Ingrijirea si curatarea bijuteriilor

-

Stergeti bijuteriile cu un servetel umed, iar apoi tamponati usor cu un sevetel curat, cu textura moale. Nu folositi decat substante special concepute pentru curatarea bijuteriilor. Evitati apa fierbinte si orice alte preparate chimice. De asemenea, evitati expunerea bijuteriilor la temperaturi extreme sau tinerea lor in apa.

-

Ingredientele care sunt continute in mod normal de spray-urile de par, spume, lotiuni, parfumuri, produse de machiaj, geluri de ras sau sapun pot lasa pe bijuterii urme dificil de indepartat. Pentru prevenirea acestui lucru, asigurati-va ca nu purtati bijuterii in timpul dusului. Evitati in general orice contact al bijuteriilor cu produsele cosmetice. De asemenea, nu purtati bijuterii in timpul activitatilor casnice.

-

Asigurati-va dupa fiecare curatare ca bijuteriile sunt complet uscate. Depozitati-le intotdeauna in spatii racoroase, uscate, in compartimente special create pentru pastrarea lor. Bijuteriile confectionate din metale pretioase se pastreaza in pungute special sau invelite in materiale moi, pentru a preveni astfel deteriorarea lor. In timpul depozitarii, bijuteriile din argint trebuie ferite de aer si lumina, acestea cauzand oxidarea suprafetei.

-

Curatati bijuteriile confectionate din metale pretioase cu apa si cu sapun cu formula delicata, iar apoi stergeti usor cu un servetel moale. Pentru indepartarea reziduurilor greu de curatat, folositi o solutie speciala pentru bijuteriile din metale pretioase. Stergeti bijuteriile numai cu servetele moi, cu textura fina.

-

Pentru ca bijuteriile Avon sa isi mentina aspectul frumos, este recomandat sa le stergeti delicat cu o portiune de piele de caprioara. Petele formate pe suprafetele din aur pot fi indepartate cu ajutorul unei solutii speciale pentru curatare, sau cu un amestec de apa si detergent de vase (puteti adauga si cativa stropi de amoniac). Evitati insa amoniacul concentrat pentru ca poate deteriora suprafata bijuteriilor. Frecati cu atentie cu ajutorul unei periute cu perii moi, dupa care clatiti cu apa calda si asteptati sa se usuce.

-

Pentru anumite bijuterii de aur, poate fi folosit un dispozitiv special de curatare. Cereti sfatul unui bijutier inainte de folosirea unui asemenea aparat, intrucat el poate deteriora anumite bijuterii, cum sunt cele decorate cu perle sau cu pietre.

evitati contactul acestuia cu apa. stergeti-l usor cu un servetel umed si asteptati sa se usuce. - Nu lasati ceasurile mecanice langa obiecte casnice cum sunt boxele sau ecranele de televizor. - Singura interventie de intretinere pe care o necesita ceasurile cu mecanism quartz este reprezentata de schimbarea bateriilor. va recomandam sa il prezentati anual unui specialist. .Ingrijirea si curatarea ceasurilor - Depozitati intotdeauna ceasurile in spatii uscate. - Daca ceasul dumneavoastra nu este rezistent la apa. - Inainte sa depozitati ceasul intr-un spatiu pentru o perioada mai lunga de timp. Bateriile epuizate care nu sunt scoase din spatiul destinat pot coroda. Bateriile cu care sunt prevazute ceasurile Avon cu mecanism analog quartz functioneaza aproximativ 2-3 ani. Daca ceasul este rezistent la apa (pana la 50 metri) si il purtati in mod regulat atunci cand aveti activiatati care presupun contactul cu apa. Atat ceasurile mecanice cat si cele digitale trebuie prezentate unui specialist la fiecare 5 – 8 ani. Scoateti intotdeauna ceasul de la mana inainte de culcare. de aceea este recomandat ca ele sa fie inlocuite inainte de momentul expirarii. sau daca nu sunteti sigur/a de acest lucru. departe de praf si de orice substante chimice care pot cauza decolorarea metalelor. - Ceasurile digitale Avon sunt prevazute cu baterii care functioneaza aproximativ 18 luni.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful