P. 1
Napoleon Hill de La Idee La Bani

Napoleon Hill de La Idee La Bani

|Views: 1,405|Likes:
Published by smart_eagle44

More info:

Published by: smart_eagle44 on Oct 23, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/19/2013

pdf

text

original

Napoleon Hill

- De la idee la bani –

Ce este important sa stii inainte de a continua sa citesti aceasta carte este ca munca si scrierile acestei personalitati in cultura motivationala au fost citite si aplicate de unii din cei mai mari leaderi in domeniul Finantelor.Am ales sa incepem seria cartilor on-line cu un omagiu inchinat celui arhi-cunoscut sub numele de NAPOLEON HILL. Roosevelt. Cine a fost el? Un om aparent simple nascut pe 26 octombrie 1883 undeva in Virginia. Opera sa cea mai celebra. Mahatma Gandhi. A invatat in fiecare an milioane de oameni. mediul si filozofia de succes ale lui Napoleon Hill. Mai mult decat o lucrare motivationala. Astfel ca in scurt timp. Napoleon Hill a devenit unul dintre cei mai importanti specialisti in filozofia succesului si unul dintre initiatorii scrierilor motivationale. dar a avut ceea ce unii numesc daruire fata de arta scrisului. Politicii. Thomas Edison. a lucrat pentru Andrew Carnegie si a devenit rapid un excelent confident si consilier pentru oameni de afaceri si presedinti. A trecut de la jurnalistica la Drept. Dar nu orice scris: scrisul motivational. Nu a fost o persoana de familie instarita. Guvernului etc. Henry Ford si sute de alti lideri mondiali. Este cea mai noua carte a lui Napoleon Hill si are la baza faimoasa filozofie a “Legii Succesului”(“Legea Atractiei”). "THINK AND GROW RICH"(numele original al cartii) a fost “gandita” de-a lungul a 25 de ani de experienta. Printre numerosii sai asociati se numara Franklin D. De la Idee la Bani. cartea este o referinta biografica si istorica. Educatiei. pasii simpli pentru realizari inalte si independenta financiara. . relatand viata. este una dintre cele mai bine vandute cari din toate timpurile.

si nu le intelegi. nu ma costa nimic. Scopul e sa aplici ce ai gasit ca se potriveste in carte pentru tine. Iar daca ai citito te felicit din toata inima si te rog sa o reiei si sa O INTELEGI. Dar ca punct de start ti-am propus un cuprins restrans al cartii din dorinta de a vedea care este stuctura acesteia. iar daca nu intelegi nu vei reusi niciodata sa pui in practica si sa valorifici aceste cunostinte care ti s-au transmis. Si cum cineva intelept spunea acum multi ani : “Sa cred si sa nu existe. am pierdut totul!”. Sa nu cred si sa existe. Deci nu ai nimic de pierdut daca incepi sa crezi.Daca nu te-am convins pana acum sa o citesti. nu te costa nimic. . sau orice carti in general. cateva fragmente din aceasta opera. multumit si implinit. de a observa in mare punctele atinse in cadrul scrierii si nu in ultimul rand de a-ti da seama in ce mod se pliaza pe asteptarile tale. Dar la urma urmei acest concept a fost demonstrat de cei care au cu adevarat succes si cred din toata inima ca acest succes se datoreaza “Secretului”. Sa cred si sa existe. Cei multi care au auzit de aceasta carte au privit-o cu scepticism tocmai din cauza prejudecatilor starnite de asa-numita “Lege a Atractiei”. iti vom oferi in continuare cateva citate. ar fi cea mai mare reusita a mea. dar daca ai rezultate vei fi mai mult decat fericit. nu investesti nimic. Este egal cu zero daca citesti carti de acest fel.

. 238 Pasul 13 catre imbogatire AL SASELEA SIMT ........ 256 MANUALUL CITITORULUI .... 75 Pasul 4 catre imbogatire CUNOSTINTELE SPECIALIZATE ... 229 Pasul 12 catre imbogatire CREIERUL ......Cuvant inainte al editorului .. 202 Pasul 11 catre imbogatire SUBCONSTIENTUL . 5 Prefata .. 296 Sectiunea de examinare . 115 Pasul 7 catre imbogatire HOTARAREA . 83 Pasul 5 catre imbogatire IMAGINATIA .. 348 ... 37 Pasul 2 catre imbogatire CREDINTA .. 21 Pasul 1 catre imbogatire DORINTA .. 15 GANDURILE SUNT LUCRURI ... 7 Introducere . 55 Pasul 3 catre imbogatire AUTOSUGESTIA .... 159 Pasul 8 catre imbogatire PERSEVERENTA .. 101 Pasul 6 catre imbogatire PLANIFICAREA ORGANIZATA .. 173 Pasul 9 catre imbogatire PUTEREA MINTILOR SUPERIOARE 193 Pasul 10 catre imbogatire MISTERUL TRANSFERULUI ENERGIEI SEXUALE ... 246 CELE SASE STAFII ALE FRICII .....

” “ O "minte" competenta. sunt singurele forte motivatoare care dirijeaza si controleaza fiecare miscare. si cu care isi impleteste emotiile. Orice om este ceea ce este datorita gandurilor dominante carora el le permite sa-i domine spiritul. caci "mintea" este o forma de capital care nu poate suferi deprecieri permanente in perioade de depresiune economica. castigand ca salariu de start mai mult decat orice persoana de varsta medie ar fi castigat. Povestea lui este descrisa pe scurt in capitolul II”. A folosit informatiile atat de eficient incat a ajuns direct intr-o pozitie de mare responsabilitate. va ajunge sa o accepte ca adevar. nu poate fi nici furata. Daca cineva isi repeta in mod constant o minciuna. actiune si fapta a respectivei persoane! Gandurile impletite cu emotii constituie o forta "magnetica".” “Daca cereti bogatii. atata timp cat este bine pusa in valoare. In plus. Stiti drumul care va conduce la bogatie. banii care sunt indispensabili in administrarea unei afaceri au valoarea unei dune de nisip pana cand nu se combina cu un "creier" eficient.“In timp ce lucram la aceasta carte. a luat manuscrisul capitolului II si l-a citit. Gandurile pe care cineva si le implanteaza de buna voie in minte. fiul meu. si a descoperit singur SECRETUL. si le incurajeaza entuziast. hotarati-va sub ce forma si cat anume v-ar satisface. aflat in pragul finalizarii ultimului an de facultate si care isi cauta de lucru. “ Se stie foarte bine ca o persoana ajunge in final sa creada ceva ce isi repeta mereu. Vi s-a dat o harta a . reprezinta o forma de capital mult mai eficienta decat cea necesara in administrarea unei afaceri ce se ocupa cu serviciile publice. nici cheltuita. ce atrage alte ganduri asemanatoare sau inrudite. indiferent daca afirmatia este adevarata sau falsa.

dar acum aceste alibi-uri sunt depasite pentru ca te afli in posesia <<Cheii Supreme>> care deschide orice usa catre bogatiile vietii. Daca uitati sa porniti sau sa va opriti inainte de final.care. in general) si daca ii puteti citi gandurile secrete. sau neglijezi sa muti cu incredere. iar oponentul tau este TIMPUL>>. Daca eziti inainte sa muti. Starea de spirit se formeaza. Este o satisfactie ce revine tuturor celor ce reusesc sa obtina de la Viata tot ceea ce cer. Luati. dar exista un pret pe care il platesti daca nu o folosesti: ESECUL. dar este puternica! Este privilegiul de a crea in mintea proprie DORINTA ARZATOARE pentru forme definitivate ale bogatiei. trebuie creata. Este o recompensa de proportii uimitoare daca pui cheia in folosinta.. piesele tale vor fi <<inghitite>> de timp. caci pentru a va decide nu aveti nevoie decat de un singur lucru . intamplator. e singurul pe care il puteti controla .si anume o stare de spirit.” “Inainte de despartire as dori sa va reamintesc ca <<Viata este o tabla de sah. practic orice persoana care a atins maturitatea intelectuala (intre 35 si 40 de ani. Joci impotriva unui partener care nu tolereaza INDECIZIA! Anterior este posibil sa fi avut o scuza logica pentru ca nu primeai tot ceea ce cereai. Nu poate fi cumparata. doar dumneavoastra veti purta vina. respectata cu strictete. Sa analizam comportamentul uman cand aceasta frica ii afecteaza pe oameni in legatura cu cele mai importante aspecte ale relatiilor inter umane. Este recompensa pe masura eforturilor tale? Vei face . veti afla ca nu crede absolut deloc. Nici un alibi nu va va salva de la acceptarea responsabilitatii daca uitati sau refuzati sa cereti averi de la viata. Nu exista pedeapsa pentru folosirea cheii. va va mentine pe aceeasi cale.” “ Am descris aici modalitatea de comportament a oamenilor care sunt supusi fricii de critica in ceea ce priveste lucrurile mici si neinsemnate din viata.. spre exemplu. Cheia este intangibila.itinerariului care. Responsabilitatea va apartine.

Si tocmai in aceasta idee as dori sa inchei cu cateva detalii tehnice privitoare la aceasta scriere:  cartea a aparut in ianuarie 2007 la editura Curtea Veche. in cadrul colectiei Carti cheie  traducator: Luiza Gervescu  cartea cuprinde 374 pagini in format 13x20cm si o greutate de 0. de viitor om de succes in orice domeniu.>>” Sper ca te-am convins de importanta acestei carti pentru bibliografia ta. ne-am intalnit. prin aceste pagini.primul pas si vei crede? <<Daca avem legatura unul cu celalalt>> spunea nemuritorul Emerson<<ne vom intalni>>. In incheiere as dori sa mai imprumut un gand de-al lui si sa adaug: <<Daca avem legatura unul cu celalalt.315 kg  pret aproximativ: 25 RON  taxe de livrare(In cazul cumpararii on line): 4-12 RON .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->