Fehé r B.

Ist v á n

Sablonminta gyű jtemény
Faldekorálási munkákhoz A
sz o b a f e s t e s h a z i l a g . b l o g s p o t . c o m

in g y e n e s kia d v á n y a ! Budapes t 2010.

Díszítés sablonmintával (Stencilezés.)
Már az ősidőktől fogva foglalkoztatja az embereket otthonuk díszítése. Ez a vágy a mai emberben is él, ugyanis sokan vagyunk akik szeretnénk lakásunkat egyedivé, néha talán különlegessé tenni. A sablonnal való díszítési technika, más néven stencilezés már több évtizedes múltra tekint vissza. Egy könnyen elsajátítható módszer akár házilagos kivitelezéshez. Azonban sok türelmet és kézügyességet igényel! Hazánkban a régi festő mesterek is gyakran használták ezt a technikát, a hengerezéssel és vonalazással párhuzamosan. Manapság újra kezd tért hódítani! Igaz legtöbben készre gyártott mintákkal dolgoznak. Amennyiben szeretnénk egyedi dekorációt, azt egy kis idő ráfordításával, akár házilag is elkészíthetjük. Amennyiben sikeresen elvégeztük a falfestést, még tovább díszíthetjük falainkat sablonminta használatával. Szebb, egyedibb, és barátságosabb hangulatot teremtve lakásunk helyiségeiben.

Egy kis kézügyességgel, türelemmel és kreativitással, nagyon szép ötletes falakat készíthetünk.

Hasznos tanácsok a sablonminták használatához!

A mintákat először nyomtassuk ki! Sajnos a legtöbb nyomtató nem tud vastag kartonra nyomtatni, ezért szükséges lesz mintáinkat szabad kézzel átrajzolni. Ehhez Használjunk indigó papírt! Ezt követően vágjuk ki a vonal mentén a formákat. Ne feledjük ajánlatos több példányt is készíteni belőlük! A stencil minták pontos felhasználási leírása megtalálható a Faldíszítési ötlettár című könyvemben. Ahol 100 oldalon sok színes képpel illusztrálva tájékozódhat a faldekorálás munkafolyamatairól lépésről-lépésre.

A mintákat mindenki saját felelősségére használja! A munkák során gyakorlatlan kivitelezésből származó károkért, a kiadvány szerzője felelősséget nem vállal!

Sablonminták használatával falainkat kreatívan díszíthetjük akár több színű mintával egymás mellett.

Milyen festéket használjunk díszítő munkáinkhoz?

Számtalan festék közül válogathatunk színben, és minőségben egyaránt. Egy rövid összefoglaló és festékajánló dekorálási munkához: A sima egyrétegű falfestékek kiválóak a dekoráláshoz, több színárnyalatban megvásárolhatóak.

Erős szinekkkel való díszítéshez jó választás lehet ha szinező pasztával dolgozunk Pl: Aquakolor.

Selyemfényű és mosható felület készítéshez, Latex festékeket használjunk.

Bővebb információ a festékekről:
http://falfestek.blogspot.com oldalon található vagy a www.trilak.hu weboldalon olvasható.

A Szobafestés házilag című kiadvány Fehér B. István első szakkönyve 2009. December végén jelent meg a www.adamobooks.info online könyváruház kínálatában. A könyv egyszerű közérthető stílusban mutatja be a szobafestő és faldíszítési munkák hatékony elvégzését. A felújításhoz szükséges szerszámok, segédeszközök, és anyagok bemutatásán kívül, a gyakran felmerülő problémák ( penészes, nikotinos, beázott falak) megszüntetéseit is bemutatja. Valamint alapvető színtani ismereteket és faldíszítési ötleteket ad elvégzendő munkáinkhoz. Egy hasznos segítség barkácsolóknak, a falfestési mázolási és tapétázási munkafolyamatok helyes sorrendjének megismeréséhez, és kivitelezéséhez. A kiadvány elsősorban azoknak szól, akik saját kezűleg készülnek otthonukat felújítani, vagy esetleg már túl vannak az első próbálkozáson, és tökéletesíteni szeretnék tudásukat. Ugyanis manapság egyre többen fognak bele házilagos felújításba, ami alapvető szakmai ismeretek nélkül, bizonytalan vállalkozás lehet. Ennek a kiadványnak a fő célja, bemutatni a szobafestés alapjait. Amit a festésről érdemes tudni alapoktól, a díszítő munkákig. barkácsolóknak, 144 oldalon az

A kiadvány létrejöttét két hirdetési partner támogatta keller '71 Kft (amely már 1981 óta foglakozik festékforgalmazással)és a Trilak festékmester Magyarország vezető festékforgalmazója és gyártója. A könyv jelenleg már több mint 8. hónapja vezeti a könyvterjesztő eladási listáját.

A szerző kiadványaiban több mint 25 éves szobafestő tapasztalatát gyűjtötte össze!

h t t p ://a d a m o b o o k s . h u / f a l d i s z i t e s i_ o t l e t t a r . h t m l

A közel egy éves gyűjtőmunka eredményeként végre elkészült a második könyv!
Megjelent a Faldíszítési ötlettár című e-könyv!

Fehér B. István Kokas András képeivel kiegészítve mutatja be a faldekorálás művészetét. A könyvben kezdők és gyakorlottabbak is egyaránt ötletes megoldásokat találhatnak otthonuk díszítéséhez. A kiadvány sok képpel és részletes leírással, két rendkívül hatékony dekorációs technikát mutat be: a kiragasztásos és a sablonmintás festést. Mindkét módszerrel kreatív díszítést készíthetnek mindazok, akik többre vágynak a hagyományos falfestésnél. A technikák bemutatása mellett még sok képes dekorációs ötletet, anyagismertetőt és több azonnal kivágható sablonmintát, találhatnak az olvasók. A könyv kiegészítése és egyben folytatása Fehér B. István Szobafestés házilag című kiadványának
A kiadványból megtanulhatóak a sablonmintával történő festés munkafolyamatai, valamint a sablon minták otthoni előállításának lehetőségei.

A technikákat a szobafestők a szolgáltatásuk bővítése céljából, és az ügyes kezű barkácsolók is egyaránt haszonnal forgathatják. A könyv kizárólag a www.adamobooks.info könyvterjesztő weboldaláról tölthető le! A szakkönyvek kategóriában található! A kiadvány ISBN száma: 978-963-08-0306-9

Amennyiben a lakásfelújítás és dekorálás témájából szeretne még többet olvasni, a blogomban hetente frissülő bejegyzések és videók között böngészhet!

Bővebb információ a: szobafesteshazilag.blogspot.com vagy a szobafesteshazilag.blog.hu oldalon.

Mindenkinek sikeres felújítást és faldíszítést kívánok!

Üdvözlettel a szerző!

Ez a kiadvány ebben a formában változtatás és átszerkesztés nélkül szabadon felhasználható! Amennyiben hasznosnak találod küldd el ismerőseidnek is!

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful