Subcarpatii Getici reprezinta sectorul vestic al Subcarpatilor.

Impreuna cu Podisul Getic formeaza o treapta de racord (de legatura) intre Carpatii Meridionali si Campia Romana, avind un caracter piemontan de ansamblu.

pietrişuri).s-a format în neozoic odată cu retragerea Mării sau Lacului Moesic către SE. .aere şi un subsol bogat . iar spre NE se ajunge la altitudini de 6-10 m. .pe alocuri din cauza tasării straturilor de loess s-au format adâncituri numite crovuri. Jiu .este pricipala zonă agricolă a ţării (cereale. Argeş .Lacul Amara). . plante tehnice.pietrişuri.în unele s-a acumulat apă şi s-au format lacuri(Lacul Sărat .datorită scufundării (tasării) din NE râurile din E câmpiile se curbează de la direcţia NS la direcţia EV. creşterea porcinelor şi ovinelor). . . . . . iar de pe văile râurilor se exploatează materiale de construcţii(nisip.roci: sedimentare (nisipuri. .ca urmare porţiunile din N sunt mai înalte(300m). argile. Siret. caracterizat de câmpuri largi întrerupte din loc în loc de văile unor râuri : Olt.loess )care în Bărăgan ajung la 40 m grosime.relieful este neted . .

000 m). Altitudinea maxima din zona propriu zisa este de 1. Altitudinea minima coboara sub 300 m in Depresiunea Tirgu Jiu. Pe alocuri apar si cute "diapire" (cu simburi de sare). Cutele (succesiunea de anticlinale si sinclinale) sunt mai slab exprimate comparativ cu Subcarpatii Curburii. Relieful de dealuri ii aseamana cu regiunile de deal si podis. . mai coborita in partea de vest (400-500 m) si mai ridicata in est (700-1.150 m). cum ar fi la Ocnele Mari. fiind in acest fel o regiune de orogen asemanatoare Carpatilor.      Subcarpatii Getici sunt formati din roci neogene cutate.000 m) cu regiunile montane. Subcarpatii Getici (asemanator sectorului de la curbura) se afla in prezent intr-o miscare de ridicare. Altitudinea medie este de 500-600 m. desi spre contactul cu muntele se intilnesc si inaltimi mai mari (1. iar altitudinile (pe alocuri de peste 1.018 m (Magura Matau).

astfel: a) in apropierea muntelui. b) un sir de dealuri. cum ar fi: Magura Matau (1. Arefu (pe Arges). Dealul Carlige (871 m).018 m). cum ar fi depresiunile intracolinare dintre Arges si Argesel si Depresiunea Tirgu Jiu-Campu Mare. Horezu. cu structura cutata. Jiblea (pe Olt). c) un al doilea sir de depresiuni ("intracolinare"). care prin pozitie au un caracter "intern" (dealuri subcarpatice interne). un sir de depresiuni "submontane" puse in evidenta in cea mai mare parte de eroziune.a cite doua siruri de depresiuni si doua siruri de dealuri. Polovraci (pe Oltet) si depresiunile submontane dintre Gilort si Motru (mai cunoscute fiind Novaci pe Gilort si Tismana pe riul cu acelasi nume. cum ar fi Depresiunea Campulung (pe riul Tirgului). Magura Slatioarei (767 m) si Dealurile Gorjului.   Caracteristica esentiala a Subcarpatilor Getici o reprezinta succesiunea dinspre Carpatii Meridionali spre Podisul Getic . .

Dealul Birzei (560 m). aici a aparut si s-a dezvoltat orasul Campulung. Dealul Bran (333 m). Depresiunea Campulung este situata in partea de est a Subcarpatilor Getici. Dealul Negru (581 m). d) un alt sir de dealuri. situate spre exterior (dealuri "externe") foarte slab cutate. O importanta aparte o au depresiunile situate la extremitati .  . are un aspect tipic de depresiune submontana si o forma relativ alungita (asemanatoare unui "cimp lung"). de unde incepe marginea Podisului Getic. Marginita la sud de Magura Matau.Depresiunea Campulung (submontana) si Depresiunea Tirgu Jiu-Campu Mare (intracolinara). prima capitala a Tarii Romanesti. pe Riul Tirgului. la poalele Muntilor Iezer.

. deal extern). iar la sud de Dealul Bran (333 m. depresiunea are altitudini reduse pentru o regiune subcarpatica (sub 300 m). situata in partea de vest a Subcarpatilor Getici. este marginita la nord de Dealurile Gorjului (dealuri subcarpatice interne). spre est se intinde pina la Gilort. este strabatuta de Jiu. iar spre vest pina la Motru. si are aspectul unui "cimp mare" (de unde si denumirea de Campu Mare).      Depresiunea Tirgu Jiu .Campu Mare.

-3oC la cele mai mari altitudini. . Temperatura medie anuala este cuprinsa intre 10oC (in Depresiunea Tirgu Jiu . b) Regimul eolian cuprinde vinturile circulatiei generale (Vinturile de Vest) si fenomene de foen (Vintu Mare). iar a lunii celei mai reci (ianuarie) de la -1oC (in Depresiunea Tirgu Jiu) la -2o C. pe ansamblu). corespunzator. de la 22oC la 20oC.     Subcarpatii Getici au un climat de dealuri. Caracteristicile elementelor climatice: a) Regimul termic. Temperatura medie a lunii celei mai calde (iulie) scade cu inaltimea. 9oC pe cea mai mare intindere (indeosebi in depresiuni). scazind apoi cu inaltimea la 8oC si 7oC (la peste 900 m). influentat de altitudine si pozitia in sudul Carpatilor Meridionali (de unde un caracter de "adapost".Campu Mare).

iar Argesul primeste pe Vislan.lacuri in masive de sare: Ocnele Mari. In unele locuri apar la suprafata sub forma unor izvoare minerale (Baile Olanesti. iar in apropierea lacului Ceauru.lacul pentru hidroamelioratii (si apa potabila si industriala) Ceauru. Argesel si Dimbovita. b) Lacurile din Subcarpatii Getici sunt de mai multe categorii: . Jiul primeste ca afluenti (in afara zonei subcarpatice) Motru si Gilortul. in Depresiunea Tirgu Jiu . Riu Tirgului. riul Tismana.lacuri hidroenergetice: pe Olt (in sectorul dintre Cozia si Ocnele Mari) si pe Arges (intre Vidraru si Curtea de Arges). Riu Doamnei. Oltul are ca afluenti pe Oltet (cu Cerna) si Topolog. Olt. . pe Jiu. Arges si afluentii acestora. .a) Riurile principale care strabat Subcarpatii Getici sunt Jiu. Baile Govora).Campu Mare. c) Apele subterane sunt relativ discontinui (datorita reliefului). .

vulpea. tei). Predomina speciile comune padurilor de foioase.   a) Vegetatia predominanta este vegetatia forestiera cuprinzind paduri de stejar (pina la 500 m). pasari. la care se adauga alte foioase (carpen. gorun. ulm. postglaciara. plus animale de prada. de asemenea. cum sunt: ciocanitoarea. Etajul stejarului cuprinde cer. stejar pedunculat. In partea de vest a Subcarpatilor Getici (indeosebi in depresiunea Tirgu Jiu . pisica salbatica. paduri de amestec stejar-fag (intre 400 si 600 m) si paduri de fag (pe dealurile mai inalte). cinteza s. veverita). la care se adauga animale venite din silvostepa (iepurele) sau din padurile de munte (caprioara. .a. specifice fiind mistretul si viezurele.. girnita. b) Fauna este.Campu Mare) apar si specii meridionale. ca lupul. Etajul fagului caracterizeaza dealurile subcarpatice. submediteraneene. Asemanator vegetatiei altor regiuni si cea a Subcarpatilor Getici este de data relativ recenta (postglaciara) si destul de mult transformata de activitatea antropica.

hidroenergie. la care se adauga suprafete de terenuri arabile. din apropiere de Campulung. vegetatie. masivele de sare. pasuni. d) Dintre rezervatiile naturale se remarca cea de la Albesti (rezervatie geologica si paleontologica). exista si soluri azonale. Resursele naturale ale Subcarpatilor Getici sunt: petrolul. Predomina argiluvisolurile (soluri argiluviale. paduri. izvoare minerale. lignitul. alcatuire geologica. In partea de vest exista specii submediteraneene. ca si in alte unitati geografice determinate de conditiile de relief. intre care predomina cleanul si mreana. cambisolurile favorizate de un climat mai racoros si umed. clima.  . cenusii si brun roscate) si la altitudini mai mari. gazele naturale. Riurile cuprind specii de pesti. c) Solurile sunt.

cum ar fi constructiile hidroenergetice de pe Olt si Arges) si zilnic (navetism) spre orasele mari (Tg. Reteaua de riuri influenteaza transporturile si asezarile. Relieful depresionar permite concentrarea populatiei. Sporul natural este egal cu media tarii. cu valori mai reduse in vest (Gorj) decit in est (Arges). Aici au aparut primele capitale ale Tarii Romanesti: Campulung si Curtea de Arges. ape. iar pe dealuri se diminueaza corespunzator. In depresiunile mari ajunge la 150 loc/km². Conditiile naturale (relief. clima. Densitatea populatiei este de peste 100 loc/km² pe ansamblul Subcarpatilor Getici. Subcarpatii Getici reprezinta o zona de straveche si continua populare umana. periodic (prilejuite de unele lucrari. Ramnicu Valcea). soluri. Exista deplasari de populatie cu caracter definitiv (spre orasele mari. resurse) sunt deosebit de favorabile vietii si activitatii societatii omenesti. spre centre industriale noi). Jiu. Resursele naturale au dus la aparitia unor industrii noi. localitatilor si activitatilor agricole. vegetatie. .

in sud pina la varsarea Nerei in Dunare.a doua ca intindere dupa Campia Romana . Gutii).Pozitie si limite-Campia de vest      La vest de Carpatii Occidentali si Dealurile de vest se intinde o zona de campie .      Este denumita si Campia Banato-Crisana.      In nord se intinde pina la marginea submontana a Carpatilor Orientali (Oas. .      In partea de est se margineste cu Dealurile de Vest (patrunzind cu acestea in depresiunile-golf) si pe mici portiuni direct cu Carpatii Occidentali (in dreptul Muntilor Zarandului si Muntilor Locvei).denumita. dupa pozitia din cadrul tarii. Campia de Vest. iar in vest pana la granita tarii.

pietrisuri. cu frecvente iesiri din albie in trecut. Este alcatuita. divagante. in functie de patrunderea ei in zona dealurilor. Portiunile de campii in coborire lenta se numesc campii de “subsidenta”.     Ea a devenit uscat succesiv in Pleistocen (campiile inalte) si Holocen (campiile joase. divagant al retelei hidrografice si poarta numele campii de “divagare”.     Suprafata campiei are o inclinare foarte redusa. loess (in campiile inalte) si aluviuni recente (in campiile joase).   . iar datorita caracterului ratacitor. la suprafata.     Campia de Vest s-a format prin sedimentarea Marii Pannonice cu sedimente aduse de riuri in timpul Neogenului pina in timpurile recente. din nisipuri. din care riurile au cursuri foarte meandrate. altitudinea maxima fiind de 174 m (in Campia Vingai).     Altitudinea medie este de aproximativ 100 m. luncile). iar cea minima de 80 m pe cursul inferior al Timisului. Are o latime variabila (intre 20 si 80 km).

    .    Acestea sunt: Campia Somesului. de asemenea. Campia Cermeiului. Campia Crisurilor si Campia Timisului. Campia Miersigului). Exista. precum si Valea Ierului. campii tabulare (de exemplu Campia Aradului si Campia Careilor) si campii piemontane (Campia Vingai.

  a) Campiile inalte sunt formate din acumulari de loess. . Campia Vingai are un aspect colinar. la contactul cu Muntii Zarandului (unde Dealurile de Vest lipsesc) se dezvolta podgoria Aradului. Campia Aradului. cu un relief de dune. piemontan). asemanatoare zonei ArgesSiret din Campia Romana. se continua dincolo de granita. fiind neinundabile.   Cele trei tipuri de campii (campii piemontane. pietris si nisip.     Campia Careilor (143 m) reprezinta o mare acumulare de nisip. are un relief aparent neted. in prezent cu plantatii viticole. De obicei campiile se impart insa in campii inalte si campii joase. dezvoltat pe acumulari de nisip si pietris peste care s-a suprapus loess. tabulare si de subsidenta) sunt trei trepte si totodata trei tipuri genetice de campii ale Campiei de Vest. de asemenea inalta (112 m). fiind o prelungire evidenta a Dealurilor Lipovei (de unde caracterul usor inclinat.

cu ape ratacitoare.  b) Campiile joase au fost. desecate. pe alocuri.     In nord se afla Campia Somesului. Ier). datorita pozitiei si oscilatiei pinzei freatice. riurile isi schimba succesiv directiile. . iar in sud Campia Timisului (pe Timis si Bega). pana in secolul trecut. transformate in terenuri agricole sau. in incinte piscicole (de exemplu Lacul Cefa). Au fost indiguite. intre bazinele hidrografice (de exemplu. formând chiar sectoare mai joase. divagante datorita fenomenului de subsidenta (coborire) pe care il suporta suprafata terenului. zone mlastinoase. Campia Ierului). in centru Campia Crisurilor (pe Crisul Negru si Crisul Alb). de legatura.     Erau supuse la inmlastiniri si saraturari. indeosebi in nordul campiei (Crasna.

    Predomina vinturile de vest.    Campia de Vest are un climat de campie. cu influente oceanice (pe cea mai mare intindere) si influente submediteraneene (la sud de Bega). mai redusa decit in Campia Romana. rezulta de aici o diferenta (ampltudine) de 22oC 23oC. mai ridicate decit in alte zone similare din tara. ceea ce arata o nuanta mai oceanica. datorita pozitiei si maselor de aer venite din vest. Temperatura medie anuala scade de la sud (11oC) la nord (mai putin de 10oC). .      Temperatura medie a lunii celei mai calde este de 22oC (in sud).  Precipitatiile sunt de 600-700 mm. 21oC (in nord). a climatului.     Exista. pe fondul climatului de campie o nuanta oceanica (in nord si centru) si una submediteraneana (in sud). iar a celei mai reci intre -1oC si -2oC. sub raport termic. iar in sud bate Austrul. moderat. o componenta mediteraneana.

apele termale au utilizari variate. la Oradea si Satu Mare) au un caracter termal. Crisurile au debite relativ egale intre ele. Reteaua hidrografica cuprinde riuri. Bega. Mures. Muresul are un debit (179 m3/sec. Barcau. pe aproape intreaga intindere a Campiei de Vest (de la Timisoara. in Campia Cisurilor (Cefa). 1 Mai si Tinca). unele avind si saruri (apele bicarbonatesulfurate de la Felix.     Exista lacuri cu apa dulce sau sarata (in Campia Careilor si Campia Timisului) si lacuri antropice folosite ca amenajari piscicole. Crisul Repede.  Lacurile sunt relativ putine.     Apele subterane sunt freatice (foarte continue si bogate) si de adincime.) sensibil egal cu al Oltului.). Somesul este al patrulea riu dupa debit (120 m3/sec. lacuri si ape subterane. Crisul Negru. Arad. Crasna. Timis. . Bega este canalizat si permite circulatia unor nave mici. la inundatiile din 1970 si 1975 a ajuns la debite foarte mari (jumatate din debitul Dunarii la Bazias).  Principalele riuri sunt: Somes. apele de adincime. Crisul Alb. Timisul primeste in campie ca afluenti pe Poganis si Birzava.

pasari etc. Este puternic transformata antropic. lacovisti (soluri hidromorfe). In lungul luncilor riurilor este o vegetatie de lunca. silvostepa si etajul stejarului (pe campiile inalte). unele in pasaj. local apar soluri saraturoase (halomorfe). La Satchinez (unde exista o rezervatie de fauna) se intilnesc numeroase specii de pasari.    Vegetatia cuprinde stepa (pe o mica intindere. iar in Campia Careilor plantatii de salcimi. .). exista si rezervatii de dropii. Rezervatiile naturale principale sunt rezervatia de flora si fauna 1 Mai si rezervatia de fauna Satchinez.      Fauna este caracteristica silvostepei si padurilor de stejar (rozatoare.      Solurile predominante sunt molisolurile (cernoziom.  soluri de lunca si soluri nisipoase (in Campia Carei). in extremitatea vestica a campiei). cernoziom levigat) cu humus si fertilitate ridicata.

 .35:0 : 5.9 4 3... 4.9.09/9.0..4 4. 4.1565.3. 4 3.69 :0.9. '9  &/0.3....3 :5.4.5.15. 5.:4. :/4579:5. :. 5795.97.0 .15.3 045.9. 1 4 .. 79679 :. . :.06/6. 454.693 13. 1: :79 065.

9 1910.9 .64:0.

:5..369 .9:.&/0. .. :00:5. .0.9.0.97.3...0 69795.

3 :79 #61:3 .97.. 9165. 15:79 .0 .

97.0 5.9. 69 #6369.39 0:. 056:0.9795 76... :99 11.0635.9.93 4 ..9 9: : 9:3 : 79:5.0 7 369.: 54 / 5:911. 4.9.. 51 !6.39 :/0.97. :99 1 179:5 : 16.9 4 : . '9 .1965 04..393 693 0 5..33 ..3 5:91179:5 :/465.3163.0 7 "3.95 04.9 179:53 5.9 15. 7 "3..5 15. 5.16.0635.9.95 1.9. .79679.9 79:5.. &3. 45. 50.9 04.4735 7 93 '93 9 7 9: /3. : ':4.90.9 4.3 .9 5.9. 4.9. :91179:5 5.39 .. 7 93 0. 0.9 369.9 .57: 5 15. : 179:53 :/465.5.0. . 0.03. .6.0. ..:.50. 4 . : 6.

9 .47 ..

3..39 :..9./0.3..339.33!9 4 .5 4 "4769.9.:79..969 1. :3..0.94...#61:3.339 4 ...179:53:.5. 1515074..7..95 6.39..:911.1 5.95.. 6.

:79:5.5. 79:5..4735 :/465.'9..

 79:5.76.9..35...0635.::.. . 93.1:..369 ..33 5.0.5..9.9....97.9 5.:6694.:70...5.:.95.3699 7%3'93 .47 .9504735 .9.0 3.4735:.701179:5:/465. ..57..95.:4.9.:11 .. ...&/0.7..6.3.

7..:3. . 163....'.3.0..5:.9%64.69.4735 794.

79:5.'9.

97./.369.339.393693 1..56911.1591:75..0 :..97.9.5175.3.0.369. .95 .9 :.3..:. :/ 4 :.9.75.05.47 .47 ..:11.9 179:5.9:79:...39 :/0..5 4 1..9695:/0..1:.3.95 :79:..97..:5. .9.95.350474.. 6..57.4.9 .1 :.:70.1. &/0.3.3.9.93.9 1 51:1549.

97.1..9 1 .369 034.5.9. %43 .5:.5034. &/0.3.39 535...15 : 76.97. 41 ...76:. :.0.0 .9 6 579:5..369 9165. 5:13 . 1.9. '9 .0 ..03 345.940 '479. 5..4/3 .. .9:. 0795:.0. 7 . 11.9.3.3 151 50.

41 .63.5.9 1 3. 3.4.31 3 :0. .35 03 4.519 516:/ 5 179:5 :0. .95..6 .3.6: 6 3. 0.76 05.9.9 67 0.9 .35 03 4.3. 4 '479.7:.51 . 4. 069:75. 90 .1 05.4.47 . 4.69 13..

6 579:5.. '9 3.

6 .

9 . .93 1 :. : 5645 165 5. 4..63..03 4.3.15 / %43 63. 59.93 0903.9 .5 07951 5.3 5.

.# # . %93 79507. 5. / .5 % 6. .97... 7 "3. 14.9 0. &/0. "3. 0.97. 7 :3.0 :5.9 93 ':4. 0.9 9:3 794:. "3.0:.69 .97.35..9 : 369. : '67636 ...0 :5. 9: : . 3 794:.03 .79679.69..45 % '93 9:3 : 4/6.9 5.35./. .3 .. 43. 3.35. 095..9:.9.3 0.0 6.. 65 :/0.5. .093 15&/0.9.3 .

09 54.9"053 .: 1:. 3.9 .

9 196. .3. 76.9 7 579:5.7.4369. '9 ./3.9..03 75. : 51:. : .. 3.

47 .9 . .

9 3. .5:.69. 933 553 3609 .3 "3. 1:065.3 .9... 3..3 669..07 "3.:79. : "053 .9 19.5 :5.569 6.7. 19: 0 73 :/. 93. 5:0..9 459.. .5 1.693 15.9 : 9..9 6.09 19659. :/694.9 : 7 9: 5.

69:. .0 :.4:.9.. 079551 7.. 791645.9.'$&  # $ ! # ...19 1:. 3.4 7.5... ... :.19 1.9 75..

0 516:/ 5179:5. '9 .93 07951 09 95.9. :.. 695 3.9 :. 1:.: 0..97. .97..3. 7 1. .393 :/0.3 0..1....19 1. 5.0 57.3..369 .9 : 4 : 7.. 1. 66. .975 34 ..9.. &/0.9.393 4...0.3 .9 71503. 5.0.3 :.

. 060.6..:.19369 166..&/0..3/. 76:.373 37.9.54. .55 :4.3 143...3 :/41.0.9. 7. ..93.796.9.9. #91645.9670.97. .3 5.5.5.69 . 0. 05.9. 157.3.. .:45..9. 15 :36:.9 : :70 49165. 793 :..:. : .: :700 51 4:..0.9.3.1. . .9:.5:694.. :703 0645 7. 7:0.3 : 93 73:. / . 0.0 :.. 1 . :. 3.. 1.5.1.369 . 9.193 145. 905.3..9 .47 . : 1:..7..5. 1 1.3 179.7. 76:.9 04:5.54.0. .0..69 95 : 0.0.

 57.3 :94.0696: : 41:.93:6393 :639 .:.30.9 99..4735 %:9:3 5.:3 1:. 0.9 7.4/:6393 . :70 :/41.0.15 4.... : :639 . #91645.10651. 15034.7.%93 07951 :70 17:. 4. 13.9.9.6360.9 0.: 5. 99.53 : 49..3&/0.3 4.. 9.5...97.365.3 . 5.959 ..0 :5.69.. 03.79679 1.93. 5. .305: : /95 96:0.9 6360...3 193 ..3 35.19 7.9.9:.90./3 .9. : 7. 15. 0.9 0.3.:5 19659 6.9 459. 1:.0 1.9.9633 .3 3. 4. 034.945. 69..55 0 &6393 :5.3.. 6360.369 ...3 5.3 1 5. :79.9791645. ....9.. 1.3/:.. : 3.65.3 5.1.

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

O [ `W_`WS\SVWbW_` O SbW_`VWS^\S`.

UUVWZ`S_WSa^WVWbW_`_WZ`ZVW[ [ZS VWUS\W SV[aSUSZ`ZVW^WVa\SS\S[SZS VWZa`S Va\S\[ `SVZUSV^a`S^S\SVWW_` _`WVWZa`S_S\SSZS`[^_SZS ZZ[^V_WZ`ZVW\ZSSS^YZWS_aT[Z`SZSSS^\S`[^ .

^WZ`S.

S_ a`Z_aV\ZSSbS^_S^WS W^WZaZS^WS^Z bW_`\SZSSY^SZ`S`S^ Z\S^`WSVWW_`_WS^YZW_`WUaWSa^WVWW_`\S`^aZ ZVUa SUW_`WSZVW\^W_aZWY[X_\WU\[^`aZV^WU`UaS^\S` .

UUVWZ`SZV^W\`a aZ`[^S^SZVaa_ aZ`[^ [UbW .

O S\S VWW_`_SX[^S`\^Z _WVWZ`S^WS S^ SZZ[ZUW Ua _WVWZ`W SVa_W VW^a^ Z`\a W[YWZaa \ZS Z`\a^W ^WUWZ`W SSVWbWZ` a_US` _aUUW_b Z W_`[UWZ US\W ZS`W_ [[UWZ US\W [S_WaZUW_`WSUS`a`SS_a\^SXS`SVZZ_\a^ \W`^_a^[W__ZUS\W ZS`W_ SabaZ ^WUWZ`W ZUS\W [S_W ``aVZWS WVW W_`W VWS\^[ S`b ###S``aVZWS S SXZV VW# ZS\S ZYSS^ UWS ZSVW #\W Ua^_a ZXW^[^S _aa^W[S`W bS^STS Z`^W ##_ #ZXaZU`W VW \S`^aZVW^WS W Z [ZS VWSa^[^ a\^SXS`S US\W S^W[ZUZS^W X[S^`W ^WVa_SVZUS^W^a^W SaUa^_a^ X[S^`W WSZV^S`WVbSYSZ`WUaX^WUbWZ`W W_^ VZSTW Z`^WUa` [^`aZW VWUS\ ZU[T[^^W WZ`S _WZaW_U US\ VW_aT_VWZ`SS^ VS`[^`S US^SU`W^aa ^S`SU`[^VbSYSZ` S^W`WW V^[Y^SXUW _ \[S^`S ZaWW US\ VWVbSYS^W .

O UW_`WS_aZ`S\S[W_aaS\S^_a^[^_S\S _aa\^WUa_SWS W^aa _`SVWS_WWZWSUS\ `STaS^WVWW W\aS\S^SVaa_S\SS^W[^_US\ \W[Z`SZWS\SZYSS\SW^WaaS\S W^_Yaa O .

WW`^W`\a^VWUS\US\\W[Z`SZW`STaS^W_VW _aT_VWZ`S_aZ``^W`^W\`W_`[`[VS`S`^W`\a^YWZW`UWVWUS\SW S\WVWW_`S_WSZS`[S^W [ZW^YW_^W`VZS\S[SZS W[TUWUS\W_W\S^`Z_SZUS\ZS`W_US\[S_W O SS\WZS`W_aZ`X[^S`WVZSUaaS^VW[W__\W`^__Z_\ XZVZWZaZVSTW S\SS^W[^# #^W\^W Z`S[S^WSUaaS^WVWZ_\UaaZ ^WWXVWVaZWZ\^W WZ`Ua\SZ`S`b`U[W_WU[Z`ZaSVZU[[VW Y^SZ`SS\S^SVaaVWS_WWZWSZS`S###S^WaZ^WWX S\S^WZ`ZW`WVVW b[`S`\WSUaaS^VWZ_\_\W`^_\W_`WUS^W_S _a\^S\a_[W__SU[Z`SU`aUa aZ`S^SZVaaaZVWWSa^WVW W_`\_W_U_WVW b[`S\[VY[^S^SVaaS\SZYSS^WaZ S_\WU`U[ZS^XZV[\^WaZY^WWbVWZ`SSWSa^[^ \[bWVWaZVW US^SU`W^aa_[^ZUZS`\W[Z`SZ O .

O TS\W[S_WSaX[_`\SZSZ_WU[a`^WUa` [ZWS_`Z[S_WUa S\W^S`SU`[S^WVbSYSZ`WVS`[^`SXWZ[WZaaVW_aT_VWZ`S U[T[^^W\WUS^W_a\[^`S_a\^SXS`S`W^WZaa^a^W__UTS _aUUW_bV^WU`WZVW[_WTZZ[^VaUS\W^S_ZS W^X[^ ZV US^_WU`[S^WS[S_WVWWYS`a^SZ`^WTS ZWWV^[Y^SXUWVW W W\aS\S W^aa ^Sa_a\a_WSZS_`Z^__S^S`a^S^VS`[^`S\[ `W_[_US`W \Z WX^WS`UWaX[_`ZVYa`WVW_WUS`W`^SZ_X[^S`WZ`W^WZa^ SY^U[W_Sa\WS[Ua^ZZUZ`W\_UU[WVWW W\a SUaWXS ZZ[^V_WSXSS\S[W_aaZUWZ`^aS\S^_a^[^\W ^_a WY^a_^_aTS^Z_aVS\S_aa\W__ WYS .

O S\S VWW_`S^WaZUS` VWUS\W[VW^S`UaZXaWZ`W [UWSZUW \W UWS S S^WZ`ZVW^W_ ZXaWZ`W _aTWV`W^SZWWZW S _aV VWWYSW\W^S`a^S WVW SZaSS _USVW VWS_aV ##[SZ[^V S \a`Z VW##[ W\W^S`a^S WVW SaZ UWW S USVW W_`W VW##[Z_aV ##[ZZ[^VS^ SUWW S ^WU Z`^W #[_ #[^W a`S VWSU [ VXW^WZ`S S\`aVZWVW##[ ##[S ^WVa_S VWU` ZS\S [SZSUWWS UW S^S`S [ZaSZ`S S [UWSZUS_aT^S\[^` `W^US US`aa ^WU\`S`W _aZ` VW ## ##S ^VUS`W VWU` Z S`W [ZW_S^W VZ`S^SVS`[^`S \[ `W _ S_W[^ VWSW^ bWZ`W VZ bW_` ^WV[ZS bZ`a^W VWbW_`S^ Z_aV TS`Wa_`^a[U[\[ZWZ`S WV`W^SZWSZS _`S\W X[ZVa US`aa VWUS\W [ZaSZ`S [UWSZUS ZZ[^V _ UWZ`^a_ aZS _aTWV`W^SZWSZS Z_aV .

O W`WSaS V^[Y^SXUS Ua\^ZVW ^a^SUa^ _ S\W_aT`W^SZW ^ZU\SWW ^a^ _aZ`[W_^S_ZSS^USa^_a W\WVW^_a WY^a^_a T a^W_WYS_[W_a W_`W S\S`^aWS ^a Va\S VWT`####È_WUSZaZVS`W VZ# #_ # SSaZ_ SVWT`W X[S^`W S^ aS`S`W VZVWT`a aZS^ SS S_^_a^W SaVWT`W ^WS`b WYSW Z`^W WW a^W_aS^WaZVWT`# #È_WU_WZ_T WYS UaS .

`aaWYS W_`W USZS S` _ \W^`W U^UaS`S aZ[^ ZSbWU_a \^W_`W ZUS\W USSXaWZ` \W [YSZ_ _ ^ SbS SUa^W _aZ` ^WS`b \a`ZW _`S SUa^ UaS\S VaUW _Sa _S^S`S ZS\S S^W[^ _ S\S _aa_ SUa^ SZ`^[\UW X[[_`W USSWZSS^ \_UU[WZS\S _a^[^ WXS \WW _aT`W^SZW _aZ` X^WS`UW X[S^`W U[Z`ZaW_ T[YS`W_ VWSVZUW S\WW VWSVZUW\W S\^[S\W Z`^WSYS Z`ZVW^W SS\W VWW_`VWS _[S^S^SVS.

^SVWS_ S`a S^WSaaZUS^SU`W^ `W^SaZWW SbZV _ _S^a^ S\WW TUS^T[ZS`W_aXa^S`W VWS W # S_ ZUS S\WW `W^SW Saa` S^ bS^S`W .

WYW`S`SUa\^ZVW_`W\S\W[USZ`ZVW^WZW `^W`S`WSbW_`US SUS\W_b[_`W\S_W`Sa_`WS^aa\WUS\WZS`W ZaZYa aZU[^^a^[^W_`W[bWYW`S`WVWaZUSS^ZS\SS^W[^ \SZ`S`VW_SU_`W\a`W^ZU`^SZ_X[^S`SSZ`^[\U O SaZSW_`WUS^SU`W^_`US_b[_`W\W_\SVa^[^VW_`WS^^[ S`[S^W \S_S^W`UW _`S_^W W^bS`VWV^[\ SS`UZW aZVWW _`S[ ^W W^bS`WVWXSaZS_WZ`ZW_UZaW^[S_W_\WUVW\S_S^aZWWZ \S_S O [a^W\^WV[ZSZ`W_aZ`[_[a^WUW^Z[ [UW^Z[ [ WbYS`Uaaa__XW^``S`W^VUS`S[USS\S^_[a^_S^S`a^[S_W S[[^XWSU[b_`_[a^V^[[^XW _[a^VWaZUS__[a^ Z_\[S_WZS\SS^WW W^bS`WZS`a^SW\^ZU\SW_aZ` ^W W^bS`SVWX[^S_XSaZS# S_^W W^bS`SVWXSaZSS`UZW O .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful