Održavanje bicikla i dodatna oprema

Poštovani kupci!
Kako bismo vam pomogli pri uspješnoj njezi i opremanju vašeg bicikla, u bauMax-u smo za vas pripremili korisne savjete. Naši savjeti nude vam važne informacije o različitim radovima na održavanju, popravcima i dodatnoj opremi za bicikl. Popis za kupnju i popis potrebnog alata osiguravaju da pri vašoj kupnji ništa ne zaboravite. Tako nećete morati prekidati rad. U bauMax-u možete koristiti raznovrsnu ponudu usluga. Naši djelatnici će vas rado upoznati s podrobnostima, te vas u svemu osobno savjetovati. Želimo vam puno uspjeha s vašim novim biciklom!

1. Vaš bicikl
Vremena, kada je bicikl predstavljao samo obično prijevozno sredstvo, odavno su minula. Posljednjih je godina sve više ljudi u biciklizmu pronašlo svoj hobi ili pak ugodnu sportsku aktivnost. Zbog toga se sve veća važnost pridaje njezi bicikla i dodatnoj opremi. Kao spretan kućni majstor, s potrebnim znanjem, sve radove na svom biciklu možete bez problema obaviti sami.

2. Njega bicikla
Prije nego što u proljeće uzjašete svog »limenog konjića«, temeljito ga pregledajte, barem na određenim dijelovima. Naime, takvo održavanje služi vašoj vlastitoj sigurnosti. Naravno, na našim internet stranicama nećete pronaći sve moguće radove na održavanju bicikla. Međutim, opisali smo sve one, koji su najčešće potrebni. Neke smo popravke namjerno i ispustili, jer ih je iz sigurnosnih razloga bolje prepustiti stručnjacima, kao što su npr. popravci na nožnoj zadnjoj kočnici. Povremeno nauljite lanac, te pokretne dijelove kotača i pedala s odgovarajućim uljem ili sprejem. Pažnja: ulje ne smije doći između kočnione oplate i naplataka. Ako vam se kočnice čine pretvrde, omekšajte ih sa specijalnim silikonskim ili grafitnim sprejem. Ukoliko vas uhvati jaka kiša, potrebno je bicikl, prije nego ga ostavite u podrumu, osušiti, kako biste spriječili početak hrđanja. Čak je i mala oštećenja laka, npr. pri manjim padovima, dobro čim prije popraviti. Neka zračnice budu uvijek optimalno napunjene, posebno ako bicikl duže vremena stoji. Osobito je priručno za takve poslove imati montažni stalak, s kojim stabilizirate bicikl na udobnoj radnoj visini.

3. Krpanje zračnica
Kada vozimo bicikl, uvijek nam se iznova dogodi da nam se podere zračnica, premda zbog toga ne moramo prekidati izlet ili posjetiti mehaničarske radione. Sve što trebamo je komplet za krpanje zračnica (kojega imajmo uvijek pri sebi) i znanje o tome, kako ga upotrijebiti.

Kad ste odstranili ventil. Ovako jednostavno odvajate plašt od naplatka. za praznu gumu kriva je rupa u zračnici. Zbog toga najprije provjerite da li matica ventila dobro brtvi. Na otećenom dijelu će izlaziti mjehurići zraka. Odstranite kotač iz vilice. Da bi otkrili gdje se nalazi rupica. Ako nastaju mjehurići. G. okrenite bicikl naopačke. da će iz rupice sa zviždanjem početi izlaziti zrak. naslinite prst i s njim namažite ventil i maticu. ventil ne brtvi. Kako biste to lakše obavili. koja se nalazi na naplatku. Ukoliko ovaj test mislite napraviti kod kuće. možete upotrijebiti još sigurniju metodu: s vodom napunite malu posudu i u nju potopite ventil. puhnite kroz ventil i navlažite ga. Za kraj se plašt jednakomjerno potisne u naplatak. Tako će se zračnica puno lakše odstraniti. E. A. osim matice. Potom iz zračnice ispustite nešto zraka. Uzrok može biti i u nezabrtvljenom ventilu. Na oštećeno mjesto se nanese vulkanizerska tekućina. a potom potpuno odvijete pričvrsnu maticu. (Pažnja: nikako ne upotrebljavajte odvijač. kako bi izbjegli daljnja oštećenja zračnice. treba odviti i sklopku za prazni hod. morate obruč odstraniti. D. Zakrpu za popravke treba precizno namjestiti i vrlo čvrsto pritisnuti. Na zadnjem kotaču. te odstraniti lanac iz lančanika. H. B. Ako je test pokazao da ventil dobro brtvi. kako biste postavili novi. Demontaža bicikla: napenjač možete odviti s lakoćom. zračnicu napuhnite tako snažno. (D) . (C) Kako biste našli rupicu. SAVJET: Prije nego zračnicu odstranite. nije uvijek kriva rupa u zračnici. koja je postavljena na plaštu. skinite zračnicu s plašta. zračnicu potopite u vodu i napuhnite sa zrakom. Odvijte ventil: najprije odvijte maticu ventila i izvucite ventil. tako da krilnu ili šestouglata maticu odvijete s odgovarajućim ključem. Kod ventila s gumenim obručem.) (B) Kada ste odvili ventile. F. potrebno je zračnicu napuniti zrakom. morate ga zamijeniti s novim. Ukoliko pri ruci nemate vode. (A) Plašt odvojite od naplataka kako je prikazano na slici.Najčešći uzrok neupotrebljivosti bicikla je prazna guma. Međutim. C. možete zračnicu polako izvući. Zakrpana zračnica se opet umetne između plašta i naplatka. Ukoliko bicikl ima sigurnosni ili protupovratni ventil.

Slika 4: Po odstranjenju opruge možete odstraniti vezicu. Nastaju razmaci. napunite je s nešto zraka. Zakrpu potom pritisnite na oštećeno mjesto i jednu je minutu čvrsto držite. Možete ih izbiti ili istisnuti s cilindričnim čekićem za probijanje (Ø 1/10 mm manji od promjera zakovice). Odstranite zaprečnu oprugu – čeljust plosnatih kliješta postavite kako je prikazano na slici. U nuždi možete na kratko vrijeme zakrpati zračnicu i sa sprejem za krpanje zračnica. Slika 6: Pojedinačni članci lanca su – s iznimkom navedenog spojnice – zakovani. Kako su metali tvrdi. Lanac se neprestano troši. Slika 5: Novi lanac čvrsto položite preko oba zupčanika. Ponovno je potrebno namjestiti lanac. da je zakovica precizno na izbušenom. kada stisnete kliješta. Lanac položite na staru šestouglatu maticu tako. kojega ćete odstraniti. a vezni članak na drugoj strani potisnite van. Slika 1: Neistrošen i pravilno napet lanac – do podizanja leži potpuno između zubaca zadnjeg lančanika. S obzirom da su zakovice vrlo čvrsto pričvršćene na članke lanca. Zadnju os razmekšajte. škode mu i prašina. onosno zubaca pokretača. ne možete ih odstraniti s kliještima. Slika 2: Istrošen lanac – pojedinačni članci ne odgovaraju zupcima na zupčaniku. (G+H) Kada zatežete matice.Zračnicu pažljivo osušite i gumu oko oštećenog dijela izbrusite s brusnim papirom. te hrđa. Nanesite tanki sloj ljepila u veličini gumene zakrpe. Slika 3: Skraćivanje novog lanca. te je možemo pribiti u maticu. zaprečna će se opruga potisnuti preko čepa. i to ne samo zbog uobičajene upotrebe bicikla. (E+F) Prije nego zračnicu opet potisnete između plašta i naplatka. bicikl potisnite naprijed i na kraju privijte osne matice. pazite da je bicikl u držačima ravno namješten. 4. prljavština. . Tako možete ustanoviti koliko je članaka lanca potrebno odstraniti. Za označavanje nalijepite ljepljivu traku prije ili poslije onog članka. Visina šestouglate matice neka bude nekoliko milimetara iznad širine lanca. Lanac bicikla Lanac treba obavezno redovito pregledavati i provjeravati napetost i istrošenost.

odstranite i ponovno umetnite svaku žbicu posebno. Slika 10: Za čišćenje. Otvorena strana pri tome gleda u smjer bušenja. a potom zategnite osne matice. potom vrtite pedalu kako bi se lanac okrenuo deset puta. te zračnicu kod zadnjeg kotača – ukoliko je potrebno zamijeniti žbice na strani. 5. gdje se nalazi zupčanik. zakovicu jednostavno odstranite. Slika 12: Na svaki članak lanca stavite 1 .2 kapljice ulja. jer ćete jedino tako paziti pri . a potom ga očistite sa žičanom četkom. Slika 11: Petrolej ocijedite i ostavite lanac da se osuši na zraku. Potrebno je odstraniti plašt i zračnicu. Savijene ili slomljene žbice treba stoga zamijeniti. uzrokuje njihanje kotača ili slabi djelovanje kočnice. da zaskoči.potrebno je nešto snage da ih izbijemo. lanac preko noći namočite u petrolej. umetnite vezni članak. Na taj se način ulje jednakomjerno raspodijeli. Slika 7: Kao što je prikazano na slici. koja ne ostavlja mucice. Slika 8: Namjestite lanac. da ga još uvijek možete pomicati goredolje za približno debljinu palca. Žbice kotača Već samo jedna kriva žbica može prouzročiti da kotač nije ravan. te ga potisnite preko zaprečne opruge. Kada mijenjate oštećene ili slomljene žbice. Prije svakog novog udarca provjerite da li je čekić za probijanje precizno u otvoru spojnica. a potom ga očistite s krpom. Slika 9: Lanac napnite na zadnjem kotaču tako. odstranite i zupčanik. Jednu čeljust plosnatih kliješta namjestite na čep. N ejednakomjerno okretanje kotača utječe na svojstva vožnje. drugu na oprugu.

potrebono je skratiti kabel i spiralni ovoj. koja pomakne dvije kočione čeljusti i pakne pritisnu na rub obruča kotača. jedan do dva puta pritisnite ručicu kočnice. 7. Pakne kinetičku energiju preko tr enja pretvore u toplinsku energiju. Maticu za podešavanje je potrebno zavrtiti toliko gore ili dolje. potrebno je kočnice ponovno podesiti. dok pocinčani krajevi kočionih sajli već unaprijed uzrokuju trganje. pri čemu se privita hvataljka uglavnom nalazi na kočionoj pločici. Slomljenu žbicu izvucite od gore. a kod savijene žbice treba prvo odviti. Ukoliko se dva različito tvrda dijela trljaju jedan o drugi. da je opet postignuta prava udaljenost na obje strane. Na taj način možete ustanoviti i popraviti još jednom nastale pomake. Kočiona sajla Kočione sajle su obično pričvršćene na kočionu pločicu. Kada ste dobili pravu udaljenost. ne trebate zamjenski kabel.njihovom pravilnom postavljanju. Kočioni kabel se sastoji od velikog broja spiralno oblikovanih sukanih čeličnih uzica. Upotrebljava se i kombinacija oba načina. što znači da je glava žbice jednom vani. Kada u hvataljku privijete kočioni kabel s vijkom. jednom unutra na glavčini kotača. povuče se kočiona sajla. Slika 1: Ukoliko se potrga kočioni kabel. Kočioni kabel s kliještama povucite iz ovoja. u ovom slučaju pakne. S vremenom se uzice potrgaju. uzica se često potrga. Ovoj otpilite s pilom za željezo. potom žbicu potegnete iz naplatka. Ukoliko se ta udaljenost poveća. Kočnice na obruču kotača Sve kočnice na obruču kotača djeluju na istom principu: kada pritisnemo na ručicu kočnice. pritegnite sigurnosnu maticu i kočnica je opet besprijekrona. Pri opuštenoj kočnici. . 6. Ovdje susrećemo dva načina pričvršćivanja: sa zalemljenim zakovicama ili privitim hvataljkama. Prije nego fiksirate suprotnu maticu. istrošiti će se onaj mekši. Ukoliko je kočiona sajla još dovoljno duga. odnosno na ručicu kočnice. tako da snagu kočenja više ne primi svaka pojedina žičica. Zbog toga ih s vremena na vrijeme treba zamijeniti. Isto napravite i kada želite postaviti nove pakne. razmak između pakni i ruba obruča kotača ne smije biti veća od 3 mm. Žbice su uvijek postavljene u paru. a potom ovoj podignite iz podesive matice i kočnoga zavrtnja.

9. Dječja sjedalica Za sjedalice iznad zadnjeg kotača bicikla postoje dvije mogućnosti pričvršćivanja: 1. Kočnce je sada potrebno ponovno podesiti (gledajte podešavanje kočnica). pretrgani dio otpilite s pilom za željezo. SAVJET: Njemački institut za standardizaciju je zabranio krilne matice.Slika 2: Kočioni kabel napnite u škripac i kraj kabla na dužini od 2 do 3 cm do pretrganog mjesta zalemite s plinskom lemilicom. zvono. Posebno primjeren prostor za malu djecu su dječje prikolice. Osigurajte sebe i posebno svoje dijete s kacigom. Ukoliko ćete nosače upotrebljavati za kraće udaljenosti. Važno je. Automobilski nosači bicikla Kako biste između različitih proizvoda odabrali onaj koji vam najviše odgovara. morate najprije definirati namjenu upotrebe. jer predstavljaju veliku opasnost od ozljeda. na prtljažnik. Sve to i mnogo više možete dobiti u bauMax-u. Radije odrežite nešto više kočionog kabla. pocinčani kraj učvrstite između dvije daščice od mekog drveta. Kako biste kočioni kabel mogli odrezati u čisto. koja dobro prijanja i koja je uvijek pričvršćena s pojasom pod bradom. računalo. 8. dok se rizik povećava ukoliko s biciklom prevozimo teret. torbice na upravljaču i sjedalu. zamijenite krilne matice sa sigurnosnim podlošcima. u tom slučaju mogu biti manje stabilni. prije svega kod dječjih bicikala. Slika 3: Kada se kabel ohladi. kao što su halogenska svjetla. Posebice za manje osobe i žene primjereniji su nosači koji se pričvrste na krov. doza. Sigurnost Sigurnost u biciklizmu je najviša zapovijed. posebne gripovi. svaki drugi bicikl ga zbog nedostataka u održavanju ili tehničkih nedostataka ne bi uspješno prošao. Sigurnija je prva mogućnost. neposredno na okvir i 2. tako da u potpunosti odstranite oštećeno mjesto. pedale i itd. što olakšava podizanje bicikla. a pogotovo djecu. nego ukoliko ćete s njima ići na dalje izlete i voziti na primjer po autocesti. Dodatna oprema za bicikl Svoj bicikl možete opremiti sa svakojakom opremom. koja nudi veću udobnost. Ukoliko bi kao za automobil morali napraviti tehnički pregled. Kočionu sajlu opet povucite kroz kočni zavrtanj i pričvrstite je na žičanu hvataljku. Već i običan cestovni promet krije opasnosti. tako da mjesto reza leži točno na rubovima daščice. nego oni na prtljažnik automobila. Zbog toga bicikl i prikolicu u skladu s propisima opremite s kočnicama i svjetlima. da uvijek pričvrstite sve pojaseve. . bočna nožica. Potom kočioni kabel opet potisnite kroz spiralni ovoj. Zbog toga. udobno sjedalo.

Popis za kupnju • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • Halogenska svjetiljka Udobno sjedalo Zvono Pakne Bočna nožica Kočiona sajla Računalo za bicikl Sajla za brzine Torbica za upravljač Rezervna svjetiljka Torbica za sjedalo Plašt Doza Zračnica Specijalni grifovi Rezervni ventil Pedala Lanac Lokot za bicikl Žbice Montažni stalak Gumene krpice za krpanje zračnice Dječja sjedalica Ljepilo .10. Alati i pribor • • • • • • • • • • • • • • • Ključ za odvijanje Plosnata kliješta Čekić za probijanje ili kliješta za zakovice Čekić Žičana četka Odvijač Kliješta za željezo Škripac Lemilica Zračna pumpa Silikonski sprej Sprej za lanac Sprej za gume Krpa Mala posuda za vodu 11.

• • • • • • • • Biciklistička kaciga Dječja prikolica Automobilski nosači za bicikl Šestouglata matica Brusni papir Pribor za lemljenje Ljepljiva traka Petrolej .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful