You are on page 1of 6

Joan Coscubiela Conesa Secretari general de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya entre 1995 i 2008, sent reelegit en dues

ocasions, el 2000 i el 2004. Deixà el càrrec el desembre de 2008. Va néixer a Barcelona, al barri de la Barceloneta, el 16 d agost del 1954, i va heretar la seva vocació lluitadora per la defensa dels drets dels treballadores del seus pares. La voluntat de defensa dels treballadors i de la llibertat el va portar a participar en diferents moviments socials i estudiantils, per la qual cosa va ser empresonat l any 1972 i processat pel TOP. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va començar a col•laborar en el despatx laboralista de Francesc Casares, a qui considera el seu mestre com a advocat, i després amb l advocat Luis Salvadores. En llicenciar-se es va incorporar al grup d advocats que entre 1977 i 1978 van crear el Gabinet Jurídic de CCOO de Catalunya. En aquesta etapa va actuar com a assessor de diverses federacions, Duanes i Mar, en la de Fusta i Suro, en la de la Pell i, especialment, en la Federació de Construcció de CCOO de Catalunya. Ho va fer en els processos de negociació col•lectiva, en els processos de reestructuració d empreses i en conflictes importants, com el de la construcció de la central nuclear d Ascó, on va aprendre sindicalisme de Joan Viña i Jaume Pros, entre d altres. La defensa del sistema públic de protecció social ha estat un element central de la seva activitat sindical, que el va portar a fer-se càrrec durant vuit anys de la Secretaria de Relacions i Política Social de la CONC (1988 -1995). I també a actuar, en representació de CCOO, en el Consell de Treball i en diferents organismes de participació institucionals vinculats a la Sanitat i a la Seguretat Social. L any 1982 va actuar, en representació de CCOO, en l acció popular en el procés penal conegut com el del «frau a la Seguretat Social», en què varen resultar processats i condemnats centenars d empresaris catalans, professionals del dret i empleats públics. Fins al moment de ser elegit secretari general de CCOO de Catalunya, compatibilitzava la seva responsabilitat sindical amb la feina de professor associat de Dret del Treball a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment és President de la Fundació Cipriano Garcia - CCOO de Catalunya i desenvolupa la seva activitat professional com a Professor de Dret del Treball i Seguretat Social de la Facultat de Dret d ESADE, on té la responsabilitat de Director del Fòrum de Relacions Laborals. Participa, en la condició d investigador associat, en l Internet Interdisciplinary Institute -IN3- de la UOC, com a co-director del Seminari Comunicació i Societat Civil de l IN3. Aquesta inquietud pel món de la comunicació l ha portat a participar de manera assídua en diferents mitjans de comunicació, publicant articles en diferents diaris, Público, L econòmic.cat - suplement d'economia de l'Avui i el Punt -, el Periódico i el País, i col•laborant en els programes El balcó de Ràdio Barcelona - cadena SER- i en el programa Julia en la onda de Julia Otero a Onda Cero. Les seves aficions, diverses, tenen com a element comú la natura, especialment la muntanya. El que el porta a practicar de manera freqüent activitats esportives. Busca i troba en les carreres de fons, en les curses de muntanya i en l esquí de fons el seu esbarjo. Parafrasejant l escriptor Josep Vicent Foix i la cançó de Joan Manel Serrat li agrada dir allò de: ÉS QUAN CORRO QUE HI VEIG CLAR, FOLL D UNA DOLÇA METZINA.

Laia Ortiz Castellví

Va néixer a Barcelona l any 1979. Es va afiliar a Joves d Esquerra Verda el 1999 i el 2003 a Iniciativa per Catalunya. Actualment és Vicepresidenta i portaveu d ICV i Diputada al Parlament de Catalunya. És membre de 5 Comissions i presideix la Comissió de Polítiques de Joventut al Parlament. Ha estat membre de la Permanent de Dones amb Iniciativa (2003-2005), responsable d impulsar l European Green Gender Observatory (2004). També ha estat Coordinadora Nacional de Joves d Esquerra Verda (2005-2009) i consellera de districte de Sant Andreu (Dones i Medi Ambient).

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l Administració a la UPF i actualment acabant la llicenciatura d Economia a la UB. Ha treballat d analista de polítiques públiques locals a l Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) (2005-2007). Ha presentat ponències en congressos i seminaris de l ECPR (European Consortium for Political Research) i l AECPA (Asociación Española de Ciencia Política y de la Administración). Ha col·laborat en l elaboració del recurs en xarxa Diccionari de dones i àmbit local i ha coordinat la publicació Els

pressupostos en perspectiva de gènere, repte per als governs locals.
Ha estat jugadora de la Federació Catalana de Bàsquet (1992-2006). És afiliada a Acció Jove (Joves de CCOO), a S.O.S Racisme i Amnistia Internacional Patrona de la Fundació Nous Horitzons, Catalunya Voluntària i membre de la junta directiva de la Universitat Progressista d Estiu de Catalunya. Per conèixer més: http://laiaortizcastellvi.blogspot.com/

Marta Ribas Frias Marta Ribas Frías - rubinenca. 36 anys – Periodista (Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la UAB). Ha treballat com a periodista informativa a mitjans de comunicació locals i a COM Ràdio. Presidenta d'ICV a Rubí i membre de l'executiva comarcal del partit al Vallès Occidental i del Consell Nacional d'Iniciativa. Cap de l'oposició a l'Ajuntament de Rubí des de 2007 i regidora des de 2004. Vinculada a entitats d'educació en el lleure i d'oci juvenil de Rubí i a grups de música locals.

Josep Pérez Moya Naixement: 01-02-1953 Localitat: El Prat de Llobregat Experiència Institucional: Regidor i Tinent d´alcalde de l´Ajuntament de El Prat de Llobregat de 1983 fins el 2006, on va ser Tinent d´alcalde Coordinador de les Àrees d Alcaldia, i de Seguretat i Mobilitat. Conseller Metropolità de la Mancomunitat de Municipis i de l´Entitat Metropolitana de Transports i membre del Consell de Administració del Taxi de l Àrea metropolitana de Barcelona. Des de 1999 fins 2006 diputat provincial de la Diputació de Barcelona de la que va ser Vicepresident en el període 1999-2003. Director General del Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya del 2006 al 2010. Altres: Ha estat membre dels òrgans directius de la XTVL i de COM radio.(1999-2006) Membre de la Junta de Govern del ICPS (Institut de Ciències Polítiques i Socials) en el període 1999-2006. Col·labora amb moltes entitats i associacions socials culturals i esportives. Gran aficionat al esport, especialment vinculat al futbol base, sent responsable del Futbol Base de l´A.E. Prat des de 1995 fins el 2006.

Miguel Ángel Díaz González Facebook: www.facebook.com/diazmiguelangel Twitter: @mdiaz85 Nascut al novembre del 1985, veí de Sant Andreu del Palomar a Barcelona. Adherit a Joves d'Esquerra Verda el 2003 i a ICV el 2008. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra i estudiant del Màster de formació de Professors de Secundària a la UdG. Ha estat monitor de colònies amb infants i adolescents en risc d'exclusió entre el 2000 i 2006. Militant de l'Associació d'Estudiants Progressistes on va ser responsable d'organització de la federació de la UPF. Adherit a Acció JoveJoves de CCOO de Catalunya des de 2007. A Joves d'Esquerra Verda ha estat responsable del Districte de Sant Andreu, Coordinador de Barcelona i Responsable d'Organització. Actualment és el Coordinador Nacional de JEV.