You are on page 1of 2

Marina Garca Mata

COMUNICACI ESCRITA, ORAL I DIGITAL


1.

EL LLENGUATGE I LES LLENGES

1.1

ALGUNA COSA COMUNICACI

MS

QUE

UN

MITJ

DE

Tota senyal est destinada a la transmissi dinformaci, per tant susen dins duna situaci comunicativa donada entre un emissor i un receptor. El llenguatge hum est format per senyals i combinacions de senyals organitzades duna manera determinada. Si volem definir amb precisi en qu consisteix el llenguatge hum, hem danar ms enll dun instrument de comunicaci ja que la seva complexitat i les seves mltiples virtualitats no exigeixen aprofundir en les caracterstiques daquesta facultat humana.

1.2

ELEMENTS LLENGUATGE

PER

UNA

DEFINICI

DEL

Si deixem de banda casos excepcionals, tot sser hum es comunica per mitj duna o una altra llengua.

1.2.1 El llenguatge i lorganitzaci de lentorn


Amb una llengua organitzem el nostre entorn, el mn on vivim i sotmetem les nostres percepcions en diferents graus dabstracci. La comunicaci s possible grcies a lorganitzaci i reducci que del mn fem per mig del llenguatge. Per tant, amb ell redum i ordenem les percepcions de lentorn.

1.2.2 El llenguatge i el pensament


Sense la base duna constituci cerebral mnimament adequada no s possible el llenguatge. Y , contrriament, en la total absncia del llenguatge no apareixen indicis dintelligncia en els sers humans. Per tant, s un element bsic en la constituci del pensament i, molt particular, permet el discurs abstracte a diferents nivells.

1.2.3 El llenguatge i la memria


El llenguatge s el suport bsic de la memria. Per una banda, la memria collectiva dun poble es conserva en mites, llegendes, histries i tradicions la qual el seu vincle s la llengua (oral o escrita).

Marina Garca Mata Daltra banda, en la memria individual, la llengua exerceix un paper singular en la formaci de la identitat personal i ens permet la permanncia del relat de la nostra vida. Per tant, s indispensable com a suport de la memria, tant individual com collectiva.

1.2.4 El llenguatge i lautoexpressi


El llenguatge fa possible lautoexpressi, s a dir, lexistncia del discurs intern; no desenvolupem els nostres pensaments al marge de la llengua. Per tant, s alguna cosa ms que un instrument de la comunicaci perqu ens permet lautoexpressi, la reflexi de la nostra prpia experincia.

1.2.5 El medi ms extens


Tota expressi humana pot trobar traducci en el llenguatge , al contrari, no s cert. s a dir, no tota expressi lingstica pot ser traduda al llenguatge visual. Per tant, s el mitj de comunicaci i dexpressi ms extens que possem els sser humans.

1.3

LA DEFINICI GENERAL DEL LLENGUATGE


s el factor bsic que ens constitueix com a ssers humans

El llenguatge s un mitj o instrument de comunicaci i s el ms extens. perqu fa possible el discurs abstracte i la parla desplaada. Aix s aix perqu amb el llenguatge ordenem tant les experincies que tenim de lentorn com les que soriginen de nosaltres mateixos. s important ja que juga el principal paper en la constituci del pensament i s suport de la memria. Per ltim, ens permet lexpressi lliure i interior i s la causa del dileg propi.