Care sunt combinatiile periculoase de medicamente?

Pentru ca starea de sanatate a unei persoane sa nu fie afectata este contraindicat sa se amestece fara avizul medicului: - alcoolul; - tutunul; - drogurile ilegale; - medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala; - medicamentele tip OTC; - produsele naturiste; - suplimentele nutritive. Unele interactiuni sunt minore, dar altele pot fi periculoase si chiar pot pune in pericol viata unei persoane. Cat de des folosesc oamenii combinatii periculoase de medicamente? Unele persoane amesteca medicamentele in scopul de a le amplifica efectele sau pentru a compensa efectele secundare nedorite. Combinatia de droguri ilegale este un astfel de exemplu. Deseori, oameni combina diverse medicamente fara sa stie ce fac. Acest lucru este intalnit mai ales in cazul persoanelor in varsta care utilizeaza medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala. De exemplu, se poate amesteca alcoolul cu un somnifer fara sa se cunoasca faptul ca aceasta combinatie este foarte periculoasa.

Care sunt riscurile combinarii medicamentelor periculoase? Combinatii Posibile complicatii alcool + tranchilizante (benzodiazepine, depresia sistemului nervos central, dificultati de coordonare, ca Valium, Xanax si Ativan) coma, risc ridicat de supradoza si deces depresia accentuata a sistemului nervos central, cresterea alcool + antidepresive (de exemplu, accentuata a tensiunii arteriala care poate duce la Prozac, Elavil, Nardil) hemoragii cerebrale si deces alcool + antibiotice (in mod special Metronidazol, Tinidazol, furazolidone accelerarea timpului de reactie, efect rapid, dureri de cap, (Furoxone), griseofulvin (Grisactin), ritm cardiac neregulat, scaderea tensiunii arteriale, dispnee, Eritromicina, Linezolid, Co-trimoxazol si greata si varsaturi antimalarice) depresia grava a sistemului nervos central, stop respirator alcool + opiacee (heroina, codeine) si chiar deces cel putin dublarea efectelor tutunului, cresterea absorbtiei alcool + tutun toxinelor amplificarea efectului canabisului si cresterea absorbtiei alcool + canabis toxinelor poate avea loc mascarea efectelor deprimante ale alcool + stimulante alcoolului, creste tensiunea arteriala, starea de iritatie, creste riscul de supradoza prin producerea de cocaetilena

poate fi iritata mucoasa prescriptie medicala stomacului si se declanseaza dureri si sangerari gastrointestinale. .pot cauza un ritm cardiac anormal. Nu se va creste doza de medicamente sau calmante in incercarea de a spori eficacitatea acestora.sunt anulate beneficiile oferite de antibiotice si de alte medicamente. convulsii. . . Fiecare persoana care foloseste un medicament trebuie: . Cum se vor evita combinatiile periculoase de medicamente Singura modalitate de a va proteja complet este de a evita in totalitate amestecul medicamentelor.asociatia poate creste riscul de sangerare. apar crampe. .efecte cardiace (modificarea ritmului cardiac ce poate duce la oprirea inimii). cum ar fi psihoza. Informatiile din alte surse ar putea fi neclare sau interpretabile.cresc riscul lezarii musculaturii. Potasiul este prescris pentru echilibrarea nivelelor scazute ale acestui mineral cauzate de unele medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale. Cele mai frecvente efecte toxice pot fi: . Amestecat cu heroina sau cocaina poate provoca batai neregulate ale inimii.lisnopril si potasiu . .sa solicite informatii medicului sau farmacistului in legatura cu orice fel de amestec de medicamente de orice fel (inclusiv suplimente alimentare). Nu vor fi administrate tratamente care nu sunt recomandate de medic pentru tratarea afectiunilor prietenilor sau familiei. Cand acest lucru nu este posibil. . . coma.sa cunoasca ce fel de substanta utilizeaza. Riscul este accentuat atunci cand pastilele se combina si cu usturoi.scaderea pragului covulsivant.afectarea sau depresia sistemului nervos central care poate varia de la stari de somnolenta pana la coma. alcool + medicamente eliberate cu varsaturi si dureri de cap. fiecare persoana trebuie sa se informeze in legatura cu medicamentul pe care il utilizeaza si cu modul in care acesta ar putea interactiona cu alte medicamente.depresia respiratorie.fentanilul este intre 50-100 de ori mai puternic decat morfina. iar in unele cazuri poate sa survina chiar si decesul Printre cele mai periculoase combinatii pot fi enumerate: . care poate duce la dificultatea unei persoane de a respira. . Inainte de a se folosi orice fel de medicament se va cere sfatul medicului sau farmacistului.warfarina si aspirina .fentanilul si heroina sau cocaina . greata.efecte psihice. in ce scop si care sunt posibilele reactii adverse. creierul poate avea mult mai usor un atac de apoplexie.statine si niacina . Ingrijorarea ar trebui sa survina mai ales atunci cand medicamentele ilegale sunt combinate cu medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala deoarece aceste combinatii pot fi deosebit de periculoase. . incapacitatea de a respira si deces.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful