P. 1
Contoh Teks Ucapan Emcee Annual Dinner Jabatan Pendidikan Khas

Contoh Teks Ucapan Emcee Annual Dinner Jabatan Pendidikan Khas

|Views: 111|Likes:
Published by Marisa Smith

More info:

Published by: Marisa Smith on Nov 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/12/2014

pdf

text

original

TEKS UCAPAN EMCEE MAJLIS MAKAN MALAM PERDANA JPK 2011

Pengarah datang : Mengumumkan ketibaan Tuan Timbalan Pengarah , Institut Pendidikan Guru - Kampus Ilmu Khas , Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin , diiringi oleh Ketua Jabatan Pendidikan Khas , Institut Pendidikan Guru - Kampus Ilmu Khas , Encik Rahim Bin Talib , Para pensyarah serta pelajar-pelajar sekalian. Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Yang berusaha , Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin , Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas , Yang berusaha , Encik Rahim Bin Talib , Ketua Jabatan Pendidikan Khas , Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas , Ketua – Ketua Jabatan dan pensyarah – pensyarah . Yang di raikan , pelajar PISMP semester 8 , KPLI Ambilan Januari 2011 serta hadirin sekalian. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara.

. Dipersilakan. Majlis mempersilakan. Kumpulan Farhan ini terdiri daripada pelajar PISMP Semester 8.. Tanpa melengahkan masa .(Bacaan Doa) .. Untuk pengetahuan semua .( Ucapan KJ Pendidikan Khas) . Seterusnya . sekarang majlis mempersilakan Tuan Timbalan Pengarah ..... Dipersilakan..( Ucapan Timbalan Pengarah ) .( Nasyid ) . ... untuk membacakan doa.. di atas ucapannya tadi. Dipersilakan. marilah kita sama – sama menyaksikan sebuah persembahan Nasyid daripada Kumpulan Farhan....Amin Ya Rabbal A’lamin. Institut Pendidikan Guru .. . . majlis menjemput saudara SYAMIL AZIZ dari J 3.. Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin .Jutaan terima kasih diucapkan kepada Tuan Timbalan Pengarah .Kampus Ilmu Khas ...Bagi mendapat keredhaan Ilahi . .. Sekarang .Ribuan terima kasih diucapkan kepada Encik Rahim Bin Talib di atas ucapannya sebentar tadi. majlis menjemput Ketua Jabatan Pendidikan Khas ...... Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas . Encik Rahim Bin Talib . untuk menyampaikan ucapannya. untuk menyampaikan sepatah dua kata....- ..1 .

majlis memperilakan saudara SYAMIL AZIZ untuk membacakan doa makan.. Seterusnya . Semoga mesej yang cuba disampaikan menerusi nyanyian tadi mampu memberi petunjuk kepada kita semua. Mari dimakan bersama – sama. Amin Ya Rabbal Alamin. Mari saksikan persembahan seterusnya . manakala pelajar lelaki di bahagian kiri dewan.. . Dipersilakan. Dengan bacaan doa makan itu tadi . diharapkan rezeki yang ada pada malam ini mendapat keberkatan-Nya. Sambil –sambil kita mengisi .. Nasi Bryiani enak sekali . Pelajar perempuan bolehlah menjamu selera di bahagian kanan dewan... majlis menjemput hadirin sekalian untuk menjamu selera.( Persembahan ) . ..Begitulah tadi sebuah persembahan yang sangat hebat oleh pelajar PPISMP. Tanpa membuang masa . majlis mempersilakan pelajar PPISMP untuk membuat persembahannya..Sungguh merdu alunan nasyid pada malam ini. Oleh itu. Terdapat dua pembahagian hidangan makanan .

.( Penyampaian Cenderahati ) . mampu membina roh keguruan kelak. marilah kita sama – sama menyaksikan sebuah tayangan video yang dihasilkan oleh Pelajar PISMP bertajuk ASAM GARAM .Sekarang. Baiklah .. tetapi juga daripada pensyarah.Pada malam ini . untuk naik ke pentas bagi menyampai cenderahati kepada Tuan Timbalan Pengarah ..Begitulah tadi sebuah persembahan yang agak hebat daripada pensyarah Jabatan Pendidikan Khas .- .. majlis menjemput Encik Rosli Bin Ahmad untuk menyampaikan persembahannya... negara memerlukan guru – guru yang berkualiti termasuklah berfikiran kreatif dan berani seperti ini. majlis menjemput Ketua Jabatan Pendidikan Khas . Sesungguhnya . Encik Rahim Bin Talib . iaitu Encik Rosli Ahmad. Dipersilakan. Untuk itu ..( Persembahan Encik Rosli Ahmad ) .. Di harap keberanian dan keyakinan yang ditonjolkan oleh kesemua pelajar semasa membuat persembahan tadi ...... sekarang ialah majlis penyampaian cenderahati kepada Tuan Timbalan Pengarah..( Video dimainkan ) .. .. kesemua persembahan pada malam ini tampil dengan hebat sekali. .. ... Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin... kita bukan sahaja dapat menyaksikan persembahan daripada pelajar – pelajar . Oleh itu . Sememangnya .

Terima kasih kepada Encik Rahim Bin Talib di atas penyempurnaan penyampaian cenderahati kepada Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru . Encik Rahim Bin Talib serta pensyarah-pensyarah. Melihat rusa tepi perigi. Puah Hajah Rohana Binti Kamaruddin diiringi oleh Ketua Jabatan Pendidikan Khas . Salam perpisahan untuk semua. Mengumumkan keberangkatan pulang Tuan Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas.Kampus Ilmu Khas. Majlis Bersurai . Anak dusun pasang pelita. Kalau tersilap tutur bicara. Di lain masa bersua lagi. Jemari disusun maaf dipinta. Di atas dahan burung tempua. Bunga dedap di atas para.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->