P. 1
Contoh Teks Ucapan Emcee Annual Dinner Jabatan Pendidikan Khas

Contoh Teks Ucapan Emcee Annual Dinner Jabatan Pendidikan Khas

|Views: 110|Likes:
Published by Marisa Smith

More info:

Published by: Marisa Smith on Nov 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/12/2014

pdf

text

original

TEKS UCAPAN EMCEE MAJLIS MAKAN MALAM PERDANA JPK 2011

Pengarah datang : Mengumumkan ketibaan Tuan Timbalan Pengarah , Institut Pendidikan Guru - Kampus Ilmu Khas , Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin , diiringi oleh Ketua Jabatan Pendidikan Khas , Institut Pendidikan Guru - Kampus Ilmu Khas , Encik Rahim Bin Talib , Para pensyarah serta pelajar-pelajar sekalian. Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Yang berusaha , Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin , Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas , Yang berusaha , Encik Rahim Bin Talib , Ketua Jabatan Pendidikan Khas , Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas , Ketua – Ketua Jabatan dan pensyarah – pensyarah . Yang di raikan , pelajar PISMP semester 8 , KPLI Ambilan Januari 2011 serta hadirin sekalian. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara.

Sekarang .....Jutaan terima kasih diucapkan kepada Tuan Timbalan Pengarah . untuk menyampaikan sepatah dua kata.. majlis menjemput Ketua Jabatan Pendidikan Khas . untuk menyampaikan ucapannya. Institut Pendidikan Guru – Kampus Ilmu Khas .Ribuan terima kasih diucapkan kepada Encik Rahim Bin Talib di atas ucapannya sebentar tadi.... Majlis mempersilakan. Kumpulan Farhan ini terdiri daripada pelajar PISMP Semester 8.( Ucapan KJ Pendidikan Khas) ....Kampus Ilmu Khas . majlis menjemput saudara SYAMIL AZIZ dari J 3. .- ..( Nasyid ) . Encik Rahim Bin Talib ... Seterusnya . . sekarang majlis mempersilakan Tuan Timbalan Pengarah . Dipersilakan..Amin Ya Rabbal A’lamin..1 ... Tanpa melengahkan masa .( Ucapan Timbalan Pengarah ) .. . Untuk pengetahuan semua .... untuk membacakan doa.. Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin .. di atas ucapannya tadi. Dipersilakan.(Bacaan Doa) .. marilah kita sama – sama menyaksikan sebuah persembahan Nasyid daripada Kumpulan Farhan.Bagi mendapat keredhaan Ilahi .. Dipersilakan... . Institut Pendidikan Guru .

Amin Ya Rabbal Alamin.. Oleh itu. . manakala pelajar lelaki di bahagian kiri dewan. Seterusnya .( Persembahan ) . Sambil –sambil kita mengisi .. Nasi Bryiani enak sekali . Mari saksikan persembahan seterusnya . Mari dimakan bersama – sama. Terdapat dua pembahagian hidangan makanan .. Dengan bacaan doa makan itu tadi ... majlis menjemput hadirin sekalian untuk menjamu selera. majlis mempersilakan pelajar PPISMP untuk membuat persembahannya. Dipersilakan.Begitulah tadi sebuah persembahan yang sangat hebat oleh pelajar PPISMP. diharapkan rezeki yang ada pada malam ini mendapat keberkatan-Nya.Sungguh merdu alunan nasyid pada malam ini. majlis memperilakan saudara SYAMIL AZIZ untuk membacakan doa makan. Tanpa membuang masa .. Semoga mesej yang cuba disampaikan menerusi nyanyian tadi mampu memberi petunjuk kepada kita semua. Pelajar perempuan bolehlah menjamu selera di bahagian kanan dewan.. .

.. Encik Rahim Bin Talib ... . majlis menjemput Ketua Jabatan Pendidikan Khas . Sememangnya ... Puan Hajah Rohana Binti Kamaruddin.Begitulah tadi sebuah persembahan yang agak hebat daripada pensyarah Jabatan Pendidikan Khas .. .Sekarang...Pada malam ini .... marilah kita sama – sama menyaksikan sebuah tayangan video yang dihasilkan oleh Pelajar PISMP bertajuk ASAM GARAM . Baiklah . sekarang ialah majlis penyampaian cenderahati kepada Tuan Timbalan Pengarah.. tetapi juga daripada pensyarah. untuk naik ke pentas bagi menyampai cenderahati kepada Tuan Timbalan Pengarah ..- . Di harap keberanian dan keyakinan yang ditonjolkan oleh kesemua pelajar semasa membuat persembahan tadi . iaitu Encik Rosli Ahmad..( Video dimainkan ) . Sesungguhnya . kita bukan sahaja dapat menyaksikan persembahan daripada pelajar – pelajar ..( Penyampaian Cenderahati ) . Dipersilakan. Untuk itu . majlis menjemput Encik Rosli Bin Ahmad untuk menyampaikan persembahannya..... negara memerlukan guru – guru yang berkualiti termasuklah berfikiran kreatif dan berani seperti ini.. mampu membina roh keguruan kelak. kesemua persembahan pada malam ini tampil dengan hebat sekali.( Persembahan Encik Rosli Ahmad ) . Oleh itu ..

Puah Hajah Rohana Binti Kamaruddin diiringi oleh Ketua Jabatan Pendidikan Khas . Encik Rahim Bin Talib serta pensyarah-pensyarah. Di lain masa bersua lagi. Bunga dedap di atas para.Kampus Ilmu Khas. Jemari disusun maaf dipinta.Terima kasih kepada Encik Rahim Bin Talib di atas penyempurnaan penyampaian cenderahati kepada Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru . Majlis Bersurai . Di atas dahan burung tempua. Salam perpisahan untuk semua. Mengumumkan keberangkatan pulang Tuan Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas. Anak dusun pasang pelita. Melihat rusa tepi perigi. Kalau tersilap tutur bicara.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->