You are on page 1of 2

MEMRIA D'APLICACI Ttol: La coqueta amb sucre Francisca Roig Gay Escoleta d'Educaci Infantil Cucarells (Vilafranca de Bonany)

La proposta va adreada als infants d'una aula de 2 anys del 1er cicle d'E.I.. El grup est format per 18 nins i nines i s un grup bastant heterogeni. Objectius: Augmentar l'autoestima de cada un dels infants Potenciar el sentiment de pertnyer a un grup en el qual tots el membres sn igual de valuosos, afavorint la socialitzaci mitjanant la msica i la dansa. Estimular la participaci en la dansa. Treballar la coordinaci rtmic- motriu Memoritzar la can aix com la seva dinmica. Afavorir la desinhibici per tal de perdre la vergonya i la por al ridcul davant els companys. Continguts: Confiana i seguretat en si mateix. Integraci en el grup. Inters, iniciativa i plaer per participar en la dansa. Coordinaci rtmic- motriu. Memoritzaci de la can. Desinhibici dels infants.

Activitats: 1. Dansa la coqueta amb sucre: Els infants es colloquen fent una rotllana i un d'ells (o l'educadora la primera vegada que es balli la dansa) ha d'anar caminat o ballant per dedins, passant per davant els companys. Mentrestant l'educadora i els infants canten la can i, quan la lletra ho indica, l'infant que est dins la rotllana n'ha de convidar un altre perqu passi a ballar en el seu lloc. 2. Cada dia a l'hora del berenar hi ha un infant encarregat de repartir el berenar als companys. D'aquesta manera es sent el protagonista per uns minuts, va perdent la vergonya i es veu obligat a interactuar amb cada un dels seus companys. 3. Cada dia a l'hora de fer l'assemblea d'acomiadament, un infant mostra el seu lbum de fotografies personal a tota la classe i ens va explicant coses referents a les fotografies. D'aquesta manera perd la por a parlar davant els altres.

Temporitzaci: Treballarem la can durant tot el curs i la durada de les sessions dependr dels infants, la dansa s'acabar quan tots hagin sortit a ballar. Materials i recursos: Can La coqueta amb sucre (popular). Observacions: Per motius de drets d'imatge,no publicar a youtube el vdeo que vaig gravar amb els infants, sin que el mostrar el dia de la presentaci de la memria d'aplicaci. Resultat de l'aplicaci: Aquesta dansa ha agradat molt als infants i s'ha observat una millora notable en quan a participaci i seguretat des de la primera sessi. La primera vegada que la vrem treballar noms hi va haver una nina que es va atrevir a ballar tota sola, els altres caminaven dins el rotllo donant la m a l'educadora. Tamb hi hagu algun infant que no volgu entrar dins el rotllo. Ara ja volen sortir tots a ballar, la majoria acompanyats per l'educadora, per tamb de cada vegada n'hi ha ms que volen ballar tot sols dins la rotllana. Aix mateix, cada cop es mostren ms desinhibits i segurs, ja que en coneixen la dinmica. Cal afegir tamb que aquesta aplicaci ha resultat molt til per observar el grau de timidesa de cada infant.

LA COQUETA AMB SUCRE Qui la ballar la coqueta amb sucre? Qui la ballar? Eixerit ser. Balli-la vost senyoret/a (...) Balli-la vost que la balla b.