Scena e împărţită în trei.

În dreapta este Ieslea, urmează peretele despărţitor, la mijloc este cârciuma (o masă şi două scaune), din nou perete despărţitor (cu posibilitate de circulaţie în spatele lui), la dreapta dormitorul hangiilor (două paturi, o măsuţă şi un scaun). Ada prezintă sceneta: Dragi părinţi şi bunici şi musafiri, astăzi vă prezentăm sceneta care se numeşte: „Hangiul din Bethleem“ Personajele, în ordinea intrării în scenă: Crainic 1 la TV Roma: Ştefan Roman: Radu Machieuză: Alexandra Crainic 2 la TV: Mircea Hangiu: Radu Nevasta hangiului: Ada Împăratul Augustus: Andrei Câinele hanului: Mihai Câinele de la stână: Matei Îngerul 1: Mircică Îngerul 2: Andrei Cometa: Alexandra Client la han: Ştefan Iosif: Mircică Maria: Alexandra Trei Păstori Trei Magi

Ştefan aleargă pe loc prin dreptul pozelor. Se proiectează Via Appia I Poza 1 Ştefan: Ce lungă mai e şi strada asta... Am obosit! Se opreste, sufla greu, iar fuge Via Appia II Poza 2 Ştefan: Şi nu se mai termină odată! Iar se opreste, gafaie, fuge Poza 3 Via Appia III Se preface că se udă la picioare. Ştefan: Numai gropi şi bălţi. M-am udat şi la picioare. Sper să nu răcesc. Cum se face că noi, Romanii, construim drumuri în tot Imperiul, drumuri care vor dura peste 2000 de ani, dar nu putem să reparăm o stradă principală din Roma ? Aleargă în continuare Ştefan: Bine că am ajuns în Forum. De aici, nu mai am mult până la televiziune. Poza 4 Se proiectează Forumul.

dar nu pot să mai stau cu tine. în linişte. Alexandra: Bine. Iese Ştefan de după cortină. Ştii că azi ai un invitat special? Ştefan: Aoleu. Radu: Mă duc să dau drumul la TV.. Poate ne vedem mâine la un pahar de vin? Radu: Perfect! Eu am o tavernă pe Via Veneto. că eşti transpirat tot. Alexandra aduce măsuţa de machiat. Se salută Radu: Ave.Apare Radu.. Alexandra: …şi aşa va rămâne în istorie. Ada strânge masa. Nici nu pot să te machiez ca lumea aşa ud cum eşti. Sper că Împăratul Augustus o să mai întârzie. aproape că am uitat că vine Împăratul Augustus în persoană! Vocea lui Mihai: Treci fuga la machiat. când poţi tu după ora 5. Ia un prosop şi se şterge. că mai rău mă enervez. mă duc la televiziune. aşa că vin bucuros. chiar şi peste 2 milenii. am o piele foarte delicată. să văd ultimele ştiri Ada: Eu nu mă uit. curăţă. . am grijă… ia uită-te dacă te placi. mâine sunt liber. Se luminează hanul. Radu: Atunci te aştept. Mi-ar face mare plăcere să mai vorbim şi noi un pic. nu e bine. El se priveşte. Trebuie un strat mai gros ca să-mi ascundă un coş. Alexandra: OK. Dar tu ce mai faci? Radu: Binişor. m-au promovat crainic. Şi va fi un exemplu pe care-l vor urma toţi conducătorii şi preşedinţii de ţări. Am de prezentat ştirile de la ora 19. Te-am făcut tare frumos! Se ridică şi intră după cortină amândoi. Au! Ce faci!? Ai grijă. Vino mâine acolo.00 şi am cam întârziat. Ştefan: Aici. Ştefan: Iartă-mă. în dreapta. Ştefan: Stai să mă şterg puţin. se ridică şi se duce în dormitor. Hai că eşti gata. unde fugi aşa? Ştefan: Ave. dar Senatul Roman i-a dat numele de Augustus. Dacă întârziai. Radu mai bea ceva. Ştefan: Bine. Caius. Alexandra: Probabil că ai fugit foarte mult. Ştefan: De fapt. La revedere Ştefan: La revedere Se duce după cortină Vocea lui Mihai: Bine că ai ajuns. Peste 5 minute intri în platou. Se stinge lumina de pe han. Ştefan: Mare şmecher şi Împăratul ăsta! Ai auzit că a micşorat senatul. Alexandra începe să îl „machieze“. ca să poată manevra el cum vrea? Alexandra: Am auzit. ca să te linişteşti şi tu puţin. cred că te dădeau afară din televiziune. mă duceam să mă plimb prin Forum. pe Împăratul nostru îl cheamă Octavian. Ada si Matei stau la masa si mananca ceva. etc Hangiul se aşează pe un scăunel şi deschide TV. Rufus. spală. Îi dă o oglindă să se uite.

00. alături de alte statui de zeităţi. Sunt Rufus Lucius Marcus şi vă prezint ştirile orei 19. Spre decepţia publicului. publicul preferă altfel de spectacole. dacă se poate cu sânge şi morţi. Împăratul a lărgit locul lui în stadion ca să fie mai bine văzut de public. Împăratul Augustus şi-a ordonat o statuie. Iată macheta. Din păcate. arena a fost arhiplină. Împăratul Augustus a adus din Egipt un frumos obelisc. Vă reamintim că. Mă auzi. din ordinul Împăratului. La teatrul lui Marcello Poza 7 se joacă în fiecare seară Phedra lui Seneca.La televizor. Astăzi s-au controlat toţi arbuştii şi s-a constatat că s-au prins foarte bine. în special luptele cu gladiatori. inspirată după piesa lui Euripide. Poza 9 La întrecerea de care romane de ieri. Savanţii noştri studiază cu mare interes fulgerele pentru a inventa becul. şi nu prea vine la teatru. toată populaţia trebuie să se înscrie pe liste în oraşul natal al capului de familie. Aşa va arăta stadionul după ce se vor dezvolta toate aceste invenţii. la care vor participa 12 care. pe care l-a pus în mijlocul arenei. care să compună o muzică inspirată de peisajul minunat oferit de pinii Romei. Corespondentul nostru special din teritoriu are mai multe amănunte.000 de spectatori. care a primit ramura de palmier. La Circus Maximus. Poza 11 De fapt. fiindcă senatorii noştri s-au certat tot timpul şedinţei. Titus? Avem legătura. . Poza 10 Mâine va avea loc la orele 11 o altă întrecere. Eşti în direct. Eu am văzut piesa lui Seneca şi v-o recomand cu căldură. probabil pe nume Respighi. Carton în spatele crainicului ŞTIRILE OREI XIX Ştefan: Bună ziua. Poza 12 Alte ştiri din Imperiu: În Palestina a început recensamântul populaţiei. nu a murit nimeni. Poza 8 cel mai mare din lume şi strămoşul tuturor stadioanelor care se vor construi vreodată. de când era copil Împăratul a manifestat mari calităţi de conducător. Îl puteţi vedea în centru. Au venit 270. Nu s-a votat nici una. A ieşit învingător echipajul condus de Tiberius Sixtus Titus. Săptămâna trecută s-au plantat pini în toată Roma. Poza 6 Peste 2000 de ani se va găsi cu siguranţă un compozitor. plus cei care au stat în picioare. Astăzi s-a întrunit Senatul Roman Poza 5 ca să voteze câteva legi. E o piesă minunată.

cum nu am mai văzut. Populaţia din localităţi este rugată să nu folosească străzile principale. ci pentru a fixa impozite egale pentru toată populaţia imperiului. Andrei: Şi promit că va fi pace şi de acum înainte. Ştefan :Multumesc. Poza 17 Acestea sunt ultimele ştiri. . cum mint duşmanii mei. Am preluat o Romă de cărămizi şi vă voi lăsa o Romă de marmură! Şi. Peste tot oamenii circulă dintr-un loc într-altul. Titus. predau legătura. Această ordonanţă a creat multă nelinişte. Pe cer a apărut o stea mare. Întreaga familie trebuie să-l însoţească pe capul familiei în oraşul lui natal. Acestea au fost ştirile orei 19. Poza 13 Ţara este săracă. atacurile bandiţilor s-au înmulţit brusc. în Palestina. muntoasă şi cu sol neroditor. ordinul lui Augustus a ajuns şi aici. Urmează un scurt moment de prezentare de modă: Intermezzo Han Se aprinde Lumina pe han1. Poza 16 La Bethleem. se întâmplă nişte lucruri ciudate. Ada e la masa si coase. şi care parcă se apropie de Beethleem. cât timp voi fi eu împărat. iată că a sosit în platou marele nostru Împărat. Bieţii păstori de turme sunt veşnic ameninţaţi de hoţi. şi în special în regiunile muntoase. nu uitaţi. Ştefan: Vă mulţumim pentru acest interview şi sperăm să vă mai revedem curând. Nu este o măsură pentru a creşte impozitele. Pe tot teritoriul. Andrei: Ave! Am venit în mod special ca să explic la toată lumea de ce se face recensământul populaţiei. Dragi telespectatori. Poza 18 Rog regia să dea harta imperiului. Poza 14 Soldaţii noştri deja nu mai stăpânesc situaţia. noi toţi ar trebui să vă fim recunoscători pentru că nu mai avem războaie.00. Guvernatorul a cerut populaţiei să ofere adăpost călătorilor împotriva bandelor de hoţi şi de bandiţi. care este cetatea lui David. Poza 15 Călătorii veniţi din alte localităţi caută cu disperare locuri de cazare. dintr-o clipă în alta va sosi în studio Împăratul Augustus! Să nu uităm că lui îi datorăm faptul că suntem un imperiu aşa de mare şi puternic. Poza 19 Dragi telespectatori. Iar locurile de pe aici sunt foarte aride. dragi telespectatori. Pluteşte ceva straniu în atmosferă. Ştefan: Oricum.Mircea: Bună ziua. pentru a evita aglomeraţiile. pe întreg teritoriul Iudeii. În oraşe. Să sperăm că imperiul va dura măcar 5 secole până se va destrăma sub invazia barbarilor. Radu închide butonul la TV. este tare multă înghesuială. recensământul populaţiei va aduce tuturor o viaţă mai bună. Vine şi se aşează la măsuţă. Într-adevăr.

Mihai: Aşa. cu boul alături? Matei: Nu numai cu boul. să-mi spui interesant? Matei: Acum 10 minute eram cu oile. mopul. şi. cu spitale frumoase şi maternităţi bune. Mihai: OK. Ia un spray şi dă peste tot cu el. Vrei să spui că Salvatorul lumii pe care-L aşteptăm cu toţii de atâta vreme. păstorii dormeau. Iosif şi Maria. să nu-i muşti şi nici să nu latri la ei aşa cum faci tu când intră cineva în curte. cârpe. Fiul lui Dumnezeu. Brutus. de se aude în tot oraşul. Mihai: Zi mai iute. Îngerul a trezit păstorii şi le-a spus să caute un grajd unde se va naşte Mesia. ca de obicei. Ada: E clar că aşa va fi! Se luminează cortina şi apar umbrele câinilor. din senin. că m-am îndoit! Îţi promit că nu o să-i muşc şi nici nu o să latru! SCENA ÎNGERII Lumina pe grajd Poza 20 Se proiectează poza cu ieslea Mircea şi Andrei intră cu găleata. nu vrei să mănânci cu mine? Îţi dau jumătate din osul meu. că eu aici mă cam plictisesc singur toată ziulica. că m-ai făcut curios. tu nu mă crezi ! Mihai: Cred că nimeni întreg la minte nu te poate crede. Şi ce locuri frumoase. nici eu nu pricep de ce Fiul lui Dumnezeu trebuie să se nască într-un grajd. aici trebuie râşcâit totul! . în grajdul meu. Împăratul ăsta ne crede chiar proşti! Să vezi cum vor creşte impozitele. sunt pe drum. că nu va avea nici un efect. Ce poţi tu. Acum. Te rog frumos. Putea să aleagă de exemplu Secolul 21. Mircea: Degeaba dai cu spray. care stai pe dealurile alea. Matei: Brutus. făraşul. să nu îi sperii. trebuie să sosească dintr-o clipă în alta. Mihai: Eu cred că dormeai dus şi ai visat. Forţă. ce să vezi? Apare un înger. părinţii copilului. şi încep să măture. Mircea: Grajdul ăsta e foarte murdar! Nu înţeleg de ce. Dumnezeu l-a ales tocmai pe ăsta pentru ca fiul Său să vină pe pământ. dintre toate secolele. că ne-am înţeles. şi copilul. Am vorbit puţin cu măgarul. Andrei: De fapt. se va naşte aici. Sunt nişte îngeri! Iartă-mă. apare un înger? Şi chiar vrei să te cred?! Matei: Ai face bine să mă crezi. Mi-a spus că vin tocmai din Nazaret şi sunt foarte obosiţi. SCENA CÂINII Matei: Hei.Radu: Numai minciuni. şi măgarul? Matei: Eu m-am întâlnit cu ei nu departe de aici. ci şi cu un măgar. Dar ce se aude din grajd? Încep să cred că ai avut dreptate. am venit ca vântul de repede să-ţi spun ceva. Cel prezis de proroci. Maria e gravidă şi merge pe spinarea unui măgar. slavă Domnului! Sunt destule pe Pamant mult mai frumoase decât oraşelul ăsta mic si neinsemnat. Brutus. Mihai: Un măgar mai lipseşte aici! Nu vezi ce aglomerată e curtea asta? Unde să mai încapă şi părinţii. exotice ar fi putut să aleagă. Cică recensământul ne va aduce o viaţă mai bună. soluţii etc. spray. în loc de grajdul ăsta îngrozitor. ca de obicei.

cometa care trebuie să lumineze deasupra ieslei unde se va naşte Fiul lui Dumnezeu. Alexandra: ( incarcata cu compas. dar imediat după ce se naşte copilul o să cântăm. Dumnezeu doreşte să punem toate la loc asa cum le-am găsit: gunoiul. profeţii spun că aici se va naşte Mesia. masoară. dacă chiar vrei să ştii. felicitări! Hai să punem steaua deasupra ieslei. pierdut undeva într-un colţ al galaxiei. Scoate harta. Între timp apare Alexandra. Am înteles.Andrei: Spune. o trusă pe care o desface. Cristos. Fiul Său se va naşte într-un grajd normal. unde e mult mai multă lume să ne audă. Sigur că da. am şi doctorat în navigaţie spaţială. ar fi prea devreme. e bine. Alexandra: Da. Ezechiel. Opreşte-te. praful. Andrei: Mi-ar fi plăcut să putem cânta în Ierusalim. Nevastă. Ia să mai verific o dată. Nu mai e mult până atunci. da bun e vinul aici! Cum ziceam. se scoala si deschide Ada se ridica si ea Radu: Nu avem locuri. Aicea e? Andrei: Da. Drumurile sunt blocate. mă primeşti ?. Drept să spun. când crezi că e momentul să chemam corul îngerilor şi să cântăm Gloria? Ştii că ne-am pregatit foarte bine. scutură cârpa de praf. e ca şi când ai căuta acul în carul cu fân. Radu: Şi tu ai timp să crezi tot ce spun profeţii? Eu sunt convins că nimeni nu ştie ce e în scriptele alea. Da. Aruncă din făraş totul înapoi. un loc uitat de Dumnezeu. Radu tresare.. Radu: Atunci eşti binevenit. de luni de zile repetăm Mircea: Nu acum.. Vine Ştefan şi sună clopoţelul. (Strange trusa la loc si vorbeste) Numai eu ştiu ce am păţit până am găsit mai întâi galaxia asta..) Cred că am ajuns unde trebuie. Nu pot pricepe de ce au venit atâţia oameni într-un oraşel aşa de mic ca ăsta. de-abia poţi să treci printre oameni. te rog. dar să găseşti planeta Pământ e curată aventură ! E mică şi tare pricăjită. Ba. absolut totul. acum am avut la mine şi GPS-ul. Esti grozavă daca ai ajuns aici! Noi de-abia am găsit oraşul ăsta! Alexandra: Aş minţi dacă aş spune că mi-a fost uşor. adu de băut pentru musafir ! Ada se duce si vine cu o tava cu pahare si o cana din care toarna Radu: Ce vânt te aduce la marginea oraşului ? Ştefan: Voiam să mai scap puţin de centrul Bethleemului. L-am luat acum un an cu „Magna cum Laude“. Sună mobilul Mircea: Da. raportor. Se aşează la masă amândoi. unde e mare aglomeraţie şi zgomot. ( Dă nas în nas cu îngerii ) Mircica: Da tu cine mai eşti? Alexandra: Sunt Stela. şi unde sunt şi cunoscători de muzică. Asta a fost cum a fost. Andrei: Oricum. pe urmă sistemul solar. şi toţi cei care sunt urmaşii lui au venit aici pentru recensământ. . Mircică: Probabil că ai studii superioare de navigatie. Lumina pe han Radu: Doamne ce zi ! Ce balamuc a putut sa fie . am primit ordin să nu mai facem curat. Iar sa cauţi o ţară cum e Palestina şi în ea oraşul Bethleem. (Ciocnesc. ce? nu se vede? ( iese si se uita la ce scris pe paravan ) Ştefan: Dar eu nu vreau decât să beau un vin bun. Aici in Bethleem. beau amandoi ) Immmmmmm. Ştefan: Cum poţi să spui aşa ceva? Este oraşul regelui David. Ia loc.. fiindcă astăzi şi aici a fost mare balamuc. cred că nimeni nu o să ne aprecieze . măgari şi camile Radu: Eu te cred. un orasel asa de mic. să o vadă şi păstorii şi magii.

Ada ascultă. nicăieri nu mai sunt locuri. da’ le ţineau pentru oameni bogaţi. Noapte bună! Radu: Noapte bună. Alexandra: Iosife. Hai că mă duc şi eu acasă. bine. Ştefan: Immmmmmmmmmmmmm. Iese. Hai mai întâi să ne încercăm norocul şi aici. (Se ridica si merg la han) Sună clopoţelul Radu se trezeşte din sforăit. dar cred în Mesia. se culcă. dar vă apăr eu de el Lumina pe grajd . După ce s-au uitat la noi cât arătăm de sărăntoci. că sunt foarte obosit. Ada: Bărbate. Nu vezi că femeia e gata-gata să nască? Ce ai zice dacă i-am lăsa în grajd? Radu: N-ai decât să-i duci în grajd. sau ai visat. Dumnezeu nu ne va lăsa. mai adu niste vin . voi nu ştiţi să citiţi? Că scrie mare: NU MAI AVEM LOCURI! Mircea: Dar suntem disperaţi! Am încercat peste tot. Văd că mai nou e o modă la femei. fiindcă noi suntem poporul Său ales. Lumina pe han Mă. Radu: Şi ce dacă e gravidă. casca Ada vine sa stranga masa Hai să închidem şi să ne culcăm.. Soţia mea este gravidă. Mircea: Oamenii sunt foarte răi pe lumea asta. nu sunt obosită? Radu: Bine. au zis că nu mai au locuri. după ce am cazat atâţia musafiri şi am servit la masă. nici telefonul nu s-a inventat încă. se scoală din pat şi merge şi ea la „uşa“ Radu: N-ai decât să te plângi romanilor. Mircea: Draga mea. să ştii că dacă nici aici nu găsim repede niciun loc. Radu: Doamne fereşte! În mijlocul nopţii! Aprinde lumina.. că văd cât esti de obosita. Se aseaza pe jos Alexandra: Iosife. Noapte bună. Alexandra: Dar parcă am auzit un telefon sunând. Ada: Şi crezi că eu. Cât îţi datorez pentru vin? Radu: A fost din partea casei! Ştefan: Atunci îţi mulţumesc frumos (Mai ciocnesc si dau peste cap paharul) şi mai vin şi altădată! Ştefan se ridică şi pleacă. Stii ceva? Nici eu nu cred în tot ce e consemnat în scripte. Mircea : Hai sa ne odihnim putin. Trag ecranul pe care scrie Nu mai avem locuri. chem un taxi! Mircea: Ai innebunit! Ai uitat că încă nu s-a inventat automobilul? Alexandra: Atunci o să dăm telefon la 112. Mircea: Vă rugăm frumos. Se intinde de somn. Radu aprinde lampa în dormitor. Ada: O să vedeţi că nu e chiar aşa de rău. Sunt paie curate şi puteţi să adăpostiţi şi măgarul vostru pe lângă boul din grajd. sunt sigură că cel puţin la ultimul han unde am încercat mai aveau locuri. Mai ciocnesc si mai beau. Mircea: Precis că era din ceruri.Nevastă. da bun e vinul tau. şi am spălat vase. Ada se ridică şi-l întoarce pe partea cealaltă Lumina pe Iosif si Maria Apar Mircea şi Alexandra. Stinge lampa Ada: Noapte bună Radu sforăie. Mai e un câine afară. nu mie. Se duce şi deschide. multe femei sunt gravide. n-ai pic de inimă. şi se află sub puterea banului.

Alexandra şi Mircică se aşează pe jos. Ada se întoarce la han. Par foarte cumsecade. Mircea: Mă duc chiar acum Vine Iosif şi sună clopoţelul. Mircea: Vezi. Iese. puteai şi tu să nu ne sperii aşa de tare când ne-ai trezit acolo pe deal. Lumina pe grajd Mircea: A zis că nu are nicio pătura. Radu: Iar tu? Ce mai e? Nu poate omul să doarmă din cauza voastră. te rog frumos. Ada se scoală şi îl întoarce pe partea cealaltă. dar n-a vrut să se obosească să ne-o dea. Văd că e destul de curat aici. Radu: N-am nimic. Alexandra: Văd că aveţi un câine foarte blând. şi te rog să mă laşi în pace să apuc şi eu să dorm puţin în noaptea asta! Iosif se întoarce la grajd. că ne-a ajutat Dumnezeu şi am găsit un loc unde să dormim? Alexandra: Dumnezeu a fost bun întotdeauna cu noi. Matei şi Mihai. Îngerule. Eu sunt sigur că are. Găseşte un purice. Se scoală şi îl zgâlţâie. Aprinde lampa. Radu: Noapte buna Radu sforăie. ai văzut ce ai păţit dacă m-ai pişcat tocmai pe mine ? sforăie. Ada: Cu tine e imposibil să adorm. îşi pune pătura în cap. Radu sforăie în continuare. Radu sforaie Pastorii Vin Andrei. Ada: Mă mir. Matei: Ascultă. Ada: Îmi pare bine că i-am putut ajuta pe oamenii ăştia. Nu cumva aveţi o pătură pentru soţia mea? Că e foarte frig în grajd. nenorocitule. Radu: Aşa. Mircea: Scuze pentru deranj. Radu sforăie.Alexandra: Mulţumim mult. îl striveşte intre unghii. Se culca şi ei ghemuiţi. Ada se întoarce nervoasă pe partea cealaltă. Radu se culcă iar şi începe să se scarpine. Alexandra: Cam somnoros si urâcios hangiul ăsta. De-abia aştept să mă pot odihni puţin după drumul ăsta atât de lung şi greu. Maria. . ba îi şi muşcă. Noapte bună. Se trezeşte bombănind. fiindcă de obicei latră foarte tare la străini. Ada se scoală nervoasă. du-te încă o dată la hangiu şi cere-i o pătura. Se culcă şi ea. îşi pune pătura în cap. Dumnezeu să vă binecuvinteze! Se duc la grajd. Se lumineaza hanul Radu sforăie. Lumina pe iesle Alexandra: Iosif. Se luminează hanul Radu: Sper că ne-am liniştit. că tare mi-e frig.

Se scarpină şi se face că prinde un purice. Mircea: Şi steaua este aici. Radu se culcă. În spate e un grajd unde se adăposteşte o femeie gravidă. Radu: Nevestele din ziua de azi nu au pic de respect pentru bărbaţii lor. Puteţi să ne spuneţi unde s-a născut un copil? Ada: Ooo. Poate a şi născut. Ştefan: Abia după ce ne-ai speriat bine de tot. Matei: Am ajuns? Asta e cometa de care vorbeai? Andrei: Ţi se pare chiar ceva banal? Aici e locul. Ce doriţi la ora asta târzie din noapte? De ce îmi tot tulburaţi somnul? Alexandra: Venim de departe. păi dacă şi păstorii de pe dealuri. Ştefan: Am zis noi că vrem băutură? Vrem doar să ştim dacă aici este grajdul în care se va naşte Fiul lui Dumnezeu. Hai să întrebăm aici. Iar sună clopoţelul. Radu se duce să o scoale pe Ada. Mihai: Hai să întrebăm aici. Nu avem locuri şi nici nu dăm de băut la păstori. (Deschide) Radu: Ce doriti. eşti surdă? Nu auzi că sună? Se culcă la loc. aprinde lampa şi se duce afară. Mircea: Totuşi. . Alexandra: Dar nu văd nici un palat pe aici unde să se nască Regele Iudeilor. steaua asta este Sirius. Sună clopoţelul. mă rog? E închis. Asta e tot ce ştiu. Radu: Nu ştiu ce vorbiţi voi acolo. cea care vesteşte naşterea unui împărat! Andrei : Uite un han. iar se trezeşte. şi regii din Orient au venit la grajdul nostru. Iar sună clopoţelul.. Acum pot să mă culc şi eu ca oamenii? Păstorii pleacă şi se aşează pe jos în grajd. dar seara asta este cea mai frumoasă şi cea mai importantă din tot anul şi trebuia să vă anunţ şi pe voi.. Salvatorul lumii! Se aşează şi magii şi cântă toţi de exemplu „Astăzi s-a născut Christos“ Ar fi bine să aibă lumânări aprinse şi lampa să fie stinsă. Veniţi pe aici. Radu se trezeşte şi se culcă la loc.Andrei: Îmi pare rău că v-aţi speriat. căci în seara asta se va naşte fiul lui Dumnezeu care va lua asupra lui păcatele lumii. Mircică. Lumina pe grajd Radu :Acum cred şi eu că s-a născut cu adevărat Fiul lui Dumnezeu. Sună clopoţelul. Alexandra Andrei: Cred că steaua s-a oprit. Radu: Extraordinar! Ce noapte de coşmar ! Se scoală. trebuie să mergem şi noi să ne închinăm copilului. Am fost călăuziţi de o stea mare. Ada se uita la el dezgustata. Vă las să vă descurcaţi singuri mai departe. Radu: Măi. de la porţile Babilonului ca să ne închinăm lui Mesia. Iar sforăie Vin magii: Andrei. înseamnă că aproape am ajuns. ai spus: nu vă speriaţi. nevastă.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful