TEKS UCAPAN EMCEE MAJLIS MAKAN MALAM PERDANA JPK 2011

Pengarah datang : Mengumumkan ketibaan Tuan Timbalan Pengarah , Institut Pendidikan Guru - Kampus Ilmu Khas , Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin , diiringi oleh Ketua Jabatan Pendidikan Khas , Institut Pendidikan Guru - Kampus Ilmu Khas , Encik Rahim Bin Talib , Para pensyarah serta pelajar-pelajar sekalian. Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Yang berusaha , Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin , Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas , Yang berusaha , Encik Rahim Bin Talib , Ketua Jabatan Pendidikan Khas , Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas , Ketua – Ketua Jabatan dan pensyarah – pensyarah . Yang di raikan , pelajar PISMP semester 8 , KPLI Ambilan Januari 2011 serta hadirin sekalian. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara.

. Untuk pengetahuan semua . sekarang majlis mempersilakan Tuan Timbalan Pengarah . Kumpulan Farhan ini terdiri daripada pelajar PISMP Semester 8..( Ucapan Timbalan Pengarah ) ... Encik Rahim Bin Talib . marilah kita sama – sama menyaksikan sebuah persembahan Nasyid daripada Kumpulan Farhan.(Bacaan Doa) . Institut Pendidikan Guru .Kampus Ilmu Khas .Amin Ya Rabbal A’lamin..1 . di atas ucapannya tadi... untuk menyampaikan sepatah dua kata.....Jutaan terima kasih diucapkan kepada Tuan Timbalan Pengarah . Seterusnya .. .( Nasyid ) . majlis menjemput Ketua Jabatan Pendidikan Khas .. Sekarang .- .. ..Ribuan terima kasih diucapkan kepada Encik Rahim Bin Talib di atas ucapannya sebentar tadi.... Dipersilakan.. Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas ... . Tanpa melengahkan masa .. majlis menjemput saudara SYAMIL AZIZ dari J 3..( Ucapan KJ Pendidikan Khas) . Majlis mempersilakan.. untuk membacakan doa. Dipersilakan...Bagi mendapat keredhaan Ilahi . Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin . untuk menyampaikan ucapannya.. . Dipersilakan..

Sungguh merdu alunan nasyid pada malam ini.Begitulah tadi sebuah persembahan yang sangat hebat oleh pelajar PPISMP. Dipersilakan. Mari saksikan persembahan seterusnya .. .. majlis memperilakan saudara SYAMIL AZIZ untuk membacakan doa makan.. majlis menjemput hadirin sekalian untuk menjamu selera.( Persembahan ) . Pelajar perempuan bolehlah menjamu selera di bahagian kanan dewan. Tanpa membuang masa . Sambil –sambil kita mengisi . manakala pelajar lelaki di bahagian kiri dewan. Terdapat dua pembahagian hidangan makanan . Dengan bacaan doa makan itu tadi .. Mari dimakan bersama – sama... Amin Ya Rabbal Alamin. Oleh itu. majlis mempersilakan pelajar PPISMP untuk membuat persembahannya. . Seterusnya . Semoga mesej yang cuba disampaikan menerusi nyanyian tadi mampu memberi petunjuk kepada kita semua. Nasi Bryiani enak sekali . diharapkan rezeki yang ada pada malam ini mendapat keberkatan-Nya..

( Penyampaian Cenderahati ) . kita bukan sahaja dapat menyaksikan persembahan daripada pelajar – pelajar . sekarang ialah majlis penyampaian cenderahati kepada Tuan Timbalan Pengarah. Oleh itu .. marilah kita sama – sama menyaksikan sebuah tayangan video yang dihasilkan oleh Pelajar PISMP bertajuk ASAM GARAM .. untuk naik ke pentas bagi menyampai cenderahati kepada Tuan Timbalan Pengarah . ..Begitulah tadi sebuah persembahan yang agak hebat daripada pensyarah Jabatan Pendidikan Khas . Baiklah ..( Persembahan Encik Rosli Ahmad ) .Sekarang.. Encik Rahim Bin Talib ..( Video dimainkan ) . ..Pada malam ini . majlis menjemput Ketua Jabatan Pendidikan Khas .. Di harap keberanian dan keyakinan yang ditonjolkan oleh kesemua pelajar semasa membuat persembahan tadi . tetapi juga daripada pensyarah. Sememangnya . Dipersilakan.. ... Sesungguhnya ..- .. iaitu Encik Rosli Ahmad..... Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin. negara memerlukan guru – guru yang berkualiti termasuklah berfikiran kreatif dan berani seperti ini. mampu membina roh keguruan kelak. majlis menjemput Encik Rosli Bin Ahmad untuk menyampaikan persembahannya..... Untuk itu . kesemua persembahan pada malam ini tampil dengan hebat sekali.

Mengumumkan keberangkatan pulang Tuan Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas. Di atas dahan burung tempua. Encik Rahim Bin Talib serta pensyarah-pensyarah.Kampus Ilmu Khas. Anak dusun pasang pelita. Di lain masa bersua lagi. Melihat rusa tepi perigi. Salam perpisahan untuk semua. Jemari disusun maaf dipinta. Kalau tersilap tutur bicara. Majlis Bersurai . Bunga dedap di atas para. Puah Hajah Rohana Binti Kamaruddin diiringi oleh Ketua Jabatan Pendidikan Khas .Terima kasih kepada Encik Rahim Bin Talib di atas penyempurnaan penyampaian cenderahati kepada Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful