Newsletter N.

41 30/10/2011

Desplegada d’estelades a la Plaça Catalunya de Barcelona .30.10.2011

PLEGA D‟ESPANYA DESPLEGA ESTELADA

Parlaments a l‟acte d‟inici de campanya a la Plaça Catalunya de Barcelona dels coordinadors generals dels Joves de SI, Eulàlia Companys i Ignasi Tous
Companys i companyes, Com tots sabeu cada 4 anys l‟Estat opressor ens convoca a participar en la farsa que suposen les eleccions espanyoles. Per això, el proper dia 20 de novembre els Joves per la Independència instem a votar estelada o no votar, perquè creiem que: 1. Participar en el teatre dels comicis espanyols significa legitimar la seva pseudodemocràcia. 2. No hi ha cap partit polític que en el seu programa tingui la independència com a objectiu i aposti per trencar amb l‟autonomisme d‟una vegada per totes. 3. Per demostrar que davant d‟una majoria absoluta espanyolista que ens espolia, ens maltracta i ens vol fer desaparèixer com a poble; nosaltres els plantem cara. 4. Perquè el nostre àmbit d‟acció són els països Catalans, el procés cap a la independència ja és imparable, cal centrar totes les nostres forces per construir pol independentista de cara al 2014 al parlament de Catalunya. 5. La nostra participació als comicis de l'estat espanyol ha de ser únicament amb l'objectiu de manifestar allò que gran part de la societat catalana demana i desitja: el dret del poble català d'esdevenir un estat propi, sobirà i democràtic. PER TOTS AQUESTS MOTIUS, VOTA ESTELADA O NO VOTIS!

El Consell Nacional de SI ratifica per unanimitat recomanar la llibertat d‟opció de vot en els comicis del 20N
Bertran s‟ha felicitat per la unanimitat assolida en el Consell Nacional que recomana als catalans i les catalanes que optin per allò que creguin que més afavoreix el procés cap a la independència d‟entre les opcions de vot possibles: abstenció, votar estelada, votar blanc o votar una candidatura Sobre el pacte fiscal, Bertran ha declarat: “SI ens hem abstingut per no coincidir amb el „sí‟ del fracàs [CiU, ERC i ICV] ni amb el „no‟ dels que volen fer fracassar Catalunya [PP, PSOE i C‟s]”. Durant la celebració del Consell Nacional de SI d‟aquest matí, el diputat i secretari general de SI, Uriel Bertran, ha expressat la seva satisfacció per la decisió de Solidaritat de donar llibertat d‟opció de vot en els propers comicis del 20N. Ha manifestat que si la formació independentista no s‟hi presenta, la ciutadania ha de poder triar allò que cregui més convenient per l‟independentisme: votar en blanc, nul, abstenció o votar per una formació política. D‟altra banda, s‟ha mostrat satisfet que l‟última enquesta del CEO hagi posat de manifest que les eleccions més importants per la ciutadania hagin deixat de ser les eleccions espanyoles al Congrés dels Diputats i que, per primer cop a la història, hagin passat al davant les eleccions al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, ha reiterat que la ciutadania s‟està adonant que no és a Madrid on es reconeixerà el dret a l‟autodeterminació de Catalunya o s'aconseguirà un nou sistema de finançament que acabi amb l‟espoli fiscal. Bertran ha palesat les rebaixes aprovades ahir en comissió entre CiU i ERC per aconseguir un pacte fiscal impossible d‟assolir a Espanya i que no acabarà amb l‟espoli fiscal. El que també ha lamentat és que CiU i ERC no s‟hagin avingut a comptar amb la força del poble, mitjançant una consulta popular prèvia, per tal de fer trontollar les institucions jurídiques de l‟Estat per aconseguir el Concert. “SI ens hem abstingut per no coincidir amb el „sí‟ del fracàs [CiU, ERC i ICV] ni amb el „no‟ dels que volen fer fracassar Catalunya [PP, PSOE i C‟s]”. Finalment, ha proposat les tres línies que seguirà Solidaritat en els propers mesos. La lluita “aferrissada” pel català i per la llengua catalana com a única llengua vehicular de l‟ensenyament, la independència política com a únic instrument per acabar amb l‟espoli fiscal, i la lluita contra la corrupció. Per a complir aquests objectius ha demanat “força, treball i compromís al carrer i a les institucions” i que “tots ens arremanguem” per aconseguir-ho.

En el seu torn, el diputat i secretari de Política Institucional de SI, Alfons López Tena, ha posat de manifest la necessitat del treball de SI al Parlament tenint en compte els moviments partidistes de CiU, PP, PSOE, ICV, ERC i C‟s que obliden les necessitats de Catalunya. Per això ha posat de manifest que el paper de SI ha estat, i és, el de “posar sobre la taula allò que d‟altra manera no se sabria”. El diputat ha expressat que, en un moment de crisi econòmica com l‟actual, hi ha actuacions especialment reprovables com la contractació,

per part de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, de la cunyada del seu fill com a assessora, després d‟haver anunciat retallades. Per últim ha destacat que, per tota aquesta tasca de denúncia, Solidaritat topa “amb tot tipus de boicots” i, que per exemple, CiU bloqueja les iniciatives legislatives de SI. Finalment, el diputat i president de SI, Toni Strubell, ha manifestat la seva satisfacció envers la posició del partit: “Estic convençut que estem ben situats de cara al futur (...) som els únics que diem la veritat”. Per aquesta raó ha considerat que cal seguir com fins ara i “ens hem de convertir en el dit a la nafra de l‟atur, les retallades i l‟espoli” i “anar perfilant un discurs de coherència i fermesa”. El president de SI diu ser conscient que SI està mal vist per l‟establishment immobilista català però cal “esperar” per veure “qui té l‟última paraula”. També ha agraït la feina feta pels partits que integren la coalició, la feina de les sectorials i de totes les persones que, desinteressadament, lluiten per la independència del país.

Catalunya News
Edita: Relacions Polítiques Internacionals de SI
Conxita Bosch Blandine Giraud Tomàs Callau Jordi Miró Ada Vidal (Traducció) Eugènia Bentanachs (Traducció) Carles Quintana (Fotografia)

Relacions Polítiques Internacionals de Solidaritat Catalana per la Independència
relacionspolitiquesinternacional@solidaritatcatalana.cat http://www.solidaritatcatalana.cat/

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful