindu yang anggap ia tuhan.

Penafian Bahawa Sai Baba adalah Dajjal Penafian bahawa Sai Baba bukan Dajjal dapat dilihat pada ibu bapa dan keturunannya sendiri. Ibu bapa Sai Baba tidak kelihatan seperti dalam gambaran hadith malah bukan pula berketurunan Yahudi. Ibu bapa Dajjal yang sebenar telah pun mati sejak sebelum kelahiran Nabi Musa lagi. Selain itu, Sai Baba juga kelihatan semakin tua dan tidak bermaya walaupun ia mendakwa mempunyai kuasa seperti tuhan. Masyarakat Hindu mungkin mempercayainya sebagai anak tuhan namun ada seorang ahli silap mata terkenal India iaitu Basava Premanand mendakwa Sai Baba menipu dalam ajarannya. Premanand juga memberitahu beliau telah lama mengkaji dan memerhati tindak tanduk Sai Baba sejak tahun 1968 lagi. Laporan berkenaan dakwaan Premanand ini telah dihuraikan panjang lebar dalam majalah “Indian Today” yang diterbitkan pada Disember tahun 2000.

Seperkara yang paling tidak menampakkan ciri-ciri Dajjal ialah Sai Baba tidak berdakwah kepada orang-orang Islam di India. Sedangkan itulah matlamat Dajjal dalam dakwahnya. Dajjal seluruh hidupnya menjadikan Islam sebagai satu target utama untuk dimusnahkan kerana dari kalangan masyarakat Islam akan timbul musuh Dajjal yang utama iaitu Nabi Isa dan Imam Mahdi. Bukan itu sahaja yang menjadi penafian terhadap Sai Baba sebagai Dajjal ialah Sai Baba memuji pula agama-agama lain dalam laman web rasminya. Sai Baba bersikap bertolak ansur dan tidak memaksa dan tidak pula merendahrendahkan agama lain. Adakah Dajjal akan bersikap demikian? “Let the different faiths exist, let them flourish, and let the glory of God be sung in all the languages and in a variety of tunes. That should be the Ideal. Respect the differences between the faiths and recognize them as valid as long as they do not extinguish the flame of unity.” (Sathiya Sai Baba) Kesimpulan Kesimpulannya, Sai Baba bukanlah Dajjal dan Dajjal bukanlah Sai Baba. Penulis langsung tidak bersetuju Dajjal adalah Sai Baba kerana Sai Baba tidak menunjukkan kehebatannya dalam menerbitkan matahari dari Barat. Sai Baba juga hidup lebih dari 70 tahun sedangkan hadith mengatakan Dajjal hanya hidup dikalangan masyarakat setelah ia keluar sekadar 40 hari sahaja. Namun begitu,

Pendapat itu lebih logik dan penulis sendiri agak terdorong dengan pendapat itu. Dajjal masih melakukan kajian-kajian untuk mencari pilihan terbaik tempat.penulis boleh menerima pendapat sekiranya ada yang mengatakan Sai Baba adlaah bahan ujian Dajjal. Maka tidak hairanlah Sai Baba mempunyai pertubuhan seluruh dunia termasuk Russia dan Eropah. Penulis percaya Sai Baba adalah suatu subjek kajian Dajjal untuk melihat sejauh mana penampilan orang India dalam mempengaruhi masyarakat dunia. situasi dan imej untuk dia muncul di tengah-tengah masyarakat. Jarum-Jarum Israel dari Singapura August 19. Nampaknya Dajjal tidak akan muncul dikalangan masyarakat India kerana Sai Baba kurang dikenali malah berimej selekeh yang tidak disenangi oleh kebanyakan orang-orang Eropah dan Amerika. Hairannya di Malaysia tidak ada. 2008 · No Comments oleh Ibnuyaacob .

Singapura yang kecil itu sebenarnya menguasai hampir keseluruhan sistem keselamatan Malaysia melalui tali barut-tali barut di Malaysia.Republik ini walaupun kecil tetapi taringnya lebih besar dari Harimau Malaya. salah satu aspek penting ialah sistem komunikasi dalaman iaitu antara pejabat persekutuan dengan ibu pejabat negeri. Israel Menguasai Malaysia Melalui Singapura Dalam menguruskan sistem keselamata negara. Boleh dikatakan tiang seri ekonomi Malaysia hampir 60 % dimakan anai-anai Israel yang bersarang di Singapura. Sejauh manakah kebenaran kata-kata ini? Ianya memang benar. Kawalan ke atas sistem komunikasi amat penting kerana kebocoran . Maka tidak hairanlah jika ada orang mengatakan jika Malaysia berperang dengan Singapura maka Malaysia akan kalah.

maklumat akan menyebabkan pihak luar mudah meneroka strategi rahsia keselamatan negara. Namun sekarang ia bukan sekadar tidak selamat, malah dimiliki sepenuhnya oleh Israel melalui agen-agennya di Singapura. Sistem komunikasi PDRM dimonopoli terus oleh syarikat-syarikat Yahudi di Singapura. Perkara ini disahkan sendiri oleh akhbar The Star pada 5 Ogos 2008 (Selasa).

(Gambar) Mr. Izhak Naskar dan Dr. Ido Schechter ketika pelancaran bursa saham syarikat TIS di Bursa Saham Tel Aviv pada 3 Disember 2006 Agen Israel Dalam Sistem Komunikasi PDRM Keseluruhan tender pembinaan sistem komunikasi yang akan ditukar dari analog kepada digital telah pun diserahkan secara rasmi kepada Asiasoft (M) Sdn. Bhd. (no. Syarikat : 150529-H).

Syarikat ini adalah milik penuh kepada syarikat tunggalnya iaitu Asiasoft Pte. Ltd. Yang berpengkalan di Singapura. Nilai penuh tender yang diberikan kerajaan Malaysia ialah RM1 billion tetapi dikecilkan menjadi RM42 juta. Apa yang mencurigakan ramai penyelidik ialah ‘individu’ yang bertanggungjawab membina sistem itu. Individu tersebut dikenalpasti sebagai bekas tentera Israel yang berkhidmat sebagai programmer semasa di Israel. Programmer yang bernama Izhak David Naskar yang memegang pasport Israel bernombor 10902695 itu masih lagi warganegara Israel. Jadi, bolehkah kita menganggap ini suatu kebetulan? Paling membimbangkan ialah Izhak bukanlah tentera atau programmer biasa, beliau adalah ‘pakar’ sistem komputer yang telah memenangi anugerah daripada Kementerian Pertahanan Israel. Malah beliau juga bertanggungjawab membina sistem risikan berteknologi tinggi untuk pasukan pertahanan Israel sekitar 1970 hingga 1987. Seorang lagi rakan Izhak yang bertanggungjawab membina sistem komunikasi PDRM ialah Ido Sccheschter yang memegang pasport Israel bernombor 56626252. Ido pula lebih mencurigakan kerana selaku ahli pasukan yang bertanggungjawab membina sistem komunikasi untuk PDRM bersama-sama Izhak, hingga saat ini beliau masih lagi seorang tentera Israel yang sah bukannya tentera pencen.

Apakah yang menyebabkan PDRM mengambil orangorang Israel ini? Adakah kerana terdesak atau didesak? Bukankah lebih baik jika melantik programmerprogrammer dari kementerian pertahanan Iran yang sememangnya lebih pakar dari Israel. Penguasaan Singapura dan Israel di Malaysia Seperti yang didedahkan sebelum ini bahawa Henry Kisingger telah pun berbincang sesuatu dengan mantan Perdana Menteri. Tetapi kita harus ingat perletakan jawatan Dr. Mahathir bukanlah titik noktah penguasaan Yahudi ke atas Malaysia.

(Gambar) Richard Blum dan isterinya Diene Fiensten (Kanan) adalah Senator US berketurunan Yahudi dari Parti Demokrat. Kerja-kerja penguasaan Israel ini disambung pula oleh Khairy Jamaludin apabila bertungkus lumus menjual saham Pantai Holding kepada Parkways Holding iaitu syarikat milik pelobi zionis terkenal iaitu Richard Blum.

Isu-Isu yang perlu diberi perhatian

Penjualan saham Pantai Holding oleh Khairy Jamaludin kepada Parkways Holding. Jumlah saham sebanyak 31 peratus. Penjualan saham Telekom sebanyak 5 % kepada syarikat Singapura iaitu Temasik Holding. Syarikat MITV milik Israel di Singapura berjaya memenangi lesen penyediaan 3G di Malaysia. Kemenangan mengalahkan syarikat lain yang lebih layak iaitu DiGi. Penjualan air Malaysia kepada Singapura yang tidak masuk akal sebanyak 3 sen untuk 1000 gelen. Untuk menampung keperluan air rakyat Johor, kerajaan perlu membeli semula air kepada Singapura dengan nilai 50 sen untuk 1000 gelen. Ini seperti memberi air percuma kepada Singapura. Dikhabarkan sistem keselamatan komputer Kementerian Pertahanan (MINDEF) sentiasa diserang hacker dari luar negara setiap 15 minit.

Kesimpulan Sehingga kini Singapura amat bergantung hidup kepada Amerika dan Israel. Keseluruhan sistem keselamatan dan ketenteraan Singapura adalah kembar siam dengan ketenteraan Israel. Apabila keberkaitan ini berlaku maka harus bagi kita melihat akan tujuan tersembunyi Singapura yang cuba menguasai ekonomi Malaysia. Kita harus sedar, negara Israel yang kecil itu sudah pun menguasai ekonomi kebanyakan negara-negara dunia berkuasa veto. Orang-orang Israel adalah pemilik-pemilik

saham terbesar bagi syarikat-syarikat gergasi dunia. Saham adalah kunci pintu gerbang untuk memasuki ruang pembuat keputusan sesebuah negara. Walaupun pemimpin dipilih rakyat dan pemimpin akan mengikut kehendak rakyat, namun putaran itu akan kembali semula kepada penentu kemajuan ekonomi negara iaitu pemilik-pemilik syarikat gergasi dalam negara.

Kisah akhirat, syurga, Shangri-La dan manusia H Fansuri Tue | Aug 12, 08 | 11:05:08 am MYT Di dalam syurga, ada sebuah taman. Menurut Perjanjian Lama dan Baru, taman itu dinamakan Taman Eden. Dalam bahasa Arab (bahasa al-Qur'an), hal itu mungkin juga Jannatu Adnin. Nama-nama ini semuanya ada kemungkinan. Tapi, hakikat bahawa syurga wujud tidak boleh dinafikan lagi sebab hal itu disebut dalam al-Qur'an. Saya terfikir hal ini selepas menonton The Mummy yang mengisahkan seorang maharaja China yang dibangkitkan daripada kematiannya. Dalam usaha memulihkan kuasa yang hilang, maharaja mencari sebuah kolam kehidupan abadi. Tak salah saya, kolam itu wujud di Shangri-La. Hal ini mengingatkan saya

China dan Tibet . Di Tibet juga. James Hilton. Ini bermaksud. Penulisnya. ertinya dia makhluk berakal. Shangri-La mungkin terletak pada zon berkenaan. di dalam filem The Mummy. Sebabnya. baginda mungkin sekali pergi ke Tibet. bahasa adalah alat untuk akal bekerja. Lost Horizon adalah suatu kawasan yang hilang. Yeti atau Bigfoot di Tibet itu makhluk yang sangat berlainan daripada haiwan-haiwan biasa di dunia ini. Shangri-La mungkin terletak di wilayah tersebut. Pengarangnya menuliskan hal ini apabila melawat India . ada sejenis makhluk 'Bigfoot' yang dipanggil Yeti oleh penduduk tempatan. It was perfectly true. iaitu kawasan-kawasan jajahan Empayar British sebelum kejatuhan empayar tersebut. sebuah wilayah mistik yang terletak di China. "� he felt an extraordinary sense of physical and mental settlement. Ia mungkin wujud.kepada novel bertajuk Lost Horizon yang diterbitkan pada 1933. Tak dapat dipastikan adakah Shangri-La ini seperti satu binaan yang sama dengan Taman Eden yang disebut dalam . Dalam filem Mummy juga ditunjukkan Yeti ada bahasa tersendiri. he just rather liked being at Shangri-La. tapi dihilangkan dari pandangan manusia. ketika maharaja cuba memulihkan kuasa. Kalau Yeti ada bahasa sendiri." Oleh itu. sekelompok penjelajah telah menemui Yeti di tempat berhampiran Shangri-La. Dalam pengembaraan itu.

Ada pun bani-bani yang paling banyak menerima nabi.Bible itu. perang pertama dalam Islam. Mana hilangnya 288 oran g rasul lagi? Mereka mungkin wujud dalam catatan kitabkitab agama besar di dunia. kita dapat meneliti watak-watak cerita memang ada persamaan.nabi ialah Bani Israel. Ada juga riwayat yang menyebutkan jumlah adalah 313 saja. jadi sudah tentu banyak kisah-kisah Bani Israel dalam al-Qur'an yang mengisahkan keengkaran mereka . angka itu menyamai jumlah tentera Badar. Apabila ada ramai nabi-nabi dalam Bani Israel. jannatu adnin tajri min tahtihal anhaar � Manusia semuanya berasal daripada Adam Ada riwayat menyebut nabi-nabi dan rasul-rasul berjumlah ratusan ribu. Maknanya jalan kisah agama manusia-manusia akan tetap ada persamaan. tentulah diletakkan nabi dan rasul untuk memimpin bangsa tersebut. Pada setiap bangsa yang sudah ternama. Ini kerana. Perhatikan juga bahawa kerap disebutkan Tuhan mengenai syurga adnin yang mengalir di bawahnya sungai-sungai. gunung-ganang dan sungai yang mengalir di lembahnya. Manusia semuanya berasal daripada Ada m tanpa terkecuali. Daripada 313 nabi-nabi dan rasul-rasul. Ia dihiasi pokok-pokok. Secara peribadi angka 313 itu yang saya pilih. Nabi-nabi dan rasul-rasul yang kita wajib beriman dengannya hanya 25 oran g saja. Shangri-La adalah sebuah tempat yang amat ind ah.

apakah ada haiwan-haiwan seperti Yeti. ketiga-tiga agama itu telah dibawa oleh nabi-nabi yang menerima petunjuk dari sumber yang sama. Apabila kita merenung dalam-dalam kisah-kisah hikayat dan riwayat bukan Islam. Buraq yang dinaiki Nabi Muhammad s. Buraq adalah haiwan yang dibebaskan ke dunia seperti kuda yang jadi tunggangan tatkala Nabi Muhammad mula-mula . iaitu Tuhan. Di dalam Hikayat Merong Mahawangsa juga dikisahkan mengenai burung garuda yang telah dihalau keluar dari dunia ini. Tidak bolehlah disebutkan Islam meniru ajaran Nasrani dan Yahudi cuma kerana wujudnya persamaan di antara ketiga-tiga agama tersebut. Misalnya. Haiwan-haiwan dari alam-alam lain ini boleh juga kita katakan berada di alam tinggi. barangkali ada makhluk-makhluk tertentu yang ditentukan oleh Allah tentang giliran mereka masuk ke dunia ini. Aba bil misalnya dibebaskan untuk memasuki ruang dunia untuk seketika sebelum kelahiran Rasulullah s.a. persamaan yang wujud antara agama-agama ini bukanlah peniruan. ia dihalau keluar ke alam lain? Pada setiap zaman.menerima seruan nabi-nabi itu. Hakikat yang berlaku ialah. Maka.w dalam peristiwa Isra' Mikraj. terasa ada persamaan. burung Aba bil yang datang melemparkan batu api dari neraka sebelum kelahiran Nabi Muhammad dan lainlain.w. Mungkinkah. Bigfoot.a.

w ke langit tertinggi untuk menerima arahan mengenai solat fardhu. maka timbul pula cerita Bigfoot dan Yeti.a. naga telah pun wujud dan kemudiannya terhijab daripada manusia. Apakah misi Bigfoot? Pada zaman ini.w dan ia tidaklah boleh dikatakan sebagai dongeng. (atau mungkin pada ketika Melayu belum lagi digelar Melayu). dari belahan alam mana pula haiwan itu tiba? Jika ia datang apakah misinya? Kita sedia maklum tujuan kedatangan pasukan burung Aba bil ialah memusnahkan tentera bergajah Abrahah. Burung ini bukan dongeng kerana ia disebut dalam al-Qur'an. Atau. tugas dan amanah tertentu. Ringkasnya. Kedatangan Buraq pula adalah bertujuan membawa Nabi Muhammad s. di Alam Melayu. Demikian juga burung Ababil yang membawa bara api ke atas gajah Abrahah. setelah berlalunya tempoh haiwan-haiwan ajaib pada zaman dulu keluar dengan bebasnya ke alam kita.mendapat tentangan daripada kaum Quraisy di Mekah. telah wujud nabi-nabi yang tak disebut dalam al-Qur'an di mana haiwan-haiwan seperti duyung. Buraq ' bern asib baik' sebab kewujudannya terkait dengan Rasulullah s.a. Pada zaman dulu. segala haiwan ini dikeluarkan dan dimasukkan ke alam manusia dengan satu tujuan. mereka dimasukkan untuk membinasakan pihak tertentu? Hikayat Merong Mahawangsa contohnya. Soalan sekarang ini. meriwayatkan ceritera burung garuda yang mahu .

Ciri-ciri ini mestilah wujud bagi melengkapkan alam tersebut. Kecuali pokok Gharqad. Sebuah hadis akhir zaman turut menyebutkan bahawa Muslimin akan memerangi Yahudi ( Israel ) dan semua batu-batu akan berbicara jika ada oran g Yahudi bersembunyi belakang mereka. kita semua perlu bersedia berdepan segala kemungkinan itu. Ulama kita menafsirkan banyak tafsiran. Maka.memisahkan perkahwinan antara Puteri Cina dan Putera Rom. Haiwan dan tumbuhan akhir zaman Di dalam sebuah hadis akhir zaman turut disebutkan mengenai kewujudan haiwan melata di bumi yang mana kepanjangan adalah antara Timur dan Barat. Bukankah ayat-ayat itu diturunkan supaya manusia memikirkannya dan menafsirkannya? Sifat-sifat alam mestilah ada tumbuh-tumbuhan. terasa . tentu ada flora dan fauna di dalam syurga dan neraka juga. Apabila kita memikirkan semua ini. Demikian antara hal yang selalu menjadi bahan fikiran saya secara peribadi. Tidaklah bersalah untuk kita melakukan tafsiran demi tafsiran ke atas sejumlah nas hadis dan ayat al-Qur'an. haiwan. Dalam bahasa saintifik. Nam un. kerana pohon itu adalah pokok Yahudi. Ia mungkin blok-blok negara komunis dan kapitalis atau apa saja. hakikat sebenarnya tiada siapa pun yang mengetahui. Bagaimanapun. haiwan dan tumbuhan ini dipanggil flora dan fauna.

w. Kalangan orang Kristian mendakwa. 1:11 a. iaitu saudaranya yang pernah berbincang mengenai hal pengurangan solat di langit.s amat besar dalam ur usan solat ini.kekerdilan diri dan yang terzahir adalah kebesaranNya. baginda menyebutkan suatu doa yang meminta agar baginda dapat berjumpa rakannya di langit.w di dalam kisah Isra' Mikraj tentang urusan mengurangkan jumlah solat daripada 50 kepada 5 Tanpa peranan Nabi Musa nescaya kita tentu saja terbeban dengan ur usan solat.a.m. 08 | 3:07:57 pm MYT Kisah perjuangan Nabi Musa a. doa ini menunjukkan bahawa baginda ingin bertemu Nabi Isa (Jesus Christ).s sangat rapat di hati saya. Padanya ada beberapa fasa perjuangan. . Baru _ Satu tongkat. Akhir-akhir ini saya yakin bahawa yang ingin ditemui baginda adalah Musa. peranan Musa a. Diriwayatkan juga bahawa ketika Nabi Muhammad hampir wafat. Dr Ali Shariati antara yang banyak menukilkan kisah-kisah perjuangan Musa menentang Firaun. Nabi Musa pernah berdialog dengan Nabi Muhammad s. diriwayatkan baginda sentiasa menyebut 'umatku' dan 'solat' secara berulang. Pada saat kewafatan Nabi Muhammad s.a. Ertinya. 12 Ogos Sekolah Pemikiran Kg. tiga zaman dan kisah merdeka H Fansuri Thu | Aug 14.

Dan. Kembali kepada hal fasa perjuangan Musa a.a. Tongkat itu adalah simbol 'perjuangan' Musa menyambung kehidupan dengan menternak kambing.s. Pada awal surah ini sudah pun ditunjukkan bagaimana Allah telah memperihalkan perjuangan Musa kepadanya) [17] "Dan apa (benda) yang berada pada tangan kananmu .a. sesungguhnya ia adalah insan pilihan."Dan bacakanlah (Hai Muhammad) di dalam Kitab (AlQuran) ini perihal Nabi Musa. yang paling penting. Di dalam surah Taaha.w sebelum diangkat menjadi nabi.w dalam kisah hijrah. Kenapakah perjuangan ini bermula daripada tongkat? Ini kerana.w. Ringkasnya ada banyak persamaan yang boleh ditemui pada sosok Musa dan Muhammad ini. sesuai dengan pekerjaan Rasulullah s. maka saya bahagikan fasa perjuangan ini kepada tiga bahagian bermula dengan tongkat Nabi Musa a. 51) Jika Nabi Musa membawa umatnya ke Laut Merah daripada buruan Fir'aun. tongkat itulah yang disebut Tuhan dalam al-Qur'an.s dan Allah s.s. dan adalah ia seorang Rasul dan Nabi. (Taha adalah nama lain bagi Muhammad selain Yasin. dialog antara Musa a." (Maryam. tongkat itu diterima selepas wujud peralihan baru dalam kehidupan Musa yang pernah berada dalam istana Fir'aun sebelum itu.t disebutkan sebagai berikut. maka hal ini juga mirip kepada perjuangan Nabi Muhammad s.

malah tangan Musa yang memegang tongkat itu juga turut diberikan Allah kekuatan mukjizat dengan tangan yang bersinar-sinar.w ini. dan ada lagi lain-lain keperluanku pada tongkat itu". [21] Allah berfirman: "Tangkaplah ia dan jangan takut. Adapun kesan tangan Musa yang bersinar itu mengalir kepada tangan Muhammad s. membelah bulan seperti mana Musa membelah lautan. Kami akan mengembalikannya kepada keadaannya yang asal. [19] Allah berfirman: "Campakkanlah tongkatmu itu wahai Musa!" [20] Lalu ia mencampakkannya. kita boleh melanjutkan hal persamaan ini . aku memukul dengannya daun-daun kayu supaya gugur kepada kambing-kambingku.a.itu wahai Musa?" [18] Dia menjawab: "Inilah tongkatku." (Taaha. Bagaimanapun.w. maka tiba-tiba tongkatnya itu menjadi seekor ular yang bergerak menjalar.a.a. Lihatlah pergerakan air laut pasang dan surut yang ada kaitannya dengan peredaran bulan. aku menggunanya semasa berjalan. Bukan saja tongkat. Pada zaman Rasulullah s. banyak persamaan antara Musa dan Nabi Muhammad s. 17 hingga 21) Inilah pertunjukan yang pertama ke atas Nabi Musa guna meyakinkan baginda mengenai kekuasaanNya. Ertinya. mukjizat yang lebih kurang sama diberi kan ke atas baginda yang mirip kepada Musa.w yang bersinar-sinar ketika membelah bulan.

Nabi Musa berkata: "Tempoh yang aku tetapkan untuk kamu ialah hari perayaan.pada suatu bab yang lain. Tongkat baginda berperanan pada era penjajahan. Yang menarik untuk direnung kan ialah hal tongkat Nabi Musa pada tiga zaman berbeza. Dan demi sesungguhnya! Kami telah wahyukan kepada Nabi Musa: "Hendaklah kau membawa hamba-hambaKu keluar memgembara pada waktu malam. maka tiba-tiba tongkatnya itu menjadi seekor ular yang jelas nyata. 59) Nabi Musa mencampakkan tongkatnya. untuk mengadakan jalan yang kering bagi mereka di laut itu. janganlah engkau menaruh bimbang daripada ditangkap oleh musuh. tongkat itu juga membawa Bani Israel merentasi Lautan Merah ketika Musa membelah lautan dengannya. kemudian pukullah air laut dengan tongkatmu. Nabi Musa mula menetapkan masa bagi memerangi kekuatan ahli sihir yang diperalatkan oleh Fir'aun. Zaman penjajahan Berikut adalah dalil dan nas yang ditemui di dalam alQur'an berhubung hal tersebut. (AsySyu'ara'. dan hendaklah orang ramai berhimpun pada waktu dhuha" (Taaha. 32) Zaman pra-merdeka Setelah berperanan pada zaman penjajahan Fir'aun. pramerdeka dan merdeka. .

(Setelah dipukul). dan Kami turunkan kepada mereka "Mann" dan "Salwa". Tiap-tiap golongan (antara mereka) mengetahui tempat masingmasing. maka terbelahlah laut (kepada beberapa bahagian)." Maka terpancarlah darinya 12 mata air. dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi. sebagai golongan-golongan besar. sesungguhnya setiap puak (antara mereka) telah mengetahui tempat minum. dan Kami wahyukan kepada Nabi Musa." (Asy-Syu'ara'. (Taha. (Dan Kami berfirman): "Makan dan minumlah dari rezeki Allah.dan jangan pula kau takut tenggelam"." (ia pun memukulnya). (Lalu Kami . lalu tiap-tiap bahagian yang terbelah itu terangkat seperti gunung yang besar. iaitu zaman mengisi kemerdekaan? Zaman merdeka "Dan (ingatlah) ketika Musa meminta agar diberikan air untuk kaumnya. 77) Lalu Kami wahyukan kepada Musa: "Pukullah laut itu dengan tongkatmu". 63) Kalau tongkat itu berperanan membelah lautan maka apa peranan tongkat itu pada zaman seterusnya." (Al-Baqarah. " Dan Kami naungi mereka dengan awan. 60) "Dan kami membahagikan mereka (Bani Israil) menjadi 12 suku. lalu terpancut dari batu itu 12 mata air. ketika kaumnya memohon air kepadanya: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu. maka Kami berkata: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu.

Kesimpulan Daripada kisah ini. 'tongkat' mereka yang sebenarnya ialah pena atau tinta yang pernah disebutkan dengan jelas dalam al-Qur'an menerusi surah al-'Alaq. asas pembinaan tamadun berawal daripada 'tongkat'. tapi mereka adalah menganiaya diri mereka sendiri. Bagi umat Nabi Muhammad. kerana faktor inilah yang menyebabkan . Barangkali. Dan ia terus juga berfungsi pada setiap zaman. kita membuat banyak rumusan. (Al-A'raaf. Pertama. iaitu zaman dijajah. 160) Peranan tongkat Musa a. pra-merdeka dan merdeka sepenuhnya.berfirman): "Makanlah dari baik-baik yang kami telah kurniakan kepada kamu". [1] Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk) [2] Ia menciptakan manusia dari sebuku darah beku [3] Bacalah. Tapi.s itu berakhir dengan sendirinya pada ketika Bani Israel merdeka daripada perhambaan Fir'aun. dan Tuhanmu Yang Maha Pemurah [4] Yang mengajar manusia melalui pena dan tulisan [5] Ia mengajarkan manusia apa yang tidak diketahuinya. Dan tidaklah mereka menganiaya Kami (dengan kekufuran mereka). dalam tulisan kecil ini tidaklah boleh kita rangkumkan semuanya. Khazanah itu semua mungkin tersimpan dalam peti Tabut yang menjadi rebutan anggota Freemason dan Knight Templar pada era berikutnya.

ulama' juga memainkan peranan mereka pada zaman penjajahan. jangan dilupakan peranan kaum penulis dan wartawan yang telah lama berjuang menuntut kemerdekaan. Merekalah peneraju terawal sebelum wujudnya saf politikus kapitalis yang kononnya 'berjuang' melalui parti. suratkhabar adalah saksi semua itu. dan mereka boleh jatuh dan bangun melalui sentuhan politikus. Seperti mana fungsi asal tongkat Musa a. antara 'keilmuan' dan 'kebendaan' Tongkat yang asalnya berkait rapat dengan keilmuan mula dinilai sebagai hal yang terkait dengan kebendaan apabila politikus seperti Tun Dr Mahathir meminta Melayu jangan ada 'minda bertongkat'. maka jangan dilupakan peranan wartawan berhaluan kiri sebagai teraju utama memerdekakan 5 buah negeri dan 1 wilayah kepada PR. dapat kita temukan dua watak perbezaan antara pemikir. Maulana Muhammad Iqbal bermadah: "Bangsa-bangsa lahir daripada tangan penyair. Di dalam sirah menuntut merdeka. ulamak dan politik kapitalis itu. Andainya Umno dan BN boleh dilihat sebagai 'penjajah baru'. Di sini. .s. pra-merdeka dan merdeka." Bersempena kemerdekaan yang bakal menjelang. penyair. tongkat (tinta pena) cendekiawan. ilmuan. Tongkat. yang selalu mengharapkan bantuan kewangan daripada kerajaan.sasterawan Usman Awang misalnya memilih nama pena ' Tongkat Wa rrant' sebagai gantian kepada nama asalnya.

m.Rasuah politik dan politik wang telah dijadikan asas kepimpinan khasnya dalam Umno mutakhir ini. petunjuk dan hidayah. Tapi dalam kes Umno yang telah buta mata hati. 2008 · No Comments oleh Ibnuyaacob . Lazimnya. kita selalu berkata 'orang buta kehilangan tongkat' bagi menggambarkan orang yang tiada ilmu kehilangan guru. 'tongkat kebendaan' itulah pula yang diinginkan guna menjolok kuasa. 14 Ogos 2008 Sekolah Pemikiran Kg Baru Bantahan Konsert Avril Lavigne August 11. 12:32 p.

Memo bantahan telah diserahkan sendiri oleh Ketua Pemuda iaitu En.net) Siapa Avril Lavigne? Semua orang mengetahui siapa wanita ini. Albumnya berjaya dijual berjuta-juta unit di seluruh dunia termasuk Malaysia. Jelas Kamaruzzaman.Suatu memo bantahan konsert Avril Lavigne telah dihantar kepada Dato’ Bandar Kuala Lumpur. (Berita lanjut lihat harakahdaily. Memo tersebut diterima oleh pegawai khas Datuk Bandar iaitu Shaari Ahmad Junid. Antara lain isi kandungan menyatakan rasa tidak setuju dan mendesak Jawatankuasa Permohonan Artis Luar Negara (PUSPAL) tidak mengeluarkan permit untuk artis berikut yang dijangka diadakan pada 29 Ogos ini. Dato’ Abdul Hakim Borhan oleh Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan. Kamaruzzaman Mohamad kepada ibu pejabat Dato’ Bandar. . Cuma ramai dikalangan peminat muslim tidak mengetahui beliau adalah berketurunan Yahudi campuran. konsert tersebut hanya akan memperlekehkan imej pejuang-pejuang kemerdekaan tanah air. Penganjuran konsert Avril Lavigne dianggap mencemar budaya kerana ia dipanggil pada sempena hari sambutan kemerdekaan Malaysia ke-51. Lagu-lagunya juga sentiasa berkumandang di radio-radio tempatan khususnya radio-radio berbahasa Inggeris.

Berbagai kenyataan telah keluar dari majalah-majalah hiburan khususnya tulisan dari para peminatnya tentang agama beliau. . (Gambar) “Weird Al” Yankovic Namun. Kanada dan dilahirkan pada 27 September 1984. Beliau berasal dari Ontario.Avril Lavigne menggunakan nama asalnya sendiri dalam dunia hiburan. Asal keturunannya adalah campuran French-Canadian. Ibu bapanya adalah beragama Kristian. Semuanya itu ditulis untuk membela penyanyi pujaan mereka dan tidak mahu orang menganggap Avril seorang Yahudi. Avril sendiri mengakui beliau berketurunan Yahudi semasa ditemuramah oleh Alfred Matthew “Weird Al” Yankovic atau lebih dikenali sebagai Weird Al. Avril telah ditemuramah dalam rancangan kendalian Weird Al yang bertajuk Al-TV. namun keturunan asal mereka adalah Yahudi.

2008 · 4 Comments oleh Ibnuyaacob & Ustaz Badri . Weird Al tahu nama tersebut adalah nama orang Yahudi kerana dia sendiri adalah berketurunan Yahudi Serbia. Hanya Yahudi yang mengenal Yahudi. → No CommentsCategories: 1 Cara Asif Memindahkan Istana Balqis August 7. “…. That’s good jewish name.Dalam temuramah tersebut Al telah memberitahu penonton secara berseloroh. Hanya warga tempatan akan tahu menilai makna ’sambutan’ tersebut.Lavigne. Penaja seharusnya mengutamakan artis-artis tempatan dalam meraikan majlis tersebut. Dalam temuramah itu juga Weird Al mengucapkan “tahniah” kepada Avril dalam bahasa Yahudi iaitu “Mazal tov. You’re jewish right?” Soalan itu ditanya pada awal temuramah.” Sesungguhnya sesuatu patut dikesalkan kepada penaja program sambutan Hari Kemerdekaan.

Hujah ini bukanlah kajian baru. kenderaan UFO sehinggalah kepada kesimpulan bahawa Asif Bin Barqiya telah menggunakan cahaya. Artikel ini juga ingin menyatakan ‘tidak setuju’ akan pendapat bahawa Asif telah menggunakan tenaga cahaya. tetapi hujah yang diambil dari kitab kajian-kajian ulama’-ulama’ tasawuf terdahulu. dengan panjang lebarnya menerangkan akan teknologi cahaya yang telah dicapai sejak zaman silam. Penerangan ini mencakupi pelbagai sudut dan intipati bermula dari beberapa kiraan kelajuan cahaya. Dalam bukunya (Muhammad Isa Dawud) yang bertajuk.Artikel ini adalah sebagai membahaskan hujah Muhammad Isa Dawud tentang penggunaan tenaga cahaya dalam operasi pemindahan Istana Balqis oleh Asif Bin Barqiya. “Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin Di Segitiga Bermuda”. .

ahli tasawuf dan pengamal tarekat dengan ilmu-ilmu laduni yang tak terkira banyaknya. Mudah-mudahan Allah melimpahi rahmat dan kesihatan atasnya untuk terus menulis) Sebenarnya Asif Bin Barqiya bukanlah seorang saintis. sudah pasti guru-guru tarekat tidak terlepas mendedahkan tentang hal Asif yang zuhud ini.(kami sendiri berasa hairan mengapa MID tidak menggunakan kitab tasawuf untuk membahas soal Asif bin Barqiya. Biografi Asif Bin Barqiya hanya dapat diperoleh melalui kitab-kitab pengajian tasawuf dan kelas-kelas tarekat sama ada di Timur Tengah. mustahil beliau tidak mengetahui. Bagaimana Asif Memindahkan Istana Balqis? Sebelum menjawab soalan di atas adalah lebih baik kita renung semula ayat al-Quran berikut: “Hai pembesar-pembesar siapakah diantar kamu sekelian sanggup membawa singgahsananya kepada ku sebelum mereka datang kepada ku sebagai orang-orang yang berserah diri. . Bagi sesiapa yang pernah menyertai kumpulan-kumpulan tarekat Shatriyah atau Ahmadiah. tetapi beliau adalah ahli sufi. Malaysia atau Indonesia. Namun mungkin beliau ada sebab-sebab tertentu yang tidak dapat kita fikirkan.” “Berkata Ifrit (yang cerdik) itu dari golongan jin. Pattani. aku akan datang kepada ku dengan membawa singgahsana itu kepada mu sebelum kamu berdiri dari tempat dudukmu.

sesungguhnya aku benar-benar kuat untuk membawanya lagi dapat dipercayai. Niat beliau telah disokong oleh suatu teknologi tasawuf yang diberi nama Keramat Dunia Ke-19. Niat yang didetikkan oleh Asif sebenarnya “berkaedah”. Dan ia sejenis kaedah teknologi yang berkaitan amalanamalan tarekat dalam ilmu tasawuf.” (An-Namli. Walaupun Asif hanya sekadar berniat. Dalam kitab Lum’atul Aurad karangan Wan Ali Bin Abdul Rahman Al-Kelantani ada membahaskan bahawa ketika Asif berniat ‘menghadirkan’ istana Balqis. Asif telah menyertakan sekali dalam niatnya kalimah “Yaa zaljalaa.. Berkatalah seorang yang mempunyai ilmu dari al-Kitab. “Ini termasuk kurniaan Tuhanku untuk menguji aku. ia pun berkata.” “Maka tatkala Sulaiman melihat singgahsana itu terletak di hadapannya. maka sesungguhnya Tuhanku Maha Kaya lagi Maha Mulia. “Aku akan membawa singgahsana itu kepada mu sebelum matamu berkedip. apakah aku bersyukur atau mengingkari (akan nikmat-Nya) . . Dan barangsiapa yang ingkar. Cara Asif memindahkan Istana Balqis cukup mudah iaitu dengan niat di dalam hati sahaja. Dan barang siapa bersyukur maka sesungguhnya dia bersyukur untuk (kebaikan) dirinya sendiri. tetapi “niat” yang dicetuskan dalam hati Asif tidak sama dengan cara kita orang biasa berniat.liwal ikram…”. ayat 38-40) Jawapannya ialah.

Teknologi keramat Asif sudah berada di puncak teknologi tasawuf yang dinamakan capaian akhir “Kun fayakun”. Perbahasan panjang lebar tentang martabat-martabat keramat seperti ini juga boleh didapati dalam kitab Syarah Hikam dan Sairus As-Salikin. kejadian atau tingkahlaku hanya dengan niat di dalam hati. Terdapat kaedah-kaedah tertentu yang mesti diikuti dan dipandu oleh guru tarekat yang mursyid untuk memperolehnya. Apakah Keramat Dunia KE-19? Keramat Dunia Ke-19 atau ringkasnya KDK-19 ialah suatu martabat ilmu yang dianugerahkan Allah SWT kepada insan-insan yang telah mencapai tahap kekasih Allah. Peringkat-Peringkat Keramat Dunia . Dalam erti kata lain apa yang terlintas di hati akan dimakbulkan Allah. bertarekat dan beramal soleh. KDK-19 tidak boleh diperoleh hanya dengan kuat beribadat dan berzikir. Keramat Dunia Ke-19 bermaksud sesiapa yang memilikinya akan mampu menghadirkan atau mengadakan sesuatu benda. Sesiapa sahaja boleh memperolehnya asalkan bertaqwa.Ulama’-ulama’ tasawuf keseluruhannya menyetujui bahawa martabat teknologi yang dimiliki Asif adalah antara tertinggi dikalangan manusia biasa (tidak termasuk Nabi & Rasul). berzuhud.

Berikut ialah senarai teknologi KDK yang menjadi rebutan ahli-ahli tarekat: KDK-1 : Peringkat ini Allah amat kasihkan dan memujimuji nama mereka (ahli tasawuf). KDK-2 : Allah sendiri mengucap terima kasih kepada mereka. KDK boleh diringkaskan sebagai visi akhir seseorang ahli tarekat. KDK-6 : Allah Taala mengawal tubuh badan mereka dari disakiti musuh. Jika seorang raja mencintai kita sudah cukup untuk kita bermegah dan mendapat faedah. KDK-3 : Allah Taala sangat kasih dan cinta akan mereka.Di dalam kitab tasawuf telah diterangkan dengan nyata akan KDK-1 hingga KDK-20. KDK-4 : Allah Taala sendiri menjadi wakil untuk mengurus urusan mereka. apatah lagi raja sekian alam sendiri yang cintakan kita. . Sekiranya kita diucap terima kasih oleh seorang yang hina pun sudah cukup baik. Tetapi ada juga ahli tarekat yang tiada langsung mendapat KDK ini. Alangkah bertuah dan mulianya mereka ini kerana sentiasa dipuji Allah. berkomunikasi jarak jauh atau berjalan di atas air. KDK-5 : Allah Taala menjamin rezeki ke atas mereka ke mana sahaja mereka pergi. cuma sekadar mendapat keramat-keramat yang biasa seperti menyembuhkan penyakit. apatah lagi jika Allah sendiri yang mengucapkannya.

KDK-7 : Allah Taala menjadi sahabat teman setia mereka. . KDK-9 : Tinggi hemah dan kezuhudan seta tidak sedikit pun ternoda dengan kemegahan dunia. tenteram dan aman. hikmat-hikmat yang tidak dapat diberi oleh manusia biasa. KDK-14 : Allah Taala melimpah keberkatan pada segala pergerakan tubuh dan perilaku mereka seperti tempat tidur. bekas makan dan tempat duduk sehingga diambil orang untuk keberkatan. Tidak terkejut dengan kekayaan baru yang datang dan tidak pula susah hati bila ditimpa kemiskinan. Malah mereka tidak suka ditolong orang hatta raja sekalipun. KDK-8 : Ahli sufi berjiwa besar dan tidak terasa terhina membuat kerja-kerja yang tidak disukai orang. Malah yang bersahabat dengan mereka juga mendapat tempias ilmu-ilmu keramat mereka. KDK-11 : Bersinar-sinar nur hati mereka hingga dapat memberi petunjuk kepada orang ramai tentang ilmu-ilmu rahsia. KDK-10 : Kaya hati. KDK-12 : Sentiasa berlapang dada sehingga bala yang besar tidak mampu langsung menggundah-gulanakan jiwa mereka. KDK-13 : Wajah mereka sentiasa terpancar sinar kehebatan dan mampu merebahkan orang yang melihat atau musuh yang mendekati hatta raja yang zalim sekali pun.

apa kehebatannya dan ini bukan sesuatu jangkaan kerana Dajjal mampu mendapat maklumat berikut melalui Iblis laknatullah. Sekiranya mereka mengkehendaki harta karun itu timbul dari perut bumi nescaya berlaku. Berkhadamlah dengan mereka ini mudah-mudahan akan sampai makrifat kepada Allah. .KDK-15 : Mereka menguasai lipat jalan bumi. KDK-20 : Terjatuh mesra kasih orang ramai apabila terpandang mereka. KDK-16 : Mereka dapat menunduk dan menjinakkan segala jenis binatang buas malah binatang itu dapat dijadikan khadam suruhan pula. KDK-18 : Mereka menjadi tumpuan orang ramai Kepada orang yang berhajat berkasih kepada Allah wajarlah dijadikan mereka ini sebagai wasilah. Cuma Dajjal itu tidak mampu meniru dan mencipta ilmu tasawuf kerana ia ilmu makrifat yang berkaitan kezuhudan hati. Mereka juga mampu mendatangkan rezeki (makanan) sendiri jika terasa kelaparan. KDK-17 : Mereka dianugerahkan perbendaharaan bumi. udara dan air sehingga jika dikehendaki terbang di udara atau menyelam di laut dalam nescaya diperkenankan Allah. Kesimpulan Dajjal tahu siapa Asif bin Barqiya. KDK-19 : Apa sahaja yang terlintas di hati atau tergerak lidah untuk meminta sesuatu hajat nescaya tercapailah hajat mereka.

ianya hanya boleh didengar. Jangan sesekali menanyakan ilmu ini di internet walaupun ada ustaz-ustaz yang membuka ruang bicara secara online. (PERHATIAN : Bagi yang berminat menggunakan artikel ini untuk blog peribadi hendaklah kiranya tidak dibuang . Idea teknologi ini akan didetikkan di otak salah seorang terpilih (the chosen one) tidak lama lagi.Dajjal tidak mampu mencipta teknologi ini kerana ia berasaskan wirid dan zikir. Kejayaan menggunakan cahaya akan berlaku juga seperti kejayaan memunculkan gambar di skrin televisyen zaman dahulu. Dengan terhebahnya teknologi itu kelak maka hampirlah saat perang dunia akhir zaman. Cuma Dajjal belum bersedia menimbulkan teknologi itu di tengah-tengah masyarakat sekarang kerana ia belum sesuai. Bagi yang berminat mengetahuinya dengan lebih lanjut hendaklah menanyakan sendiri kepada tuan guru-tuan guru di mana-mana sekolah pondok. Dajjal sudah pun mempunyai teknologi cahaya yang digunakan UFO. Ini bukanlah bermakna Dajjal masih diperingkat tenaga elektrik. P/S : Maklumat ilmu tasawuf adalah sesuatu yang sensitif bagi masyarakat yang tiada ilmu zaman sekarang ini. Zikir tidak boleh dilihat kehebatannya. Eksperimen Phildephia sudah menjalani beratus-ratus ujian tanpa diketahui. Menyedari kekurangan ini Dajjal terpaksa berhempas pulas menggunakan tenaga elektrik dan cahaya untuk menandingi ilmu tasawuf ini.

Hendaklah diletak alamat blog ini agar tiada kesangsian dalam mengetahui sumbernya.akan pesanan P/S yang tertera di atas bagi mengelak syak wasangka dan fitnah pembaca bukan Islam. . Kebanyakan kereta volkswagen yang berada di Malaysia ketika itu adalah jenis Beattle 2 pintu dan van serbaguna. 2008 · No Comments oleh Ibnuyaacob Kereta Volkswagen sudah pun terkenal sejak perang dunia kedua lagi di Malaysia.) Rahsia Logo Volkswagen July 29.

Rekaan Kereta oleh Adolf Hitler Kereta Volkswagen sebenarnya direka sendiri oleh pemimpin diktator Jerman iaitu Adolf Hitler sebelum kereta itu memasuki pasaran. Nama pertama yang dicadangkan ialah Kraft durch Freude (KdFWagen. Ianya bertambah menarik dan misteri apabila ‘kejutan’ itu dibuat sendiri oleh pengasasnya iaitu Adolf Hitler. Hiter memberikan plan itu kepada pengarah Daimler-Benz iaitu Jacob Werlin sambil berkata. Setelah siap lakaran. Hitler melakar sendiri rekabentuk Beetles dengan objektif kereta itu mampu memberi keselesaan kepada pemiliknya dengan ciri-ciri bersantai dan mdah dikendalikan. lyang bermaksud “strength through joy car”).Namun disebalik produk kenderaan yang meluas dari Jerman itu ada sesuatu yang menarik dan mungkin mengejutkan kita. Idea lakaran itu diperoleh oleh Hitler ketika beliau sedang duduk bersantai di sebuah restoran di Munich pada 1932. .

Oleh itu. Sebenarnya logo ini tiada apa-apa maksud tetap ia mencurigakan apabila kita memutarkan logo ini dengan laju. Daimlr-Benz tidak mengeluarkan Volkswagen tetapi kereta itu dikeluarkan oleh kilang Porche milik Dr. Fredinand Porche dengan tema “Peoples’s Car”. semua teknologi kereta dari A hingga Z adalah buatan Porche. about the technical details. Dr. I want to hear from you soon. Ferdinand Porsche Misteri Logo Volkswagen Yang mencurigakan adalah lakaran logo Volkswagen itu sendiri.” Namun demikian. But don’t forget it. Apabila diputar laju biasanya ketika tayar bergerak maka lambang Nazi jelas kelihatan.“Take it with you and speak with people who understand more about it than I do. Ianya unik dan ringkas dengan huruf V berada di atas huruf W. Teknologi Dajjal VS Teknologi Zikir (Bahagian 1) oleh Ibnuyaacob . (Gambar) Pengasas.

Namun saya secara peribadi percaya ia adalah teknologi milik ahli-ahli pengamal tareqat dan sufi. . Maka dapat disimpulkan bahawa Dajjal tidak sempat hidup pada zaman Nabi Sulaiman . Dajjal dilahirkan seratus tahun sebelum kelahiran Nabi Musa a. atau Nabi Daud. Hatta jin afrit yang terkenal sebagai jin terkuat dikalangan jin juga tidak mampu.Dalam al-Quran diberitkan bahawa pada ketika Nabi Sulaiman a. Kemampuan ahli kitab itu yang dikatakan bernama Asif bin Baqriya mengatasi kemampuan bangsa jin sendiri .a. maka bangunlah seorang ahli kitab dengan mendakwa mampu membawa istana tersebut dengan sekelip mata. cara atau kaedah yang dilakukan oleh ahli kitab tersebut masih lagi dikaji dan diperdebatkan oleh ulama’. Oleh itu. Dajjal Meneroka Teknologi Ahli Kitab Mengikut teori Muhammad Isa Dawud. bertanyakan sesiapa di antara rakyatnya yang mampu membawa istana balqis ke Palestin.s.s.s.

ayat 38-40) Memandangkan ia (Dajjal) tidak melihat kejadian itu. ia pun berkata. maka sesungguhnya Tuhanku Maha Kaya lagi Maha Mulia. aku akan datang kepada ku dengan membawa singgahsana itu kepada mu sebelum kamu berdiri dari tempat dudukmu.” “Berkata Ifrit (yang cerdik) itu dari golongan jin. Dan barang siapa bersyukur maka sesungguhnya dia bersyukur untuk (kebaikan) dirinya sendiri. maka harus baginya meneroka sendiri ilmu itu mengikut kaedah yang difikirkannya sendiri atau berdasarkan maklumat dari . sesungguhnya aku benar-benar kuat untuk membawanya lagi dapat dipercayai.Sekiranya Dajjal hidup pada zaman Nabi Sulaiman maka Dajjal boleh diandaikan menyaksikan peristiwa pemindahan Istana Balqis itu. Berkatalah seorang yang mempunyai ilmu dari al-Kitab. “Aku akan membawa singgahsana itu kepada mu sebelum matamu berkedip. Dan barangsiapa yang ingkar. apakah aku bersyukur atau mengingkari (akan nikmat-Nya) .” “Maka tatkala Sulaiman melihat singgahsana itu terletak di hadapannya. Semua ini pendapat ini berdasarkan kisah dalam ayat alQuran dalam Surah An-Naml “Hai pembesar-pembesar siapakah diantar kamu sekelian sanggup membawa singgahsananya kepada ku sebelum mereka datang kepada ku sebagai orang-orang yang berserah diri.” (An-Namli. “Ini termasuk kurniaan Tuhanku untuk menguji aku.

S. Pennyslavinia telah menjalankan suatu ujikaji skala besar. ia tidak muncul kembali dan sejak itu pelbagai laporan-laporan palsu tercipta di dada-dada akhbar.jin-jin sendiri. Objektif eksperimen ini ialah memindahkan sesuatu objek berjisim dari suatu lokasi ke lokasi yang lain tanpa mencacatkan bentuk fizikal objek tersebut. Kegagalan projek itu cuba diselindungi melalui desas-desus kesasksian sesetengah rakyat Amerika (yang diupah) menyatakan ternampak kapal tersebut 40 kilometer dari tempat eksperimen. Ujikaji ini diberi nama “Eksperimen Philadephia” Eksperimen ini sudah pun masyur dan diketahui umum sejak berpuluh tahun dulu. Kegagalan Eskperimen Philadephia Kapal USS Eldridge berjaya dihilangkan pada masa eksperimen tersebut melalui penggunaan suatu generator elektrik yang paling tinggi. Misi eskperimen adalah untuk ‘memindahkan’ objek dengan cara menghilangkannya. Philadephia. menandingi atau mengatasi ‘kemampuan’ ahli kitab tersebut. Ujikaji dan eksperimen Dajjal yang diperturunkan kepada agen-agennya telah menghasilkan suatu teknologi prototaip tetapi masih belum berjaya. Malangnya. Navy. Teknologi Ciptaan Dajjal Untuk cuba meniru. Ada yang lebih eksptrem mengatakan . Dajjal melalui koncokonconya di makmal U. Eksperimen dijalankan pada 8 Oktober 1943.

Sekarang Dr. Akhirnya berita misteri eksperimen itu berjaya menaikkan imej tentera Amerika di mata dunia. Objek hanya berjaya dihilangkan tetapi tidak berjaya dikembalikan ke bentuk asal apatah lagi untuk diletakkan ke lokasi lain. . Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB). Sedangkan pada era tersebut Jerman dan Rusia telah mendahului teknologi Amerika. Sumber Teknologi Ahli Kitab Saya kurang setuju dengan pendapat bahawa ahli kitab menggunakan Teknologi Kelajuan Cahaya untuk memindahkan sesuatu objek. Pelbagai eksperimen telah dilakukan tetapi tidak berjaya. Ini kerana untuk menggunakan elemen cahaya kemungkinan seuatu alat perlu digunakan untuk mengeksploitasikan cahaya. Maka pemindahan dilakukan menggunakan kemampuan cahaya. Yahya Said Al-Mahjari (moga Allah merestui usahanya) dari Mesir juga telah melakukan pelbagai eksperimen berkaitan pemindahan objek jarak jauh ini. Percubaan Saintis Islam Muhammad Isa Dawud mendedahkan bahawa Dr. Kesimpulan akhir yang diperoleh oleh beliau ialah ahli kitab ketika itu mempunyai pengetahun tentang teknologi kepantasan cahaya. Yahya Said bertugas sebagai konsultan di UNESCO.ianya telah merentasi masa melalui teleportasi yang dilakukan.

Dan jawapan dari Jin Ifrit dan Ahli Kitab juga terkeluar secara spontan. Saya amat berkeyakinan bahawa konsep Zikir dari kitab Zabur (kalam zaman itu) telah digunakan oleh Asif Bin Baqriya. Kita harus ingat. teknologi yang sebenar ialah Teknologi Zikir. Cahaya adalah makhluk ciptaan Allah.ilmu dari al-Kitab”. . memberitahu hasratnya untuk melihat istana Balqis. baginda tidak memberitahu sehari atau seminggu lebih awal. 40) Jika kita ingin mengkaji teknologi yang digunakan jangan kita mengkaji kalimah ’seorang’. kita perlu melihat sumber teknologi tersebut iaitu kalimah… “. Maka. Hasratnya dimaklumkan secara spontan sahaja.. Lihat ayat ini… “…. Kita harus ingat perbezaan antara kemampuan cahaya dan kemampuan zikir.” (An-Naml. dan kalam itu mengandungi kata-kata Allah secara terus. Manakala kemampuan ahli kitab adalah kemampuan yang dibina sendiri hasil pembelajaran atau amalan ibadat khusus.Sedangkan pada ketika Nabi Sulaiman a.s. Al-Kitab ialah kalam Allah.berkatalah seorang yang mempunyai ilmu dari alkitab. Jawapan yang dikeluarkan juga secara spontan menunjukkan si pemberi jawapan (Ifrit dan Ahli Kitab) sememangnya sudah bersedia dan mampu secara hakiki tanpa memerlukan sebarang alat. Kemampuan Ifrit membawa Istana kerana sememangnya jin itu dianugerahkan kekuatan semula jadi.

Tetapi saya bersetuju sekiranya kemampuan elemen cahaya adalah salah satu teknologi yang juga mampu memindahkan posisi sesuatu objek. (*pemahaman manusia sekarang apabila menyebut perkataan teknologi. terus saja terfikirkan sebuah mesin. Kemampuan Teknologi Ahli Tasawuf Kejadian yang berlaku di Indonesia di Pulau Haruku. Injil dan al-Quran). Video ini bukanlah baru dan sudah pun diketahui umum. Taurat. alat atau jentera. Kejadian ini juga membuktikan Zikir juga berfungsi sebagai sebuah teknologi tanpa jisim. .makhluk bernama cahaya ini walaupun hebat tetapi terbatas atas waktu-waktu dan situasi-situasi tertentu. Namun kemampuan cahaya tidak dapat menandingi kemampuan zikir. Maluku Tengah ini (moga Allah merahmati ulama’ negara ini) tidak lama dulu (Mac 200 telah membuktikan kemampuan yang dimiliki oleh Asif bin Baqriya. Sungguhlah Dajjal telah memesongkan pemikiran manusia sejak zaman Renassaince dulu) Di bawah ini menunjukkan video dimana seorang ulama’ telah diminta bantuan oleh penduduk kampung untuk memindahkan sebuah kubah masjid dari suatu lokasi ke lokasi yang lain. Manakala Zikir adalah ungkapan pujian terhadap Allah sendiri dan Zikir diambil pula dari kata-kata Allah dalam kitab (Zabur.

Dajjal tahu hanya ahli tasawuf mampu berbuat demikian. Mudah dan berkesan malah lebih ramai tentera akan menjadi alim seperti komanderkomander Chechen. penggunaan teknologi zikir dan kemakbulan dari Allah adalah bergantung kepada “SIAPA yang mengucapkan zikir tersebut” dan bagaimana dekatnya iman individu tersebut dengan Allah. Maka caranya ialah mencipta alat atau teknologi agar orang bukan Islam juga mampu menggunakannya. anda boleh saja dapati di internet dengan mudah) Namun.Dalam rakaman tersebut. ulama’ berkenaan hanya meminta orang-orang tertentu yang terpilih agar berzikir secara terus menerus. (Berita lanjut tentang peristiwa tersebut. tetapi ia mahu ‘kemampuan’ itu dimiliki oleh orang awam tanpa perlu mendekatkan diri kepada Allah. Alangkah baik jika kita berperang dengan menggunakan teknologi ahli tasawuf. Kalimat zikir yang digunakan juga cukup mudah iaitu Laa ilahaa illallah. Wallahu’alam… oleh Ibnuyaacob .

Teknologi ini khusus kepunyaan ahli tasawuf (sufi) dan tidak mungkin dimiliki oleh ulama’ fekah atau hadith sekiranya tidak diamalkan.Kegagalan eskperimen Philadelphia yang dibina Dajjal terus gagal hingga sekarang tetapi masih ada usaha-usaha yang dilakukan agar hasrat ini tercapai kelak. Kemampuan teknologi Zikir pula masih pada carta teratas dan masih tiada tandingan dengan mana-mana teknologi lain. Signifikan Zikir dan Kejadian Kubah Terbang Pada artikel lepas telah pun ditunjukkan akan kemampuan ahli tasawuf dari Pulau Maluku menerbangkan objek dari . Antara ulama’ fekah yang dalam masa yang sama memiliki keramat tasawuf ialah Imam Al-Ghazali dan Imam AsSyafie.

lebih pantas atau kurang dari satu saat? Jawapannya . cara ia diniatkan. Ia bergantung kepada kaedah penggunaan zikir.suatu lokasi ke lokasi lain tanpa sebarang alat. Dan ahli tasawuf itu hanya sebagai “Pengguna” alat tersebut. mesin atau jentera atau tenaga cahaya. Tapi apakah jangkaan kita selepas kejadian itu? Apa yang pasti apabila kejaidian itu berlaku orang awam lebih tertarik mengenali ahli tasawuf berikut daripada mengenali alat (zikir) yang digunakan untuk menerbangkan kubah. Ya. Kecepatan Pemindahan Objek Dengan Zikir Sekiranya ahli tasawuf itu boleh memindahkan Kubah dengan melayang-layangkannya. Pergerakan kubah tersebut lambat dan terapung meyakinkan semua orang akan kemampuan ahli tasawuf berikut. Begitu juga apabila kita melihat orang kaya menaiki sportcar. apa yang disanjung ialah pemandu sedangkan pencipta sportcar yang bertungkus lumus menghasilkan teknologi dilupakan malah tidak diendahkan langsung. Atau lebih ringkasnya anda perlu . Begitulah rakusnya manusia dalam menghargai kejadian. apakah ia mampu mengubah kubah itu dengan lebih cepat. siapa yang mengucapkannya dan martabat kesufian seseorang itu. sedangkan zikir itulah punca objek kubah itu terbang.

Kitab-kitab karangannya adalah yang terbanyak dicetak di Malaysia dan Indonesia. sebelum itu telah pun berlakunya pertandingan menyelam di laut dalam antara Ifrit dan Asif. Ulama tasawuf termasyur itu ialah Syeikh Daud Abdullah al-Fatani yang berasal dari Pattani. Teknologi memindahkan objek ini dipunyai oleh semua ulama tasawuf dan semua ulama’-ulama’ bidang ini tahu selengkapnya tentang eksperimen jenis ini. Beliau adalah ulama’ termasyur yang mengarang banyak kitab. Bulaghatul Mahram. Eksperimen Pemindahan Barang oleh Syeikh Daud Abdullah . Malah Asif amat terkenal akan kekuatan batinnya melebihi kekuatan Ifrit. Selatan Thai. Antara kitab termasyurnya ialah Muniyatul Musolli. Kemampuan Asif ada diceritakan di dalam kitab-kitab karangan ulama’ Tanah Melayu. terdapat seorang ulama dari Pattani yang memilikinya. Pertandingan kekuatan membawa istana Balqis bukanlah pertandingan pertama. Kebenaran Teknologi Asif Bin Baqriya Teknologi yang dimiliki oleh Asif bin Baqriya bukanlah dicipta dan dimiliki oleh beliau seorang. Fawaid dan sebagainya.mempelajari ilmu tarekat tasawuf (sufi) untuk mendapat pelbagai kaedah dan pelbagai kegunaan zikir. Selain Asif.

maka muncullah tembikai dari Tanah Melayu itu di hadapan . Untuk melengkapkan ilmu tasawufnya.Saya gunakan perkataan eksperimen agar ia kelihatan terkini dan segar. Sedangkan kejadian pelik yang dilakukan oleh orang barat yang berkot dan bertali lahir akan dipangil eksperimen atau ujikaji. Ulama’ Afrika itu meminta Syeikh Daud Abdullah ‘menghadirkan’ buah tembikai di hadapan ulama’ tersebut. Setelah melakukan solat sunat. ulama’ Afrika itu menguji dahulu kealiman keduaduanya. dan berdoa. Biasanya kejadian pelik yang dilakukan oleh seseorang Islam yang berpakaian jubah dan serban akan diandaikan sebagai sihir dan mistik. Abdullah Saghir berkenaan Biografi Ulama Nusantara. Dalam buku karangan allahyarham Wan Mohd. beliau dan seorang rakannya telah mengembara ke Afrika Utara kerana dikatakan di sana terdapat seorang ahli tasawuf yang terkenal. Tidak hairanlah apa yang dihajatkan akan tercapai dalam sekelip mata. Sesampainya mereka berdua berjumpa orang alim tersebut. beliau menjelaskan tentang suatu kejadian karamah (future technology) yang dilakukan oleh Syeikh Daud. Syeikh Abdullah al-Fatani sudah terkenal dengan karamahnya sebagai ulama’ dan kekasih Allah. Begitulah sikap masyarakat Islam sekarang berat sebelah terhadap agama sendiri.

Berdasarkan tiga individu di atas. Manakala Syeikh Daud juga menghampiri kemampuan tetapi masih perlu mengambil masa untuk bersolat sunat. Jika dilihat kepada 3 individu yang telah dibincangkan sebelum ini iaitu • • • Asif Bin Baqriya (Ahli Kitab Zaman Nabi Sulaiman) Syeikh Daud Abdullah (Zaman Kesultanan Melayu) Kiyai-Kiyai di Pulau Maluku (tahun 2008 ) Kecepatan objek berpindah berbeza mengikut taraf ulama’-ulama’ dan martabat kewalian. Perbezaan Tahap Teknologi Ahli Tasawuf Ahli tasawuf juga memiliki perbezaan karamah mengikut tahap kewalian masing-masing. Namun begitu. Kesimpulan teknologi di atas ialah kesemua mereka mengambil ilmu tasawuf itu dari kitab Allah. Ahli Kitab zaman Nabi Sulaiman itu adalah paling ekstrem teknologinya. Bolehkah Kita Mempelajarinya? Sekiranya teknologi ini benar-benar boleh dipelajari dengan mudah dan dimiliki oleh orang bukan Islam. kiyai-kiyai mampu melakukan sama juga seperti Asif bin Barqiya jika mereka berkehendak. Manakala Kiyai-kiyai di Pulau Maluku pula mengambil masa agak lama dan terpaksa pula mengumpul 3000 orang kiyai untuk memindahkan objek. maka .Syeikh Afrika tersebut dan yakinlah syiekh itu akan kealiman Syeikh Daud Abdullah al-Fatani.

(Gambar kanan) Habib Ahmad Bin Hamid al-Kaff Waliyullah . Di Malaysia ada beberapa tempat yang masih wujud tetapi tdak dihebahkan kerana bimbang masyarakat menganggap ia ajaran sesat. hanya perlu dihilangkan dan dimunculkan sahaja di tempat musuh. Dan jika benar teknologi ini akan dimiliki orang bukan Islam maka tidak perlulah Dajjal bersusah payah ke Makkah untuk mengepung dan membunuh Isa Ibnu Maryam.hancurlah dunia kerana bom nuklear tidak perlu lagi alat pelancar. Kita boleh mempelajari ilmu tasawuf ini dengan menyertai tarekat-tarekat yang dipimpin ulama’-ulama’ mursyid. Teknologi tasawuf adalah hadiah khusus dari Allah kepada umat Islam untuk mencapai kemenangan peprangan akhir zaman.

2007 · Rakyat Malaysia terutamanya artis-artis kita tidak mengetahui apa yang mereka buat. Selatan Thai dan di Indonesia sendiri. Dan Dajjal sendiri tahu ia tidak mampu mengatasi teknologi ini dan seperti yang saya sebut dalam artikel sebelum ini. cara Dajjal menghapuskan teknologi ini ialah dengan membunuh ulama’-ulama’ tasawuf. Kesimpulan Saya amat berkeyakinan tidak akan sesekali Allah membenarkan teknologi ini dimiliki oleh Al-Masikh AdDajjal. Atau dengan cara terbaik menghapuskan sistem pengajian pondok yang mana kitab tasawuf adalah kitab wajib dipelajari khususnya kitab Syarah Hikam. Kita sendiri dapat melihat bagaimana kurangnya minat ibu bapa sekarang menghantar anak ke sekolah-sekolah agama rakyat. Namun yang menyedihkan ialah golongan inilah yang menjadi tukang promosi kelompok-kelompok Yahudi tanpa mereka sedari.Tarekat ini paling banyak di Pattani. Mudah-mudahan dengan melihat senarai di bawah ini artis- . Senarai nama selebriti Yahudi August 7. Dalam soal sembahyang usah ditanyalah apatah lagi perkara ibada lain.

8. Billy Joel — Grammy award-winning singer/songwriter (’Just the way you are’. My Mammy and Carolina In The Morning… 5. ‘Piano Man’) 7. . Elvis Presley — The King of Rock and Roll yes. 4. Marc Bolan — (born Mark Feld) was the guitarist/vocalist of the rock band T. Sonny Boy. ‘Uptown Girl’. Al Jolson — 1920’s Broadway singer: Baby Face. Bob Dylan — ‘changed the face of rock and roll forever’. Barry Manilow — Rolling Stone Magazine named Barry ‘The Showman Of Our Generation’. groundbreaking 60’s band. Lou Reed — lead singer of velvet underground. the King has unbroken Jewish maternal ancestry. 3. connections to andy warhol 6. 2. Rex. Senarai Artis Terkenal Berbangsa Yahudi 1. Susanna Hoffs — Lead singer of the girl group ‘The Bangles’.artis dan peminat-peminat dunia hiburan akan sedar siapa yang mereka sanjung itu.

‘Beaches’. Bette Midler — Singer and Actress: ‘The Rose’. Paula Abdul — Grammy/Emmy award winning Singer. ‘The First Wives Club’. Bridge over Troubled Water 18. David Lee Roth — Former front man of the Mighty Van Halen. ‘Down and Out in Beverly Hills’ 15. Evan and Jaron Lowenstein — Successful Pop Stars (They are twins. Barbra Streisand — The first performer to win an Oscar(2). Paul Simon — One of the finest songwriters of our time: Sounds of Silence. Grammy(10) and Golden Globe(10) Awards. Beastie Boys — The first caucasian rap group. Dancer. Tony(1). 16. Feelin’ Groovy. .9. and solo artist 17. 12. Robinson. Emmy(4).) 13. Mrs. Choreographer 14. The Sound of Silence. Craig David — The popular soul sensation from Southampton. Neil Diamond — 36 years of powerfull music and still going strong! 11. England. Art Garfunkel — Singer and Songwriter: Scarborough Fair. 10.

26. novelist and singer. 28. grateful dead cover band. Phish — popular band. K. Leonard Cohen — songwriter. Lead Vocals for the rock band ‘KISS’. 29. 23. Jakob Dylan — Lead Singer of ‘The Wallflowers’ and Bob Dylan’s Son.D. 22. Carole King — singer/songwriter of numerous hits like ‘You’re Got a Friend. 27.19. Paul Stanley — Lead singer for the rock band Kiss. Gene Simmons — Bass. Mick Jones — Lead guitarist for the best rock ‘n’ roll band ever. the Clash. Beck Hansen — the Grammy-winning pop star. Lang — Country rock singer from Canada. Lenny Kravitz — singer. 24. .’ ‘Locomotion’ and ‘Up on the Roof’. 30. 1999 Grammy: Best Male Rock Vocal Performance. poet. 25. 20. 21. Raoul Journo — Popular Tunisian singer & oud player. Gavin Rossdale — Lead singer of British rock group Bush.

‘Short People’. Lisa Loeb — the first unsigned artist to top the American charts. Danny Elfman — Lead singer for ‘Oingo Boingo’. Salima Pasha — Most popular female Iraqi singer since the early 1930’s (Salima Murad). Dana International — Israeli transsexual Eurovison winner. Joseph Schmidt — pre ww2 tenor in Germany. Randy Newman — Singer/Composer: 12 Academy Award nominations. 39. Phranc — self-proclaimed ‘all-American Jewish lesbian folk singer’. . 38. Justine Frischmann — Elastica. 41. 42. 34. 32. Mel Torme — Silken-voiced pop and jazz singer and actor: The Christmas Song (Chestnuts roasting in an open fire). Adam Duritz — Lead singer for the alternative band Counting Crows. 40. ‘Mama Told Me Not To Come’. 33. 36.s Jewish frontwoman. Perry Farrell — lead singer of Jane’s Addiction. died Switzerland during the war. Yves Montand — Famous French Actor/Singer.31. 37. 35.

actress and tv personality. 45. activist. Christopher Baron — Lead singer of the ‘Spin Doctors’ Pereka Fesyen 1. 44. performing over 90 opera roles. Beverly Sills — vast opera career. Calvin Klein — Famous Clothes Designer (brand of clothing) 2. . Pauline Trigere — 1940s-50s fashion designer. Ralph Lauren — (Ralph Lipshitz) world famous fashion designer. linguist. storyteller. singer. Lainie Kazan — Actress and Singer: My Favorite Year. Theodore Bikel — Actor. 48.43. Beaches. Arlo Guthrie — singer/composer of ‘Alice’s Restaurant’. 46. (brand of clothing) 3. 47. 49. she created the first reversible coat. Dinah Shore — Singer. Friedrich Schorr — Leading Wagnerian bassbaritone of the 1920s and 1930s.

Artie Shaw — Jazz Musician. 6. British blues master. 3. starred in Unzipped. Peter Green — Founder of Fleetwood Mac. the quintessential American garment. leader of the British band Dire Straits. 6. Rob Bourdon — Drummer in Linkin Park Brad Delson — Guitarist in Linkin Park. 5. 4. Alternatives dan Hard Rock 1. Bandleader. Joey Ramone — Leader of The Ramones. 7. Inventor of Blue Jeans. . Isaac Mizrahi — fashion designer. Hillel Slovak — Late guitarist for Red Hot Chili Peppers 2. Author. key role in ‘Rock ‘n Roll High School’ movie. Slash — lead guitarist for Guns’n Roses. 8. 5. Mark Knopfler — rock musician.4. Kenneth Cole — Fashion Designer who’s married to Mario Cuomo’s daughter Ahli Kumpulan Pop Rock. Levi Strauss – Levis Brand.

Joshua Redman — Jazz Tenor Saxophone Player. A&M Records. Producer and founder. Gene Simmons — Bass. 11. Guster — A happy frappy Bob dylan sounding band on happy frappy folk mission. Adam Gaynor — Matchbox Twenty rhythm guitarist & back-up singer. 15. 19. Jascha Heifetz — One of the greatest violinists of the 20th century. Herb Alpert — leader and trumpeter of Tijuana Brass. 14. Max Weinberg — Drummer for Springstein and musical director for Conan O’Brien. Isaac Stern — last great violin virtuosos of his generation. 17. 12. Stan Getz — Jazz Tenor Sax player most famous for The Girl from Ipanema. Gil Shaham — One of the most renowned violinists today. 18.9. 10. 13. . 16. Itzhak Perlman — Grammy-winning Violin soloist and Klezmer fiddler. Lead Vocals for the rock band ‘KISS’.

Dee Snider — Twisted Sister frontman. — (Gorelick) popular lite jazz saxophonist. As pianist. John Zorn — A diverse New York based composer\saxophone player. Jon Moss — drummer. 21. Kenny G. Yehudi Menuhin — Great Jewish violinist of the 20th century. 27. ‘Late Night With David Letterman’ 22. Percy Faith — Pianist. clarinetist. known for his bizarre and eccentric style. bandleader. . Their music covered by Pearl Jam. considered second only to Liszt.20. 25. Benny Goodman — Jazz Musician. 29. Paul Shaffer — Musical director & band leader for SNL. the Damned. The Frogs — influential grunge/punk band. conductor and composer. arranger. Anton Rubinstein — 19th century Russian pianist and composer. Culture Club. 28.24. now actor/director (’Strangeland’). 26. 23.

Dajjal itu datang ke perkampungan orang-orang baik dan mereka tidak me-ngakunya sebagai Tuhan. sasophonist. maka disebabkan yang demikian itu tanam-tanaman dan ternakan mereka tidak menjadi. Dan termasuk ujian yang paling berat bagi manusia. Teori Penguasaan Hujan oleh Dajjal August 13. “Dajjal itu datang ke tempat orang-orang yang percaya kepadanya dan penduduk kampung itu mengakunya sebagai Tuhan. Dia suruh bumi supaya mengeluarkan tumbuhtumbuhannya tiba-tiba tumbuh. 31. Lee Konitz — jazz musician. 2007 · Hadith Berkaitan…. Fanny Mendelssohn Hensel — Sister of Felix.30.w lagi: “Di antara tipu dayanya juga dia suruh langit supaya menurunkan hujan tiba-tiba hujan pun turun.Kata Rasulullah s. pelawak dan ahli-ahli sukan. pianist and composer Terdapat banyak lagi senarai bintang-bintang terkenal lain seperti penerbit filem.a. Harap di lain masa penulis akan dedahkan. bandleader. Disebabkan yang demikian hujan turun di tempat mereka dan tanamtanaman mereka pun menjadi…” .

Cuma hasil dan kemajuannya baru nampak kini. “Menerbitkan Matahari Dari Barat” Teori 1 : Pembinaan Mega Studio Tanpa Dinding dan Wayar Pelan kasar penyelidikan untuk mengalihkan peredaran bumi sudah dilakar sejak beratus tahun. Nabi Muhammad SAW telah menjelaskan keupayaan Dajjal yang amat dasyat ini adalah tergolong dalam bentuk “fitnah” paling besar di akhir zaman kelak.Keupayaan Dajjal Keupayaan Dajjal dapat diringkaskan seperti berikut: • • • Dapat mengarah langit menurunkan hujan secara spontan Dapat mengarahkan bumi mengeluarkan tumbuhtumbuhan Dapat menyebabkan tanam-tanaman dan binatang ternakan tidak menjadi. Konsep utama teknologi . Keupayaan Dajjal mengalihkan perjalanan hukum bumi dari Barat ke Timur diakui oleh Nabi dalam banyak hadith-hadith sahih yang diriwayatkan oleh banyak imam-imam yang muktabar. disamping itu wajarlah kita meluaskan ruang pemikiran kita tentang keupayaan Dajjal yang paling hebat ini. Sebagai umat Islam adalah wajib kita mengimani apa yang dinyatakan Rasulullah SAW.

banjir. Objek di bumi pula ditarik rapat ke bumi dengan bola graviti yang berada di tengah-tengah perut bumi. Dajjal menyedari hal ini (Dajjal juga mengkaji “al-Quran” untuk tujuan memesongkan umat Islam). kilat tiruan. Unit-unit tiruan itu ialah awan tiruan. Dengan kelajuan yang luar biasa itu amat menakjubkan objek-objek dibumi tidak pula terpelanting keluar.000 km/j. Penulis percaya bahawa hukum ini tidak boleh dipecahkan kerana ia sudah masuk peringkat kiamat akhir. ribut. gempa bumi berada di tangannya. Untuk membuatkan bumi berputar ke arah berlawanan maka 3 perkara perlu dilaksanakan iaitu Menghentikan Putaran. puring beliung tiruan . dan si laknat itu masih mahu meneruskan hawa nafsunya yang sering mendesaknya menandingi kuasa tuhan. langit tiruan. Memutarkannya Semula dan Mengekalkan Putaran. Jalan yang paling mudah ialah membina studio besar tanpa dinding yang boleh menggerakkan sesuatu unit sebagai agen tiruan. dia mahu kuasa menurunkan hujan. kemarau. matahari tiruan. Dia mahukan kuasa seperti tuhan. Pengalihan Hukum Peredaran Bumi Bumi berputar setempat dengan kelajuan 1000 km/j dari arah Timur (terbit matahari) ke arah Barat (terbenam matahari) dan melakukan pusingan mengelilingi matahari dengan kelajuan 65.gelombang satelait enam penjuru dapat dilihat pada logo fahaman Cabbala atau ritual ibadat gerakan Illuminati.

unit-unit ini mestilah telah siap dipasang di sesuatu tempat agar mudah Dajjal mengarahkan cuaca berubah melalui arahan suara. Ini termasuklah memastikan setiap penjuru bumi dilengkapi kelengkapan yang canggih. (Rujuk artikel berkenaan “Rumah Salji” di Malaysia) Pelan Persediaan Unit-Unit Tiruan oleh Dajjal Pelan tindakan menyediakan semua perkakasan-perkakasan amat kompleks dan memerlukan suatu perancangan yang rapi.dan bermacam-macam lagi lagi perkara tiruan. mampukah Dajal berbuat demikian?). dan berlakulah keadaan cuaca seperti yang dikehendaki. arahan melalui suara). yakni dalam erti kata lain. Dengan tersedianya semua unit tiruan ini. maka Dajjal akan mudah ke mana-mana tempat untuk dia berdakwah. Pernahkah kita mengkaji perkataan fitnah itu. (rujuk artikel rumah pintar. Apakah takrifan bagi fitnah? Kenapa nabi tidak mengguna perkataan menyerang atau memaksa atau membunuh? Kita tinggalkan dahulu perkataan FITNAH itu (akan dibincangkan di bab yang lain). yang mana . Semua unit-unit tiruan ini perlu disediakan di seluruh bumi (mustahil juga. Ingatkah kita kepada pesan Rasulullah SAW dan nabi-nabi sebelumnya iaitu “berwaspadalah dengan fitnah-fitnah yang dibawa oleh Dajjal”. dimana-mana sahaja dia berada maka Si Laknat itu mampu memberikan arahan kepada “medium elektronik yang siap dipasang”. Selepas disediakan.

Pembinaan studio gergasi ini harus dilakukan tanpa disedari manusia akan cara ia berfungsi agar Dajjal dapat menipu (memfitnah) semua manusia bila ia keluar nanti.” Ya benar. Menyelami projek percubaan (trial project) amat penting bagi kita kerana kunci projek mega Dajjal untuk menjadi tuhan akan terbongkar sedikit demi sedikit. Kalau kita tahu rahsia Dajjal sekali pun Dajjal tetap akan menjadi orang jahat dan menentang Nabi Isa dan Imam Mahdi. Dajjal memang akan muncul. ianya semua takdir Allah. Kita sudah sedia maklum akan siapa Lembaga Pengarah Hollywood iaitu seorang Yahudi yang ekstremis. suatu bentuk eksperimen perlu dijalankan secara kecil-kecilan (pilot project). mengalihkan matahari. Hollywood amat sesuai untuk suatu projek percubaan sebelum suatu projek sebenar berjalan. Sebelum melaksanakan tugas besar ini. kesuburan tanah dan ternakan“. yang obejktifnya adalah “Dajjal mampu mewujudkan cuaca. Lokasi terbaik melakukan eksperimen ini ialah studio Hollywood yang serba canggih itu yang menjadi syurga semua manusia tanpa iman dalam dunia. Jika itulah . biarlah semua tu terjadi. Allah dah tetapkan. Ya! Benar ada yang mengatakan “Buat apa susah-susah nak fikir. kita tak boleh buat apa.kelengkapan itu berupa suatu bentuk yang tidak disedari manusia bahawa ia adalah kelengkapan pembinaan studio gergasi.

Tindakan memakai topi adalah tindakan berjaga-jaga agar kita “tidak ditakdirkan dalam golongan yang tercedera”. ledakan nuklear. gempa bumi. banjir dan sebagainya. Oleh sebab itu. bahaya nanti boleh mati? Kita sepatutnya menjawab “Takpelah Mat. Perkara yang perlu dikaji ialah. Siapakah pengarah dan penulis skrip (adakah mereka anggota illuminati atau freemason atau kelompok . kita perlu melihat statistik studio Yahudi ini dalam menghasilkan filem-filem berkaitan keadaan cuaca. mati adalah takdir tuhan”. di mana pun ia boleh mati. perubahan alam. jika orang bertanya kepada kita “Ali mengapa tidak memakai topi keledar. berfikirlah untuk tidak tergolong dalam kelompok yang termakan fitnah Dajjal. Jika jadikan ‘takdir’ sebagai alasan untuk tidak mahu berfikir mengapa kita memakai topi keledar semasa menunggang motosikal. bukankah jika Allah berkehendak untuk ia mati. polis bukannya ada selalu di jalanraya. Menaiki motosikal dalam keadaan tidak bertopi keledar adalah amat bahaya dan semua orang mengetahuinya. Tetapi realitinya kita tidak menjawab begitu malah kita sendiri memakai topi kerana takut mati atau cedera. Berbalik hal studio mega tadi. • • bilangan filem yang dihasilkan. Samalah juga dalam hal ehwal Dajjal.hujah yang kita guna untuk tidak mahu berfikir dalam hal ehwal Dajjal maka hujah di bawah ini adalah lawannya.

Rahsia Simbol PEACE August 7. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin). 2007 · Logo PEACE Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi.• • rahsia lain atau sekurang-kurangnya mereka berbangsa Yahudi seperti Steven Spielberg) Melihat plot atau kronologi cerita tersebut. Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika). . Konsep yang digunakan dalam mencetuskan bencana alam tiruan.

Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati. . V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi).Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah.

ia adalah logo nazi. Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri) Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang. gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang. Anton Lavey. menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah.Salah seorang penyelidik menegaskan. huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). Penulis akan menghuraikan berkenaan logo dan gerakan NAZI di lain waktu. The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala.Di dalam tulisan Yahudi. Past (Palang kanan). Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud . Kurt Cobain (Nirvana): Bunuh Diri atau Dibunuh? . pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan). simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist).

2007 · Penguasaan Illuminati (melalui CIA) dalam dunia Hollywood Mungkin anda mengetahui mengenai Kurt Cobain. Kematiannya berlaku ketika beliau mencapai .August 27. Berita gempar mengenai kematian Kurt Cobain pada 4 April 1994 mengejutkan semua pihak terutamanya peminat-peminat setianya. bekas penyanyi kumpulan alternatif terkenal Nirvana.

Salah seorang penyelidik sosial Stewart juga seorang ahli muzik. Punca kematian Kurt Cobain dilaporkan oleh media massa Amerika sebagai ‘bunuh diri’ (suicide). Kurt juga didakwa pernah dilihat di Disobey Club. setahun selepas kematiannya itu timbul pelbagai khabarkhabar angin tentang kematian Kurt. berkemungkinan seorang anggota Mafia yang juga pernah mengugut aggota-anggota Nirvana kerana enggan membayar wang perlindungan. di bandar London.tahap populariti kemuncak dalam dunia muzik antarabangsa. Cerita yang paling boleh dipercayai ialah berkenaan Kurt Cobain mati kerana ia menjadi eksperimen CIA. salah seorang peminat mendakwa pernah menjumpainya membeli-belah di supermarket Kwik Save. dipanggung-panggung wayang serta di Festival Hackney Homeless. Salah . percaya bahawa Kurt Cobain tidak membunuh diri tetapi dibunuh. Kurt dikatakan masih hidup dan menikmati kehidupan yang selesa di luar Amerika. Namun begitu. Selain itu. penyanyi tersebut pernah dilihat berjalan-jalan di bandar Rio De Jenario dan Paris. Berita media mengenai punca kematian Kurt sebagai bunuh diri adalah PALSU. Khabar-khabar angin itu kelihatan lebih jelas dengan beberapa bukti diketemukan oleh beberapa orang penyiasat persendirian. Khabar angin itu juga menyebut. Stewart juga mendakwa bahawa Kurt dibunuh oleh seseorang. bandar Canning. Khabar angin lain pula mengatakan cerita bunuh diri Kurt hanya direka-reka. Selain itu.

Menurut lelaki muda itu lagi. sifat benci terhadap warna kulit yang berbeza dan pengekalan jurang hubungan sesama kaum. . John Lennon dan Jim Morrison. beliau mungkin disyaki tidak mengikut landasan yang dikehendaki oleh CIA sebagai mana yang dipersetujui bersama. Hal itulah yang menjadi punca kepada pembunuhan penyanyi-penyanyi terkenal sebelum ini seperti Brian Jones. Stewart bersetuju berjumpa dengan individu tersebut di Gereja Temple. Stewart memberitahu lelaki yang berjumpa dengannya itu sangat muda tetapi kelihatan seperti ketakutan semasa duduk di sebelahnya. Fleet Street. Dalam kes Nirvana ini.seorang yang terlibat dengan eksperimen CIA ini cuba menghubungi Stewart bagi mendedahkan perkara-perkara yang sebenar. khususnya Kurt Cobain. Semua ini kerana CIA mahu memastikan para peminat bersimpati kepada penyanyi tersebut dan terus menerus mendengar muzik-muzik yang dinyanyikan penyanyi tersebut walaupun penyanyi atau band itu telag berkubur. CIA terlibat secara langsung dan mengambil berat tentang pengaruh-pengaruh muzik popular ke atas golongan muda. pihak CIA sentiasa memastikan bahawa corak muzik dan lirik yang dibawa penyanyi atau kumpulan mestilah mengekalkan nilai-nilai sentimen perkauman. Informer itu juga memberitahu Stewart bahawa penyanyipenyanyi telah diracuni pemikiran mereka untuk melakukan ‘tindakan bunuh diri’ ketika di saat kemuncak populariti. Menurut lelaki muda itu.

Hal ini dibuktikan melalui laporan mereka yang mengatakan sejam sebelum kematiannya. Persoalan yang boleh ditimbul sekarang. Kurt telah hilang dari pusat pemulihan dadahnya di Los Angelas.Kebenaran ini dapat dilihat kepada beberapa kumpulan rock zaman dahulu dan sekarang yang masih digemari ramai dan album-album mereka masih dibeli oleh kebanyakan peminat misalnya Elvis Presly dan The Beatles. . Bekas penulis lagu-lagu rock dan penyanyi sebuah kumpulan rock iaitu Max Wallace dan Ian Halperin mendedahkannya dalam buku mereka yang bertajuk In Love and Death : The Murder of Kurt Cobain. Teori mereka disokong oleh bukti-bukti siasatan forensik pihak polis daerah Seattle. Buku mereka ini berjaya mendedahkan teori bahawa Kurt Cobain telah dibunuh (murdered) bukannya bunuh diri (suicide). adakah tembakan itu datang dari tangannya sendiri? Laporan paling lengkap mengenai tragedi sebenar ini hanya diketahui 9 tahun selepas kejadian itu. Courtney percaya perempuan tersebut adalah teman wanita Kurt. Siasatan Wallace dan Halperin mendapati pada masa kematiannya tahun 1994. dia didapati telah menghubungi United Airlines untuk menempah tiket penerbangan yang masih belum digunakan sehingga sekarang. diterbitkan pada 3 April 2004. Kurt Cobain telah meninggalkan isterinya Courtney Love dan menempah dua tiket penerbangan ke Seattle untuk dirinya dan seorang perempuan yang tidak dikenali.

Rekod bedah siasat untuk melaporkan Cobain telah mengambil dos heroin yang berlebihan sebelum membunuh diri dengan pistol. . maka hal-hal demikian ditutup rapat tanpa diberi sebarang ruang untuk didedahkan kepada masyarakat. Tiada tanda atau cap-cap jari dikesan pada pistol Kurt Cobain. Terdapat banyak pendedahan-pendedahan yang diterbitkan tetapi memandangkan media massa Amerika milik sepenuhnya bangsa Yahudi. Kurt Cobain bukanlah orang pertama yang dibunuh. mereka percaya seseorang telah memberikan sejenis dadah kepada Kurt. kemudian menunggu Kurt menghisap dadah tersebut hingga khayal dan akhirnya melepaskan tembakan ke arah Kurt. Namun siasatan rambang mendapati kemungkinan sekurang-kurangnya 3 orang berada bersamanya di bilik itu sebelum ia mati. Hasil temuramah dengan doktor-doktor bedah siasat itu. terdapat berpuluh-puluh lagi artis terkenal yang dibunuh oleh agen-agen Illuminati kerana tidak mengikut arahan pihak mereka.Wallace dan Halperin dalam awal siasatan mereka mendedahkan laporan bedah siasat ke atas mayat Kurt yang dikeluar Jabatan Polis Seattle.

Nota bunuh diri Kurt Cobain Rahsia Hari dan Bulan Masyarakat Barat .

Masyarakat dunia khususnya orang Islam dibentuk secara halus untuk memuja tuhan-tuhan berhala Yahudi dan Nasrani.September 6.berasal dari perkataan ‘Janus‘. cuma penulis ingin meletakkan sekali lagi dalam Blog D’ ini sebagai peringatan sekelian mukmin.berasal dari bahasa Latin iaitu ‘Februo‘ yang bermaksud ‘kesucian’. Biasanya dalam bulan ini . Bahasa Inggeris yang kita agung-agungkan adalah bahasa yang cukup simbolik untuk menyemai unsur-unsur berhala. Januari . Apa yang dinyatakan di bawah ini sudah banyak diketahui umum. Kerja-kerja Dajjal amat berhasil apabila berjaya menjadikan Bahasa Inggeris bahasa pengatar utama dunia melalui dua konsep iaitu “Penjajahan” dan “Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu”. Februari . Pengaruh ini tidak disedari oleh masyarakat dunia. Pengertian Bulan-Bulan Masehi • • 1. iaitu tuhan berhala orang Romawi yang berwajah dua. Kita tidak menyedari bahawa kita hari ini khususnya anakanak kita sejak berumur 4 tahun lagi sudah mempelajari nama-nama dewa berhala di sekolah. 2. Sebelah muka melihat ke depan dan sebelah muka melihat ke belakang. 2007 · oleh Ibnuyaacob Kelicikan masyarakat Yahudi Kuno yang dipimpin Dajjal laknatullah yang hidup lama itu berjaya mempengaruhi seluruh kehidupan masyarakat dunia dengan dakyahdakyah sesatnya.

berasal dari perkataan ‘Octo‘ yang bererti lapan tetapi telah diubah menjadi bulan yang ke sepuluh.berasal dari bahasa latin iaitu ‘Aperto‘ yang bererti ‘terbuka’ atau ‘berkembang’. iaitu salah satu tuhan berhala Romawi. Jun . 3. Dalam bulan ini biasanya bunga-bunga akan berkembang mekar. Oktober . 4. Orang Saxon* menggelar bulan ini sebagai Easter* keran menghormati tuhan musim panas (summer).berasal dari perkataan ‘Septem‘ yang bererti tujuh.berasal dari perkataan ‘Mars‘. 9.• • • • • • • • bangsa Romawi mengadakan upacara penyucian jiwa mereka di kuil-kuil seperti mana penganut Hindu membaling tempurung kelapa dalam suatu majlis untuk menghilangkan dosa. 5. Sebelum itu ia bernama ‘Sextilitis‘ (bulan ke enam) mengikut kalendar bangsa Romulus. Julai . Ogos . 6. September . 7. .berasal dari perkataan ‘Juno‘. salah satu tuhan orang Romawi.berasal dari nama pemimpin Rom iaitu ‘Caeser Augustus’ bermakna bulan ke lapan zaman Rom. Mei . April .berasal dari perkataan ‘Maia’ iaitu nama puteri dari dewa bangsa Romawi bernama ‘Atlas’. 10. Pada asalnya ia adalah bulan ke tujuh tetapi kemudiaanya telah diubah menjadi bulan ke sembilan. 8.berasal dari bahasa latin iaitu nama pemerintah ‘Julius Caesar’ yang kemudiannya diubah menjadi bulan ke tujuh. Mac .

3.berasal dari perkataan ‘Woden’ nama salah satu dewa suci Rom.berasal dari perkataan ‘Day of Tyr’ sempena hari dewa perang masyarakat Rom bernama ‘Tyr’. Tuesday . 5. Tetapi ianya telah diubah menjadi bulan ke sebelas. Friday .berasal dari perkataan ‘Saturnus’ yang bererti bintang ‘Saturnus’ mengikut kepercayaan orang Romawi.berasal dari perkataan ‘Sun’s Day’ ertinya matahari.berasal dari bahasa latin ‘Decem‘ yang bererti ‘sepuluh’ tetapi kemudiannya telah diubah menjadi bulan yang kedua belas. Wednesday . 12.berasal dari perkataan ‘Moon’s Day’ bererti hari bulan. 7. . 4.berasal dari perkataan ‘Day of Freya’ iaitu Dewa Hari Perkahwinan orang Rom yang bernama ‘Freya’. Disember .• • 11. Sunday . Thursday berasal dari perkataan ‘Day of Thor’ sempena nama dewa Rom iaitu ‘Thor’ yang bermakna ‘Dewa Halilintar’. 6. November .berasal dari bahasa latin iaitu ‘Novem‘ yang bererti sembilan. Nama Asal Hari-Hari Masehi • • • • • • • 1. Mengapa Bahasa Orang Romawi dijadikan Rujukan Utama. Monday . 2. Saturday .

khususnya cendekiawan bernama Plato. Aristotle. Misalnya disiplin ilmu ‘Psikologi’ yang sekarang banyak diajar di universiti-universiti seluruh dunia termasuk negara Islam. Semua sarjana Yahudi dan Nasrani menciplak ilmu ini dari sarjana Islam hampir keseluruhan kaedah pembelajarannya. Perlu diingat bahawa dalam masyarakat kedua-dua kelompok ini terdapat juga antara mereka yang berbangsa Yahudi dan mengamalkan ajaran Yahudi bermazhab Cabbala secara sembunyi-sembunyi.Bahasa asal bahasa Inggeris adalah berpusat dari bahasa latin yang menjadi bahasa rasmi utama masyarakat Romawi serta Athens di bumi Greek. Pada zaman dahulu. Plato dan lain-lain. Masyarakat kerajaan Rom terkenal dengan pemerintah Julius Caesar dan Hercules manakala masyarakat kerajaan Athens terkenal dengan cendekiawan terkenal iaitu Socrates. Apakah yang mereka lakukan. Disiplin Psikologi mula diperkenalkan secara komersil pada 1596 M oleh Descartes manakala dalam dunia Islam disiplin ini diperkenalkan pada 950 M oleh Abu Nasr al- . Masyarakat Eropah dan Amerika sekarang menjadikan Greek sebagai pusat ketamadunan mereka. pemerintah dan kerajaan Rom amat digeruni oleh masyarakat dunia sebelum Islam berjaya menewasakan mereka. Sebarang ilmu yang mereka peroleh atau yang mereka cipta akan cuba dipaksikan daripada bahasa latin dan beberapa tokoh Greek walaupun kadang-kala ilmu-ilmu yang mereka cipta itu hanya ciplak sahaja dari sarjana Islam.

menulis kitab berkaitan jiwa iaitu ‘Ihya Ulumuddin’.Ibnu Sina (meningal pada 1037 M) yang menulis kitab bertajuk “The Moods of Psyche” dan “Hints and Notices”. yang bermaksud kajian jiwa. Beliau juga telah merancang pengajian psikologi yang dinamakan Sains Rawatan. . Permasalahan di atas telah pun dibincang dalam Persidangan PengIslaman Ilmu-Ilmu Moden yang dianjurkan oleh Universiti King Abdul Aziz. Wallahu’alam. . Untuk menngkhaburi mata masyarakat dunia. Kemudian disiplin ini mula dikembangkan oleh beberapa tokoh Islam yang lain yang pastinya hidup sebelum Descartes dilahirkan.Imam al-Ghazali (meninggal pada 1111 M). Universiti Jeddah dan Universiti Mekkah bertempat di Makkah pada 1977.Farabi di dalam bukunya yang bertajuk “Opinions of the Citizens of Uthopia“. Seramai 315 orang cendekiawan Islam termasuk pensyarah-pensyarah Malaysia (jika penulis tidak silap) telah hadir. antara tokoh lain ialah : • • . Nama-nama tokoh-tokoh Islam tidak disebut langsung dalam mana-mana buku teks universiti jika penulis buku itu adalah masyarakat barat. golongan Yahudi dan Nasrani memberikan nama disipilin berkaitan jiwa ini kepada nama ‘Psikologi‘. yang berasal dari perkataan ‘Psychos‘ (Jiwa) dan ‘Logos‘ (kajian).

Manakala ‘Berfikiran Kolot’ pula ialah memikirkan sesuatu perkara dengan ‘cara lama’ (old style) dan langsung tidak memperbaharuinya. Bulan ini agak sibuk kerana terpaksa menghadiri beberapa mesyuarat anjuran Kementerian dan Jabatan Negeri yang masing-masing diadakan di berlainan negeri. Apakah yang dimaksudkan dengan KOLOT? Apakah kaitannya dengan masyarakat Islam? KOLOT bermaksud ‘jumud‘ atau ketinggalan zaman atau lebih tepat lagi ‘cara lama‘. sepasang suami isteri Muslim yang berpendidikan tinggi dan moden mendapati anak mereka sakit demam yang berpanjangan walaupun sudah banyak kali berjumpa doktor. Pengenalan Umumnya masyarakat Islam atau lebih tepat lagi 98 % berfikiran kolot tentang makhluk bernama DAJJAL serta saat-saat kemunculannya. .Jangan Berfikiran Kolot Tentang Dajjal !! September 13. Tanpa berfikir panjang mereka mengesyaki anak mereka terkena sampuk syaitan atau perbuatan orang yang mana kebetulan juga mereka tidak berapa baik dengan jiran sebelah rumah. 2007 · Oleh : ibnuyaacob Pertama kali penulis memohon maaf kerana sudah lebih seminggu tidak post article. Sebagai contoh. Tambahan hotel tempat mesyuarat pula tidak mempunyai internet wireless walaupun 3 dan 4 bintang.

Itulah cara pemikiran kolot orang Islam. Gambaran paling kolot ! • • • Digambarkan bermata satu dan bertanduk serta berbadan besar. sudah belajar tinggi-tinggi masih mencari bomoh yang tiada sijil SIRIM itu.Maka pasangan tersebut telah membawa anak mereka berjumpa bomoh. B. Gambaran kolot ! • • • Dajjal digambarkan orang bermata satu yang datang dengan tentera-tenteranya di atas satu kapal angkasa. Memandangkan pasangan tersebut orang kaya. umat Islam secara sendirinya cuba membentuk pula jalan penyelesaian . Begitulah juga tentang hal ehwal Dajjal. Setelah berfikiran seperti A dan B. A. peluang terbaik untuk mendapat income lebih ialah mengatakan ‘anak anda kena buatan orang’. maka adalah sukar seorang bomoh untuk mengatakan ‘anak mereka sakit biasa saja’. Digambarkan seperti raksasa yang berjalan di atas permukaan bumi dan memijak semua rumah-rumah. Umat Islam masih memikirkan Dajjal seperti berikut . Digambarkan sebagai raksasa yang ganas. Dajjal digambarkan suatu manusia yang berperwatakan ganjil dan keadaan fizikalnya yang menakutkan serta suka membunuh semua orang yang dijumpainya. Dajjal digambarkan memaksa setiap orang yang dijumpainya supaya mengaku dirinya sebagai tuhan.

aku akan angguk saja supaya dia tak bunuh aku. aku tetap akan berlawan jika aku mati nanti. Penyelesaian paling kolot ! • • • “Apa aku nak takut! Jika dia paksa aku.” “Kalau Dajjal paksa aku mengakui dia sebagai tuhan. A. Tetapi hati aku tetap akan berniat dia bukan Tuhan. Penyelesaian kolot ! • • “Kalau Dajjal suruh mengakui dia sebagai Tuhan. “apa aku nak buat jika Dajjal datang kepada ku?” Berikut pemikiran kolot umat Islam tentang jalan penyelesaian menghadapi Dajjal. aku akan mati syahid macam sahabat nabi“ “Aku akan pastikan tempat persembunyian aku tidak diketahui Dajjal. Lepas tu kalau aku jadi orang dia. Dan banyak lagi pemikiran kolot yang tak dapat penulis tuliskan kerana terlalu banyak yang merapu dan tidak masuk akal.” Itulah pemikiran-pemikiran kolot yang dapat penulis kumpulkan. baik aku ikut sahaja. aku akan cari peluang bunuh dia.masing-masing terhadap persoalan. Gaya Berfikir Kolot Memudahkan Kerja Dajjal? . kalau tidak murtadlah aku.” “Aku akan pastikan tempat sembunyi aku di bawah tanah kerana rasaksa Dajjal itu tak boleh nampak dengan jelas” B.

Untuk memaksa manusia menyembah Dajjal secara terang-terangan adalah sukar. kerana masing-masing mempunyai agama sama ada Islam.Jika umat Islam mempunyai fikiran seperti A dan B. . Di dalam diri manusia mempunyai nafsu yang sememangnya dikuasai oleh syaitan untuk menyesatkan iman kita. Dajjal akan mengumpulkan semua pemikiran manusia untuk dibuat satu kesimpulan yang khusus. Mana mungkin tidak! Dajjal dimudahkan oleh Allah SWT untuk melakukan kerja-kerja terkutuknya. Dajjal lebih mudah juga untuk memikirkan bagaimana untuk menerapkan nilai-nilai kesyaitanan dan pemujaan terhadap dirinya melalui muzik dan hiburan. Mungkin ada yang memikirkan bahawa Dajjal tidak tahu cara berfikiran kolot di atas. Yahudi atau sebagainya. Jika sekiranya Dajjal mendapat maklumat bahawa 90 peratus golongan remaja meminati dunia hiburan atau lebih cenderung kepada muzik. Maka Dajjal akan melaksanakan suatu bentuk penyelidikan bagaimana untuk mempengaruhi pemikiran remaja melalui muzik. Memandangkan gerak kerja Dajjal dibantu syaitan dan Iblis adalah tidak mustahil apa yang difikirkan manusia dilaporkan oleh syaitan untuk tujuan kajian Dajjal. manakala jalan penyelesaian juga seperti A dan B. Dajjal ditakdirkan Allah untuk mendapat bantuan dari Iblis dan sekutu-sekutu syaitan. Dengan bantuan syaitan ini. Kristian. seronoklah Si Laknat itu.

Apa yang pasti. yang akan muncul nanti ialah seorang manusia yang kelihatan normal. Semua itu tidak kelihatan. berpendidikan. semua umat Islam tidak menyedari kerana umat Islam masih memperhatikan manusia yang bermata satu. Ingatlah wahai saudara-saudara sekelian. Saat ia muncul. prestij. berbadan besar dan tertulis KAFIR di dahinya. Manusia itu bernama Dajjal. raksasa atau makhluk aneh yang anda tunggu-tunggu tidak akan kelihatan sampai bila-bila. billionaire dan ketua agama Yahudi. Walaupun hadis mengatakan Dajjal dengan ciri-ciri mata satu. berbadan besar tetapi semua itu boleh diubah Dajjal cuma hanya pada keadaan tertentu yang menampakkan ia begitu. Jika aspek hiburan adalah senjata. Dan itulah tujuan hadis disabdakan. untuk dikaji dan diselidiki bukannya difahami secara luaran sahaja. . maka hiburanlah yang perlu kita ambil peduli dan berhati-hati.Tetapi untuk membuat manusia mengakuinya sebagai tuhan tanpa manusia sendiri sedari adalah suatu perkara yang mudah. berkaliber dengan gaya ahli politik yang luar biasa. Cara ia memunculkan diri dan hari kemunculannya tidak diketahui melainkan konco-konconya yang terdiri dari kalangan pemimpin-pemimpin beberapa negara Eropah. Hanya yang dapat mengenali Dajjal adalah koncokonconya dan ulama-ulama yang zuhud yang mana mereka dapat menghidu bau bencana akhir zaman ketika kemunculannya itu. Kenyataan ini telah banyak dibahaskan oleh kebanyakan pemikir-pemikir Islam dan Barat.

Na’uzubillahiminza Cara Dajjal Menubuhkan Negara Yahudi Israel September 25. Tak perasankah anda? Anda tentu perasan…semua ini dilihat berlaku dengan cepat dan Akademi Fantasia yang penuh maksiat dan fantasi itu menjadi pelopor sebelum Malaysian Idol dibawa masuk. suatu era baru yang diketengahkan Dajjal melalui konco-konconya di Hollywood ialah ‘hiburan realiti’. rock metal. konglomerat hiburan dalam Malaysia adalah dikuasai bangsa asing termasuklah semua stesen TV (kecuali RTM). 2007 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob Menyedari bahawa suatu platform antarabangsa dan komuniti diperlukan untuk perlaksanaan matlamat One . rap. twist. reggae hinggalah sekarang ini semuanya berlaku secara serentak. Seperti yang kita ketahui. Dan sekarang ini. Menghairankan ! Yakni apa yang berlaku di negara maju sama ada cara muzik dimainkan atau cara berapakaian semuanya diikuti oleh negara dunia kedua dan ketiga. telah terbukti bahawa dunia berubah-berubah secara serentak dari segi fesyen dan alunan muzik melalui dunia hiburan.Adakah Hiburan Senjata Ampuh Dajjal ? Ya. Maka seharusya kita berwaspada dengan dakyah Dajjal semua ini. Bermula dengan agogo. hard rock. rock N roll. Rancangan bercorak ‘realiti’ semakin menular malah lebih cepat dari virus H5N1 (Birdflu) ke dalam umat Islam.

Herzl dilahirkan di Budapest. Hungary. Dajjal telah melakukan suatu perancangan rapi untuk menubuhkan negara Yahudi Israel melalui kaedah-kaedah perundangan antarabangsa dan sekiranya tidak berjaya kaedah paksaan akan digunakan. . Maka keputusan yang dibuat ialah menubuhkan pertubuhan Zionis. Pertubuhan ini akan berfungsi sebagai agen penggerak utama dalam menubuhkan negara Israel dan akhirnya bertindak sebagai pemerintah negara tersebut. Sejarah Pertubuhan Zionist Antarabangsa Pertubuhan Zionist diasaskan oleh seorang bekas peguam yang berbangsa Yahudi iaitu Theodor Herzl (Gambar). Melalui pergerakan Illuminati yang majoriti ahli-ahlinya berkelulusan Undang-Undang. Dajjal dari pejabatnya di Segitiga Bermuda (menurut Muhammad Isa Dawud) telah merancang bahawa negara Yahudi perlu ditubuhkan melalui suatu gerakan NGO yang kuat yang dapat mempengaruhi ahli-ahli politik dunia.World Government. Oleh itu seseorang perlu dipertanggungjawabkan untuk melaksanakan kerja-kerja ini. Dia menerima ijazah dalam perundangan tetapi memilih untuk menceburi bidang penulisan.

pada 1891 semasa Herzl berumur 31 tahun. dia terdengar suara sumbang dari para hadirin mengatakan “Death to the Jews!.Bagaimana timbul idea menubuhkan Zionist ? Menurut suatu sumber. (Sumber ini mungkin rekaan sahaja untuk menutup cerita bahawa Herzl sebenarnya sedang diarah “seseorang” bukannya suka-suka pergi Paris) Semasa di Paris. Dia menganggap peningkatan sikap anti-sematik (anti yahudi) timbul kerana fahaman dan sikap orang yahudi sendiri yang tidak mahu berubah. . Dreyfus ialah seorang Yahudi sejati serta berpangkat besar dalam ketenteraan negara Perancis. dia telah berhijrah ke Paris sebagai tetamu undangan bagi persidangan akhbar Vienna Neue Presse. death to the Jews!“. dia menyaksikan sikap anti-sematik yang menebal di Francis semasa cuba membela Dreyfus yang cuba menyatakan kesaksian bagi kes penindasan Yahudi. Bila Herzl meninjau kelibat Alfred Dreyfus.

Dalam tahun 1897. Herzl telah menggunakan sepenuh masa hidupnya untuk mencapai matlamatnya iaitu membina sebuah Negara Yahudi merdeka. Herzl menubuhkan gerakan politik Zionist. hanya bila Yahudi mempunyai negara mereka sendiri. Anti-Sematik akan pudar. Ia merupakan kali pertama orang-orang Yahudi seluruh dunia berjumpa untuk . Daripada itu. dia percaya. Selepas berjumpa Dreyfus. Dia mula membuat risalah (brochure) dan mengedarkan risalahrisalah berikut dikalangan Yahudi Eropah. Sifat anti-sematik mereka susah untuk dihakis. berbudaya di dunia. orang Perancis sangat maju. kongres pertama Dunia Zionist telah diadakan di Bassel. Switzerland.(Gambar) Alfred Dreyfus Namun begitu. Risalahnya itu mendapat sambutan yang menggalakkan dari masyarakat Yahudi Eropah dari pelbagai negara. Herzl berasa kurang senang dan menyimpulkan bahawa penyelesaian terhadap sifat anti-sematik ialah menempatkan semula mereka (minoriti Yahudi) di tanah bumi asal mereka iaitu Palestin.

Kongress sebulat suara mengundi Herzl sebagai Presiden organisasi. Bahasa perantaraan yang digunakan dalam kongress tersebut ialah bahasa Jerman. maka ia bukan lagi fantasi. Mereka mula menetapkan tarikh akhir.membincangkan agenda politik. Pada pejumpaan pertama tersebut. Cara Herzl bekerja adalah luar biasa. Tidak dinafikan bahawa hasrat Herzl menubuhkan negara Yahudi iaitu Israel didorong oleh arahan dari pemimpinnya dalam pergerakan Illuminati. malah yang lebih aneh ialah ia tidak perlu mencari sumber kewangan untuk bergerak ke serata . Mereka sedar bahawa organisasi politik perlu dibentuk untuk mencari negara baru.” (Gambar atas) Herzl berucap dalam Kongres ke-2 Zionis di Bassel. menetapkan corak bendera. dan bersetuju membuat perjumpaan setahun sekali. Herzl telah berucap dengan mengatakan “Jika kamu semua berkendak. Dia tidak lagi menghiraukan akan kerjayanya dan keluarganya.

Khalifah Islam ketika itu ialah Sultan Abdul Hamed II (1876-1909) iaitu khalifah yang sangat tegas dan patuh kepada ajaran Islam. Jutawan-jutawan ini telah diarahkan untuk membantu Herzl dari sumber kewangan sebagai jalan memudahkan kerja-kerja Herzl. Jutawan-jutawan ini juga berbangsa Yahudi atau dikenali sebagai financiers.s. (Kiri) ketika lewat 60-an. yang juga digelar bapa Bani Israel (Nama Israel adalah gelaran kepada Nabi Yaakub). Herzl Diherdik Khalifah Persetujuan yang diperoleh tentang kawasan negara Israel ialah bumi Palestin. . hasrat ini terhalang kerana ketika itu Palestin di bawah kekuasaan Kerajaan Islam Turki Uthmaniah. Dari mana dia mendapatkan semua kos pengangkutannya ke sana ke mari itu? Tidak lain adalah dari jutawan-jutawan yang juga ahli Illuminati. (Kiri) Sultan Abdul Hamed ketika berumur 30-an. Namun begitu. Pemilihan ini dibuat berasaskan disitulah tempat lahirnya Nabi Yaakub a.dunia.

jika gagal mungkin ia akan ditimpa masalah. Misi Herzl ke sana ialah memujuk Khalifah menyerahkan bumi Palestin kepada orang-orang Yahudi. Selepas itu. “Beta lebih rela ditikam dengan besi daripada melihat Palestin hilang. rundingan gagal. Pada 1903 Joseph Chamberlain dari British Royal Commission telah menawarkan khidmat berunding dengan kerajaan Mesir bagi mendapatkan tempat di Selatan Palestin iaitu Semenanjung Sinai. Khalifah enggan menyerahkannya kepada orang-orang Yahudi. malah permintaan Herzl itu dibalas dengan kata-kata berikut. Herzl berhijrah ke seluruh dunia untuk mencari tempat yang sesuai bagi menubuhkan negara Israel.“ Herzl terkejut dengan pendirian Sultan Abdul Hamed. Malangnya. Malangnya. Keputusan yang dibuat pada kongres ke-6 itu ialah persidangan sebulat suara tidak bersetuju dan bumi Palestin . perasaan dendamnya pada khalifah tidak dapat dibendung lagi. Herzl tahu itulah tugas yang diberi oleh pemimpinnya (Dajjal) sepanjang hidupnya. jalan lain harus difikirkan sebagai menunaikan hasrat menubuhkan negara Israel. Herzl membawa cadangan ini kepada Kongres Zionis di Bussel. Tetapi dendamnya perlu disimpan dahulu. Kerajaan British selepas itu menawarkan kawasan di Utara Afrika iaitu Uganda dan Cyprus.Herzl berangkat ke Turki pada Mei 1901 untuk berjumpa Khalifah.

Tugasan ini diberikan kepada ahli freemason Yahudi Turki iaitu Mustapha Kamal Attartuk. Herzl gagal dalam melaksanakan misi Illuminati. Herzl mati ketika berumur 44 tahun. Mayat beliau ditanam di Edlach.adalah kawasan terbaik untuk penempatan negara Israel memandangkan ia adalah bumi sejarah Yahudi dan makam Nabi Yaakub. Misi Mustafa Kamal mendapatkan Palestin berjaya apabila berjaya menggulingkan kerajaan Khalifah Islam terakhir itu dalam Revolusi Turki pada 27 April 1920 . Zionis dan pemimpinnya Dajjal. Pada 1904. Herzl telah mati akibat serangan sakit jantung. Selatan Austria. Arahan tersebut ialah “merencanakan revolusi menjatuhkan Kerajaan Khalifah Uthmaniah pimpinan Sultan Abdul Hamed IV. Taktik Akhir Dajjal Mendapatkan Palestin Satu arahan diturunkan oleh Dajjal kepada pemimpin Zionis (pengganti Theodor Herzl) dalam melaksanakan misi mendapatkan Palestin.

Namun negara Yahudi tidak dapat ditubuhkan lagi atas sebab-sebab tertentu. (Kanan) Ketika menjadi kapten dalam Perang Gallipoli 1915. . (Atas) Khalifah terakhir Sultan Abdul Hamed IV meninggalkan istana atas arahan Presiden Turki pertama Mustafa Kamal Attartuk pada 1922.(Kiri) Semasa Revolusi 1919.

Komposer Rock Amerika Mendedahkan Pengaruh Yahudi di Hollywood August 30. 2007 · oleh Ibnuyaacob Penre ketika menjadi komposer pada 1985 Kali ini penyampaian penulis agaknya akan tertumpu kepada bidang hiburan untuk seketika. . Di sini penulis ingin menghuraikan berkenaan komposer terkenal iaitu Wes Penre dalam membongkar agenda gerakan sulit Yahudi iaitu ILLUMINATI dalam dunia hiburan di Amerika. Wes Penre pernah diberi liputan dalam beberapa akhbar utama tempatan dahulu kala tetapi tidak meluas. Hollywood. Tiada tujuan lain hanyalah untuk menyedarkan artis-artis dan peminat fanatik dunia hiburan mahupun muda atau tua. dan mungkin ada dikalangan anda yang sudah mengetahui hal ini.

Apakah yang Wes Penre ingin bongkarkan? Menurut Penre. pengubah lagu. Lagu-lagu ciptaannya yang bertemakan seks. Selepas berkahwin pada 1988. Slaughter.Siapakah Wes Penre? Peminat-peminat muzik mungkin tidak mengenalinya tetapi dialah salah seorang individu penting dalam membangkitkan zaman Rock dan Heavy Metal tahun 1980-an dan 1990-an dahulu di Amerika Syarikat. Sepultura dan lain-lain lagi. penghinaan kepada semua agama. Wes Penre mula mendapatkan sebuah komputer dengan kelengkapan . semasa beliau menjadi komposer muzik dan pencipta lagu. Aerosmith. Dio. pemujaan syaitan. Metallica. Sifat ini berkobarkobar sehingga mendesak dirinya untuk melakukan kajian dan siasatan sendiri. Led Zepallin. dia amat hairan bagaimana lagu-lagu ciptaannya yang berunsur-unsurkan pemujian kepada tuhan. Lama-kelamaan sifat ingin tahu mula timbul dalam diri. intergrasi antara kaum. kedamaian. Megadeath. Black Sabbath. Beliau adalah komposer terkenal. peperangan dan sewaktu dengannya pula diluluskan untuk diterbitkan dalam album-album kumpulan rock. cintakan keluarga dan kehidupan manusia tidak diterima oleh syarikat-syarikat rakaman gergasi seperti BMG dan Sony Music dan beberapa syarikat rakaman gergasi lain lagi. pencipta lagu bagi kumpulan-kumpulan rock zamannya seperti Rolling Stone. Beliau kurang mengambil berat masalah ini ketika itu kerana masih banyak lagu-lagu ciptaannya diterbitkan.

internet. Hasil ketekunannya membuat kajian mendapati bahawa industri muzik di Amerika Syarikat di kawal sepenuhnya oleh suatu kelompok Yahudi ekstremis. Namun itu bukanlah bermakna dia tidak mengambil tahu langsung perkembangan muzik-muzik masa kini. . In a better world I would.” Katanya lagi. Penre tekad meninggalkan bidang hiburan dan sekarang ini beliau menumpukan sepenuh perhatian dalam bidang penulisan dan kerja-kerja dakwah agama Kristian. I would not sign up to be a professional musician. I live a life I am very happy with. Pada awal tahun 2000. I am one of the few who exposes this without having a religious or personal agenda. komputer agak mahal kemampuan pencapaian internet tidak sebaik zaman sekarang. who wants to “get even” with the Industry. banyak maklumat yang diperolehinya. katanya…. “I am one of those who at that time didn’t understand why my revealing lyrics and melodic songs were not appreciated by the big Record Companies. And no matter what some people might think. Kajiannya juga dibantu oleh beberapa artisartis lain yang mengetahui rahsia disebalik industri hiburan Amerika. I am NOT a bitter. but I will NOT sacrifice my body and soul to make big bucks for the Illuminati. Pada ketika itu. Now I know better. Kelompok ini ialah gerakan sulit Illuminati yang sudah bertapak di bumi sejak 1770-an lagi. failed musician. and even if I had the chance again. “……so when I write this.

Jadi dimanakah hala tuju anak-anak muda Islam di Malaysia. iaitu orang-orang yang bertanggungjawab menggunakan industri hiburan untuk memutar belit minda masyarakat untuk mencapai matlamat pergerakan sulit mereka iaitu One World Government. listen to a concert. Pembongkaran Gerakan Illuminati Dalam Bidang Muzik Berikut adalah perkara-perkara yang Wes Penre ketahui selepas membuat kajian tentang industri muzik yang menjadi darah dagingnya itu. Again. adakah mereka sedar bahawa mereka cumalah hamba-hamba orang Yahudi sahaja sekarang ini.Whatever you may think of the following. or listen to a CD. Gerakan sulit ini dikuasai oleh golongan billionaire yang menggelarkan diri mereka Illuminati atau Moriah Conquering Wind. bekas komposer rock terkenal pun sudah insaf. it will definitely open your eyes. and I listen to it daily . you will recognize some of what is written here. . my intention is not to have you stop listening to music. mahupun yang belajar di universiti. tambahan Penre bukanlah beragama Islam. I still find much of the rock music being great.but with a new insight …” Lihatlah. • Penre menyedari terdapat suatu gerakan sulit orangorang Yahudi di peringkat antarabangsa di belakang syarikat-syarikat rakaman dan industri bisnes di Amerika Syarikat. and next time you see an interview with one of those artists.

Kesemua pengarah-pengarah eksekutif tertinggi Syarikat-syarikat rakaman terdiri dari individu yang sama, mereka adalah ahli pergerakan rahsia Yahudi iaitu Freemason dan Illuminati. Untuk menjadi ahli-ahli muzik di bawah syarikatsyarikat rakaman gergasi, anda mesti bekerja sebagai pembawa agenda Illuminati, yang mana bermatlamat mengawal pemikiran seluruh populasi dunia, atau dalam erti kata lain, anda mesti bersedia untuk digunakan sebagai hamba mereka sebelum memulakan kerjaya. Namun demikian, ini tidak bermakna semua artis diserap masuk sebagai pembawa agenda mereka, tetapi mereka terikat dengan peraturan-peraturan dalaman industri tersebut. Dalam dunia sebenar, anda bebas melakukan apa saja sebagai seorang artis, sama ada untuk meluahkan perasaan anda melalui muzik anda. Tetapi jika anda mahu membuat perkara tersebut dalam industri muzik barat, anda mesti menyesuaikan diri dengan kehendak kelompok-kelompok Yahudi ini. Sehinggalah sekarang, industri hiburan dan Holywood adalh dua contoh industri yang dikawal sepenuhnya oleh Illuminati. Artis-artis terkenal, yang mendapat publisiti meluas, mereka sendiri sebenarnya adalah mangsa aturan kelompok Yahudi (Illuminati) ini, artis-artis ini diberi personaliti yang berbeza-beza dan semuanya dikawal oleh seorang Programmer yang bertindak sebagai pengurus mereka. Semuanya ini dilakukan untuk memastikan artis-artis tersebut sentiasa berada di atas landasan matlamat Illuminati, oleh sebab itu artis-artis

tersebut terpaksa mengikut sahaja apa yang direncanakan ke atas mereka. Jika mereka cuba lari dari landasan Illuminati atau tidak mengikut perancangan yang ditetapkan, mereka akan dibelot, dihalang dari membuat rakaman album, atau dibuang dari industri atau mungkin dibunuh. Sebab itulah artisartis terkenal di Amerika mempunuyai statistik kes-kes bunuh diri yang tinggi, yang sebenarnya bukanlah bunuh diri tetapi dibunuh menggunakan helah tertentu. Contoh terdekat seperti yang berlaku kepada bekas gitaris kumpulan rock terkenal, Metallica tahun 1980an dahulu yang dijumpai mati di sebuah bilik hotel. Kebanyakan artis-artis Amerika terlibat dengan pertubuhan-pertubuhan rahsia seperti Church of Satan. Artis-artis ini mengamalkan upacara-upacara penyembahan berhala dan ilmu hitam di Church of Satan sebagai syarat untuk kekal popular (seperti Marilyn Monroe, Ozzy Osborne, Led Zepellin, Michael Jackson, The Eagles dan banyak lagi). Wes Penre juga berjaya mendedahkan apakah yang sebenarnya berlaku disebalik sifat glamour yang dimiliki artis.

Gambar terkini Penre dengan mini studio di rumahnya Kesimpulannya Keadaan yang dinyatakan di atas bukanlah teori, ianya realiti yang berlaku sekarang ini. Apa yang penulis paparkan bukanlah pendedahan pertama tetapi ianya sudah pun dipaparkan oleh beberapa orang pensyarah-pensyarah Malaysia yang berkhidmat di Amerika Syarikat dan Britain. Pendedahan yang dilakukan adalah berdasarkan fakta-fakta sahih yang dikaji oleh orang-orang Amerika sendiri yang hairan dan gusar dengan keadaan sosial yang melanda masyarakat mereka.

Kita sebagai rakyat Malaysia nampaknya masih terhegehhegeh mendewakan selebriti-selebriti Hollywood melalui pelbagai rancangan-rancangan hiburan. Kebodohan artisartis Malaysia lebih menonjol apabila pemenang-pemenang Anugerah Skrin dipilih untuk melawat dunia Hollywood tidak lama dulu pada 19-26 Mac 2007. Inilah bukti orangorang Islam yang menghambakan diri mereka kepada nafsu hiburan semata-mata. Mujurlah ketika itu wartawan bernama HARTATI HASSAN BASRI dari Harian Metro bersikap agak rasional dan tidak terikut-ikut dengan sanjungan ke atas Hollywood. Hartati mengambil jalan yang betul dalam artikelnya yang bertajuk “Pembohongan Hollywood” yang mana beliau menjelaskan pengambaran hanya di lakukan dalam Universal Studios, Fox, CBS Paramount dan Warner Bros Studio VIP Tour. Cuma ada sedikit komen dari penulis… Iyelah mereka mempunyai modal yang besar dan canggih. Maksud canggih bukannya cari kampung orang, pinjam rumah dan buka kamera. MAksud canggih di sini ialah semua kerja-kerja yang dilakukan adalah dalam suatu kawasan di mana selebriti-selebriti boleh dipantau kehadiran dan disiplinnya. Hartati mungkin tidak sedar apatah lagi Raja Hiburan Malaysia Datuk Farid Ridzuan bahawa mereka sedang berurusan dengan kelompok-kelompok Yahudi yang terkenal. Ini tak termasuk lagi Brtiney Spears, Harrison

Ford dan Richard Gere yang memang anti-Islam cuma orang Islam sahaja yang kurang mengetahui. ‘Bilderberg Group’ Pertubuhan Dari Inspirasi Dajjal October 1, 2007 · oleh Ibnuyaacob Siapakah Bilderberg Group? Kumpulan ini ditubuhkan pada 1954 dan namanya diambil sempena nama sebuah hotel di Netherlands yang bernama Bilderberg. Kumpulan ini ditubuhkan oleh billionairebillionaire antarabangsa dengan tujuan menguasai semua ekonomi kerajaan-kerajaan dunia.

(Atas) David Rockefeller, lahir 12 Jun 1915, masih hidup lagi sekarang.

Setiausaha Jabatan Kewangan Amerika. CEO National City Bank. idea penubuhan Bilderberg Group adalah bermula pada saat perjumpaan dua kumpulan international billionaire conspirators iaitu Keluarga Rotchilds dari Britain dan Keluarga Rockefeller dari Amerika Syarikat. Paul Warlberg. Antara individu yang banyak mendedahkan berkenaan rahsia kumpulan ini ialah Adreas Von Retyi dalam bukunya yang bertajuk “Bilderberg: The Timetable of New World Order” . Perjumpaan itu dihadiri oleh Henry Davidson. Pengarah Kuhn Loeb & Co. Tetapi idea penubuhan Bilderberg telah wujud sebelum 1954 lagi di mana ketua pengarang majalah Forbes iaitu B. dan Piatt Andrew. Dua keluarga billionaire ini merupakan penguasa ekonomi dunia yang sebenar khususnya dalam industri kelengkapan peperangan dan carigali minyak (ExxonMobil). INdividu berempat ini amat berkuasa dalam menekan ahli-ahli kongress Amerika supaya menerima sebarang saranan dan idea daripada Persatuan Bank-Bank Antarbangsa Amerika. beliau mendedahkan suatu perjumpaan antara penguasa-penguasa ekonomi dunia telah dikenalpasti.C. Frank Vaderlip. pengarah JP Morgan & Co.Mengikut suatu sumber. Semenjak penubuhan Bilderberg Group.. terdapat beberapa perkara yang dilihat oleh pemerhati-pemerhati politik dunia tentang Bilderberg Group ini. Pertemuan mereka dikenalpasti bertujuan membincangkan suatu plan strategi yang saintifik untuk sistem tukaran matawang Dollar Amerika. Forbes.

Bilderberg berperanan khusus dalam mengawal industri minyak dunia melalui syarikat-syarikat mereka iaitu ExxonMobil.Buku ini mendedahkan. Shell. . Projet dan Caltex.Bagaimana Bilderberg mencipta krisis minyak dunia pada 1970-an.Mesyuarat Bilderberg di Jerman yang memutuskan untuk memilih Bill Clinton sebagai Presiden US. . .Bagaimana Bilderberg meruntuhkan tembok Berlin di Jerman Bilderberg Adalah Inspirasi Dajjal? Ya.. kumpulan ini adalah kumpulan yang diarahkan oleh Dajjal kepada konco-konconya (keluarga Rotschild dan Rockefeller) untuk ditubuhkan.

com) hingga sekarang. gunung dan bukit.I. Dan sekarang ini ialah David Rockfeller yang menguasai seluruh ekonomi dunia. kedua-duanya keluarga Yahudi. bukannya seorang individu yang menyorok di gua.rockefellercenter. inilah bukti Dajjal adalah genius. 2007 · oleh Ibnuyaacob Texe Marrs . ekonomi dunia sejak 1740-an dikuasai oleh Empayar Rotschild (www. Wallahu’alam… Tanda K.F.R.Jika anda seorang yang sering membaca artikel-artikel berkenaan ekonomi. Kesimpulannya. perjanjian carigali minyak. Sesungguhnya. krisis ekonomi sejak 1900-an.rotschild. kemudian berdiam diri menunggu hari kiamat. anda akan dapati bahawa billionaire-billionaire tersebut adalah orang yang sama sehingga sekarang iaitu anak cucu Rotschild dan Rockefeller. manakala muncul pula satu lagi penguasa ekonomi iaitu Empayar Rockefeller (www.com) pada 1870-an. Semuanya telah diatur oleh Dajjal.A. Pada Dajjal Sudah Muncul? October 3.

logo pertubuhan CFR Marrs telah membuat soal-selidik dalam webnya dengan meletakkan soalan berkenaan Dajjal ini seperti berikut: . Ra) semua Muslim dapat membacanya.Muslim dalam shahihnya kitab Fitan (18/59-SyarhImam Nawawi) Menurut kajian Marrs. Marrs berpendapat KAFIR yang dimaksudkan adalah pertubuhan CFR yang diasaskan pada 1921 di Washington.Seorang bekas Pegawai Kanan Tentera Laut Amerika. Dalam riwayat lain disebutkan : ‫ثم تهجاها )ك ف ر( يقروه كل مسلم‬ “…Kemudian mengejanya (Kaf .(HR.”(HR.Bukhari) 2. Marrs juga amat yakin dengan kajiannya kerana dia juga adalah bekas pegawai kanan tentera Amerika dan telah melihat pelbagai perancangan-perancangan rahsia kerajaan Amerika. Amerika Syarikat.رضي ال عنه‬berkata Rasulullah ‫صلى ال عليه‬ ‫: وسلم‬ …‫أل إنه أعور وإن ربكم ليس بأعور وإن بين عينيه مكتب كافر فيه‬ …Ketahuilah sesungguhnya dia (Dajjal) buta sebelah sedangkan Rabb kalian tidak buta.Dan sesungguhnya diantara kedua matanya tertulis KAFIR. Dari Annas ‫ . KAFIR yang dimaksudkan Rasulullah adalah suatu simbolik dan perlu diteliti dengan mendalam. Fa . 1. iaitu Texe Marrs telah membuat suatu kajian mengenai hadith Rasulullah SAW yang berikut.

berbangsa Yahudi . D-E-V-I-L B. C. KaFiR = CFR Mengapa CFR dan Apakah CFR itu ? (Gambar) Richard N.R. Haas..vokal huruf ‘Raa’ sama dengan vokal Inggeris huruf ‘R’ Maka. Presiden CFR.15. In the Islamic religion the antichrist is said to be a oneeyed lying false Christ with what letters marked on his forehead? A.F.Ra… dengan CFR. M-O-S-E-S Jawapannya : B Berikut adalah keserasian huruf Kaf…Faa.dalam Inggeris konsonan “C” berbunyi seperti “K” apabila dibaca Faa (Arab) = F (Inggeris) .vokal huruf Faa sama dengan Inggeris huruf ‘F’ Raa (Arab) = R (Inggeris) . Kaaf (Arab) = C (Inggeris) . C. J-E-S-U-S D.

Perang Iraq dan terbaru ialah perang menentang Iran yang sedang di rancang. PBB juga ditubuhkan oleh ahli-ahli CFR yang berjawatan penting dalam kementerian eksekutif di Amerika. . perang dunia kedua dan sebagainya. Hatta. membantu perpindahan masyarakat Yahudi ke Israel. Perang Teluk 1991. Semenjak penubuhan CFR pada 1921. Perkara ini dapat dilihat pada beberapa hari sebelum tercetusnya Perang Iran-Iraq. Pertubuhan ini adalah pertubuhan NGO orang-orang Yahudi terbesar yang berselindung disebalik matlamat kebajikan masyarakat.CFR adalah singkatan daripada Council on Foreign Relationship yang beribu pejabat di Washington. penindasan Palestin. Dan perkara yang paling disyaki ialah sebelum berlakunya sesuatu peperangan ahli-ahli CFR akan bermesyuarat secara sulit di hotel-hotel terkemuka milik orang-orang Yahudi. ia juga dianggotai oleh billionairebllionaire berbangsa Yahudi seperti Rockefeller dan Rotschild. Perang Afghanistan. Apa yang menyebabkan Texe Marrs mengatakan CFR adalah tanda Dajjal (antichrist)? Marrs amat yakin dengan kajiannya kerana semua ahli-ahli CFR adalah terdiri daripada presiden-presiden Amerika sejak 1920-an hingga sekarang. Antaranya ialah menyokong penubuhan negara Israel. Pertubuhan CFR ditubuhkan pada 1921 iaitu selepas Perang Dunia Pertama. Selain itu. dilihat dasar luar Amerika mula berubah. Amerika Syarikat.

Dan amat logik sekiranya Iran tidak dibenarkan mempunyai nuklear. Anda juga akan melihat bagaimana terdapat 2 orang Islam yang menganggotai CFR sebagai Manager Director iaitu Fouad Ajami dan Farid Zakaria. Dan yang paling membimbangkan sekarang ialah semua menteri-menteri luar negeri itu adalah ahli bagi CFR sekarang ini. PBB sebenarnya dikuasai oleh Majlis Keselamatan yang dianggotai 7 negara kuasa nuklear termasuk Jepun. anda boleh baca di laman web rasminya . Keduaduanya penyokong penuh Amerika semasa berperang dengan Iraq dan mereka juga individu yang menulis artikelartikel menghasut orang Arab menyokong dasar luar Amerika. Untuk mengkaburi mata masyarakat. Matlamat ini semakin tercapai apabila tertubuhnya PBB selepas perang dunia ke-2. Di laman ini anda akan melihat bagaimana artikel-artikel politik yang mengelirukan maklumatnya. Perkara-perkara ini. Iran tak mungkin diambil sebagai . Mesyuarat Majlis Keselamatan pula tidak dihadiri oleh Presiden setiap negara tetapi dihadiri oleh Menteri-Menteri Luar Negeri (Foreign Minister) untuk memutuskan sesuatu perkara. Menurut Myron Fagon dalam bukunya yang bertajuk “Pawn In The Game”.CFR disyaki sebagai bayangan kepada pertubuhan Illuminati. CFR berkempen mempamerkan sifat kebajikannya terhadap isuisu antarabangsa. matlamat akhir CFR ialah One World Government. kerana ia akan mengimbang kuasa dunia Islam dan Barat. Jika diteliti betul-betul.

Tujuannya supaya tidak lagi berlaku perbalahan antara dunia barat dan dunia Islam. antaranya ialah Presiden Bank Dunia. CFR harus mempunyai ahli-ahli dikalangan negara Islam untuk membantu mencapai matlamat One World Government yang dibentuk pada 1784 di Perancis. bekas Penasihat Politik Presiden Indonesia (mungkin sebelum Bambang Susilo dan termasuk 2 orang Tan Sri dari Malaysia berstatus billionaire. Ahli-ahli TC adalah terhad dan tidak boleh dianggotai oleh semua orang. Caranya ialah menubuhkan suatu lagi NGO yang dianggotai hanya oleh menteri-menteri dan billionaire-billionaire. agak anda siapakah yang akan dilantik menjadi Presiden Besar mengetuai semua kerajaan-kerajaan dunia nanti ? Sejauh Mana Penguasaan CFR terhadap Negara Dunia? Untuk menguasai dunia. Pertubuhan itu ialah Trilateral Commission. Kaedah akhir CFR melalui ahli-ahli Majlis Keselamatan PBB ialah. Ianya diasaskan oleh orang yang sama iaitu David Rockefeller 1973. Presiden Toyota. . para ahli-ahli majlis akan mencadangkan kepada dunia melalui suatu persidangan tentang perlunya semua kerajaan disatukan. Presiden Panasonic. Jika cadangan ini benar-benar muncul.ahli Majlis KEselamatan kerana ia akan menganggu matlamat CFR yakni Dajjal. Anggota TC meliputi semua korporat seluruh dunia. Presiden Fuji Xerox.

Pendedahannya di luar batasan yang dibenarkan sehingga ia ditahan oleh pihak berkuasa Amerika. Bilderberg. dan sekarang ini terdapat beratus-ratus laman web yang mendedahkan gerakan sulit tajaan Dajjal iaitu CFR. (Kanan) Shiguro Ogata. wallahu’alam… Menyelami Gaya Pemikiran Muhammad Isa Dawud Mengenai Dajjal . Trilateral. Skull and Bones. anda pasti jumpa jawapannya dalam bukunya yang bertajuk “Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda”. Gabenor Bank Jepun Pendedahan Maklumat Sulit CFR dan Trilateral Commission Masyarakat barat dikurniakan Allah sifat suka mengkaji dan menyelidik. Kesimpulannya. adakah pertubuhan-pertubuhan ini ditubuhkan secara kebetulan? mengapa setiap pengasas pertubuhan ini adalah dari keluarga yang sama iaitu cucucicit Rotschild dan Rockefeller? Jika anda peminat setia buku Muhammad Isa Dawud. Presiden Fuji Xerox. New World Order. Illuminati dan sebagainya. Salah seorang rakyat Amerika yang terkenal Alex Jones (pengarah filem) mendedahkan banyak maklumat tentang gerakan Yahudi di Amerika.(Kiri) Yotaro Kobayashi.

. malah dipetk juga dari kisah-kisah sahabat yang jarang kita dengar dan baca sebelum ini. setiap kali mengemukakan teori. beliau bukan sahaja menyandarkan pada hadith dan al-Quran. Tambahan pula. Selain itu.October 10. Itu lebih meyakinkan kita untuk membeli bukunya. bagaimana gaya pun yang dipamerkan dalam tulisannya pasti habis di pasaran. Jin dan Yakjuj Makjuj. Topik-topik itu pula dihuraikan dalam bentuk bersahaja dan tidak langsung mengikut gaya penulisan buku yang sepatutnya. fakta-fakta penulisannya juga disokong oleh manuskrip-manuskrip kuno yang dikaji beliau. 2007 · oleh Ibnuyaacob Pemikiran Asas Semua penulisan Muhammad Isa Dawud yang sampai ke Malaysia adalah mengenai perkara-perkara misteri yang diberitakan dalam al-Quran dan hadith. Semua perkara-perkara misteri yang ditulis oleh beliau itu adalah topik-topik kegemaran masyarakat Islam masa kini khususnya di Malaysia. Disamping itu. Perkara-perkara misteri berikut merangkumi hal ehwal Dajjal. Imam Mahdi. karangan beliau juga ada bertumpu kepada soal-soal kesihiran serba sedikit khususnya dalam bukunya yang bertajuk Sihir Dalam Perkahwinan. Tetapi itu bukanlah persoalan yang berat. Maka semua itu saya kategorikan sebagai pemikiran asas Muhammad Isa Dawud dalam dunia penulisan.

Manakala semua buku-buku di atas pertama kali di jual di Indonesia dan kemudian . kerana ia bukanlah sejenis pertandingan membaca. hanya inilah buku-buku yang sampai ke Malaysia. maksud saya kurang menarik perhatian editor penerbit syarikat di Malaysia. Kajian-kajiannya yang lain lagi entah mengapa tidak diterjemahkan.Persoalan Utama Penulisan Beliau Dalam kebanyakan tulisannya. Dalam pemerhatian saya. senyum saja dalam hati. paling kurang 3 kali seminggu. Manakala buku yang sentiasa ada ialah • • • • • • 1) Imam Mahdi Di Ambang Pintu (Jilid 1 & 2) 2) Siapa Penghuni Bumi Sebelum Manusia 3) Sihir Dalam Perkahwinan 4) Kejutan : Imam Mahdi (Siri 1) 5) Kejutan : Imam Mahdi (Siri 2) 6) Kejutan : Imam Mahdi (Siri 3) Sepanjang pengetahuan saya. tidak perlu marah. Mungkin ianya kurang menarik. jika tidak. saya yang kurang ilmu ini dengan yakin mengatakan terdapat dua buku yang paling laris di pasaran. kedua-dua buku inilah kerap habis. Saya adalah kategori orang yang kerap ke kedai buku. sekejap ada. buku tersebut ialah . • • 1) Dialog dengan Jin Islam 2) Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda Jika anda bersetuju. kemudian tiada.

barulah di bawa masuk ke Malaysia. Cara pembacaan pembaca kategori ini pula. Selain itu. Sungguh beruntung rakyat Indonesia ! Saya sendiri sedang berusaha sedaya upaya mendapatkan kertas-kertas kerja Muhammad Isa Dawud yang banyak dibentangkan di seminar-seminar di Arab Saudi. Setakat ini. InsyaAllah jika berhasil. akan saya paparkan semua maklumat itu di dalam blog saya ini. Maksudnya. Pembaca jenis ini membaca kerana minat perkaraperkara yang dibahaskan tetapi kurang memikirkan hal ehwal pemikiran penulis buku itu. saya masih cuba dapatkan video tape atau audio tape berkenaan ceramah-ceramah yang disampaikannya di kebanyakan negara khususnya di Mesir. usaha saya masih tidak membuahkan hasil. Kategori Pembaca Buku Tulisan Muhammad Isa Dawud Saya melihat terdapat dua kategori pembaca bagi bukubuku beliau di Malaysia. adalah jenis langkau mukasurat. jika mukasurat tersebut mengandungi fakta-fakta yang kurang menarik maka bacaan akan dipindahkan ke mukasuat yang berikutnya dengan cepat. .a) Kategori Santapan Rohani Kategori pembaca jenis ini adalah banyak dan terlalu banyak.

matlamat Muhammad Isa . Pembaca jenis ini juga amat kurang sekali bilangannya dan mungkin hanya terdiri dari kalangan penuntut IPT dan penulis-penulis buku atau yang betul-betul obses dengan topik tersebut. carilah rakan yang sesuai untuk berbincang halhal misteri ini. Jangan biarkan ia bersarang di dalam pemikiran. maka seharusnya anda mempamerkan atau meluahkan buah fikiran anda melalui blog-blog anda atau website anda. Tetapi jika anda di kategori B. atau paling rajin 2 kali dan kemudian tiada lagi pengulangan bacaan. membaca dengan tujuan melihat apa yang cuba disampaikan oleh penulis itu. di manakah kategori bacaan anda? Jika anda kategori A. maka tidak salah anda bersikap demikian kerana ia bergantung kepada minat anda. Apa yang dapat saya nyatakan di sini. Kesimpulannya. Muhammad Isa Dawud Pembawa Pemikiran Yang Cekap Gaya penulisan beliau walaupun meleret-leret. Kemudian. mereka juga melihat apakah yang sedang difikirkan oleh si penulis semasa menulis buku tersebut. seolah-olah seperti ingin membawa kita kepada suatu matlamat. dan mungkin ada catitan yang dibuat pada buku tersebut.Pembaca kategori ini juga mungkin hanya sekali baca buku yang dibeli itu. Pembaca kategori ini membaca berulang-ulang kali. b) Kategori Kajian Ilmiah Pembaca jenis ini.

. Maka jalan yang baik membawa pemikiran pembaca ialah dengan menghidangkan dahulu hal ehwal misteri di awal pendahuluan buku kemudian sedikit demi sedikit dikaitkan Dajjal dengan permasalahan Amerika. Adalah tidak mustahil seseorang dapat mengingat fakta-fakta yang spesifik dengan spontan. Jika saya menjadi beliau. Muhammad Isa Dawud bergantung sepenuhnya dengan daya ingatannya. Maka semasa menulis. sekiranya dia membuka pendahuluan bukunya dengan ‘permasalahan di Amerika dan Israel‘ sebagai tajuk utama. saya tetap akan menggunakan kaedah yang sama kerana pemikiran umat Islam sukakan yang misteri dan mistik. Teknik sebegini memang betul dan berkesan. Lihatlah semua bukunya pada bahagian akhir akan disentuh juga sedikit berkenaan masalah Amerika. Saya juga dengan pasti mengatakan. Sejarah dan penulis-penulis yang kerap berceramah di depan orang awam. Teknik penulisan sebegini banyak diamalkan oleh penulispenulis Sains Politik. Muhammad Isa Dawud sedar. Begitulah cara menulis orang yang obses dengan kajian-kajiannya.Dawud ialah beliau mahukan pembaca-pembacanya meneliti dengan berat masalah hal ehwal Dajjal dan kemudian mengaitkan Dajjal tersebut dengan permasalahan negara Amerika dan Segitiga Bermuda. saya yakin amatlah kurang orang membacanya. Fakta-fakta yang ditulis adalah berdasarkan apa yang diingatnya dan dibacanya sebelum ini. semasa menulis buku. beliau tidak membuka buku-buku lain sebagai rujukan.

Melalui blog ini juga saya akan cuba mengaitkan organisasi-organisasi Yahudi dan perancangan mereka dengan fakta-fakta yang ditonjolkan oleh Muhammad Isa Dawud. saya secara peribadi mengkategorinya sebagai Penulis Yang Obses.Lihat sahaja pencerama agama atau politik. Muhammad Isa Dawud Yang Pemarah Beliau saya kategorikan sebagai orang yang pemarah. Mereka berceramah tanpa teks. matlamat akhir beliau dalam penulisannya ialah Menyedarkan umat Islam bahawa Dajjal itu adalah perancang utama segala isu-isu politik seluruh dunia atau disebut Bapa Konspirasi Dunia. Tajuk blog ini adalah matlamat semua penulisan dan kajian-kajian Muhammad Isa Dawud. Ianya sesuai dengan umurnya yang semakin meningkat tetapi masih ligat dalam arena penulisan. Keberkaitan itu juga akan saya cuba tonjolkan agar pembaca-pembaca sekelian membaca berulang kali buku-buku tulisan Muhammad Isa Dawud. Maka disebabkan itulah saya meletakkan blog ini dengan tajuk Dajjal : The King of the World Conspiracy. kemudian menghuraikan topiktopik dengan detail termasuk statistik-statistik yang tepat. anda tidak dapat bayangkan bahawa bagaimana . Jika anda melihat tulisannya dalam artikel di akhbar al-Midan bertarikh 2 Januari 2003 berkenaan rejim Saddam Hussain. Matlamat Akhir Penulisan Muhammad Isa Dawud Ini adalah hasil kajian saya berkenaan buku-bukunya. Begitu juga Muhammad Isa Dawud.

Mungkin juga kerana terlalu marah akan sikap Saddam Hussain yang bersekongkol dengan Amerika dahulu maka tohmahan itu dilemparkannya. beliau menggelarkan Saddam adalah alMasikh Ad-Dajjal. Buku-buku Muhammad Isa Dawud Dalam Bahasa Arab Title: Ightiyal Bashshar al-Asad: wa wilayat al-khawf alArabi al-muttahid Year: 2006 ISBN-13/EAN: 9789772862283 Title: al-Haykal : saat al-sifr : khatwat al-Sahayanah alqadamah Author: Muhammad Isa Dawud Year: 2006 ISBN-13/EAN: 9789772861859 Title: Ashbah la arwah Author: Muhammad Isá Dawud Year: 1997 ISBN-13/EAN: 9789772620920 Title: al-Hubb wa-al-jasad Author: Muhammad Isá Dawud . Beliau sendiri tahu Saddam bukanlah Dajjal tetapi kerana terlalu marah.beliau seorang lebih arif dalam hal ehwal Dajjal telah menuduh Saddam Hussain sebagai Dajjal (antichrist). Saya sendiri tersenyum lebar bila membaca artikel itu.

Year: 1999 ISBN-13/EAN: 9789772620913Wassalam Kritikan Pembaca Buku Muhammad Isa Dawud October 23. Tapi hati-hati yang laris itu bukan berarti benar…. ini kisah fiksi atau penelusuran dengan bukti ilmiah. Tapi emang lris maniss sih kalau diitung2 dari ukuran popularitas.” Kritikan “Iya ini buku termasuk kategori buku yang memalukan dengan mengatasnamakan buku agama. darimana perincian2 percakapan atau ulasan yang diperoleh buku tersebut. Lantas. 2007 · oleh Ibnuyaacob Di bawah ini adalah salah satu contoh kritikan dan komen yang dibuat oleh individu yang telah membaca buku Muhammad Isa Dawud. Saya membaca buku M Isa Dawud sejak buku pertamanya yang menghebohkan yaitu Dialog . Sehingga jalinan pengungkapannya membuat rancu . Penulis paparkan sebagai suatu bukti pemikiran umat Islam terhadap artikel penulis sebelum ini yang bertajuk.” Sebenarnya banyak hal yang bisa menyesatkan kalau tidak diverifikasikan karena sumber rujukan buku tersebut sebagai buku ilmiah susah ditelusuri . “Menyelami Gaya Pemikiran Muhammad Isa Dawud Mengenai Dajjal. Isinya serta rincian dialognya menyesatkan umat.

sikapi dengan kritis untuk buku-buku semacam itu dan komparasikan jangan main telan melulu. Lantas buku MID tentang segi tiga bermuda. Masih mendingan baca buku dongeng atau novel sekalian karena kita tahu bahwa itu sebuah novel. Saya tiba-tiba tersentak. ini fiksi atau non fiksi? Kalau sudah rancu kan jatuhnya pada kejujuran penulisnya. Narnia. atau kisah Harry Potter. Akal pikiran kita mestilah digunakan untuk hal-hal yang realistis dalam arti sesungguhnya bukan malah terbelenggu kisah-kisah yang sumbernya tidak jelas. mau dibawa kemana umat islam dengan buku2 semacam ini? Jadi menurut saya.Dengan Jin (kalo nggak salah). dus tentu saja akhlaknya lantas tujuan si pembuat buku ini. Tapi membaca buku semacam karangan MID saya ragu karena terus terang aja bisa disebut gado2. lalu muncul gugatan dan pertanyaan : APA MAKSUDNYA MEMURUKKAN UMAT ISLAM KE DALAM LUMPUR YAKJUJ DAN MAKJUJ (KHAYAL DAN . setelah sukses buku ini. penghuni dunia sebelum manusia (kalo nggak salah). dan buku tentang imam mahdi serta dajjal juga sudah saya baca . makin lama kok bukannya menyajikan fakta yang sahih tapi malah mirip jalinan kisah fiksi yang dibuat-dibuat yang justru pengungkapannya akan menjebak umat islam kepada kecanduan kisah misteri ala israiliyat yang ganjil atau model pengungkapan kisah metafora Benua Atlantis yang membuat penasaran banyak orang. buku2 sejenis pun bermunculan. Star Wars. Cuma ya itu tadi. piring terbang Erick Von Danniken dll. sebuah rekaan.

Indonesia) Bagi pembaca yang bersetuju pula dengan pandangan Muhammad Isa Dawud. apakah maklumat yang paling benar?” Agak-agaknya apa yang akan dijawab oleh orang yang ditanya itu jika anda bertanya seperti soalan di atas? Saya tidak berminat menghurai dan berhujah tentang kritikan di atas kerana tulisannya jelas menunjukkan . Kita semua boleh saja berbeza pendapat kerana pendapat yang dikeluarkan adalah berdasarkan ilmu pengetahuan seseorang. sama ada di forum-forum internet atau semasa di luar rumah seharusnya anda hanya perlu menanyakan soalan ini kepadanya.ANGAN) YANG MENYESATKAN ? Trus dimanakah tanggung jawab editor dan penerbit buku kalau memang misalnya dampaknya sedemikian merugikan? Siapa yang mendanai mereka? Lalu tanya KEN-APA? http://myquran. 05 Oktober 2006. 05:35:15 pm.30 (oleh : Atmonandi. link forum ialah http://myquran.org. Jika berhadapan dengan individu seperti ini. dinasihatkan tidak memarahi atau memusuhi orang-orang yang mengkritik seperti ini.org/forum/index. “Yang benarnya bagaimana pula?” atau “Kalau itu tidak betul.php?topic=7787.

Buku yang bertajuk di atas sudah pun berada di pasaran sejak 1996 di kedai-kedai buku di Indonesia dan 1997 . moga aku sentiasa bersyukur dan sentiasa tergolong dalam golongan mukmin yang bersyukur dengan pemberian-Nya. Ulasan Buku : Siapa Penghuni Bumi Sebelum Manusia? Tajuk Asli : Allazina Sakanu al-Ardha QablanaPengarang : Muhammad Isa Dawud Penterjemah : Irwan Kurniawan (Bahasa Indonesia). buku ini adalah karya terbaru selepas buku “Dialog Dengan Jin Islam” dan “Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin Di Segitiga Bermuda”. Kurnian Allah SWT yang mencukupkan diriku dengan pancaindera anugerah-Nya.individu tersebut tidak habis baca dan kemungkinan melangkau mukasurat ketika membaca. Menurut penerbit.wordpress. Mukhtar Yusuf (Bahasa Malaysia) Terbitan : Pustaka Hidayah (Indonesia).com/) Pendahuluan Assalamu’alaikum. Pustaka Syuhada (Malaysia) Ulasan oleh : Ibnuyaacob (http://dajjal. Segala yang baik itu dari Allah dan yang buruk dan silap itu adalah dari kelemahan diriku sendiri.

karangannya walaupun berkisar makhluk asing bukannya ditulis untuk tujuan hiburan tetapi ianya ditonjolkan dengan tujuan mengajar masyarakat berfikir dan berbahas. Sekiranya para pembaca sekelian kurang bersetuju. tidak semua orang suka akan gaya penulisannya yang penuh ilmiah itu. pasti akan terus membelinya. Yakni pembaca jangan pula samakan bukunya dengan majalah tabloid Mastika dan Variasari. Di bawah ini adalah pandangan peribadi penulis sebagai peminat tulisan Muhammad Isa Dawud. Namun. . Ianya cuma sekadar perkongsian ilmu penulis yang sedikit ini dalam mentafsir pemikiran orang yang lebih bijak dan lebih berpengalaman dalam hal ehwal antropologi dan sosiologi.barulah di terbitkan di Malaysia dalam edisi bahasa Malaysia. Membaca bukunya tidak seperti membaca akhbar-akhbar tabloid yang mengunjurkan cerita-cerita misteri. Ya. tidak mengapa. Barangsiapa yang berlegar-legar di kedai buku dan terpandang tajuknya. Seperti biasa Muhammad Isa Dawud akan tampil dengan karangan-karangannya yang unik dan penuh misteri khususnya dalam buku ini. Kali ini penulis akan mengulas berkenaan bukunya yang bertajuk SIAPA PENGHUNI BUMI SEBELUM MANUSIA? Walaupun isi kandungan ini tidak mengisahkan hal-ehwal Dajjal yang menjadi intipati utama blog ini. namun isi kandungannya terdapat maklumatmaklumat tersembunyi yang pada pandangan penulis merupakan kunci kepada identiti Dajjal.

Membuktikan makhluk-makhluk ini mempunyai bentuk fizikal yang hampir sama dengan manusia cumanya berbeza dari segi beberapa anggota badan. 4. Membincangkan bagaimana datangnya Nabi Adam dan Siti Hawa ke muka bumi. 2. 3.s. 9. . Mencari apakah adanya makhluk berakal lain yang hidup di bumi sebelum kedatangan Nabi Adam a.Persoalan-Persoalan Utama Buku ini membincang dan menghuraikan persoalanpersoalan berikut:1. Membuktikan terdapatnya keupayaan sains dan teknologi yang lebih maju yang telah pun wujud sebelum kedantangan manusia. 6. 7. Membuktikan bahawa makhluk-makhluk berakal ini hidup bermasyarakat dan berorganisasi seperti juga manusia sekarang ini. 5. 8. Membincangkan kewujudan saki baki makhlukmakhluk ini yang masih hidup sekarang tetapi tinggal di persimpangan masa yang sukar ditemukan manusia kecuali beberapa orang yang bernasib baik. Membincangkan peradaban yang dibina oleh makhluk-makhluk tersebut. Membuktikan bahawa kehidupan makhluk-makhluk ini telah musnah akibat dari pancaran atom yang teramat kuat yang disyaki kesan dari peperangan. Membahaskan apakah Nabi Adam dan Siti Hawa datang ke bumi dari planet lain atau benar dari syurga berdasarkan al-Quran dan Hadith.

. Sebelum Membicarakan Mereka (ms 1-36) Topik ini dimulakan dengan ungkapan berikut Dilahirkan…. Injil dan beberapa kisah-kisah turun-temurun yang diambil dari beberapa orang individu di Skandinavia.kini letih….10.letih…kemudian mati Dilahirkan…. samalah dengan penulis sendiri dan para pembaca sekalian. Taurat.dan belum mati…. al-Quran. Ya. Ulasan Mengikut Topik Kita. hadith. Memang kita letih bekerja. . namun pasti akan mati Isa Dawud menyatakan bahawa itulah ringkasan hidupnya. Menghuraikan semua persoalan-persoalan berdasarkan bukti-bukti peninggalan artifak. manuskripmanuskrip kuno. belajar dan beribadat dan semua itu akan menghala kepada satu matlamat iaitu ‘kematian’.

apakah bentuk kehidupan 10. Topik ini juga mengetengahkan penemuan-penemuan penting oleh Ashley Montagu mengenai tulisan-tulisan kuno berbentuk ukiran paku (cuneiform) di Sungai Tigris dan tulisan hieroglif Mesir.000 tahun silam? Kemudian MID telah mengalihkan terus perbincangan dari penemuan manuskrip itu kepada persoalan asal iatu .(Gambar) Anatoli Francis (1844-1924) . Ashley Montagu (1905-1999) Beliau memulakan bicaranya dengan menghuraikan kisah penguasa Parsi yang bernama Zemire dari karangan Anatoli Francis yang bertajuk “Opinions of Jerome Coignard“. MID (Muhammad Isa Dawud) menghuraikan penemuan tulisan-tulisan itu dengan menimbulkan suatu persoalan. Kisahnya berkisar seorang penguasa yang mahu mengetahui sejarah manusia dan beliau telah mengarahkan para pendetanya menuliskan hal itu.

MID juga menggunakan hampir 30 % fakta Taurat dalam topik ini. perbincangan ini tidak begitu panjang. . Ibrahim. Perbahasan lebih detail diteruskan dalam mukasurat ini dengan menghujahkan bilangan-bilangan tahun sebelum datangnya Nabi Adam. Ini dapat dilihat apabila MID cuba menghujahkan fakta-fakta tentang salasilah Nabi Adam. Nuh dan nabi-nabi lain pada mukasurat 14. Yunani dan Samiri.“Penghuni Bumi Sebelum Manusia” pada mukasurat 6. Namun begitu. Nuh hinggalah Isa. Isi-Isi Penting Topik • • Di sini dapat disimpulkan bahawa adanya kehidupan lain sebelum manusia berdasarkan fakta dari Taurat dan penemuan tulisan-tulisan kuno oleh para arkeologi. Fakta diambil dari Bab 5 (Fasal Kejadian) dari teks Taurat Ibrani. Terdapat penyelewengan fakta tahun dan nama dalam salasilah Adam hingga Nuh daripada Taurat Ibrani. Perbahasan juga menghuraikan adakah Nuh pernah bertemu dengan Adam atau pernah melihat Adam? Tentang umur sebenar Nabi Nuh juga dihujahkan. Perbincangan dari mukasurat 15 hingga 36 mengisarkan perbahasan tentang tempoh sebenar kehidupan manusia bermula dari Nabi Adam. ianya diganggu oleh perbincangan tentang umur Adam. Yunani dan Samiri. Idris.

Pembodohan Pembahasan Tentang Bahtera Noh (ms 3652) Sub-topik ini membicarakan sepenuhnya pembohongan orang-orang Yahudi yang cuba menyatakan kebenaran Taurat palsu mereka mengenai tempat sebenar bahtera Nuh mendarat. MID mengupas fakta-fakta yang dikemukakan oleh John Leiby yang yakin bahawa bahtera Nuh terdampar di Gunung Ararat. Timur Turki. .

MID memberikan contoh ekspedisi yang dilakukan oleh Frederick Barot dari Jerman yang melakukan pendakian di sebuah gunung di Armenia. .(Gambar) Ekspedisi mencari bahtera Nuh di Gunung Ararat. MID juga menegaskan orang Yahudi sanggup melalukan ekspedisi untuk membuktikan bahawa kenyataan Taurat mereka adalah benar (walaupun mereka tahu ianya palsu belaka).

Kemudian perbincangan itu diselitkan secara tidak langsung tentang makhluk-makhluk aneh sebelum kedatangan Adam. Christian Herald dan George Jefferson Green. Seperti biasa. Selain itu. MID menamatkan perbincangan bahtera Nuh dengan menghuraikan dengan panjang lebar tentang kepalsuan fakta-fakta Taurat. perbahasan tentang Nuh di bawah topik ini terhenti pada mukasurat 46.(Gambar) Gunung Armenia yang dikatakan terdamparnya bahtera Nabi Nuh. Kesemua mereka cuba membenarkan perkara yang palsu. terdapat ekspedisi lain iaitu oleh Gordon Gaskeil. Isi-Isi Penting Topik Ini .

Al-Quran Al-Karim adalah kitab pertama yang dikenal manusia. . MID mendedahkan bahawa kita perlu berhat-hati dalam meneliti setiap ekspedisi yang dilakukan oleh pengkaji barat tentang peninggalan-peninggalan para nabi.• • • • Hampir kesemua fakta-fakta yang dikemukan oleh pengkaji Yahudi tidak boleh dipercayai terutamanya berkisarkan bahtera Nabi Nuh. Itu adalah kajian yang sekarang disebut. Geochronologic Study. Kenyataan-Kenyataan Di Bumi. Kerana kita sebagai manusia tidak menyaksikanpenciptaan bumi dan penciptaan diri kita sendiri. fakta-fakta bahtera Nuh dari keduadua siaran (channel) ini tidak semuanya boleh dipercayai. Penulis sendiri dengan yakin ingin mengatakan bahawa ekspedisi ini banyak difilemkan khususnya dalam rencana Discovery Channel dan National Geographic. yang mengkaji tingkatan-tingkatan lapisan bumi. Allah SWT membukakan untuk kita pintu kajian hakikat-hakikat ini tempat kita hidup dan melimpahinya.. Kesimpulannya. Kebatilan-Kebatilan Dalam Taurat Dan Kontradiksi-Kontradiksi Dalam Injil (ms 53-90) Di dalam topik ini penulis amat tertarik dan masygul kenyataan berikut : “…. menyingkapkan ketersembunyiannya melalui penggalian-penggalian dan peninggalan-peninggalan di perut bumi.

Ini membuktikan terdapat penambahan atau . Dalam topik ini.Dan kita merupakan bahagian daripadanya. Ilmu-ilmu tersebut ialah astronomi. Mustapha Mahmud dan Dr. biologi dan matereologi. Penentuan masa ini dibahas berdasarkan pendapat beberapa tokoh iatu Dr. Abd Alim bin Abd Rahman. MID dalam membincangkan umur manusia tertua seperti biasa memasukkan unsur-unsur sains dalam perbincangannya. belajar dan memahami…” Isi-Isi Penting • • • • • Di dalam al-Quran telah ada kunci-kunci ilmu yang didedahkan oleh Allah SWT. MID menjelaskan bagaimana atom-atom proton. geografi. MID juga menjelaskan kecelaruan fakta yang terdapat dalam Injil Lucas dan Injil Mathew dalam membincangkan soal umur manusia tertua. Tinggal hanya untuk umat Islam mencar dan membahaskannya dengan lebih mendalam. kitab perjanjian lama (Taurat) juga mengalami kecelaruan fakta di mana hanya terdapat 19 nama sebelum kemunculan Nabi Ibrahim sedangkan dalam Injil Lucas. Perbahasan kaedah saintifik ini agak panjang iaitu dari mukasurat 65 hingga 73. bilangan nama menjadi 20 pula. eon dan neutron digunakan bagi menentukan umur terhadap fosil-fosil yang dijumpai. agar kita melihat. Selain itu. geologi. Penentuan jarak masa antara Adam dan Nabi Isa tidak kurang dari 10 juta tahun.

“Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di muka bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah…“ • MID menegaskan bagaimana malaikat tahu bahawa hamba Allah yang bakal dicipta nanti (Adam & keturunannya) akan membuat ‘kerosakan’ dan ‘menumpah darah’ (berperang). kisah Leinigh Herbert. William Morrow. sayap dan perbezaan pada beberapa anggota tubuh yang lain. Blatsber. Charles Thomas. MID juga menyelitkan perbincangan mengenai kisahkisah individu yang pernah terserempak dengan makhluk aneh dan juga menghadapi situasi dalam dimensi lain. Perbincangan terpenting adalah pada rahsia firman Allah dalam surah al-Baqarah. Ini membuktikan sudah ada kehidupan makhluk lain sebelum manusia yang telah diturunkan syariat Islam. Contohnya. Lima Juta Tahun Sebelum Adam (ms 91-109) • • • Terdapat penemuan fosil-fosil yang membuktikan adanya kehidupan sebelum turunnya Adam. Fosil-fosil itu bukanlah dinasour tetapi makhluk seperti manusia cuma ianya mempunyai banyak tangan. Ashley Montagu dan Alfred Kroeber.penyelewengan tulisan oleh pendeta-pendeta Yahudi dan Kristian. mereka (malaikat) berkata. ayat 30 yang bermaksud. Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi”. “Sesungguhnya. Cuma bezanya .

Perbincangan juga terarah kepada bentuk-bentuk muka bumi di negara-negara Skandinavia terutamanya negara Sweeden dan Norway. Perbincangan terhenti seketika apabila MID mengetengahkan buku yang dikarang oleh Von Deikin berkenaan kenderaan dewa-dewa. Hari-Hari Terakhir Bumi Sebelum Turun Adam (ms 117140) • • • • MID membuka persoalan tentang keadaan bumi yang sebenarnya sebelum Adam turun. Kemudian perbincangan diteruskan dengan merungkai permasalahan jin. MID membahaskan tentang kemampuan fizikal jin menurut bukti-bukti dari alQuran. . Kemudian kisah keengganan Iblis sujud kepada Adam. perpecahan dan peperangan atom sudah terjadi dan menyaksikan kerosakan bumi yang teruk dan hanya beberapa tempat yang selamat. MID menyatakan rasa tidak setujunya dengan buku Von Deikin yang dianggap bercampuran perkara-perkara mitos. Menurutnya ijtihadnya. Akhir topik ini MID cuba membuka permasalahan Jin dengan menjelaskan kehidupan-kehidupan masyarakat jin yang engkar dalam melaksanakan syariat. Ledakan itu jugalah yang menghancurkan sebahagian besar peninggalan peradaban sebelum Adam.• makhluk sebelum Adam berbeza dari segi jasad dan kemampuan intelektual. Beberapa manuskrip dari Sweeden dijadikan bukti walaupun masih dalam perdebatan para cendekiawan.

Perbincangan paling menarik adalah pada mukasurat 149 yang mengutarakan pemikiran Ibnu Qayyim dalam kitabnya yang bertajuk “Hadiy al-Arwah Ila Bilad al-Afrah“. Dalam pengembaraan itu cuba mengungkap kisah lagenda yang mengatakan adanya kehidupan misteri di sebuah kota lama.Razanhover yang bertajuk “Sebelum Manusia Datang Ke Bumi”. . Adam Dan Hawa Di Atas Potongan Benda Yang Terbang Dari Syurga (ms 141-162) • • • • Perbincangan topik ini dimulakan dengan mengisahkan pengembaraan seorang arab bernama Harith bin Syadid yang ingin mencari datuknya di Zimbabwe.• Perbincangan diakhiri dengan mengulas buku karangan Dr. MID juga mengulas dengan panjang buku karangan Van K. Ibnu Qayyim membahas secara kontroversi apakah syurga (seperti yang disebutkan dalam al-Quran) yang diduduki Adam dan Hawa sebelum turun ke bumi adalah syurga hakiki atau syurga planet lain? Perbincangan ini amat menarik dimana diambil beberapa bukti dan tafsiran dari beberapa surah yang berkaitan seperti surah al-A’raf dan An-Nabaa’. Buku ini membahas tentang keyakinan penulis tersebut bahawa sejarah manusia bermula dari Belanda berdasarkan penemuanpenemuan batu-batu kuno. Jamaluddin Muhammad Musa yang bertajuk “Perang Nuklear Yang Akan Datang“.

Montana. • Perbincangan dimulakan dengan menghuraikan misteri Gunung Berapi Saint Helen di Montana. Amerika Syarikat.• MID meneruskan perbincangannya berkenaan planetplanet dari luar bumi dengan mengulas kisah seorang lelaki misteri yang memberikan hasil kajiannya kepada seorang pembentang kertas kerja di bandar Bonn. . Amerika Syarikat. Jerman. Helen. Misteri Di Danau Kematian Dan Api Yang Besar Dan Misteri Terbesar Bersama Setiap Batu Atau Peninggalan (ms 163-184) (Gambar) Gunung Berapi St.

dari Australia • • Perbahasan tentang negara Australia diketengahkan kerana Muhammad Isa Dawud cuba membuka persoalan berkemungkinan bahawa negara Australia yang seperti pulau besar itu adalah bongkahan dari jatuhan serpihan-serpihan planet lain. perbincangan yang panjang-lebar telah ditumpukan pada sejarah kuno negara Australia melalui lagenda-lagenda yang dituturkan oleh sukusuku orang asli di sana seperti Aborigin. Bukti-bukti penemuan ahli paleantologi . Kemudian. Muhammad Isa Dawud kemudian membongkar pula bukti-bukti dari lagenda-lagenda di Peru.• • Huraian misteri gunung berapi ini kemudian diakhiri dengan ulasan tentang sejarah penemuan negara Amerika dan asal usul namanya sekali. Arunta. Warra Munga. Perbahasan mengenai Peru tertumpu kepada misteri bentuk-bentuk fizikal tempat-tempat ibadatnya. Amerika Selatan. Binbinga dan Kamiliol. (Kiri) Orang asli Aborigin dan (Kanan) Orang Asli Warramunga.

(Gambar) Gambar kuno di batu-batu di Peru yang dijumpai .mengenai lembah-lembah di Peru juga dibahaskan dengan panjang.

Sebuah peristiwa aneh telah berlaku di ladang itu dan penjaganya. Australia dan Peru itu masih belum ada jawapannya. Perisitiwa itu disaksikan sendiri oleh tuan punya ladang yang kemudiaanya telah dianggap gila . • MID menyimpulkan di akhir topik ini bahawa penemuan-penemuan dan misteri di Montana. Orang aneh tersebut telah bekerja di sebuah ladang yang besar.(Gambar) Gambar kuil kuno dari pandangan udara di Peru (Gambar) Kuil kuno di Peru yang berjaya ditemui ahli arkeologi. Api Aneh Di Bumi Aneh Tidak Ada Kehidupan Di Bumi Kita Yang Datang Dari Planet Lain (ms 185-212) • MID memulakan topik ini dengan mengisahkan dengan panjang lebar berkenaan seseorang yang ‘aneh‘ yang datang ke kota London.

. Kedua-dua penulis itu membicarakan misteri bagi tempat dan kaum yang sama iaitu kaum Tsamud. Mubirg dan seorang lagi penulis Muslim iatu Abd Hamid Murdad. Kanak-kanak itu mengisahkan kepada keluargaya bahawa dia telah melihat suatu peradaban yang lebih maju tetapi hampir musnah. yang pertamanya seorang dari Sweeden iaitu F.• • • • orang masyarakat setempat kerana menuturkan tentang ‘daerah makhluk asing’. Sehinggalah dewasa. budak perempuan itu membukukan kisah misterinya. ‘Ad dan daerah Mada’in Salleh di Semenanjung Arab cumanya berbeza dari segi pendapat dan hipotesis.N. Namun percakapannya tidak dipercayai kerana ia masih kanak-kanak. Perbincangan diteruskan dengan menghuraikan kisah kedua iaitu berkenaan seorang kanak-kanak perempuan yang terjatuh ke alam lain di sungai berdekatan rumahnya. Tetaplah Mada’in Salleh Sebuah Misteri Dan Tanda Bagi Yang Bertanya (ms 213-242) • Topik ini membicarakan dua hujah dari dua orang penulis. Malah Karen juga berbicara dan berjalan bersamasama makhluk di alam misteri itu. Budak perempuan yang bernama Karen itu telah mengalami satu pengalaman mengembara ke alam lain (dimensi kelima) yang tidak disengajakannya.

Pengembara itu juga melalui manuskripnya mengisahkan bagaimana nenek moyangnya yang berkerja sebagai perompak telah terdampar di suatu tempat yang agak aneh. Penulis buku ini mengisahkan pengalamannya melawat lembah Mu’azam. Pengembara itu menceritakan pengalamannya melihat tempat-tempat di kawasan Timur Tengah yang menunjukkan adanya peradaban yang maju dengan bangunan-bangunan yang tinggi. Gunung Al-Hiwar dan Al-Hijr. Tilka Al’A'jubah karangan Muhammad Abd Hamid Murdad. Bangunannya dari logam dan mempunyai kapal-kapal yang dapat terbang ke udara tanpa mengeluarkan sebarang bunyi.N. Tempat- .(Gambar) Peninggalan kaum Ad & Tsamud di Madain Saleh • • • Pertamanya Muhammad Isa Dawud membentangkan hasil tulisan F. Bahagian kedua pula MID membentangkan sebahagian kisah yang dipetik dari buku bertajuk Madain Saleh. Mubirg yang mengambil kisah dari seorang pengembara zaman Viking Kuno.

Gunung Al-Ibrah. Gunung Bakrah. peradaban itu telah pun diberitakan dengan jelasnya dalam kitab yang paling dipercayai iaitu Al-Quran. Mungkin Ada Penghuni Marikh Tetapi Inilah Kenyataannya (ms 243-257) • • Topik akhir ini Muhammad Isa Dawud mulakan (seperti topik sebelumnya) dengan ulasan terhadap buku bertajuk Di Tepian Alam Semesta. Gunung Al-Muruuj dan Lembah AlMazham serta Madain Salleh. karangan Carter F. Muhammad Isa Dawud menyimpulkan bahawa dia sendiri bersetuju dengan penulisan penulis barat dan muslim itu tentang peradaban-peradaban yang wujud di Madain Salleh.• • tempat ini adalah peninggalan peradaban kuno kaum Tsamud yang dilaknat Allah SWT. Menurutnya lagi. Menurut beliau lagi terdapat pelbagai mitos yang direka-reka kaum Badwi terutamanya bagi kawasan Wadi Al-Anbiya. Dalam perbahasannya. Muhammad Abd Hami Murdad juga menceritakan legena-lagenda fiksyen yang menjadi pegangan kaumkaum Badwi yang tinggal di kawasan-kawasan itu. Akhir sekali. . Buku Carter ini membincangkan penemuan terhadap kerangka-kerangka makhluk kuno yang membuktikan wujudnya kehidupan sebelum turunnya Adam. Washington. Wadi Ar-Rajiim. Carter dengan tegas mengatakan huruf-huruf Latin dimulakan oleh makhluk-makhluk ini.

Kemudian Adam diturunkan dan dalam masa yang sama Allah memperkenankan doa para Jin yang mahukan diri mereka tidak dapat dilihat oleh manusia. Maka Muhammad Isa Dawud ingin memahamkan kita peradaban yang maju yang tersisa hingga sekarang itu ialah peninggalan bangsa Jin kerana hanya golongan jin yang dapat terbang ke langit. Seorang ahli astronomi bernama Liwel. bumi telah dihuni oleh makhluk mukallaf yang juga diturunkan syariat agama iatu Jin. MID mengakhiri perbahasannya dengan mengetengahkan suatu kesimpulan yang ringkas tetapi menarik dan kukuh (pada pandangan penulis). hidup di lautan dan berlari sepantas kilat. Kesimpulannya ialah . Penyelidik ini telah membangunkan teleskop bintangnya sendiri untuk mengkaji keadaan-keadaan di planet Marikh.” Fakta-Fakta Menarik Yang Perlu Direnungkan dan Dibahaskan . Bangsa Jin telah membangunkan peradaban-peradaban yang moden sehingga menuntut mereka engkar terhadap seruan Allah. “Nabi Adam telah turun ke bumi sejak berjuta-juta tahun yang dahulu dan sebelum turunnya Adam. Mereka (Jin) bertelagah sesama sendiri sehingga terjadinya ledakan atom yang menghancurkan sebahagian besar peninggalan peradaban mereka.• • • Beliau juga dengan yakin menegaskan peradaban di bumi adalah berpunca dari peradaban yang wujud dari planet-planet lain.

s. Kisah ini diriwayatkan oleh Imam At-Tabari. bersama 70 orang Bani Israel. 2. Dengan itu. “Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di muka bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah…“ Taurat Kuno menyebut sebuah lagenda yang mengatakan semasa penghijrahan Nabi Musa a. Dari gambaran penglihatan mereka gambar-gambar itu mengisahkan kehidupan peradaban sebelum kedatangan Adam. Malaikat mengetahui telah adanya peradaban yang moden sebelum Adam berdasarkan firman Allah SWT dalam surah al-Baqarah. 5.1. Pengikut-pengikut Musa yang telah melihat gambar-gambar itu telah menulisnya di dalam . Namun. sebahagian pengikut Musa telah melihat gambar-gambar yang aneh di dasar Sungai Nil. namun sifat takabburnya telah membuatkan Allah murka dan melaknatnya sehingga akhirat. mereka (malaikat) berkata. 3. Nabi Musa melarang mereka untuk melengah-lengahkan perjalanan kerana bimbang tentera Firaun akan sempat mengeja mereka. Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi”. Iblis berikrar akan berusaha menyesatkan anak-anak Adam. ayat 30 iaitu: “Sesungguhnya. Hawa dan Iblis berada bukan di syurga sebenar tetapi syurga dari planet lain yang hampir sama indahnya dengan syurga sebenar. Iblis adalah bangsa Jin yang dididik oleh malaikat sehingga ‘alim seperti malaikat. Kemampuan jin dalam menghasilkan teknologi atom dan fusion Persoalan yang dibangkitkan oleh Ibnu Qayyim iaitu adakah Adam. 4.

Hanya Allah jualah yang mengetahui segala. Jika Samiri adalah salah eorang individu yang melihat gambar-gambar itu. tiada lain yang saya fikirkan iaitu adakah sebahagian orang Bani Israel yang melihat gambar-gambar itu di dasar Sungai Nil adalah termasuk Samiri yakni Dajjal (mengikut teori Isa Dawud). Ini mungkin menganggu kekusyukan membaca dikalangan pembaca Malaysia. masih terdapat beberapa perkataan Indonesia yang tidak diterjemahkan. Ini hanyalah teori sahaja yang tidak dapat dipastikan kebenarannya. maka tidak syak lagi bahawa dia kelak akan cuba mendapatkan bantuan jin dalam mencari teknologiteknologi baru. Selepas membaca kenyataan Muhammad Isa Dawud tentang lagenda itu. Pandangan Penulis Saya lebih tertarik dengan fakta kelima (5) iaitu penghijrahan Nabi Musa dan Bani Israel. Agak mengecewakan pihak penerbitan Pustaka Syuhada (Malaysia) tidak menterjemah sendiri dari buku asli dalam bahasa Arab. Kita sedia maklum bahawa Dajjal dikurniakan Allah pemikiran yang pantas dan genius. Terjemahan atas . Beberapa Kelemahan Yang Dikenalpasti • • Bahasa yang diterjemah ke Bahasa Malaysia kurang tepat walaupun dilakukan oleh orang Malaysia. Maka sudah pasti Samiri (Dajjal) itu mengetahui peradaban itu ialah peradaban bangsa Jin.manuskrip-manuskrip dan diwarisi oleh anak cucu mereka.

InsyaAllah… Untuk pembaca Indonesia. Namun demikian usaha pihak Pustaka Syuhada menerbitkan tulisan Muhammd Isa Dawud amatlah dihargai. saya ingin menegaskan bahawa Muhammad Isa Dawud . Malawi.• terjemahan akan merosakkan beberapa ayat dan cara persembahan asal penulis buku tersebut. hadith dan pernyataan penulis di asingkan dalam perenggan (paragraph) lain. Font editing kurang kemas dimana perbezaan huruf tidak dibuat pada sebahagian ayat-ayat al-Quran. kemungkinan pernyataan dan mukasurat terdapat sedikit perbezaanIbnuyaacob) eori Dajjal Sebagai Perancang Konspirasi Yahudi Sudah Lama Wujud December 8. Brunei dan Bangladesh. Singapura. (Ulasan di atas adalah berdasarkan buku Muhammad Isa Dawud versi Bahasa Malaysia. hadith dan pandangan penulis buku. Sebaiknya dialog. 2007 · 2 Comments oleh Ibnuyaacob Dengan tajuk yang agak panjang di atas. Mudah-mudahan pihak penerbit (Pustaka Syuhada) dapat membaiki kelemahan-kelemahan ini disamping menerbitkan lebih banyak lagi karangankarangan ilmiah para penulis Arab di lain masa.

(Penulis/Wartawan) bukanlah orang pertama yang mempercayai bahawa Dajjal (Antichrist) merupakan perancang utama terhadap konspirasi Yahudi. Setiap apa yang dilakukan oleh Yahudi dalam gerak kerja mereka sejak dari zaman Nabi Musa hinggalah sekarang dipercayai dipengaruhi oleh seseorang yang amat berkuasa. Muhammad Isa Dawud mula memperkenalkan teorinya tentang Dajjal mengatur segala konspirasi dunia pada tahun 1996. Teorinya itu diperkenalkan di dalam buku kontroversinya yang bertajuk “Dajjal Akan Muncul Dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda”. Buku ini adalah terbitan Darul al-Basyir, Kaherah dan diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu oleh Pustaka Hidayah (Indonesia) dan Pustaka Syuhada (Malaysia). Namun demikian, 95 tahun sebelum Isa Dawud menulis buku tentang Dajjal, terdapat seorang cendekiawan dari Russia yang telah pun mengesyaki bahawa Dajjal adalah perancang utama konspirasi Yahudi. Cendekiwan yang sedar ini bernama Prof. Sergius A. Nilus yang hidup sezaman dengan Henry Ford ketika itu.

Prof. Sergey A. Nilus (Kiri), Buku pertama edisi Rusia (Kanan) Hasil Kerja Prof. Nilus Prof. Nilus menerbitkan buku yang bertajuk “The Great Within the Small” yang diterbitkan pada 1901 dalam bahasa Rusia. Hasil kerja Prof Nilus telah dibawa keluar dari Rusia oleh seorang rakannya yang bernama G. Butmi untuk disebarkan kepada masyarakat dunia. Senaskah daripadanya berjaya disimpan di Muzium British pada 10 Ogos 1906.

Dr. Theoder Herzl, Pengasas Pertubuhan Zionist Antarabangsa. Buku karangan Prof. Nilus mengandungi himpunanhimpunan Protokol Pertubuhan Zionis yang mana pada zaman itu, organisasi Zionis masih dipimpin oleh pengasasnya iaitu Dr. Theoder Herzl. Apa yang mengejutkan ialah Prof. Nilus berjaya membawa keluar minit-minit mesyuarat kongres Zionis di Bassel yang diadakan paa tahun 1897. Amat dipercayai bahawa, maklumat-maklumat yang dimiliki oleh Prof. Nilus adalah hasil kerjasamanya dengan seorang perisik Rusia yang bernama Miss Glinka. Beliau (Glinka) telah mengupah seorang pencuri yang bernama Joseph Schorst untuk mencuri dokumen-dokumen mesyuarat Zionis selepas kongres Zionis itu berlangsung. Sebenarnya Schorst juga seorang Yahudi tetapi dia tidak terikat dengan ideologi ekstrim Yahudi Zionist. Apa yang diketahui ialah Schorst adalah salah seorang ahli Mizrain Lodge di Paris.

Kongress Zionist di Bassel (atas) Dipercayai juga bahawa, rakan Prof. Nilus iaitu Prof. Philip P. Stephanov juga memiliki dokumen protokol Yahudi itu. Stephanov telah mencetak dokumen tersebut lebih awal secara persendirian pada tahun 1897. Kemudian pada 1901, barulah Prof. Nilus menerbitkan dokumen tersebut dalam buku kontroversinya yang bertajuk “The Great Within the Small”. Bezanya ialah, dokumen protokol Yahudi yang diterbitkan oleh Prof. Nilus mengandungi ulasan-ulasan yang mistirius dan hanya dapat difahami oleh masyarakat Islam sedangkan beliau berada di Rusia ketika itu bukannya di negara Arab. Pada Januari 1917, Nilus menerbitkan edisi kedua, tetapi tidak sempat kerana tercetusnya Revolusi Rusia pada Mac 1917. Perampas kuasa ketika itu, Kerenski (berbangsa Yahudi) telah mengarahkan Prof. Nilus ditangkap. Beliau

dipenjarakan dan diseksa, malahan semua hasil karangannya dihapuskan. Ramai pengkaji mempercayai Kerenski adalah salah seorang ahli pertubuhan Yahudi sama ada Zionis atau Freemason.

Rejim Kerenski yang berjaya menguasai Rusia 1917. (atas) Dengan kuasa tuhan, beberapa naskah Prof. Nilus berjaya di selamatkan dan diterbitkan di Jerman pada 1919, di Perancis dan Amerika pada 1920 dan di beberapa negara lain iaitu Arab, Itali dan Jepun. Ulasan-Ulasan Aneh Prof. Nilus Tentang Raja Yahudi Berikut di bawah ini adalah ulasan-ulasan aneh Prof. Nilus yang mana saya pecaya Muhammad Isa Dawud bukanlah orang pertama yang mengesyaki Dajjal sebagai perancang utama. Atau pun, Muhammad Isa Dawud sendiri telah

hanya sekarang. Wallahualam… Ulasan Prof.” “…. khabar angin.” “…seseorang itu tidak dapat meragui lagi bahawa kemenangan kerajaan Raja Israel dicapai setelah dunia mengalami kemorosotan samalah seperti kuasa Syaitan.mendapat ilham dari hasil ulasan Prof.malah untuk memberikan amaran kepada mereka yang berkuasa. gempa bumi . peperangan. Nilus. betapa saya telah berusaha untuk membawanya ke pengetahuan ramai tetapi sia-sia .. kebuluran. saya telah berjaya menerbitkan hasil kerja saya ini.. Nilus dalam Bukunya “The Great Within the Small” “…. wabak penyakit. Hanya Tuhan sajalah yang mengetahui.makin hampir untuk menduduki takhta empayar sejagat (masyarakat dunia)…. dengan harapan ia dapat memberi amaran kepada mereka yang masih mempunyai telinga untuk mendengar dan mata untuk melihat. dengan kuasa dan sifatnya yang menggerunkan.kesemuanya . apabila saya khuatir ianya mungkin sudah terlambat.” “….sudah hampir empat tahun Protokol-Protokol Para Ilmuwan Zionis ini berada di dalam simpanan saya.peristiwa-peristiwa dicetuskan dalam jangkamasa yang pantas di dunia: perkelahian. Raja yang dilahirkan dari keturunan Zionis (Yahudi) iaitu AntiChrist (Dajjal) . dengan mendedahkan punca-punca keributan yang melanda Rusia yang seolah-olah bersikap tidak acuh….

Dajjal melalui agen- . “…. Nilus mengetahui semua perancangan rahsia Yahudi Zionis adalah diatur oleh Dajjal sendiri yang memberikan maklumat dari suatu tempat lain yang rahsia dan misteri. saya dapat merasakan bahawa masanya telah tiba untuk mengadakan Majlis Oecumenical ke-8 yang akan menyatukan pastor dan wakil-wakil semua umat kristian.yang kelihatan mustahil sebelumnya.. Nilus seorang yang berpegang teguh kepada ajaran Kristian dan beliau tidak meragui bahawa Dajjal (AntiChrist) itu wujud dan ada bersembunyi di sesuatu tempat yang rahsia. Muhammad Isa Dawud memecahkan kebuntuan Prof.” juga harus ingat bahawa Muhammad Isa Dawud ada menulis dalam bukunya seperti berikut.Seseorang itu mungkin tidak terfikir hari-hari berlalu terlau pantas untuk menyegerakan matlamat insan pilihan (Dajjal). pada hari ini menjadi kenyataan…. Pembaca-pembaca yang telah membaca buku Muhammad Isa Dawud yang bertajuk. Muhammad Isa Dawud dengan hujahhujahnya yang tersendiri dengan yakin menyatakan Dajjal sedang bersembunyi di Segitiga Bermuda. “Dajjal akan Muncul…. Saya juga percaya bahawa Prof.” Saya percaya bahawa Prof.di sanubari saya. Nilus (walaupun tidak disebut dalam karyanya) tentang tempat perancangan Dajjal tersebut. Semua perbalahan sekular dan perpecahan akan dilupakan bagi menyiapkan diri untuk menentang ancaman AntiChrist (Dajjal) yang mendatang.” “…. Dan kemudian sehinggalah pada 1996.

Marshden dan Prof Nilus sendiri.agennya…. Wassalam… Rujukan . Namun begitu. Oleh itu.” Perkataan tersebut diulang berkali-kali seolaholah ingin memberitahu kita bahawa ada manusia-manusia Yahudi yang mengetahui Raja mereka sedang bersembunyi di suatu tempat yang misterius dan hanya menunggu masa untuk keluar. kesemua hipotesis-hipotesis di atas sangat abstrak untuk difikirkan secara logik oleh kebanyakan masyrakat. Saya secara peribadi bersyukur dengan terbitnya buku Muhammad Isa Dawud tentang Dajjal itu kerana ia telah merungkai dan membuktikan kebenaran beberapa ulasanulasan penyiasat konspirasi Yahudi sebelumnya seperti Henry Ford. Victor E. terpulanglah kepada kebijaksanaan kita untuk menilai dan mencari maklumat yang sebenarnya.

2008 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob . 1937 (kiri). The Protocols of the Meetings of the Learned Elders of Zion. edisi Poland 1943 (Kanan) Victor E. Nilus The Great Within the Small“. Marsden.Buku-buku Marshden edisi Amerika. edisi Brazil 1937 (Tengah). 1923 (pembaca digalakkan membaca buku ini) Sergius A. 1901 (Terjemahan Inggeris) Misi Rahsia Yahudi Dalam Walt Disney January 7.

(Gambar) Pengasas Walt Disney Picture. Walt Disney . Mr.

berhati-hati dengannya! Seperti yang diketahui. malah Walt Disney juga seorang gay atau homoseksual.(Gambar) Taman Tema Disneyland. Jadi tidak hairanlah semua filem-filem kartunnya menerapkan ciri-ciri homoseksual dan pornografi tanpa disedari oleh ibu bapa tetapi disedari oleh anak-anak mereka. pengasas Walt Disney Picture dan Disneyland adalah seorang Yahudi Zionist yang sejati. . Bukan itu sahaja.

(Gambar) Pastor Josue Yrion Di bawah ini saya pamerkan suatu pembentangan umum oleh saudara Pastor Josue Yrion yang membongkar matlamat rahsia kartun-kartun terbitan Walt Disney itu. Pada gambar di bawah. Kita mungkin tidak perasan perkara-perkara seperti ini kerana kita tidak menunggu gambar kartun berputar sehingga tamat bersama anak kita. dapat dilihat bahawa pereka kartun Roger Rabbit sengaja membuatkan watak perempuan tersebut berada dalam keadaan mengghairahkan. . Kita hanya membiarkan mereka melihat seorang diri.

kenapa pereka patung tersebut membuat gaya kedudukan sedemikian? Mungkin anda boleh jawab… . Lihat gambar budak perempuan di bawah yang menaiki patung mainan elektrik.Kekejiaan Yahudi Walt Disney ini tidak sahaja ditonjolkan dalam kartun tetapi diberikan penerapan di luar pawagam terutamanya di taman tema Disneyland. Dalam banyak-banyak kedudukan. Lihat pada gaya kedudukan Donald Duck tersebut.

Sebagai ibu bapa yang mempunyai anak atau abang / kakak yang mempunyai adik-adik kecil. PS: mudah-mudahan kita menjadi umat Islam yang sentiasa mengkaji dan memerhati bukannya menelan ludah Yahudi barat. Janganlah sematamata untuk membuatkan anak-anak kita tida menganggu di dapur maka kita menyajikan mereka dengan kartun-kartun di Astro tanpa berfikir panjang. . diharap agar lebih teliti dan sensitif dalam ruang persekitaran. apabila mereka duduk di atas patung seperti itu atau mana-mana patung lain. mereka akan menghafal bentuk kedudukan patung dan rupa parasnya sekali. Tetapi lain bagi kanak-kanak.Kita biasanya tidak melihat design mesin elektrik tersebut kerana sibuk melihat telatah anak kita menaikinya.

Kartun ini sudah lama bertapak di kaca-kaca televisyen semenjak 15 tahun lalu melalui penerbit kartun terkenal Walt Disney Picture. Kemasyuran watak Pooh ini lebih dirasai apabila ramai pengeluar-pengeluar barangan mainan mengeluarkan patung-patung comel karektor Pooh. 2008 · 4 Comments oleh Ibnuyaacob Karektor kartun POOH atau Winnie The Pooh memang tidak asing lagi bagi kanak-kanak dan orang dewasa sekarang ini. Pada sedutan filem di atas menunjukkan Winnie sedang mempamerkan aksi-aksi pemujaan Syaitan dengan menyebut Satan! Satan! berulang-ulang kali.Misi Rahsia Yahudi Dalam Walt Disney 2 January 14. Winnie .

Pooh juga dianugerahkan Hollywood Walk of Fame pada 11 April 2006. Upacara pemujaan dalam agama Yahudi didokong oleh fahaman Kabbalah. suara Winnie diperlahankan kelajuannya supaya perkataan yang disebut lebih jelas. Shepard manakala filem kartun ini diterbitkan pertama kalinya oleh Walt Disney Company.H. Dalam video di atas. Wahabi Tali Barut British Freemason (Bahagian 1) January 22.juga berdialog sendirian mengatakan dia harus meminta pertolongan dari Syaitan. Kaitan Antara Pemujaan Syaitan dan Walt Disney ialah masyarakat Yahudi sejak dari zaman Nabi Ibrahim memang terkenal dengan pemujaan Syaitan dalam amal ibadat mereka. 2008 · 1 Comment DAJJAL VIDEO COLLECTION oleh Ibnuyaacob . Amalan Kabbalah masih diamalkan oleh masyarakat Yahudi sekarang terutamanya pada hari Pesta Purim. Pada 1950-an.A Milne dan E. Winnie The Pooh menduduki carta kartun paling popular di seluruh dunia. Kartun Winnie the Pooh mula diperkenalkan pada 1926 oleh A.

Goodgame (Penulis Buku Konspirasi Politik) Bagaimanapun. kita diarah memperkatakan tentang individu yang direka personalitinya oleh golongan Freemason iaitu Osama Bin Laden. Peter D. Dalam perancangan untuk membakar sentimen Barat untuk menentang Islam. Pertama.Illuminati telah mencipta dua bentuk gerakan yang menekan masyarakat. menurut suatu artikel yang ditulis oleh Peter Goodgame iaitu The Globalist and the Islamist. namun sejarah telah diubah untuk menjana mitos “Pertembungan Ketamadunan” (Clash of Civilazation). . untuk Barat menentang Keganasan dan kedua. gerakan politik berwajahkan Islam. kesemua perhatian kita telah difokuskan ke arah sifat-sifat Wahabi yang fanatik. atau lebih spesifik. Barat dan Islam mempunyai era yang panjang dalam kesesuaian antara mereka. Demokrasi Liberal. Kedua-dua gerakan ini akan memaksa kita bergerak ke arah objektif akhirnya iaitu New World Orde.

yang diterbitkan dalam beberapa siri dalam akhbar Jerman yang berjudul Spiegel. Akhbar ini kemudiannya berpindah ke Perancis. Maklumat ini didedahkan oleh seorang penyelidik dari Turki iaitu Ayyub Sabri Pasha pada 1933 dalam laporannya yang bertajuk Mir’at al-Haramain. Buku The Memoirs of Mr. Hempher”. Tetapi sejarah sebenarnya bermula pada abad ke-18 dimana British Freemason mencipta ideologi Wahabi yang menjadi pegangan Arab Saudi sebagai satu cara merealisasikan objektif mereka.pihak Freemason mempunyai peranan tersendiri dalam membentuk dan menaja semua organisasi-organisasi pengganas pada era abad ke-20. Hempher (edisi Arab) Maklumat terperinci konspirasi ini boleh didapati pada sebuah dokumen yang bernama “The Memoirs of Mr. Seorang perisik British. Menurutnya lagi. yang juga ahli Freemason bertanggungjawab ke atas pembentukan fahaman Wahabi. Seorang doktor berketurunan Lubnan telah menterjemah dokumen tersebut . polisi British Freemason dalam menyerang sesebuah negara ialah dengan cara Pecah dan Perintah (Divide and Conquer). bernama Hempher. Ini termasuklah seperti kes fahaman Ahmadiyya di India pada abad ke-18.

perlu bagi pihak British Freemason memahami dahulu apa yang didakwahkan oleh agama Islam. Untuk menyemai sifat kefanatikan dan fahaman Wahabi dalam masyarakat Islam. perjudian. Dokumen itu jugalah yang menceritakan bagaimana dia boleh sampai ke Timur Tengah untuk ‘mencari jalan’ menjatuhkan Empayar Islam Uthmaniyah. Membunuh sesama Muslim juga dilarang sama sekali. yang kemudiannya barulah diterjemah ke bahasa Inggeris dan beberapa bahasa lain Dokumen tersebut adalah tulisan tangan pertama Hempher (perisik British) dalam melaksanakan misi untuk kerajaannya. Dengan ‘jalan baru’ yang dibina Hempher itulah kerajan British menggunakannya untuk menyuntik fahaman perkauman. perzinaan dan pembukaan aurat wanita Islam. Hasil daripada kajian mereka tentang Islam. kebangsaan. Tetapi strategi terpenting sekali yang direncanakan ialah menerapkan nilai-nilai bida’ah dalam jiwa setiap muslim. Selepas penerapan ini berjaya. persamaan hak antara semua kaum dan bangsa dan menyeru kepada persaudaraan sesama Islam. mereka mendapati agama Islam menyeru kepada kebaikan dan mencegah kepada kemungkaran. maka mata masyarakat dunia akan cuba dialihkan kepada Islam dan dalam masa yang sama konsep “Islam adalah agama pengganas” disuntik sedikit demi sedikit. ketagihan arak. .ke dalam bahasa Arab dari bahasa Jerman.

mereka dapati ialah mencari ruang-ruang dalam undangundang Islam yang membolehkan masyarakat Arab lain mengisytiharkan Kerajaan Turki sebagai MURTAD.Kerajaan Uthmaniyah: Sultan Abd Hamed II. Bagaimana pun. 2008 · No Comments . Jalan terbaik untuk mencapai matlamat ini. bersambung…Wahabi Tali Barut British Freemason (Bahagian 2) February 5. (Kanan) Sultan Abd Hamed memberitahu pegawai-pegawainya tentang perletakan takhta kerajaan. Brish amat berharap masyarakat Arab Islam menentang sendiri saudara-saudara Turki mereka yang memegang tampuk pemerintahan Kerajaan Uthmaniyah. sebagai sebahagian dari strategi Pecah dan Perintah mereka.

Ini kerana. Kita boleh simpulkan Syeikh Abdul Wahab adalah kambing hitam Arab yang ditangkap British. kemudian ditutup matanya. mereka dapati Syeikh Abdul Wahab adalah instrumen yang sesuai yang boleh digunakan mereka untuk membawa ‘idea’ ini ke dalam masyarakat Islam di Semenanjung Arab. adalah tidak logik pihak British melalui residen-residennya untuk bercakap soal undang-undang Islam di tengah-tengah masyarakat Islam. (Gambar) Perkuburan Baqi yang dimusnahkan Ibnu Saud pada 1925. . kemudian diletakkan bom jangka di badannya dan kemudian dilempar di tengah-tengah masyarakat Islam Arab Saudi.(sambungan)Hasil kajian dan mesyuarat pihak British Freemason. Syeikh Abdul Wahab berjaya dipilih sebagai jurucakap dan juru pelaksana idea British Freemason tanpa beliau sendiri sedari.

Manakala setiap bahagian pecahan itu diletakkan regim-regim Arab boneka untuk mentadbir negara baru mereka. Saudi memberi konsesi minyak kepada California Arabian Standard Oil Company (Casoc) yang bergabung dengan Standard Oil of California (SOCAL) dan kini dikenali sebagai CHEVRON yang diketuai oleh agen-agen Rothschild dan Rockefeller.Tetapi pergerakan Wahabi bergerak terlalu cepat seolaholah diarah oleh sesuatu dari belakang. Sejak masa itu. Sebagai pengganti kepada kejatuhan kekuasaan Uthmaniyah ke atas Arab Saudi. Satu tahun kemudian. Penentangan itu didalangi oleh Saudi al-Faisal I. Arab Saudi bukan sahaja rakan minyak terpenting tetapi . Namun matlamatnya semakin jelas apabila tiba era keruntuhan Kerajaan Khalifah Uthmaniyah. British Freemason telah menganugerahkan kekuasaan pentadbiran Arab Saudi kepada Ibnu Saud pada 1932. negara-negara kekuasaan Empayar Uthmaniyah telah dipecah-pecahkan kepada beberapa bahagian. Khalifah Uthmaniyah sampai ke penghujung apabila tercetusnya pemberontakan pertama golongan Wahabi pada 1818. Pergerakan penentangan yang didominasi oleh pengikut Wahabi sekali lagi melakukan pemberontakan pada akhir kurun ke-19. Selepas Perang Dunia 1. Bagaimana British Freemason membantu fahaman Wahabi ini berkembang amat menghairankan. Arab Saudi menjadi salah satu rakan dagangan terpenting pihak Barat di kawasan Timur Tengah. Syeikh Abd Wahab berjaya menguasai keseluruhan pemikiran masyarakat Arab Saudi tentang bahaya Bidaah. dalam 1933.

Dalam perancangan mewujudkan masyarakat Islam yang tidak mengamalkan sunnah. Perancangan berbelas-belas tahun ini semakin berjaya apabila Britsh Freemason berhasil melahirkan pemikirpemikir Islam boneka yang cuba mempromosikan fahaman Wahabi. Kekuatan strategi British Freemason amat bergantung kepada kemantapan fahaman Wahabi dikalangan masyarakat Arab Saudi dan ulama’-ulama’ boneka Wahabi. kini strategi itu sedikit demi sedikit di ubah ke arah mewujudkan masyarakat Islam yang berstatus pengganas. . Sedangkan bunyi salakan itu adalah bunyi yang dirakamkan sendiri oleh Israel.juga dijadikan anjing salakan yang berlakon menentang Israel di pentas antarabangsa.

untuk menguasai sesebuah negara dari seluruh aspek. Osama mempunyai wang yang banyak. Osama yang berfahaman Wahabi ini tahu strategi ini dan sudah pun sedia mendapat skrip lakonannya. Matlamat utama ialah orang Islam membunuh orang Islam lain tanpa pengaruh dari luar. Rothschild berjaya memastikan ekonomi Keluarga Saud bergantung sepenuhnya kepada projekprojek syarikat minyak Rothschild. Matlamat tercapai. . Maka tidak hairanlah Osama dengan mudah diterima oleh madrasah di Afghanistan tempat ia mula-mula belajar berjihad sebelum tahun 2000. Kekayaan Laden ini dijadikan modal awal yang akan membiayai suatu projek mempromosi aktiviti “Bunuh Diri Untuk Agama” di tengah-tengah masyarakat Islam.Kontraktor-kontraktor boneka mula diberanakkan seperti Laden (bapa Osama) yang mendapat kontrak sepenuhnya membina masjidil Haram dan sebarang pengubahsuaian. Orang yang diarahkan dan dijadikan kambing hitam ialah Osama anak kepada Laden. Cuma yang menyedihkan adalah pasukan Mujahidin yang berhati mulia di sana tidak tahu bahawa Osama adalah pelakon terhandal keluaran Freemason iaitu Rothschild. Kuasa kewangan Rothschild semenjak perlantikan Ibn Saud sebagai pemerintah Arab Saudi berjaya menyelinap masuk ke dalam kantung ekonomi keluarga Saud. Kenapa pasukan Mujahidin di Afghanistan senang menerimanya? Mudah saja. Dalam erti kata lain. Keadaan ini mewujudkan suatu situasi kebergantungan Keluarga Saud terhadap aliran wang masuk dari Rothschild. Mujahidin pula memerlukan wang untuk melawan Russia.

penulis buku The Dying God: The Hidden History of Western Civilization Siapa Yang Paling Jahat? February 8. keluarga Saud sekarang ini adalah sebahagian daripada boneka-boneka rangkaian Illuminati. Diterjemah dan diubahsuai dari artikel David Livingstone. Buktinya. Dalam 1999.adalah penting menjaga poket keluarga pemerintah terlebih dahulu. Situasi kebergantungan ini membuka ruang penuh untuk British Freemason menguasai pentadbiran dan dasar luar Arab Saudi. Rothschild memberi sumbangan beratus-ratus juta tanpa henti untuk semua kos-kos pembinaan masjid seluruh Arab Saudi. 2008 · No Comments oleh Ibnuyaacob . King Fahd telah menghadiri mesyuarat Bilderberg. disyaki oleh kebanyakan pemerhati politik berbincang tentang peranan beliau dalam agenda One World Government sama seperti peranan yang dimainkan oleh Arafat dan Pope. Bagi memastikan keluarga Saud tunduk patuh.

(kiri) David Rockefeller Sr. (Kanan) Airel Sharon .

(Kiri) George Bush Jr. (Kanan) Lord Jacob Rothschild .

.

.(Kanan) Arnold Schwarzenegger (Kanan) Sharon Stone Antara antara 6 wajah di atas Siapakah paling anda benci? Siapakah paling anda suka baca beritanya? Siapa yang paling anda kenali? Bagi yang tidak mendalami ilmu konspirasi Yahudi. Sharon dan Arnold. Manakala soalan “Siapa paling anda suka baca beritanya? Arnold Swazernegger dan Sharon Stone dan soalan Siapa paling anda kenali? Jawapannya Bush. jawapan yang paling majoriti diperoleh untuk soalan Siapa Paling Anda Benci? Ialah George Bush dan Airul Sharon.

maka pemikiran kita hanya akan kaku dan bergerak dalam linkungan maklumatmaklumat dalam akhbar-akhbar tempatan. Sedangkan akhbar-akhbar tempatan yang mengambil secebis berita luar sebagai hiasan bukannya untuk mendidik pemikiran pembaca ke arah lebih kritis. .Dua gambar lagi iaitu Rockefeller dan Rotschild langsung tidak dikenali malah hampir tidak pernah dengar. Inilah realitinya… Apabila kita kurang membaca dan kurang menyelidik dalam hal-hal politik antarabangsa.

bagi penyelidik-penyelidik konspirasi Yahudi. Menurut kebanyakan penyiasat konspirasi. Pelakon Sharon Stone pula adalah hamba paling rendah dalam status organisasi Yahudi. Mengapa Rotschild dan Rockefeller paling jahat? Kedua-dua makhluk ini merupakan benih dari keturunan Yahudi asli yang mana bertanggungjawab di atas masalahmasalah eknomi dunia dan juga peperangan dunia. (Bill Gates juga seorang Yahudi sejati) Kekayaan Rotschild dan Rockefeller adalah diperoleh secara turun temurun semenjak zaman sebelum lahirnya Nabi Muhammad SAW. sementara Arnold pula hanyalah barua Yahudi yang menurut perintah. orang yang paling jahat ialah Rotschild dan Rockefeller. Keduadua mereka memiliki kekayaan yang tiada had. Manakala George Bush dan Sharon adalah pengikut kepada Rotschild dan Rockefeller. Berbalik kepada 6 gambar tadi. merentas laut Merah kerana dikejar Firaun.(Gambar) Pada 1836.s. namun kekayaan mereka disembunyikan oleh majalah FORBES dan diletakkan dengan nama yahudi lain iaitu Bill Gates. Keturunan nenek-moyang Rothschild ini jugalah yang berpaling tadah kepada Nabi Musa dan Nabi . keturunan Rothschild adalah dari nasab salah seorang Bani Israel yang mengikut Nabi Musa a. paderi Yahudi iaitu Rabbi Kalischer telah menyarankan Rothschild melabur dalam hartanah di Palestin.

bagaimana kedua-dua mereka menguasai dunia? Itu adalah cerita panjang yang mana anda perlu menyelongkar semula sejarah berlakunya Revolusi Perancis. . Bapanya pula iaitu ahli Parti Nazi Austria yang pernah menjawat jawatan penting dalam pasukan keselamatan Austria. Arnold Swarzenegger sebenarnya adalah Yahudi kelahiran Austria. Rothschild dan Rockefeller diyakini sebagai Yahudi dari suku Ashkenazim iaitu sama keturunannya dengan Karl Marx.Harun dengan mengikut kata-kata dusta Samiri (Dajjal) agar menyembah patung lembu. Sebenarnya semua gambar-gambar diatas adalah selebiriti terkenal yang berdarah Yahudi Eropah. Misalnya. Persoalannya. Amerika. (Gambar) Arnold bersama Kurt Waldheim. Hitler dan Albert Pike. Mereka menguasai seluruh ekonomi dunia termasuk Jepun. Rusia dan beberapa negara Eropah lain.

(Gambar) Billionaire Amerika Warren Buffett. Semasa majlis tersebut Arnold telah menjemput Kurt Waldheim iaitu bekas penjenayah perang Austria yang berkecimpung dalam dunia Nazi. manakala Bush tunduk kepada arahan David Rockefeller dan Jacob Rothschild. Pendedahan yang membuktikan Arnold adalah penyokong gerakan Nazi bawah tanah ialah ketika berlangsungnya hari perkahwinannya. Amerika ditadbir oleh Bush. sudah tentu Dajjal. Waldheim juga bertanggungjawab dalam mencetuskan Perang Dunia Kedua melalui gerakan bawah tanahnya. Kesimpulan Kita boleh membahagikan dunia seperti berikut: Negara dunia mengikut telunjuk PBB.. manakala PBB mengikut Amerika. . Kemudian kedua-duanya menurut arahan siapa?…. Gobenor California Arnold Schwarzenegger dan Lord Jacob Rothschild (manusia terjahat) sedang bersiar-siar Rothschild Estate di Scotland.

2008 · 1 Comment oleh Ibnuyaacob (Gambar) King Ibnu Saud berbincang dengan bekas Presiden Amerika.Antara Yahudi Orthodoks dan Pemimpin Arab January 16. . Mereka juga berselindung disebalik forum-forum dan persidangan-persidangan antarabangsa yang membincangkan masalah Palestin. Rosevelt di atas kapal perang USS Quincy. Dalam soal membantu rakyat Palestin. pemimpinpemimpin Arab dilihat amat bacul dan penakut. Mereka selalunya berselindung disebalik sumbangan derma yang banyak untuk tabung Palestin. Franklin D. Tetapi pada hakikatnya. dalam masa yang sama mereka menjilat tangan orang-orang zionist yang berlumuran darah pejuang-pejuang Palestin.

bekas pemimpin PLO iaitu Yasser Arafat juga tidak terkecuali dari gelaran tali barut. tetapi akhirnya persahabatan dengan syaitan Yahudi itu tidak berakhir dengan ketenangan malah memakan diri.(Kiri) Abbas dan sababat karibnya Olmert. (Bawah) Arafat mencium cincin Pope. Perubahan Sikap Yahudi Orthodox Terhadap Ideologi Zionis . Selain itu. Pemimpin arab seperti Hosni Mubarak (Presiden Mesir) dan Mahmood Abbas (Presiden Palestin) sudah pun diketahui masyarakat dunia sebagai tali barut Israel yang paling akrab.

Mereka mula membela masyarakat Palestin dan menyokong sebarang tindakan oleh Parti Hamas untuk kerajaan Palestin. .(Atas) Yahudi Orthodoks di New York membakar bendera negara Israel semasa suatu demonstrasi yang diadakan. Apa yang pelik sekarang ialah masyarakat Yahudi yang selalu dilaungkan oleh masyarakat Islam sebagai JAHAT! JAHAT! KEJAM! Sekarang ini amat berlainan sekali sikap mereka.

Tidak cukup dengan itu. Palestin pada November 2007 lepas. Mahmood . mereka secara terbuka menyatakan sokongan padu kepada Presiden Iran.(Atas/bawah) Pertubuhan Naturei Karta menyertai demostrasi bersama rakyat Palestin untuk menyokong rakyat negara itu menentang pencerobahan askar Israel di Ramalah.

24 September 2007. Pergerakan yahudi orthodox yang diberi nama Naturei Karta ini tidak sahaja menyatakan sokongan melalui sidang akhbar tetapi melalui suatu lawatan rasmi yang dibuat di Tehran.Ahmedinejad tentang sikap anti-Israelnya. . (Atas/bawah) Naturei Karta mengadakan mesyuarat bersama Presiden Iran di New York pada Isnin.

ahli panel berbangsa Cina itu pula menyatakan sokongan terhadap Hamas.D February 15. Tidak terkecuali juga beberapa pemimpin politik di Malaysia yang secara berani mengatakan bahawa tindakan pejuang Hamas meletupkan diri dan mengangkat senjata adalah tidak patut. Tindakan yang terbaik menurutnya adalah berbincang di meja rundingan. fahaman Zionis yang dipromosikan pemimpin Israel adalah terpesong dari akidah agama Yahudi yang sebenar. Dalam mesyuarat tersebut. pemimpin Naturei Karta iaitu Yisroel Dovid Weiss menyatakan usul sokongan penuh terhadap tindakan Iran menentang pencerobohan Israel terhadap Palestin. 2008 · No Comments .I. Dan yang lebih memalukan. Dovid Weiss juga melaporkan. tindak tanduk Israel adalah bertentangan dengan ajaran suci Kitab Taurat.Mesyuarat tersebut berlangsung di Intercontinental Hotel. Malah menurutnya lagi.C. New York sempena kunjungan Presiden Iran itu. Nano Robot Dan Projek L.U. Ini amat berlainan dengan pemimpin-pemimpin negara Arab yang melihat masalah Palestin dari jauh dan kemudian melempar sahaja duit-duit berminyak mereka itu. Lebih memalukan apabila ahli politik dari Parti UMNO itu menyatakan pendapatnya dalam program Debat Perdana (rancangan kelolaan Dato’ Johan Jaafar) di hadapan seorang ahli panel berbangsa Cina (parti DAP).

Dajjal melalui agen-agennya telah memperkenalkan sejenis robot paling kecil di dunia yang diberi nama Nano Robot. Cuma apa yang membimbangkan ialah ada beberapa syarikat gergasi antarabangsa meneroka teknologi ini untuk kegunaan pihak Illuminati bagi mencapai matlamat New World Order. Saiz robot ini bukanlah sebesar kotak rokok tetapi lebih kecil daripada bakteria.oleh Ibnuyaacob Dajjalvideo Conspiracy Bagi menguasai pemikiran manusia pada jarak jauh. perkembangannya tidak dapat dihalang dan sekarang ini boleh dikatakan hampir semua syarikat sama ada kecil atau besar meneroka teknologi baru ini. . Namun begitu. Anda kurang percaya? Teknologi ini telah pun dikenalpasti dibangunkan oleh jurutera-jurutera Hitachi Corp.

Menurut Dr. Teknologi nano transistor mula dibangunkan oleh pakar-pakar saintis dari Korea yang mana telah berjaya menukar mitos sains fiksyen ke dalam dunia sains teknologi sebenarnya. Tidak lama kemudian. or biological robots. Ini bermakna secara tidak langsung ia boleh mengikut saliran darah ke otak dan membentuk suatu arahan dalaman kepada otak seseorang mengikut fail-fail yang di muat naik (upload) ke dalam robot tersebut. can be programmed to recognize and kill cells.(Gambar) Editor majalah Popular Science mengatakan nanorobot sebagai “Incredible shrinking doctors”. suatu prateknologi untuk nano robot telah pun dihasilkan iaitu Nano Transistor. Eric Drexton. “… nanomachines. Sebelum membangunnya teknologi nano robot. . injected in human bodies.” . saiz robot telah berjaya dikecilkan lagi dari bentuk transistor kepada bentuk sel nano.

000 kali lebih kecil dari saiz rambut Lebih kecil dari bakteria Mempunyai ingatan terbina dalam (built-in memory 126kb) Pergerakannya berasaskan frekuansi ELF . “Intelligent nano-scale devices will.”. in a few years. be injected into the human body. Beliau mengatakan. iaitu Phil Kuekes. Ciri-Ciri Nano Robot • • • • Saiznya 50. Eric disokong oleh pakar elektronik dari Hewlett Packard Corp.Kenyataan Dr. Sekarang nyatalah kawalan ke atas masyarakat tidak hanya melalui dasar-dasar kerajaan dan undang-undang tetapi juga melalui kawalan pemikiran yang siap dirancang.

jurutera-jurutera komputer Illuminati akan memasukkan fail-fail berkaitan tingkahlaku yang dirancang. maka keupayaannya amat tinggi.• Central Processing Unit (CPU) dikeluarkan oleh Hitachi Corp. Jika sekiranya gagal. Untuk melaksanakan matlamat ini. Proses Penyebaran Nano Robot Oleh kerana terlalu kecil. maka robot nano ini akan diarahkan oleh pusat kawalan untuk menyerang bahagian jantung atau paru-paru. badan manusia atau apa-apa sahaja. Selepas itu. Kelebihan Nano Robot Robot ini berupaya membunuh sel-sel darah putih melalui operasi cengakamannya. robot-robot dimasukkan pula bersama ubat-ubat vaksin pencegah penyakit yang biasa . Projek yang dibangunkan oleh pihak Illuminati ini membuat suatu ujikaji dengan memasukkannya ke dalam botol vaksin. individu yang menjadi mangsa tersebut akan mati seolah-olah terkena serangan jantung atau sesak nafas. misalnya ‘Operasi bunuh diri’ ke dalam memori nano robot yang beribu-ribu bilangannya. Nano robot boleh diletakkan di merata-rata tempat sama ada di atas wang kertas. Akibatnya. Misi robot nano ini ialah memastikan individu yang telah disuntik mengikut arahan yang diberikan. Tujuannya adalah untuk memastikan vaksin yang disuntik akan turut serta memasukkan Nano Robot ke dalam saluran darah seseorang.

diambil masyarakat. bahawa semua botol-botol vaksin yang mengandungi nano robot yang telah diprogramkan itu sampai kepada masyarakat kita di Asia melalui pengimport-pengimport ubat tempatan. Ini kerana. Kita juga bimbang robot-robot tersebut dimasukkan ke dalam rokok-rokok yang terjual dalam negara kita. Ini kerana. Kita juga bimbang. ketua tukang masak untuk keluarga presiden di White House ialah seorang Rabbi Yahudi. Dan yang paling membimbangkan adalah CEO Syarikat Rokok Antarabangsa iaitu Benson & Hedges sendiri tidak menghisap rokok. contohnya vaksin cacar atau demam campak. 90 peratus penjenayah yang ditahan polis di seluruh dunia adalah dikalangan mereka yang merokok. seolah-olah beliau tahu apa yang terkandung di dalamnya. . Dan yang paling kita bimbang ialah kemungkinan pemimpin-pemimpin Islam yang dijemput menghadiri makan malam (dinner) di White House telah diberikan nano robot melalui makanan hidangan mereka. Apa Yang Perlu Kita Bimbang? Kita bimbang. kejadian bom berani mati yang berlaku di Iraq adalah berpunca dari suntikan-suntikan yang diberikan oleh pihak palang merah PBB.

2008 · No Comments oleh Ibnuyaacob . Kesesatan Pendakwah Wahabi February 18.(Gambar) Laura Bush bergambar bersama tukang-tukang masak White House. Wallahu’alam.I.D atau The Beast 666 Universal Human Control System. Perancangan Dajjal untuk menguasai manusia melalu penggunaan nano robot ini dipanggil Project L. Rabbi Hillel Baron dan sebelah kanannya ialah Rabbi Mendy Minkowitz.C.U. Disebelah kiri Laura ialah Rabbi Rabbi Binyomin Taub.

kedua-duanya hanya muncul sebagai pendokong fahaman tersebut dan tidak mempunyai ramai anak murid. Tetapi kekuasaan Wahabi lebih menonjol dengan lahirnya Syeikh Abdul Wahab yang amat tergila-gilakan fahaman ekstrim itu. Asri Abdul Talib. Kedua-dua mereka pengasas kepada fahaman ekstrim ini yang mana menolak sebahagian besar bab-bab fekah dan sunnah. Di sini ingin saya tegaskan semula berkenaan hal kesesatan Wahabi yang pernah saya paparkan dahulu di blog ini. beliau . Kali ini saya ingin mengutarakan beberapa maklumat penting yang membuktikan bahawa semua penganut fahaman Wahabi itu sesat dan kufur aqidah. Menurut sejarah. Namun begitu.Wajah-wajah Pendakwah Wahabi di Malaysia (Kiri) Dr. Syeikh Abdul Wahab seorang yang malas belajar dan sukakan kepopularan. malah yang lebih mengaibkan adalah mereka terang-terangan menghina sahabat nabi. Mufti Perlis (kanan) Fathul Bahri Mat Jahya. Seperti yang diketahui bahawa fahaman Wahabi itu berasal dari ajaran Syeikh Ibnu Taimiah dan Ibnu Qayyim Jauziyyah.

(lihat http://abusyafiq.berangan-angan ingin menjadi sehebat Imam Hambali. Kitab tersebut menyatakan bapa kepada pengasas ajaran Wahhabi merupakan seorang ulama Islam bermazhab Hambali. Maliki dan Syafie. Dan beliau amat membencinya juga dan dalam masa yang sama beliau rasakan dirinya mempunyai ilmu setanding dengan mereka.com) Ibnu Taimiah Telah Bertaubat Saudara Abu Syafiq (dari blognya) mendedahkan suatu perkara yang patut dibaca oleh semua pendokong fahaman . Dalam kitab yang berjudul Wabilah ‘Ala Dhoroihil Hanabilah karangan Mufti Mekah (ms 275).blogspot. Dan bapanya marah kepada anaknya yang bernama Muhammad ( Pengasas ajaran Wahhabi ) dek kerana tidak mahu belajar dengan ulama hanya fanatik terhadap kata-kata Ibnu Taimiah dan Ibnu Qayyim Jauziyyah bulat-bulat serta penyebar keburukan di alam ini.

com/2007/07/ibnutaimiah-bertaubat-dari-akidah. Syeikhul Islam Imam Al-Hafiz As-Syeikh Ibnu Hajar Al-Asqolany yang hebat dalam ilmu hadith dan merupakan ulama hadith yang siqah dan pakar dalam segala ilmu hadith dan merupakan pengarang kitab syarah kepada Sohih Bukhari berjudul Fathul Bari beliau telah menyatakan kisah taubat Ibnu taimiah ini serta tidak menafikan kesahihannya dan ianya diakui olehnya sendiri dalam kitab beliau berjudul Ad-Durar Al-Kaminah Fi ‘ayan Al-Miaah As-Saminah yang disahihkan kewujudan kitabnya oleh ulama-ulama Wahhabi juga termasuk kanakkanak Wahhabi di Malaysia Lihat dalam http://abu-syafiq.html Persamaan Sifat Syeikh Abdul Wahab dengan Mufti Perlis Sifat Syeikh Abdul Wahab yang keji ialah beliau sanggup untuk berbaik dan bersepakatan dengan perisik British ke Timur Tengah iaitu Hempher untuk mendapat jawatan ketua agama di Arab Saudi. Pendedahan itu ialah “Ibnu Taimiah yang merupakan pencetus kepada fahaman salah itu telah bertaubat”. Jatuhnya Turki Uthmaniyah bermakna terbukanya takhta jawatan ketua agama untuk Syeikh Abdul Wahab seperti yang disepakati bersama Ibnu Saud. Ibnu Saud pula .Wahabi. Hempher yang merupakan perisik berbangsa Yahudi itu juga telah membantu Syeikh Abdul Wahab dan Ibnu Saud melepaskan ArabSaudi dari kekuasaan kerajaan Khalifah Turki Uthmaniyah.blogspot.

dianugerahkan jawatan Raja Arab Saudi oleh British Freemason. Dr. Malah beliau tidak layak pun menjadi Mufti walaupun mempunyai PhD. Asri terpaksa menjilat tangan Menteri Besar Perlis untuk mendapat jawatan Mufti di Perlis sedangkan semua Mufti di seluruh Malaysia tidak menyenanginya. Beliau kerap kali tidak mahu menerima pendapat mufti-mufti lain. Menurut sahabat saya yang juga salah seorang ahli jawatankuasa fatwa di Pulau Pinang. Dr. 2008 · 8 Comments oleh Ibnuyaacob . Ini kerana syarat untuk dilantik sebagai Mufti ialah mempunyai sekurangkurangnya kelulusan Ijazah bidang Syariah Islamiyah bukannya Hadith. Asri seringkali bertingkahlaku tidak sopan apabila bermesyaurat bersama mufti-mufti negeri lain. inilah persamaan antara Syeikh Abdul Wahab dan Mufti Perlis sekarang. Maka. Bukti Dajjal Adalah Manusia! February 21. Sama seperti di Malaysia. Tentang tingkahlaku tidak sopannya itu tidak pula diberitahu bagaimana.

ianya memang seorang manusia. Pertubuhan atau Pemikiran Adalah Salah . sememangnya hadith itu mengandungi makna tersirat yang perlu dibahas oleh umat Islam. Setiap hadith membolehkan kita membuat dua tanggapan tentang Dajjal. Persoalannya. Ya. ada dua perkara yang perlu kita baca. Saya akan menjawab soalan ketiga iaitu. Bahkan bila seseorang itu marah. Dan kejahatan Dajjal ini tidak disukai juga oleh orang yang engkar arahan Allah. KAJI dan FAHAMI. Saya ulang sekali lagi. pasti orang termasuk akan marah. dia adalah makhluk yang memang wujud. lantas ia bisa menyebut terus perkataan “Dajjal” itu. kaji dan fahami. BACA. iaitu tanggapan Dajjal itu sebagai manusia dan kedua tanggapan Dajjal itu sebagai sebuah fahaman atau sikap. Pertama sekali kita perlu baca hadith-hadith yang berkaitan. Dan ini adalah perkara biasa.Perkataan Dajjal sudah termaktub dalam minda setiap muslim bahawa ia berkaitan dengan kejahatan dan manusia akhir zaman. siapa Dajjal itu? di mana ia tinggal? atau wujudkah dia?. Menganggap Dajjal adalah Sebuah Konsep. Cuba anda panggil seorang yang tidak pernah sembahyang dengan gelaran Dajjal. serta kewujudan adalah sebagai makhluk yang bernama manusia bukannya gelaran bagi sesuatu kelompok manusia atau pertubuhan atau fahaman. Yakni. Apa buktinya? Untuk membuktikan Dajjal adalah manusia. umat Islam yang kufur juga menganggap Dajjal adalah seteruk-teruk manusia.

Dajjal sudah pasti. Dan saya juga bersetuju Dajjal tidak menggunakan nama Dajjal untuk hidup di tengah-tengah manusia. Jika Dajjal muncul dengan menggunakan nama asalnya iaitu DAJJAL. Dajjal adalah sebuah sistem pemerintahan. Rasulullah bersabda tentang Dajjal dengan banyaknya disamping memberikan ciri-ciri fizikal sekali kerana Dajjal itu sukar dikenali. orang yang menganggap Dajjal sebagai suatu konsep tidak mampu mentafsir hadith . Anggapan seperti ini adalah salah sama sekali. Kita ambil contoh sebuah hipotesis. Maka gunanya hadith-hadith yang banyak itu ialah untuk mengenal ia dengan tepat. ideologi. jenis pertubuhan dan sebagainya. Saya percaya. Saya tidak bersetuju sama sekali tetapi jika dikatakan Dajjal mencipta sebuah sistem pemerintahan. dan memang PASTI akan menggunakan nama lain untuk mengkaburi mata masyarakat dunia. Hipotesis 1 : Dajjal sebagai konsep atau sistem Jika benar Dajjal bukan seorang manusia. kerana dia sendiri tahu nama Dajjal itu sudah popular dikalangan umat Islam. gaya pemikiran. saya bersetuju. konsep pemerintahan.Bagi sebahagian orang Muslim. cuba kita baca hadith di bawah. mereka beranggapan perkataan Dajjal yang selalu Rasulullah sebutkan adalah merujuk kepada sebuah sistem. cukup sekadar satu hadith saja. dan dia adalah simbolik kepada suatu konsep atau sistem. tidak perlulah Rasululllah bersabda panjang lebar dalam pelbagai hadith.

Dan tiada nabi.. manakala perkataan berwarna MERAH adalah dialog yang ditutur oleh Dajjal dalam hadith Rasulullah. Hadith Panjang Yang Membatalkan Hujah Hipotesis 1 (Di sini saya hanya ambil sebahagian potongan hadith panjang itu) . “Hanya Allah dan Rasul-Nya yang lebih mengetahui. “Apakah kamu semua mengetahui sebab aku mengumpulkan kamu?” Mereka menjawab. Ia menceritakan kepada ku seperti apa yang telah aku sampaikan kepada kamu tentang Dajjal. Melainkan aku mengumpulkan kamu semua oleh sebab Tamim ad-Dari. ulama atau imam mengatakan Dajjal itu sebuah sistem.a berkata. Fatimah r. Sambil tersenyum baginda bersabda. Rasulullah SAW duduk di mimbar. Setelah menyelesaikan solatnya. yang dahulunya seorang Nasrani. “Hendaklah setiap orang tinggal di tempat solatnya. . Perkataan yang diwarnakan BIRU adalah hadith. sahabat. “….maka aku pergi ke masjid dan menunaikan solat bersama Rasulullah sallallahu ‘alaihi wassalam pada barisan wanita yang berada tepat di belakang kaum itu.” Baginda bersabda. Ia menceritakan kepada bahawa ia mengendarani sebuah kapal bersama tiga puluh orang dari Lakham dan Judzam. Selanjutnya beliau bersabda.ini. datang berbai’at untuk masuk Islam. “Sesungguhnya aku tidak mengumpulkan kamu semua bukan kerana ada pengharapan atau ketakutan.

kami meninggalkannya kerana mungkin ia adalah syaitan perempuan. “Ketika binatang itu menyebutkan kepada kami seseorang.Mereka dipermainkan ombak selama sebulan di laut.…” “Celaka kamu. “Wahai kaum.” Tamim ad-Dari berkata. Kedua tangan dan lehernya disatukan dan diikat dengan besi hingga ke dua mata kakinya. yang mereka tidak dapat membezakan mana bahagian depan dan mana bahagian belakang. “Lalu kami berangkat segera hingga memasuki gua.” Mereka bertanya. Mereka duduk-duduk di pantai dekat perahu. Lantas mereka berlabuh di suatu pulau di laut itu sampai terbenam matahari. makhluk apakah kamu ini?” . apakah kamu ini?” Binatang itu menjawab. Maka mereka didatangi seekor binatang yang banyak bulunya. pergilah kepada orang yang berada di dalam gua. Tiba-tiba di dalamnya ada seorang manusia yang paling besar badannya dan diikat dengan rantai yang kuat. kerana ia merindukan berita dari kamu. Kami katakan. Mereka berkata.” Selanjutnya ia berkata.” “Lalu mereka naik ke pulau itu. “Mata-mata apa?” kemudian ia menjawab. “Celaka kamu. “Aku adalah mata-mata.

habis! dengan siapa Tamim ad-Dari bercakap? Adakah Tamim . Bolehkah anda tafsirkan ia? Mana mungkin anda boleh. dan kam tidak tenang. “Kamu semua telah mengetahui perihalku. bagi mereka-mereka yang beranggapan Dajjal adalah seperti Hipotesis 1. siapakah kamu ini?” (saya ringkaskan hadith ini) “….. “Beritahukan kepada ku tentang kurma Baisan?” “Tentang apakah yang ingin engkau tanyakan?” “Aku bertanya kepada kamu. jangan-jangan ia adalah syaitan betina. “Apakah tasik itu masih berair?” (Saya berhentikan hadith ini di sini sahaja untuk penelitian) Nah. apakah kurma itu hampir tidak akan berbuah?” “Ya…” Lalu ia berkata lagi.” Orang itu (Dajjal) berkata. Jika benar Dajjal itu tidak wujud dan bukan manusia.” “Tentang apakah yang hendak engkau tanyakan?”. kini beritahukan kepadaku.Ia menjawab.maka kami pun bersegera menjumpai mu. Kami takut pada binatang itu. sila tafsirkan hadith ini dengan kaedah “mengandaikan” Dajjal sebagai suatu sistem. “Beritahukan kepadaku tentang Tasik Tabriyah.

kemudian Tamim ad-Dari kembali ke Madinah dan menceritakan peristiwa hidupnya di kawasan ‘itu’ dengan menggunakan gaya bahasa KIASAN kerana orang zaman dahulu suka bersyair dan bermadah. Semua hadith menceritakan Dajjal sebagai seorang manusia.. Sekiranya ada makhluk berumur panjang seperti jin dan syaitan boleh dicipta adalah tidak mustahil Dajjal juga mampu dicipta Allah. Untuk membuktikan Dajjal adalah manusia .” Jika ini jawapan dari kelompok pendokong Hipotesis 1. ini bermakna Rasulullah juga berbahasa kiasan dalam menceritakan hal ehwal Dajjal.ad-Dari bercakap dengan sebuah SISTEM? Mungkin orang yang berpegang dengan Hipotesis 1 akan berkata begini? “Tamim ad-Dari pergi ke suatu kawasan dan hidup di kawasan itu dengan pemerintahnya menjalankan sistem diktator…. Hipotesis 2 : Dajjal Adalah Manusia Berumur Panjang? Hujahnya adalah mudah. Jika Rasulullah bersabda secara kiasan tentang Dajjal. mengapa hadith lain tentang Iblis tidak dianggap kiasan? Mengapa kita percaya Iblis itu ada walaupun kita tidak nampak? sedangkan Dajjal pula kita tidak percaya ia wujud? Adalah kekuasaan Allah untuk melakukan sesuatu perkara yang di luar jangkaan manusia.bla…bla. Cuma apa yang tidak digambarkan ialah Dajjal sebagai bapa konspirasi (konspirasi atau fitnah Dajjal tidak disabdakan dengan teliti oleh Rasulullah dengan tujuan untuk kita berfikir tentangnya).

tetapi melalui pembuktian perkembangan yang berlaku dalam sejarah dunia khususnya benua Eropah. Ianya boleh dibuktikan dengan 2 perkara. Kali ini saya akan membentangkan hujah ke-2 berkenaan Mengapa kita perlu percaya bahawa Dajjal itu manusia. Pertama : Hadith-hadith Rasulullah Kedua : Sejarah dunia. (bersambung…) Bukti Dajjal Adalah Manusia (Bahagian 2) March 9. 2008 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob Sebelum ini saya telah membentangkan hujah pada bahagian 1 tentang mengapa tanggapan (Hipotesis) bahawa Dajjal sebagai suatu ‘konsep’ tidak boleh diterima. Bukti melalui hadith tidak perlu saya huraikan panjang lebar kerana anda boleh baca sendiri di kebanyakan blogblog di internet tentang Dajjal.dan memang wujud hidup sehingga sekarang. Perkembangan yang berlaku ini sejak ratusan tahun dahulu didapati selari dengan perkembangan agama Judais yang . Saya juga meyakini (sepanjang pembacaan dan penelitian) bahawa Dajjal itu manusia bukan sahaja atas faktor hadith.

Sepanjang penubuhan Illuminati ini. Perancis. . Weishaupt telah menghasilkan suatu kertas kerja pada 1 Mei 1776 yang merangkumi perancangan-perancangan Illuminati untuk menguasai dunia bermula dengan negara-negara Eropah. Berikut adalah sebab kedua mengapa saya katakan Dajjal itu manusia: • • • Penubuhan Illuminati pada 1774 di Perancis Perjumpaan 100 tahun sekali para Rabbi (Paderi Yahudi) Pernyataan-pernyataan yang terkandung dalam Protokol Pemimpin Zionis Bukti 1 : Penubuhan Illuminati pada 1774 di Perancis Pengasas Illuminati iaitu Adam Weishaupt merupakan seorang Profesor Undang-Undang di universiti Ingoldstald.juga mengalami perkembangan sejak ratusan tahun dahulu juga.

Perancangan tersebut ditulis dengan mengandaikan bahawa Yahudi dapat menguasai dunia dalam tempoh kurang dari 300 tahun. Kertas kerja perancangan ini telah diedarkan oleh untuk semua ahli-ahli Illuminati di seluruh Eropah. Namun demikian. salah seorang pemimpin Freemason iaitu Robinson yang kurang sefahaman dengan Weishaupt telah menerbitkan suatu buku bertajuk “The Proof of a Conspiracy to Destroy All Governments and Religions”. Pada 1789. Dokumen tersebut dikeluarkan semula dengan tajuk “The Original Writings of the Order and Sect of the Illuminati”. pembawa buku rahsia Illuminati ini telah mati dipanah kilat pada 1784 semasa membawanya di Perancis. Dimana kaitannya penubuhan Illuminati dan kewujudan Dajjal? Hujah yang akan saya kemukakan untuk mengukuhkan pendapat bahawa Dajjal itu adalah manusia ialah dengan membawa pembaca merujuk kepada dokumen rahsia Illuminati yang bertajuk “The Proof of a Conspiracy to Destroy All Governments and Religions” dan “The . Pihak berkuasa Perancis telah mengkaji dokumen rahsia ini dan mengedarkannya ke seluruh Perancis dan beberapa negara Eropah sebagai tanda amaran akan bahayanya pertubuhan Illuminati. Tujuan buku ini dikeluarkan adalah untuk memberi amaran kepada golongan Diraja Perancis tentang perancangan Weishaupt untuk mencetuskan Revolusi Perancis pada tahun yang sama iaitu 1789.

benarkah dokumen tersebut dari idea asal Weishaupt. Bukti 2 : Perjumpaan 100 tahun sekali para Rabbi Yahudi.Original Writings of the Order and Sect of the Illuminati”. Kedua-dua dokumen ini adalah pendedahan dari Robinson dan Polis Perancis pada 1780-an. Di manakah masa yang ia gunakan untuk mengkaji seluruh pentabdiran di semua negara-negara Eropah. Kemudian dokumen itu juga menyebut bagaimana menjatuhkan pemerintahan beraja negara-negara Eropah. untuk menulis dokumen yang menceritakan perancangan seluruh Eropah. Persoalannya. Dalam pemikiran logik kita sebagai manusia biasa. Persoalannya. ianya adalah perancangan DAJJAL. . ia memerlukan seseorang yang pernah menjelajah ke seluruh dunia dan memahami segala bentuk kekuatan dan kelemahan kerajaan-kerajaan Eropah.? Tidak lain tidak bukan. dokumen tersebut mengandungi perancangan rahsia yang menyebut tempoh 300 tahun. mampukah kita merancang sesuatu perkara dengan mengambil tempoh yang begitu panjang ? Di dalam dokumen tersebut menyebut bagaimana melaksanakan revolusi-revolusi di seluruh Eropah. sedangkan ia sibuk bekerja sebagai Profesor Undang-Undang di Ingoldstadlt? Selain itu dalam masa yang sama beliau juga sibuk dengan pembinaan Kuil Syaitan (Synagogue of Satan) di Gereja Katholik. Dalam erti kata lain.

dan penaklukan kita ke atas musuh kita iaitu Kristian. sekiranya seseorang itu menghadiri perjumpaan pada .” Ucapan Reichhorn telah didedahkan oleh sebuah penerbitan Rusia bernama La Vieilla France pada 21 Oktober 1920 (no. Perjumpaan ini ialah perjumpaan 100 tahun sekali yang dihadiri oleh para Rabbi Yahudi yang menyokong Zionis dan idea One World Goverment yang diperkenalkan oleh Illuminati.Suatu yang agak aneh dan tidak terdapat pada mana-mana pertubuhan di dunia ini untuk membuat perjumpaan ialah ia mengambil tempoh yang begitu lama. 195). yang mana ia secara tidak sengaja didedahkan oleh Rabbi Reichhorn semasa berucap pada majlis pengkebumian Rabbi Semeon Bin Yehuda. Tempoh 100 tahun adalah terlalu lama. Dalam ucapan tersebut. Dimana kaitannya ucapan Rabbi Reichorn dengan kewujudan Dajjal? Kaitannya boleh dilihat pada tempoh perjumpaan yang ditetapkan dan pada beberapa prkataan yang terkandung dalam ucapan beliau. pada kebiasaannya akan berjumpa di Sanhedrin untuk meneliti kemajuan kita ke arah penguasaan dunia seperti yang telah dijanjikan oleh Jehovah. Perjumpaan 100 tahun sekali ini merupakan suatu perjumpaan rahsia. Ucapan ini dilakukan pada 1869. Reichhorn menyatakan dengan jelas iaitu: “Pada setiap 100 tahun kami Pendeta-Pendeta Israel.

Cara mereka (zionist) bekerja juga telah dengan sendirinya membuktikan bahawa mereka .hari ini. Penetapan tarikh mesyuarat 100 tahun sekali sememangnya adalah untuk kemudahan Dajjal membuat pertimbangan dan penilaian ke atas perkembangan manusia. Ini kerana tempoh perumpan seterusnya adalah 100 tahun lagi. Seperti yang diketahui. Mampukah kita membaca. menilai dan meneliti perkembangan 10 tahun lepas untuk dibuat perbincangan? Dajjal tahu dia mampu hidup lama. malah dia tahu dia adalah manusia akhir zaman. Setiap perjumpaan akan disertakan suatu laporan tentang perkembangan 100 tahun lepas. Jadi apalah gunanya tergesagesa menetapkan sesebuah mesyuarat 10 tahun sekali atau 2 tahun sekali. Para pemimpin Zionis telah mengeluaran kenyatan yang mengaku bahawa mereka sedang melakukan persiapan untuk menanti ketibaan Raja Yahudi mereka. Apakah rasionalnya perjumpaan itu ditetapkan tempoh selang masa 100 tahun. bukti pertama dan kedua yang telah dinyatakan sebelum ini. Para pemimpin Zionis tahu bahawa Raja mereka wujud dan akan muncul. kemungkinan besar dia tidak mungkin lagi dapat menghadiri perjumpaan seterusnya. 100 tahun bersamaan 1 abad. Bukti 3 : Pernyataan jelas kewujudan Dajjal dalam Protokol-Protokol Rahsia Zionis Bukti ketiga adalah bukti paling kukuh untuk menyokong hadith-hadith nabi.

Pernyataan ini jelas apabila kita merujuk pada Protokol No.Melalui penyamaran ini. kitab Taqrijul Misykat) . 15 iaitu : “Bila Raja Israel meletakkan di kepalanya yang suci. kita akan menyusup masuk ke dalam institusi Pope ini.” Kesimpulan Maka benarlah apa yang dikatakan Rasulullah SAW dalam hadithnya iaitu: “…sesungguhnya al-Masikh ad-Dajjal adalah seorang lelaki yang pendek. hujung tapak kakinya berdekatan sedangkan tumitnya berjauhan. mahkota yang diberikan kepadanya oleh Eropah. bermata sebelah dengan mata yang terhapus.” (Riwayat Abu Daud. Raja orang Yahudilah akan menjadi Pope Sejagat yang sebenarnya. berambut kerinting. ketua bagi sebuah Gereja Antarabangsa. 17 iaitu : “….menantikan seseorang yang hebat yang bakal memerintah dunia kelak. beliau akan menjadi penjaga dunia. dan memastikan bahawa kita tidak akan meninggalkannya sehinggalah kita telah menghancurkan seluruh kekuatan yang tinggal di dalam institusi ini. Mangsa-mangsa yang diperlukan olehnya mengikut kesesuaian mereka…” Protokol No.

Bani Israel ialah gelaran kepada Nabi Yaakob a. Apa itu Ashkenazi? Ashkenazi ialah nama suku (tribe) dari salah satu cabang dari bangsa Yahudi.s. Semua anak keturunan dari perut Siti Sarah adalah digelar Bani Israel. yang mana semua keturunannya bermula dari Nabi Daud. jurnal dan internet.Asal Usul Keturunan Dajjal May 4. Hipotesis ini dilakukan secara ringkas sahaja melalui maklumat-maklumat dari buku. Manakala Yahudi itu pula ialah berasal dari suku bangsa sebelah Siti Sarah iaitu isteri Nabi Ibrahim a.s. 2008 · 2 Comments oleh Ibnuyaacob Hipotesis “Dajjal Adalah Dari Suku Ashkenazi” Di atas adalah pernyataan teori saya tentang asal usul Dajjal. Nabi . Di bawah ini saya ingin menjelaskan mengapa saya beranggapan Dajjal berasal dari suku Ashkenazi.

. =>> Yahudi Isfahan mengikut arahan Dajjal kerana mereka tahu pemimpin mereka adalah berbangsa Yahudi seperti mereka.000 orang Yahudi Isfahan yang memakai toga.Sulaiman sehinggalah Nabi Musa dan Nabi Isa adalah berketurunan Yahudi yang digelar Bani Israel. “Dajjal akan diikuti oleh 70. Saya berpegang kepada atas 2 fakta sahih di bawah: # 1 (Pertama) . Populasi Suku Ashkenazi? Populasi terbanyak adalah di Amerika Syarikat dimana dianggarkan seramai 5-6 juta orang menetap di sana. Adakah Dajjal berketurunan Yahudi? Pandangan peribadi saya ialah YA.Berdasarkan riwayat Ahmad dan Muslim dari Anas. Ini disebabkan semenjak zaman Nabi Ibrahim lagi umat Yahudi berpegang bahawa mereka adalah bangsa yang dipilih oleh Allah. dianggarkan seramai 3-4 juta orang menetap di Israel. Tiada hadith khusus menyebut Dajjal dari keturunan Yahudi. Diikuti pula oleh negara Israel.” =>> Orang-orang Yahudi mempunyai sifat semulajadi iaitu hanya mempercayai orang sebangsa dengan mereka.

Saya telah menerangkan dalam artikel-artikel sebelum ini betapa Yahudi sejak 300 tahun dahulu telah pun menguasai dunia dari pelbagai aspek seperti: • • • Politik Antarabangsa Ekonomi Dunia Hiburan dan Perfileman Di atas dua fakta di atas saya amat berkeyainan Dajjal berketurunan Yahudi. # 3 (Ketiga) .Berdasarkan realiti dunia hari ini yang dikuasai golongan Yahudi.nor regard any god: for he shall magnify himself above all. . Dalam artikelnya yang bertajuk “THE EARLY JEWISH & CHRISTIAN VIEW OF THE IDENTITY OF THE ANTICHRIST”.Berdasarkan pendapat Janet Moser Janet Moser seorang pengkaji konspirasi Yahudi berpendapat bahawa Dajjal (AntiChrist) adalah dari bangsa Yahudi.# 2 (Kedua) . . Cuma dalam artikel ini saya ingin mengkhusus akan suku-suku Yahudi itu. Moser mengambil fakta dari kitab Injil dalam bab 11 (Daniel) ayat ke-37. ia adalah tugas cendekiawancendekiawan Islam untuk memperbetulkannya. Syeikh Dr. misalnya Syeikh Ahmed Deedat. Zakir Nair dan .” P/S: Sama ada ayat-ayat dari Injil benar atay tidak bukanlah tugas kita. yang berbunyi: “Neither shall he regard the God of his fathers .

Permasalahan Suku Bangsa Asal Dajjal Cuma yang boleh kita perhalusi ialah dari suku manakah Dajjal itu berasal kerana Yahudi mempunyai pelbagai cabang suku antaranya ialah: • • • • • Mizrahi Khazar Sephardi Askhenazi Samaritan Tetapi dalam suku-suku di atas saya berkeyakinan (InsyaAllah) Dajjal itu adalah dari suku Ashkenazi di atas beberapa fakta. Fakta-fakta tersebut ialah… • • • • Kebanyakan tokoh-tokoh perang dunia berasal dari suku Ashkenazi. Namun apa yang hendak ditegaskan di sini ialah umat Kristian sendiri mempercayai bahawa Dajjal itu adalah berketurunan Yahudi.Muhammad Isa Dawud. # Fakta 1: Tokoh-Tokoh Suku Ashkenazi Ada beberapa sebab tertentu mengapa saya cenderong untuk mengatakan Dajjal berasal dari suku Ashkenazi. Tokoh-tokoh sains Eropah adalah dari bangsa Yahudi Tokoh-tokoh ekonomi dunia sekarang adalah berasal dari Yahudi suku Ashkenazi Kesemua tokoh berpengaruh dunia adalah berbangsa Yahudi Ashkenazi .

Henry Kensigger. 1. Keluarga Rothschild adalah penyebab bagi segala peperangan dunia dari 1800-an ahingga sekarang. 4. 5. juga berbangsa Yahudi suku Ashkenazi. John D. Keluarga Rothschild. Karl Marx.Beberapa Latar Belakang Tokoh Ashkenazi yang perlu diketahui (Gambar) Baron Rothschild. bekas setiausaha kerajaan Amerika Syarikat juga dari suku Ashkenazi. Sekarang ini menjadi salah seorang pemimpin kumpulan sulit bernama The Bilderberg Group.merupakan Yahudi suku Ashkenazi. Albert Eistein. Bill Gates juga berbangsa Yahudi. Keluarga Rockefeller. dikatakan 40% kekayaan dunia sekarang adalah . sebelah ibunya). juga penguasa ekonomi dunia. 3. 2. Beliau menulis beberapa buku dan juga pengasas fahaman Nazi yang selepas itu didokong oleh Adolf Hitler (juga seorang Yahudi. Rockefeller. beliau adalah saintis terulung yang diagung-agungkan oleh barat sehingga wataknya dimasukkan dalam program Microsoft Office bahagian ‘Office Assistant”. Padanlah begitu. Merupakan keluarga yang terkaya di dunia dan 50% kekayaan dunia sekarang adalah miliknya. Karl Marx dan Albert Einstein.

Sumber adalah berdasarkan statistik dari Jewish Genetics Centre. Fakta itu ialah tentang malapetaka penyakit yang ditimpakan Allah ke atas suku ini. Sesetengah pengkaji konspirasi meramalkan dia adalah orang yang boleh berhubung terus dengan AntiChrist (Dajjal) Di atas hanya beberapa tokoh sahaja dari suku Yahudi Ashkenazi. Yahudi dari suku lain juga mungkin menguasai pelbagai dimensi sosial dunia. Angka tiga belas (13) amat menarik untuk dikaji dan dijadikan hujah kukuh. Cuma Dajjal berkemungkinan lebih cenderung untuk menaikkan saudara mara sukunya pada peringkat teratas. Sesungguhnya penyakit genetik Ashekanazi ini mempunyai 13 jenis: 1. Allah telah menimpakan 13 jenis penyakit “wajib” atas suku ini. Rockefeller adalah pengasas kepada Trilateral Commission malah mempunyai universiti sendiri. Maksud perkataan wajib itu ialah setiap 25 hingga 40 orang dari suku Ashkenazi akan terkena salah satu penyakit genetik ini.miliknya termasuk semua mesin-mesin carigali minyak dismua negara Arab. “Yakni Dajjal mahukan tokoh-tokoh dari sukunya iaitu Ashkenazi menjadi pemimpin bagi semua tokoh-tokoh dari suku Yahudi yang lainnya” # Fakta 2 : Misteri Angka 13 Terdapat fakta lain yang lebih menyakinakn saya tentang suku Ashkenazi ini. Bloom’s Syndrome .

Canavan Disease 3. Gaucher Disease 8. Factor XI Deficiency 5. Fritz Springmeier (pengkaji konspirasi Yahudi) menyatakan Dajjal berasal dari salah satu 13 keturunan pilihan.2. Fanconi Anemia 7. Kadang kala ia dihidapi juga oleh orang-orang Yahudi di Amerika dan Eropah. Non-Classical Adrenal Hyperplasia 11. Keluarga Freeman . Tay-Sachs Disease 13. Nonsyndromic Hearing Loss 12.13 keturunan itu ialah: 1. Keluarga Astor 2. Torsion Dystonia (Sumber : www. Familial Dysautonomia (Riley-Day syndrome) 6. Dan saya percaya ibu bapa Dajjal mengidap salah satu penyakit di atas dan saya juga percaya Dajjal salah satu penyakit di atas. Mucolipidosis IV 9. Keluarga Collins 4.jewishgeneticscentre.org) Penyakit ini sebanyak 90% melanda masyarakat Yahudi Ashkenazi di Israel. Cystic Fibrosis 4. Keluarga Bundy 3. Keluarga DuPont 5. Namun ia tetap menyerang golongan Yahudi suku Ashkenazi walau di mana mereka berada. Niemann-Pick Disease 10.

Menurut Danial A. Muhamad Isa Dawud pula sering menggunakan perkataanperkataan ini untuk membahaskan tentang Dajjal. Tetapi gelaran yang diberikan Muhammad Isa Dawud memang benar. Keluarga Russell 13. Keluarga Rothschild 12. Mereka mencatat 7 . Segal. kajian ke atas tahap IQ bangsa Yahudi Ashkenazi mendapati mereka mengatasi suku-suku bangsa lain di dunia. Berikut adalah Ujian IQ ke atas sampel Yahudi Ashkenazi berdasarkan dari 6 sumber. iaitu “anak genius itu…. seorang pakar antropologi.yang genius itu” Pada mulanya saya hanya beranggapan Muhammad Isa Dawud sengaja menggunakan perkataan “genius” untuk membezakan Dajjal dan manusia biasa. Keluarga Kennedy 7.” atau “…. Keluarga Van Duyn # Fakta 4 : Ujian Kecerdasan IQ Walaupun suku Ashkenazi dimudharatkan dengan 13 jenis penyakit mutasi. namun Allah berkehendak ke atas mereka untuk menjadi suku bangsa paling bijak dari suku-suku lain. .6. Keluarga Reynolds 10. Keluarga Lee 8. Keluarga Rockefeller 11.12 mata dan ke atas bagi setiap kajian. Keluarga Onassis 9.

pdf) . Backman 1972 1236 107. Saya juga sarankan anda baca kajian oleh Gregory Cochran.5 Ashkenazi Lynn Estimated Jews in Israel Storfer Suggested IQ 112 Bachman 1970 Lesser than 100 112. Susan M. 7. Segal ‘The European’: Allegories of Racial Purity. “National Intelligence and the Emperor’s New Clothes”. and Williams. Average IQ Number of Source Ashkenazi Jews in Ashkenazi Jews USA and/or UK tested.8 verbal IQ Backman in present 107. Klik link ini untuk download (format . Contemporary Psychology: APA Review of Books 49 (4): muka surat 389-396. muka surat. 7-9 Barnett. Jason Hardy dan Henry Harpending dalam jurnal mereka yang bertajuk ‘Natural History of Ashkenazi Intelligance’.5 crystallized 150 study IQ 103. Wendy (2004). Vol. 5 (1991).8 Herrnstein/Murray 59 112. No.6 1994 Atau lihat buku-buku berikut: Daniel A. Anthropology Today.Sample sizes.

Trilateral Commission. Dan Dajjal sudah tentu mempunyai sebab-sebab tertentu untuk memilih sukunya sendiri. .Kaitan Ashkenazi dan Dajjal : persoalan-persoalan yang timbul • • • • • • • Sekiranya Dajjal bukan perancang bagi segala kemusnahan dunia mengapa semua kekayaan dunia dan pemerintahan dimiliki oleh golongan elit Yahudi Ashkenazi? Mengapa suku Ashkenazi amat berpengaruh dan sedang meluaskan pengaruhnya dari tahun 1800 hingga sekarang? Mengapa Dajjal memilih suku ini dari suku-suku lain untuk memimpin kumpulan-kumpulan sulit Yahudi seperti Bilderberg. Freemason dan Council on Foreign Relationship? Mengapa hanya keturunan keluarga Rothschild dan Rockefeller sahaja yang dipilih untuk menguasai ekonomi dunia sejak 300 tahun dahulu? Mengapa konspirator-konspirator Yahudi dari suku lain (misalnya Mizrahi dan Sephardi) tidak membantah penguasaan Rothschild dan Rockefeller? Adakah mereka semua telah ketahui bahawa Rothschild dan Rockefeleer adalah keluarga terpilih oleh Raja mereka? Ataupun adakah suku-suku Yahudi lain telah pun mengetahui bahawa Dajjal berasal dari suku ini? Oleh kerana persoalan-persoalan inilah yang membuatkan penulis amat yakin suku Ashkenazi adalah suku asal Dajjal. Skull and Bones. Illuminati.

mereka ingin membawa masyarakat mereka (Kristian) kembali ke pangkuan . Wallahu’alam… esanan Kepada Peminat Dunia Konspirasi Yahudi!! May 17. Dan ramai juga yang tidak tahu. namun dalam konteks pendedahan itu wujud 2 kelompok utama yang cuba mempengaruhi pembaca. 1. Tapi penulis ingin berpesan kepada anda yang meminati bidang ‘ilmu’ ini (Konspirasi) agar berhati-hati dalam beberapa perkara. 2008 · 2 Comments oleh Ibnuyaacob Assalamu’alaikum… Bagi peminat-peminat dunia konspirasi Yahudi. tentu anda amat teruja dengan maklumat-maklumat yang didedahkan oleh kebanyakan web-web konspirasi dari barat.Kesimpulan Umum mengetahui bahawa dunia hari ini dikuasai oleh bangsa Yahudi dari segala aspek bermula dari politik hinggalah ke dunia hiburan serta pendidikan. Walaupun mereka mendedahkan rahsia masyarakat Yahudi. tidak mengetahui bahawa kebanyakan Yahudi yang menguasai dunia hari ini adalah dari suku Ashkenazi. Kelompok pertama. Tetapi masyarakat dunia (khususnya umat Islam). mengapa.

Namun dalam videonya diselitkan juga komentar-komentar tentang keraguannya tentang Islam. Kelompok kedua. Lihat dahulu latar belakang pemilik web tersebut (sekiranya ada dinyatakan). saya nasihatkan sebelum membuat atau mengulas sesuatu isu tentang konspirasi agar teliti fakta-fakta tersebut secara menyeluruh. Ada sebahagian maklumat yang boleh kita ambil dan ada juga sebahagian maklumat yang kita harus abaikan. Seperkara lagi. sekiranya anda menjumpai laman web yang mendakwa mereka golongan Aryan. . mereka adalah golongan beragama yang telah berubah kepada Atheis. beliau bukanlah atheis dan bukan juga penganut setia Kristian.ajaran sebenar kitab Kristian. Atau baca 80% artikel dalam web tersebut untuk mengetahui pemikiran pemiliknya. Oleh itu. Maka mereka membuat web konspirasi Yahudi dengan memberi pandangan bahawa semua agama adalah palsu. anda hendaklah berhati-hati membacanya kerana disiti mereka mencampuradukkan istilah Islam khususnya ungkapan Jihad untuk menarik perhatian umat Islam. Saya berikan contoh seperti David Icke iaitu pembuat filem konspirasi Yahudi. 2. Bagi blogger muslim pula. Perubahan ini disebabkan kekecewaan mereka terhadap agama Kristian sendiri yang dilihat diputarbelitkan oleh minoriti Yahudi. mereka beranggapan semua agama adalah serupa. Maka setiap kali pendedahan tentang AntiChrist akan diletakkan beberapa petikan ayat dari Injil versi King James.

Dan mudah-mudahan juga masyarakat Islam khususnya di Malaysia. 2. Keupayaan Dajjal meracuni pemikiran umat manusia sejak tahun 1800. “TIDAK KELIHATAN TETAPI DIRASAI KESANNYA” Na’uzubillahiminzaalik… Nabi Isa AKan Muncul Sebagai Manusia Paling Maju Di Dunia May 18. 4. Setiap pendedahan yang dinyatakan boleh disimpulkan kepada beberapa perkara: 1. Keupayaan agen-agen Dajjal menggunakan teknologi terkini dalam meneroka dunia angkasa melalui UFO. Indonesia dan Brunei sentiasa berwaspada tentang fitnah Dajjal yang …. 2008 · 2 Comments oleh Ibnuyaacob Beratus-ratus laman web dari seluruh dunia menceritakan dan menghebahkan tentang Dajjal atau Antichrist ini.Mudah-mudahan usaha dakwah kita yang tidak seberapa ini diberkati Allah SWT. 3. . Keupayaan konco-konco Dajjal menguasai ekonomi dunia. Keupayaan organisasi-organisasi sulit Dajjal menguasai pemerintahan dalaman setiap negara di dunia.

Seperti kata Muhammad Isa Dawud..dia adalah anak yang genius. . Melihat sendiri perkembangan tamadun masyarakat dunia. Telah merantau seluruh pelusuk dunia sejak beriburibu tahun.” Tapi kita terlupa akan seseorang yang ditakdirkan akan melawannya… Iaitu Nabi Isa a.s. Ciri-Ciri Manusia Maju Dajjal dikatakan maju dan menguasai segala ilmu disebabkan perkara-perkara berikut: • • • • • • Hidup terlalu lama sejak sebelum kelahiran Nabi Musa.s. Dan lain-lain lagi… Maka. Kekuasaan ilmu teknologi moden yang melampaui pemikiran manusia. Mempelajari pelbagai bahasa di dunia. yang ditakdirkan Allah SWT untuk melawan Dajjal dibekalkan juga dengan perkara-perkara berikut: • • Kemajuan pemikiran dan teknologi setanding atau lebih daripada Dajjal.Kesimpulannya. “…. Dajjal yang kita kenali itu merupakan manusia yang maju gaya pemikirannya. saya percaya Nabi Isa a. Mengetahui selok-belok tempat di dunia.

kita mungkin hanya berfikir Nabi Isa turun dari langit kemudian terus membunuh Dajjal. saya amat bimbang tentang tiga perkara: • • • Pada ketika Dajjal muncul di tengah-tengah masyarakat. Anggapan sebegini mungkin timbul kerana hadith berikut ringkas sahaja dan kita akan mengandaikan kejadian tersebut hanya berlaku sekejap sahaja. tiada seorang pun sedar ia adalah Nabi Isa kerana ketika itu manusia berada dalam keadaan jahil dan sentiasa merasakan dunia masih lagi bukan era akhir zaman. Adakah Allah akan menurunkan hamba-Nya ini dengan tangan kosong sahaja untuk melawan makhluk termaju. kemungkinan kejadian tersebut lebih lama dari yang kita dijangkakan. Mungkin disebabkan wajahnya telah diubah. Apabila membaca hadith Rasulullah SAW. Pada ketika turunnya Nabi Isa. . Pada ketika munculnya Imam Mahdi.• Strategi peperangan yang lebih maju. Apa yang perlu dibimbangi? Sebagai umat Islam. Nabi Isa adalah manusia maju yang bakal diturunkan Allah SWT sesuai dengan tempoh masa hidupnya yang lama seperti Dajjal. Tetapi sebaliknya. tiada seorang pun sedar dia adalah Imam Mahdi kecuali orang-orang tertentu yang ditakdirkan Allah sahaja. tiada seorang pun tahu ia adalah Dajjal.

2008 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob Semua orang mengenali perkataan NAZI dan semua orang juga tahu apa itu NAZI. . Rahsia Simbol NAZI May 15. kita kurang didedahkan oleh asal usul nama NAZI itu sendiri. Pendedahan ini bukanlah suatu perkara baru. Orang ramai sudah biasa dengan perkataan ini malah apabila menyebutnya pastinya teringatkan negara Jerman dan pemimpin diktatornya iaitu Adolf Hitler. Namun.Wallahu’alam…. Asal Usul Perkataan NAZI Sebenarnya perkataan NAZI bukanlah akronim bagi sesuatu pertubuhan. ianya telah lama didedahkan oleh kebanyakan ahli-ahli sejarah yang bukan berlatarbelakangkan Yahudi. Ianya sebenarnya berasal dari suatu perkataan purba yang merujuk kepada sebuah suku Yahudi iaitu Ashkenazi.

Apa itu Ashkenazi? Menurut Wessthea iaitu Pengarah Black Solidarity Terdapat dua kontradiksi di sini membabitkan asal usulnya. Kelihatan seperti kipas yang dibengkokkan setiap hujungnya.(Ramai pengkaji sekarang membuktikan Ashkenazi bukanlah dari keturunan Yahudi Bani Israel yakni ia bukanlah dari pengikut Nabi Ibrahim a.s.s. Fakta sejarah dari karangan sarjana Oxford dan juga PBB sendiri mengiktiraf Ashkenazi sebagai salah satu suku dari bangsa Yahudi Kuno. Perkataan itu dikeluarkan oleh Dajjal dan dibangunkan inputnya sehingga menjadi suatu bentuk ideologi ekstrem. Pembentukan simbol NAZI Simbol NAZI adalah seperti gambarajah di bawah. Secara faktanya juga Ashkenazi bukanlah golongan Sematik dan Hematik. Manakala para ilmuan sejarah era moden sekarang tidak mengiktiraf dan tidak mengesahkan fakta tersebut kerana fakta menyatakan Ashkenazi adalah seorang lelaki yang bukan dari keturunan Nabi Ibrahim tetapi dia adalah berasal dari keturunan Yafith anak Nabi Nuh a.) Perkataan NAZI diambil dari 4 huruf hujung perkataan AshkeNAZI. Arab atau Parsi tetapi dari Eropah. .

Huruf N jika diterbalikkan akan kelihatan seperti Z dan begitu juga sebaliknya. Selain teori di atas. N diambil daripada suku kata NA manakala Z diambil dari suku kata ZI. Kemudian terbentuklah suatu simbol yang seperti sekarang ini. ada juga sebahagian pendapat mengatakan simbol NAZI itu berasal daripada salib yang dipatah-patahkan hujungnya. .Namun sebenarnya ialah simbol tersebut adalah hasil gabungan dua huruf iaitu N dan Z.

Wallahu’alam Syarikat Illuminati Sudah Tiba Di Johor May 22.Jadi. apa kaitannya NAZI dengan Dajjal ? Mungkin anda sendiri mengetahui jawapannya. 2008 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob .

Beliau hanya sekadar berhelah kosong dan memberitahu kerajaan memberi kebenaran kerana syarikat tersebut mampu membawa pulangan faedah terkumpul yang banyak kepada kerajaan. . Amat mengecewakan apabila Timbalan Menteri iaitu Dato’ Jacob Dunggau Sagan gagal menjawab soalan Tuan Guru. Bhd. Dato’ Seri Tuan Guru Hadi Awang telah mempersoalkan tindakan Kementerian Perdagangan yang memberi kelulusan syarikat Yahudi Zionis untuk membuka kilang seluas 20. David King merasmikan pembukaan kilang pada 29 Mac 2008.(Gambar) Menteri Besar Johor bersama Pengarah Halliburton. Tuan Guru mempersoalkannya kerana syarikat tersebut terlibat secara langsung dengan penjajahan Amerika di Iraq.000 kaki persegi di Taman Teknologi Johordi Johor. Dalam sidang perbahasan di parlimen pada 21 Mei (Rabu). Syarikat tersebut dikenali sebagai Halliburton Manufacturing & Technology (M) Sdn. Mesir dan Palestin.

Texas pada 1919. Untuk memantapkan peranan Halliburton Manufacturing. jumlah pekerja tetap syarikat Halliburton ialah seramai 115. . Kuwait pada 1991. Asalnya Halliburton Manufacturing diasaskan oleh dua orang tokoh perniagaan Yahudi iaitu Vida dan Erle P. Peranan Brown & Root Service Dalam Polisi Perang Amerika BRS adalah sekutu terbesar dalam membekalkan alatan perang sejak 1990-an. Namun jumlah pekerja menurun kepada 73. Syarikat ini juga merupakan syarikat warisan keturunan Yahudi yang bernama Halliburton. Sejak dari 1919 hingga 1982. Anak syarikat tersebut bernama Brown & Root Service. BRS secara langsung telah terlibat dalam konflik-konflik seperti… • Desert Storm Operation.000 orang pada 1991. syarikat ini telah menubuhkan sebuah anak syarikat yang berperanan khusus dalam pembekalan alatan perang berteknologi.Berkenaan Halliburton Manufacturing Halliburton merupakan syarikat pembekal senjata utama untuk peperangan di Iraq. Core business untuk syarikat ini ialah Oil Well Cementing. Halliburton dan beribu pejabat di Burkburnett. Di bawah syarikat ini terdapat banyak lagi syarikat-syarikat yang mengkhusus dalam teknologi senjata dan minyak.000 orang.

Bagi yang terlibat dengan industri minyak pula. Kekuasaan Halliburton bolehlah disamakan dengan kekuasaan Exxon Mobil yang dimiliki oleh David Rockefeller. P. Perang Afghanistan dan Perang Iraq. “…bagi sesiapa yang bukan dalam bidang industri minyak. Perang Teluk. Menurut Dr. 1990 dan Bosnia-Herzegovina. Halliburton telah menuubuhkan sebuah lagi anak syarikat baru iaitu Kellog BrownRoot (KBR). Dalam konflik ini.” (Logo jenama) Halliburton boleh disamakan dengan syarikat Yahudi lainnya seperti Baskin Robin (pembekal aiskrim untuk kem tentera Amerika di Iraq) dan pakaian jenama Bill Khakis iaitu pembuat pakaian tentera Amerika dan Zionis sejak 1880-an. Halliburton adalah sebuah syarikat yang misteri.Babcock.• • Konflik Balkan. Kekuasaan Halliburton dan Syarikat-Syarikat Yahudi Lain Pada era Bush.s. . Halliburton adalah penguasa sebenar lojiloji minyak di seluruh tanah Arab atau negara Islam kecuali Iran. Halliburton adalah syarikat jenayah kolar putih.

Tidak diketahui adakah pemilihan syarikat Halliburton oleh kerajaan Malaysia dibuat secara paksa atau pilihan terbuka. Tindakan Kementerian Perdagangan itu bukan sahaja dipersoalkan oleh Pakatan Rakyat tetapi juga dari ahli perlimen BN sendiri iaitu Dato’ Mukhriz Tun Mahathir dalam perbahasan parlimen pada hari yang sama. Adalah amat tidak logik pihak kerajaan Malaysia tidak mengetahui latar belakang syarikat ini. Wallahu’alam. “tidak popular. tetapi amat berkuasa” dan terlibat secara langsung dengan setiap peperangan dunia dengan memainkan peranan masing-masing. 2008 · 1 Comment oleh Ibnuyaacob . Harun Yahya : Penyiasat Konspirasi Terkemuka June 9. Halliburton Halliburton sama sahaja dengan kedua-dua syarikat ini. pengasas Aiskrim Baskin Robbin dan Erle P.(Dari kiri) Irvin Robbin.

Hasil-hasil kerja beliau amat unik malah beliau tidak sahaja menumpu kepada membongkar aktiviti konspirasi Yahudi tetapi banyak makalah-makalah beliau mengajak manusia mengagungkan ciptaan Allah. Selepas dipenjara atas tuduhan menentang Teori Revolusi Darwin semasa belajar di Turki. Harun Yahya atau nama sebenarnya Adnan Oktar merupakan antara Conspiracy Investigator (CI) muslim paling terkenal di dunia setakat pengetahuan saya. . Setiap huraian dan penerangannya digabungkan bersama fakta sains dengan ayat-ayat al-Quran. beliau banyak menulis tentang kehebatan makhluk-makhluk ciptaan Allah. Bahasanya mudah. ringkas dan berfakta.Beliau bukanlah baru dalam bidang siasatan konspirasi Yahudi.

Mungkin sifatnya ini yang menyebabkan pihak pengurusan Googel Inc. tetapi mereka mencari penusis-penulis buku yang dijangka sebagai racun utama kepada masyarakat. Mereka tidak mencari orang-orang awam yang menyertai demonstrasi jalanan menentang zionis. Nampaknya beliau mengikut jejak langkah Muhammad Isa Dawud digelar sebagai anti-sematik dan berbahaya. Cumanya Muhammad Isa Dawud di banned oleh AntiDefamation League (ADL. Asia Barat dan Amerika. mengharamkan penggunaan Google Groups kepada Adnan Oktar atau sebarang aktiviti berakaitan dengannya. Asia Timur. kedua-duanya berumur 50-an. Beliau amat terkenal sebagai pembongkar dan penentang pertubuhan Zionist dan Freemason di seluruh dunia. Umur mereka berdua juga hampir sama. cuma Harun Yahya tua setahun daripada Muhammad Isa Dawud iaitu 56 tahun. Mengapa Harun Yahya Dianggap Berbahaya? Yahudi amat licik mencari mangsa untuk dihapuskan.Maka tidak harianlah sebuah hasil kerjanya diterjemah di seluruh dunia dalam lebih 20 bahasa termasuk Eropah. beliau juga antara CI muslim yang dikategorikan oleh Jewish American Organization (JAO. Bukan itu sahaja. .org) sebagai anti-sematik dan berbahaya kepada Yahudi Zionis.org) lebih awal lagi.

Beliau banyak menggunakan wangwangnya untuk tujuan berdakwah. Judaism and Freemasonry yang diterbitkan pada 1986 telah menimbulkan kemarahan pemimpin-pemimpin Freemason aliran sekular di Turki. Recep Tayyip Erdogan. Harun Yahya dengan jihad ilmu-ilmu sains sosialnya manakala Recep Tayip Erdogan dengan jihad politiknya. Bilal Philips Vs Harun Yahya .Buku pertama beliau bertajuk. beliau mengutuk habis-habisan fahaman agama Yahudi iaitu Judais dan pertubuhan Freemason. Selepas keluar dari penjara pesakit mental itu. Dalam buku itu. Kini Harun Yahya amat terkenal dan berpengaruh ditambah pula kerajaan Turki sekarang dipimpin oleh pemimpin revolusi Islam dari parti AKP. Harun Yahya tidak gentar malah berani menentang Yahudi secara terbuka dengan menerbitkan suatu lagi buku kontroversi pada 1996 iaitu Soykurum Yalam (The Holocoust Lie). Namun tentang dan tekanan yang dikenakan ke atas beliau kurang memberi kesan kerana beliau lahir dari keluarga kaya raya dan elit. Beliau juga menegaskan dalam bukunya bahawa kitab Taurat yang digunakan oleh masyarakat Yahudi sekarang adalah palsu. membuat risalah dan mengedar kepada orang ramai. Akibatnya beliau dipenjara dan dikurung di hospital pesakit mental di Ankara. Kedua-dua mereka mempunyai zaman yang sama dan jihad yang satu.

Bilal terdapat beberapa ungkapan dalam makalah tersebut yang dipertikaikan oleh Bilal Philips.Dalam beberapa ceramah baru-baru ini. dan setakat pengetahuan yang ada. Harun Yahya dianggap hanya sebagai interior designer sahaja dalam dunia saintifik. penyembah berhala dan tidak mempunyai latar belakang sains dalam menerangkan sesuatu berkaitan dunia saintifik. tabi tabiin dan ulama mazhab lain. Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan saya kurang bersetuju dengan Bilal malah sangsi dengan beliau: • Pertamanya Bilal bermazhab Wahabi dan boleh dianggap pendokong ideologi Wahabi yang ekstrem setaraf dengan Ibnu Baaz. Bilal Philips juga mengatakan Harun Yahya ialah seorang pantheist. Pendokong Wahabi menolak pandangan para sahabat. Bilal Philips yang juga pendakwah dan penulis beberapa buku berkaitan konspirasi Yahudi menyelar salah satu hasil kerja Harun Yahya iaitu The Atlas of Creation. . Bilal juga menegaskan akan merancang beberapa video untuk mendedahkan pembohongan-pembohongan Harun Yahya (Adnan Okthar) Pandangan Peribadi Saya Setakat tarikh ini. saya masih lagi menyebelahi pandangan Harun Yahya berbanding Bilal Philips.

Keempatnya. Bilal tidak tahu berbahasa Turki. Bilal Philips walaupun mempunyai PhD tetapi telah mengeluarkan kenyataan mengatakan semua ulama ahlul Sunnah adalah syirik pada Jun 2007 di Madison Squere Garden. Dan Harun Yahya tidak pernah menggunakan bahasa Inggeris dalam buku asalnya.• • • • Keduanya. Ketiganya. New York. Bilal tidak hidup dalam perjuangan seperti Harun Yahya yang pernah dipenjarakan oleh koncokonco Kamal Attartuk. Ini jelas menunjukkan kependekkan akalnya. Dan akhirnya. Semua makalah Harun Yahya sebenarnya dari bahasa Turki. . Apabila diterjemahkan ke bahasa asing maka ketepatan makna akan bergantung 100% kepada penterjemah tersebut. Bilal hanya mengkritik buku Harun Yahya yang berkaitan penciptaan Allah tetapi tidak mengkritik buku-buku Harun Yahya yang berkaitan Zionis.

harus bagi kita menilai siapakah di antara kedua mereka yang lebih gemar menyelesaikan masalah secara musyawarah berbanding tikam menikam lidah. Syarikat Illuminati Sudah Tiba Di Johor May 22. Dato’ Seri Tuan Guru Hadi Awang telah mempersoalkan . Dalam sidang perbahasan di parlimen pada 21 Mei (Rabu). David King merasmikan pembukaan kilang pada 29 Mac 2008.(Kiri) Harun Yahya ditahan polis Turki pada 1986 kerana menentang sekular (Kanan) Harun Yahya ditempatkan di Hospital Sakit Jiwa Barkikoy. Kesimpulan Apabila berlaku pertembungan dua orang Islam di hadapan masyarakat awam yang berebut memperbetulkan keadaan. Turki. Wallhu’alam. 2008 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob (Gambar) Menteri Besar Johor bersama Pengarah Halliburton.

Di bawah syarikat ini terdapat banyak lagi syarikat-syarikat yang mengkhusus dalam teknologi senjata dan minyak. Mesir dan Palestin. Halliburton dan beribu pejabat di Burkburnett. . Amat mengecewakan apabila Timbalan Menteri iaitu Dato’ Jacob Dunggau Sagan gagal menjawab soalan Tuan Guru. Core business untuk syarikat ini ialah Oil Well Cementing. Bhd. Asalnya Halliburton Manufacturing diasaskan oleh dua orang tokoh perniagaan Yahudi iaitu Vida dan Erle P.tindakan Kementerian Perdagangan yang memberi kelulusan syarikat Yahudi Zionis untuk membuka kilang seluas 20. Syarikat tersebut dikenali sebagai Halliburton Manufacturing & Technology (M) Sdn.000 kaki persegi di Taman Teknologi Johordi Johor. Beliau hanya sekadar berhelah kosong dan memberitahu kerajaan memberi kebenaran kerana syarikat tersebut mampu membawa pulangan faedah terkumpul yang banyak kepada kerajaan. Berkenaan Halliburton Manufacturing Halliburton merupakan syarikat pembekal senjata utama untuk peperangan di Iraq. Syarikat ini juga merupakan syarikat warisan keturunan Yahudi yang bernama Halliburton. Tuan Guru mempersoalkannya kerana syarikat tersebut terlibat secara langsung dengan penjajahan Amerika di Iraq. Texas pada 1919.

Kuwait pada 1991. syarikat ini telah menubuhkan sebuah anak syarikat yang berperanan khusus dalam pembekalan alatan perang berteknologi.000 orang. Untuk memantapkan peranan Halliburton Manufacturing. Perang Teluk. Dalam konflik ini. 1990 dan Bosnia-Herzegovina. Peranan Brown & Root Service Dalam Polisi Perang Amerika BRS adalah sekutu terbesar dalam membekalkan alatan perang sejak 1990-an. Namun jumlah pekerja menurun kepada 73. Kekuasaan Halliburton dan Syarikat-Syarikat Yahudi Lain Pada era Bush. Kekuasaan Halliburton bolehlah disamakan dengan kekuasaan Exxon Mobil yang dimiliki oleh David Rockefeller. Halliburton telah menuubuhkan sebuah lagi anak syarikat baru iaitu Kellog BrownRoot (KBR). Anak syarikat tersebut bernama Brown & Root Service. Perang Afghanistan dan Perang Iraq. jumlah pekerja tetap syarikat Halliburton ialah seramai 115. . BRS secara langsung telah terlibat dalam konflik-konflik seperti… • • • Desert Storm Operation. Halliburton adalah penguasa sebenar lojiloji minyak di seluruh tanah Arab atau negara Islam kecuali Iran. Konflik Balkan.Sejak dari 1919 hingga 1982.000 orang pada 1991.

Halliburton adalah syarikat jenayah kolar putih. P.Babcock. “tidak popular. (Dari kiri) Irvin Robbin. pengasas Aiskrim Baskin Robbin dan Erle P. Halliburton Halliburton sama sahaja dengan kedua-dua syarikat ini. “…bagi sesiapa yang bukan dalam bidang industri minyak. Halliburton adalah sebuah syarikat yang misteri. tetapi amat berkuasa” dan terlibat secara langsung dengan setiap peperangan dunia dengan memainkan peranan masing-masing.Menurut Dr.” (Logo jenama) Halliburton boleh disamakan dengan syarikat Yahudi lainnya seperti Baskin Robin (pembekal aiskrim untuk kem tentera Amerika di Iraq) dan pakaian jenama Bill Khakis iaitu pembuat pakaian tentera Amerika dan Zionis sejak 1880-an. . Bagi yang terlibat dengan industri minyak pula.s.

Afghanistan dan menguasai minyak .Tidak diketahui adakah pemilihan syarikat Halliburton oleh kerajaan Malaysia dibuat secara paksa atau pilihan terbuka. Adalah amat tidak logik pihak kerajaan Malaysia tidak mengetahui latar belakang syarikat ini. Rahsia Misi Dajjal Di Timur Tengah June 12. 2008 · 3 Comments oleh Ibnuyaacob Majoriti masyarakat mengatakan tujuan Amerika menyerang Iraq. Wallahu’alam. Tindakan Kementerian Perdagangan itu bukan sahaja dipersoalkan oleh Pakatan Rakyat tetapi juga dari ahli perlimen BN sendiri iaitu Dato’ Mukhriz Tun Mahathir dalam perbahasan parlimen pada hari yang sama.

Agama Islam Senario Sekarang VS Kemampuan Dajjal Kita perlu memahami dua persoalan ini iaitu senario/situasi yang berlaku sekarang dengan kemampuan yang telah dikecapi Dajjal. Dajjal yang telah dikurniakan Allah SWT pemikiran yang genius.s. . Adakah sesuatu yang logik. umur yang panjang. Di sini ingin saya jelaskan TIDAK. tetapi saya bersetuju jika dikatakan tujuan ‘menyerang’ itu sebagai ’salah satu faktor’. Ia bukan faktor utama. 3. matlamat akhir Dajjal adalah memastikan … “Semua masyarakat dunia menyembahnya sebagai Tuhan” Untuk meneruskan misi di atas ada 3 perkara yang menjadi faktor penghalang 1.negara-negara Islam lain adalah kerana mahukan minyak dan sumber kewangan. Nabi Isa a. Benarkah Dajjal Perlukan Wang? Dengan penguasaan penuh syarikat-syarikat gergasi Yahudi di seluruh dunia daripada pembuatan seluar dalam hinggalah kepada stesen angkasa lepas. Imam Mahdi 2. adakah mungkin Dajjal masih memerlukan wang untuk meneruskan agenda ketuhanannya? Harus diingat.

s. berkening lebar. ia akan memenuhi bumi . berhidung panjang dan mancung. yang disabdakan oleh Rasulullah SAW Berdasarkan fakta-fakta hadith seperti di bawah. media Islam dan antarabangsa melaporkan kerajaan-kerajaan Dajjal iaitu Amerika dan Britain melakuan serangan ke atas Afghanistan dan Iraq untuk mendapatkan minyak.mendapat pertolongan Iblis. Rockefeller dan Halliburton. Misi Sebenar Dajjal Teliti hadith-hadith ‘misi’ Imam Mahdi dan Nabi Isa a. Wang sudah tidak menjadi masalah dan bukan lagi suatu masalah kepada Dajjal. Pasti ada misi tersembunyi yang mendokong misi Dajjal melancarkan serangan ke atas Afghanistan dan Iraq. “Al-Mahdi berasal dari keturunanku. Itu bukanlah faktor utama. kita dapat ketahui suatu misi tersembunyi Dajjal yang telah pun dilaksanakannya sekarang. agen-agen Dajjal sudah pun menguasai minyak dunia sejak 400 tahun dahulu bermula dengan empayar keluarga Rothschild. Syaitan dan Jin serta tinggal di rumah Segitiga Bermuda yang kebal itu masih memerlukan wang masyarakat dunia? Jika dibandingkan dengan situasi sekarang. Benarkah begitu? Saya paling tidak setuju dengan kenyataan ‘mencuri minyak’ oleh media massa.

” (Riwayat Abu Daud dan Hakim) “Kemudian kamu akan memerangi kaum ROm dan kamu akan mengalahkan mereka dengan izin Allah . Dajjal tidak perlu menumpukan kepada teori-teori tempat kelahiran Nabi ISa a.” (Riwayat Bukhari) Semua perkataan yang dimerahkan adalah bermaksud misi Imam Mahdi selepas dibaiahkan oleh umat Islam. . Imam Mahdi seperti yang disebutkan Rasulullah akan lahir dari keturunannya sendiri iaitu sebelah puterinya Fatimah.ini dengan keadilan dan kemakmuran. Apakah Dajjal tidak tahu akan misi ini? sudah pasti ia tahu. dia berumur tujuh tahun.s. Dajjal yang genius itu sudah pasti dapat membaca matlamat perjuangan Imam Mahdi melalui hadith ini. Misi sebenar Dajjal ialah …. kerana Dajjal tahu Nabi Isa akan ‘diturunkan’ dari kerajaan langit bukannya dilahirkan semula dari perutperut wanita Islam.s. “Mencari dan membunuh Imam Mahdi melalui pencerobohan dan peperangan di negara-negara Islam” Dajjal mengetahui dan diberi pengetahuan bahawa kemunculan Imam Mahdi berbeza dengan kemunculan Nabi Isa a. sebagai mana ia (bumi ini) sebelum itu dipenuhi oleh kezaliman dan kesemena-menaan.

Tetapi secara praktikalnya Dajjal mempunyai pilihan terbaik. Jika kita mengambil maklumat dari hadith.Manakala perwatakan Imam Mahdi dari segi fizikal dan zahiriah adalah hampir serupa. ulama’ dan faktor sejarah.maka Imam Mahdi adalah cucu-cicit . Secara logiknya adalah sukar bagi Dajjal. Menyedari bahawa Imam Mahdi adalah bersifat manusia biasa yang ‘akan dilahirkan’ oleh seseorang di atas muka bumi ini. dan kelibatnya amat ditunggu-tunggu sehinggakan ada yang mengaku Imam Mahdi. maka keputusan tentang kemunculan Imam Mahdi akan diperoleh seperti berikut : #Teori 1 : Imam Mahdi di Iraq dan Iran Rasulullah mengatakan Imam Mahdi akan lahir dari keturunan Fatimah . Pandangan ulama’ perlu bagi Dajjal kerana Imam Mahdi adalah superhero untuk umat Islam. • • Untuk mencari anak-anak kecil yang bakal menjadi Imam Mahdi. hadith-hadith Rasulullah dan pandangan-pandangan ulama’ harus diambil kira. iaitu …. maka Dajjal memikirkan penting untuk mencari ‘individu-indiivdu’ yang dijangka melahirkan Imam Mahdi. Teori Tentang Strategi Dajjal Disini saya ingin membentangkan teori-teori tentang strategi Dajjal untuk mencari ibu-ibu yang bakal melahirkan Imam Mahdi.

ianya sebenarnya sebagai langkah berjaga-jaga memerhati kemunculan Imam Mahdi. Penganut mazhab Syiah amat berpegang teguh dengan kepercayaan ini. Afghanistan adalah negara kecil yang kaya dengan minyak tetapi teramat kuat dari segi keimanan penduduknya walaupun terdapat pelbagai suku. . Imam Mahdi akan lahir dari keturunan Hussein.dari keturunan Hassan dan Hussein kerana Fatimah berkahwin dengan Saidina Ali bin Abi Talib.Negara Iraq yang luas itu mempunyai jumlah majoriti penduduk Syiah 70% berbanding penduduk Sunni. dari keturunan Fatimah. dengan menghapuskan wanita-wanita Islam dan kanakkanak sekali gus lebih mudah. . “Al-Mahdi berasal dari anak cucuku. Untuk mencari dan menyelidik setiap seorang adalah sukar. Ibnu Majah dan Hakim) Kaitannya dengan Iraq dan Iran. mereka dengan penuh yakin mengatakan Imam Mahdi akan muncul dari kalangan Syiah. tambahan pula Iran sekarang semakin menghampiri tampuk negara kuasa utama dunia. Senario sekarang dilihat tentera PBB terus ditempatkan di Iraq.” (Hadis riwayat Abu Daud. Mengikut pandangan penganut Syiah. Maka adalah logik untuk Dajjal menyerang dan memporak perandakan kedua-dua negara ini kerana Imam Mahdi mungkin akan lahir dari penduduk Iran dan Iraq.

Menurut Setiausaha Agong PBB ketika itu. Atau ada faktor lain yang menyebabkan Amerika akan terus meletakkan tenteranya di situ. Sehingga sekarang tentera PBB ditempatkan di Afganistan. Koffi Annan. Dajjal tidak mengenali Imam Mahdi. Apakah tidak cukup minyak yang terdapat di Afghanistan. maka ramalan bahawa Mujahidin dipimpin oleh bakal-bakal Imam Mahdi kelihatan logik bagi Dajjal. ia mengundang pelbagai persoalan dan tanda tanya terhadap para perancang perang Amerika dan Eropah Apakah keistimewaan Mujahidin? Memandangkan keturunan Saidina Hassan dan Hussein berselerakan di merata dunia.Semenjak kemenangan Mujahiddin ke atas Soviet Union. Pernahkah kita terfikir? Pernahkah kita terfikir. apa lagi yang diperlukan Amerika di Iraq selain minyak. Tetapi bagi saya ianya sebenarnya sebagai langkah ‘berjaga-jaga’ menanti kemunculan Imam Mahdi. ianya sebagai langkah mengawal keamanan. . jadi menyerang secara gerila negara kecil ini sudah memadai untuk melenyapkan Imam Mahdi.

Al-Jazeera melaporkan 6 kanakkanak dan 8 wanita telah di bunuh di kampung Ishaqi. Jomana Karadsheh dan Barbara Starr pada 12 Oktober 2007 melaporkan.Pada 8 Disember 2006. Dan berpuluh-puluh lagi berita pembunuhan orag awam yang majoritinya adalah kanak-kanak dan wanita yang berlaku. Tiada lelaki yang maut dalam operasi itu. . Pembunuhan ini dilakukan oleh pasukan tentera udara Amerika yang menjatuhkan bom di dua buah kediaman orang awam. tentera Amerika dalam operasi terbarunya telah membunuh 15 kanak-kanak dan wanita sekali gus. 90km di utara Baghdad. Wartawan CNN sendiri iaitu Mike Mount.

. Lihat sahaja orang kaya Muslim di dunia.” (Riwayat Imam Ahmad dan Imam Muslim) Kemungkinan Dajjal mengetahui akan maksud Rasulullah SAW ini. mereka terikat dengan perjanjian-perjanjian konsesi minyak di negara mereka. kita boleh mengandaikan Dajjal telah bersedia menghadapi situasi ini untuk membendung kemunculan Imam Mahdi. dan dia (Dajjal) tahu khalifah Islam itu adalah seorang kaya yang beriman. Tidak! Mereka tidak bebas.Jadi. apakah kaitannya wanita dan kanak-kanak dalam operasi ini? Adakah ianya kebetulan? #Teori 2 : Imam Mahdi adalah orang kaya Muslim “Pada akhir zaman akan muncul seorang khalifah yang berasal dari umatku. tetapi dalam mengatur strategi adalah lebih baik membuat andaian bahawa: “Semua orang kaya Muslim hendaklah dikawal atau pastikan tiada orang Muslim menjadi kaya. Tetapi adakah mereka ini bebas.” Jika strategi di atas diambil kira. Kuwait dan UAE. dan dia sama sekali tidak akan menghitung-hitungnya. siapa paling kaya? Sudah pasti orang Arab terutamanya keturunanketurunan kerabat Diraja Saudi. Dajjal mungkin tidak tahu siapa. yang akan melimpahkan harta kekayaan selimpah-limpahnya.

Dajjal bimbang sekiranya orang kaya tersebut adalah individu yang dimaksudkan dalam hadith di atas. Kesimpulan Pada pandangan peribadi. saya amat yakin tujuan sebenar Dajjal menakluk dan menguasai ekonomi negara bukan sahaja di atas faktor politik dan ekonomi. Dajjal tahu perkara ini. tetapi ianya sebenar dijadikan jalan pintas untuk meninjau dan membendung kelibat atau tanda-tanda kemunculan Imam Mahdi yang dijanjikan Allah SWT.Kekayaan mereka adalah dari pemberian syarikat-syarikat minyak Yahudi yang melombong di tempat mereka. Minyak dan Illuminati June 22. Wallahu’alam. tetapi Dajjal mengambil langkah lebih awal lagi agar mana-mana orang kaya Muslim yang menonjol keimanannya dapat diperhatikan. Pak Lah. Bagi saya. 2008 · 6 Comments oleh Ibnuyaacob .

kita tidak boleh terlalu terlatah dengan permainan syarikat-syarikat minyak Illuminati dunia.Saya tertarik dengan komen dengan salah seorang pengunjung Blog D’ iaitu: “Saya rasa kenaikan harga minyak dunia adalah permainan Rockefeller dan Rotchild. Adakah syarikat halliburton ini terlibat secara tidak langsung dgn kenaikkan harga minyak di malaysia? Harap penulis dapat memberi penjelasan. . Boleh tak ibnuyaakub merungkai permasalahan ini dan adakah masalah kenaikan harga minyak negara yg pertama kali dalam sejarah negara dlm kadar yg paling tinggi iaitu 78 sen.. Saya setuju dengan pandangan itu!! Namun jika dilihat dalam konteks kondisi Malaysia yang mencapai kenaikan 78 sen seliter.. TQ.” Soalan ini berdasarkan kenaikan harga minyak Malaysia pada beberapa minggu lepas yang meninggi macam roket Soyuz.. Range Boy (pengunjung) memberi pendapat bahawa kenaikan harga minyak dunia adalah permainan Rockefeller dan Rothschild.

Hatta di Malaysia sendiri pun syarikat Exxon Mobil. Petronas juga adalah gerai minyak baru zaman Tun Razak. Sebelum PRU12. Malah kenaikannya telah pun dijangka oleh para pemerhati politik sebelum Pilihanraya Umum ke-12. Dan jentera-jentera gergasi pelantar minyak di Laut China Selatan juga bukan teknologi atau hak milik Malaysia.Ya. Terengganu iaitu sebelum penubuhan Petronas lagi. Tetapi saya percaya kenaikan kadar 78 sen di Malaysia yang diumumkan oleh Pak Lah bukanlah kesan dari tekanan syarikat-syarikat Illuminati ini hatta syarikat Halliburton sekali pun. Petronas sekadar tuan rumah yang menggunakan namanya dalam setiap cari gali. memang benar minyak dunia dikuasai Rockefeller dan Rothschild. Datuk Seri Anwar Ibrahim telah pun memperingatkan seluruh rakyat Malaysia tentang kemungkinan kerajaan Pak Lah . Mengapa demikian? Kadar minyak di Malaysia ditentukan sepenuhnya oleh Perdana Menteri dan kambing hitam (scapegoat) di Petronas iaitu Dato’ Hasan Merican. Esso dan Shell sudah lama bertapak di Ketereh. dalam beberapa ceramah perdana.

Saya percaya Halliburton tidak terlibat dalam urusan kenaikan harga minyak Malaysia. mana mungkin Anwar berani berceramah dengan fakta 70 sen kadar minyak akan naik. Kenaikan minyak Malaysia adalah kehendak nafsu Pak Lah sendiri.akan menaikkan harga minyak pada 14 April 2008 dengan kadar 70 sen. barisan-barisan eksekutifnya masih lagi terdapat saki baki “orang-orang Anwar” (bukan bermaksud Anwar mengupah agen. tetapi kadarnya lebih tinggi iaitu 78 sen. Keputusan beliau pula dipimpin oleh produk karat dari Oxford iaitu Khairy Jamaludin. di dalam lembaga pengarah Petronas. . tetapi ada sebahagian eksekutif yang sukarela membantu kempen Pakatan Rakyat) seperti mana di DUN Sabah. Jangkaan Anwar tepat. Kita juga perlu ingat. Petronas pada zaman Mahathir tidak pernah menghantar akaunnya untuk di audit oleh Juru Audit Negara. Dan juga tidak pernah mengeluarkan zakat mengikut kadar yang sepatutnya. Tanpa maklumat orang-orang ini. Kenaikan Adalah Kehendak Pak Lah Sendiri Sebenarnya kenaikan minyak adalah kuasa penuh Pemimpin setiap negara. Kita perlu ingat. lebih 8 sen dari kadar jangkaan.

sila baca Harakah pada ruangan ekonomi tulisan Dr.50 untuk satu dolar. Rosli Yaakop. pada ketika Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan. Zaman Mahathir juga harga minyak menjadi persoalan kerana kerap dinaikkan. maka harga minyak kekal RM 1. setiap 4 bulan selepas pilihanraya. Wallahu’alam Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi June 28. Cuma kenaikan harga minyak zaman Mahathir tidak seganas Pak Lah. 2008 · 2 Comments oleh Ibnuyaacob . Kita perlu ingat. Dan kenaikan ini juga memeranjatkan diktator tua itu. Dan pada ketika Anwar jugalah prestasi ringgit berada keadaan paling terbaik dalam Malaysia iaitu RM2.30 seliter. Selepas itu. Saya sarankan untuk meneliti ekonomi Malaysia dengan lebih tepat.Pak Lah mungkin perlu cari wang saku lebih untuk syarikat-syarikat menantu dan kroni-kroninya yang banyak menghadapi bill-out. pembangkang dan sebahagian rakyat. maka harga minyak diumum kenaikannya. Anwar atas arahan Mahathir menaikkan sedikit kepada beberapa sen tetapi menerima tentangan dari NGO.

Operating System dan Windows Peranan manusia dan jin Pengenalan Artikel sebelum ini saya ada menerangkan bagaimana Dajjal mencari anak-anak kecil yang dikira bakal Imam Mahdi. Pada artikel tersebut ia hanya menerangkan satu kaedah sahaja iaitu ‘menghapuskan bakal-bakal Imam Mahdi’ .Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi Artikel kali ini akan menghujahkan gabungan maklumatmaklumat berikut : • • • • • Teori kaedah pilihan Dajjal Pencarian Imam Mahdi Sistem pengecaman wajah berkomputer Programming Language.

Manusia dan Jin . Untuk mencari Imam Mahdi menggunakan teknologi FRT. Dajjal menggunakan teknologi yang telah dikembangkan ini untuk mencari Imam Mahdi. Kemudian database akan melakukan kerja konfugurasi penyesuaian dengan data-data sedia ada. Dajjal memerlukan 2 sumber utama iaitu manusia dan jin.Kali ini kita lihat pula kepada satu kaedah lain yang mungkin digunakan Dajjal (melalui agen-agennya) untuk mencari dan menghapuskan Imam Mahdi. Sistem akan mengimbas wajah dan menyimpannya di dalam database. Melalui beberapa ciri pada wajah kita. Cara tersebut ialah penggunaan Face Recognition Technology (Teknologi Pengenalan Wajah). sistem ini boleh mengesahkan siapakah orang itu. * Kaedah pencarian ini sekadar teori untuk mengesan cara Dajjal mencari Imam Mahdi. Kegunaan FRT Dalam Pencarian Imam Mahdi Bagaimana mahu mencari Imam Mahdi jika namanya bukan Imam Mahdi? Ini bukanlah suatu yang sukar. Dalam beberapa saat sahaja komputer akan memaparkan identiti lengkap orang tersebut. Teknologi ini mulamulanya digunakan oleh pihak berkuasa Amerika Syarikat tetapi ianya dikembangkan menjadi sesuatu yang komersial.

Namun mungkin cuma cara pencariannya sahaja yang berbeza dan mengikut perkembangan semasa masyarakat.” (An-Nas. Kepakaran teknologi sudah pastilah mudah kerana perisian ini akan dipasang dalam Operating System buatan Illuminati sendiri iaitu Windows. Ianya boleh dilakukan dengan agen-agen ini menjual perisian FRT kepada kerajaan negara-negara dunia. Daripada kejahatan pembisik yang menyelinap. . 1-6) #2 : Peranan Manusia Agen-agen Dajjal akan bertindak mengumpul semua wajah-wajah manusia di seluruh dunia ke dalam suatu database yang besar. Tuhan manusia. Pencarian Imam Mahdi mungkin sudah bermula sejak seribu tahun dahulu. Agensi yang bakal membeli perisian-perisian ini sudah pasti Jabatan-jabatan pendaftaran yang mengeluarkan kad pengenalan. Daripada jin dan manusia. Cara mengambil identiti orang ramai termasuk negara-negara Islam adalah mudah. Raja manusia.Kedua-dua makhluk ini mempunyai peranan masingmasing untuk membantu Dajjal mencari Imam Mahdi. Perisian-perisian ini akan diformat oleh pembekalpembekal agar semua database rakyat boleh diambil tanpa perlu meminta. “Aku berlindung pada Pemelihara manusia. Yang membisikkan di dalam dada manusia.

Bahasa-bahasa ini dibina oleh jurutera-jurutera Yahudi yang genius. Kita mungkin hanya didedahkan dengan sejarah pembinaan bahasa seperti Fortran. Dajjal melalui agen-agen Illuminatinya mampu memecahkan database perisian. Pencuri hanya perlu menggunakan alat frekuensi. BASIC dan sebagainya tetapi tidak untuk belajar cara membinanya. Borland C. (Tidak lama dulu. Cobol. C++. ia harus dibina menggunakan bahasa pengaturcaraan komputer (programming language). sejauh mana canggih pun perisian itu. Mengapa? Kita harus ingat. . rancangan jenayah 999 di TV3 ada menghuraikan tentang jenayah mencuri laptop dan handphone dengan alat frekuaensi) Sekiranya perisian FRT dibangunkan oleh orang Islam sendiri pun.Bayangkan seorang pencuri laptop dapat mengesan dan mecuri laptop yang telah dimatikan yang disimpan di dalam kereta.

. Dalam tafsir al-Qurthubi ada menyebut : “Diriwayatkan bahawa. Ini bermakna semua anak-anak dari keturunannya salah seorang bakal menjadi Imam Mahdi. Kemampuan Jin dan Syaitan dalam menampakkan diri kepada bentuk nyata dan berjisim adalah sesuatu yang sahih.#1: Peranan Jin Muhammad Isa Dawud memberitahu Dajjal akan dibantu oleh Jin dan Syaitan dalam setiap operasi jahatnya. Orang-orang Quraisy sangat takut kepada Bani Bakr…” Rasululllah SAW menegaskan Imam Mahdi adalah dari keturunannya sebelah Saidatina Fatimah. Maka peranan jin dan syaitan di sini pada pandangan saya ialah memberikan gambaran fizikal maklumat wajah keturunan Imam Mahdi. Cuma keturunannya sekarang berselerak dan tidak dapat dikenalpasti secara sahih. syaitan pada hari itu menampakkan diri kepada mereka dalam bentuk Suraqah bin Malik bin Ju’syam. Dia berasal dari Bani Bakr bin Kinanah.

Penukaran Kepada Bentuk Ramalan Imam Mahdi Melalui penukaran ke bentuk jisim fizikal ini. Rasulullah SAW telah pun memberikan gambaran yang jelas tentang Imam Mahdi mengenai rupanya.Satu-satunya makhluk yang boleh mengecam wajah-wajah keturunan Fatimah ialah Jin dan Syaitan. Komputer sebagai pemutus pencarian akan memutuskan wajah manakah yang dikira 90% hampir sama dengan database sumber utama. Semua wajah-wajah keturunan fatimah disimpan dengan tujuan menjadikan maklumat berikut sebagai sumber utama identiti. maka titiktitik wajah diambil dan disimpan ke dalam database. wajah Imam Mahdi sudah pastilah mempunyai iras-iras dan ciri-ciri datuk neneknya. Maka fungsi database sumber utama ialah melakukan proses penyesuaian dengan database wajah-wajah manusia seluruh dunia. Secara logiknya. Jadi peranan mereka di sini ialah menukar jisim mereka menyerupai sebarang wajah-wajah anak-anak cucu Fatimah yang boleh dikenalpasti. Adakah mungkin Dajjal hanya duduk sahaja berdiam diri dengan maklumat sebegini? Kesimpulan . fizikalnya dan keturunannya. Mereka hidup lama beribu-ribu tahun. Maka wajah-wajah tersebut atau individu yang dikira sama akan dihapuskan pada peringkat seterusnya.

Kekaburan ini biasanya dibina di atas alasan “Keselamatan dari Pengganas”. 2008 · 2 Comments oleh Ibnuyaacob . Orang ramai mungkin akan mempertikai kembali teori ini kerana FRT telah pun dikembangkan dengan banyakkan oleh syarikat-syarikat kecil dan besar.Peranan sesuatu teknologi dalam strategi Dajjal biasanya dikaburkan dengan langkah mengkomersialkan teknologi tersebut. Maka dari situ orang ramai tidak nampak ada kerahsian sulit tentang objektif penggunaannya. Wallahu’alam… Rupa Fizikal Dajjal Bila Ia Muncul June 14.

(Gambar) Sekiranya Dajjal muncul di tengah-tengah masyarakat dengan wajah di atas. Bani Abbasiyah dan Uthmaniah. (Gambar 2) Dajjal perlu muncul dengan wajah-wajah seperti ini agar masyarakat dunia menerimanya atau dengan wajah yang lebih cantik. . Hadith-hadith ini mempunyai 2 maklumat yang terkumpul iaitu tersurat dan tersirat. sia-sialah pengembaraannya selama beribu-ribu tahun. Bagaimana Fizikal Dajjal Bila Ia Muncul? Mengkaji raut wajah dan susuk tubuh Dajjal amat penting kerana terdapat lebih 10 hadith sahih yang menceritakan tentang fizikalnya. Kemungkinan juga hadith yang menceritakan tentang bentuk fizikal Dajjal yang pelik-pelik itu adalah pesanan Rasulullah SAW kepada umat Islam yang hidup era Khalifah Ar-Rasyidiin.

umat Islam akan katakan hadith tersebut untuk masyarakat akhir zaman tetapi bukan zaman sekarang. Oleh itu. Walaupun kita sering mengatakan bahawa hadith tersebut adalah untuk masyarakat akhir zaman. Ia belum menukar wajahnya.Pada ketika itu. saya amat cenderung untuk berpendapat rupa bentuk Dajjal yang pelik dan menakutkan itu adalah rupa bentuk ketika ia (Dajjal) masih dalam period pengembaraan. Begitu juga pada abad 21 sekarang ini. ilmu dan maklumat di seluruh dunia termasuk di negara-negara Islam. . Andainya sekarang adalah abad ke17. maka masyarakat Islam akan mengatakan abad sekarang ini masih bukan lagi akhir zaman. tetapi kita lupa period akhir zaman adalah bermula selepas kewafatan Rasulullah. Pengakuan hanya pada lisan tetapi bila dibentangkan hadith. Nabi Muhammad SAW sendiri adalah nabi akhir zaman maka di manakah abad sebenar akhir zaman abad ke-19. 20 atau 21? Period akhir zaman yang paling sesuai ialah selepas kewafatan Rasulullah. Jadi Rasulullah memberikan pesanan tentang fizikal Dajjal kepada orang-orang Islam yang mana negeri-negeri mereka bakal dilawati oleh Dajjal. mungkin Dajjal masih lagi dalam ‘fasa merantau’ dengan tujuan mengumpul pengalaman. manusia abad ini masih tidak mengaku ianya akhir zaman.

Kemungkinan besar ia muncul sebagai ahli politik yang unggul dan disenangi semua orang termasuk umat Islam. kemudian lahirlah dari keduanya seorang anak lelaki yang hanya bermata satu. Pastinya ramai tidak bersetuju dengan pandangan ini kerana berpendapat ianya bertentangan dengan hadithhadith berikut: “Orang tua Dajjal tidak pernah mendapatkan anak selama 30 tahun. Hindu dan Buddha.Period pengembaraan itu saya merujuk kepada penyelidikan Muhammad Isa Dawud dalam bukunya yang mengatakan pengembaraan Dajjal tamat selepas ia menjumpai Segitiga Bermuda dan juga selepas ia memuat perjanjian taat setia dengan Iblis laknatullah. Saya percaya Dajjal sedang berusaha menukarkan susuk tubuhnya dan rupanya agar diterima orang ramai. Kita tidak tahu apa yang dilakukan terhadap tubuh badannya sendiri. Wajah yang paling sesuai adalah wajah-wajah Yahudi. Period kemunculan Dajjal sekarang Period sekarang adalah period Dajjal dalam proses menukarkan susuk tubuhnya dan rupa parasnya agar setanding dengan manusia zaman ini. …. Untuk muncul dalam masyarakat sekarang ini. kemunculan secara logik (dan dapat diterima akal) amat penting kerana ia akan menarik lebih ramai pengikut daripada muncul dalam rupa paras yang menakutkan orang-ramai.” (Riwayat oleh At-Tarmizi) .

“…. Bukti Dajjal Mengubah Bentuk Fizikal dan Wajah Saya mengatakan Dajjal mengubah wajah dan fizikalnya menjadi bentuk manusia zaman sekarang berdasarkan hadith panjang di bawah (saya ambil sebahagiannya sahaja). bermata sebelah dengan mata yang terhapus. “…. Maka Dajjal menyambung pengembaraannya dalam keadaan Rasulullah telah wafat meninggalkan umat Islam. Pada ketika itu. Menurut Muhammad Isa Dawud.” (Riwayat Abu Daud dalam Kitab Takrijul Misykat) “…sesungguhnya kepala Dajjal dari belakangnya tebal berkelok-kelok. rantairantai yang membelenggu tubuh badan Dajjal terus lebur selepas Rasulullah wafat.sesungguhnya al-Masikh Dajjal adalah lelaki pendek.” (Hadith riwayat Imam Ahmad dari Hisyam bin ‘Amir) Hadith-hadith ini mungkin Rasulullah SAW tujukan kepada umat Islam era selepas kewafatannya. masing-masing . Tetapi Rasulullah memberi beberapa hadith yang menjadi panduan umat Islam mengenali Dajjal jika terserempak dengannya seperti hadith-hadith di atas.mereka pun membuka pintu dan di belakangnya telah berada Dajjal bersama 70.000 Yahudi. beambut kerinting. hujung tapak kakinya berdekatan sedangkan tumitnya berjauhan. melalui penyelidikan yang dibuatnya ke atas sebuah manuskrip lama. Dajjal adalah dalam fasa mengembara.

tetapi ia terus lari. Hampir 70% wajahnya adalah plastik.dan dihalang oleh Isa di pintu timur kota Lud (Palestin). Ketika ia (Isa) memandang kepada Dajjal. Dajjal tidak mati tetapi ia lari. pernahkah anda terbaca berita berkenaan Michael Jackson yang terkenal dengan pembedahan plastik wajahnya itu. Dalil bagi teori ini Pada awal 1990-an dahulu. Bukti Dajjal tidak mati ialah lihat perkataan “kemudian ia lari…” Perkataan ini membuktikan Dajjal tidak terus mati selepas sesuatu telah berlaku pada wajah dan tubuh badannya. . kemudian Isa membunuhnya …. Dalam situasi di atas bolehlah diandaikan Nabi Isa telah menggunakan suatu teknik pandangan yang menyebabkan wajah palsu Dajjal mencair dan wajahnya yang sebenar kelihatan.” (Hadith sahih riwayat Ibnu Majah dan Ibnu Khuzaimah) Lihat perkataan ini MELELEH Meleleh bermaksud sesuatu yang berbentuk pepejal berubah menjadi cair disebabkan sesuatu penyebab. kemudian ia lari …. Dajjal itu pun meleleh (hancur) seperti garam yang meleleh di dalam air. Michael cuba menghilangkan identiti negro pada wajah dan tubuh badannya.mereka memiliki pedang berhias dan bertoga di kepala.

maka perkara itu berlaku kepada Michael Jackson. Memandangkan plastik bersifat mencair apabila terdedah kepada haba. Tetapi sesuatu berlaku ketika ia sedang membuat persembahan pentas di sebuah stadium di New York.(Gambar) Wajah Michael sebelum dan selepas pembedahan plastik. Mungkinkah Michael Jackson bahan ujikaji Dajjal untuk memakai wajah plastik? Saya tidak pasti sama ada Michael adalah subjek ujikaji Dajjal atau tidak. tetapi apa yang pasti penasihat . Persembahan terpaksa dihentikan terus. Akibat wajahnya terlalu lama terdedah dengan spotlight dan lampu-lampu di pentas. plastik pada wajahnya telah mencair dan beliau mengalami kesakitan yang amat sangat.

(Gambar) Di sini ada pelbagai persoalan yang boleh dikaji. mengapa pula Michael yang kristian itu mengambil penasihat dari agama lain? Persoalannya adakah Michael yang melantiknya atau ada “orang lain” yang melantiknya untuk Michael? (Gambar) Michael bersama Rabbi Shmuley berjumpa Ariel Sharon (Saya berharap para peminat konspirasi dapat mengkajinya) .kerohanian (keagamaan) Michael Jackson ialah seorang Yahudi iaitu Rabbi Shmuley Boteach.

Kemajuan Teknologi Nabi Isa Artikel sebelum ini saya ada menyentuh tentang Nabi Isa akan diturunkan (bukan muncul) sebagai manusia termaju sesuai untuk melawan Dajjal yang genius itu. Kita tidak tahu sejauh mana kemajuan teknologi yang di bawa Nabi Isa. Wallahu’alam P/S : Penyelidikan di atas sekadar teori dan pandangan peribadi. jangan terlalu . Adakah Dajjal Penghidap Sindrom Hunter? May 5. AMARAN : Teori ini hanya sekadar teori. Diharap pembaca tidak menjadikannya sebagai pegangan. Pegangan yang baik adalah isu yang dibahas oleh masyarakat umum yang berilmu. 2008 · No Comments Oleh Ibnuyaacob Sebelum ini saya ada menerangkan tentang kajian saya mengenai berkemungkinan Dajjal itu berasal dari suku Ashkenazi. Kali ini saya cuba menjangkau teori saya itu ke arah lebih spesifik iaitu rupa bentuknya. ianya mungkin tidak dapat dijangkau pemikiran kita seperti mana juga kita tak dapat menjangkau kemajuan yang dimiliki oleh Dajjal. dan ia mungkin berubah mengikut fakta dan maklumat semasa. Maka hadith di atas telah membuktikan hanya melalui ‘pandangan’ sahaja Nabi Isa mampu mencairkan topeng palsu Dajjal itu.

Rasulullah SAW mengkhabarkan ibu Dajjal melahirkannya pada usia yang . Apakah klu tersebut? Klu tersebut boleh dilihat pada hadith di bawah: Sabda Rasulullah SAW.” (Riwayat oleh At-Tarmizi) Huraian klu : Hadith di atas menjelaskan setelah 30 tahun berkahwin barulah ibu bapanya beroleh anak. …. ”Orang tua Dajjal tidak pernah mendapatkan anak selama 30 tahun.berpegang kepadanya. Dari segi ilmu perubatan. kemudian lahirlah dari keduanya seorang anak lelaki yang hanya bermata satu. anak yang dikandung oleh wanita yang sudah berusia berisiko untuk mendapat penyakit-penyakit genetik. Risiko Hamil Di Lewat Usia Jika merujuk kepada hadith di atas. baginda meninggalkan satu klu (kata kunci) untuk menjelaskan bahawa Dajjal itu mempunyai penyakit yang kronik (pada pengkajian saya). Adakah Dajjal Penghidap Penyakit Hunter? Teori ini agak keterlaluan jika didengar kerana Rasulullah SAW tidak pernah langsung menyatakan Dajjal mengidap sebarang penyakit. Namun kita harus ingat. Saya memohon agar para pembaca membacanya sekadar pengetahuan sahaja.

Ilmu perubatan moden mengatakan bahawa wanita yang hamil pada usia melebihi 35 tahun berisiko mendapat kandungan bermasalah. Untuk menyimpulkan teori rupa bentuk Dajjal ini. Jadi andaian yang boleh dibuat ialah ibu Dajjal mengandungkannya pada usia 50-an. Kandungan berisiko mendapat masalah Down Sindrome.lewat. Apakah Down Sindrome? Simpton pesakit Down Sindrome hampir sama dengan Sindrom Hunter cuma pesakit Down Sindrome lebih lanjut usia dan ‘rupa fizikal’ mereka lebih baik daripada rupa fizikal penghidap Sindrom Hunter. Hadith mengatakan setelah 30 tahun berkahwin barulah mereka beroleh anak. kita buat andaian ibu bapanya berkahwin pada usia 20 tahun. .

ia digelar Sindrom Hunter kerana penyakit genetik ini mula-mula dikenalpasti oleh seorang doktor terkenal iaitu Charles A. penyakit genetik ini lebih cenderung atau majoritinya menyerang kebanyakan golongan lelaki Ashkenazi. Hunter berhijrah ke Kanada dan mula bekerja sebagai pengamal perubatan di Winnipeg. Apakah Sindrom Hunter? Nama asal sindorm ini ialah Mucolipidosis IV. Manakala Sindrom Hunter pula lebih menarik untuk dikaji kerana ia hanya menyerang masyarakat Yahudi Ashkenazi. dilahirkan di Scotland. Hunter (1873-1955). Hunter mulanya seorang ahli Fizik. Disebabkan itu. (lihat dalam laman web Albert Enstein Healthcare Network) Ciri-Ciri Fizikal Dajjal Menurut Hadith Berikut ialah ciric-ciri fizikal Dajjal seperti yang diterangkan dalam hadith. Manitoba. Selepas menjadi doktor. .Permasalahan Down Sindrome tidak dapat saya kaitkan dengan Dajjal kerana masalah Down Sindrome dihadapi oleh semua masyarakat dunia. Sindrom ini dikenalpasti Hunter sebagai dibawa oleh majoriti wanita-wanita Yahudi dari suku Ashkenazi. beliau mula mengkaji secara terperinci pada 1917. Charles A.

Bloom’s Syndrome 2. Familial Dysautonomia (Riley-Day syndrome) 6.” (Riwayat Abu Daud dalam Kitab Takrijul Misykat) “…sesungguhnya kepala Dajjal dari belakangnya tebal berkelok-kelok.Nonsyndromic Hearing Loss 12. 1.Tay-Sachs Disease 13. Cystic Fibrosis 4.“…. Canavan Disease 3. Gaucher Disease 8. Niemann-Pick Disease 10. Factor XI Deficiency 5.” (Hadith riwayat Imam Ahmad dari Hisyam bin ‘Amir) Penyakit Genetik Bangsa Yahudi Ashkenazi Berikut di bawah adalah senarai penyakit genetik yang diturunkan Allah SWT ke atas bangsa Yahudi Ashkenazi. beambut kerinting.Torsion Dystonia Amat menghairankan mengapa simptom-simptom dari Sindrom Hunter ini hampir bersamaan dengan tanda-tanda . Mucolipidosis IV 9. Fanconi Anemia 7. hujung tapak kakinya berdekatan sedangkan tumitnya berjauhan.Non-Classical Adrenal Hyperplasia 11.sesungguhnya al-Masikh Dajjal adalah lelaki pendek. bermata sebelah dengan mata yang terhapus.

yang diberitahu dalam hadith. Mungkinkah sindrom ini telah lama wujud tetapi tiada pengkajian yang teliti untuk mentafsirkannya. Adakah Ibu Dajjal Pembawa Sindrom Hunter? Sabda Rasulullah SAW; “Ayahnya seorang lelaki bertubuh tinggi, berdaging tidak teratur, berhidung panjang seolah-olah hidungnya adalah paruh burung. Ibunya adalah seorang wanita berbadan besar, bertangan panjang dan berpayu dara besar.” (Diriwayatkan oleh Ahmad dari Abu Bakar dari Tarmizi dari Hammand Bin Salamah) Jika berhujah berasaskan teori rambang ini, saya akan berkatakan YA. Berdasarkan hadith yang disebutkan di atas, ibu Dajjal mempunyai tiga (3) ciri-ciri jelas fizikal. Gambar di bawah menunjukkan 2 orang perempuan dewasa penghidap Sindrom Hunter.

Kesimpulan

Adakah suku Yahudi lain juga mendapat bala penyakit daripada Allah? Ya, suku Yahudi yang lain juga mendapat penyakit genetik. Namun, penyakit-penyakit yang dihidapi tidak ketara dalam bentuk fizikal seperti suku Ashkenazi. Teori sama ada Dajjal itu menghidap Sindrom Hunter atau tidak mungkin terlalu spesifik. Dan saya mengharapkan para pembaca tidak berpegang pada teori yang masih samar-samar ini. Kajian ini hanyalah sekadar mencari bukti-bukti berbentuk fakta untuk melihat kebenaran hadith-hadith Rasulullah SAW. Wallahu’alam… Gambar-Gambar Pesakit Sindrom Hunter

Siapa yang boleh mengenali Dajjal? July 17, 2008 · No Comments oleh Ibnuyaacob Rasulullah SAW memberi hadith yang banyak sekali tentang Dajjal sebelum baginda wafat. Antara hadith yang masyur ialah yang berkaitan dengan bentuk-bentuk fizikal Dajjal dari hujung rambut hinggalah hujung kaki. Baginda sendiri mengakui dalam suatu hadith yang berbunyi “Tiada nabi selain diriku yang mengetahui lebih banyak tentang Dajjal.” Ini bermakna, Rasulullah diperlihatkan Allah akan rupa sebenarnya Dajjal itu. Saya percaya Dajjal berselindung disebalik rupa yang palsu sekarang ini atau ketika ia muncul. Jika Dajjal itu mudah dilihat dan dikenali, tidak perlu sebegitu banyak hadith untuk menerangkan tentang Dajjal. Cukuplah sekadar 4 atau 5 hadith. Berbalik kepada persoalan tadi, “Siapa yang boleh mengenali Dajjal?”, saya dengan yakin (InsyaAllah) ingin mengatakan orang yang mampu mengenalinya ialah: “Ahli Tasawuf atau Ahli Sufi” Siapa ahli Tasawuf / Sufi ? Ahli tasawuf merupakan muslim yang menjadi kekasih Allah, sentiasa mendapat keberkatan Allah, dan juga sentiasa dimakbulkan doanya oleh Allah. Ahli tasawuf adalah orang yang dicintai Allah, kecintaan Allah terhadap

golongan ini sehingga Allah berkenan menganugerahkan mereka pancaindera yang keenam iaitu membaca hati dan melihat perkara yang dihijab Allah. Contoh terdekat yang boleh diambil kira ialah Wali Songo yang terdapat di Indonesia suatu ketika dahulu. Pada zaman sekarang, terdapat juga golongan yang mengamalkan tasawuf dan kebanyakannya berada di Kelantan (Malaysia) dan Selatan Thai (Thailand). Terdapat juga seorang mudir yang dipercayai mencapai taraf wali iaitu Mudir bagi sebuah Pondok pengajian di Pengkalan Hulu, Perak. Beliau dikenali sebagai Pak Teh dan masih hidup sekarang. Apakah Kelebihan Ilmu Tasawuf? Kelebihan yang tidak boleh disangkal ialah kebolehan membaca dan menilai hati seseorang tanpa perlu bercakap dengan orang tersebut. Yakni seseorang yang bertaraf wali (Kekasih Allah) itu mampu mengetahui bisikan hati kita dan apa yang kita niatkan di dalam hati. Contoh terdekat ialah Allahyarham Hj Ahmad Badawi di Kepala Batas, Pulau Pinang. Beliau menubuhkan sebuah madrasah yang bernama Madrasatul Daeratul Maarifil Wataniah dan masih wujud sehingga sekarang. Beliau juga bapa kepada Perdana Menteri Malaysia. Kewalian beliau (Ahmad Badawi) diakui oleh bekas-bekas pelajar madrasah tersebut. Menurut mereka, Hj Ahmad Badawi mampu membaca isi hati seseorang terutamanya pelajar-pelajar didikannya. Pernah suatu ketika apabila tiba

waktu pendaftaran pelajar baru, beliau menghalau seorang pelajar kerana mengetahui niat sebenar pelajar tersebut. Menurut bekas pelajar yang saya temui, rakan mereka (yang dihalau) itu bukan datang dengan niat untuk belajar tetapi datang dengan sebab ‘terpaksa’ dan ‘dipaksa’ oleh ibu bapa mereka. Bagi mengelakkan timbul masalah dikemudian hari, Hj Ahmad Badawi tidak membenarkan pelajar itu mendaftar. Menurut mereka lagi, semasa sedang belajar, semua pelajar boleh mendengar hentakan kaki beliau dari jarak lebih 50 meter. Sedangkan tubuh badan beliau hanyalah kecil dan tidak mungkin tapak kakinya mampu mengeluarkan bunyi hentakan yang kuat sebegitu rupa seolah-olah badannya mempunyai berat melebihi 200kg. Amalan Ilmu Tasawuf Pengamalan ilmu-ilmu tasawuf boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja tanpa mengira status keilmuan agama. Ilmu ini hanya mendampingi orang-orang yang tidak cintakan dunia dan rindu akan akhirat. Kecintaan ini tidak ditonjolkan melalu ucapan sahaja tetapi merangkumi seluruh gaya hidup individu tersebut. Apakah itu Tasawuf Islam itu terdiri daripada 3 tiang agama, yang pertamanya ialah Tauhid, kedua ialah Fekah dan ketiga ialah Tasawuf. Mana-mana muslim harus mempelajari Islam berdasarkan turutan ini, bermula dengan mengenali tuhan melalui ilmu Tauhid, kemudian ilmu sosial, fardhu ain dan syariah

Ilmu ini juga tidak boleh dipelajari sendiri kerana bimbang hati akan mudah tertipu dengan helah syaitan. Ringkasan Pencapaian Ilmu Tasawuf Di dalam bidang pendidikan sekular sekarang ini. kepandaian pendidikan diukur dengan meletakkan tahaptahap anugerah akademik seperti berikut: 1. Diploma (Dip) 2.melalui Fekah. Untuk mengamalkan ilmu-ilmu Tasawuf. Objektif pembelajaran ilmu tersebut hanyalah sekadar pendedahan dan maklumat bukannya pengamalan. Dan akhir sekali mempelajari Tasawuf sebagai menjaga hati agar tidak tergoda dengan nafsu dunia. Ijazah dan Ijazah Lanjutan (Bec) 3. Perlu juga diselidiki latar belakang guru tersebut kerana terdapat juga dikalangan orang Islam yang mengambil kesempatan menerapkan ajaran-jaran sesat terhadap penuntut-penuntut mereka. Doktor Falsafah (PhD) . Ilmu ini tidak boleh dipelajari secara teori sahaja walaupun terdapat banyak buku-buku di kedai yang membicarakan tentangnya. seseorang haruslah mendapatkan seorang guru yang benar-benar alim dan mursyid dalam ilmu ini. Sarjana dan Sarjana Lanjutan (MA) 4. Walaupun mata pelajaran Tasawuf ada diwujudkan di peringkat universiti sama ada dalam atau luar negara.

Imam as-Syafie telah dianugerahkan Allah dapat melihat dosa-dosa yang berguguran daripada seseorang yang sedang mengambil wudhu’. Nafsu Lawwamah 2. Nafsu Mardiah 4. sahabat. Segala apa yang dilihat. Selain itu. Contohnya. beliau juga dapat melihat bagaimana syaitan-syaitan menggoda seseorang daripada melakukan ibadat. ianya lebih kepada mengejar status sebagai kekasih Allah tanpa pengetahuan orang ramai. diucap. Dalam ilmu tasawuf. dikaji atau diputuskan akan lebih diambil kira oleh masyarakat mahupun pemerintah. Cuma penetapan untuk mengejar tahap tertinggi bukanlah bertujuan untuk mendapat jawatan dan nama dikalangan masyarakat. maka Allah akan mengurniakan keredhaan pada insan terssebut dan kebiasaannya menganugerahkan keramat-keramat yang tidak dimiliki oleh orang lain. imam-imam mazhab dan ulama-ulama yang mursyid. Sekiranya tahap ini boleh dicapai. . NAfsu Mutmainnah 3. Berikut ialah tahap-tahap status pengamal ilmu tasawuf: 1. Insan Nur Kamil Tahap tertinggi adalah nafsu yang dipunyai oleh para Nabi. pengamalan ilmu-ilmunya mempunyai tahap-tahap yang hampir serupa dengan pendidikan sekular.Pemegang status ke-4 akan dianggap supreme dalam bidang ilmunya.

Dajjal Takutkan Golongan Tasawuf Dajjal sedar golongan ini adalah ahli ibadah. ahli zikir. Dajjal tahu golongan ini dikurniakan Allah keistimewaan tertentu yang tiada pada manusia lain hatta ulama Tauhid atau ulama Fekah. sebagai langkah berjaga-jaga dan supaya proses kemunculannya (Dajjal) kelak berjalan lancar. Ucapan zikir secara berjemaah sebanyaka beratus-ratus ribu sehari mampu mengubah hati dan menjernihkan roh seseorang itu. ahli rohani yang tidak mudah terpdedaya dengan harta dunia. Keistimewaan pengamal Tasawuf ialah mereka dianugerahkan Allah untuk dapat membaca hati seseorang. . medium yang paling kukuh untuk digunakan ialah sarjana-sarjana agama uma Islam itu sendiri. Maka. Oleh itu. melihat benda-benda ghaib. Dengan adanya individu-individu seprti ini. doktrindoktrin yang menghalang perkembangan ilmu ini perlu dijana terlebih dahulu. Proses Menghalang Amalan Tasawuf oleh Dajjal Salah satu ibadah wajib bagi pengamal tasawuf ialah mengadakan majlis-majlis zikir seumpama yang diamalkan oleh kebanyakan tarekat. dan sebagainya. Tindakan mengecam pengamalan ilmu ini harus dilakukan dengan teliti dan terancang. sudah pasti sukar untuk Dajjal berselindung disebalik rupa tiruan yang bakal dihasilkannya untuk muncul di tengah-tengah masyarakat. keramat.

BIDAAH dan BIDAAH. Tiada ungkapan lain yang dipromosi oleh Wahabi melainkan BIDAAH. Semua itu dianggap bidaah. doa selepas solat jemaah. talqin dan tahlil. Ungkapan ‘bidaah’ di mulut-mulut ulama Wahabi adalah senjata Dajjal melalui bisikan jin-jin pendamping ulama’-ulama’ tersebut. (Persoalan jin pendamping atau qarin ini bolehlah dibaca pada buku Muhammad Isa Dawud yang bertajuk “Dialog . Telah saya terangkan sebelum ini akan keberkaitan Wahabi dan Freemason. dan Aku telah memberikan apa yang mereka pohonkan. Dajjal tidak duduk bermesyuarat dengan ulama-ulama’ ini.” Maka cara Dajjal menghalang ibadah ini ialah dengan mengeksploitasi mazhab ciptaan Dajjal iaitu Wahabi. kumpulan ahli Tarekat Tasawuf lebih suka memilih berzikir dengan mengangkat suara dan berkumpul beramai-ramai. Pendokong Wahabi mengharamkan majlismajlis zikir. Cara terbaik adalah dengan menggunakan jin pendamping setiap ulama Wahabi tersebut. Ini berdasarkan sebuah hadith yang bermaksud.Menurut Imam Habib Abdullah Haddad. dan Aku telah melindungi mereka dari apa yang mereka pohon perlindungan…. Maka Allah berkata kepada para MalaikatNya: Saksikanlah bahawa Aku telah mengampuni mereka itu. “Allah SWT sentiasa mengirim para Malaikat-Nya yang mengelilingi bumi untuk mengunjungi majlis-majlis zikir.

Saya tidak mahu berbicara panjang apa itu tasawuf dan tarekat kerana ia salah satu cabang ilmu yang wajib dipelajari leh umat Islam khususnya bagi mereka yang belajar di Al-Azhar. Cara Mengenali Dajjal Adalah Dengan Mempelajari Tasawuf Inilah cara paling berkesan untuk mengenali Dajjal.Dengan Jin Islam”. Sedangkan kedua-dua aspek tersebut saling melengkapi antara satu sama lain. Bagaimana kita boleh mempelajari Tasaawuf dan Tarekat? . Umat Islam berjaya diyakinkan bahawa Tasawuf itu sesat dan Tarekat itu adalah ajaran sesat. kejayaan Dajjal dalam proses (strategi) ini berjaya lebih kurang 80 %. tapi jika tiada ilmu Tasawuf anda belum tentu dikira Muslim yang sempurna. atau buku-buku karangan Dato’ Ismail Kamus atau buku-buku Syeikh Muhammad Abduh alMaghauri) Adakah Proses Ini Berjaya? Ya. Mesir. Tambahan pula kebanyakan umat Islam yang berpandangan demikian langsung tidak pernah mempelajari tasawuf dan tarekat.000 hadith. Ilmu ini hanya terkandung dalam ajaran tasawuf bukannya Tauhid dan Fekah. Seseorang itu boleh dikenali nilai kejahatan sebenarnya jika kita mempunyai ilmu pengesan gerak hati. Jika anda berjaya menghafal al-Quran sekalipun atau boleh mengingati 100.

Ini kerana tasawuf tidak mempunyai buku teks. ia berupa amalan zikir. Yang diutamakan hanyalah ilmu-ilmu akademik. Pengajian sekolahsekolah agama tulen sekarang banyak yang sudah dimodenkan sehingga tertinggal ilmu-ilmu diniyyah. Wallau’alam. Orang yang mempunyai ilmu ini secara automatiknya musuh jelas bagi Dajjal. Semua itu berlaku dengan alasan mengikut arus perkembangan zaman.Teramat susah sebenarnya. Kesimpulan Adakah kita sedar sekarang bahawa pengajian agama sudah dipinggirkan oleh umat Islam sekarang. haruslah terlebih dahulu menjumpai tuan guru-tuan guru yang berpengalaman. Saya percaya pengamal-pengamal Tasawuflah yang berfungsi menghebahkan identiti Dajjal ketika ia muncul kelak. Seorang sahabat saya yang menjadi Pengetua salah sebuah Sekolah Menengah Agama pernah menyuarakan isi hatinya bahawa beliau kecewa pelajar-pelajar agama sekarang tidak lagi dihidangkan dengan ilmu-ilmu tasawuf. Selatan Thai atau pesantren-pesantren di Indonesia. Namun beliau berusaha juga mengajar anak-anak muridnya tentang Tasawuf walaupun tanpa kebenaran pihak Jabatan Agama Islam Negeri. Namun ilmu itu boleh didapati di mana-mana sahaja sekolah pondok di Malaysia. . Sebelum mempelajarinya.

Kelompok yang mempertikaikan ilmu ini biasanya terpengaruh dengan berita-berita di akhbar tabloid seperti Kosmo dan Metro yang suka mensensasikan isu ajaran sesat dengan mengaitkannya dengan ajaran Tasawuf. ianya tidak perlu didebat dan dipersoalkan lagi. Akibatnya ajaran Tasawuf mendapat reputasi buruk dari kacamata masyarakat. . Orang yang mempertikaikan ilmu ini.P/S : Sama ada ilmu Tasawuf atau Tarekat itu sesat atau sebaliknya. sah seorang yang tidak pernah mempelajari ilmu agama atau langsung tidak mengetahui apa-apa.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful