P. 1
INVITATIA DE PRESA

INVITATIA DE PRESA

|Views: 4|Likes:
Published by x_emanuel_y

More info:

Published by: x_emanuel_y on Nov 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/14/2014

pdf

text

original

INVITAȚIE CONFERINȚĂ DE PRESĂ ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SOMNULUI 2011 Marți, 15 martie 2011, ora 1200

București - Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta – Sala Unitatea Implementare Programe
(UIP) (Șos. Viilor 90, sector 5)

 Aproximativ 1 milion de români suferă de tulburări de somn!  Anual sunt depistaţi 1.000 de noi pacienți cu apnee în somn!  Tulburările de somn = epidemie globală ce amenință sănătatea și calitatea vieții a 45% din populația lumii Societatea Română de Pneumologie și Oxigen Plus SRL vă invită marți, 15 martie 2011, ora 12:00, la conferința de presă prilejuită de Ziua Internațională a Somnului care va fi sărbătorită anul acesta pe 18 martie, sub sloganul “Dormi bine, crești sănătos”, reliefând importanța somnului pentru menținerea sănătății, la toate vârstele. Conferința va avea loc în București, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"- Sala “Unitate Implementare Programe”. Lectori conferință: Prof. dr. Florin MIHĂLȚAN – Președinte Societatea Română de Pneumologie Teme dezbătute:  Ziua Internațională a Somnului 2011 – sărbătorită pe 18 martie  Ziua Porților Deschise în laboratoarele de somnologie din țară –18.03.2011  Lista laboratoarelor de somnologie din România care participă la proiectul Ziua Porților Deschise  Ce înseamnă un somn sănătos - Reguli de igiena somnului  Cum influențează tulburările de somn calitatea vieții la diferite vârste - 85 de boli ale somnului  Somnologia - nu este recunoscută ca specialitate, dar există în România ca activitate  Statistici România “Din moment ce copiii mici dorm 50% dintr-o zi, iar adultul petrece o 1/3 din viață dormind, calitatea somnului este cea care dictează și menține o viață sănătoasă. Există o diversitate greu de imaginat a tulburărilor de somn și noi încercăm în acestă zi să atragem atenția opiniei publice asupra consecințelor neidentificării la timp a acestor suferințe, iar factorilor responsabili din sănătate să le reamintim că această specializare nu este încă recunoscută la noi, deși apreciem că cel putin 1 milion de români prezintă astfel de afecțiuni” Prof. dr. Florin MIHALȚAN, președinte Societatea Română de Pneumologie. Vă rugăm confirmați prezența la conferință până luni, 14 martie, orele 16. Persoană de contact: Simona Oprea, PR Manager Houston NPA. simona.oprea@houston.ro, 0733.076.381. Vă așteptăm!

există peste 300 de laboratoare dedicate somnologiei. . Cluj. În România există laboratoare de somnologie atât în centrele universitare consacrate. Timișoara. la Institutul Național de Pneumologie Prof. numărul total al acestora este insuficient având în vedere numărul estimat al persoanelor afectate de SAS. București. Totuși. În Germania de exemplu.Eveniment realizat cu sprijinul Oxigen Plus SRL *** În România primul laborator de somnologie a fost înființat în anul 1996. Iași și Constanța. cât și în alte orașe importante din țară. Dr. Marius Nasta din București si abia atunci somnologia a început să fie cunoscută ca o problemă de sănătate.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->