You are on page 1of 3

Jenaplanschool DE FENIKS 09 / 226 17 06 Waar niet alle kinderen sterren worden, maar waar ze wel allemaal hun glans

behouden! Nieuwsbrief defeniks.nieuwsbrief@gent.be

Datum : 24 tot 30 oktober 2011 Afsluitronde : Deze week vieren we de jarigen van de maand oktober. Proficiat aan al deze jarigen! De kinderen mogen zich griezelig verkleden! De klassen krijgen een basispakket waarmee ze lekkernijen kunnen klaarmaken. Wie zelf nog iets wil meebrengen om te smullen mag dit zeker en vast doen! Onderbouw Jade ,Kemal, Leon, Nkiruka, Pierjan, Kawtar, Adam, A Esma, D Marie, Loubna, Salim, Marie B, Joren Til, Maysa, Pierjan, Axelle, Marie C. Middenbouw Hivan, Yusuf, Shanti, Pipa, Ilias, Adelina, Samir, Tanisha, Hazal, Zaina, Kobe Bovenbouw Arthur, Jolien, Luka, Adelina Team Marleen (eetmaal)

Opgelet : geen warme maaltijd voor de middenbouw en de bovenbouw op maandag 7 november 2011 De eerste dag na een vakantie zijn er nooit warme maaltijden te verkrijgen. Laatste week fruitwinkel De opbrengst van de fruitwinkel en de komende acties zullen we aanwenden om de kindervriend te sponsoren. Voorrangsperiode voor broers en zussen Vanaf 14/11/2011 tot en met 25/11/2011 is er een voorrangsperiode voorzien voor inschrijvingen voor broers en zussen van het geboortejaar 2010. Het is uiterst belangrijk om ten laatste op 25/11/2011 in te schrijven, zo niet vervalt de voorrang en is de kans heel groot dat er geen plaats meer is! Gezocht: nestouders en andere actieve ouders Onze school doet mee aan het project school in zicht School in zicht groepeert ouders en organiseert rondleidingen in scholen. Wij denken dat ouders de beste ambassadeurs zijn voor de school van hun kind. De rondleidingen zijn gepland op 8, 9 en 19 december. Uren worden ons later nog meegedeeld. Zijn er ouders die bij deze rondleidingen willen aansluiten? Graag een mailtje naar Sofie : defeniks.dir@gent.be Meer info over dit project vind je op www.schoolinzicht.be Nieuws van de ouderraad Heb je nog ideetjes? Of ben je gewoon benieuwd naar wat er reilt en zeilt in onze ouderraad? Kom eens vrijblijvend langs... Onze 2e ouderraad van dit schooljaar gaat door op dinsdagavond 25/10 om 20u in de Zinniastraat 9 (zijstraat Bevrijdingslaan). Kan je niet? Kom dan naar de herneming op woensdagmorgen 26/10 om 9u in het 2e lokaal van het dagverblijf /STIBO op school. Iedereen van harte welkom! Rommelmarkt Heb je speelgoed dat niet meer gebruikt wordt? Kledij die niet meer past? Wil je een extraatje verdienen voor de grote cadeauperiode? Of gewoon wat extra plaats maken...? Schrijf je dan in voor de verkoop van speelgoed, boeken ,multimedia, pluche en kinderkledij van 0 -12 j !!!! Inschrijven voor 21 november op de lijst aan het rode prikbord in de Acaciazaal. Deelnemers betalen 1/m met een maximum van 3m. Het standgeld wordt geschonken aan Elaba vzw voor de financiering van kleinschalige onderwijsprojecten in Afrika. Projectgroep mobiliteit

Op woensdag 26 oktober vergadert de projectgroep Mobiliteit in de centrale hal van de school, ter hoogte van de eerste poort. Iedereen die graag eens kennismaakt met de drijvende krachten, die toch wel dringend een ei kwijt wil over de verkeerssituatie rond de school, die iets wil bijleren over waar we staan en vanwaar we komen, kortom iedereen die wil helpen nadenken over de toekomst van de schoolomgeving is bij deze van harte uitgenodigd om langs te komen! Start om 20u. Beste oud-leerling van De Acacia/De Feniks, De Feniks organiseert op donderdag 17/11/2011 om 18u een infoavond over het secundair onderwijs voor de kinderen van het 5de en 6de leerjaar.Iemand van het CLB zal er onder andere uitleggen hoe het middelbaar georganiseerd is, welke keuzes er zijn enz. Maar wij zouden ook graag hebben dat jij, als oud-leerling, eens komt vertellen wat we echt moeten weten. Jouw ervaringen zijn namelijk goud waard! Nog toffer zou zijn als jouw mama of papa ook wil meewerken, want ook zij hebben waarschijnlijk veel tips voor ons. Wil je meewerken aan deze infoavond? Stuur me dan een mailtje naar dit mailadres (assleeuwaert@hotmail.com) of doe een telefoontje naar school (09/226.17.06.) en vraag naar mij! Alleszins ongelooflijk bedankt! Ann-Sophie (zorgcordinator op De Feniks) Juf Isabelle (mezen)
Nestouder : Elke Mama van Thivia

Juf Ann ( zwaluwen)


Nestouder : Katrien Mama van Staf en Gitte

Wonen alle heksen wel in oude huizen? We weten al heel wat maar we zoeken het verder uit. Woensdag maken we soep. Wie kan helpen? Prei en pompoen zijn altijd welkom. Deze week is het aan ons om de fruitwinkel open te houden. Vrijdag doen we mee aan het vrij podium tijdens het verjaardagsfeest! Whoeaaa wie komt daar in ons nest? Het is de koekjesheks! Maar wees maar niet bang, t is juf Sofie, dat wisten we al lang!!! Wij maken onze attributen voor de griezelfilm. 27/10 gaan we naar de bib, wie wil mee? Deze week werken we onze aquariums verder af. Woensdag maken we zelf wafels in de klas. Wie wil ons komen helpen? Donderdag gaan we naar de bib met de zwaluwen. Vrijdag vieren we de jarigen in de namiddag. We griezelen erop los. Vrijdagmorgen gaan we op griezeltocht naar Claeys Bouaert . Op tijd op school, want we vertrekken om 9u! Clusteruistap naar Puyenbroeck. Vrijdag vieren we de jarigen van oktober en mag je als griezel verkleed naar school komen. Juf Bronwen is ziek tot woensdag.

Juf Claudine ( raven)


Nestouder : Anne-Lise Mama van Hannah en Lisa

Juf Christel (kanaries)


Nestouder : Johan en Jo
Papa van Ella en mama van

Juf Bronwen (pinguns)


Nestouder : Yann en Inge
Papa van Tim en mama van Gitte

Juf Sofie W (mussen)


Nestouder :Stijn en Caroline Mama en papa van Mira en Lio

Onze heksjes kunnen nu al toveren en vliegen op een bezem! Ze koken ook al heerlijke heksensoep. Dinsdagnamiddag komt een echte heks naar onze klas spannend Vervolg Egypte! Knuffels en poppen zijn nog steeds welkom! Woensdag maken we soep.! Hulp en groenten zijn welkom! (pompoen, ) Clusteruistap naar Puyenbroeck. Vrijdag vieren we de jarigen van oktober en mag je als griezel verkleed naar school komen. Vandaag spelen we nog eens bosspelletjesronde. Donderdag gaan we naar het bos. Warre bracht een skelet mee naar de kring. Zo kwamen we tot ons nieuw project Het lichaam Alles wat we hierover weten en vinden brengen we mee naar de klas. We starten na de vakantie. Herfst in het bos en Halloween. Vrijdag mag je verkleed naar school komen.

Juf Ellen (uilen)


Nestouder : Hilde Mama van Lena en Stan

Juf Delphine (kookaburras)


Nestouder : Leen Mama van Wilko

Juf Sofie (kiekendieven)


Nestouder Els
Mama van Sam, Finn, Wolf en Joppe

Juf Liesbeth (ijsvogels)


Nestouder : Els
Mama van Luna en Wannes

Juf Sofie P (meeuwen)


Nestouder : Marleen
Mama van Arthur

Meester Yves (kraaien)


Nestouders : Greet en Frank Mama van Waldo en Paco

We hebben een nieuw project. We zijn nieuwsgierig naar de verschillende godsdiensten. Alle info, tips en ideen zijn welkom. Ken je iemand die iets kan komen vertellen, tonen of ergens kan rondleiden? Laat maar weten? Deze week is het mijn allerlaatste week. We gaan er nog een leuke week van maken! Vandaag op uitstap naar het Gentbos en vrijdag is er een groot griezelfeest gepland! Ook worden alle jarigen van oktober gevierd!

Juf. Monique (valken)


Nestouder : Lut Mama van Nouline

Clusteruistap naar Puyenbroeck. Vrijdag vieren we de jarigen van oktober en mag je als griezel verkleed naar school komen. Clusteruistap naar Puyenbroeck. Vrijdag vieren we de jarigen van oktober en mag je als griezel verkleed naar school komen. Vandaag op uitstap naar het Gentbos. Vrijdag vieren we de jarigen van oktober en mag je als griezel verkleed naar school komen.

Meester Jonathan (gieren)


Nestouder : Frank en Greet

Papa van Waldo en Paco

Juf Lise (kolibries)


Nestouder : Musgen Mama van Muchsin

Juf Barbara (toekans)


Nestouder Katrien
Mama van Jasper, Maarten en Sander

Juf Ann (papegaaiduikers)


Nestouder : Fadila Mama van Emina

We stellen deze week ons vrije tekstschrift voor aan elkaar! Daar zitten echte kunstwerkjes tussen. We werken ons meetkunde af en hangen onze antipestboom vol vriendschap. Vandaag gaan we naar het Gentbos. Benieuwd wat we daar zullen zien, horen, voelen, proeven en ruiken.! Cluster 3 houdt de fruitwinkel open deze week, dat zijn wij dus! Donderdag lezen we voor de eerste keer samen met de tutors(gieren) We krijgen ons rapport. Vrijdag vieren we de jarigen van oktober in griezelstijl.

Juf Evi (nachtegalen)


Nestouder : Luljeta mama van Emirjeta

Related Interests