UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA “ BRAŞOV FACULTATEA “ ŞTIINŢE ECONOMICE “ SECŢIA “ E.C.T.S.

“ GRUPA 8271

Brandul “ Starbucks “

STUDENTĂ : GHELASE ANDREEA

BRAŞOV, 2010 CUPRINS :

1. Corporatia Strabucks ………………………………………………………………pag 3 2. Istoria Starbucks …………………………………………………………………...pag 4 3. Misiunea Starbucks ………………………………………………………………..pag 5

1

Corporaţia Starbucks “Sediul central Starbucks se află în Seattle.pag 7 1.4. Bill Bradley. Membrii actuali ai consiliului director sunt Jim Donald. Greg Maffei. James Shennan. Howard Behar. Barbara Bass. Myron Ullman şi Craig Weatherup. Olden Lee. Statele Unite. 2 .. Javier Teruel. Howard Schultz. Washington.. Mellody Hobson. Personalizarea brandului Starbucks ………………………………………….…. Responsabilitate sociala corporativa Strabucks ………………………………….. Robert Marsee.pag 6 5..

cu mai mult de 14.000 de angajati. Howard Schultz a insistat ca Starbucks sa adopte o politica de protejare a mediului – astfel.”1 2. Magazinele Starbucks pot fi intalnite in peste 12 tari – numai in Japonia si Marea Britanie poti intalni peste 100 de magazine Starbucks. Brands. De asemenea. compania se implica in activitatea comunitatii culegatorilor de cafea boabe. 1 Site-ul oficial Starbucks România . http://starbucksromania. Fundatia Starbucks sponsorizeaza programe impotriva analfabetismului. Sediul ei este în Minden. Europa. compania cumpara numai cafea crescuta organic. fiind lider mondial în prăjirea cafelei şi vânzarea cu amănuntul . Starbucks Coffee Company număra peste 16. una în Cluj-Napoca şi una în Timişoara. programe pentru ajutorarea bolnavilor de SIDA si curatenia realizata de Ziua Terra. Starbucks a colaborat cu Magic Johnson pentru a aduce magazinele Starbucks in cartierele afro-americanilor din intreaga tara.Starbucks U. În noiembrie 2008. Istoria Starbucks “Starbucks Coffee Company este liderul mondial în comercializarea şi prăjirea cafelei.ro/ro/_About+Starbucks/ 3 .S.000 de locaţii în 44 de ţări. Starbucks a tintit catre zonele din afara Seattle si din afara granitelor Statelor Unite. dar şi o marcă de cafea de renume. detine peste 40. Orientul Mijlociu. Politica Starbucks de deschidere a noi restaurante in cadrul cladirilor cu birouri. America Latină şi Coasta Pacifică. Starbucks a sponsorizat construirea unor scoli si centre medicale si a asigurat facilitati pentru procesarea in siguranta a cafelei. LLC este o companie deţinută de către Starbucks şi care deţine drepturile de proprietate asupra a aproximativ 120 patente şi mărci comerciale Starbucks. hotelurilor si centrelor comerciale a atras noi afaceri in zonele apropiate. Starbucks este prezentă pe piaţa din România din aprilie 2007 şi operează şapte cafenele: cinci în Bucureşti. Nevada.000 de cafenele în America de Nord. in anumite zone.

compania a preparat pentru prima oară cafea în 1971 . Howard Schultz a devenit managerul departamentului de marketing al Starbucks. compania Starbucks . Numele maritim pare potrivit pentru un magazin care importă cele mai alese cafele pentru oamenii înfriguraţi şi însetaţi din Seattle. Un deceniu mai târziu. Schultz a părăsit mai târziu Starbucks. un roman american despre industria pescuitului de balene din secolul 19. Zev Siegel şi Gordon Bowker. 4 . economice şi în folosul mediului înconjurător al comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. după modelul specific italian al espressobarurilor. În septembrie 1982. Se deschide primul Starbucks. Tea and Spice”. Sunt devotaţi servirii celei mai bune cafele din lume şi oferirii clienţilor cea mai rafinată experienţă a cafelei – producând în acelaşi timp beneficii sociale. A fost înfiinţată de Jerry Baldwin. În 1987. Starbucks. pentru a-şi deschide propriul lanţ de magazine de specialităţi de cafea în Seattle. Starbucks şi-a deschis cel de-al patrulea magazin în Seattle. A primit numele după căpitanul secund din cartea Moby Dick a lui Herman Melville. a deschis 150 de magazine noi . la numai un an de la lansarea magazinelor. sub conducerea lui Schultz. Schultz a cumpărat în franciză. supraveghind cele patru magazine din Seattle.Iniţial aparută sub denumirea „Starbucks Coffee.Între anii 1987 şi 1992. în Seattle.

Starbucks se extinde în afara Seattle-ului. Impresionat de popularitatea şi cultura acestora. cei din Seattle au devenit în scurt timp înnebuniţi după cafea. iar apoi în întreaga lume. Misiunea Starbucks “Recunoşterea Starbucks ca lider mondial în vânzarea cu amănuntul şi prăjirea cafelei şi păstrarea aceloraşi principii intransigente pe măsură ce se dezvoltă. În acest moment. “2 3. îşi dă seama de potenţialul pe care îl poate avea în Seattle. oamenii acum savureză şi băuturile Frappuccino® cu gheaţă şi ceaiurile Tazo®. Starbucks are mai mult de 14. Starbucks ajunge o companie cu ofertă publică. Fenomenul Starbucks continuă.Howard Schultz se alătură companiei Starbucks în 1982.ro/ro/_About+Starbucks/History+of+Starbucks. 2 Site-ul oficial al firmei Starbucks România http://starbucksromania. Cele şase principii fundamentale enumerate mai jos reprezintă paşii care duc la indeplinirea misiunii Starbucks .000 de locaţii în 40 de ţări.htm 5 . În timpul unei călătorii în Italia. Şi are dreptate – după ce au degustat caffe latte şi mocha. vizitează celebrele baruri din Milano în care se serveşte cafea espresso. După ce a devenit una dintre primele companii care oferă acţiuni angajaţilor part-time. Pe lângă renumitele băuturi pe bază de espresso şi cafelele excepţionale. mai întâi în restul Statelor Unite.

Adoptarea diversităţii ca un element esenţial al modului în care lucrăm.htm 6 . Puteţi găsi mai jos cateva exemple ale angajamentelor pe care le-au făcut pentru a activa într-o manieră responsabilă faţă de societate. • Recunoaşterea importanţei rentabilităţii pentru succesul nostru viitor. responsabilitatea socială corporativă este unul dintre principalele obiective.• • • • • Asigurarea unui mediu de lucru extraordinar şi a respectului şi demnităţii reciproce. Starbucks ajută la promovarea unui model durabil de producţie şi comerţ al cafelei de înaltă calitate la nivel mondial.ro/ro/_About+Starbucks/Mission+Statement. “Commitment to Origins™ . Atragerea de clienţi mereu entuziaşti şi mulţumiţi. Angajament faţă de protejarea mediului înconjurător 3 Site-ul oficial al firmei Starbucks România http://starbucksromania. “ 3 4. Apicarea celor mai înalte standarde de excelenţă în achiziţionarea. Aducerea unei contribuţii pozitive asupra comunităţilor noastre şi asupra mediului înconjurător. familiile lor şi comunităţile acestora şi mediul înconjurător natural. prăjirea şi servirea proasătă a cafelei noastre.Angajament către ţările de provenienţă ale cafelei Făcând investiţii de care să beneficieze producătorii de cafea. Responsabilitate socială corporativă Starbucks La Starbucks.

până la “Echipele verzi” din cafenele şi programele de reciclare. trăiesc. . Starbucks a stabilit standarde foarte înalte ale responsabilităţii faţă de mediul înconjurător Angajament faţă de comunităţi Ne străduim să fim un vecin responsabil şi dorim să ne aducem contribuţia în mod activ în comunităţile în care partenerii şi clienţii nostri locuiesc. “4 Starbucks este cel mai mare lanţ de cafenele din lume. precum 4 Site-ul firmei Starbucks România . muncesc sau se joacă.ro/ro/_Social+Responsibility/ 7 . şi băuturile de tip espresso. http://starbucksromania. Angajament faţă de parteneri La Starbucks.De la promovarea protejării mediului în ţările producătoare de cafea. şi sandwich-uri deja preparate. În plus faţă de cafeaua măcinată. şi produse de foietaj. Acest lucru este în mod special adevărat referitor la felul în care tratăm oamenii care lucrează la Starbucks – partnerii noştri. localurile Starbucks servesc şi ceai şi băuturi îmbuteliate. credem că oamenii trebuie trataţi cu respect şi demnitate. Câteva localuri Starbucks sunt în interiorul spaţiilor comerciale de alt gen.

“Cafeneaua Starbucks din Bucuresti ofera consumatorilor peste 10 sortimente de cafea gata preparata. Signature Hot Chocolate. Personalizarea brandului Starbucks în România La nivel international. oferta cafenelei include: salata Caesar si o gama variata de sandvisuri. care poate fi macinata pe loc. compania Starbucks a comandat un studiu de piata care sa le ofere informatii relevante privind gusturile si preferintele consumatorilor romani. Cappuccino. dintr-o sortimentatie variata. Clientii cafenelei pot cumpara pentru acasa si cafea boabe. Ciabatta sau Calzone cu sunca si cascaval. Caffe Frappuccino. Raspberry Cheese Cake.ro/ro/_Favorite+Beverages/ 8 . briose cu ciocolata si afine. fierbatoare. cafea la filtru si in fine. Triunghiuri cu paine neagra si pui. Exista. Mocha Frappuccino. si cateva sortimente de dulciuri: Chocolate scone . 5 Site-ul oficial al firmei Starbucks . Vanila Cream Frappuccino. http://starbucksromania. compania isi adapteaza oferta la " gusturile " consumatorilor din fiecare tara. cum ar fi : Caffe Latte. de asemenea. Tiramisu cu espresso sau biscuiti. Caffe Americano. Raspberry Frappuccino. Tort cu morcovi. Chec cu lamaie. cum ar fi : cani. Tort New York (cu crema de branza).prajitura scotiana cu ciocolata. termosuri etc.supermarket-uri sau librării (cu toate că aceste localuri nu sunt nici deţinute şi nici operate de companie). 5 . din care amintim Triunghiuri cu curcan si cascaval. “5 La capitolul produse complementare. Caffe Mocha. Caramel Frappuccino. Inainte de a decide ce tipuri de cafea va vinde in Romania. dar si diverse accesorii specifice. Placinta cu mere si caramel. Caramel Macchiato. Espresso.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful