You are on page 1of 3

Portofoliul profesorului, (indiferent de ce specialitate e), trebuie sa contina:

-CV model european: copii acte de studii, copii adeverinte cadre didactice; -raport al activitatii proprii (rezultate obtinute de elevi la concursuri si examene scolare, etc.); -planificari anuale/semestriale conform programelor in vigoare (se vor anexa si programele)-avizate de director/dir. adjunct+sef catedra; -proiectarea activitatii pe unitati de invatare; -descriptori de performanta pt. fiecare disciplina/an de studiu; -exemplare de instrumente de evaluare: teste initiale, sumative, fise de lucru, etc., cu baremuri de notare si corectare; -analiza si interpretarea rezultatelor obtinute la testele de evaluare si grafice ale progresului scolar (pe elev, pe clase, pe niveluri, etc.); -lucrari personale (instrumente de lucru originale, suporturi de cursuri originale, fise de lucru, referate, proiecte, publicatii, etc.); -evidenta cursurilor de formare/perfectionare (certificate privind gradele didactice, atestate, adeverinte, diplome, etc.); -fise de inspectii la clasa (la interasistente, asistente, inspectii speciale); -graficul audientelor si al activitatilor suplimentare cu elevii (data, ziua, ora, clasa, locatia); -fise de autoevaluare si calificativele anuale obtinute; -planuri de lectii pt. profesorii debutanti pt. sem 1 si sem. 2 -data curenta (avizate de dir./dir. adjunct); lista cu bibliografia necesara pt. fiecare an de studiu (inclusiv auxiliare curriculare, culegeri, etc.); -alte documente care sa ateste preocuparea cadrului didactic privind evolutia in cariera si dezvoltarea personala.

Portofoliul profesorului
Toate materiale unui pedagog se acumuleaz n portofoliul su. Portofoliul ar trebui s conin: Partea I: Date personale

Structura anului colar. ncadrarea (clase, nr. de ore). Orarul. Fia postului. Calendarul activitilor pe anul n curs. Curriculum vitae.

Partea II-a.: Activitatea la catedr

Programa colar. Microprogramele pentru opionalele propuse. Planificarea materiei (planificarea anual i pe uniti de nvare). Proiecte didactice. Teste de evaluare (teste predictive, rezultatele acestora i observaiile/concluziile ce se impun, testele sumative pentru fiecare unitate de nvare sau testele date la sfrit de semestru sau an colar). Evaluarea alternativ (titlurile proiectelor, referatelor, eseurilor i portofoliilor ntocmite de elevi). Fie de lucru (pe clase, pe nivel de performane vizat). Catalogul profesorului. Programa de pregtire pentru recuperarea cunotinelor. Lista materialului didactic existent. Fise cu asistente la ore.

Partea III-a: Performane


Calendarul olimpiadelor colare. Descriptori de performan. Subiecte propuse. Tabel nominal cu elevii selecionai i pregatii pentru aceste concursuri. Planificarea pregtirii suplimentare i prezena la pregtiri. Rezultatele obinute la diferite faze.

Partea IV-a: Proiecte personale

Cuprinde lista cu proiecte sau chiar proiectele pe care ni le-am propus pe o anumit perioad.

Partea V-a: Perfecionare

Evidena clar a activitilor de perfecionare organizate la nivelul unitaii de nvmnt (catedra, consilii profesorale, diplome, certificate).

Partea VI-a: Materiale

Scrisori metodice, regulamente, publicaii, adrese, etc.

Partea VII-a: Activitatea ca diriginte


Caietul dirigintelui Fie personale ale elevilor. Comitetul de prini pe clas. Reprezentanii Consiliului elevilor. Planificrile activitilor curriculare i extracurriculare.

Tabel cu elevii problem. Graficul i tematica consiliului clasei. Graficul i tematica edinelor cu prinii.